Oudjaardag 
Duncan heeft weer lekker geslapen, maar moest wel regelmatig plassen omdat hij gisteren heel erg veel had gedronken.

Na eerst lekker in bed naar de tv te hebben gekeken, zijn we naar beneden gegaan. Duncan lekker op de bank hangend naar de tv te kijken.

Duncan voelt zich vandaag iets lekkerder, hij moet vandaag niet zo veel spugen als gisteren. Hij wilde vanochtend nadat Mama boodschappen had gehaald wel een druif eten. Dat was geen succes, die kwam gelijk terug.
Dan maar weer een slokje aardbeienthee.

Om 13.30 uur komt de kinderthuiszorg on Duncan een prik te geven in zijn been, dit is er voor om te zorgen dat de goede cellen weer worden geactiveerd nadat ze door de chemo zijn platgelegd.

Duncan kreeg de prik en zei AUW, maar heeft als een grote jongen niet gehuild.

Toen de dame van de kinderthuiszorg weer weg was heeft Duncan een klein cadeautje gekregen van Papa en Mama.
Tante Lenie en Ome Sil kwamen ook nog even op bezoek, en die hadden ook een leuk cadeautje meegenomen voor Duncan. Hier was hij zeer blij mee.

Toen hoorde Duncan de brievenbus, hij zei Papa en wees naar de voordeur (zo van Papa wil jij de post pakken, misschien zit er wel een kaart voor mij bij). De Post gepakt, en ja hoor 2 enveloppen voor Duncan. Dit vond hij wel weer leuk, en pakte deze gelijk uit.
Tussen door maakte Duncan even een grapje met Papa.

Duncan heeft vanmiddag ook even aan zijn bureau zitten kleuren, daar had hij wel weer zin in.

Het gaat weer beetje bij beetje weer wat beter met Duncan, en wij hopen dat hij na de prik van vandaag zich weer een stuk beter gaat voelen.

Nieuwjaarswensen doen wij dit jaar niet aan, maar zie wel onderstaande afbeelding.


[ 2 commentaren ] ( 617 bekeken )
Veel Drinken 
Duncan heeft vannacht weer heerlijk geslapen, wel een paar keer wakker geworden om te plassen en één keer om de sondevoeding te vervangen.

Het geven van de medicijnen door Papa en Mama gaat al heel goed, en Duncan laat het nu gewoon gebeuren (ook al zegt hij soms dat we moeten ophouden).

Duncan is een stukje vrolijker en wat opgewekter als gisteren, het gaat iedere dag een beetje beter lijkt het wel.

Duncan vroeg aan zijn Mama toen hij net wakker was of ze aardbeienthee voor hem wilde maken. Hij heeft dit met smaak opgedronken, maar moest het rustig aan doen van ons.

Toen Duncan zijn thee net ophad gedronken wilde hij nog meer drinken, wij als ouders waren een beetje erg verbaasd over zijn dorst.
Mama dus even bellen met het Prinses Maxima Centrum, hij mag slappe thee en water drinken en de hoeveelheid maakt niet zo veel uit.
Dus dan maar een beker water pakken voor Duncan.

Papa en Mama zijn telkens druk aan het om afspraken te maken met diverse instellingen, zo kwam er ook een dame van de kinderthuiszorg even langs voor een intakegesprek. En Duncan wilde weer een beker aardbeienthee.

Duncan heeft lekker op de bank gehangen vandaag en lekker tv gekeken, en het leek wel of hij niet in slaap wilde vallen. Je zag aan Duncan dat hij best wel moe was, maar even slapen op de bank wilde hij niet doen. En rond half vijf toch lekker in slaap gevallen en een klein uurtje geslapen.

Nadat papa en Mama lekker hebben gegeten wil Duncan in zijn luie stoel zitten. Dit heeft hij even gedaan en Duncan is bijna te moe om zijn ogen goed open te houden, dus even plassen, tandjes poetsen en lekker naar bedje toe.

[ 3 commentaren ] ( 550 bekeken )
De eerste hele dag thuis 
Duncan heeft lekker geslapen, en niet in zijn eigen bedje. Hij heeft lekker op het plekje van Papa gelegen. Gisteravond toen Duncan lekker in zijn bedje lag moest hij een keertje spugen, en Papa en Mama het bed en Duncan maar verschonen. De nacht verliep goed, zonder "last" te hebben van zustertjes en vervelende piepjes. Duncan is er een paar keer wakker geworden om te plassen, en meer niet.

Duncan heeft nog geen honger of dorst, maar dit komt door de sondevoeding die hij automatisch krijgt toegediend.
Wel heeft hij over de dag een paar slokjes water genomen.

De dag verliep rustig en Duncan is lekker op de bank gaan hangen en liggen, en is heel eventjes er vanaf gekomen om 5 minuten met zijn lego te spelen. En daarna vlug weer terug op de bank.

Het is voor Papa en Mama nog even zoeken hoe en wat met al die medicijnen, maar in de avond gaat dit al een stuk beter.

Duncan heeft er nu ook wel iets meer vertrouwen in als wij met een spuitje aan komen lopen.

Vandaag hebben Papa en Mama ook afspraken gemaakt met diverse instanties die nodig zijn voor Duncan.

Het was voor Duncan een heerlijke rustige dag om bij te komen van de afgelopen anderhalve week, en morgen is er gelukkig weer een.

[ 4 commentaren ] ( 507 bekeken )
NAAR HUIS! 
Duncan en Papa hebben geen rustige nacht gehad. Dit kwam door de alarmen die afgingen van de kamergenoot van Duncan, en omdat Duncan regelmatig naar het toilet moest.

Duncan wilde geen ontbijt, en hij wilde ook niets te drinken hebben.

Later op de ochtend kwam de arts even langs met de dagelijkse ronde.
De arts liet weten dat Duncan het allemaal heel goed heeft gedaan de afgelopen week. We kregen ook nog de uitslag van de beenmergpunctie die ze hebben gedaan, en er zijn hier GEEN slecht cellen ontdekt.
EN DAT IS DAN OOK GOED NIEUWS!!!!!
De uitslag van de botboring duurt iets langer en deze uitslag laat dus nog even op zich wachten, en dat is dus toch ook wel weer spannend.

De arts had nog meer goed nieuws voor Duncan en zijn Mama en Papa. Omdat Duncan alles zo goed heeft gedaan mag Duncan in de loop van de dag naar huis!
Mama en Papa hebben nog even overleg met de verpleging over de medicijnen en de voeding,en later kregen we nog wat uitleg over de voedingspomp (maar dat hadden we al geleerd van de verpleging).

En dan is het heel erg veel inpakken, en het paste net (niet) in de auto.
Na te zijn vertrokken viel Duncan na 5 minuten al lekker in slaap, en bijna thuis aangekomen werd Duncan weer wakker. Thuis aangekomen wordt Duncan lekker geïnstalleerd op de bank, en hij valt hier regelmatig even lekker in slaap.

Als Duncan vroeg in de avond wakker wordt heeft hij ook weer wat praatje, maar dat is van korte duur.

We moeten goed in de gaten houden hoe Duncan het thuis allemaal doet, en moeten de medicijnen op tijd geven.

Het is allemaal wel weer heel erg spannend om zo weer thuis te zijn, en dat je dan niet even snel kan terugvallen op de verpleging. En we hopen dat Duncan heerlijk de nacht zal doorslapen, en morgen weer een beetje vrolijker wakker wordt.

Nu we als familie weer thuis zijn kunnen er nog wel steeds kaarten worden verstuurd naar het Prinses Maxima Centrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zij zullen deze kaarten bewaren voor als we binnenkort daar weer naar toe moeten.


PS.
We zullen thuis geen bezoek ontvangen voor Duncan of ons zelf.
Duncan heeft zijn rust heel erg hard nodig om voldoende te herstellen
van deze zware chemokuur voor dat de volgende chemokuur zich weer aanmeld.


[ 15 commentaren ] ( 844 bekeken )
Today it's a BAD day 
Duncan heeft een onrustige nacht gehad, telkens ging er een alarm af van een van de pompen of Duncan moest naar het toilet.
Duncan heeft vandaag geen trek in wat te eten of drinken.

Duncan heeft vandaag een nieuwe kamergenoot gekregen, het is wel ineens erg druk op de kamer (en dat is hij niet echt gewent).

Hij heeft vandaag ook een beetje last van de chemotherapie, Duncan heeft vandaag helemaal nergens zin in. Wel hebben we hem een paar keer op de bank kunnen laten zitten, en daar was de arts dan ook wel weer heel blij mee. Duncan heeft wederom een DAY OFF!

Wat hem wel een beetje kon opvrolijken was een flinke stapel post voor hem.

[ 5 commentaren ] ( 570 bekeken )
Tweede Kerstdag 
Duncan heeft wederom lekker geslapen, en was vandaag weer lekker om 7 uur wakker.
Duncan heeft vandaag geen zin in ontbijt, hij ligt lekker in bed naar de tv te kijken. Tussen de middag komt hij even uit zijn bed, en gaat aan de tafel zitten. Als Duncan net lekker aan tafel zit wordt zijn lunch binnen gebracht, hij wil geen boterham maar lust wel poffertjes.
Hij eet er een stuk of drie en heeft dan geen trek meer, en hij wil weer lekker in zijn warme bedje liggen.

