Fietsen voor het goede doel 
Hallo Allemaal,


Ik ga in 2019 van 30 augustus t/m 1 september 3 dagen mee fietsen met de Giro di KiKa Nederland.
3 dagen fietsen voor het goede doel.


Dag 1 - 110 kilometer door een prachtig rivierlandschap.
Dag 2 - 130 kilometer genietend over de uitdagende Utrechtse Heuvelrug.
Dag 3 - 120 kilometer door een bosrijk Nederland in.


Hiervoor ben ik op zoek naar mensen die mij willen sponsoren.
Mijn doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor alle onderzoeken die nodig zijn om de genezingskans voor kinderen met kanker te vergroten.Iedereen die mij op wat voor manier dan ook hiermee helpt BEDANKT

[ voeg commentaar toe ] ( 1414 bekeken )
Bedankt allemaal! 
Wij willen graag iedereen die de afgelopen maanden heeft meegeleefd met ons heel erg bedanken.

Wij willen iedereen bedanken die in de afgelopen acht maanden iets heeft opgestuurd of heeft meegegeven, en Duncan hier blij mee hebben gemaakt.
Het maakte Duncan niet uit of het nu gewoon een leuk kaartje was, of een leuke zelfgemaakte knuffel of een ballon hij vond het allemaal even leuk.
Duncan vond het altijd leuk dat hij zo veel post kreeg, en als Duncan het eens een keer niet naar zijn zin had werd hij toch vrolijk als hij iets had uitgepakt.

Wij willen ook zeker iedereen bedanken die voor ons (Papa en Mama)heeft gezorgd.
En met het zorgen voor ons bedoelen we onder andere het klaarmaken van een warme maaltijd, zodat wij een lekker bordje eten hadden voor als we bij Duncan in het ziekenhuis waren.
Deze warme maaltijden hebben er voor gezorgd dat wij toch een beetje normaal konden eten, en geen eten in het restaurant van het ziekenhuis hoefden te halen.
Ook bedanken we de personen die ons huis met enige regelmaat hebben bijgehouden, en hier kun je denken aan stofzuigen, de was en andere huishoudelijke klusjes. Na een week lang leven in het ziekenhuis konden we zo weer in een schoon huis terug komen, het was altijd netjes en opgeruimd.
En natuurlijk niet te vergeten de mensen welke onze huisdieren met regelmaat hebben verzorgd, want ook die moesten eten en drinken en een beetje aandacht hebben.
Ook bedanken wij iedereen die naar Duncan zijn uitvaart is gekomen.
Er waren ongeveer 210 mensen exclusief alle aanwezige kinderen.
Wat heeft ons dat goed gedaan!
Alles is gegaan zoals wij wilde dat het ging. In mei na het vernietigende nieuws dat Duncan niet meer beter kon worden zijn wij een wensenlijst gaan maken voor Duncan.
Op deze manier stond alles al vast, en wij moesten wij niet ineens over van alles beslissen.

De opbrengst van de donaties t.b.v. van de KanjerKetting is €1625,00, en dit bedrag zullen wij over een tijdje zelf aan het VOKK overhandigen.

Het was een zeer mooie en overweldigende dienst, maar ook erg emotioneel en ontzettend verdrietig.
We zitten nu in gat en we moeten hier samen proberen uit te gaan komen. Er valt van alles over ons heen.

De leegte is zo vreselijk.
Niet meer zorgen voor Duncan.
Niet meer helpen aankleden.
Niet meer medicijnen geven,
Geen geluiden meer horen van de voedingspomp.

Geen stem geen lach meer horen van Duncan.


Elke dag gaan we even naar Duncan toe, om hem even gedag te zeggen.

Duncan we love you to the moon and back.


[ 4 commentaren ] ( 2013 bekeken )
De laatste groet. 
Het is al weer een week geleden dat Duncan zijn laatste adem uitblies.

In deze week is er een heleboel gebeurd.
We moesten ineens veel gaan regelen voor de uitvaart van Duncan, er was gelukkig toch wel al een heleboel voorbereid.

We hebben Duncan thuis in de kamer gehad waar hij mooi in een bedje lag opgebaard, en zo konden we Duncan toch nog regelmatig een knuffel geven.

De begeleider van de uitvaart waarschuwde ons aan het begin, ze vroeg zichzelf af of Duncan het door alle medicijnen wel een week zou kunnen volhouden. Maar zoals wij gewend zijn van Duncan heeft hij ook dit weer als een KANJER gedaan. Hij heeft het gelukkig tot aan vandaag gewoon zonder problemen volgehouden.

Het was met regelmaat wel zwaar en moeilijk om onze KANJER daar zo te zien liggen. Maar kunnen ons er in vinden dat Duncan geen pijn meer heeft, en dat die vreselijke strijd ten einde is.

Vanochtend hebben Mama en Papa zelf Duncan zijn kist mogen sluiten, en terwijl dit wij aan het doen waren werden de koetsen voor gereden.

Toen alles gereed was hebben Papa, Mama, Debbie en Lenie Duncan naar zijn koets gebracht, en daarna zijn Mama en Papa in de volgkoets gestapt. De rest van de Familie en vrienden reden met lintjes aan de antenne en met lichten aan achter de koetsen aan.

Zo zijn we stapvoets naar het uitvaartcentrum gereden, waar we een klein uurtje over hebben gedaan. Het was een indrukwekkende rit!

Bij het uitvaartcentrum hebben Papa, Mama, Debbie en Lenie Duncan weer naar binnen gedragen, en hebben hem daar op een mooie plek neergezet.
Om 12 uur begon de dienst voor onze KANJER.

Duncan zijn lievelingsliedje duurde niet lang genoeg om iedereen plaats te laten nemen. De laatste dienst was emotioneel en toch ook weer mooi, Duncan heeft het verdiend om zo afscheid te mogen nemen en zijn mooie leven te vieren.

Na deze mooie dienst liepen Mama, Papa, Debbie en Lenie samen met Duncan naar zijn laatste rustplaats, waar iedereen een waardig afscheid kon nemen van ONZE KANJER. Tijdens een laatste liedje hebben alle aanwezige kinderen een blauwe ballon losgelaten, en als laatste hebben Papa en Mama een ballon laten wegvliegen.

Daarna is iedereen weer terug gelopen naar de aula, en Papa en Mama zijn nog even blijven bij Duncan gebleven. Bij terug komst in de aula was het tijd voor de condoleances en een kop koffie.

Hierna nog een goed moment met de Familie en vrienden, om na te praten en te herinneren.


Duncan je hebt nu geen pijn meer en rust.
We zullen je nooit vergeten, want je bent dan wel uit ons leven maar zit voor altijd in ons hart.

LIEVE DUNCAN RUST ZACHT.
WE LOVE YOU TO THE MOON AND BACK.[ 3 commentaren ] ( 1052 bekeken )
SLECHT NIEUWS! 
Duncan heeft niet echt geslapen, als hij lag ging hij even later weer zitten.

Duncan begon ook steeds zwaarder te ademen, en later kwam er ook een rochel bij wat duid op vocht achter of in de longen. Hij was ook flink aan het zweten terwijl hij erg koel aanvoelde.

Net na 1 uur 's nachts hebben we het PMC gebeld omdat we niet goed vonden gaan met Duncan. We zijn 20 minuten later terug gebeld, en toen hebben wij besloten om in de auto te stappen en naar het PMC toe te rijden.

In de auto klaagde Duncan over zijn buik als Papa volgens Duncan iets te hard over een bult in de weg of een drempel reed. Hij vroeg ook regelmatig of we er al bijna waren.

Duncan begon in de auto steeds slechter te reageren op Mama die naast hem zat. Mama heeft Duncan toen uit zijn stoel gehaald en op schoot genomen.

DUNCAN HEEFT OM HALF DRIE IN DE ARMEN VAN MAMA ZIJN LAATSTE ADEM UITGEBLAZEN.

[ 52 commentaren ] ( 4623 bekeken )
Een leuke dag, met een minder einde. 
Duncan heeft best wel weer lekker geslapen vannacht.
Hij was lekker vroeg wakker, en wilde gelijk lekker in de kamer op de bank zitten. Papa zei dat het wel wat te vroeg was om lekker op de bank te gaan zitten, en hij pakte de tablet voor Duncan zodat hij zich een beetje kon vermaken in zijn bed.

In de ochtend heeft Duncan zich een beetje vermaakt met de tablet en met het kijken van een dvd.

In de middag zijn we met zijn allen gezellig gaan midgetgolfen, en Duncan zegt dat hij dit niet leuk vind. We nemen Duncan toch mee, en die vraagt tijdens het midgetgolfen een paar keer of we al naar het huisje terug gaan. Als we klaar zijn en alle spullen terug gaan brengen roept Duncan ineens dat hij wat wil gaan drinken.

We gaan wat drinken met zijn allen, en gaan daarna weer gezellig naar het huisje. Duncan verteld dat hij het naar zijn zin heeft gehad als Papa daar naar vraagt.

Aan het einde van de middag gaan we weer terug richting de plaza om een hapje te eten. Duncan vermaakt zich met de tablet, maar na een half uurtje gaat Duncan al weer vragen of we al terug gaan naar het huisje. Duncan is moe en zit een beetje te knikkebollen Papa besluit als hij zijn eten op heeft om direct met Duncan terug te gaan naar het huisje.

Onderweg vraagt Duncan of hij lekker in zijn bed mag liggen, en uiteraard mag dat van Papa. Als Duncan en Papa in het huisje aankomen, kleed Papa Duncan om en trekt zijn pyjama aan. Duncan ligt lekker in zijn bedje naar een dvd te kijken, en hij zegt dat hij Mama mist en dat ze moet komen.

Papa stelt Duncan een beetje gerust, en een kwartiertje later komen Mama, Lenie en Sil ook weer terug in het huisje. Duncan is blij dat iedereen er weer is, en hij wil op de bank zitten.

Papa pakt Duncan en zet hem lekker neer op de bank, en een half uurtje later wil Duncan weer zijn bed in. Dan gaat Duncan klagen over pijn in zijn buik, en hij houd hier niet mee op. Papa en Mama besluiten om extra pijnmedicatie te geven.

Duncan is kortademig en blijft klagen over pijn in zijn buik, en hij gaat zitten in zijn bed. Duncan valt bijna om van de slaap, maar hij blijft goed klagen over zijn buik en blijft zitten. Laat in de avond wil Duncan weer even op de bank gaan zitten, maar hij blijft klagen over zijn buik.

Dan wil Duncan toch maar weer naar zijn bed, en Papa en Mama besluiten dan om nog wat pijnmedicatie te geven. Duncan klaagt nog eventjes en gaat dan toch lekker liggen, maar even later wil hij weer gaan zitten. Mama en Papa komen op het idee om Duncan nog een kussen te geven zodat hij iets meer omhoog ligt, en Duncan geeft aan dat hij zo wel lekker ligt.

Als Duncan eventjes ligt wordt het klagen over zijn buik ook minder, en dan valt Duncan die zeer moe is toch eindelijk in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 636 bekeken )
Vandaag wat leuks doen. 
Duncan heeft onrustig geslapen, hij was de halve nacht alleen maar aan het draaien in bed. Toen Duncan wat rustiger begon te worden, begon Mama zich niet lekker te voelen, en begon die een beetje te spoken.
Toen alles weer een beetje rustiger was geworden, waren er een paar van die vervelende kleine muggen langs geweest en die hebben even raak geprikt bij iedereen.

Na de laatste uurtjes toch nog een beetje in slaap te zijn gevallen werden we rond negen uur weer een beetje wakker. Na het wakker worden wil Duncan lekker op de bank zitten met de tablet.

Als iedereen heeft ontbeten wil Duncan weer lekker in bad, en Papa laat de kraan lopen. Als Duncan in het lekkere warme water zit, zit hij weer heerlijk te genieten.

Na een klein kwartiertje wil Duncan er uit en afdrogen, Mama komt Duncan halen. Mama doet Duncan zijn badjas aan en neemt hem mee naar de slaapkamer waar hij verder wordt afgedroogd en aangekleed.
Het lekker zitten in een warm bad is heerlijk, maar kost ook weer energie. Duncan wil na het aankleden nog lekker even liggen op bed, en hij doet even een powernap.

Na het korte slaapje wil Duncan weer lekker op de bank zitten, en hij wil even op de dvd een filmpje kijken. In de middag gaan we lekker even naar buiten, Duncan heeft eigenlijk geen zin om mee te gaan.

Maar als we buiten zijn vind Duncan het best wel een beetje lekker
De temperatuur is lekker en het zonnetje schijnt heerlijk. Als we bij de plaza aankomen, vragen we aan Duncan wat hij wil. Duncan reageert een beetje boos, want hij wil niks. We lopen buiten even door en Lenie vraagt aan Duncan of hij wel met het pontje wil overvaren.

Lenie legt uit wat we dan moeten doen, en zegt dat Duncan daar met zijn rolstoel op kan en dat hij niets hoeft te doen. Dat wil Duncan wel, en zo stappen we er met zijn allen op. Duncan zit te genieten als we aan het touw het pontje naar de overkant trekken.

Aan de overkant gekomen gaan we allemaal weer van het pontje af, en lopen even door richting kinderboerderij. Duncan wil hier niet kijken naar de dieren, en we lopen dus door. We lopen richting de plaza en gaan naar binnen.

Duncan krijgt in de winkel nog een leuk kleinigheidje, en dan gaan we even wat drinken. Als we lekker zitten is Duncan een beetje moe, en om te voorkomen dat hij in slaap valt pakt Papa zijn telefoon en zet even YouTube aan voor hem.

Duncan pakt de telefoon en zit lekker een paar filmpjes te kijken. Als iedereen zijn drankje op heeft gaan we weer richting het huisje. En als we weer in het huisje zijn vraagt Duncan of hij lekker op bed mag gaan liggen.

Duncan ligt niet veel later heel even lekker te slapen, en als hij weer wakker wordt wil hij weer lekker op de bank zitten.
Als Duncan even later weer op de bank zit wil hij de tablet, maar het internet werkt niet en dus kan Duncan geen YouTube kijken. Dan wordt aan Duncan gevraagd of de tv aan moet, en dat wil Duncan wel. En toevallig is er ook nog een leuke tekenfilm bezig.

Tijdens het eten wil Duncan weer naar zijn bed, maar Papa zegt dar Duncan maar even op de bank moet blijven zitten. Dan zegt Duncan dat hij pijn in zijn buik heeft, en Papa vraagt het een aantal keer of Duncan ergens pijn heeft. Hij blijft zeggen dat hij pijn heeft in zijn buik, en dan wordt er besloten om Duncan voor de aller eerste keer weer wat extra pijnmedicatie te geven. Even later is de pijn is Duncan zijn buik er niet meer, en is Duncan weer iets vrolijker.

Duncan weet dan even niet meer hoe hij moet gaan zitten of liggen op de bank, en hij vraagt of hij naar zijn bed mag. Duncan is weer een beetje moe en dus mag hij lekker naar zijn bed.

Duncan gaat lekker liggen en valt tijdens het kijken naar een filmpje lekker in slaap. Duncan wordt nog wel een paar keer even wakker in de avond, maar slaapt weer snel lekker verder.


[ voeg commentaar toe ] ( 585 bekeken )
Duncan heeft niet veel zin. 
Duncan heeft wel weer lekker geslapen, uiteraard wel een paar keer wakker om zijn broek even te doen om daarna weer lekker verder te slapen.

Duncan is om ongeveer acht uur weer wakker geworden, en wil even later lekker op de bank zitten in de kamer. Duncan zit lekker met de tablet op schoot en vermaakt zich wel. Even later zegt Duncan ineens dat hij wil gaan douchen, maar hij moet even wachten tot dat iedereen klaar is met ontbijten.

Na het ontbijt zet Papa de kraan een en doet de stop in het bad zodat deze een beetje vol loopt. Papa gaat samen met Duncan lekker in bad zitten, en Duncan zit echt te genieten van het lekkere warme water.

Als Duncan klaar is in het bad, dan droogt Mama Duncan af en kleed hem lekker aan. Duncan is na het badderen een beetje moe geworden, en valt lekker even in slaap op bed. Een half uurtje later word Duncan weer wakker en hij wil weer lekker op de bank zitten.

Tegen het einde van de ochtend gaan we met zijn allen weer naar de plaza toe, om daar lekker even te gaan lunchen en wat leuks te doen. Duncan heeft er best wel een beetje zin in, maar als we in de plaza zijn draait Duncan om. Duncan krijgt weer een leuke auto in de winkel, en dan gaan we even lunchen. Als we allemaal besteld hebben zegt Duncan dat hij terug wil naar het huisje.

Als we naar Duncan kijken is hij zichtbaar moe, zijn ogen vallen bijna dicht en hij zit een beetje te knikkebollen. Duncan zegt dat we moeten opschieten. Papa zegt dan tegen Duncan dat als hij zijn broodje krijgt hij deze snel zal opeten, en dat hij dan samen met Duncan terug gaat naar het huisje. Duncan vind dat wel goed, en wacht rustig verder af.

Als Papa zijn broodje op heeft zeggen hij en Duncan de rest gedag, en gaan we terug naar het huisje. Onderweg zit Duncan bijna te slapen in zijn rolstoel. Als we terug zijn wil Duncan gelijk lekker op bed liggen, en als Papa hem lekker neerlegt valt hij binnen vijf minuten in slaap.

Als iedereen iets meer als een uur later weer terug komen word Duncan heel even wakker, en slaapt dan weer lekker verder. Duncan slaapt de rest van de middag lekker door, en vlak na het avondeten word Duncan weer een beetje wakker.

Hij wil lekker weer in de kamer op de bank zitten, waar hij eerst lekker met de tablet zit en even later een tekenfilm op tv gaat kijken. Als Duncan weer moe is wil hij weer lekker in bed liggen, en hij wil dan een filmpje kijken. Mama pakt de dvd speler en zet deze bij Duncan op bed. Duncan valt onder het kijken lekker in slaap.

De pijn bij Duncan is gelukkig helemaal onder controle, en hij heeft hier dan gelukkig ook geen last van.
Duncan is de laatste paar dagen wel heel erg snel moe, en hij slaapt ook veel.
Dit is een van de tekenen dat Duncan weer een stap achteruit is gegaan.

Maar voor nu wachten we weer af of het weer een rustige nacht gaat worden.


[ voeg commentaar toe ] ( 582 bekeken )
Lekker uitslapen. 
Duncan zijn eerst nacht op vakantie was een beetje wennen voor iedereen.
Duncan heeft best lekker geslapen tussen Mama en Papa in, hij is wel een paar keer wakker geweest om zijn broek te doen.

