Weer beginnen met de volgende kuur. 
Duncan heeft een rustige nacht achter de rug, en hij heeft gelukkig lekker geslapen.

Als Duncan 's morgens wakker wordt wil hij lekker rustig tv kijken in bed. Na een poosje gaan we naar beneden en Duncan wil lekker zitten op de bank met de tablet. Duncan gaat lekker spelletjes spelen en filmpjes kijken.

Als Duncan op de bank zit nemen wij wij zijn temperatuur op, en hij heeft wel wat verhoging maar gelukkig nog geen koorts. Duncan is vandaag niet fit genoeg om lekker te spelen.

Dan belt Duncan zijn Oncoloog en ze vraagt hoe alles nu gaat met Duncan, Mama bespreekt het een en ander. Dan krijgen we te horen dat we thuis weer kunnen starten met de volgende chemokuur.

Ondertussen is Duncan lekker gaan liggen op de bank, en hij heeft lekker een dekentje over zich heen. Duncan blijft een beetje draaien op de bank, dan wil hij weer zitten en dan wil hij weer liggen. In het begin van de middag wil Duncan lekker op bed liggen.

Papa brengt Duncan naar boven en legt hem lekker op bed, niet veel later slaapt Duncan lekker. Na een lekker tijdje geslapen te hebben wordt Duncan wakker, en hij is weer iets vrolijker.
Duncan wil weer lekker naar beneden, hij gaat weer lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

De rest van de middag gaat hetzelfde als de ochtend, lekker op de bank hangend en liggend met de tablet.

In de avond zegt Duncan dat hij naar bed wil, hij is moe zegt hij.
We nemen nog een keertje zijn temperatuur op, en eigenlijk nog steeds wat verhoging maar nog geen koorts. Als Duncan in bed ligt valt hij lekker snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 325 bekeken )
Een onverwacht ziekenhuisbezoek. 
Duncan heeft redelijk geslapen, gisteravond was hij nog erg onrustig in bed maar de rest van de nacht is het gelukkig goed gegaan.

's Morgens vroeg werden we ineens gewekt omdat Duncan ineens aan het overgeven was, dat was dus om 6 uur Duncan en het bed schoonmaken.
Na even rustig te hebben gezeten gaat het weer een beetje met Duncan.

Als Duncan en het bed weer verschoond zijn, wil Duncan lekker even in zijn kamer spelen. Na het spelen in zijn kamer gaan we lakker naar beneden, waar Duncan lekker even tv gaat kijken.

Na even lekker op de bank te hebben gezeten voelt Duncan een beetje warm aan, en Mama neemt even zijn temperatuur op. Deze komt uit op 37,5 graden, wel wat verhoging dus. Omdat Duncan ook weer een beetje klaagt over een beetje pijn in zijn buik geven we hem maar een paracetamol.

De rest van de ochtend gaat het wat beter met Duncan, hij is lekker rustig aan het spelen of kijkt wat tv.
In de middag komt Isa met haar Papa en Mama langs voor Duncan. Ze nemen een leuk cadeautje voor Duncan mee, en dit vind hij wel erg leuk. Isa en Duncan spelen wat, maar ze kijken meer naar de tv.

Als Isa samen met haar Papa en Mama weer naar huis zijn is Duncan moe, en hij gaat lekker liggen op de bank. En niet heel veel later is Duncan in slaap gevallen. Als Duncan weer wakker wordt moet hij weer overgeven en voelt hij erg warm aan.

Mama neemt even later de temperatuur op en deze is nu gestegen tot 38,3 graden. Nu beginnen de vragen te reizen, omdat we morgen weer met een nieuwe chemokuur zouden moeten gaan beginnen. Mama belt naar het PMC en overlegt, en ze wordt even later terug gebeld door de arts.
Na overleg met de arts, gaat deze in het PMC overleggen met de dienstdoende oncoloog.

We krijgen te horen dat we naar het Reinier de Graaf moeten voor controle van Duncan zijn bloedwaarden. Aangekomen in het Reinier de Graaf wil de kinderarts Duncan ook nog even zien, voelen en horen.
De zuster neemt bloed af voor controle en voor een bloedkweek, en ze willen ook nog wat urine hebben voor controle.

Na lang wachten krijgen we eindelijk de uitslag van de zuster, alle waarden zijn goed alleen Duncan zijn Hb staat op 4.9. Dit is laag maar nog wel goed, ze verwachten dat Duncan met een paar dagen toch misschien wel een bloedtransfusie moet hebben.
Dan komt de arts nog even langs, en deze verteld hetzelfde als dat we net hebben gezien met de uitslagen. Ze zegt ook dat de ontstekingswaarden wel wat hoger zijn, maar ze weten niet waardoor. We krijgen ook te horen dat we weer lekker naar huis mogen. De arts gaat alles doorgeven aan het PMC, en morgenochtend worden we gebeld door Duncan zijn eigen Oncoloog. En dit telefoontje is het antwoord of we morgen zullen starten met de volgende chemokuur of niet.

Als we thuiskomen gaat Duncan lekker op de bank zitten, en hij is erg moe. Maar als Duncan net zit moet hij weer overgeven, en we zijn net te laat. Duncan, de bank en de vloer zitten onder. We maken alles schoon en frissen Duncan gelijk even op en doen zijn pyjama aan en leggen hem lekker op bed.

Duncan valt erg snel in slaap, en we hopen dat Duncan een beetje lekker zal slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 329 bekeken )
Pijn in zijn buik. 
Duncan heeft best wel weer lekker geslapen afgelopen nacht.

Na het wakker worden wilde Duncan weer lekker even in zijn kamer spelen, en na het spelen met zijn Duplotrein wil Duncan weer even naar de slaapkamer.

Na nog heel even tv te hebben gekeken gaan we naar beneden, waar Duncan lekker met zijn treintjes gaat spelen. Als Mama boodschappen gaat doen wil Duncan lekker mee.

Als ze terug komen van de boodschappen zit Duncan lekker op de bank, en even later voelt hij een beetje warm aan. Mama neemt Duncan zijn temperatuur op en hij heeft iets verhoging.

Duncan blijft lekker op de bank zitten met de tablet, en halverwege de middag klaagt Duncan ook over pijn in zijn buik. Het verteld dat het bij zijn navel zeer doet. Mama neemt weer de temperatuur op en deze is licht gestegen, en Duncan blijft een beetje klagen over zijn buik.

Duncan wil lekker op bed liggen zegt hij. We brengen Duncan naar de slaapkamer, en Mama maakt even een paracetamol klaar. We besluiten om toch wat tegen de pijn te geven, niet veel later slaapt Duncan lekker.