Maar hij moet even wacht met zijn bedje in gaan, want zijn bedje wordt even verschoond. Mama leest een verhaaltje voor aan Duncan en hij valt lekker in slaap, om na een uurtje weer wakker te worden.

Duncan wil ook geen avondeten, hij heeft nu nergens trek in. Papa en Mama hebben Duncan even later wel even meegenomen naar de "huiskamer" en hier heeft hij even gespeeld terwijl Mama en Papa een bakkie koffie drinken.
Hierna zijn we weer terug gegaan naar zijn kamer, en hij wil gelijk weer zijn bedje in.

Duncan heeft vandaag heel duidelijk een OFF DAY, en hij gaat weer lekker slapen.

[ 1 commentaar ] ( 463 bekeken )
Eerste Kerstdag 
Duncan heeft vannacht weer heerlijk geslapen, en hij is om half zeven wakker geworden. Hij heeft toen hij wakker was heerlijk in zijn bed liggen kijken naar de tv waar leuke tekenfilmpjes op te zien waren.
Rond half acht kwam Mama op de kamer, en even later kwam er ook een zuster de kamer op. Van de zuster kreeg Duncan een heel leuk kerstcadeautje, namelijk een hele lieve zachte knuffelbeer. Mama kreeg een leuk armbandje, en Papa kreeg niets (maar dat geeft niet want hij zag een glimlach op Duncan zijn gezicht).

Papa en Mama zijn ook begonnen om te leren hoe ze Duncan de medicijnen moeten toedienen via de sonde, en Duncan vind dit nog steeds niet leuk.

Tussen de middag heeft Duncan een overheerlijk bord vol met poffertje leeg gegeten. Hierna is Duncan heerlijk in slaap gevallen, en hij heeft wel 2,5 uur geslapen. Toen Duncan weer wakker werd was hij een beetje erg sip.
Duncan beseft zich echt dat hij heel erg ziek is, en daarom was hij soms erg verdrietig.

Omdat Duncan niet zo heel erg veel eet in het ziekenhuis is er in samenspraak met de arts besloten om Duncan voeding te geven via de sonde. Hiermee krijgt hij alle belangrijke voedingsstoffen binnen en zal hij toch wel iets sneller herstellen en hij hoeft geen reserves aan te spreken.

Vandaag stond er ook een klein doosje voor de kamerdeur in het Ronald McDonaldhuis. In dit doosje zat een leuk taartje in de vorm van een sneeuwpophoofd.
Het zijn dit soort kleine dingetjes in deze zware tijden, waarmee de vrijwilligers hier en de sponsoren je proberen op te vrolijken. Duncan vond het in ieder geval een leuk taartje, het opvrolijken is dus wel een beetje gelukt.

Als avondeten was er een heus kerstdiner georganiseerd op de afdeling.
De "Huiskamer" was leuk aangekleed en het eten was lekker.
Duncan had er niet zo veel zin in om met andere kinderen en ouders te eten. Daarop besloot een zuster de tafel in onze kamer een beetje om te toveren, en werd de tafel een beetje leuk gemaakt. We hebben hier lekker zitten eten.

Op deze manier beleef op een geheel andere manier een "leuke" kerst.


[ 4 commentaren ] ( 1021 bekeken )
24 Uur Chemoterapie 
Vannacht mocht Papa lekker bij Duncan slapen, Duncan werd wel vaak wakker om te plassen (wat zeer belangrijk is). Hij moest wel altijd een grote plas doen, en daarna viel hij direct weer in slaap. We hebben vandaag ook lekker uitgeslapen, we werden pas om half 8 wakker.

Duncan zei vandaag ook regelmatig dat hij een beetje misselijk was, hier krijgt hij dan ook 3 keer per dag medicijnen voor om dit te onderdrukken.
Duncan doet het verder vandaag lekker rustig aan. Later in de middag is Duncan lekker in slaap gevallen, en hij heeft wel 2 uur lekker liggen slapen.

De eerste 24 uur van de chemotherapie van Duncan zitten er op, en tot nu toe heeft hij het ZEER GOED gedaan.

Duncan heeft bijna geen trek in wat te eten, maar dat is normaal. Hij had vandaag als avondeten een lekkere pizza, maar die wilde hij niet. De zuster vroeg aan Duncan of hij een tosti wilde eten, en hij wilde wel een tosti met alleen kaas. De zuster de tosti klaargemaakt, zegt Duncan dat hij die ook niet wil. Even later naar de huiskamer op de afdeling gegaan, hier heeft Duncan lekker zitten spelen en even gewandeld. Dit heeft Duncan wel goed gedaan, want hierna had hij trek gekregen en hij wilde wel een appel eten. Ze Papa heeft de appel geschild en in stukjes gesneden, en Duncan heeft een halve appel lekker opgegeten.

Duncan is na het eten van de appel moe, en hij is lekker gaan slapen.

[ 3 commentaren ] ( 561 bekeken )
De eerste Chemokuur 
Vannacht is Duncan vaak wakker geweest omdat hij moet plassen, maar verder heeft hij wel lekker geslapen.

Rond de klok van 10 uur moesten we verhuizen van kamer 3 naar kamer 1, en vlak voor de verhuizing kwam er een verpleegster binnen en die vertelde dat er een groot pakket was bezorgd bij de balie.

Duncan, Papa en een zuster naar de balie, maar op de afdeling wisten ze van niks. Wat bleek beneden in de hal stond de Papa van Levi met een heele GROTE doos te wachten op ons. De Papa van Levi moest wel even meelopen om de grote doos te naar boven te dragen (maar dat vond hij niet erg). Toen Duncan deze doos ging uitpakken, kwam er spontaan een brede glimlach op zijn gezicht. We zijn wel een uur bezig geweest om alles uit de doos uit te pakken en te bekijken, zo veel zat er in.
En tijdens het uitpakken werden er nog 2 dozen binnen gebracht, hier zaten weer ballonnen in (nog even en Duncan zijn bed gaat vliegen).
Duncan is superblij met alles wat zijn vriendjes en klasgenootjes allemaal voor hem hebben geknutseld en gemaakt. Duncan was ook erg verrast met de (B)engeltjes slinger waar al zijn klasgenootjes op staan.

Rond de klok van 13 uur is Duncan begonnen met zijn allereerste chemokuur.
We zijn dus begonnen met het uitroeien van dat Monsterlijke gezwel en de uitzaaiingen.

De behandelend arts is ook nog even bij Duncan komen kijken vandaag, en ze vond dat Duncan het gisteren bij de MIBG scan een kanjer is geweest. Op de foto van de MIBG scan zijn geen uitzaaiingen meer gevonden die nog niet bekend waren, en dat is in deze tijd toch weer een beetje GOED NIEUWS!

De klinisch geneticus is vandaag ook langs geweest, omdat wij hebben aangegeven dat Duncan vorig jaar is onderzocht door een klinisch geneticus. Wij hebben toestemming gegeven om deze gegevens op te vragen zodat ze er hier in het WKZ, er heel misschien iets mee kunnen doen en onderzoeken.

Duncan heeft eigenlijk de hele honger en wil vaak wat eten of snoepen.
De kibbeling met het avondeten vond hij niet zo lekker, thuis op de markt is het veel lekkerder zei hij. Rond een uur of 7 zegt Duncan dat hij niet zo lekker is, hij voelt zich een beetje misselijk. Maar 30 seconden later vraag hij weer om een lekker Cars koekje, deze heeft hij natuurlijk niet meer gekregen.

Nu slaapt hij heerlijk, eindelijk een beetje normale tijd. Nu weer hopen dat het een rustige nacht wordt en blijft.


[ 4 commentaren ] ( 657 bekeken )
De MIBG scan 
Duncan heeft weer lekker geslapen vannacht, en toen hij eventjes wakker was had hij trek in een boterham.
Hij heeft een lekkere boterham met kaas gegeten, en hierna nog 2 lekkere cars koekjes en een halve appel.

Om 9 uur kwam er ineens een zuster Duncan zijn kamer binnen, en ze vertelde dat we direct naar de cardioloog konden.

Bij de cardioloog heeft Duncan het goed gedaan, maar deze controle is hij natuurlijk wel gewend. Zijn hart heeft voldoende pompkracht, want dit is zeer belangrijk om al het vocht wat Duncan krijgt toegediend tijdens de chemo af te voeren.

Na de cardioloog weer terug gekomen op de kamer, en na een tijdje komt er weer iemand met een witte jas aan de kamer in.
Duncan kijkt dan zo van "en wat kom jij nu weer doen?", maar deze dame kwam ook nog even een hartfilmpje maken. Dit hartfilmpje maken was zo gebeurd.

Om 11 uur stond een bezoek aan de audioloog in de planning. De audiotest verliep zeer vlotjes, want de audioloog maakte er voor Duncan een soort spelletje van.