's Morgens vroeg om 5 uur moest Duncan zijn broek weer een keer worden gedaan, en vlak daarna om 6 uur moest hij weer een medicijn krijgen.
Hierna is Duncan weer lekker in slaap gevallen, en heeft daarna tot 9 uur geslapen.

Na het wakker worden is Duncan lekker op de bank gaan zitten met de tablet op schoot. Na lekker een tijdje met de tablet op schoot te hebben gezeten roept Duncan in eens dat hij wil douchen, maar we hebben alleen een bad. Papa zet de kraan aan en doet de stop in het bad, en gaat er samen met Duncan in. Duncan vind het warme water weer heerlijk, maar naderhand zegt hij dat hij de douche thuis toch lekker vind.

Na het douchen gaan we even met zijn allen naar Coevorden om even wat boodschappen te doen bij de supermarkt. Duncan wil eigenlijk niet mee, maar als we onderweg zijn vind hij het niet meer zo erg.

Als we na de boodschappen weer in het huisje terug komen, wil Duncan lekker een filmpje kijken. Hij hangt lekker op de bank met de dvd op zijn schoot. Aan het eind van de middag wil Duncan eigenlijk zijn bed in, maar we willen bijna weer de deur uit gaan richting de plaza.

Duncan vind het niet leuk en moppert heel even, als hij dan lekker in zijn rolstoel zit zit hij wel weer te genieten van de frisse buitenlucht. In de plaza aangekomen laten we Duncan de Papegaaien, schildpadden en vissen zien. Daarna lopen we even een rondje door de winkeltjes en Duncan ziet een leuke Cars auto, en die wil hij wel hebben. Daarna ziet Duncan ook nog een trein, en deze mag hij ook meenemen.

Daarna gaan we lekker ergens zitten om een hapje te eten, het smaakt allemaal lekker en Duncan zit een beetje met zijn nieuwe treintje te spelen en lekker op de tablet te kijken.
Na het eten gaan we weer rustig terug naar het huisje, en als we weer in het huisje zijn wil Duncan eigenlijk vrij snel naar zijn bed.

Duncan heeft de hele middag niet geslapen, en hij valt dus lekker snel in slaap. In de loop van de avond word hij nog wel een paar keer wakker, maar slaapt weer lekker snel verder.


[ 1 commentaar ] ( 602 bekeken )
Lekker even op vakantie. 
Duncan heeft best wel weer lekker geslapen, hij is wel weer een paar keer wakker geweest om zijn broek te doen maar is daarna weer lekker verder gaan slapen.

Duncan is 's morgens om zes uur even wakker geworden voor het geven van zijn medicijnen, en is daarna weer lekker in slaap gevallen.
Rond half negen is Duncan weer rustig wakker geworden, en heeft toen lekker even tv liggen kijken vanuit zijn bed.

Daarna is Duncan samen met Papa lekker weer gaan douchen, waar Duncan weer lekker van heeft genoten. Na het douchen aankleden en lekker naar beneden, waar Duncan lekker op de bank is gaan zitten met de tablet op schoot.

Aan het eind van de ochtend komen Lenie, Sil en Robin, en ze vragen of Duncan er zin in heeft en hij zegt ja. Duncan, Mama en Papa gaan lekker samen met Lenie, Sil en Robin lekker een weekje op vakantie.

Als alles is ingeladen stappen we allemaal in de auto en gaan we op weg, Duncan valt al lekker snel in slaap. Onderweg wordt Duncan wel even wakker, maar slaapt even later weer lekker verder.

Een tijd later komen we eindelijk in het vakantiepark aan, en we kunnen ook nog een lekker gelijk het huisje in. Duncan gaat lekker op de bank zitten terwijl iedereen alle spullen gaat pakken en uitladen.

Als alles is uitgeladen zorgt Papa ervoor dat Duncan ook weer alles kan doen met de tablet, en daar is Duncan weer heel blij mee.

Niet veel later wil Duncan weer lekker even in zijn bed liggen, en hij valt lekker in slaap. Als Duncan een klein uurtje heeft geslapen wordt hij weer wakker, en hij wil weer lekker even op de bank zitten.

In het begin van de avond wil Duncan weer naar zijn bed om lekker te gaan slapen. Duncan valt lekker in slaap, en hij moet nu weer even tussen Mama en Papa in slapen.
We zullen zien hoe de eerste nacht op de vakantie zal gaan.[ 1 commentaar ] ( 642 bekeken )
Geen fut vandaag. 
Duncan heeft vannacht best wel weer lekker geslapen, hij is wel een paar keer wakker geweest om zijn broek te doen of omdat hij niet lekker lag. Maar daarna sliep hij weer lekker verder.

Duncan is pas om half negen lekker wakker geworden, en dan wil hij een dvd kijken van Thomas de Stoomlocomotief. Als de film is afgelopen wil Duncan weer lekker de douche in, en hij kan niet wachten. Duncan begint zicht zelf al een beetje uit te kleden.

Als Duncan in de douche zit, zit hij weer heerlijk te genieten. Duncan zit de douchedeur lekker weer in te smeren met sop, maar als Papa een zeepbel probeert te maken mag dat niet van Duncan en de douchedeur moet gelijk worden schoongespoeld.

Na een kwartiertje te hebben genoten van het heerlijke warme water wil Duncan uit de douche en afdrogen. Als Duncan is afgedroogd en aangekleed gaat hij even liggen op bed, en wacht hij totdat Papa helemaal klaar is om hem naar beneden te dragen. Maar als Papa bij Duncan staat ligt hij bijna lekker te slapen. Papa vraagt of Duncan nog lekker even wil slapen, en dat wil hij wel.

Duncan slaapt nog lekker een klein uurtje, en als hij dan wakker wordt wil hij lekker naar beneden. Duncan zit op de bank met de tablet op schoot. Aan het einde van de ochtend komen Lenie en Silvester. Ze komen even oppassen, omdat Papa en Mama naar een afspraak moeten waar Duncan niet bij hoeft te zijn.

Als Papa en Mama de deur uit gaan ligt Duncan lekker op de bank een film te kijken. En als Papa en Mama drie kwartier later weer thuis komen is er niemand thuis.
Duncan is met Lenie en Silvester meegenomen in zijn rolstoel naar buiten. Ze zijn even langs te Intertoys geweest waar Duncan wat leuks heeft gekregen, en daarna hebben ze lekker een wandeling gemaakt. Duncan is blij als hij ziet dat Papa en Mama ook weer thuis zijn, en hij gaat weer lekker op de bank hangen.

Later in de middag is Duncan moe, en hij wil lekker op bed liggen. We brengen Duncan naar zijn bed en zetten weer een leuke dvd aan. Het duurt niet lang voordat Duncan weer lekker in slaap valt. Duncan slaapt lekker een tijdje, en als hij wakker wordt is Papa lekker bij Duncan. Duncan wil een andere dvd kijken, en Papa zet een andere dvd aan. En het duurt nu ook weer niet lang voordat Duncan weer lekker verder slaapt.

Duncan slaapt een groot gedeelte van de middag, en als Duncan weer wakker is wil hij ook niet naar beneden. Duncan wil lekker in zijn bed blijven liggen.
Duncan wil weer een leuke film kijken en Papa zet weer een andere dvd aan, en Duncan gaat weer lekker lui vanuit zijn bed kijken.

Duncan heeft vanmiddag nergens geen fut voor en geen zin in.
Vroeg in de avond valt Duncan weer lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 425 bekeken )
Lekker rustig aan. 
Duncan heeft best lekker geslapen, hij is alleen wel een paar keer wakker geweest om zijn broek even te doen. Rond een uur of vier was Duncan ook wakker en toen wilde hij tv kijken want hij kon niet slapen, Papa en Mama hebben toen maar verteld dat Duncan toch maar moest proberen om te gaan slapen.

Duncan is 's morgens net na acht uur pas wakker geworden, en heeft eerst lekker even een dvd liggen kijken in zijn bed. Als de dvd bijna is afgelopen roept Duncan ineens dat hij de douche in wil.

Duncan vind het weer heerlijk in de douche, en hij zit bijna wel lekker een kleine twintig minuten te genieten. Na het douchen is het lekker aankleden en naar beneden waar Duncan lekker op de bank gaat zitten.

Duncan zit een leuke film op de tv te kijken, en heeft het lekker naar zijn zin. Later in de ochtend moeten we toch even boodschappen gaan doen, en zetten de film op de pauze stand. Duncan heeft eigenlijk geen zin om mee te gaan om boodschappen te doen, maar als Duncan buiten is vindt hij het best wel weer lekker.

Na het boodschappen doen zit Duncan nog heel even op de bank en kijkt de film verder af. Als de film is afgelopen wil Duncan lekker even op bed gaan liggen. We brengen Duncan naar boven waar hij lekker op bed gaat liggen en we zetten een filmpje aan voor Duncan.

Duncan ligt lekker tv te kijken en valt dan lekker in slaap. Hij slaapt lekker een tijdje, en als hij wakker wordt is Papa binnen twee tellen bij Duncan. Papa vraagt of Duncan lekker even heeft geslapen en hij vraagt waar Mama is. Papa zegt dat Mama beneden is en hij draait zich weer om, en gaat nog lekker even verder slapen.

Als Duncan dan weer na een heerlijk uurtje slapen wakker wordt, wil hij weer lekker in zijn bed tv kijken. Maar Papa en Mama vinden dat geen goed idee, en zeggen dat Duncan lekker mee naar beneden gaat. Duncan wil alleen mee naar beneden als we zijn kussen meenemen, en even later zit Duncan lekker met zijn kussen op de bank.

Duncan hangt lekker op de bank en kijkt lekker naar de tv, en als hij een tijd later weer een beetje moe begint te worden wil hij weer lekker naar zijn bed.

We brengen Duncan lekker naar bed, en Mama moet Duncan even voorlezen. Als het boekje is uitgelezen wil Duncan nog een filmpje kijken, en Papa zet een leuke dvd aan. Duncan ligt lekker te kijken en valt niet veel later lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 516 bekeken )
Een luie dag. 
Duncan heeft best wel weer lekker geslapen.
Hij heeft geen pijn meer gehad, maar is wel een keer of vier wakker geweest om zijn broek te verschonen.

Duncan heeft wel lekker lang geslapen, hij werd pas rond acht uur wakker.
Na het wakker worden lekker even rustig bijkomen en lekker tv kijken.
Als Duncan lekker even tv heeft gekeken wil hij lekker douchen.

Hij vind het heerlijk om het warme water te voelen, en heeft geen zin om de douche uit te gaan. Maar dan moet hij toch de douche uit, en Mama droogt Duncan snel af en kleed hem aan.

Mama laat Duncan even zitten op bed, waar hij even moet wachten tot Papa hem naar beneden kan dragen. Als Papa klaar is en bij Duncan staat, is Duncan lekker gaan liggen en is in slaap gevallen. Papa laat Duncan lekker slapen.

Een half uurtje later is Duncan weer wakker, en dan kan Papa Duncan meenemen naar beneden. Duncan gaat lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Aan het einde van de ochtend wil Duncan lekker even op bed liggen, en Mama brengt Duncan naar boven.

Duncan ligt lekker op bed en wil een filmpje kijken, en niet veel later valt hij lekker in slaap. Duncan wordt tussendoor een keertje wakker, maar slaapt zo weer verder. Als Duncan dan echt weer wakker wordt, wil hij weer een filmpje kijken, en Papa zet een leuke dvd aan.

Duncan heeft geen zin om weer naar beneden te gaan, en als de dvd is afgelopen wil hij een andere dvd kijken. Ook deze film kijkt hij helemaal af. Duncan ligt aan het einde van de middag nog steeds lekker op bed, en na even praten met Duncan wil hij toch lekker beneden op de bank zitten.

Met het avondeten zit Duncan lekker weer op de bank met de tablet op schoot, en een uurtje later is hij toch best wel weer moe en wil naar bed.

We brengen Duncan weer lekker naar bed, waar hij tijdens het voorlezen van een leuk boekje heerlijk in slaap valt. Wat later op de avond is Duncan weer wakker en kan even niet slapen. Hij wil tv kijken, en we zetten dan maar even een dvd aan. Duncan gaat weer lekker in zijn bed liggen kijken naar de tv, en valt dan lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 560 bekeken )
Toch weer een wijziging in de medicatie. 
Duncan heeft gelukkig weer een heel erg rustige nacht gehad.

Rond een uur of vier werd hij wel heel even wakker omdat hij de Morfine kreeg toegediend, maar is daarna gelijk weer verder gaan slapen.

Duncan is 's morgens vroeg lekker rustig en zonder pijn wakker geworden.
Na even tv te hebben gekeken vanuit bed, aangekleed en naar beneden gegaan waar Duncan lekker op de bank ging zitten.

Rond een uur of negen gaat Mama haar telefoon, en ze wordt gebeld door iemand van het PMC. Het is de Verpleegkundig Specialist die belt en vraagt hoe het gaat. Ze weet wat er in het weekend allemaal is gebeurd en welke acties er zijn gedaan.

We vertellen dat we de Fentanyl pleister op zijn arm hebben geplakt en dat we elke 4 uur de Morfine hebben gegeven. We kregen te horen dat dit niet de bedoeling was, maar het was ook goed dat we allemaal een goede nacht hebben gehad.

We kregen te horen dat de Fentanyl pleister standaard is en dat deze iedere drie dagen vervangen moet worden, en dat de Morfine als extra pijnstilling is. We moeten nu goed in de gaten houden of Duncan echt pijn heeft en op welk tijdstip dit is, en dan mogen wij hem de Morfine geven. We moeten dit in de gaten houden om te kijken of de Fentanyl pleister voldoende pijnstilling geeft voor Duncan, want als mocht blijken dat het niet voldoende is krijgen we hogere dosis Fentanyl pleisters. En morgen belt de Verpleegkundig Specialist nog even om te informeren hoe het vandaag is gegaan.

Duncan vermaakt zich de hele ochtend wel een beetje met de tablet, en aan het einde van de ochtend gaan we eventjes de deur uit. We gaan lekker even naar een speelgoedwinkel om weer eens wat leuks te kopen voor Duncan.
Duncan kiest 2 leuke banen uit van Cars 3, waar hij direct mee wil spelen als hij thuis komt. Maar eerst moet het wel even in elkaar worden gezet, en dat is dan weer een klusje voor Papa.
Als alles in elkaar is gezet gaat Duncan er lekker op de grond mee spelen, en hij blijft bijna wel een uurtje spelen.

Na het spelen is Duncan een beetje moe en Papa pakt Duncan zijn kussen van zijn bed, en Duncan gaat met de tablet lekker even lui liggen op de bank. Als Duncan lekker filmpjes ligt te kijken valt hij even later lekker in slaap.

Als Duncan weer wakker wordt kijkt hij weer lekker verder op de tablet, en een klein uurtje later wil Duncan lekker naar zijn bed.
We brengen Duncan lekker naar zijn bed waar hij lekker in slaap valt tijdens het kijken van een filmpje.

Het is vandaag weer goed gegaan met Duncan, hij heeft geen pijn meer gehad. We kunnen er dan bijna wel vanuit gaan dat de Fentanyl pleisters alleen genoeg zijn om de pijn te voorkomen bij Duncan.
Maar we moeten eerst de nacht nog door, en als dat goed gaat weten we voor nu zeker dat de pleisters alleen goed genoeg zijn of niet.

We hopen dan weer dat Duncan weer een lekkere en rustige nacht zal hebben.


[ voeg commentaar toe ] ( 545 bekeken )
Nieuwe medicijnen. 
De afgelopen nacht is ook wel weer wat onrustig geweest.
Duncan is een paar keer wakker geworden om zijn broek te doen, en ook heeft hij een aantal keren geklaagd over pijn in zijn buik.

Duncan is 's morgens vroeg al weer wakker, en ook dan klaagt hij nog steeds over pijn in zijn buik. Mama en Papa hebben het er samen even over gehad, en Mama gaat als het kan het PMC bellen en legt alles via de telefoon uit. Een minuut of tien later worden we terug gebeld door de Arts die dienst heeft in het PMC. Met de Arts heeft Mama ook overleg, en de Arts hoor op dat moment via de telefoon Duncan schreeuwen van de pijn.

De Arts vraagt of onze eigen apotheek open is, maar die is gesloten. De apotheek van het Reinier de Graaf is wel open, en dus worden daar de recepten naar toe gestuurd en kunnen we een uurtje later de medicijnen ophalen.

Omdat Duncan nog steeds klaagt over pijn in zijn buik mag Mama op het moment van bellen een extra gift Tramadol geven zodat de pijn wordt onderdrukt, en hierna moeten we stoppen met de Tramadol.
We moeten Duncan een nieuwe pijnstillers geven, we gaan over op Fentanyl pleisters en Morfine. Dit is dus weer een stapje verder naar beneden.

Ongeveer een uurtje later gaan we richting de Reinier de Graaf Apotheek, en het duurt even maar dan is Mama eindelijk terug met alle nieuwe medicijnen.
Als we weer thuis komen kijken we eerst op welke tijdstippen de nieuwe medicijnen gegeven moeten worden. De Fentanyl pleister kunnen we direct plakken en die moet drie dagen blijven zitten voordat we die moeten vervangen. De Morfine moeten we om de vier uur geven, en dat wordt dan de wekker zetten voor de nachtelijke uren.

Duncan krijgt om 12 uur zijn eerste gift Morfine, en hij gaat lekker een beetje hangen op de bank. Niet veel later wil Duncan lekker even op bed liggen want hij is moe. Papa brengt Duncan naar boven en zet een film van Thomas de Trein aan, en hij blijft lekker bij hem zitten.
Duncan valt lekker in slaap en hij slaapt wel een uurtje of twee.

Als Duncan weer wakker wordt, wordt hij rustig en niet huilend wakker. Papa vraagt hoe het met Duncan gaat en of hij nog ergens pijn heeft, Duncan zegt dat hij geen pijn heeft. We zijn blij dat Duncan nu eindelijk geen pijn meer heeft.

Dan wil Duncan naar beneden en hij gaat lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Een half uurtje later wil Duncan weer ineens op de grond zitten en met zijn treinen spelen, en dit doet hij ongeveer een uurtje lang en met heel veel plezier.
Als Duncan geen zin meer heeft om met zijn treinen te spelen gaat hij weer lekker op de bank zitten. Als Duncan weer even lekker heeft gezeten op de bank is hij toch best wel weer moe en wil hij weer lekker naar zijn bedje toe.