Na een tijd geslapen te hebben word Duncan wakker, en hij heeft gelukkig geen pijn meer in zijn buik. Hij wil weer lekker naar de woonkamer, en gaat lekker op de bank zitten.
Duncan zit lekker naar de tv te kijken, en hij is weer lekker een beetje vrolijk.

Dan gaat Duncan lekker een beetje bij Mama hangen, en hij kijkt wat filmpjes op de tablet. Duncan zegt dan wat later dat hij moe is, en dat hij weer lekker naar bed wil.

We brengen Duncan weer lekker naar bed, en dan duurt het even voor dat hij lekker slaapt. In de loop van de avond wordt Duncan een paar keer wakker, maar slaapt weer snel verder.


[ 1 commentaar ] ( 336 bekeken )
Twee keer naar school. 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij is pas om acht uur wakker geworden.

Duncan had eigenlijk nog niet heel veel zin om wakker te worden, maar als Duncan goed wakker is wil hij lekker in zijn kamer spelen.

Als Duncan klaar is met spelen in zijn kamer, gaan we naar beneden.
Duncan wil lekker tv kijken, en hij gaat lekker zitten op de bank.

Om half elf zorgen wij dat Duncan weer lekker op school is, en wat heeft hij het naar zijn zin. Hij geniet er echt van om samen met alle andere kinderen te spelen. Aan het eind van de ochtend krijgt Duncan zijn rapport, en dit is toch best wel een bijzonder moment. Want de juf vertelt aan Duncan dat hij naar groep 2 gaat, Duncan komt in de Blije Bevertjes klas komt. Duncan, Mama en Papa zijn erg blij met dit mooie moment. Als alle kinderen in de klas een boterham gaan eten zegt Duncan dat hij vanmiddag ook naar school wil, want na de pauze gaan ze buiten spelen.

Als we in de middag weer op school komen, is de hele klas al aan het buiten spelen. We glippen even snel de klas in om wat op de stoel van de juf te leggen, en gaan dan vlug naar buiten.
Duncan heeft het weer naar zijn zin, en hij krijgt gelijk een fiets aangereikt waar hij op mag zitten zodat hij geduwd kan worden.

Als het weer tijd is gaat de hele klas naar binnen, en in de klas breekt de hilariteit los. Er ligt namelijk een (nep) drol op de stoel van de juf. Als diverse kinderen dit tegen de juf zeggen reageert ze van "Wat ligt er om mijn stoel?", en de kinderen gaan nog harder lachen. De juf heeft heel vlug door dat het gelukkig geen echte is, en ze weet ook heel snel wie het daar neer heeft gelegd.
Duncan moet er ook hard om lachen, en zegt gelijk dat Mama het op de stoel heeft gelegd.

Als ze nog heel even in de kring hebben gezeten geeft Duncan aan dat hij moe is en dat hij naar huis wil.
Thuis gekomen gaat Duncan direct op de bank zitten, en hij wil tv kijken. Papa zet een film van Thomas de Stoomlocomotief aan en Duncan gaat lekker kijken. Duncan wil ook nog even een spelletje spelen, Maar Papa doet alles niet goed volgens Duncan.

Voor Duncan is op dit moment alles even niet goed, hij is moe en reageert dit een beetje af. Duncan gaat lekker lui liggen op de bank en niet veel late valt hij lekker in slaap.
Duncan slaapt lekker door op de bank, en in het begin van de avond wordt hij weer wakker. Als hij wakker is wil Duncan lekker naar bed, en we brengen hem lekker naar bed.

Duncan slaapt gelijk lekker weer verder, om om half negen weer even wakker te worden. Duncan is wel lekker op bed blijven liggen, en hij is met Mama lekker even tv gaan kijken. Na een tijdje is Duncan weer lekker in slaap gevallen, en we hopen dat hij wel de nacht door zal slapen.


[ 1 commentaar ] ( 420 bekeken )
Vandaag even rustig aan. 
Duncan en Papa hebben heerlijk lang geslapen, en Duncan werd ongeveer rond half zeven wakker.

Duncan wil gelijk weer lekker even in zijn kamer spelen, om daarna weer even terug te komen naar de slaapkamer om even naar de tv te kijken.

Als we naar beneden komen wil Duncan lekker even met zijn treinen spelen.
Duncan brengt de dag lekker een beetje spelend met van alles door.

Aan het einde van de middag maken wij ons alvast klaar om op tijd de deur uit te gaan. We gaan namelijk naar de aller eerste training van komend seizoen van ADO Den Haag.

Duncan vind het leuk om er weer te zijn, en hij kan niet wachten totdat hij Tom Beugelsdijk weer ziet op het veld.
Als de spelers het veld op komen is Duncan blij en hij zit gelijk te kijken of hij Tom ziet lopen. Als de spelers voorbij de tribune komen lopen ziet Duncan Tom lopen en hij zwaait, Tom ziet Duncan ook en hij zwaait terug naar Duncan.

Als de training is afgelopen gaan we weer lekker naar huis, en thuis gekomen gaat Duncan nog even lekker op de tablet een spelletje doen.
Als het tijd is om naar bed te gaan dan kleden we Duncan om en leggen hem lekker op bed.

Als Duncan lekker op bed ligt ziet hij nog net het begin van een filmpje, en dan valt hij heerlijk in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 417 bekeken )
De Samenloop voor HOOP 2. 
Duncan is weer lekker vroeg wakker geworden na een heerlijke nacht.

's Morgen wilde Duncan lekker spelen in zijn kamer, en daarna weer lekker even tv gekeken in bed. Echt luieren kon Duncan niet want hij moest om kwart voor tien weer bij de tent in het park zijn voor de Kinderloop.

De kinderloop ging om 10 uur van start van de school van Duncan. Duncan, Mama en Papa en veel andere kinderen met ouders welke bij Ons Team hoorden zijn bij onze tent ingehaakt, en hebben vanaf daar een rondje gelopen met Duncan.

Tijdens de Kinderloop was Storky (de mascotte van ADO Den Haag) ook ineens van de partij, hij was er voor alle kinderen maar hij is speciaal voor Duncan gekomen. Tijdens de kinderloop hebben een aantal kinderen zeer brutaal de donatiebus meegenomen (met toestemming van de Captain), en ze zijn bij bijna alle tenten naar binnen gelopen voor een donatie.
Elke tent waar de kids naar binnen gingen was de donatiebus weer iets waarder geworden, iedereen doneerde wat.