13 Uur de pedagogisch medewerker komt op bezoek voor Duncan. Ze was eerder op de dag al even langs geweest om te vragen wat Duncan nou echt leuk vindt om te doen. Hij wilde eigenlijk wel met klei spelen, en dus had ze wat klei meegenomen.
Mama en Papa lekker even weg en Duncan samen met de pedagogische medewerker hun gang laten gaan. Toen we terug kwamen hadden ze samen een eendje gemaakt, deze moet nog wel even bakken in de oven en Duncan zou zijn eendje later op de dag krijgen.

Om 14:45 uur was het tijd om opgehaald te worden voor de MIBG scan te gaan doen. Hier aangekomen moest Duncan op een soort tafel gaan liggen en werd hij een beetje "ingepakt". Dit inpakken is nodig omdat Duncan onder deze MIBG scan zeer stil moet blijven liggen, en daar help het "inpakken" heel erg veel bij. Dat stil liggen heeft hij heel erg goed gedaan, en dat mede doordat hij lekker in slaap was gevallen onder deze scan. Toen hij wakker werd vond Duncan het toch best wel ineens een beetje eng. Maar Duncan moest nog maar 2 foto's laten maken, dat zou ongeveer nog 15 minuten duren. Duncan bleef liggen en deed het super goed, hij zei wel dat hij had geplast. Maar dit was niet zo, hij voelde dit zo omdat een beetje aan het zweten was en klam aan voelde. Dit was zeer normaal, want het is best wel warm in de ruimte waar de MIBG scan wordt gemaakt en je ligt ook nog eens ingepakt.
De artsen op de afdeling Nucleaire Geneeskunde vonden wel dat Duncan het echt Super Goed had gedaan, hij mocht ook hier weer iets uitzoeken. Hij kreeg van een van de artsen ook nog eens een Kanjer Diploma omdat hij echt super goed had stil gelegen.

Vrijdag gaat de eerste chemokuur voor Duncan beginnen. Deze kuur zal 7 dagen gaan duren. Dit is dus het eerste echte begin van het genezingsproces van deze vreselijk erge ziekte. Het zal een LANGE en ZWARE weg worden vol Ups en Downs voor ons als familie, maar we gaan er harder voor knokken dan Bliksem McQueen en Max Verstappen kunnen racen!!!!

Er komen ook nog foto's online te staan op een nieuwe fotopagina.
http://duncan.knoestertje.nl/wkz.html


[ 8 commentaren ] ( 673 bekeken )
De dag na de MRI scan 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij heeft de sonde in zijn neusje er niet meer uitgetrokken.
Hij moest vannacht wel even plassen, maar dat wilde hij in zijn bedje doen (in de fles plassen). En dat ging helaas een beetje verkeerd, zijn pyjama en zijn laken waren jammer genoeg een beetje nat geworden. Dat was na het plassen dus even omkleden en het bed verschonen. Hierna heeft hij weer heerlijk verder geslapen.

Duncan heeft later op de ochtend de voor de laatste maal de beschermende medicijnen voor de MIBG scan toegediend gekregen via de sonde in zijn neusje. Door deze medicijnen zijn zijn organen beschermd tegen het zeer licht radioactieve vloeistof wat hij later toegediend krijgt. Door deze vloeistof kunnen ze met de MIBG scan goede foto's maken van zijn lichaam.

Duncan moest ook weer even op de weegschaal gaan staan en deze sloeg uit naar 20.4 KG, maar dit is zeer veel vocht waardoor Duncan zwaarder lijkt.

In de middag is de behandelend arts langs geweest voor een gesprek met Mama en Papa. De arts heeft alles zeer goed en rustig uitgelegd aan ons en uitgelegd hoe het behandel traject er ongeveer uit gaat zien. Ze heeft ook tegen ons gezegd dat als wij vragen hebben of als er iets nog een beetje onduidelijk is, wij zeer zeker aan de bel moeten trekken om het te vragen.

De arts vroeg ook nog aan ons, of wij als ouders er voor openstaan dat alles behalve de persoonlijke gegevens van Duncan gebruikt mogen worden voor onderzoek.
Uiteraard hebben wij hier toestemming voor verleend, want dit geeft de artsen toch weer een mogelijkheid om van alles te leren en wie weet misschien wel tot een betere genezing, of wie weet wel tot het voorkomen van Neuroblastoom te komen.

Morgen krijgt Duncan nog een controle bij de Cardioloog en bij de Audioloog.
Hij deze controles om te kijken hoe goed zijn hart en gehoor nu zijn, en dit bij een latere controle tijdens de behandeling kunnen vergelijken. De controle bij de cardioloog is er ook voor om te kijken of Duncan het "standaard" behandeltraject goed aan kan met de aandoening welke hij nu heeft met zijn hart.

Duncan krijgt morgen ook de MIBG scan, en daar moet hij heel lang voor stil liggen. Mocht het stil liggen niet de hele scan lukken, dan kunnen ze deel 2 en of 3 van de scan zeer waarschijnlijk ook eventueel nog op vrijdag afmaken.[ voeg commentaar toe ] ( 484 bekeken )
Reactie achter laten? 
Hallo allemaal,

Zoals misschien iedereen zal weten en zal begrijpen zullen wij niet gaan reageren op WhatsApp en/of Facebook berichten.

Hier een bericht achterlaten mag altijd, en deze worden door ons WEL gelezen.

Een kaartje sturen is natuurlijk veel leuker, dit zal iedereen van ons steunen en we willen Duncan zijn kamer vol hangen met kaarten en tekeningen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht

T.A.V.
Duncan Knoester
Prinses Máxima Centrum
Kamer 1


[ 13 commentaren ] ( 959 bekeken )
De dag van de MRI scan, en beoordeling! 
Duncan heeft vannacht weer lekker geslapen, en hij is vrolijk en aan het spelen.
Vanochtend is de pedagogisch medewerker langs geweest bij Duncan om uit te leggen wat er vandaag allemaal met hem gaat gebeuren.

Zo rond 10:45 uur hebben de zuster en de pedagogisch medewerker Duncan en zijn Mama en Papa opgehaald om als eerste naar de MRI te gaan.

De route van het WKZ naar het UMC gaat via een tunnel onder de grond, en hier werd met Duncan en zijn Mama in het bed door de tunnel geraced.
Bij de MRI kreeg Duncan een roesje toegediend, hierna zal hij naar de OK worden gebracht waar de biopt, de beenmergpunctie, de bot boring en de Hickmanlijn en de sonde onder een volledige narcose zullen plaatsvinden en worden aangebracht.

15:30 Uur komt Duncan weer terug op zijn kamer. Alles is goed verlopen, en hij slaapt nu verder in zijn bed.

De sonde in zijn neus is voor een aantal medicijnen toe te dienen en eventueel extra voeding te geven als dit nodig mocht zijn, en de Hickmanlijn is voor het toedienen van medicatie en het aftappen van bloed.

Als Duncan weer wakker is heeft hij jeuk aan zijn neus, en voordat we het doorhebben heeft hij de sonde uit zijn neus getrokken. Deze sonde zal uiteraard terug geplaatst moeten worden, maar dat wordt op een later tijdstip gedaan. Duncan heeft ook pijn als hij moet zitten of zijn benen te veel beweegt, deze pijn wordt veroorzaakt door de beenmergpunctie en de bot boring.

De behandelend arts is ook nog langs geweest toen Duncan weer terug was gekomen op zijn kamer. Ze weten door de Echo en de MRI scan waar alles zit en hoe groot het is.

De tumor zit op Duncan zijn linker nier en in de borstholte (longen)!

Hierdoor is Duncan ingedeeld in de zwaarste categorie, namelijk categorie 4!

Het zal een zeer zwaar en lang traject worden voor ons als familie!

De uitslagen van de biopt, beenmergpunctie en de bot boring worden in de loop van deze en begin volgende week bekend.


Duncan heeft post gekregen!
Dit vindt hij (en zijn Mama en Papa) zeer leuk, en al wij de kaart voorlezen verschijnt er een glimlach op Duncan zijn gezichtje!

Het is namelijk een kaart van school!
De kaart is van zijn klas, de slimme vosjes!
Dit doet ons zeer goed om Duncan weer even te zien lachen!

Laat in de avond is de sonde met behulp van Papa en Mama samen met de zuster en dokter terug geplaatst in zijn neusje.

Hierna is Duncan lekker gaan slapen, na een lange en slopende dag.

[ voeg commentaar toe ] ( 325 bekeken )
De dag van de echo 
Duncan heeft weer lekker geslapen en hij is lekker vrolijk wakker geworden, en hij heeft ook een beetje praatjes.
Hij is ook wel een beetje BOOS want hij heeft honger maar hij mag niks eten of drinken.We krijgen net te horen dat het echo onderzoek om 11 uur gaat plaatsvinden.

De echo hebben de doktoren gedaan. Bij de eerste dokter had Duncan het niet naar zijn zin, hij was een beetje aan het huilen. Maar hierna wil er nog een dokter even met de echo naar Duncan zijn buik kijken, maar Duncan heeft hier eigenlijk helemaal geen zin in. Papa besluit om op zijn telefoon een filmpje van Tom & Jerry aan te zetten, en nu ondergaat Duncan de tweede echo zonder te huilen of te protesteren.