Mama en Papa leggen Duncan lekker op bed, en onder het kijken van een filmpje valt Duncan lekker in slaap.

Duncan heeft gelukkig niet meer geklaagd over pijn in zijn buik, en dit betekend dus dat deze pijnstillers veel beter hun werk doen.
We gaan er nog niet van uit dat we een rustige nacht tegemoet gaan, maar we hebben hier nu wel een goede hoop op.


[ 1 commentaar ] ( 543 bekeken )
Roerig nachtje. 
De hoop voor een rustige nacht laten we maar eens voorbij gaan, want Duncan heeft niet echt een rustige nacht achter de rug.

Gisteravond ging het allemaal goed met Duncan, en hij sliep lekker door. Tot dat Papa naar zijn bed ging, na het geven van de laatste medicijnen werd Duncan onrustig. Duncan is regelmatig wakker geweest om zijn broek te verschonen, en een aantal malen klaagde hij over pijn in zijn buik. Papa ging er dan even uit om een lekkere warme handdoek te maken zodat Duncan deze lekker tegen zijn buikje kon houden.
De laatste paar uurtjes van de nacht heeft Duncan gelukkig wel een beetje doorgeslapen.

Maar 's morgens vroeg is Duncan al weer wakker en ligt hij in zijn bed lekker naar de tv te kijken, en laat hij Papa lekker even verder slapen.
Als Papa dan wakker is wil Duncan lekker de douche in, en hij vindt het heerlijk in de douche.

Na het douchen lekker aankleden en naar beneden, en hier gaat Duncan lekker zitten op de bank met de tablet op schoot. Als Mama boodschappen gaat doen wil Duncan weer gezellig mee. Op het moment dat Mama en Duncan terug komen van de boodschappen is Papa ook helemaal klaar en na het opruimen van de boodschappen gaan we heel even naar Opa en Oma toe. Duncan heeft verse bloemetjes uitgezocht, en deze zetten we daar weer in de vaasjes.

Als we weer thuis zijn gaat Duncan lekker weer op de bank zitten en hij vermaakt zich verder prima met de tablet of het speelgoed op de tafel. In het begin van de middag wil Duncan lekker op bed gaan liggen en we zetten een filmpje op. Duncan ligt lekker te kijken maar hij kan niet in slaap vallen terwijl hij wel moe is.

Aan het einde van de middag wil Duncan toch weer even naar beneden, en hij gaat weer lekker op de bank zitten.
Duncan begint een beetje te klagen over pijn in zijn buik, en dat hij moet huilen om Opa. Dan wil Duncan toch wel weer liever naar zijn bed, en daar gaat het een tijdje zo door, en dan valt hij lekker in slaap.

We zullen afwachten of het weer een rare nacht, of toch een rustige nacht zal worden.


[ voeg commentaar toe ] ( 521 bekeken )
Niet lekker in zijn vel vandaag. 
Duncan is afgelopen nacht weer onrustig geweest, hij is met enige regelmaat wakker geweest.

's Morgens vroeg weer wakker geworden, maar dan is hij toch nog moe van de hele nacht en doet dan nog even snel een tukje.

Als Duncan na dit korte slaapje weer wakker wordt is hij weer wat vrolijker. Als Duncan lekker is aangekleed en lekker beneden op de bank zit vermaakt hij zich lekker met de tablet.

En dan komen in de loop van de ochtend zijn neven Joey en Robbie langs, en dit vind Duncan erg leuk. Ze zitten lekker te spelen met elkaar.
Na een tijdje is Duncan een beetje moe en hij wil lekker even op bed gaan liggen. Joey en Robbie gaan dan ook weer naar huis, en Papa brengt Duncan naar zijn bed.

Duncan gaat lekker even liggen, maar hij kan niet slapen. Duncan begint dan af en toe te huilen en is dan even niet tot bedaren te brengen.
Als Duncan dan wat zegt, zegt hij dat hij moet huilen om Opa of dat hij pijn in zijn buik heeft.

Na een half uur wil Duncan toch maar weer naar beneden, en hij blijft met regelmaat huilen en schreeuwen dat hij pijn in zijn buik heeft of dat hij Opa mist.
Halverwege de middag wil Duncan toch wel weer naar boven, en dan valt hij eindelijk wel in slaap. Duncan slaapt lekker een kleine twee uur, en als hij dan wakker wordt is hij weer wat vrolijker.

Dan wil Duncan weer lekker naar beneden waar hij weer lekker met de tablet op de bank gaat zitten. Hij zit op YouTube leuke muziekjes te zoeken, en hij gaat zelf een beetje meedoen.

Vlak na het avondeten is Duncan weer moe en wil hij eerst lekker de douche in en dan lekker naar bed. Duncan vind het weer lekker in de douche, en gaat daarna weer lekker fris zijn bed in.

Onder het kijken van een filmpje valt Duncan lekker in slaap, hopend op een rustige nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 598 bekeken )
Een luie dag. 
Duncan heeft lekker geslapen maar wel een beetje rommelig geslapen.
Hij is een paar keer wakker geweest, en is daarna wel weer lekker verder gaan slapen. En net na vijf uur wordt Duncan wakker en klaagt over pijn in zijn buik. De Tramadol blijkt uitgewerkt te zijn na de nacht, en Mama gaat eigenlijk wat te vroeg toch maar weer wat geven aan Duncan.

Het duurt even voordat het gaat werken, en dan valt Duncan weer eventjes in slaap. Als Duncan weer wakker wordt gaat hij lekker tv kijken, en hij is echt lui na een rommelige nacht.

We moeten op tijd aankleden want om 10 uur staat er een afspraak in het Reinier de Graaf, want de Hickmanpleister gaat aardig los laten en deze moet worden vervangen. Duncan heeft er eigenlijk geen zin in, maar het moet toch wel even gebeuren en na een half uurtje lopen we weer buiten rond.

In de auto op weg naar huis valt Duncan lekker in slaap, en als we thuis zijn wil hij eigenlijk niet wakker worden. Thuis gaat Duncan lekker op de bank hangen en vermaakt zich met de tablet. Vroeg in de middag valt Duncan lekker op de bank met de tablet in zijn hand in slaap.

Als Duncan later weer wakker wordt, wil hij even daarna lekker op bed liggen. We zetten een filmpje op en Duncan slaapt binnen de kortste keren lekker verder.

Duncan slaapt lekker de rest van de middag, en wordt tegen etenstijd weer wakker. Hij wil dan weer lekker naar beneden, om na een uurtje weer lekker naar zijn bed te willen.

Duncan kijkt weer een filmpje en valt weer lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 501 bekeken )
Lekker spelen bij Bart 
Duncan heeft afgelopen nacht een rustige nacht gehad, wel is hij twee keer wakker geworden om zijn broek even te doen maar is daarna weer heerlijk gaan slapen.

's Morgens vroeg wakker geworden, en Duncan is lekker nog even blijven liggen om tv te kijken. Na het tv kijken lekker aankleden en naar beneden gegaan.

Als Mama boodschappen wil gaan doen wil Duncan eerst niet mee, maar als Mama bijna de deur uit wil gaan wil Duncan wel mee. Dus jas aan, schoenen aan en pet op en lekker in zijn rolstoel zittend gaat Duncan gezellig mee. Mama en Duncan komen nog even wat boodschappen thuisbrengen, en na het opruimen gaan ze weer verder met het doen van de boodschappen.

Als ze klaar zijn met de boodschappen en weer thuis zijn laat Duncan gelijk zien wat hij heeft gekregen. Hij heeft weer een paar Minions gekregen en eentje heeft zelfs een parachute, en Duncan is er erg blij mee.

Duncan gaat lekker even op de bank liggen met de tablet en vermaakt zich lekker. Als het bijna twee uur is gaan we lekker de deur uit, en we gaan naar Duncan zijn grote vriend Bart. Mama had zich vergist en dus komen we eigenlijk een half uurtje te laat aan, maar Bart en zijn zusje waren blij dat Duncan er eindelijk was.

Duncan vond het erg leuk dat hij er ook was, maar bij binnenkomst eerst Bart zijn zusje Lieke een cadeautje gegeven voor haar verjaardag. Duncan wilde meteen met de treinbaan spelen, en deze werd dus te voorschijn gehaald. Duncan heeft het naar zijn zin en wil even later ook wel even buiten spelen, en hij wil zelfs even in Bart zijn kamer spelen. Duncan houd het best wel een beetje vol en na een kleine twee uur gaan we weer naar huis omdat Duncan moe is.

Thuis gekomen gaat Duncan weer lekker op de bank liggen, en Papa pakt zelfs Duncan zijn kussen van zijn bed. Duncan ligt lekker met de tablet op de bank, en later valt hij zelfs lekker even in slaap.

Als Duncan later weer wakker is geworden gaat hij lekker een beetje spelen aan de tafel, en gaat daar na lekker tv kijken.
Dan gaat Duncan ineens huilen en hij zegt dat hij pijn in zijn buik heeft, maar tien minuutjes later moet Duncan toch echt even naar de wc. Duncan is gelijk van de pijn in zijn buik af, deze pijn zal volgens ons meer te maken hebben met kramp in zijn buik.

Dan vlak voordat Duncan naar zijn bed wil moet Duncan ineens uit het niets overgeven. Het duurt heel even en dan is het gelukkig weer over, en kunnen we naar boven.

We kleden Duncan om en hij gaat lekker in zijn bed liggen, en binnen niet al te lange tijd slaapt hij weer lekker.


[ voeg commentaar toe ] ( 546 bekeken )
Even bellen en overleggen met het PMC 
Duncan heeft afgelopen nacht niet heel lekker geslapen, hij is toch best wel een beetje onrustig geweest en klaagde toch weer over pijn in zijn buik.

's Morgens vroeg weer wakker geworden, en Duncan klaagt gelijk weer over zijn buik. Na Duncan gerust te hebben gesteld ligt hij lekker tv te kijken, en als het kan gaat Mama even bellen met het PMC.

Mama overlegt via de telefoon met de Verpleegkundig Specialist, ze denkt niet dat Duncan nog last heeft van obstipatie. Ze adviseert wel om Duncan de maximale hoeveelheid (16 druppels) Tramadol te geven en drie maal daags de Forlax en kijken hoe het vandaag gaat.

Daarna gaan we lekker naar beneden, waar Duncan lekker op de bank gaat zitten. Duncan vermaakt zich lekker met het kijken naar de tv en de tablet. Duncan voelt zich na het geven van de extra Tramadol wel goed denken wij, want hij klaagt niet.

Af en toe gaat Duncan lekker aan de tafel zitten om te spelen, om daarna weer lekker op de bank te gaan hangen. In de middag gaan we met zijn drietjes lekker even wat boodschappen halen. Duncan klaagt gelukkig niet meer over pijn in zijn buik, de Tramadol lijkt nu dan zijn werk wel goed te doen.

Rond 15 uur belt de Verpleegkundig Specialist nog even op om te vragen hoe het vandaag is gegaan met Duncan. Wij vertellen dat het na vanochtend veel beter gaat met Duncan, hij heeft niet meer geklaagd over zijn buik. Ze is blij dit te horen en verteld misschien ten overvloede dat als er weer iets veranderd we direct kunnen bellen.

Als er een pakketje wordt bezorgd weet Duncan dat het een verrassing is voor hem, en hij is blij dat het er eindelijk is.
Het is da brandweerkazerne van Brandweerman Sam, en Duncan is er erg blij mee. Hij wil er gelijk mee spelen, maar dat gaat niet. Gelukkig is Tante Lenie even onverwachts langs gekomen, en ze help om de brandweerkazerne in elkaar te zetten.
Duncan gaat er gelijk een beetje mee spelen als het allemaal in elkaar zit en op tafel staat.

Als Duncan later een beetje moe is wil hij lekker naar bed, waar hij lekker in slaap valt. Een uurtje later word Duncan weer wakker, en hij wil even naar beneden. Na een kwartiertje wil Duncan weer naar zijn bed toe, en dan valt hij weer lekker in slaap.

We gaan eens mee maken of we nu eindelijk weer eens een beetje een rustige nacht zullen mogen hebben.


[ voeg commentaar toe ] ( 144 bekeken )
Duncan voelt zich gelukkig weer wat beter. 
Duncan heeft eindelijk weer eens een aardig nacht mogen hebben. Hij is twee keer wakker geweest, en toen moest zijn broek even worden gedaan. Hierna is Duncan gelijk weer lekker verder gaan slapen.

Duncan is ook weer lekker vroeg wakker geworden, en hij blijft nog lekker even luieren in bed. Als we zijn aangekleed gaan we lekker naar beneden, waar Duncan weer lekker op de bank gaat zitten met de tablet op schoot.

Als Mama boodschappen gaat doen wil Duncan gezellig mee, en als ze terug komen gaat Duncan weer lekker op de bank zitten. Duncan zoekt op de tablet een paar leuke filmpjes op van de Minions, en hij gaat er gezellig een beetje gek bij doen.

Duncan voelt zich duidelijk een stuk beter dan de afgelopen dagen, en hij heeft het weer lekker een beetje naar zijn zin.

Om 11 uur hebben we afgesproken om bij Tim te zijn voor zijn verjaardag.
Duncan heeft er gelukkig ook een beetje zin in, en als we binnen zijn overhandigen ze elkaar een cadeautje. Duncan vind dit wel erg leuk.
Als de cadeautjes zijn uitgepakt willen Tim en Duncan lekker in Tim zijn kamer spelen. Pas na ongeveer een half uurtje wil Duncan weer naar beneden.

Dan gaan we even met zijn allen naar buiten om even te wandelen met de hond, en Duncan vind het heerlijk buiten. Als we terug komen eten we nog lekker even een broodje, en op dat moment wil Duncan naar huis.
Tim zoekt even snel wat leuke filmpjes op en Duncan heeft het weer lekker naar zijn zin. Als de broodjes opgegeten zijn gaan we weer rustig aan naar huis.

In de middag is Duncan een beetje moe en hij wil lekker even in zijn bed gaan liggen.We zetten een film aan en Duncan valt lekker even in slaap.

Als Duncan weer wakker is wil hij weer lekker naar beneden, en hij gaat weer lekker op de bank zitten. Duncan vermaakt zich lekker met tv kijken of hij vermaakt zich lekker wat met de tablet.

Duncan klaagt af en toe best nog wel eens over pijn in zijn buik, maar als we dit vergelijken met de afgelopen dagen gaat het vandaag gelukkig wel weer een stukje beter.

Vroeg in de avond wil Duncan weer lekker naar zijn bed omdat hij moe is. Papa en Mama brengen Duncan lekker naar zijn bed en zetten een filmpje op, niet veel later is Duncan al weer lekker in slaap gevallen.
Maar als we denken dat Duncan slaapt en we gaan naar beneden wordt hij niet veel later toch wakker en begint te roepen. Dit gaat een paar keer zo door tot dat Duncan toch gewoon lekker in slaap valt.

We hopen dat hij weer een rustige nacht zal mee mogen maken.


[ 1 commentaar ] ( 678 bekeken )
Weer een ziekenhuis bezoek. 
Duncan is ook afgelopen nacht weer onrustig geweest, hij is een paar keer wakker geweest en klaagt dan over pijn in zijn buik.

Vroeg in de ochtend is Duncan al weer wakker, en hij ligt lekker rustig in bed naar de tv te kijken. Omdat Duncan nog pijn in zijn buik heeft belt Mama met het Reinier de Graaf, dit omdat de tramadol ook weer obstipatie kan veroorzaken. Ze gaan even overleggen in het ziekenhuis, en met vijf minuten wordt Mama terug gebeld. Of het lukt om 9:15 uur in het Reinier de Graaf te zijn, dat wordt even opschieten dus voor iedereen.

We zijn redelijk op tijd in het ziekenhuis, en melden ons op de afdeling. We kunnen in de behandelkamer plaats nemen, waar we heel even moeten wachten. Met vijf minuten komt de Arts even langs, en die stelt een aantal vragen en voelt en luistert even bij Duncan.

Omdat we denken dat er nog steeds ontlasting dwars zit krijgt Duncan wederom een klysma. Als de zuster aankomt met alle materialen wil Duncan niet. Als Duncan gerustgesteld is ondergaat hij alles weer zonder tegen te stribbelen. Alles gaat goed en iets meer dan een uurtje later mogen we weer naar huis.

Als we thuis komen gaat Duncan lekker op de bank liggen met de tablet, en hij vermaakt zich prima hiermee. In het begin van de middag wil Duncan lekker op bed liggen, en dus brengen we hem naar boven.
Duncan ligt op bed lekker een filmpje te kijken, en valt even later lekker in slaap.

Duncan klaagt nog wel steeds over pijn in zijn buik, maar we moeten afwachten of het bezoek aan het ziekenhuis effect gaat krijgen.

Als Duncan weer wakker is wil hij weer naar beneden, en daar gaat hij lekker op de bank zitten. Als Duncan een liedje hoort op de tablet komt hij ineens van de bank af en legt de tablet op tafel.
Duncan roept Papa en Mama en zegt tegen hun, kijk dan. Duncan neemt een paar rare houdingen aan en Papa en Mama zijn blij dat ze Duncan vrolijk zien. Duncan had ineens de energie en zin om eventjes lekker een beetje gek te doen.

Daarna gaat Duncan heel even met zijn treintjes spelen, en hij doet dit weer met veel plezier. Als Duncan klaar is met spelen gaat hij weer lekker op de bank hengen.

Duncan wil al weer vroeg naar zijn bed, waar hij al kijken naar een film van Thomas de Trein lekker in slaap valt.
Halverwege de avond wordt Duncan nog wakker en gilt het weer uit van de pijn in zijn buik, maar als dit over is slaapt hij lekker verder,

We hopen dat Duncan eindelijk eens een beetje een rustige nacht zal hebben.


[ voeg commentaar toe ] ( 598 bekeken )
Weer een slechte nacht. 
Duncan heeft afgelopen niet lekker geslapen!
Duncan is weer regelmatig wakker geworden, en klaagt dan over pijn in zijn buik. Rond vier uur is Papa zijn bed uit gegaan om nog wat pijn stilling te geven aan Duncan.

's Morgens vroeg is Duncan al weer wakker, en hij klaagt met enige regelmaat over pijn in zijn buik. En tot overmaat van ramp moet Duncan ook nog eens overgeven, er komt zeer veel slijm omhoog en maar een beetje voeding. Hierna is de pijn in Duncan zijn buik minder, en valt hij weer voor een half uurtje in slaap.