Na de kinderloop zijn we bij de tent gebleven om de andere te supporten en Duncan is diverse andere leuke dingen gaan doen, zoals schilderen.

Aan het einde van de dag moesten alle lopers voor het grote podium komen en werd de afsluiting aan gekondigd. Na het aftellen en het einde van de Samenloop werden diverse mensen bedankt, en werd het bedrag bekend gemaakt wat er is opgehaald door iedereen. Er is € 80.000 opgehaald voor het onderzoek naar die verschrikkelijk gemene ziekte.

Na afloop zijn Duncan en Mama iedereen gaan bedanken en gedag gaan zeggen, want Duncan en Mama gingen naar de verjaardag van Duncan zijn Oom Marcel. Papa die ging nog helpen met alles opruimen, en kwam daarna ook naar de verjaardag toe.

Duncan en zijn Mama en Papa willen iedereen heel hartelijk bedanken die hebben meegeholpen om deze Samenloop voor HOOP tot een succes te maken, en een succes is het geworden!
Het bedrag wat het Team VRIENDEN VAN RINIE & DUNCAN hebben opgehaald wordt later deze week bekend gemaakt, dus dat houd iedereen nog te goed.

Duncan heeft het op de verjaardag lekker naar zijn zin gehad, en hij was later in de middag lekker bezig op de draaitafel van zijn neef Joey.

Thuisgekomen hebben Papa en Mama eerst de auto uitgeladen, en daarna mocht Duncan lekker even voorin zitten als Papa de auto gaat parkeren.
Duncan heeft thuis eerst nog heel even op de tablet wat zitten doen, en daarna zijn we lekker naar boven gegaan.

Toen Duncan lekker was omgekleed is hij lekker gaan liggen op bed, en Papa is ook lekker gaan liggen. Wie er als eerste in slaap is gevallen is niet geheel duidelijk, maar ze zijn beide de volgende ochtend weer lekker uitgerust wakker geworden.


[ 1 commentaar ] ( 469 bekeken )
De Samenloop voor HOOP. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, en was weer lekker vroeg wakker geworden.

Als Duncan lekker wakker is wil hij lekker gaan spelen in zijn kamer, om later weer lekker in de slaapkamer verder te spelen.

Papa en Mama moeten een beetje opschieten, want Papa moet om 10 uur gaan helpen met opbouwen van de stand op De Samenloop voor HOOP.
Als Papa hard bezig is in het park komt Marcel de taart van banketbakkerij De Vries brengen, deze mag heel even bij de slager in de koeling worden gezet.

Duncan en Mama gaan ook nog even boodschappen doen, zo rond lunchtijd komt Papa even thuis en eet even een broodje. En na het pakken van wat spullen gaat Papa weer verder in het park, alles is bijna klaar.

Alles is op tijd klaar, en Duncan en Mama komen rond een uur of een aan in het Park. En dan begint om 14 uur de openingsceremonie.

Alle aanwezige Teamleden staan bij elkaar tijdens de openingsceremonie, en na de openingsceremonie is het de eer aan de Ereleden.

Duncan mag de openingsronde lopen samen met Mama, Papa en Lenie, en na de eerste ronde sluiten alle aanwezige Teamleden aan om de volgende ronde te lopen. Na deze ronde nemen de lopers welke aan de beurt zijn het over, en dan gaat Papa de taart halen.

De taart smaakt lekker en Duncan is weer lekker aan het spelen p het veld met zijn neven Joey en Robbie en de aanwezige vriendjes.
Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin in het park.

Dan komt er iemand van de organisatie naar Duncan toe, en daar krijgt hij een tas met leuke dingen van. Ook moet Duncan even samen met Papa het park uit, want daar staan twee mensen die belangeloos diverse mensen meenemen voor een rondje rijden in een aantal snelle en mooie Amerikaanse auto's. Duncan mag kiezen en hij kiest voor de blauwe auto, het is de aller eerste Chevrolet Camaro. Als de bestuurder voor de eerste maal flink gast geeft dan verschijnt er op Duncan zijn gezicht een glimlach van oor tot oor.

Als we weer terug zijn in het park dan gaat Duncan weer verder spelen en ravotten. In het begin van de avond zegt Duncan tegen Mama dat hij moe is, en Duncan, Papa en Mama gaan richting huis.

Thuis kijkt Duncan nog even op de tablet en gaat daarna lekker richting de slaapkamer. Mama legt Duncan lekker op bed en loopt heel even naar zolder voor de was, en als ze twee minuten later weer in de slaapkamer komt slaapt Duncan al weer heerlijk.

Duncan is na een "mooie" en zeer drukke dag lekker in slaap gevallen.[ voeg commentaar toe ] ( 409 bekeken )
Nieuwe huisdieren erbij. 
Duncan heeft weer lekker geslapen afgelopen nacht, en hij was weer lekker bijtijds wakker.

Als Duncan vind dat Papa ook wakker moet worden, maakt hij hem heerlijk lekker rustig wakker zoals alleen Duncan het zou kunnen doen.
Duncan wil lekker in zijn kamer spelen, en even later komt hij lekker in de slaapkamer tv kijken.

Als we naar beneden gaan wil Duncan lekker op de bank tv kijken, en als Mama boodschappen gaat doen wil Duncan mee.

Als Duncan en Mama weer terug komen van de boodschappen roept Duncan luidkeels dat Papa moet komen kijken. Duncan een zeer mooi cadeau bij zich, een schaalmodel van een raceauto van Le Mans met een mooie poster.
Deze heeft hij gekregen van de slager, die is naar de 24 uurs race van Le Mans geweest. Duncan is Superblij met de auto, en Papa moet hem meteen uit de doos halen. En Duncan mag er mee spelen, maar wel heel voorzichtig van Papa.

In de middag is Duncan een beetje opgewonden, want hij mag 2 cavia's uitzoeken. We gaan naar de knaagdierenopvang "Het Knagertje" en als we aankomen lopen er een aantal leuke en lieve konijntjes buiten.
We moeten oppassen dat de konijntjes niet ontsnappen als we naar binnen gaan. En als we binnen krijgen we twee cavia koppeltjes te zien, en Duncan mag uitzoeken. Er zitten twee egaal donker gekleurde, en twee gevlekte cavia's. Duncan kiest de gevlekte cavia's uit, en hij noemt de direct Knabbel en Babbel.

Knabbel en Babbel gaan samen een reismandje in, en mama regelt de administratie. Dan gaan we naar huis, en Duncan is superblij met zijn eigen nieuwe huisdieren.