Terug gekomen op zijn kamer mocht Duncan eindelijk weer lekker eten. Het werd een heerlijk brunch van wel bijna 2 croissantjes met een lekker bekertje koud water erbij.

Na de lunch kwam er weer een andere dokter op bezoek, die wil even praten over morgen. We krijgen te horen dat Duncan op Dinsdag om 11 uur een MRI scan zal krijgen, hierna zal er direct een stukje weefsel van de tumor worden weggenomen (biopt) en er zal een beenmergpunctie en een bot boring plaatsvinden. De MRI scan gaat met een roesje en de rest zal gebeuren onder volledige narcose. Tevens zal er tijdens de narcose ook een "lange lijn" (Hickmanlijn) en een sonde worden aangebracht.

Duncan moest vandaag ook nog even gaan proef liggen voor een MIBG scan, en daze zal zonder narcose worden gedaan. Hij heeft dit proef liggen zeer goed gedaan.

[ voeg commentaar toe ] ( 461 bekeken )
Een redelijke dag 
Duncan heeft "gelukkig" lekker geslapen, en heeft als ontbijt 1 bruine boterham opgegeten.
Hij is eindelijk weer een beetje vrolijk!

Er is vanochtend ook een dokter langs geweest die bloed wilde prikken bij Duncan om diverse controles te doen.

Toen de dokter een prikje in zijn vinger gaf zei Duncan hard AUW!
Hij heeft niet gehuild ,en hij is dus een hele stoer mannetje.
Hij mocht hierna van de zuster iets uitzoeken, hij heeft een klein eendje uitgezocht en kreeg gelijk de naam Pinkie.
Het plassen ging vandaag wel een beetje moeizaam, maar het lukte wel een beetje.

Duncan heeft tussen de middag lekker 2 uurtjes geslapen, en toen hij wakker werd was hij een beetje verdrietig en boos.

Het plassen gaat nu wel al beter, maar het poepen gaat nog niet helemaal lekker en hier krijgt Duncan een vies drankje voor.

Duncan heeft verder nog geen honger tot dat zijn Papa en Mama gaan eten. Hij wil zijn boontje niet eten, maar hij wil wel een croissant eten en deze gaat dan ook bijna helemaal op. Het vieze drankje voor het poepen gaat er met veel pijn en moeite in.
De zuster help hier ook een handje bij, maar hij wil echt niet meer na 5 kleine slokjes. We besluiten om het even te laten voor wat het is en doen er flink wat frambozensiroop door heen zodat het iets lekkerder en zoeter gaat smaken.

Hij ligt nu lekker in zijn bedje naar Paw Patrol te kijken.
Later op de avond komt de zuster nog even langs om te kijken of Duncan nog een paar slokjes wil nemen. Hij neemt 2 slokjes en krijgt van de zuster een lekker koud peren ijsje als beloning.
Even later zegt Duncan dat hij naar het toilet moet, en gelukkig komt het poepen ook weer een beetje op gang. De zuster heeft verteld dat als het gebeurd zij het even wil zien, en Duncan heeft dit onthouden en drukt zelf op de bel. De zuster komt snel en Duncan zegt het zelf dat hij wat op het toilet heeft gedaan, de zuster kijk en trekt het toilet door en zegt tegen Duncan dat het een feestje is.

's Nacht heeft Duncan wel lakker geslapen, maar is wel een paas keer wakker geworden om een paar keer naar het toilet te gaan.


[ voeg commentaar toe ] ( 80 bekeken )
Stuur een kaartje 
Wil je Duncan, en zijn Papa en Mama een hartje onder de riem steken en hun een beetje steunen?

Stuur dan een leuk, gek of lief kaartje (of tekening) naar:

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht

T.A.V.
Duncan Knoester
Prinses Máxima Centrum
Kamer 1


[ voeg commentaar toe ] ( 536 bekeken )
De weg naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis 
Het gaat niet echt goed met Duncan, hij heeft onrustig geslapen en wordt met pijn wakker.
Direct om 8 uur de huisartsenpost in Naaldwijk gebeld, en we konden daar om 9:10 terecht voor een consult.

Wij hebben het hele verhaal verteld aan de dienstdoende huisarts en deze wilde Duncan ook zelf nog even bekijken. Ook hij kon niet veel constateren en wij vroegen om een verwijzing naar het Juliana Kinderziekenhuis. Op deze vraag werd direct een antwoord gegeven met "hebben jullie nog een voorkeur?". Hierna heeft de huisarts direct de SEH van het JKZ gebeld en gevraagd naar de dienstdoende huisarts.
Hij heeft het hele verhaal verteld en men vertelde dat wij direct konden komen.

Wij dus op weg van de huisartsenpost in Naaldwijk naar het JKZ in Den Haag. Daar aangekomen werden we na aanmelding binnen 2 minuten geroepen.

Bij het JKZ wederom het hele verhaal verteld, en Duncan kreeg vrij snel een goede pijnstiller toegediend. Na diverse onderzoeken (urine en bloed) bleken de ontstekingswaarden in het bloed alarmerend hoog te zijn. De artsen dachten in eerste instantie aan een blinde darm ontsteking, die zeer waarschijnlijk geklapt zou kunnen zijn gezien de klachten.
Hierop werd besloten om een thoraxfoto en een echo van Duncan zijn buik te maken. Hier zagen de artsen iets verontrustends en wij werden even apart van Duncan geroepen. De artsen vertelden ons dat zijn een gezwel in Duncan zijn buik zagen, maar ze konden nog niet zeggen of het goed of kwaadaardig zou zijn. De artsen waren direct in overleg met het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam waar dit het beste behandeld kon gaan worden, en er werd besloten om dit te behandelen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Duncan is per ambulance vervoerd van het JKZ naar het WKZ.

In het WKZ hebben de artsen de foto's en de echo die zijn gemaakt in het JKZ beoordeeld. Hierna kregen wij direct een gesprek met de behandelend arts.
De arts vertelde ons vrij direct dat het zeer waarschijnlijk is dat Duncan Neuroblastoom heeft, maar verder onderzoek moet dit nog gaan bevestigen. Er werd ons verteld dat op de foto en de echo te zien is dat het waarschijnlijk op zijn lever en bij zijn ribben zit.

Duncan krijgt nu constant een goede medicatie en heeft gelukkig geen pijn meer in zijn buikje.

Er zal in de komende dagen nog een echo ,MRI scan en een MIBG scan worden gemaakt om te kijken hoe groot de tumor is en waar deze allemaal is verspreid. De Echo en de MRI zullen op zijn vroegs maandag pas gemaakt kunnen worden.[ voeg commentaar toe ] ( 366 bekeken )
Het derde huisartsen bezoek 
Vandaag werkt Papa bij uitzondering thuis, omdat Duncan niet lekker is.
Gelukkig heeft Papa het niet heel erg druk.

Duncan is met pijn in zijn buikje uit zijn bedje gekomen, hij wil niks eten en mondjesmaat wat drinken. Zijn antibiotica gaat er redelijk makkelijk in vanochtend. Verder ligt Duncan in elkaar gekropen op de bank en is moe, zo rond twaalf uur krijgt Duncan zijn tweede antibiotica drankje. Dit gaat er moeilijk in, temperatuur opgenomen en 37,9 gemeten.
Paracetamol gegeven om de koorts te onderdrukken. Duncan gaat hierna echt huilen en kermen van de pijn en er wordt besloten om weer de huisarts te bellen.

Hier aangekomen onderzoekt de huisarts Duncan en ze vraagt, heeft Duncan geplast vandaag? Nee, Duncan heeft vandaag nog niet geplast.
Oke dan zegt de huisarts en vraagt of het Duncan zal lukken om te plassen op het toilet. Het lukt Duncan moet een grote plas doen, en de huisarts controleert het en concludeert nogmaals "het is geen blaasontsteking".

De pijn in de buik van Duncan was flink afgenomen, maar zijn buik was nog wel plankhard. Duncan heeft een beetje zijn om te spelen met het speelgoed wat bij de huisarts staat, hier op beslist de huisarts dat Duncan wel wat pijn bij het plassen zou kunnen hebben.

We moeten het weekend door zien te komen met de antibiotica en paracetamol, en we gaan weer naar huis toe.

[ voeg commentaar toe ] ( 442 bekeken )
Geen trek in eten 
Duncan heeft na het tweede bezoek aan de huisarts niet heel veel zin om te eten.
Hij klaagt over pijn in zijn buikje, en het eten gaat er met hele kleine beetjes in.

[ voeg commentaar toe ] ( 479 bekeken )
Tweede bezoek huisarts 
Na het gesprek gisteren met de Juf van Duncan hebben we nagedacht, en zijn we de volgende ochtend naar de huisarts gegaan.
We hebben zijn plasje opgevangen en meegenomen naar de huisarts.
De huisarts gaat zijn plasje bekijken en verteld ons dat Duncan geen blaasontsteking heeft.