Nadat Duncan weer wakker wordt kijken we nog wat tv in bed, en gaan daarna lekker naar beneden. Duncan gaat lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Duncan wil vandaag ook weer mee met Mama om de boodschappen te halen, maar gezien het slechte weer blijft Duncan toch thuis.

Duncan is weer blij als Mama thuis komt van de boodschappen, en dan gaat hij lekker op de bank liggen. Duncan klaagt nog steeds een beetje over pijn in zijn buik. Duncan vermaakt zich lekker met de tablet, kijkt filmpjes of speelt een spelletje.

Halverwege de middag is Duncan echt moe, en hij wil lekker zijn bed in. We brengen Duncan naar zijn bed waar hij lekker een filmpje op tv gaat kijken, maar Duncan valt lekker in slaap. Duncan slaapt een kleine twee uur voordat hij weer wakker wordt.

Duncan wil weer lekker naar beneden, en hij is dan blij dat de visite er is. Duncan gaat lekker op de bank zitten en neemt de tablet weer lekker op schoot. Ook nu klaagt Duncan af en toe weer over pijn in zijn buik. We denken dat er weer wat ontlasting dwars zit, want de tramadol kan ook weer obstipatie geven.

Wat later op de avond wil Duncan naar bed want hij is weer moe, maar als Duncan 10 minuten in zijn bed ligt wil hij weer naar beneden.
Papa neemt Duncan weer mee naar beneden, waar Duncan weer lekker op de ban gaat zitten. Een half uurtje later wil Duncan weer naar boven, maar ook nu wil hij na 10 minuten weer naar beneden.
Papa zegt tegen Duncan dat we naar beneden gaan, en dat we daar dan voorlopig even blijven.

Duncan gaat lekker op de bank liggen, en Papa heeft een idee.
Papa pakt Duncan zijn eigen kussen en legt deze op de bank zodat Duncan lekker kan liggen. Papa legt ook een dekentje over Duncan heen, en Papa maakt ook even een warme handdoek en legt deze onder het dekentje tegen Duncan zijn buik.
Duncan vind het heerlijk en hij blijft lekker eventjes liggen.

Als de visite weer naar huis gaat, dan gaat Duncan ook naar zijn bed.
Hij valt nu wel lekker snel in slaap, en hij slaapt de rest van de avond lekker door.

We hopen dat de komende nacht een stuk rustiger verloopt dan afgelopen nacht, en dat iedereen een beetje kan slapen


[ voeg commentaar toe ] ( 532 bekeken )
Jens komt spelen. 
Duncan heeft redelijk geslapen, hij is gelukkig maar één keer wakker geworden.

Duncan werd rond vier uur wakker en klaagde over zijn buik, Papa heeft toen de tramadol gepakt en deze gegeven. Het duurde heel even voordat het zijn werk begon te doen, maar daarna is Duncan weer lekker verder gaan slapen.

's Morgens is Duncan weer lekker vroeg wakker, en na wat tv kijken in bed gaan we lekker aankleden en naar beneden. Duncan gaat lekker op de bank zitten en vermaakt zich lekker met de tablet op schoot.
Als Mama boodschappen wil gaan doen, wil Duncan weer gezellig mee.
En als Duncan en Mama weer terug komen van de boodschappen gaat Duncan weer lekker zitten op de bank.

Aan het einde van de ochtend wil Duncan naar zijn bed omdat hij moe is, maar als hij lekker op bed ligt kan hij toch niet in slaap vallen.
Het Duurt even maar dan wil Duncan toch weer naar beneden, en gaat hij lekker even op de bank hangen.

Rond 13 uur gaat de deurbel, en daar staan Jens en zijn Mama voor de deur. Jens komt lekker even spelen bij en met Duncan. Duncan komt gelijk van de bank af, en gaat heel even lekker spelen.

Maar Duncan heeft niet echt de energie om leuk te blijven spelen, en hij gaat weer op de bank zitten. Papa zet een leuke film op en Duncan zijn vriendje Jens heeft deze film nog niet gezien. Duncan zit op de bank een beetje naar de film te kijken, en Jens zit te kijken en gaat tussendoor ook een beetje spelen.

Als Jens en zijn Mama weer naar huis gaan wil Duncan even later weer even op bed liggen. Hij valt lekker snel in slaap, en een klein half uurtje later wordt hij even wakker. Mama gaat dan heel even bij Duncan zitten en hij valt weer lekker in slaap.

Nu slaapt Duncan een kleine anderhalf uur, en als hij wakker wordt wil hij weer lekker naar beneden. Duncan gaat weer lekker op de bank hangen, en vermaakt zich weer lekker met de tablet.

Vroeg in de avond is Duncan moe, en hij wil lekker naar boven.
Na even heerlijk te hebben gedoucht gaat Duncan lekker fris zijn bed in, en hij valt hij tijdens het voorlezen lekker in slaap. Een half uurtje later wordt hij waker, en vraagt dan waar iedereen is. We zijn snel bij Duncan en vertellen dan dat Papa en Mama beneden zitten, Duncan gaat weer liggen en valt weer lekker in slaap.

We hebben Duncan om middernacht nog tramadol gegeven, en hopen dat hij hier de nacht goed mee door gaat komen.


[ voeg commentaar toe ] ( 477 bekeken )
Pijn in zijn buik. 
Duncan heeft niet lekker geslapen vannacht, hij is een paar keer wakker geworden en klaagde dan over pijn in zijn buik.

's Morgens weer vroeg wakker geworden, en Duncan klaagt nog steeds over pijn in zijn buik. Mama heeft zodra het kon het PMC gebeld en overleg gehad met de Verpleegkundig Specialist, en deze is even intern gaan overleggen. Na een kwartier wordt Mama terug gebeld dat we naar het Reinier de Graaf moeten, om te kijken waar de pijn vandaan komt.

Als we in het Reinier de Graaf aankomen moeten we even in de onderzoekskamer wachten, en niet veel later mogen we naar de speelkamer toe waar Duncan heel even zit te spelen. Daar moeten we even een klein half uurtje wachten tot we terecht kunnen bij de afdeling radiologie om een foto te laten maken van Duncan zijn buik.

Het is even wachten totdat we aan de beurt zijn en bij het naar binnen gaan van de kamer vind Duncan het niet heel erg fijn. Duncan vindt het een beetje eng allemaal, als Duncan eenmaal op de tafel ligt komt er een zuster bij staan. Papa vraagt of ze nog een schort over hebben welke beschermd tegen de straling, en hij krijgt deze aan. Papa kan dan even bij Duncan blijven tijdens het maken van de foto, en dit is heel snel gebeurd.

Dan kunnen we weer naar de afdeling terug, en als we daar zijn melden we ons weer. De Arts wordt in kennis gesteld dat we weer terug op de afdeling zijn. We gaan heel even in de RMD huiskamer zitten en na vijf minuten is de arts er al. We lopen mee naar een behandelkamer en de Arts hoeft Duncan niet meer te onderzoeken, want dit heeft hij van de week al gedaan.

Op de foto die is gemaakt zijn geen oorzaken te zien (zoals een darm die wordt dicht gedrukt door de tumor) welke de pijn veroorzaken, het is dan ook bijna met de hoogste zekerheid te zeggen dat de tumor de pijn veroorzaakt.

De Arts stelt voor dat we een andere pijnstiller gaan geven naast de paracetamol. We moeten nu ook vier keer per dag Tramadol gaan geven, we weten van de Arts welke hoeveelheid hij maximaal mag hebben. We moeten daar een beetje mee gaan kijken of hij zich comfortabel voelt, en zo niet kunnen we zelf de dosis wat op hogen.

Na het gesprek kunnen we weer lekker naar huis en Duncan valt in de auto lekker even in slaap, en als we thuis voor de deur staan vind Duncan het niet leuk dat hij wakker moet worden. Als we binnen zijn pakt Papa snel Duncan zijn kussen, en Duncan kan dan lekker met de tablet gaan liggen op de bank.

In de middag de eerste gift Tramadol gegeven, en de rest van de middag hebben we Duncan gelukkig niet meer horen klagen over de pijn in zijn buik. Halverwege de middag wil Duncan lekker even op bed gaan liggen, en hij valt lekker in slaap. Na bijna twee uur te hebben geslapen word Duncan weer wakker, en we gaan weer lekker naar beneden.

Duncan zit lekker op de bank naar de tv te kijken, en zit later weer lekker een spelletje op de tablet te spelen.
Vroeg in de avond is Duncan moe en wil gaan slapen, we brengen Duncan naar zijn bed. Na Duncan te hebben omgekleed gaat hij lekker liggen, en na een verhaaltje te hebben voorgelezen valt hij lekker in slaap.
[ 1 commentaar ] ( 732 bekeken )
Naar de kermis. 
Duncan heeft redelijk geslapen, een paar keer wakker geweest en daarna is hij weer lekker verder gaan slapen.

's Morgens is Duncan weer lekker op tijd wakker, en wat tv te hebben gekeken gaan we lekker naar beneden. Duncan gaat lekker op de bank hangen met de tablet en vermaakt zich hier heerlijk mee.

Duncan wil weer gezellig met Mama mee om de boodschappen te halen, als ze komen is Duncan lekker vrolijk. Duncan heeft ook gezien dat de kermis er eindelijk staat, en hij begint te vertellen waar hij allemaal in wil.
Hij wil zeker echt wel in de botsauto's, en noemt dan ook nog een beetje op waar hij vorig jaar allemaal in is geweest.

Maar voordat we naar de kermis gaan moet Papa ook eerst nog even een boodschap halen, en Duncan wil ook nog even naar het plekje van Opa en Oma. Als we bij Opa & Oma zijn ziet Duncan dat de vaasjes met een bloem erin er nog staan, en dat de bloem nog mooi is. Als Duncan iets heeft gezegd zegt hij ook gedag en wil hij weer naar huis.

Thuis gekomen is Duncan moe en hij gaat lekker op de bank liggen met de tablet, om niet veel later lekker even in slaap te vallen.
Als Duncan wakker wordt en even is bijgekomen wil hij naar de kermis toe. Iedereen dus schoenen aan en Duncan lekker in zijn rolstoel, en op naar de kermis.

Als we vragen of Duncan nog in de botsauto's wil zegt hij nee, hij wil dit niet meer. We lopen eerst een rondje om te kijken wat er allemaal staat, en dan ziet Duncan eendjes vangen. Dat wil hij wel doen, en Duncan vangt binnen de kortste keren 7 eendje en hij kiest een leuke knuffel uit. daarna lopen we verder en dan wil Duncan ook nog lekker touwtje trekken, en ook hier kiest hij een leuke zachte knuffel uit.

Dan wil Duncan weer naar huis, hij heeft het wel weer gezien op de kermis. Thuis gaat hij weer lekker op de bank zitten, en later in de middag valt hij weer lekker in slaap.

Als Duncan dan weer wakker wordt, wil hij met zijn Cars auto's op de grond spelen. Hier heeft Duncan maar eventjes zin in en niet veel later zit hij weer op de bank.

Duncan wil redelijk vroeg naar bed, en hij wil lekker worden voorgelezen uit het Cars boek waar hij zelf in mee doet.
Als het boekje bijna uit is zegt hij dat hij wil slapen en Papa mag niet verder lezen.
Na vijf minuten zegt Duncan dat hij toch nog maar een filmpje wil kijken, en Papa zeg een dvd van Thomas de trein aan.

Na een klein half uurtje zegt Duncan dat de tv uit mag, hij is moe en hij wil slapen. Papa zet de tv uit en Duncan valt lekker snel in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 104 bekeken )
Laatste dag van de chemokuur. 
Duncan heeft lekker rustig geslapen, hij is wel een keertje of twee wakker geworden maar sliep lekker snel verder.

Duncan is weer zo rond half zeven wakker geworden, en dan gaat hij lekker lui in bed een beetje tv liggen kijken.

Als we lekker naar beneden gaan wil Duncan lekker op de bank zitten met de tablet op schoot, en hier vermaakt hij zich prima mee.
Duncan wil weer gezellig met Mama mee om boodschappen te doen. Als ze weer thuis komen is het weer tijd om Duncan zijn chemo toe te dienen.

Het is vandaag gelukkig weer de laatste dag van deze chemokuur, welke we Duncan thuis geven. Het gaat redelijk met Duncan, hij is vermoeid en heeft regelmatig pijn in zijn buik en benen. De pijn in zijn buik komt door de ontlasting welke nog steeds een beetje dwars zit, maar hij is gelukkig wel wat vrolijker dan vorige week.

In de middag wil Duncan lekker op bed liggen waar hij lekker in slaap valt en ruim twee uurtjes slaapt. Als hij weer wakker wordt, wil hij weer lekker naar beneden waar hij wat tv gaat kijken.

Duncan hangt de rest van de middag een beetje op de bank, en vermaakt zich wel. In het begin van de avond wil Duncan naar bed, en na het voorlezen van een boekje en daarna een filmpje kijken valt hij lekker in slaap. Maar na een half uurtje is hij weer klaar wakker, en hij wil een filmpje kijken. Na een half uurtje is Duncan nog steeds wakker, en we besluiten om dan maar lekker naar beneden te gaan.

Duncan kijkt beneden weer lekker wat tv, om later op de avond weer lekker naar bed te gaan. Nu slaapt Duncan weer lekker snel en hij blijft lekker slapen dit keer.


[ voeg commentaar toe ] ( 605 bekeken )
Een rustige dag. 
Duncan heeft niet de hele nacht doorgeslapen, in het begin van de nacht is hij een aantal malen achter elkaar wakker geworden.
Hij had telkens weer iets anders, het begon dat hij niet lekker lag, daarna kriebelde zijn wang daarna moest hij naar de wc. Na het wc bezoek kon hij niet meer slapen, en als laatste had hij weer eens een keer een pleister van zijn wang gehaald. Daarna is Duncan toch weer lekker in slaap gevallen, en heeft de nacht lekker rustig doorgeslapen.

's Morgens vroeg is Duncan al weer lekker wakker, en hij ligt lekker in bed naar de tv te kijken. Als Duncan geen zin meer heeft om tv te kijken wil hij naar beneden, waar hij lekker op de bank gaat zitten. Duncan gaat op de tablet een spelletje spelen, en als Mama boodschappen wil gaan doen wil Duncan mee.

Aangezien Duncan het stukje lopen richting de supermarkt niet gaat redden, gaat Mama de winkelwagen eerst halen. Daar gaat Duncan lekker in zitten, en gaat hij samen met Mama de boodschappen halen.

Als Duncan en Mama weer terug komen is Duncan lekker een beetje vrolijk, dat zal wel door de lekkere frisse buitenlucht komen. En Duncan en Mama hebben een beetje geluk gehad, want een regenbui hebben ze niet gezien ze zijn dus lekker droog gebleven.

Duncan gaat weer lekker op de bank liggen, en even later wil hij even op bed liggen om te slapen. Duncan heeft niet veel energie, en doet regelmatig een slaapje tussendoor. Duncan klaagt als hij gaat staan ook over pijn in zijn buikje, dit kan nog steeds komen door de ontlasting welke nog steeds wel een beetje dwars zit. Het gaat hier wel beter mee, maar is nog niet helemaal goed.

Als Duncan weer wakker wordt wil hij weer lekker naar beneden, waar hij lekker op de bank gaat zitten.
Hij vermaakt zich goed met de tablet, en doet tussendoor ook wel een paar keer een hazenslaapje.

Vroeg in de avond gaan we lekker naar boven, en Duncan en Papa gaan lekker even samen de douche in. Duncan vind het heerlijk, en heeft het naar zijn zin. Na het douchen lekker afdrogen en zijn bed in.
Na het voorlezen van een leuk boekje valt Duncan lekker in slaap.

Hopend op een rustige en lange nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 539 bekeken )
Vermoeidheid. 
Duncan heeft een redelijke nacht achter de rug, hij is een paar keer wakker geweest maar sliep daarna weer lekker verder.

Duncan was weer lekker vroeg wakker geworden, en na wat tv kijken in bed weer lekker aankleden en naar beneden. Als Duncan beneden komt wil hij lekker op de bank zitten, en hij gaat een spelletje op de tablet doen.

Als Mama nog wat boodschapjes wil gaan doen wil Duncan mee, dus schoenen en jas aan, pet op en in zijn rolstoel. Duncan vind het weer lekker om even buiten te zijn geweest, en als hij terug komt is Duncan een beetje moe. Duncan gaat lekker even op de bank liggen met de tablet en niet veel later is hij lekker even in slaap gevallen.

Als Duncan weer wakker word wil hij nog even naar het plekje waar Opa en Oma weer samen zijn. Duncan wilde er iets neerzetten, dus met het boodschappen doen heeft hij samen met Mama twee vaasjes met een bloemetje erin gekocht.
Als de vaasjes zijn neergezet wil Duncan er weer vandoor.

We gaan dan naar Lenie, Sil en Robin toe, en als we aankomen wil Duncan aanbellen. Hij blijft lekker lang op de bel drukken, en als de deur open gaat zegt Duncan dat hij het was.

Duncan wil gelijk op de grond gaan spelen, en dat doet hij een minuut of 10. Daarna komt hij ook lekker op de bank zitten, Duncan is weer moet dus hij gaat lekker even liggen op de bank. Duncan valt lekker even in slaap maar als hij 10 minuten later even wakker wordt, wil hij naar boven. Mama zegt dat Duncan niet thuis is, maar Lenie vraagt of Duncan in bed wil liggen en hij zegt ja. Duncan mag lekker even in bed liggen en Papa brengt Duncan naar boven. Duncan valt lekker even in slaap om na een kwartier weer wakker te worden, en hij wil weer naar beneden.

Duncan zit lekker op de bank en na een klein kwartiertje wil hij weer naar boven, hij wil weer in bed gaan liggen. Als Duncan weer in bed ligt valt hij weer lekker even in slaap, en even later wordt hij weer wakker en wil weer naar beneden.

Papa neemt Duncan weer mee naar beneden, en Duncan gaat lekker op de bank liggen met een dekentje over zich heen. Duncan is snel moe en doet dan regelmatig een kort slaapje.

Duncan ligt nu lekker op de bank, en Lenie vraagt aan Duncan of hij een film wil kijken. Duncan wil dat wel en Sil zet een leuke tekenfilm aan voor Duncan.
De rest van de middag is Duncan lekker aan het hangen op de bank, of hij is wat aan het spelen op de bank.

Na het eten gaan we naar huis, en als we thuis zijn wil Duncan gelijk naar zijn bed toe. Duncan valt lekker snel in slaap en wordt een paar keer wakker en vraagt dan waar iedereen is.