Thuisgekomen maken Papa en Mama snel de kooi in orde waar ze in mogen.
We laten Knabbel en Babbel lekker zitten, want ze moeten natuurlijk ook wennen aan hun nieuwe huis.

De rest van de middag kijkt Duncan lekker tv, en als het tijd is om naar bed te gaan wil Duncan de tablet mee. Duncan mag van Mama de tablet meenemen, zodat hij een spelletje kan doen en lekker filmpjes kijken. Dan als Duncan moe is legt hij de tablet weg, en hij valt zeer snel lekker in slaap.


Morgen gaat een mooie en emotionele dag worden, want om 14 uur gaat de Samenloop voor HOOP van start, en Duncan loopt (rijd) de eerste ronde mee.


[ voeg commentaar toe ] ( 88 bekeken )
De fotoshoot. 
Duncan heeft een rustige nacht gehad en heeft lekker geslapen, wel was hij weer lekker vroeg wakker.

Na eerst tv in bed te hebben gekeken, wilde hij lekker in zijn kamertje spelen. Na een half uurtje kwam Duncan weer lekker terug naar de slaapkamer om nog lekker even tv te kijken.

Als we beneden zijn wil Duncan een spelletje op de tablet doen, en dit blijft hij afgewisseld met wat filmpjes kijken op YouTube tussendoor lekker lang doen.
De hele dag verloop lekker rustig en Duncan vermaakt zich lekker.

Na het avond eten moeten we met zijn drietjes naar het Hofpark voor een fotoshoot voor de Samenloop voor Hoop van aankomend weekend.
Als we aankomen in het park moeten we even wachten op de andere mensen om wie het gaat in het Team, en de fotograaf.

De fotograaf vraag aan de mensen die het podium opbouwen of ze iets kunnen regelen, zodat de fotograaf wat hoger kan staan. Dit is binnen de kortste keren geregeld, en dan kunnen we met de fotoshoot beginnen.
Er worden een heleboel foto's gemaakt zodat de de mooiste eruit kunnen zoeken, en na ongeveer een half uurtje zit het zware werk er weer op.

De fotograaf verteld dat er in de krant van vrijdag een stuk komt de staan over de Samenloop voor Hoop, en dan staat er een mooie foto bij van het Team VRIENDEN VAN RINIE & DUNCAN.

Na de fotoshoot gaan we weer lekker naar huis, waar Duncan lekker een beetje ondeugend gaat doen. Duncan heeft het lekker naar zijn zin.
Maar zo rond de klok van half negen is Duncan moe, en zijn oogjes vallen bijna dicht.

We gaan lekker naar de slaapkamer en kleden Duncan om, en leggen hem op bed. Duncan gaat lekker liggen en valt lekker snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 386 bekeken )
Een bezoek aan het PMC. 
Duncan heeft ondanks de warmte best lekker geslapen, hij was lekker vroeg wakker en wilde meteen in zijn kamertje spelen.

Na een tijdje lekker spelen, wilde Duncan in de slaapkamer nog lekker even tv kijken. Dan gaan we lekker naar beneden, en Duncan gaat dan lekker met zijn treintjes spelen.

Zo rond half elf maken we ons klaar om de deur uit te gaan richting het PMC. Vlak voor dat we in het PMC aankomen moet Duncan ineens overgeven, en zijn sonde komt ook uit zijn neus. Mama is gelukkig op tijd met een emmertje, en ze trekt de sonde helemaal uit Duncan zijn neus. Als we op de parkeerplaats aankomen gaat het weer met Duncan, Papa haalt nog wel de sonde uit de pleisters op zijn wang en koppelt alles af.

We zijn in het PMC voor de controle van Duncan zijn bloedwaarden.
Nadat ze bloed hebben afgenomen, krijgt Duncan eerst een nieuwe pleister over zijn Hickmanlijn. Als dit is gebeurd moet er bij Duncan weer een nieuwe sonde worden ingebracht, en dit gaat niet zonder slag of stoot. Duncan heeft het niet naar zijn zin en schreeuwt het uit, maar dan zit de sonde er al weer in. Dan is alles gedaan wat er moest gebeuren, en dan moeten we nog ongeveer een minuutje of 10 wachten voor overleg met de Oncoloog.

Na even te hebben gewacht zijn we aan de beurt, en het eerste wat de Oncoloog vraagt aan Duncan hoe het in Villa Pardoes was. Duncan gaf goed antwoord en zat lekker op zijn praatstoel.
Wij kregen de uitslagen van de bloedwaarden, en alles is in orde. Zelfs de bloedplaatjes zijn erg hoog, en dit was niet verwacht. Het lage moment hebben we dus gelukkig zonder problemen gemist.

De Oncoloog wil Duncan ook nog even bekijken, beluisteren en voelen, ze hoort of ziet geen andere dingen die er eerder niet waren.
Wij krijgen te horen dat we verdergaan met de Temozolomide, en dat de kunnen gaan stoppen met de Ciprofloxacine en de Trisporal.
De Ciprofloxacine en de Trisporal worden vervangen voor Bactrimel.

Als we klaar zijn moeten we nog even langs de apotheek, daarna eten we nog wat in het restaurant en gaan dan weer op huis aan.

De reis naar huis verloopt rustig, en als we thuis komen sluiten we de sondevoeding weer aan bij Duncan. Duncan vermaakt zich lekker met zijn treintjes en de tablet.

In het begin van de avond wil Duncan op zolder met de treinen spelen, en Papa zet maar even een ventilator neer (want het is er best wel een beetje warm). Duncan is weer lekker aan het rijden met diverse treinen, en na een half uurtje vindt hij het wel weer genoeg.

We gaan naar beneden, en kleden Duncan lekker om zodat hij lekker zijn bed in kan. Duncan kijkt nog lekker even wat tv, en het duurt even door de warmte voordat Duncan lekker in slaap valt.

[ voeg commentaar toe ] ( 391 bekeken )
Weer terug naar huis toe. 
Duncan heeft rustig en lekker geslapen afgelopen nacht, en hij werd zo ongeveer half acht wakker.

Mama was al wakker, en dus heeft Duncan Papa rustig wakker gemaakt.
Als we alle drie zijn aangekleed, gaan we naar de ontbijtzaal toe om lekker te ontbijten.
Duncan hoeft geen ontbijt, en hebben we de tablet even meegenomen zodat hij zich niet gaat vervelen.

Na het eten gaan we weer naar de kamer om alle spullen te pakken, en de auto in te laden. Daarna is het even uitchecken en zeggen we gedag, en stappen de auto in. Papa zet lekker even een filmpje van Thomas de Stoomlocomotief aan voor Duncan.