Wel kijkt de huisarts even verder en zegt dat het voorhuidje van Duncan nogal nauw is en dat er een sterke geur afkomt.
Hij schrijft een recept uit voor wat antibiotica.
Een kuur voor een week die moet worden afgemaakt, maar Duncan wil het in fristi opgeloste pilletje niet echt makkelijk opdrinken (maar het gaat er wel in).

[ voeg commentaar toe ] ( 426 bekeken )
Klein gesprek met de Juf na school 
Het is vandaag Dinsdag en de school gaat uit.
Papa en Mama gaan Duncan samen uit school halen, hij vindt dit altijd leuk als we dan samen zijn.

De Juf van Duncan roept ons even, en ze verteld dat Duncan vanmiddag wel 5 keer naar het toilet is gegaan om te plassen.
Ze waarschuwt ons dat het misschien wel eens een blaasontsteking zou kunnen zijn.

[ voeg commentaar toe ] ( 565 bekeken )
Kerstmusical 
Op maandag hebben we bij de naschoolse opvang flink hard geoefend voor een uitvoering van de kerstmusical.
Duncan heeft ook zeer goed geoefend en als zijn papa O denneboom ging zingen (wat nogal vals klinkt), werd Duncan een beetje boos want dat was "Geheim".
Duncan was op deze dag wel wat zenuwachtig toen hij heel veel ouders en kinderen zag zitten, maar heeft toch heel goed meegedaan.

De voorstelling van de kerstmusical was een zeer groot succes, en alle kinderen verdienden een geweldig applaus van alle aanwezigen.


[ voeg commentaar toe ] ( 440 bekeken )
De verjaardag van neef Joey 
Vandaag hebben we de verjaardag van neef Joey gevierd.
Duncan heeft veel chippies gegeten en nog veel meer, hij heeft veel lol gehad met de neefjes en nichtje.

[ voeg commentaar toe ] ( 506 bekeken )
Sinterklaas 
We hebben bij de Tante van Duncan samen met zijn neven Joey en Robbie Sinterklaas gevierd.
Sinterklaas is natuurlijk ook nog langs geweest, en Duncan vond het wel leuk met Zwarte Piet en Sinterklaas.
Alle kinderen waren weer zeer lief geweest dit jaar, want er stonden wel een paar zakken vol mooie cadeaus klaar voor de kids.

[ voeg commentaar toe ] ( 385 bekeken )
Eerste bezoek huisarts 
Duncan is ruim een week niet lekker geweest.
Hij heeft niet veel gegeten in deze week, maar gelukkig wel goed gedronken.
Het gaat bij het bezoek bij de huisarts al veel beter, en Duncan heeft 's morgens ook eindelijk weer goed gegeten (hij had eindelijk weer honger). De huisarts denkt als ze Duncan ziet spelen dat hij een virusje in zijn buikje heeft gehad en dat het nu wel over zal zijn.
Wij met ze drietjes weer gerust naar huis.

Hierna is Duncan weer halve dagen naar school gegaan, en 's middags moe bij mama thuis op de bank uitrusten.


[ voeg commentaar toe ] ( 424 bekeken )
Niet lekker 
Duncan is vandaag niet lekker.
Hij moest overgeven en wil niet eten, ook heeft hij last van een harde buik.

[ voeg commentaar toe ] ( 407 bekeken )
ALLER EERSTE BERICHT 
Hallo allemaal,

Vele van jullie zullen het nieuws al hebben vernomen dat het niet goed gaat met Duncan.
Wij zullen als familie iedereen hier op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Groetjes Duncan, Petra en John.

PS.
Dit bericht staat als eerste bericht op 19 november weergegeven.
Maar dit bericht is in werkelijkheid geplaatst op 18 december 2016

Als je een kaartje wil sturen naar Duncan (wat hem zeer zal steunen), is dit het adres:

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht

T.A.V.
Duncan Knoester
Prinses Máxima Centrum
Kamer 3[ 8 commentaren ] ( 724 bekeken )
De Controle bij de cardioloog 
Hallo allemaal,

Het is al weer een hele poos geleden dat ik hier wat heb neer gezet.
Het gaat helemaal goed met mij en ga ook al lekker naar de basisschool, ik zit in groep 1E en die groep heeft de naam het kippenhok.

Maar vandaag ben ik weer voor controle bij de cardioloog geweest, en ik vond het helemaal niet eng hoor. Het was eigenlijk wel een beetje spannend, de dokter kan net zoals mijn pappa ook toveren. Hij deed zijn handen omlaag en het bed waar ik op lag ging omlaag, toen deed hij zijn handen omhoog en het bed ging omhoog echt gaaf.

De dokter heeft naar mij gekeken en geluisterd en . . . . . .

ALLES IS WEER OKE :confetti: :feest::groepsdans::vuurwerk:

Ik hoef pas volgend jaar weer terug te komen.

nou toedeloe, en tot een volgende keer. :bordjezwaai:[ voeg commentaar toe ] ( 362 bekeken )
Naar school 
Hallo allemaal :byebye:,

Het is al weer even geleden na mijn laatste berichtje hier.
De dag na mijn vorige berichtje heb ik hier lekker mijn verjaardag gevierd :verjaardag:, en ben ik weer heel erg verwend.
De dag na mijn verjaardag ging mijn pappa ineens van alles naar de auto brengen, en zo ook mijn koffertje. En wat bleek we gingen lekker even op vakantie, en wel naar Disneyland Parijs:banana::bananadance: :banana:. Dat vond ik best wel leuk, en we hebben het die paar dagen dan ook best wel naar ons zin gehad.
Na de korte vakantie hebben we mijn verjaardag nog een keertje gevierd, maar nu voor vriendjes en vriendinnetjes (en ben ik weer heel erg verwend).

Op maandag 4 Maart pakte mijn mamma toen ik lekker aan het spelen was ineens de fiets uit de schuur, en dat vond ik toch best wel een beetje raar. Ze zette mij in het stoeltje en we fietsten samen ergens naar toe, toen we daar ergens aangekomen waren zag ik ook nog een heleboel andere kindjes spelen.
Het is de peuteropvang waar we naar toe waren gefietst :notnormal:. Toen mijn mamma weer terug ging naar huis moest ik even huilen :verdriet:, maar dat was zo weer over en ben ik heerlijk gaan spelen.

Woensdag 6 Maart heb ik samen met mijn pappa mijn mamma naar haar werk gebracht, en daarna heeft pappa mij naar de peuterovang gebracht.
Ook toen mijn pappa weer naar huis ging moest ik even huilen :verdriet:, maar ook dat was van korte duur.
Ik vind het er best wel een beetje leuk (maar niet tegen mijn pappa en mamma zeggen hoor). Toen mijn pappa mij weer kwam halen was ik lekker aan het spelen, en wilde ik eigenlijk niet mee naar huis. Ik was daar zo lekker aan het spelen dat ik daar wel wilde blijven, maar mijn pappa heeft mij toch maar meegenomen naar huis.

Nou nu weet ik weer even nieks meer te vertellen, en ga ik dan maar lekker slapen:zzz:.

HastaLaPasta, tot een volgend keertje :bye:.

[ voeg commentaar toe ] ( 480 bekeken )
Mijn eerste stapjes 
Hoipipeloi :byebye: ,

Vandaag waren net zoals altijd mijn neefjes Joey en Robbie bij mij aan het spelen. Het weer heel erg leuk om met ze te spelen, eten en drinken.
Na het eten heb ik heel voorzichtig mijn eerste stapjes gezet zonder dat iemand mij aan het helpen was :clap: , ik ben met 3 stapjes van de tafel naar de bank gelopen :cheer: . Ik begin het een beetje door te krijgen hoe je helemaal alleen moet lopen. Ik heb het vandaag dan ook wel een paar keer gedaan :duim: . Mijn mamma moest ook nog een boodschappie doen, en toen ze terug was had ze een klein kadootje gekocht voor mij omdat ik zelf mijn eerste losse stapjes heb gedaan. Het kadootje was een tasje van Dikkie Dik met een boekje en een knuffeltje erin, en die vind ik heel erg leuk.

Nou dit was het weer voor nu.
Ik ga nu lekker snel slapen :zzz: , want dan is het heel snel morgen en dan ben ik . . . JARIG. :popcorn: :wave: :popcorn:

[ voeg commentaar toe ] ( 69 bekeken )
's Nachts wakker worden 
Kiekeboetjelekoe :byebye:,

Hier ben ik dan gezellig weer eens met een berichtje van hoe het met mij gaat.
Het gaat hier helemaal lekker met mij, en voel me dan ook kippielekkertje :swing: . Ik begin mijn mamma en pappa steeds meer na te praten :swing: , ik leer dan ook steeds meer woordjes te zeggen en heb dan ook steeds meer te vertellen :duim: .
Ik kan ook al heel goed de trap op kruipen, maar dat mag ik alleen als pappa of mamma achter mij loopt en ik ben ook heel snel boven.
De afgelopen 2 weken heb ik mijn pappa en mamma ook weer uit hun slaap weten te houden. Ik begin midden in de nacht heel hard om mijn mammie te roepen. Mijn pappie en mammie kwamen dan ook heel wat slapie te kort :gaap: en ze wisten niet waardoor dat kwam, totdat mijn pappie eens in mijn mondje keek (en toen wist hij het).
Willen jullie weten wat mijn pappie in mijn mondje zag??
Nou dat zal ik jullie dan eens vertellen, mijn laatste kiesjes boven in mijn mondje komen door, en daar heb ik dan ook best wel wat last van als ik slapie doe.
Verder heb ik niks meer te brabbelen en te vertellen, ik gaat dan ook maar weer lekker naar mijn bedje toe :zzz: .