Wat later zegt Duncan dat hij naar beneden wil, en Papa neemt hem even mee. Een half uurtje later gaat Mama met Duncan mee naar boven, en ze gaan in bed lekker een filmpje kijken.
Als deze film is afgelopen is Duncan nog steeds wakker, en er wordt nog een tekenfilm aangezet. Deze kijkt Duncan ook af, en dan wil hij weer naar beneden. Maar dat vinden Papa en Mama niet goed, en Duncan blijft in zijn bed liggen. Niet veel later valt hij weer even in slaap, om niet veel later naar Papa te roepen dat hij zijn drinken helemaal heeft opgedronken.

Hierna gaat Duncan weer lekker slapen, en wie weet slaapt hij de nacht lekker door.


[ voeg commentaar toe ] ( 576 bekeken )
De handenketting laten maken. 
Duncan heeft een redelijk rustige nacht gehad.
Hij is wel rond twee uur wakker geworden en had jeuk bij de sondepleister naast zijn neus, en Duncan wil de pleister van zijn wang af trekken.
Even later roept hij Papa dat zijn sonde er uit is, gelukkig was de sonde er niet geheel uit en kon Papa de sonde rustig terug duwen in Duncan zijn neus. Na controle of de sonde weer goed zat heeft Papa een nieuwe pleister op Duncan zijn wang geplakt, en zijn we weer lekker gaan slapen.

Duncan is weer lekker vroeg wakker geworden, en na heel even tv kijken wil hij naar beneden. Duncan wil geen tv kijken, hij wil een spelletje spelen op de tablet.

Rond 10 uur gaan we de deur uit op weg naar Kathy van de Stichting een Glimlach Doet Wonderen. We hebben daar afgesproken om een handenafdruk te laten maken van onze handen samen.
We moesten even wachten, maar Duncan was lekker op zijn gemak. Even later is iedereen er, en na wat te hebben gedronken kunnen we gaan beginnen.

Duncan krijgt te horen wat hij moet doen, en dat is zijn handje heel stil houden. Na het uitzoeken wat het mooiste is krijgen we een soort vloeibare rubber over onze handen, dit voelt een beetje koud aan zegt Duncan. Als de handen zijn ingegoten wordt er direct stukjes gipsverband overheen gedaan zodat de stevigheid blijft gewaarborgd.
Na een minuut of 10 moeten Papa en Mama voorzichtig hun vingers gaan bewegen, en ze komen langzaam los. Daarna mag Duncan eindelijk zijn vingers bewegen, en ook hij is weer lekker snel los. We moeten even onze handen schoonmaken en dan krijgen we de afdruk van onze handen te zien. Het is nog niet klaar want er moet nog een afgietsel van worden gemaakt, maar dat gebeurt later.

We blijven nog even zitten praten, en Duncan zit heerlijk een film te kijken. Na het eten van een broodje gaan we weer richting huis, en in de auto valt Duncan lekker weer even in slaap.

Als we thuis zijn gaat Duncan even op de bank zitten terwijl Mama en Papa alles even opruimen. Daarna wil Duncan naar boven, hij is moe en wil even slapen. Duncan gaat lekker liggen, en Papa ook en ze vallen lekker in slaap.

Papa en Duncan worden een uurtje later weer wakker en gaan dan weer lekker naar beneden, waar Duncan lekker tv gaat kijken. De rest van de middag verloopt lekker rustig.

Het gaat gelukkig weer stukken beter met Duncan na het ziekenhuisbezoek. De ontlasting gaat langzaam weer een beetje komen, en met het geven van de chemo gaat alles gelukkig ook goed. Duncan heeft gelukkig geen erge bijverschijnselen.

Vroeg in de avond wil Duncan weer lekker gaan slapen, maar in de avond word hij wel een paar keer wakker. En wat later op de avond wil Duncan mee naar beneden, we nemen Duncan dus lekker even mee.
Als Duncan 10 minuten zit wil hij weer naar de slaapkamer, maar Papa zegt dat hij dan moet wachten op Mama. Duncan gaat liggen op de bank, en als Mama klaar is met tv kijken gaat ze samen met Duncan naar de slaapkamer.

Duncan valt dan lekker in slaap, en we hopen er op dat hij de nacht lekker zal doorslapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 455 bekeken )
Wat een nacht. 
De nacht is een heel erge onrustige nacht geweest.
Duncan valt telkens even in slaap om even later schreeuwend wakker te worden, en Papa en Mama kunnen vragen wat er aan de hand is maar Duncan geeft geen antwoord. Dit hele verhaal duurt tot ongeveer 4 uur of half 5, en tot die tijd hebben we nog niet kunnen slapen.

Maar Duncan is zelf ook zeer vermoeid van de hele nacht dat hij toch in slaap valt en twee uurtjes slaapt. Papa en Mama vallen ook meteen in slaap. Het slapen doet Duncan tot ongeveer 6 uur, en hij doet zoals hij de nacht is geweest. Duncan zit zich zelf in de weg, en waardoor kan hij niet vertellen. Hij zegt af en toe dat hij pijn in zijn buik heeft en dan vooral bij zijn navel.

Papa zet de tv aan voor Duncan, en hij gaat lekker liggen kijken. Papa en Mama blijven ook nog lekker even liggen want ze zijn bijna compleet gebroken na zo'n nacht.

Als het net na 9 uur is gaat Mama contact opnemen met het PMC, ze legt alles uit wat er aan de hand is en dat het zo niet verder kan. De verpleegkundig specialist die Mama aan de telefoon heeft vraagt een aantal dingen, en ze heeft zeer waarschijnlijk een goed idee wat er aan de hand zou kunnen zijn met Duncan. Duncan heeft zeer waarschijnlijk last van obstipatie. Ze verteld dat ze gaat overleggen en dat ze met vijf minuten terug belt.

Als ze terugbelt krijgen we te horen dat we naar het Reinier de Graaf moeten, en eigenlijk zo snel mogelijk.

Als we in het Reinier de Graaf komen, kunnen we gelijk een kamer in en moeten we wachten op de Arts. Duncan ligt lekker op het bed en valt gewoon lekker in slaap. Dan komt de Arts en die heeft alles al besproken met het PMC, en hij wil Duncan onderzoeken als hij wakker is. En dan wordt Duncan weer wakker, de Arts kan Duncan dan gelijk onderzoeken. Hij voelt en luistert heel erg aandachtig naar Duncan zijn buik, en dan heeft hij twee opties voor het verhelpen van de obstipatie. Optie 1 is we beginnen 2 keer per dag met de Forlax (laxeermiddel) en dan moet met een aantal dag verbetering optreden.
Optie 2 is ook beginnen met 2 keer per dag e Forlax, maar dan krijgt Duncan ook een klysma om de ontlasting vanaf twee kanten zachter te maken. De Arts vertelt ook dat optie twee wat minder prettig kan zijn voor Duncan, maar omdat we niet nog zo'n nacht willen kiezen Papa en Mama toch voor optie 2.

Een half uurtje later komt de pedagogisch medewerker om Duncan uit te leggen wat er allemaal gaat gebeuren, en Duncan lijkt het allemaal te begrijpen. Weer een half uurtje later is alles gereed om Duncan zijn klysma te geven, en hij doet alles zonder maar een kik te geven.
Een uurtje later heeft Duncan het allemaal heel erg goed gedaan en de zusters zijn niet ontevreden en dus mogen we lekker naar huis.

Als we thuis zijn gaat Duncan lekker even op de bank hangen, en kan Mama de boodschappen gaan halen. Vlak voor drie uur in de middag gaan we met zijn allen naar het crematorium, en daar komen nog een aantal familieleden. Duncan is er ook bij, omdat Duncan Opa gedag wil zeggen. Opa wordt eindelijk weer herenigd met Oma, en Duncan is daar heel erg blij mee. Als Opa is bijgezet laat Duncan een blauwe en een roze ballon die samen aan een touwtje zitten los, en ze vliegen samen omhoog. Als de ballonnen uit het zicht zijn verdwenen is het klaar voor Duncan en dan wil hij naar huis.

Thuisgekomen is Duncan moe en hij wil lekker in bed liggen, Papa gaat dan de wat grotere boodschappen halen. Als Papa weer thuis komt zit Duncan weer op de bank, en Papa loopt snel de kamer in en zet wat neer achter de bank. Duncan heeft iets gezien maar hij weet niet wat, dus hij komt van de bank af om te kijken. En dan ziet Duncan Rocky (van Paw Patrol) liggen, hij loopt er naar toe en ziet dan ook een auto van Paw Patrol staan. Duncan kijkt een beetje verbaasd naar Papa, maar deze zegt dat Duncan het heel erg goed heeft gedaan en dat hij best wel een beetje verwend mag worden.

Duncan gaat gelijk alles uitpakken en er dan even mee spelen.
Ondertussen heeft Duncan al een aantal malen een vieze broek gehad, dit betekent dat de ontlasting wat zachter wordt en dus los gaat komen.

De avond verloopt een klein beetje rommelig, maar dit komt omdat Mama niet thuis is. Gelukkig is Tante Lenie er zodat Papa vanavond niet alleen voor Duncan hoeft te zorgen.
Als Duncan na een telefoontje weet dat Mama weer onderweg is naar huis, valt hij lekker in slaap op de bank.

Als Mama thuis is word Duncan even wakker en wil dan direct naar zijn bed. Duncan ligt weer lekker snel te slapen.
We hopen er op dat we de komende nacht iets meer nachtrust hebben dan afgelopen nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 538 bekeken )
korte nacht, lange dag. 
Duncan is gisteravond lekker naar bed gegaan en na een half uurtje slapen is hij schreeuwend wakker geworden. Hij gaat een tijd zo door en zo rond middernacht zegt hij ineens dat de hickman pleister er af is. Papa en Mama kijken elkaar aan en vragen aan Duncan wat er is gebeurd. Duncan zegt dat het kriebelde en hij heeft de pleister er af gehaald en de jeuk weg gekabbeld.

Papa trekt direct Duncan zijn hemd omhoog en kijkt, en de hickman pleister is er inderdaad vanaf. Papa loopt naar de kast en pakt een nieuwe pleister die er voor noodgevallen moet zijn en plakt die er op.
Papa en Mama vertellen aan Duncan dat we morgen als we wakker zijn naar het ziekenhuis mogen voor een nieuwe pleister.

Door al dit gedoe gaan we allemaal zeer laat slapen, en zijn weer veel te vroeg wakker. Duncan was al weer om half zes wakker, Papa is vanaf dat moment ook wakker gebleven en Mama kon zo even verder slapen.

Toen iedereen wakker was, heeft Papa even bij Duncan gekeken naar zijn hickmanlijn. Papa zag een rood randje op de plak waar de hickman zijn lichaam binnen gaat, Mama is direct gaan bellen met het Reinier de Graaf.

We konden gewoon langs komen, en rond elf uur waren we weer in het ziekenhuis voor de controle. We hebben aan de zuster verteld wat er was gebeurd, en ze keer naar Duncan zijn hickman. Ze vond het meevallen, maar ging wel overleggen met een arts. De arts kwam ook even kijken en die vond het niet zeer verontrustend, daarna heeft de zuster de hickman pleister verwijderd en alles weer ontsmet (dit was de avond hiervoor niet gebeurd). Het ontsmetten moet gebeuren omdat er geen bacterie bij mag komen, en alles moet steriel gedaan worden.

Nadat de pleister is geplakt kunnen we weer lekker naar huis toe. Thuis gekomen is Duncan een beetje moe, en gaat lui op de bank hangen en dan gaat Mama boodschappen doen.

Om 15 uur hebben we afgesproken dat Duncan bij Tim (vriend van school) gaat spelen, en Duncan heeft er wel zin in. Als we binnen zijn wil Duncan dat we de voedingspomp afsluiten, en als dat gebeurd is loopt hij zelf op handen en voeten de trap op.

10 Minuten later wil Duncan al weer naar beneden, Duncan en Tim hebben het lekker naar hun zin. En na een tijdje zegt Duncan dat hij moe is, de Mama van Tim vraagt of Duncan lekker even boven in Tim zijn bed wil slapen. Duncan wil dit wel en even later ligt hij lekker in bed, en na iets meer dan een half uurtje wordt hij wakker en Papa gaat naar hem toe. Duncan zegt niets tegen Papa en roept om Mama, welke even later ook komt. Dan is Duncan weer even rustig en roept ineens ik moe spugen, Duncan heeft zich weer heel even te druk gemaakt.

Gelukkig staat er een emmertje klaar voor het geval dat, en het bleek nodig te zijn. Duncan wil nadat hij weer lekker is bijgekomen naar beneden, en vraagt of we al naar huis gaan. We vertellen Duncan dat we nog moeten gaan eten, en zeggen tegen Duncan dat hij lekker op de bank kan gaan zitten.

Als we net klaar zijn met het eten, zet Tim wat leuke muziek op op de tv. Duncan vind het heel erg leuk, en hij is gelijk weer in zijn element. Duncan gaat zelfs lekker een beetje mee doen met de muziek, en hij begint ook nog eens lekker een beetje te dansen.

Als we de koffie na het lekkere eten ophebben gaan we naar huis toe, en thuis gekomen wil Duncan naar zijn bed want hij is moe.
Als Duncan in zijn bed ligt slaapt hij lekker snel, maar na een half uurtje word Duncan schreeuwend wakker.

Duncan valt waarschijnlijk iedere keer even in slaap om even later weer schreeuwend wakker te worden, en hij dan niet tot bedaren te brengen. Het is een moeilijke avond, en als Duncan tegen 1 uur weer wakker wordt zegt hij dat hij even naar beneden wil. Papa neemt Duncan even mee naar beneden. Maar als hij twee tellen beneden zit begint hij weer te schreeuwen, en hij wil gelijk weer naar de slaap kamer.
Papa brengt Duncan weer naar zijn bed, en legt hem op bed waar Duncan lekker in slaap valt.[ voeg commentaar toe ] ( 614 bekeken )
Op controle in het Prinses Maxima Centrum. 
Duncan heeft een rommelige nacht achter de rug. Vanaf middernacht begon Duncan te draaien in bed. Het begon met het blijven omdraaien in bed en daarna was het geen dekbed/wel dekbed, en daarna ging hij zitten in bed en toen zijn hij dat hij niet meer kon slapen.

Om twee uur vond Papa het genoeg en die is zijn bed uitgegaan om wat paracetamol te pakken, en na het geven hiervan werd Duncan gelukkig rustiger en viel niet veel later eindelijk weer in slaap.

De rest van de nacht verliep rustig, maar was wel kort want Duncan was om half zes al weer wakker.

Duncan heeft nog een uurtje tv liggen kijken in bed, en op het moment dat we naar beneden willen gaan moet Duncan overgeven en jammer genoeg komt de sonde er ook uit. Gelijk de kinderthuiszorg gebeld en deze zijn er met 20 minuten. Duncan heeft er helemaal geen zin in dat de sonde weer via zijn neus naar zijn buik moet gaan, het kost iedereen wat moeite maar dan zit de sonde er toch weer in. Als alles weer achter de rug is gaat Duncan lekker op de bank hangen met de tablet op schoot.

Om ongeveer 10 uur gaan we de deur uit voor een afspraak in het PMC.
Duncan moet namelijk weer even ter controle op bezoek komen.
We komen op tijd aan in het PMC en melden ons, we moeten een half uur wachten voordat we aan de beurt zijn voor want ze lopen uit.
Dan zijn we aan de beurt en gebeuren de gebruikelijke controles (bloeddruk, temperatuur, gewicht en lengte), dan wordt er bloed afgenomen bij Duncan voor controle.

Na een klein uurtje wachten mogen we naar de Oncoloog toe voor de uitslagen. Duncan zijn bloedplaatjes, rode en witte bloedcellen zijn allemaal hoog genoeg. De ontstekingswaarden in zijn bloed zijn wel weer goed hoog, en verder zijn de leverwaarden ook allemaal in orde.

We bespreken dat we aanstaande vrijdag weer mogen gaan beginnen met de volgende chemokuur thuis. De Oncoloog bekijkt, voelt en luistert bij Duncan, en ze vindt dat Duncan zijn buik groter is dan de vorige keer.
Zijn ademhaling is gelukkig nog normaal, dus dat is een twijfel die ze weg kan nemen. Ook bespreken we het overgeven wat Duncan nu met enige regelmaat doet, het kan heel erg goed komen doordat de tumor andere organen opzij aan het duwen is.

Wat de Oncoloog ook op valt is dat Duncan zijn armen en benen iets dunner zijn geworden, en ze verteld dat dit een normaal proces hierin is. Het lichaam is een klein beetje aan het interen, en het is weer een stapje van de trap af. Ze kan niet vertellen hoeveel treden er op de trap zitten, maar we zullen telkens een stapje naar beneden gaan.

Voor het boze en huilerige gedrag wat Duncan heeft, heeft ze niet echt een verklaring. Maar doordat we aangeven dat als we paracetamol geven het gedrag eigenlijk iets beter wordt, heeft ze als Duncan er de volgende keer nog last van heeft misschien wel een medicijn voor.
Het energie niveau wat Duncan heeft zal ook steeds meer een stukje afnemen, doordat het lichaam zelf steeds meer energie zal vragen.

Als we klaar zijn bij de Oncoloog kunnen we naar de Cardioloog, om voor de zekerheid toch Duncan zijn hart te controleren. We hadden dit al iets eerder doorgegeven, en gelukkig werkt iedereen aan ons verzoek mee. Als eerste wordt er een hartfilmpje gemaakt, en dit in met vijf minuten klaar. Dan volgt de echo die gemaakt moet worden, en Kanjer Duncan doet het allemaal maar weer heel erg goed. We zijn met een klein half uurtje klaar met alles.

Er wordt dan gevraagd aan ons of we nog 10 minuten willen wachten of dat we naar huis gaan en dat we worden opgebeld door de Cardioloog.
We kiezer er voor om naar huis te gaan, en telefonisch de uitslag te krijgen. We zijn vandaag niet meer gebeld, dus de uitslag zal morgen wel worden doorgebeld.

Onderweg naar huis valt Duncan lekker in slaap in de auto, en hij wordt wakker al we bijna thuis zijn.
Eenmaal binnen gaat Duncan lekker op de bank hangen, lekker met de tablet op schoot. Een uurtje later is Duncan erg moe, en hij wil lekker gaan slapen in zijn bed.

Als Duncan net in zijn bed ligt gaat hij ineens zitten en roept "Ik moet spugen". Papa pakt snel een emmertje en is net op tijd, maar waar Papa net niet mee op tijd is is het tegenhouden van de sonde in zijn neus. De sonde ligt er weer uit, Mama is direct weer gaan bellen met de kinderthuiszorg. Na 5 minuten worden we weer terug gebeld, en ze kunnen pas om 21 uur langskomen. Het is niet anders, en nemen we Duncan maar weer lekker mee naar beneden.