De terugreis gaat lekker rustig en zonder problemen.
Als we thuiskomen is Duncan weer blij om de kat Ernie te zien, en hij gaat lekker op de bank zitten.

Duncan wil de tablet en gaat lekker even een spelletje doen als Papa en Mama alles weer opruimen. Daarna gaat Mama samen met Duncan boodschappen doen, en Duncan wil bloemkool eten.

Als Mama de bloemkool lekker heeft gekookt en het balletje gehakt lekker heeft gebraden krijgt Duncan ook lekker een bordje.
Duncan eet hier een beetje van, en nar een paar happen heeft hij weer genoeg.

Na het eten wil Duncan wel een ijsje, Papa pakt een lekker ijsje voor Duncan en geeft de kat ook een ijsje (ijsklontjes in een bekje).
Duncan vind zijn ijsje lekker en Ernie vindt zijn ijsje ook lekker.

Duncan kijkt na het eten lekker nog even naar Tom & Jerry op tv, en gaat daarna ook nog lekker even spelen. Dan geeft Duncan aan dat hij een beetje moe is en dat hij naar boven wil.

We frissen Duncan na deze warme dag een beetje extra op, en daarna gaat Duncan lekker op bed liggen.

Duncan ligt lekker even tv te kijken, en niet veel later ligt hij heerlijk te slapen.
[ voeg commentaar toe ] ( 335 bekeken )
Een dag naar Wildlands Adventure Zoo Emmen. 
Duncan heeft heerlijk geslapen en werd als laatste wakker.
Na het wakker worden lekker ontbijten in de ontbijtzaal, en daarna ons zelf gereed maken voor een hete dag in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

De Stichting Kanjer Wens heeft alles perfect geregeld. Het hotel Ten Cate is top, en de kaarten voor Wildlands zijn ook geregeld en we hebben ook nog een kaart voor wat versnaperingen te halen gekregen.

We hebben werkelijk niets te klagen, nou ja niets te klagen . . .
De temperatuur is vandaag wel erg hoog, en de zon voel je lekker branden.

Na 10 minuten lopen kwamen we om 10 uur aan bij Wildlands, na het scannen van de kaarten mochten we naar binnen.
We hebben de hele dag genoten van wat we allemaal hebben gezien, en hebben gedaan.

De Safari leek net echt met de wilde dieren en deze extreem hoge temperatuur, maar dat maakt het toch ook wel weer leuk.

Rond 15 uur zijn we weer terug gelopen naar het hotel, waar we lekker even gingen relaxen op de kamer met de airco aan. En tijdens het relaxen even heerlijk een middagdutje gedaan met zijn drietjes.

Tegen etenstijd zijn we lekker naar beneden gegaan naar het restaurant, en kregen we een mooi plekje buiten in de schaduw aangeboden. We hebben weer heerlijk zitten genieten van het eten, en Duncan kreeg weer een uitnodiging om een lekker toetje te maken.
Duncan zei wel, dan gaat Papa hem opeten want ik hoef toch geen toetje.

De ober kwam Duncan halen en daar ging hij mee, richting de keuken.
Daan aangekomen werd hij verwelkomd door de Chef en de andere koks.
Duncan mocht weer een heerlijk toetje maken, als eerste gingen de aardbeien in een schaal. Daarna wat druiven erbij, dan ging er ook nog een paar appelbolletjes in. En daarna een lekkere berg verse slagroom met een grote bol vanille ijs. De kok vroeg ook moet er nog een koekje op, en Duncan pakte de grootste en zetten die in het toetje.

Duncan kwam met de Kok en de Ober terug lopen naar de tafel en daar zette hij het toetje neer op tafel. De Ober liep even weg om wat te halen, en toen hij terug kwam vertelde hij Duncan dat hij iets voor hem had.

De Ober had een Certificaat voor Duncan, Duncan kreeg na twee dagen een toetje maken het Certificaat "Chef Toetje" uitgereikt. Duncan vond dit erg leuk, en hij was er stiekem toch ook wel trots op.

Als we klaar zijn met eten gaan we op weg naar de kamer, en onderweg komen we de eigenaar Hans ten Cate tegen, en hij vraagt of alles naar wens is gegaan. We vertellen dat alles Top is geregeld, en dan ziet hij het Certificaat, en dan wil hij op de foto.
Duncan, Mama, Papa en de eigenaar worden samen met het Certificaat op de foto gezet. De eigenaar is er blij mee dat alles naar wens is, en wenst ons nog een fijne avond.

Op de kamer aangekomen trekken we gelijk even iets makkelijks aan, en Duncan wil nog lekker een filmpje kijken.
Tijdens het kijken naar de film valt Duncan al weer lekker in slaap.

Nog lekker in nachtje slapen in het hotel voor dat we morgen weer naar huis toe gaan.[ voeg commentaar toe ] ( 105 bekeken )
Op weg naar Emmen. 
Duncan heeft weer lekker geslapen afgelopen nacht, hij was wel weer lekker vroeg wakker vandaag.

Toen Duncan goed wakker was geworden kon hij niet wachten om een leuk Vaderdag cadeau te geven aan Papa, Papa moest alleen nog even wakker worden gemaakt door Duncan.

Duncan heeft met Mama een leuk spaarpotje (voor leuke Papa dingen te doen) en een beker gekocht, en Papa vond het leuk wat hij kreeg.

Hierna lekker nog even rustig aan liggen chillen in bed, en Duncan heeft lekker tv zitten kijken, hierna wilde Duncan lekker in zijn kamer spelen.

Na een half uurtje in zijn kamer te hebben gespeeld wil Duncan naar beneden, waar hij meteen met zijn treintjes gaat spelen.

Zo rond een uur in de middag hebben Papa en Mama de auto weer ingepakt, en stappen we in. We hebben van de Stichting Kanjer Wens namelijk een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen inclusief twee overnachtingen cadeau gekregen.

Onderweg is Duncan lekker in slaap gevallen in de auto, en na een lange reis komen we eindelijk aan in Emmen. Duncan is ongeveer een klein uurtje voordat we aan zijn gekomen in Emmen wakker geworden, hij heeft het grootste gedeelte van de reis lekker liggen slapen. Duncan is dan ook lekker uitgerust als we er zijn.

Als we aankomen in het hotel worden we vriendelijk ontvangen, en krijgen we een mooie kamer. Papa gaat alles uit de auto pakken, en daarna gaat Mama alles even opruimen.