Doei doei :bye: allemaal en tot een volgend keetje dan maar weer.

[ voeg commentaar toe ] ( 364 bekeken )
Sleetje rijden 
Hallo allemaal :babydag:,

Er is een heleboel sneeuw gevallen en dat vond ik best wel leuk om te zien :shock: (mijn pappa was er minder blij mee geloof ik).
Er kwam vandaag een man een doos bezorgen en mijn pappa zei dat die doos voor mij was, en ik was dan ook best wel nieuwsgierig. Toen mijn pappa de doos aan het uitpakken was, en alles in elkaar aan het zetten was zat ik er ook wel bij. Pas toen mijn pappa klaar was zag ik dat het een slee was. We hebben toen eerst mamma van haar werk gehaald, en toen we thuis kwamen gingen mijn pappie en mammie snel naar binnen en ook weer snel naar buiten.
Ik werd op de slee gezet, met een dekentje over mijn beentjes voor de kou.
We hebben toen een blokje gelopen (ik natuurlijk gegleden) en joepieeeee wat is dat leuk zeg :wave:.

Nou dat was mijn eerste glijavontuur op de slee :super:.
Ik ga weer lekker slapie doen, en tot een volgend keertje :bordjezwaai:.

[ voeg commentaar toe ] ( 395 bekeken )
Ziek 
Hallokiedokie allemaal,

Wij zijn hier allemaal niet lekker, zitten in de lappenmand en zijn dus ziek :verkouden:. Dinsdag bleef mijn pappie ineens thuis, die was als eerste heel erg verkouden :verkouden:, en een dag later mijn mammie :verkouden:.
Zelf heb ik wel lekker langer kunnen doorslapen :sleeping:, ik werd pas rond 8 uur wakker. Maar donderdagochtend werd ik weer ineens heel erg vroeg wakker gemaakt :wakkerworden:, en gingen we met de auto naar de dokter voor mijn mamma. Mijn mamma ook heel erg ziek, die heeft er ook nog eens een oorontsteking bij. Mijn pappie heeft toen heel goed gezorgd voor mij en mijn mammie. Gisteren ging ik mij ook niet lekker voelen, ik ging ook verkouden worden :verkouden:, gisteravond had ik ook ineens 39º koorts.
's Avonds ben ik ook wel een paar keer huilend wakker geworden :babyhuil:, en toen hebben mijn pappie en mammie mij weer heerlijk in slaap geknuffeld :babyknuf:.

En zo vlak voor mijn tweede verjaardag ben ik ook weer een stukkie een grote jongen geworden :super:. Ik slaap nu alleen nog maar met me knuffelpoppie, en me speen die hoef ik niet meer te hebben als ik ga slapie doen :clap:.

Nou dit was het weer voor deze keer, ik ga vlug me bedje in en slapie doen (zonder speentje he).

Tot de volgende keer maar weer :bordjezwaai:[ voeg commentaar toe ] ( 420 bekeken )
2013 
:champagne: Gelukkig nieuwjaar :champagne:

Hallo allemaal,

Ik wil iedereen het aller allerbeste toewensen voor 2013.
Allemaal heel veel gezondheid, geluk en voorspoed toegewenst.

En speciaal voor Ricky, Sandra en Tony Spaans,
het aller aller aller beste van de hele wereld toegewenst van mij en mijn pappa en mamma.
Wij denken aan jullie :hartje:

:vuurwerk::vuurwerk::vuurwerk::vuurwerk::vuurwerk:

Nou ik ga weer lekker slapen, dus tot een volgend keertje maar weer.
Doei doei.

[ voeg commentaar toe ] ( 496 bekeken )
Kerst 2012 
Hallo allemaal,


De kerstman heeft mij weer heel erg veel leuke kadootjes gegeven, zo heb ik: kietel elmo, een leuk boekje en een winnie de pooh voor in bad gekregen.
Mijn pappa heeft een grote foto van mij en een lekker luchtje gekregen (kan hij nog lekkerder gaan ruiken), en mijn mamma heeft een hele mooie nieuwe telefoon gekregen (kan ik als die foto's en filmpjes nog beter zien).
We hebben het hier lekker rustig aan gedaan, als ik wakker werd lekker bij pappa en mamma op bed lekker even tv kijken en daarna lekker ontbijten.
De rest van de dag lekker een beetje spelen en ravotten.
De eerste kerstdag zijn we lekker thuis gebleven en op de tweede kerstdag zijn we er lekker even op uit geweest, en heb ik ook nog een paar nieuwe schoenen gekregen.
Ik hoop dat jullie allemaal er net zoveel van genoten hebben als wat ik heb gedaan, en dat jullie het allemaal heel fijn hebben gehad.

Nou dit was het weer voor deze keer, dus tot een volgend keertje maar weer.

Doei doei.

[ voeg commentaar toe ] ( 433 bekeken )
Heerlijk avondje 


Ik had al een tijdje die oude man met zijn knechten gezien op tv, en mijn mamma en pappa vertelde mij dat dat Sinterklaas en de Zwarte Pieten waren. Als ik ze op de tv zag was ik heel nieuwsgierig en zat altijd zeer aandachtig te kijken. Ik heb ook wel eens toen ik 's ochtends met mamma beneden kwam een cadeautje in mijn schoentjes gevonden, mijn mamma zei dan dat Zwarte Piet langs was geweest toen iedereen lekker aan het slapen was.

Gister middag kwamen mijn neefjes met hun mamma en pappa bij ons op visite, er lag van alles wat lekkers op tafel en dat smaakte wel Hmmmmmm.
We waren lekker aan het spelen toen er ineens heel hard op de deur en op de ramen werd gebonkt, en wat denk je . . . Sinterklaas met twee Zwarte Pieten! Mijn pappa heeft toen met mijn neefjes maar snel de deur open gedaan en Sinterklaas en de Zwarte pieten snel binnen gelaten en iedereen begon te zingen.
Sinterklaas ging op een stoel zitten en vroeg of mijn neefje Joey even bij hem op schoot kwam zitten en dat wilde hij wel, daarna vroeg hij aan mijn neefje Robbie of hij ook bij Sinterklaas op schoot wilde komen zitten, maar hij durfe niet zo goed hij vindt dat toch wel iets te spannend. En toen vroeg Sinterklaas of ik even bij hem op schoot kwam zitten, en dat wilde ik wel. Ik vond het heel erg leuk, maar wilde na een paar tellen toch wel weer liever rond kruipen en spelen. Toen vroeg Sinterklaas of wij ook konden dansen, en hebben toen met ze allen een heel leuk dansje gedaan (hij ken nog wel goed dansen voor zo'n oude man).
Ineens was ik 1 Piet heel even kwijt maar die was heel snel weer terug, en met een paar zakken vol cadeautjes voor mijn neefjes en mij. We mochten van Sinterklaas 1 pakje open maken, en de rest moesten we maar uitpakken als hij bij andere kindjes op bezoek ging. We hebben toen alles snel uitgepakt en in de tuin heel hard dank 'je wel sinterklaasje' geroepen (en dat moet hij wel gehoord hebben), en zijn daarna lekker gaan spelen.
Ik heb er weer een vriendje bij en dat is Sinterklaas.

Nou dat was het weer voor vandaag, tot een volgende keer maar weer.


Ps. bedankt Sinterklaas en tot volgend jaar.


[ voeg commentaar toe ] ( 363 bekeken )
Korte vakantie 
Hallo allemaal :bye:,

Hier ben ik dan weer eens met een klein verhaaltje.
Het gaat hier lekker met mij, ik eet (best wel veel) en drink lekker en af en toe een koekje of een snoepje gaat er ook wel lekker in :clap:.
Wij zijn lekker even op een korte vakantie geweest :bananadance::banana::bananadance:.
Ik mocht vorige week zondag lekker achter in de auto naar een leuk filmpje kijken, en natuurlijk ook lekker slapie doen :zzz:. Het duurde best wel lang dat we in de auto zaten, en na een lange tijd mocht ik er eindelijk uit. Mamma ging er als eerste uit en pappa en ik moesten even wachten, en daarna gingen we er eindelijk uit. Na een vreemde kamer gezien te hebben moest ik weer in de auto zitten :verdriet:, en dat wilde ik eigenlijk niet meer. Maar toen ik er weer uit mocht was ik toch wel blij :glimlach:, we waren namelijk in Disneyland in Parijs :crazy:. Ik ben daar in heel veel dingen geweest en ik ben ook met mijn grote vriend Mickey de Muis op de foto geweest :swing: en ook nog met veel andere, maar die foto's moet mijn pappa nog even online zetten.