Om half negen valt Duncan van vermoeidheid in slaap, en schrikt wakker al de thuiszorg er is. Duncan weet wat er moet gebeuren, maar heeft er geen zin in. Dan zegt Papa dat Duncan even goed moet luisteren, en dan mag het gedaan worden. Duncan drinkt kleine slokjes water terwijl de kinderthuiszorg de sonde weer in zijn neus invoert. En dit keer zit de sonde binnen de kortste keren op zijn plek.

Daarna gaat Duncan lekker gelijk naar zijn bed, en gaat hij lekker snel slapen.


[ 1 commentaar ] ( 875 bekeken )
En hoe is het vandaag gegaan? 
Duncan heeft wederom een redelijke nacht gehad. Hij is een paar keer heel even wakker geworden, maar sliep weer lekker snel verder.

's Morgens toen Duncan wakker werd was hij niet zo vrolijk, maar dat draaide redelijk snel weer een beetje bij. Duncan ging lekker even naar de tv kijken in zijn bed.

Daarna was het aankleden en lekker naar beneden, toen mamma boodschappen ging doen zat Duncan lekker op de tablet een spelletje te spelen. Maar na en minuut of 20 ging Duncan vragen waar Mama nu bleef, hij wilde naar Mama. En niet veel later kwam Mama gelukkig thuis met de boodschappen, maar Mama was niet niet helemaal klaar met de boodschappen.

Ze moest nog naar de slager, en Duncan wilde mee. Toen Duncan en Mama weer terug kwamen, was Duncan weer een heel stuk vrolijker. Duncan wilde naar Naaldwijk toe, hij wilde naar de Intertoys en de Treinenwinkel zo als hij deze winkel noemt.

Duncan wist niet heel goed wat hij bij de Intertoys voor zijn centen moest kopen, maar na eventjes alles te hebben bekeken wist hij het. Hij wilde iets van Brandweerman Sam en een coole baan van Hotwheels hebben. Daarna zijn we naar de treinenwinkel gelopen waar Duncan weer een treintje voor zijn Thomas treinbaan kon kopen, en hij er ook nog een van Papa en Mama kreeg.

Duncan was hier heel erg blij mee, en toen hij weer in de auto zat moesten de treintjes worden uitgepakt. Thuisgekomen moest Papa gelijk de Hotwheelsbaan in elkaar zetten, en toen dat was gedaan wilde hij er gelijk mee spelen.

Na het spelen was Duncan een beetje moe, en hij ging lekker op de bank met de tablet op schoot zitten. Als Duncan lekker eventjes zit is hij ineens heel erg stil, hij is dus lekker even in slaap gevallen.

Als Duncan een klein uurtje later weer wakker wordt vraagt hij wanneer zijn neven Joey en Robbie nou eens komen, hij zit al lang op ze te wachten.

Als Debby, Joey en Robbie komen vind Duncan het gelijk weer leuk, en ze spelen even heel leuk. Dan gaan we even met zijn allen naar de boekenwinkel, en na een kwartier wil Duncan nergens meer kijken en hij wil ook niet eens een boekje hebben. Het enigste wat Duncan wil is naar huis, Dus Papa gaat samen met Duncan naar huis.

Als even later iedereen er weer is gaat Duncan lekker even een beetje lui liggen op de bank, en hij valt weer lekker in slaap. Als hij later weer wakker wordt vraagt hij waar Joey, Robbie en Debby zijn. Mama zegt dat ze naar huis zijn, en dit vind Duncan niet leuk.

Heel even is Duncan weer een beetje teneergeslagen, maar hij komt daar weer een beetje langzaam uit. Duncan wil lekker op de tablet een spelletje spelen.

Vroeg in de avond wil Duncan naar zijn bed, en Mama zet lekker even een film aan. Als Duncan lekker slaapt zetten we alles uit, en laten Duncan lekker liggen. Duncan word 's avonds een paar keer jammerend wakker, en als Papa of Mama vraagt wat er is reageert Duncan boos.
Hij draait zich weer om en slaapt weer verder.

Vandaag heeft Duncan gelukkig niet meer overgegeven!
Duncan is vandaag een stukje vrolijker en opgewekter dan gisteren, en we hopen dat dit zich morgen ook weer voortzet.
En voor nu hopen we dat Duncan een beetje een rustige nacht zal hebben, ondanks de warmte.


[ voeg commentaar toe ] ( 557 bekeken )
Het gaat weer wat beter vandaag. 
Duncan heeft gelukkig een redelijk rustige nacht gehad, hij is wel een paar keer eventjes waker geweest maar sliep zo weer verder.

Duncan is om half zeven wakker geworden, en na een half uurtje moest hij weer overgeven. De sonde kwam er met het overgeven jammer genoeg weer uit (is gisteren ook al gebeurd), dus Mama heeft gelijk de kinderthuiszorg gebeld. Na een uurtje kwam de dame van de kinderthuiszorg aan, en deze heeft met hulp van Papa en Mama de sonde weer via de neus aangebracht.

Duncan vind dit niet echt een pretje, en stribbelde dus flink tegen. Maar toen de sonde er in zat, waren Mama en Papa toch wel weer trots op Duncan en hebben hem lekker even getroost.

De rest van de ochtend heeft Duncan lekker een beetje op de bank gezeten en gelegen, en heeft zelfs ook nog heel even op de grond gespeeld met zijn treintjes.

In het begin van de middag is Duncan moe en wil lekker even slapen, hij gaat dan lekker even liggen op de bank. Als Duncan even later weer even wakker wordt, wil hij naar boven om lekker in bed te liggen.
Maar als Duncan op bed ligt kan hij niet meer slapen, en Mama zet een filmpje aan. Als de film is afgelopen wil Duncan weer lekker naar beneden.

En dan hoort Duncan de kleinzoon van de buren roepen, hij vraagt of Duncan ook komt darten in de tuin. Mama zegt dan dat hij dat even moet vragen aan zijn Oma, en natuurlijk mag Duncan even komen spelen.
Duncan en Mama gaan lekker even naar de buren, en Duncan heeft het erg naar zijn zin.

Als Duncan en Mama later weer terug komen, gaat Duncan lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Als de tablet even later uit gaat omdat de batterij leeg is, gaat Duncan lekker liggen op de bank. En niet veel later is hij lekker weer in slaap gevallen.

Als hij een tijdje later wakker wordt, wil hij naar boven om lekker in bed te liggen. Maar als hij in bed ligt kan hij niet slapen, Mama zet weer een film op en Duncan kijkt deze film tot het einde. Als de film is afgelopen vraagt Papa of Duncan lekker even naar beneden wil, en als Duncan lekker op de bank hangt valt hij lekker in slaap.

Als Duncan later dan weer wakker wordt, gaan we lekker naar boven en leggen Duncan in bed en hij slaapt weer verder. Na een half uurtje wordt Duncan weer wakker, en hij schreeuwt om Mama en Papa. Mama is snel boven en Duncan moet weer overgeven. Als Papa boven komt is Duncan gelukkig weer klaar, en gelukkig is de sonde blijven zitten dit keer.

Even later gaat Duncan weer lekker liggen, en hij slaapt weer lekker snel verder. We zijn benieuwd hoe deze nacht zal gaan verlopen.[ voeg commentaar toe ] ( 139 bekeken )
Geen geweldige nacht! 
Duncan heeft geen geweldige nacht gehad.
Duncan lag maar te draaien en te woelen in bed, en werd van tijd tot tijd huilend wakker. Als dieptepunt moest hij zo rond 5 uur in de nacht ook nog eens overgeven, we hebben toen ook toch maar een paracetamol gegeven. Duncan was 's morgens vroeg al weer wakker, en was toen ook maar aan het draaien.

We zijn na zo een zeer onrustige nacht lekker in bed blijven liggen, en zijn pas laat gaan aankleden. Met het aankleden hebben we bij Duncan ook zijn temperatuur maar even opgemeten, en hij is wel iets warmer dan normaal maar dit is niet veel.

Als Duncan beneden op de bank zit weet hij niet goed wat te doen, en hij gaat lekker hangen op de bank. Als Papa een paar boodschappen moet gaan halen met de auto, wil Duncan toch wel mee. En als hij buiten komt is Duncan gelijk een klein stukje opgewekter.

Als we weer thuis komen blijft het met Duncan een beetje beter gaan, het lijkt of de buitenlucht hem een beetje goed heeft gedaan.

In de middag gaat Duncan weer even liggen op de bank, en na een tijdje wil hij lekker naar de slaapkamer. We brengen Duncan naar boven en leggen hem op bed, maar hij kan niet in slaap komen.
Mama vraagt of Duncan een filmpje wil zien, en dat wil hij wel. Duncan wil Brandweerman Sam kijken, en hij kijkt deze heerlijk af. Als deze film is afgelopen wil Duncan nog blijven liggen en Papa vraagt of hij nog een film wil kijken, en nu wil hij Frozen kijken.

We geven Duncan nu weer een paracetamol uit voorzorg, want de dag is beter verlopen dan de nacht. Tijdens deze film zit Duncan ook zelf weer een beetje gek te doen op bed, en hij kijkt deze film ook helemaal af. Daarna gaan we weer naar beneden toe, maar Duncan heeft geen zin om naar de woonkamer te gaan hij wil gewoon lekker in bed blijven liggen.

Maar als hij eenmaal beneden zit, gaat hij toch een klein beetje spelen. Na een uurtje of twee wil Duncan toch weer naar boven, waar hij lekker in snel in slaap valt.

Duncan word in de loop van de avond nog twee keer wakker, en als hij voor de derde keer waker wordt krijgt Duncan weer een paracetamol.
En na het geven van de paracetamol gaat hij weer lekker slapen, en we hopen dat hij deze nacht goed en rustig door zal slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 514 bekeken )
Naar de camping. 
Duncan heeft een klein beetje onrustig geslapen afgelopen nacht, hij was een beetje veel aan het draaien in zijn bed. Om twee uur in de nacht werd hij wakker en riep "Mama ik zit al, maar ik moet spugen", Mama snel een emmertje pakken. En Mama was net te laat, er zat ook wat op zijn shirt.

Gelukkig alleen op zijn shirt dus snel een schoon shirt aan, en daarna verder slapen. De rest van de nacht verliep gelukkig zonder al te veel problemen.

's Morgens is Duncan niet heel erg vroeg wakker, en het gaat redelijk met hem. Duncan gaat nog lekker even lui in bed liggen, en als we een half uurtje later willen gaan aankleden zegt hij dat hij weer moet spugen.
Papa pakt een emmertje, en Duncan moet inderdaad weer overgeven.
Na vijf minuutjes gaat het weer met Duncan en is hij weer een stukje vrolijker.

Als we beneden op de bank zitten wil Duncan weer lekker verder met een spelletje spelen op de tablet. Tegen het middag uur gaan we lekker de deur uit, richting de camping van goede vrienden.

In de auto is Duncan lekker vrolijk en zit lekker een beetje mee te zingen met de muziek. Als we op de camping aankomen is Duncan lekker vrolijk, en hij heeft het naar zijn zin.

Halverwege de middag is Duncan een beetje moe, en hij wil lekker even liggen op de bank. Maar als hij even ligt staat hij weer op en komt weer naar buiten lopen, als Duncan buiten is staat hij weer even lekker een beetje gek en druk te doen. Maar dat word Duncan even te veel en hij moet een beetje overgeven.

Na een half uurtje lekker even rustig op een stoel te hebben gezeten, wil Duncan toch lekker even op de bank liggen. Niet veel later slaapt Duncan lekker.

Als Duncan lekker even heeft geslapen wordt hij niet lekker wakker, en na gerust gesteld te zijn valt hij weer lekker even in slaap.
Maar na een minuut of tien word Duncan weer wakker, en moet hij weer overgeven. We zijn te laat, Duncan zijn shirt en broek en de bank zitten onder. We hebben geen schone kleding bij ons, dus maken we snel zijn broek en de bank een beetje schoon en doen zijn shirt uit. Voordat Duncan het koud gaat krijgen doen we bij Duncan zijn jasje aan.

Duncan wil naar huis, we pakken onze spullen en zeggen gedag tegen iedereen en gaan richting huis. In de auto is Duncan rustig en een beetje stil. Thuisgekomen doen we Duncan zijn pyjama aan en leggen hem lekker in bed.

Duncan is moe, en valt lekker snel in slaap. We hopen dat Duncan lekker en rustig de nacht zal doorkomen.[ voeg commentaar toe ] ( 555 bekeken )
De Opkikkerdag. 
Duncan heeft afgelopen nacht eindelijk weer eens lekker geslapen, hij moest vandaag wel vroeg wakker worden. Om half zes ging de wekker al af, want het was dus vroeg wakker worden voor de Opkikkerdag van de Stichting Opkikker.

Na het wakker worden heel even goed wakker worden en dan aankleden en naar beneden. Duncan is lekker op de bak gaan zitten en ging een spelletje op de tablet spelen.

Dan om acht uur gaan we de deur uit richting Center Parcs De Eemhof, waar de Opkikkerdag wordt gehouden. Als we daar aankomen parkeren we de auto, en lopen naar het restaurant waar we worden verwacht.

Bij binnenkomst in het restaurant wordt onze naam gevraagd, en wat voor entree we willen. Duncan wil een zacht applaus hebben, en zo doen alle vrijwilligers het ook. En wij krijgen vrijwilliger Janny, die het ons zo makkelijk en comfortabel mogelijk gaat maken.

Als alle gezinnen er zijn kan de echte Opkikkerdag van start gaan.
Als eerste mag Duncan cupcakes gaan versieren, en dit vind hij wel leuk om te doen. Als we klaar zijn worden de cupcakes ingepakt en onze namen op de zakjes geschreven.

Daarna moeten we een stukje lopen, en daar staan een paar echte Politieauto's met een paar echte agenten erbij. Duncan krijgt een rondleiding in het Politiebureau, en dan is het even in de Politieauto kijken. Bij terugkomst in het Politiebureau is het een rommeltje, er is ingebroken!

Dan wordt er aan Duncan gevraagd of hij wil meehelpen de boef "Snelle Marie" te vangen, en dat wil hij wel. Ze krijgen door dat boef Snelle Marie is gesignaleerd bij het zwembad met een radio. Duncan snel met de agenten in de Politieauto, en Duncan mag de zwaailichten aanzetten.
Via de meldkamer komen er steeds berichten binnen waar de boef Snelle Marie ongeveer is, en even later wordt er ook nog gezegd dat de vuurgevaarlijk is!

Dan mag Duncan ook eindelijk de sirene aanzetten (wat een lawaai zeg), en als we bijna in de buurt van Snelle Marie zijn moet de sirene weer uit. En dan ziet Duncan Snelle Marie lopen, de Politieauto stopt, en Duncan en de agenten stappen uit. Ze rennen achter boef Snelle Marie aan, en Duncan roept heel hard STOP POLITIE! Snelle Marie stopt en zegt dat ze de radio gevonden heeft, maar Duncan slaat haar snel in de boeien. In de bus en weer terug naar het bureau toe, daar aangekomen moet boef Snelle Marie worden verhoord. Maar Duncan is echt heel streng (pas maar op als hij later politieagent wordt), boef Snelle Marie moet 30 jaar de cel in. Ze mag alleen droog brood, en als ze lief is krijgt zo ook een glaasje water.
Duncan brengt Snelle Marie naar haar cel, en Duncan doet de deur hard dicht. Zo de inbraak is opgelost, en dan krijgt Duncan ook nog een mooi certificaat dat hij een goede Hulp Agent is geweest.

Dan is het lunchtijd, we gaan naar het restaurant waar iedereen gaat lunchen.

Na de lunch gaan we naar een tent waar roofvogels zitten.
De eigenaresse pakt eerst een klein uiltje, en Duncan vind haar mooi. Dan vraagt ze of hij haar ook even wil vasthouden, en dat wil hij wel.
Duncan krijgt de handschoen aan, en hij aait het uiltje zelfs even (hij is ook nergens bang voor). Dan is het de beurt aan de Amerikaanse Oehoe, en ook deze mag Duncan even op zijn hand houden (en ook deze durft hij gewoon te aaien). Dan barst er een flinke regenbui los, en we mogen even onder de tent schuilen. Als laatste vogel mag Duncan de Canadese Roodstaart Buizerd op zijn hand houden, en even later mag Papa ook even.

Als Dit weer klaar is gaan we naar het theater toe, en daar mag Duncan lekker meedoen met muziek maken en Mama en Papa moeten een dansje doen. Eerst even wat oefenen, en dan komt Kikker binnen. Dan begint de voorstelling, Duncan wil lekker bij Kikker op schoot zitten en Mama en Papa moeten dansen. Het wordt een leuk optreden, Duncan vind het leuk en Mama en Papa dansen goed.
we zeggen na afloop Kikker gedag, en wij gaan weer verder naar het volgende en laatste leuke ding.

Er staan een paar snelle auto's klaar, en als een vrijwilliger Duncan zijn schoenen ziet kan hij niet meer weigeren. Er staat namelijk ook een zeer mooie rode Ferrari klaar. Papa vraagt of Duncan dat alleen durft, en ook dat durft Duncan te doen. Duncan stapt en de mooiste auto de Ferrari, Mama mag meerijden met een Audi R8 en Papa met een Nissan 350Z. Het is jammer dat het gaat regenen, maar dan nog is de beleving erg mooi. Als we terug zijn vraagt Papa of Duncan het leuk vond, en met een grote smile steekt hij twee duimen de lucht in.

Hierna gaan we weer naar het restaurant toe, waar we nog lekker even wat kunnen drinken en dan ook nog even een hapje eten.
Dan is het tijd om alle vrijwilligers, en alle mensen die hebben meegeholpen een beetje in het zonnetje te zetten.

Duncan krijgt ook nog een mooie Kikker, en dan loopt Janny (onze vrijwilliger) nog helemaal mee naar de auto. Ze zwaait ons uit en we gaan weer op weg naar huis. Duncan valt binnen 5 minuten heerlijk in slaap, na een heerlijke dag.

Als we thuiskomen wordt Duncan heel even wakker, en we brengen hem gelijk maar naar boven. Als we Duncan hebben omgekleed leggen we hem lekker in bed. Duncan slaapt na een leuke en vermoeiende dag weer lekker snel.
Heerlijk lekker uitrusten van weer een mooie dag!