Zo rond half zes staat er een tafeltje klaar in het restaurant, maar aangezien het heerlijk weer is besluiten we om lekker buiten te gaan zitten.
We vragen aan Duncan wat hij wil eten, en we noemen alles op wat ze hebben. Duncan verteld dan dat hij frietjes met kipnuggets wil eten, maar als het voor hem staat wil hij toch niet. Duncan wordt een beetje verdrietig en zegt dat hij een pannenkoek wil eten, de ober komt er aan en die overlegt met Papa en Mama. De ober zegt dat het geen probleem is en dat ze Duncan graag een pannenkoek wil geven.

En even later krijgt Duncan een lekkere pannenkoek voorgeschoteld.
Duncan wil er een beetje stroop op, dus Papa doet dat even voor Duncan. Hij eet met smaakt een paar stukjes op en hoeft dan niet meer.

Als we klaar zijn met eten vraagt de ober of Duncan zo mee wil naar de keuken om een lekker toetje te maken, en dat wil hij wel.
Duncan maakt een toetje van aardbeienijs en wat fruit erdoor en met een lekkere berg slagroom er op. Duncan komt vol trots met de kok aanlopen, en het laatste stuk neemt hij het bord zelf mee om het op tafel te zetten.

Maar Duncan heeft geen trek in een toetje, maar Papa moet het opeten van Duncan. En voordat Papa het mag opeten moet Duncan alles eerst nog even door elkaar heen roeren. Als Duncan klaar is mag Papa eindelijk een het toetje beginnen, en het smaakte heerlijk.

Als we klaar zijn met eten gaan we weer naar de kamer, maar Duncan wil eerst nog even in de keuken gedag zeggen. Nadat we dit hebben gedaan gaan we eindelijk naar de kamer, we kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed.

Hij kijkt nog even naar de tv, en valt dan lekker in slaap.
Lekker slapen, en dan morgen lekker een dagje genieten in Wildlands.[ 1 commentaar ] ( 377 bekeken )
Een rustige warme dag. 
Duncan heeft vannacht weer lekker doorgeslapen, en hij is wel lekker vroeg wakker geworden.

Duncan was vlak voor zes uur wakker, en hij is lekker tv gaan kijken in bed. Na een uurtje tv kijken wilde Duncan naar zolder om daar even met de treinen te spelen.

Als Duncan weer klaar is met het spelen met de treinen op zolder wil hij naar beneden. In de woonkamer gaat hij weer lekker verder spelen met zijn houten treinbaan.

Duncan zegt dat als Mama boodschappen gaat doen dat hij mee wil, dus gaan ze even later gezellig met zijn tweetje de boodschappen halen.
Als ze later weer terug komen van de boodschappen gaat Duncan lekker op de bank zitten met de tablet, hij gaat Pokemons proberen te vangen.
En het lukt Duncan aardig om ze te vangen.

Duncan wil buiten in de tuin spelen op deze warme mooie dag, maar als mama Duncan wil insmeren wil hij niet. Duncan weet niet goed wat hij moet doen, hij heeft het warm. En zo gaat het een beetje de hele middag door, Duncan heeft het erg warm met deze temperaturen en zit niet geheel lekker in zijn vel. In de middag zegt Duncan ook dat hij moe is en lekker op de bank wil liggen, maar even in slaap vallen doet hij niet.

Vroeg in de avond zegt Duncan dat hij naar boven wil om te gaan slapen, maar het is nog een beetje te vroeg om echt te gaan slapen. We rekken het een beetje, maar als het Duncan echt een beetje te veel wordt gaan we naar de slaapkamer.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, en niet veel later slaapt hij heerlijk.
Het wordt een warme, maar hopelijk een rustige nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 448 bekeken )
Na een hele leuke week weer naar huis. 
Duncan heeft weer heerlijk geslapen, en moest vandaag vroeg wakker worden.

Op Duncan zijn knie zit een grote blauwe plek van de valpartij met de fiets gisteren, maar Duncan klaagt er niet over (wat een bikkel he).

We moeten vandaag vroeg ons bed uit, omdat we op tijd klaar moeten zijn om weer richting huis te vertrekken.

Het weekje in Villa Pardoes zit er jammer genoeg weer op, Duncan wil het liefst blijven en wil dus niet naar huis. Maar we leggen uit dat er vanmiddag weer een heel erg ziek kindje samen met zijn Familie hier mag logeren.

Dan gaan we met zijn allen de auto inladen, en deze zit dan ook weer zo vol. Hierna is het weer met alle Families verzamelen in de picknickplaats, waar iedereen wat te drinken krijgt aangeboden.
Een van de mensen van Villa Pardoes houd een korte toespraak, en vraagt of iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad. Ze krijgt enkel positieve reacties.

Dan worden er nog tasjes uitgedeeld, voor ieder gezin een tasje. Er zit wat speelgoed en wat te snoepen in het tasje, en de inhoud is door diverse bedrijven gesponsord. Dan wordt gevraagd of we naar buiten gaan en of iedereen voor de ingang wil gaan staan, voor een groepsfoto.

Na de groepsfoto is het tijd om gedag te zeggen, en in de auto te stappen. Op dat moment is de terugreis begonnen. We rijden rustig op ons gemak naar huis, en Duncan blijft in de auto lekker wakker en vrolijk.

Thuis aangekomen is Duncan weer heel erg blij als hij zijn lieve kat Ernie weer ziet, en Ernie is ook weer blij dat wij er zijn.
Duncan wil gelijk met zijn treinbaan gaan spelen, maar hij moet even wachten totdat alles een beetje is opgeruimd.

Als alles een beetje is opgeruimd gaat Duncan weer leuk een treinbaan maken, om even later lekker met de tablet op de bank te zitten.

Vroeg in de avond komt Duncan lekker bij Papa op de bank zitten, en niet heel veel later valt hij lekker in slaap.
Een uurtje later maken we Duncan een beetje wakker zodat we hem boven lekker in bed kunnen leggen.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker weer in zijn eigen bed, en binnen vijf minuutjes ligt Duncan weer lekker te slapen.


[ 1 commentaar ] ( 371 bekeken )
De laatste dag in Villa Pardoes. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij was weer lekker vroeg wakker.

Duncan heeft in de ochtend eerst lekker in het huisje gespeeld. Later in de ochtend zijn we eindelijk weer lekker bijna met zijn allen naar de Efteling gegaan, bijna want Silvester is niet lekker en blijft in het huisje.