Zaterdag heb ik met mijn neefjes Sinterklaas zien aankomen bij ons :babydag:, er waren een hele boel zwarte pieten erbij en natuurlijk ook heel veel andere kindjes met hun pappa en mamma. Ik vond het best wel spannend om Sinterklaas en al die zwarte pieten te zien, en nu maar afwachten of ik ook een cadeautje in mijn kleine schoentje krijg.

Nou dit was het weer voor vandaag, ik ga weer lekker slapen :slapen:.
Dag dag allemaal :bordjezwaai:.

[ voeg commentaar toe ] ( 398 bekeken )
Lekker slapen. 
Hallo allemaal :babydag:,

Hier ben ik dan weer, ik heb de afgelopen twee weekjes mijn mammie en pappie een beetje uit hun slapie gehouden :gaap:.
Als ik 's avonds na het kijken van Sesamstraat lekker naar mijn bedje ging viel ik lekker in slaap :zzz:, maar als mijn pappie en mammie ook lekker lagen te slapen werd ik huilend wakker :babyhuil:. Als ik wakker was werd ik getroost :threesome: door mijn mammie of pappie en mocht ik lekker in het grote bed slapen :zzz:. Mijn mammie en pappie wisten niet goed waarom ik nu iedere nacht wakker werd, tot mijn pappie een idee kreeg. Hij zei tegen mijn mammie: die Duncan kruipt iedere avond als hij slaapt onder zijn dekentjes vandaan, en misschien krijgt hij het ook wel een beetje koud. We zijn toen met ze drietjes even bij de Hema langs gegaan om wat te kopen voor mij :winkelen:. Het moest eerst even gewassen worden voordat ik het aan mocht zei mijn mammie, en zaterdag mocht ik het dus aan toen ik naar mijn bedje ging.
We hadden een slaapzakkie gekocht voor mij, zodat ik lekker boven mijn dekentjes kan liggen :babyslaap: en het niet koud krijg. Vanaf die dag slaap ik dan ook weer lekker door in mijn eigen bedje :sleeping:, en mijn pappie en mammie hebben ook weer wat meer slaap :zzz:.

Nou dit was het weer, dus slaap lekker allemaal.
Bye bye :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 413 bekeken )
Weer beter 
Hallokiedokie :bye:,

In mijn vorige berichtje vertelde ik dat ik erg verkouden :snif: was geworden, maar door de goede zorgen :threesome: van mijn mammie en pappie ben ik niet meer verkouden :banana: :banana:. Ik voel me eigen weer helemaal lekker :swing: .
Ik ben ook lekker aan het groeien :super:, mijn voetjes werden een beetje te groot voor mijn schoentjes.
Ik mocht dan ook lekker met mijn pappie en mammie mee boodschapjes doen, en toen hebben ze ook maar een paar nieuwe schoentjes voor mijn gekocht. Ik moest eerst een paar schoentjes passen , maar toen ik die aan had moest er een andere mevrouw bij komen om te kijken of ze goed zaten. En wat denken jullie, die schoentjes waren te klein :lol:. Ze gingen andere schoentjes pakken, een maatje groter en die zaten heerlijk aan mijn voetjes :super:. En dus heb ik lekker een paar nieuwe schoentjes in de maat 21 (grote voeten he? :lachen:).

Nou dit was het weer voor vandaag :babydag:

Toeteledokie allemaal :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 398 bekeken )
Verkouden 
Hallo alle:snif:maal,

Ik ben een beetje verkouden :verkouden:.
Het begon vorige week vrijdagavond, ik had het gelijk lekker te pakken.
Mijn mamma en pappa heb ik van vrijdag op zaterdagnacht een beetje uit hun slaap :gaap: gehouden doordat ik iedere keer wakker was :suf: en veel moest hoesten en niezen :verkouden:.
Ik mocht toen ook lekker tussen mijn mamma en pappa in slapen.
Zaterdag was ik ook niet helemaal het mannetje, en voelde mijn nog niet lekker. Mijn neusje zat dicht en als ik moest niezen :snif: dan had ik weer een flinke zakdoek nodig. Ik ben lekker vertroeteld :threesome: door mijn mammie en pappie, ze hebben me lekker lang in een warm badje laten spelen en hebben mij ook ingesmeerd met iets waardoor ik een beetje beter adem kan halen. Maandag ben ik weer voor het eerst even naar buiten gegaan (wel warm aangekleed he), en dat vond ik wel lekker.
Vanochtend was ik heel vroeg wakker :wekker: en mijn mamma dacht, ik pak die kleine man even bij ons in bed. En toen ik lekker tussen mijn pappa en mamma lag ben ik lekker verder gaan slapen :sleeping:, lekker warm hoor :superwink:.

Nou als het weer wat beter met mij gaat zal ik wel weer wat neerzetten hier.
Dus wens mij beterschap (en mijn mamma ook maar).
Doei doei tot een volgende keer :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 402 bekeken )
De trap op? 
Hallo allemaal :bye:,

Vandaag zag ik ineens wat vreemds bij ons in de gang.
Ik ben al lekker aan het rondkruipen en aan het ontdekken :duim: .
Zo heb ik ook de trap ontdekt, en die probeer ik wel eens te beklimmen :super: .
Maar dat vinden mijn pappa en mamma niet zo leuk, en die pakken mij dan van de trap en dat vind ik niet leuk :verdriet:.
Mijn pappa was al wat aan het knutselen bij de trap en daar heb ik ook wel eens op mijn manier aan meegeholpen :superwink:. Maar er zit ineens een hekje voor de trap :shock: en nu kan ik niet meer oefenen met het traplopen.
Mijn pappa en mamma zeggen tegen mij dat het maar goed is dat dat hekje voor de trap zit, want anders val ik nog eens van de trap af. Pfff wat denken ze wel, ik kan al heel goed de trap op klimmen al denken ze van niet (maar niet doorvertellen hoor :superwink:).
Nou dit wat het weer voor deze keer.

Doei allemaal tot een volgende keer maar weer :bordjezwaai:.

[ voeg commentaar toe ] ( 478 bekeken )
Niet veel te vertellen. 
Hallo allemaal :bye:,

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat heb neergezet, ik heb dan ook niet ze veel te vertellen gehad.
Ik heb er eindelijk weer een hoektandje bij, en heb ze nu alle vier. Het is nu even wachten wanneer mijn laatste vier kiesjes door gaan komen.
Vandaag gaat ik lekker weer een taartje eten :verjaardag: bij mijn tante Lenie en oom Silvester, want mijn oom Silvester is al weer 48 jaartjes jong geworden :confetti:.
Woensdag heb ik mijn pappa maar heel eventjes gezien, hij ging heel erg vroeg zijn bed uit (het was ongeveer 5 uur volgens mij :wakkerworden: ) voor zijn werk, ik hoorde dat hij wakker was en toen ben ik ook lekker wakker geworden. Mijn mamma is toen lekker met mij erbij in het grote bed gaan liggen. En toen ik weer naar mijn bedje moest kwam mijn pappa eindelijk weer thuis, hij heeft mij nog een dikke knuffel gegeven en toen ben ik lekker gaan slapen.
Verder gaat het hier lekker met ons allemaal, we zijn volgens mij wel een beetje verkouden :verkouden:, maar dat geeft niet want dan wordt ik lekker vertroeteld :babyknuf:.

Nou dit was het dan weer voor deze keer, en tot een volgend keertje dan maar weer :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 410 bekeken )
Strand 
Hallo allemaal,

Jullie zullen wel denken, wat doet die Duncan hier nog zo laat? Maar ik ben even stiekum mijn bedje uitgekropen om dit bericht hier te plaatsen.
Ik ben vandaag voor het eerst aan het spelen geweest in een hele grote zandbak, mijn pappa en mamma zeiden dat die zandbak het strand heet.
Ik vond het wel leuk om op het kleed te zitten en dan lekker met mijn schepje in het zand te spelen, en af en toe een hapje nemen om te proeven.
Mijn pappa nam mij ook mee naar het water, maar toen dat over mijn voetjes heen ging was dat wel een beetje koud (maar wel leuk). Mijn pappa zal nog wel een paar foto's hiervan plaatsen bij de foto's Zomer 2012.

Nou ik kruip weer snel mijn bedje in.
Dag dag allemaal.