[ 1 commentaar ] ( 542 bekeken )
Het gaat vandaag weer iets beter. 
Duncan heeft afgelopen nacht onrustig geslapen.
Hij was met enige regelmaat even wakker, en sliep dan weer verder.
Vanwege de onrustige nacht was Duncan niet heel vroeg wakker, en toen hij wakker was was hij lekker lui.

Duncan heeft lekker lang in bed liggen chillen, en daar na zijn we naar beneden gegaan. Duncan wil lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Duncan is een stukje vrolijker en zit duidelijk een beetje beter in zijn vel. Als Mama boodschappen wil gaan doen wil Duncan lekker mee.

Bij de bakker vond Duncan het niet leuk, want daar stond een meisje Duncan aan te staren. Het meisje bleef maar staren naar Duncan en waarschijnlijk durfden de ouders niet te kijken, want er werd niets van gezegd. Als Mama zegt dat ze nu genoeg heeft gestaard rent ze ineens weer naar haar ouders welke al weer zijn doorgelopen.

Als Duncan en Mama weer terug komen wil Duncan lekker weer op de bank zitten, en hij wil lekker naar de tv kijken. In de middag wil Duncan lekker met zijn voeten in een badje, Duncan vind het voetenbadje heerlijk.

Als Duncan weer zijn voetjes heeft afgedroogd wil hij lekker een tukje doen in zijn bed. Mama gaat lekker even bij hem liggen, en Duncan slaapt lekker een uurtje. Als Duncan wakker wordt mist hij Papa ineens, maar die is eventjes in de kamer ernaast aan het werk.
Papa gaat direct naar Duncan, en stelt hem gerust dat Papa al die tijd vlakbij heeft gezeten.

Hierna is Duncan weer lekker een beetje vrolijk, en hij wil weer naar beneden waar hij lekker tv gaat kijken. Een tijdje later wil Duncan een spelletje doen op de tablet, en niet veel later gaat dit over naar een filmpje kijken op YouTube.

In het begin van de avond begint Duncan een beetje moe te worden, en zijn vrolijke gedrag verdwijnt dan snel. Hij begint weer boos te doen, en te huilen. We gaat lekker naar boven en kleden Duncan om.

Duncan gaat lekker liggen op bed, en hij valt redelijk snel lekker in slaap. De avond verloopt een beetje rommelig, want Duncan wordt een aantal keren even wakker.
Gelukkig slaapt hij iedere keer weer snel verder, en we hopen dat hij vannacht lekker rustig door slaapt.


[ voeg commentaar toe ] ( 447 bekeken )
Duncan voelt zich niet lekker. 
Duncan heeft afgelopen nacht niet lekker geslapen!

Om half twee in de nacht werd Duncan wakker en hij riep Papa, maar voordat Papa kon reageren was het te laat. Duncan moest overgeven, het bed en Duncan zelf zaten onder.

Als Duncan klaar en weer rustig is frissen Papa en Mama Duncan weer op en trekken hem een schone pyjama aan, en verschonen ze het bed even. Als alles weer kaar is zegt Duncan dat hij weer wil slapen, hij gaat weer lekker liggen en ligt een beetje te draaien.

Dan om half vier roept Duncan ineens dat hij weer moet spugen, nu is Papa op tijd met een emmertje en alles blijft schoon dit keer. Duncan is nu klaar wakker en vraagt of hij even tv mag kijken. Papa zet een dvd van Paw Patrol aan. Duncan gaat eerst lekker tv zitten kijken, en naderhand gaat hij weer lekker liggen. Na ongeveer een half uurtje zegt hij dat de tv uit moet want hij wil slapen. Papa zet alles weer uit en iedereen valt weer in slaap.

Vroeg in de ochtend is Duncan weer wakker, en hij is niet echt heel vrolijk na zo'n rot nacht. Af en toe heeft Duncan een opleving zodat hij een beetje vrolijker is, maar dit is dan van zeer korte duur.
In de ochtend zit Duncan een beetje op de bank, en hij weet niet wat hij wil doen of waar hij zin in heeft. Duncan klaagt met enige regelmaat over pijn in zijn buik en over pijn in zijn mond.

Duncan weet dat we vanmiddag naar de film Cars 3 gaan, maar hij zegt dat hij niet wil, en dit blijft hij ook echt volhouden. Boos en huilend zegt hij dat hij niks wil, en ook niet naar de bioscoop.
Hij zegt hardop dat die rotlijnen (hickman catheter) er uit moeten en dat hij niet ziek meer wil zijn, ook zegt hij dat hij zijn lieve poes Tommie en ook Opa mist.

Papa en Mama zeggen dat ze Tommie en Opa ook missen, maar dat de lijntjes wel moeten blijven omdat hij toch nog wel eens medicijnen moet krijgen via de lijnen. Omdat Duncan nu toch al weer een tijd in de mineur stemming zit, en zegt dat hij au heeft geven wij hem wat paracetamol.

Dan valt Duncan op de bank eindelijk lekker in slaap, en hij slaapt lekker een anderhalf tot twee uur. Als Duncan dan weer wakker wordt, wordt hij een stuk beter wakker dan dat hij in slaap viel.
Nu wil Duncan wel naar de bioscoop toe, en we gaan op tijd van huis.

Duncan blijft gelukkig een beetje in zijn goede doen in de bioscoop.
We gaan lekker zitten, en Duncan heeft zin om de film te zien. Maar halverwege de film zegt Duncan tegen Papa dat hij naar huis wil.
Papa weet Duncan er van te overtuigen dat de film leuk is, en Duncan zegt okee. We blijven zitten tot het einde, en na afloop van de film krijgt Duncan nog een mini Cars auto.

Als we weer in de auto richting huis zitten slaat Duncan zijn bui weer om. En dit blijft weer even met tussen pauzes zo door gaan. Als we thuis zijn valt Duncan weer lekker even in slaap voor een half uurtje, en daar na zit Duncan zich zo druk te maken dat hij weer moet overgeven.

Vroeg in de avond Wil Duncan lekker naar bed, maar Duncan moet even wachten tot dat Papa en Mama klaar zijn met eten. Dan gaat Duncan lekker naar bed, en het duurt wel even voordat hij echt lekker slaapt.

Wat later op de avond word Duncan weer wakker, en hij is een beetje verdrietig dat hij alleen is. Als er iemand bij Duncan is, is hij gelijk weer rustig. Duncan wil eigenlijk nog wel even tv kijken, en Papa zet de dvd van Paw Patrol weer aan. Duncan gaat weer lekker liggen op bed en kijkend naar Paw Patrol valt hij weer lekker in slaap.

We hopen dat Duncan een rustige en goede nachtrust mag hebben, en dat hij morgen als hij wakker wordt weer wat vrolijker is.[ voeg commentaar toe ] ( 468 bekeken )
Duncan heeft het niet naar zijn zin. 
Duncan heeft lekker geslapen, en werd om half zeven wakker.
Eerst lekker even tv kijken in bed, voordat we gaan aankleden en naar beneden gaan.

Duncan gaat in de woonkamer lekker op de bank naar de tv zitten kijken.
Om half negen doen we de cavia's Knabbel & Babbel in een reismandje, en gaan we op weg naar de dierenarts. We moeten de cavia's laten helpen zodat ze elkaar niet meer in de weg zitten.

Duncan is een beetje zenuwachtig hiervoor, en als we bij de dierenarts aankomen vind hij het maar niets. We geven Knabbel en Babbel aan de assistente, en gaan weer naar huis.

In de auto op weg naar huis is Duncan een beetje sip, en als we thuis zijn zegt hij tegen Mama dat hij niet meer mee wil om boodschappen te doen. Thuis gaat Duncan op de bank liggen, en even later gaat hij huilen. We vragen wat er is, en Duncan zegt dat hij Knabbel en Babbel nu nooit meer ziet.

Duncan moet heel erg denken aan zijn lieve poes Tommie, welke heel erg ziek is geweest en niet meer thuis kwam van de dierenarts. Hij denkt dat dit nu ook met zijn lieve cavia's gaat gebeuren, en Papa en Mama leggen uit dat dit niet zal gebeuren.

Duncan gaat lekker liggen op de bank en Papa zet een leuke film op, en niet veel later ligt Duncan lekker te slapen. Als Duncan een uurtje later wakker wordt, begint hij flink te huilen. Als we vragen wat er aan de hand is zegt Duncan dat hij zijn cavia's mist en dat hij ze nooit meer ziet.

Papa en Mama troosten Duncan en even later is hij weer rustig, en dan niet veel later begint Duncan weer te huilen. Dit keer zegt hij dat hij pijn in zijn mond heeft, en dit kan natuurlijk komen doordat er een paar nieuwe kiezen beginnen door te komen.

Dit hele ritueel blijft zich een beetje de hele dag herhalen, Duncan zit zichtbaar niet lekker in zijn vel vandaag. Duncan moet vandaag ook een paar keer overgeven, en dat geeft aan dat hij zich echt niet lekker voelt.

Dan gaat de telefoon van Mama, het is de dierenarts met de verlossende woorden dat we de cavia's om vier uur mogen ophalen. Duncan is blij als hij dit hoort, en gelijk daarna begint hij toch weer te huilen.

Duncan gelooft pas dat Knabbel en Babbel naar huis mogen als we bij de dierenarts zitten, en wij naar binnen worden geroepen en hij zijn lieve cavia's ziet. Op dat moment is Duncan toch wel weer een beetje blij.

Als we weer allemaal, inclusief alle huisdieren weer thuis zijn gaat Duncan lekker rustig hangen op de bank. En even later valt hij heerlijk in slaap, en hij slaapt best wel een tijdje.

Als Duncan een lange tijd later weer wakker wordt, wordt hij niet lekker wakker. Hij is huilerig en verdrietig, en heeft het niet naar zijn zin. Duncan klaagt nog steeds over pijn in zijn mond, en zegt ook dat hij een beetje pijn heeft in zijn buik. We besluiten om toch maar een paracetamol te geven zodat Duncan geen pijnklachten meer heeft.

Niet veel later zegt Duncan dat hij naar boven wil, en dat hij wil gaan slapen. We gaan naar boven en leggen Duncan op bed waar hij snel weer in slaap valt.
Nu is het hopen dat Duncan lekker en rustig zal slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 511 bekeken )
Lekker spelen. 
Duncan heeft lekker geslapen, maar hij heeft niet echt uitgeslapen.
Half zeven was Duncan al weer lekker wakker.

Duncan ligt lekker met de telefoon van Mama in bed naar filmpjes op YouTube te kijken. Als Duncan hier klaar mee is wil hij naar beneden.

Als Duncan is aangekleed gaan we naar beneden waar Duncan lekker even tv gaat kijken. Als Duncan de film heeft gekeken welke Papa heeft aangezet, gaat hij lekker spelen.

Vlak na het middaguur pakt Mama de fiets en gaat samen met Duncan naar zijn speelafspraak. Duncan heeft een speelafspraak bij zijn vriend Mees.
Mees en Duncan zitten bij elkaar in de klas op school, en Duncan heeft er zin in.

Duncan heeft het heel erg naar zijn zin als hij lekker aan het spelen is met Mees, en hij houd het goed vol. Als Duncan en Mama weer naar huis willen komen, wil Mama nog even een boodschap gaan doen. Maar daar heeft Duncan geen zin in, tot dat Mama verteld dat er ook een speelgoedwinkel zit waar hij wat mag uitzoeken. Duncan gaat direct mee met Mama, en zoekt wat leuks uit.

Als Duncan weer thuis is, wil hij meteen zijn nieuwe speelgoed uitpakken. Als het is uitgepakt moet Papa het in elkaar zetten van Duncan. Maar als het in elkaar is gezet gaat Duncan even liggen op de bank, want hij is moe.

Het spelen bij Mees was heel erg leuk, maar toch ook best wel een beetje vermoeiend voor Duncan. Maar Duncan vind het leuk en heeft er heel erg veel plezier aan. Niet heel veel later ligt Duncan lekker te slapen op de bank.

Als Duncan weer wakker wordt is hij niet erg vrolijk, en hij zegt dat hij naar bed wil. We brengen Duncan naar boven, maar als hij in bed ligt kan Duncan niet slapen. Omdat Duncan niet kan slapen gaan we toch maar weer lekker naar beneden, waar Duncan lekker op de bank gaat zitten met de tablet op schoot.

Duncan zit lekker op de bank en een uurtje lter zegt hij dat hij weer naar bed wil. Papa zegt tegen Duncan dat hij heel even moet wachten, en dan zegt Duncan dat hij moet overgeven.

Mama pakt snel een emmertje, en we proberen Duncan weer een beetje rustig te laten doen. Na vijf minuten gaat het weer met Duncan, en na het drinken van een slokje water gaan we lekker naar boven.

Het is nog even tanden poetsen, en dan lekker naar bed. Maar het tanden poetsen doet zeer bij Duncan, en Papa gaat kijken wat er nu aan de hand is. En Papa ziet een aantal witte plekjes achter zijn laatste kiezen. Papa probeert er een foto van te maken zodat Duncan het zelf ook kan zien. En Papa laat met een foto aan Duncan en Mama zien dat er een paar nieuwe kiezen doorkomen, dit verklaard ook waarom het tanden poetsen een beetje zeer doet.

Hierna gaat Duncan lekker op bed liggen, en hij valt lekker snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 499 bekeken )
De uitnodiging van "Stichting Zorgeloos Kind". 
Afgelopen nacht heeft Duncan weer lekker geslapen, het is een heerlijk rustige nacht geweest. 's Morgens vroeg om zes uur ging de wekker af, en na lekker rustig wakker worden aankleden en naar beneden.

Duncan heeft beneden nog lekker tv gekeken, en toen zijn we om acht uur de deur uitgegaan voor een uitnodiging van "Stichting Zorgeloos Kind".
Het Raceteam SWPN heeft een race op het circuit Zolder in België, waar wij om half elf werden verwacht.

Duncan heeft er vandaag zin in om de motorraces te bekijken, en onderweg valt hij al lekker snel in slaap.

Als we aankomen op circuit Zolder worden we hartelijk welkom geheten, en de vrijwilligers van de stichting zijn zeer verheugd dat wij er weer bij kunnen zijn. Na een minuut of vijf komt de zoon van een vrijwilliger naar Duncan, en hij geeft een aantal van zijn eigen Cars auto's aan Duncan. Hij zegt tegen Duncan jij vind Cars erg leuk, dus jij mag ze hebben want ik speel er toch niet meer mee. En Duncan is er natuurlijk erg blij mee, en bedankt hem.

Dit gebaar van dit mannetje vinden Papa en Mama dan ook zeer groots!

Dan als iedereen er is lopen we met zijn allen naar de VIP box, welke voor vandaag voor de Stichting Zorgeloos Kind beschikbaar is gesteld.
Als de races beginnen gaan we op het dak kijken, maar Duncan vind het toch te veel herrie, en wil weer naar binnen toe.

We gaan dus weer naar binnen, en daar kan je de race ook wel goed volgen (alleen de herrie niet). Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin, en kijkt af en toe naar de coureurs en speelt erg veel met de andere aanwezige kinderen.

Duncan houd de dag goed vol, en als de laatste race is geweest kunnen we richting huis gaan.
We bedanken alle vrijwilligers van de Stichting Zorgeloos Kind, en Aart en zijn zoon lopen met ons mee (om de rolstoel de trap op te tillen). Ze lopen helemaal mee tot aan de auto, en als we daar staan krijgen we nog een doos. Aart maakt zelf de doos open en laat de inhoud aan ons zien.

De Stichting Zorgeloos Kind heeft een foto van Duncan gebruikt om een poster van te maken waarmee de Stichting alle sponsoren bedankt namens alle zieke kinderen. Hij verteld ook nog dat ze deze poster in het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije aan Max Vertappen willen overhandigen. Duncan is blij als hij dit hoort, en Mama en Papa krijgen hier toch best wel een brok in hun keel van als ze dit horen.

Dan nemen we afscheid van elkaar en rijden weer richting huis. De terugreis verloopt voorspoedig, en Duncan is weer lekker in slaap gevallen. Als we bijna thuis zin word hij weer wakker, en bij het parkeren ziet Duncan de buurman met zijn kleinzoon voor de deur vissen.

Als hij uit is gestapt loopt Duncan er direct naar toe, en hij wil er lekker even bij gaan zitten. Na een half uurtje te hebben bijgepraat wil Duncan naar Mama toe, welke naar thuis naar binnen is gegaan.

Als Duncan thuis is, gaat hij lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Na een uurtje zegt Duncan dat hij weer een beetje moe is en dat hij wil gaan slapen. We brengen Duncan naar boven, kleden hem lekker om en leggen hem op bed.

Niet veel later is Duncan lekker in slaap gevallen, en we hopen dat Duncan morgen lekker een beetje zal uitslapen.
[ 1 commentaar ] ( 611 bekeken )
Foto's maken. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht en was lekker vroeg wakker van de wekker. Na het wakker worden wilde Duncan eerst lekker nog even tv kijken. Na het tv kijken aankleden en naar beneden, waar Duncan nog even een spelletje ging spelen op de tablet.

Om kwart voor negen zijn we de deur uit gegaan, omdat wij om negen uur een afspraak hadden op Kijkduin. Een afspraak met lotgenoten uit het PMC die heel erg graag mooie foto's wilden maken van ons drietjes.

Met het maken van de foto's zijn we een tijdje mee bezig geweest, en na afloop hebben we nog wat gedronken en de kinderen hebben lekker op het strand gespeeld.

Dan zegt Duncan ineens dat hij moe is en naar huis wil. We rekenen af en lopen dan weer richting de auto. Als we in de auto zitten valt Duncan bijna in slaap. We zijn net op tijd thuis, en Duncan slaapt nog net niet.
Als we uit de auto stappen is Duncan weer een beetje wakker, en Papa moet Duncan tillen want hij is moe.

Thuis willen het zand even van Duncan afspoelen onder de douche, maar dan zien de hickmanpleister goed los zitten. Het douchen kan dus jammer genoeg niet. We plakken de pleister zo goed mogelijk af, en bellen direct naar het Reinier de Graaf om de hickmanpleister te laten vervangen.

We kunnen om half twee terecht in het Reinier de Graaf, we moeten dus ongeveer een uurtje thuisblijven voordat we weer de deur uit moeten. Duncan gaat lekker even luieren op de bank. En om half twee zijn we in het Reinier de Graaf voor het vervangen van de pleister. Het vervangen van de pleister is zo gebeurd, en Duncan heeft ook een knuffel mee. En Duncan zegt dat Meneer Struisje ook au heeft aan zijn nek, de zuster loopt weg en komt even later terug met een pleistertje. Duncan weet waar Meneer Struisje au heeft dus hij mag de pleister plakken.