Toen we eindelijk na een wandeling van wel twee minuten weer in de Efteling aankwamen wilde Duncan meteen weer naar Jokie & Jet, daar zijn we weer op zoek gegaan naar een pop met vijf vingers. Alle poppen hebben namelijk 4 vingers en ze zeggen dat er eentje staat met vijf vingers.
We hebben goed gekeken, en gezocht maar de pop met vijf vingers hebben we allemaal weer niet kunnen vinden.

We zijn in nog meer leuke dingen geweest, en Duncan heeft ook nog een knuffel gekocht voor zijn zieke Oom.
Later in de middag vind Duncan het wel genoeg en hij is moe en wil terug naar het huisje. We lopen terug en bij aankomst geeft Duncan het cadeautje aan Silvester. Deze pakt het uit en ziet een grote knuffel Jet, zijn Oom is hier wel erg blij mee dat Duncan deze knuffel voor hem heeft gekocht.

Duncan is moe en hij gaat heel even zitten op de bank, om even later toch weer lekker te gaan spelen. Duncan houd het lekker vol om niet te gaan slapen. Als iedereen lekker gaat eten zit Duncan binnen lekker op de tablet te kijken. Duncan wil fietsen, maar dat kan niet want wij willen dat er iemand bij is. Neef Robin heeft tussen het eten door even tijd om Duncan te helpen, en dan gebeurt er wat. Duncan stuurt heel scherp waardoor de fiets omvalt, en Robin kan Duncan nog een beetje op tijd pakken. Maar Duncan heeft toch wel au aan zijn knie, en even later zit er ook een grote blauwe plek op zijn knie.

Maar Duncan is niet alleen een Kanjer, hij is ook een Bikkel. Hij heeft namelijk bijna niet gehuild toen hij was gevallen met de fiets.

Iets later is Duncan lekker met Robin in de Villa aan het spelen, en dan komt Lenie langs met de was. Robin heeft net de treinbaan in elkaar gezet, en dan loopt Duncan mee terug met Lenie naar het huisje.

Duncan komt binnen en roept "Het is tijd voor bed", en hij loopt gelijk naar de slaapkamer.
Duncan is moe en wil lekker gaan slapen. We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, waar hij lekker snel in slaap valt.

Nu nog een laatste nachtje slapen in Villa Pardoes, en dan gaan we na een heel erg leuke week jammer genoeg weer naar huis toe.


[ voeg commentaar toe ] ( 403 bekeken )
Ziekenhuisvriendje Bjorn komt op bezoek. 
Duncan heeft vannacht heerlijk geslapen, hij is vanochtend vroeg wel even een paar keer wakker geweest maar is toch weer lekker verder gaan slapen.

Duncan werd pas om half negen wakker, hij heeft dus lekker een beetje uitgeslapen. Na het wakker worden is Duncan lekker gaan spelen in de kamer. Dan wordt er aangebeld, er staat een vrijwilliger voor de deur welke vraagt of de fotograaf al om 10 uur terecht kan bij ons.

Dat wordt dus even opschieten voor een aantal van ons, en vlak voor 10 uur staat de fotograaf voor de deur. We lopen mee en er worden een heleboel foto's gemaakt van ons allemaal.

Als de fotograaf een iets meer als een half uurtje bezig is op diverse locaties in en om Villa Pardoes vind Duncan het wel genoeg. Dan bedanken we de fotograaf en gaan weer naar ons huisje. We pakken de boodschappentas en gaan even boodschappen doen, en hierna eten we lekker even een broodje.

Na het eten wil Duncan naar de Efteling, maar Mama en Papa zeggen dat we wat later gaan omdat Bjorn, Nikky en hun Papa en Mama op bezoek komen vanmiddag. Duncan gaat dan maar even in de villa spelen met de trein en de Hotwheels. Om 3 uur komen ze aan en Duncan verwelkomt de Familie, en even snel laten we het huisje zien en dan is het gezellig met zijn allen naar de Efteling.

Als eerste willen Bjorn en Duncan in Jokie & Jet, en omdat het rustig is mogen beide Families via de invalideningang naar binnen.
Na Jokie & Jet gaan we naar de show van Raveleijn. Iedereen zit te genieten van een mooie show met stoere ridders, dan is het even tijd om een ijsje te eten.
Na het ijsje gaan we naar de Polka Marina, en Robin en Niky gaan heel stoer naar de Python. Hierna zijn Duncan en Bjorn best wel een beetje moe, en we besluiten om weer terug te gaan naar het huisje.

Weer bij het huisje gekomen gaan de kinderen lekker buiten spelen, en ze hebben de grootste lol samen. Dan is het nog lekker even gezellig samen buiten eten, en na het eten moeten Bjorn en Nikky weer naar huis. Want het is natuurlijk weer een schooldag voor Nikky.
We gaan richting parkeerplaats en Duncan mag ook mee, en dan zeggen we elkaar gedag en zwaaien Bjorn en zijn Familie uit.

Als we weer terug zijn in het huisje wil Duncan eerst lekker op de tablet kijken, en daarna wil hij een film van Thomas kijken. Tijdens het kijken van deze film valt Duncan lekker in slaap op de bank.

Later op de avond leggen we Duncan lekker in zijn bed, en hij slaapt weer lekker snel verder.[ voeg commentaar toe ] ( 358 bekeken )
Een nat pak. 
Duncan heeft gelukkig weer een goede nacht achter de rug, hij is ongeveer half acht pas wakker geworden.

Als Duncan wakker is is hij gelijk wee lekker vrolijk, en we doen lekker een beetje rustig aan. Om half tien gaan we op weg naar de auto, om naar een manege te rijden. Duncan mag om 10 uur lekker even gaan paardrijden, en dat vind hij erg leuk.

Als we aankomen bij de manege ziet Duncan twee paardjes staan, de een was een oude oma en de andere was volgens de dame een ondeugende jongen.
Duncan koos voor het kleinste paardje, en dat was de ondeugende jongen.

Duncan heeft eerst in de bak een paar rondjes gereden, en toen zijn ze lekker even buiten om het gebouw heen gereden. Na afloop mocht Duncan nog 2 wortels een het paard geven, en kreeg hij een mooie prijs. Duncan kreeg de Villa Pardoes Concours medaille, en daar is hij erg trots op.

Dan is het paardrijden afgelopen en gaan we weer op weg terug, onderweg even boodschappen gedaan en toen door naar Villa Pardoes.
Na het opruimen van alles en wat drinken gaan we weer gezellig naar de Efteling.

Duncan wil als eerste in Jokie & Jet, en we moeten weer even wachten voordat we naar binnen mogen. Duncan heeft het weer naar zijn zin, na Jokie & Jet hebben we nog lekker poffertjes gegeten.
Toen zag Mama dat het niet zo erg druk was bij de Piraña, en besloten werd dat we in de rij zouden gaan staan.