[ voeg commentaar toe ] ( 453 bekeken )
Dagje Drievliet 
Hallo allemaal,

Ik ben vandaag lekker met mijn pappie en mammie naar Drievliet geweest :banana: :banana:.
We gingen de auto in en ik dacht moeten we weer een heel eind rijden, maar we waren er zo (ik had niet eens de tijd om een slapie te doen onderweg).
Ik vond het daar ook wel heel leuk :swing:, ik ben in heel veel dingen geweest :wave:.
We zijn in de Treinbaan El Loco, de Carrousel, Old McDonald's tractorrit, de Kakelcarrousel, de Theeleut, de Vliegende Vissen, het Luchtballonnenrad, de Hooizolder glijbaan.
De Kakelcarrousel vond ik heel leuk door de kakelende kip waar ik op zat, en de Theeleut is een carrousel die heel hard in het rond draait (er staat hiervan een filmpje op de filmpjespagina), en de Hooizolderglijbaan was heel hoog, maar ik vond alles wel heel erg leuk :notnormal: :notnormal:.
Op weg naar huis ben ik wel in slaap gevallen :zzz:, dus heeft mijn pappie een langer ritje naar huis gereden zodat ik wat langer kon slapen (want ik had tussen de middag geen slapie gedaan). En toen we thuis waren heb ik nog lekker even in mijn zwembadje liggen poedelen.
En nu ben ik weer moe en gaat ik lekker een happie doen, effe sesamstraat kijken en dan lekker me bedje in :zzz:.

Dag dag allemaal, tot een volgend avontuur :bordjezwaai:.


[ voeg commentaar toe ] ( 635 bekeken )
Dagje Slagharen 
Hallo allemaal,

Ik ben afgelopen donderdag met mijn mamma, pappa en Vanessa lekker naar Slagharen geweest :crazy:. Gelukkig hoefden we niet in de rij te staan voor een kaartje, want het was daar best wel een beetje druk.
We hebben daar geen last van de regen gehad, want als het even regende waren wij ergens binnen :duim:. Ik durfde daar in heel veel dingen, en vondt hat allemaal wel leuk :notnormal:. Ik ben met een treintje door het park geweest, heb daar een rondrit in een auto gemaakt, en ik ben in de draaimolen, kop en schotel en in de vliegende olifantjes geweest. Mijn pappa ging met Vanessa nog in een hele enge boot die over de kop ging :ziek:, dat duf ik nog lang niet hoor :superwink:.
Omdat het wel een erg lange en vermoeiende dag was heb ik lekker bij pappa en mamma in een hotel op de kamer geslapen :zzz: , en zijn we de volgende dag weer lekker naar huis gegaan.

Nou dit was het weer voor vandaag.
En dus tot een volgend avontuur :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 403 bekeken )
Dagje dierentuin 
Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

Vandaag ben ik lekker met mijn mamma en pappa naar de dierentuin Blijdorp geweest. Ik heb daar bijna de hele dag in mijn wagen gezeten of gelegen, terwijl mijn pappa en mamma moesten lopen in die warmte, en vond het heel erg leuk om al die dieren te zien. Ik heb vandaag voor het eerst olifanten, neushoorns, giraffes, tijgers en leeuwen en nog veeel meer dieren gezien.

Vorige week was ik iedere morgen wel erg vroeg wakker, ik maakte mijn mamma en pappa wakker voor dat de wekker ging, en daar waren ze niet heel erg blij mee. Maar dat ik elke dag zo vroeg wakker was heeft wel een oorzaak, en die oorzaak is dat er weer een tandje aan het doorkomen is.
Het is eindelijk een hoektandje wat nu is doorgekomen.

Nou ik gaat lekker mijn bedje in want ik ben wel moe na zo´n dagje in de dierentuin.

[ voeg commentaar toe ] ( 476 bekeken )
Kruipen 
Hey allemaal,

Wat is het weer warm geweest he :zonnen: , ik vind het vaak wel lekker hoor kan ik lekker op mijn fietsje zitten als we weg gaan.
Vandaag was ik bij mijn tante Lenie, ik vind het altijd wel leuk daar.
Ze is heel vaak leuk met mij aan het spelen, en daar leer ik ook weer nieuwe dingetjes van :bignews: (en zo ook vandaag).
Ze had vandaag een boekje van clown Bumba op de bank gezet, en ik dacht die wil ik hebben. Ik ben toen voor het eerst op mijn knietjes gaan zitten en ben toen ook op mijn handjes en knietjes gaan kruipen naar de bank :duim: . Bij de bank aangekomen heb ik de bank beetgepakt, en heb heel veel kracht gezet en toen ben ik lekker gaan staan tegen de bank :hosanna: . Mijn tante heeft dit toen gelijk laten weten aan mijn mamma en die heeft het weer aan pappa verteld. Toen mijn pappa mij weer kwam ophalen moest ik het nog een keertje laten zien, en dat heb ik toen ook gedaan :ondeugend: . Daarna kwam mijn pappa op het gekke idee om mij het nog een keertje te laten doen en hij wilde mij toen met zijn telefoon opnemen, ik heb toen twee passen gekropen heb heb daarna zitten protesteren :verdriet: .

Ik ga nu weer lekker slapen nu, want morgen moet ik verder oefenen zodat ik lekker snel kan gaan lopen :notnormal: .

Dag allemaal :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 436 bekeken )
Weekendje Feest 


:blauw: :feest: :rood: :blauw: :feest: :rood:

Ik heb lekker het hele weekend feestjes :popcorn:
Vandaag is mijn ome Marcel jarig :verjaardag:, en morgen is mijn pappa jarig :verjaardag:.
:confetti:GEFELICIFLAPSTAART OME MARCEL EN PAPPA:confetti:
Dus dat wordt weer lekker taartjes eten, en samen met mijn pappa cadeautjes uitpakken :clap:.

hastalapasta allemaal :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 443 bekeken )
IK VOEL ME HELEMAAL LEKKER 
Hallo allemaal,

Het gaat hier zeer goed met mij :duim:.
Ik heb afgelopen week vertelt dat ik vandaag weer voor controle naar de cardioloog moest, en dat mijn pappa en mamma volgens mij wel een beetje zenuwachtig waren. Ik kon het merken aan mijn mamma, die zat gisteren niet heel lekker in haar vel en die ging ook lekker vroeg slapen. Aan mijn pappa heb ik niet veel gemerkt (maar die was ook wel zenuwachtig hoor).
Vanmiddag zijn we dan weer in het Juliana Kinderziekenhuis geweest voor de controle bij de cardioloog. Eerst moest er een ecg (hartfilmpje) gemaakt worden, ze gingen mij ook wegen en kijken hoe lang ik al weer ben (de assistente vond mij een zeer grote en knappe knul geworden :bloos:). Daarna moest ik naar de cardioloog toe met mijn pappa en mamma, het is wel een aardige dokter maar toch moest ik huilen :verdriet:. Ik moest daar op die tafel liggen met alleen mijn luier aan en mijn pappa hield mijn handjes vast. Toen kreeg ik ook nog van dat vieze spul op mij gespoten en toen kon de dokter een echo maken van mijn hartje. Ik heb daar denk ik een 15 minuutjes zo moeten liggen en toen was het allemaal klaar. De dokter heeft toen alles in zijn computer genoteerd, en toen heeft mijn pappa een beetje stiekum mee zitten lezen (maar hij begrijpt toch niet alles hoor).
De cardioloog vroeg toen aan mijn pappa of hij alles had gelezen, en toen vroeg mijn pappa twijfelend of hij het goed had gelezen dat ik 1 jaar mocht wegblijven.
De cardioloog gaf toen eerst maar wat uitleg, hij vertelde dat de lekkage van de hartklep hetzelfde is gebleven en dat bepaalde waarden toch zijn veranderd. Hij vertelde dat het zelf iets vooruit is gegaan met mij (en dat is toch best wel verbazend vind ik).

:blauw:Ik mag dan ook pas weer over 1 jaar terug komen voor controle.:blauw:

:wave: :wave: :wave:

Na de controle zijn we dan ook even lekker naar Kijkduin gegaan om een lekker ijsje te eten :zonnen:.

Nou dit was al het goede nieuws wat ik had te vertellen, en het slechte nieuws is er niet, dus tot tot een volgend keertje dan maar weer. :babydag:

[ 1 commentaar ] ( 583 bekeken )
Last van mijn tandjes en kiesjes? 
Hallokiedokie alllemaal,

Hier dan weer een berichtje van het leukste ventje in de hele wereld :lol:.
Het gaat hier helemaal lekker met mij :super:, ik eet en groei goed.
Als ik moet gaan slapen val ik vaak gewoon lekker in slaap :slapen: , en zeker als ik lekker met mijn pappa in bad :bad: ben geweest. Maar vaak als mijn pappa en mamma ook moeten gaan slapen :zzz: , dan word ik huilend wakker :babyhuil:. Mij pappa of mamma gaan mij dan troosten zodat ik dan weer leker in slaap val, ik denk dat ik wakker wordt omdat mijn tandjes en kiesjes aan het groeien zijn.

Ik word al een hele grote jongen, want als ik lekker aan het spelen ben dan kan ik zelf al gaan zitten.

Mijn mamma en pappa zijn volgens mij ook weer een klein beetje zenuwachtig (ook al laten ze dit niet merken).
Ik moet namelijk dinsdag 19 Juni weer naar de cardioloog voor controle, en hoop dat alles gewoon lekker goed met mij is.
Als mijn mamma, pappa en ik weer thuis zijn zal ik het natuurlijk laten weten hoe het met mij is.

Nou ik weet nu even niets meer te vertellen en ga dan ook maar weer lekker spelen.

Hasta la Pasta
Doei doei :bordjezwaai:

[ voeg commentaar toe ] ( 558 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>