Als alle pleister zijn geplakt zijn we klaar en gaan we weer naar huis toe. Als we weer thuis zijn gaat Duncan weer lekker een beetje hangen op de bank, en hij valt dan lekker in slaap.
Als Duncan een uurtje later weer wakker wordt heeft hij het niet echt naar zijn zin, alles wat we vragen of doen is even niet goed.
We laten Duncan even zijn gang gaan, en even later wordt hij weereen beetje rustiger.

Duncan gaat weer lekker spelen met zijn treinen, en gaat daarna een spelletje op de tablet doen. Duncan gaat vroeg in de avond naar bed, en het duurt niet lang voordat Duncan lekker in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 566 bekeken )
De bioscoop en een ijsje eten. 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij was weer lekker vroeg wakker geworden. Na het wakker worden wilde Duncan lekker tv kijken, maar na een minuut of tien wil hij lekker spelen in zijn kamer. Na lekker een kwartiertje te hebben gespeeld wil Duncan weer terug naar de slaapkamer, hij wil op de telefoon van Mama lekker filmpjes kijken op YouTube.

Toen was het tijd om aan te kleden en naar beneden te gaan, en daar ging Duncan lekker spelen met zijn treintjes. Duncan is lekker een beetje de hele ochtend aan het spelen en met de tablet aan de gang.

Zo rond half een komt de kinderthuiszorg langs voor Duncan, ze komen een "Hou me vast doos" brengen. Deze doos is vooral voor Duncan, maar voor Papa en Mama kunnen er ook dingen in zitten. Er zitten vooral spullen in voor Duncan, zoals kleurpotloodjes en diverse knutsel spullen.

Duncan is lekker op zijn gemak als de dames van de kinderthuiszorg er zijn, en gaat zelf een beetje gek doen. Hij heeft het lekker naar zijn zin. Als ze weer vertrekken gaat Duncan nog lekker even op de tablet een spelletje spelen.

Dan rond half drie gaan we lekker naar buiten, we gaan gezellig naar de bioscoop. Als we in de bioscoop zijn dan kopen we ook even wat te eten en te drinken en gaan met de lift naar boven en naar de filmzaal.
Als we zitten begint na een kwartiertje de film "Verschrikkelijke ikke 3".
Duncan zit lekker op zijn stoel tussen Papa en Mama te genieten van de film, en blijft de hele film kijken.

Als de film is afgelopen gaan we weer naar huis, en Duncan is best wel een beetje moe en hij valt heel even lekker in slaap.
Als we thuis zijn is Duncan weer lekker wakker, en hij gaat weer lekker spelen.

Als Duncan lekker op de bank zit gaat ineens de deurbel, het is de buurman. Die had Duncan beloofd om een keer een ijsje te halen, en Duncan wilde wel een ijsje.
Duncan heeft zijn schoenen aangetrokken en Papa ook, en toen zijn we met de buurman en zijn kleinzoon een heerlijk ijsje gaan eten.

Duncan wilde een bakje met een bolletje Smurfenijs, en hier heeft hij lekker van gesmuld. Als we weer terug voor de deur zijn wil Duncan weten waar de buurman zijn kleinzoon is, die was al binnen.
Maar als de deur open gaat stapt Duncan lekker brutaal naar binnen, en hij wil spelen. Papa staat erbij en kijkt er naar, en spreekt met de buurvrouw af dat ze Duncan zo wel weer thuis komt brengen.

Een klein half uurtje later gaat de deurbel, het is de buurvrouw samen met Duncan. Duncan wilde weer naar huis want hij is moe.
Duncan wil lekker gaan slapen, dus lekker naar boven en tanden poetsen en pyjama aan.
Als Duncan klaar is gaat hij lekker liggen op bed, en niet heel veel later slaapt hij al weer lekker.


[ voeg commentaar toe ] ( 474 bekeken )
Voor even de laatste keer naar school. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en was lekker vroeg wakker.
Na kort tv te hebben gekeken in bed, zijn we lekker gaan aankleden en daarna naar beneden gegaan.

Duncan wilde lekker met zijn treinen spelen, terwijl Mama boodschappen ging doen. We zijn zo half tien de deur uit gegaan omdat Mama en Papa ergens een afspraak hadden. We hebben Duncan even bij vriendin Sandra gebracht, en Duncan vond dit wel leuk. Toen Papa en Mama weg gingen, gingen Duncan en Sandra naar de kinderboerderij. Duncan ging lekker makkelijk met de stoeltjeslift naar beneden, en dit vond hij allememaggies leuk.

Toen Papa en Mama een uurtje later weer terug kwamen, zat Duncan lekker op de bank met de tablet op schoot. Na het eten van een broodje en wat te drinken gaan we weer richting school.

Maar voordat we naar school gaan moeten we eerst nog even snel langs huis rijden, want het is speelgoeddag op school. Alle kinderen mogen iets van speelgoed meenemen van thuis, en Duncan wil zijn Hotwheels garage met vier auto's meenemen. Ook nemen we nog iets anders mee voor alle kinderen.

Als we op school aankomen zijn de kinderen lekker aan het buiten spelen, en we krijgen weer een hartelijk welkom door alle kinderen.
Iedereen is weer blij dat Duncan weer op school is, en als ze Duncan zijn Hotwheelsgarage zien willen ze gelijk binnen gaan spelen.
Ze vragen ook wat er in de mand zit die we hebben meegenomen, maar we vertellen dat dat nog even een verrassing blijft.

Alle kinderen worden naar buiten gedirigeerd, en dan zijn ze lekker aan het spelen buiten samen met Duncan. Dan is het tijd om naar binnen te gaan, en alle kinderen gaan netjes in de kring zitten.

Dan mag Duncan drie vriendjes en/of vriendinnetjes uitkiezen om mee te spelen. Iedereen wil met Duncan spelen, maar Duncan mag er maar drie uitkiezen. Als Duncan er drie heeft uitgekozen mag iedereen lekker gaan spelen. Duncan speelt heel even met zijn garage en auto, maar als hij het te druk vind worden loopt hij weg en gaat ergens anders spelen. Even later vraagt Papa een Duncan of hij nog gaat spelen met zijn auto, en of een ander kindje dan met deze auto mag spelen. Duncan geeft direct zijn auto aan Papa en zo kan er toch nog een ander kindje met de garage spelen.

Dan is het moment aangebroken dat alle kinderen weer in de kring moeten gaan zitten van de juf, en alle kinderen zitten heel snel allemaal op hun stoel. Ze zingen eerst wat liedjes, en dan zegt de juf dat Duncan nog iets heeft om uit te delen. Diverse kinderen vragen of Duncan jarig is, maar dat is niet zo. De juf vraagt aan Duncan of hij kan uitleggen waarom hij wat gaat uitdelen.

Duncan verteld samen met een beetje hulp van Mama en de juf dat hij wat gaat uitdelen als dank voor alle mooie tekeningen, knutsels en cadeautjes die hij heeft gekregen in de tijd dat hij ziek is.
Alle kinderen zijn er een beetje stil van, maar Duncan vind alles wat hij krijgt en heeft gekregen heel erg leuk en mooi.

Duncan begint bij de juf met uitdelen, en daarna krijgen alle kinderen een tasje met wat leuks er in en wat lekkers te snoepen. Iedereen is bij, en alle kinderen zitten heerlijk te smullen van hun lekkere snoepjes.

Als alle kinderen wat lekker hebben gesnoept, of nog lekker aan het snoepen zijn gaat de juf nog even wat voorlezen. Na het voorlezen is het nog even danken en de dag afsluiten op school. Het is tijd en de school gaat uit, alle kinderen zeggen Duncan gedag en iedereen gaat naar huis.

Als we thuis komen gaat Duncan lekker op de bank hangen met de tablet, hij is een beetje moe van alles wat hij vandaag heeft gedaan. Een klein half uurtje later valt Duncan op de bank lekker in slaap, om een uurtje later weer wakker te worden. Duncan wordt niet zo vrolijk wakker, en niets is goed op dat moment.

We laten Duncan even, en dan begint hij weer wat vrolijker te worden. Duncan gaat weer lekker wat spelen met zijn treinen, en wat later speelt hij een spelletje op da tablet. Duncan blijft lekker een beetje vrolijk doen, en doet soms ook een beetje gek.

Tegen een uur of acht in de avond wil Duncan naar bed, en als hij bijna slaapt gaat het weer een beetje onweren. Duncan is weer klaar wakker, Mama zet een filmpje van Thomas de stoomlocomotief aan en Duncan gaat lekker kijken. Een klein half uurtje later is Duncan toch nog lekker in slaap gevallen en hopelijk blijft nu lekker door slapen.
[ 1 commentaar ] ( 578 bekeken )
Lekker weer naar school. 
Duncan heeft weer lekker geslapen afgelopen nacht. Hij werd om half zeven wakker, en was niet gelijk goed wakker.

Duncan moest eerst even goed rustig wakker worden voordat hij er helemaal bij was. Maar toen hij eenmaal goed wakker was, was hij ook weer lekker vrolijk. Duncan wilde lekker tv kijken in bed, en een half uurtje later wilde hij lekker spelen in zijn kamer.

Na het spelen in zijn kamer is het aankleden en naar beneden, en daar gaat Duncan lekker verder spelen met zijn treinen.
Net na tien uur gaan we de deur uit op weg naar school. Als we daar aankomen, komen er al kinderen naar buiten rennen en worden hartelijk verwelkomt.

Vandaag staat op school het afscheid van de oudste kleuters welke naar groep 3 gaan centraal. De juf en alle kinderen krijgen iets leuks, en Duncan krijgt zelfs een speciaal boek van Cars 3 waarin hij zelf meedoet.
Daarna is het tijd om buiten te spelen, en Duncan zit weer heerlijk op de fiets en wordt lekker geduwd.

Na het buiten spelen gaat iedereen weer naar binnen, en dan is het nog even naar Koekeloere kijken op de tv. Hierna is het einde van de dag aangebroken en nemen we voor vandaag weer afscheid.

Na school gaan we even wat eten en boodschappen doen, en als we weer thuis komen dan wil Duncan weer lekker spelen.
Duncan speelt weer heerlijk met van alles, van thomas de trein tot en met de Hotwheels auto's.

Zo rond half vijf zijn we weer de deur uit gegaan, en zijn we naar het Kapitein Haak restaurant gegaan. Duncan had dit restaurant uitgekozen om te gaan eten voor Papa zijn verjaardag, maar daar hebben we eerder de tijd nog niet voor gehad.

Duncan vertelde van te voren al, hij hoefde niets te eten hij wil lekker spelen daar. Duncan heeft het weer erg naar zijn zin als hij lekker aan het spelen is. En als de kinderen geschminkt kunnen worden, zit Duncan als eerste op de stoel. Er wordt weer een heerlijke piraat van Duncan gemaakt. Papa en Mama hebben lekker zitten eten, en als het nagerecht besteld kan worden zegt Duncan dat hij ook een ijsje wil.

We bestellen voor Duncan een lekker kinderijsje, en verbazingwekkend begint hij ervan te eten. Duncan zit te smullen van hij ijshoorntje, de slagroom en een beetje van het ijs.

Als we klaar zijn met eten is Duncan moe, en wil hij naar huis.
We rekenen af en gaan lekker naar huis, thuis gekomen moet Mama Duncan eerst even schoonmaken. Zijn piraten oog kan niet blijven zitten, en die moet dus even schoon.

Als Duncan klaar is en zijn pyjama aan heeft gaat hij lekker liggen op bed. Het zegt nog dat hij het weer leuk vond, en daarna valt hij lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 483 bekeken )
Een bloedtransfusie. 
Duncan heeft lekker geslapen, en is weer lekker vroeg om half zeven wakker geworden.

Als Duncan lekker wakker is wil hij lekker in zijn kamer spelen, om even later weer terug te komen naar de slaapkamer om lekker tv te kijken.

Na het aankleden gaan we naar beneden waar Duncan weer lekker op de bank gaat zitten met de tablet op schoot. Duncan is best wel weer lekker vrolijk, hij is alleen nog wel snel moe.

Om half tien gaan we de deur uit richting het Reinier de Graaf, en als we daar aankomen is er al een kamer klaar voor Duncan.
Na de gebruikelijke controles gaat de zuster het zakje met bloed halen wat klaar ligt voor Duncan. De zuster komt terug met het zakje bloed en sluit het aan op Duncan, de bloedtransfusie om Duncan zijn Hb waarde weer omhoog te krijgen is begonnen. Na tien minuten volgt nogmaals een controle, en als dit allemaal goed is kan de snelheid van de pomp omhoog.

Na ongeveer drie uur zit het zakje bloed er in, en heeft Duncan lekker weer een beetje meer praatjes. We gaan na het ziekenhuis bezoek direct even door naar Naaldwijk, waar Duncan van zijn eigen centen een treintje wil kopen (en hij krijgt er ook nog een van Papa en Mama).

Duncan is weer erg blij met zijn nieuwe treintjes en hij kan niet wachten om ze uit te pakken, en dat doet hij dan ook onderweg naar huis in de auto.

Thuisgekomen gaat Duncan direct spelen met zijn treintjes, en dat hebben we al weer een paar dagen niet meer gezien. Duncan zit lekker een hele tijd met zijn treinen te spelen, en is daarna toch best wel een beetje moe van de hele dag. Hij gaat lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

In het begin van de avond is Duncan moe en wil hij lekker naar bed, wij brengen Duncan naar boven en kleden hem om.
Duncan gaat lekker liggen op bed en valt lekker snel in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 502 bekeken )
Controle van het bloed. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, en hij is vroeg wakker geworden door Mama die de wekker had gezet.

Toen Duncan goed waker was wilde hij eigenlijk direct naar beneden, maar dat ging nog even niet. Dat vond Duncan niet leuk en toen wilde hij met de treinen op zolder spelen. Hier heeft Duncan lekker een klein half uurtje lekker zitten spelen.

Daarna naar beneden en aankleden, dan gaat Mama even bellen met de apotheek in het PMC met de vraag hoe laat ze langskomen voor de medicijnen. Mama krijgt te horen dat ze aan het einde van de ochtend op de planning staan. Daarna gaat Mama het Reinier de Graaf bellen voor de controle van Duncan zijn bloed.

We konden om 10 uur langskomen voor het afnemen van het bloed, wat hierna werd gecontroleerd. We spraken af dat we de uitslagen via de telefoon zouden horen, omdat de apotheek ook nog langs ging komen vandaag.
Na het afnemen van het bloed zijn we weer naar huis gegaan.

Als we thuis zijn is Duncan moe en hij gaat lekker op de bank zitten, en kijkt wat tv of zit wat met de tablet te doen.
De rest van de dag verloopt lekker rustig, en dan belt Mama het Reinier de Graaf op. Duncan zijn Hb is niet veel, maar dus wel iets gezakt en er is toch besloten dat Duncan weer eens een bloedtransfusie moet krijgen.

Er wordt overeen gekomen dat morgen om 10 uur Duncan in het Reinier de Graaf moet zijn zodat zijn Hb waarde weer omhoog zal gaan door de transfusie.

Aan het eind van de middag valt Duncan lekker in slaap op de bank, en we laten Duncan lekker liggen. Als Duncan rond acht uur weer even wakker wordt, dan brengen we hem lekker naar zijn bed.

In de slaapkamer gekomen leggen we Duncan lekker op bed, waar hij weer lekker snel in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 554 bekeken )
Duncan voelt zich weer wat beter. 
Duncan heeft heerlijk geslapen, en hij werd pas om half negen wakker.

Hij stond om half negen naast zijn bed om de oplader los te halen van zijn voedingspomp. Omdat dit niet geheel vlekkeloos verliep werd Papa wakker, en die was verbaast om Duncan naast het bed te zien staan.

Duncan was wakker geworden en hij wilde in zijn kamer gaan spelen, en na een half uurtje wil Duncan met de treinen op zolder spelen.
Duncan is vandaag weer een stukkie opgewekter dan de afgelopen paar dagen.

Na het spelen met de treinen op zolder gaan we lekker naar beneden, waar Duncan lekker op de bank gaat zitten en tv gaat kijken.

In de middag komen Debby, Marcel, Joey en Robbie op bezoek, en Duncan vind het erg leuk. Hij wil lekker spelen, en gaat zelfs ook even naar buiten met zijn skelter.

Later in de middag zijn Joey en Robbie samen met Debby en Marcel weer naar huis en dan komen Lenie en Silvester langs.
Duncan is nog steeds lekker vrolijk en zit af en toe lekker een beetje gek te doen.

Duncan gaat aan het eind van de middag wel een beetje moe worden en wil lekker zijn kussen op de bank hebben, en hij gaat lekker een beetje liggen. Na het eten valt Duncan lekker in slaap op de bank.

Als Duncan na een tijdje weer een beetje wakker wordt brengen we hem lekker naar zijn bed, waar hij weer lekker verder gaat slapen.[ voeg commentaar toe ] ( 430 bekeken )
Duncan is niet fit. 
Duncan heeft afgelopen nacht lekker rustig geslapen, en hij werd pas om 8 uur wakker.

Duncan had geen zin om in zijn kamer te spelen, en wilde lekker in bed blijven liggen om tv te kijken. Na een poosje zijn we naar beneden gegaan, waar Duncan lekker op de bank ging liggen met zijn eigen kussen.

Omdat Duncan niet fit is heeft hij geen zin om medicijnen toegediend te krijgen, maar hij laat het wel toe. Het thuis geven van de chemo gaat goed, en Duncan heeft nog niet heel veel last van eventuele bijwerkingen.

Als we iets vragen aan Duncan wat hij wil, dan zegt hij regelmatig dat hij het niet weet. Duncan reageert regelmatig boos, dit komt door het feit dat hij niet fit is en door de chemo.

Duncan slaapt regelmatig wat op de bank of lekker in bed.
Als Duncan vroeg in de avond lekker naar bed gaat valt hij weer lekker snel in slaap, en wordt dan weer tussen negen uur en half tien wakker.

Hij is goed wakker en Papa vraagt of hij de tv moet aanzetten, en dat wil Duncan wel. Papa zet snel de tv aan en toevallig is de Verschrikkelijke Ikke 2 op tv. Duncan zit gelijk rechtop en zit meteen in de film, en doet af en toe iets na.

Als de film is afgelopen gaat Duncan weer lekker slapen, en we hopen dat hij de nacht lekker door slaapt.


[ voeg commentaar toe ] ( 558 bekeken )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>