Na een wachttijd van ongeveer een minuut of tien konden we in een bootje instappen. Iedereen heeft er zin in en de rit begint, na enkele tellen komt er af en toe een spetter naar binnen. Halverwege de rit gaat het bootje richting een flinke golf, welke dan ook tegen het bootje op beukt. De golf slaat over de rand en over de boot heen, en bijna iedereen heeft een flink nat pak.

Alleen Silvester ontkomt een beetje aan de vloedgolf, en hij is maar een beetje nat. Duncan vind het gelijk niet leuk meer, en begint een beetje te huilen. Papa zit naast Duncan en gaat hem direct troosten, de rest zegt ook tegen Duncan dat het niet zo heel erg is.

We kunnen niet met een flink nat pak in de Efteling blijven lopen, en dus gaan we maar terug naar het huisje om iets droogs aan te doen.
Kleding wordt gelijk gewassen en de schoenen worden buiten in de zon te drogen gezet.

Even later in de middag is Duncan moe, en hij gaat lekker even op bed liggen. Als Duncan lekker ligt valt hij lekker snel in slaap, en pas een tijd later wordt hij weer wakker.

Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij wil in de villa met het treintje spelen en met de Hotwheels racebaan welke aanwezig zijn.
Hij vermaakt zich lekker.

Dan is het tijd om te eten, en Duncan wil natuurlijk niets eten. Duncan zegt zelfs voor het eerst dat het eten (spaghetti) wat is klaargemaakt stinkt, en hij gaat dan ook ergens anders zitten.

Na het eten wil Duncan lekker gaan fietsen en Robin gaat mee om Duncan af en toe een beetje te helpen. Maar dan glit Duncan het ineens uit, zijn voet is van de trapper geschoten en in het wiel terecht gekomen.
Duncan wordt gelijk opgetild door Robin en meegenomen naar het huis, Papa loopt naar Robin toe en neemt Duncan over. Papa loopt direct door naar binnen en zet Duncan op de aanrecht met zijn voet in de gootsteen. Papa zet de kraan aan en zet deze op Duncan zijn voet, Duncan vind dit niet leuk. Iedereen zegt tegen Duncan dat het wel heel erg goed is, en Duncan blijft zitten. Na 5 minuten met koud water gaat Papa de voet van Duncan bekijken en buigt hem langzaam alle kanten op om te kijken of Duncan ergens pijn heeft. Duncan zegt niets en Papa vraagt of Duncan nog ergens au bij zijn voet heeft, Duncan zegt gelukkig nee.

Hierna gaat Duncan weer lekker even spelen tot een uur of half acht, en dan zegt Duncan dat hij moe is en lekker wil gaan slapen.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed, en Duncan valt weer lekker snel in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 349 bekeken )
Het gaat weer beter. 
Duncan heeft een beetje onrustig geslapen, in het begin van de nacht lag Duncan te draaien. Duncan gaan dan ineens zitten in zijn bed en spontaan moet hij een beetje overgeven. Duncan is gelukkig niet vies, maar zijn kussen wel.

Na dit te hebben opgeruimd, valt Duncan eigenlijk direct weer in slaap. De pomp van de sondevoeding gaat in de loop van de nacht ook nog eens een paar keer piepen omdat er een slangetje dubbel zit, en Papa wordt hierdoor een beetje rot wakker.

Rond half acht wordt Duncan wakker, en hij is een beetje vrolijker dan gisteren. Duncan wil nog lekker even op de bank hangen, waarschijnlijk om een beetje goed wakker te worden.

Om 10 uur is er een gezamenlijk ontbijt op de Picknickplaats in Villa Pardoes. We gaan hier gezellig ontbijten, en Duncan gaat lekker spelen.
Even later komt Duncan toch aan tafel, maar hij wil niets eten.

Als we met het ontbijt klaar zijn gaan we lekker weer naar de Efteling. Het is veel rustiger dan de eerste twee dagen, en dat is best lekker. Duncan is in veel attracties geweest, en heeft het lekker naar zijn zin gehad. Hij is zelfs in de Bobsleebaan geweest, en dat vond Duncan weer helemaal gaaf.

Duncan wilde ook nog een keertje in Jokie & Jet, en toen zijn Papa, Sil en Robin naar de Baron 1898 gegaan. Later zijn we elkaar weer tegengekomen bij het station van de Stoomtrein.

Halverwege de middag is Duncan een beetje moe, maar voordat hij naar huis gaat wil hij nog een keertje in Jokie & Jet. Hierna zijn we lekker naar huis gegaan, en als we thuis zijn gaat Duncan lekker zelf op bed liggen en gaat lekker een tukkie doen.

Na een late en lange middag dut word Duncan weer wakker, dan moet hij eerst weer even bijkomen. Als Duncan goed wakker is maken we ons op en in Waalwijk even een hapje te gaan eten. Duncan hoeft niet te eten, hij wil alleen een glaasje water.

Na het eten gaan we weer lekker naar het huis, en dan blijft Duncan nog lekker even wakker. Dan loopt Duncan rustig weg, en hij blijft heel stil. Hij is lekker op bed gaan liggen, en wil lekker slapen.

Als Duncan iedereen welterusten heeft gezegd, gaat hij weer lekker snel zijn bed in. Duncan is moe en hij valt lekker snel in slaap.

Vandaag was Duncan vrolijker, en hij zat ook beter in zijn velletje dan gisteren. Duncan zal zeer waarschijnlijk wel een beetje last hebben gehad van de flinke warmte.

We hopen weer op een rustige en goede nacht, en morgen weer een leuke en mooie dag.[ voeg commentaar toe ] ( 357 bekeken )
Een hele warme en mindere dag. 
Duncan heeft een rustige nacht gehad en hij heeft lekker geslapen. Om half zeven is hij weer wakker geworden, en dit maal maakte hij Papa als eerste wakker.

Duncan wilde gelijk lekker naar de woonkamer, hij wilde lekker tv kijken. Na een kwartiertje wil Duncan de tablet al weer hebben, waar hij lekker een spelletje op gaat spelen.

Rond de klok van tien uur gaan we weer de deur uit richting de Efteling, en daar komen we al weer na twee minuten lopen aan. We gaan al eerste gezellig met zijn allen in de gondelbootjes, en Duncan heeft het naar zijn zin ondanks de warmte. Daarna willen er een aantal in de Pagode, en Duncan wil hier niet in. Hij wacht even in de schaduw met Mama en Lenie.

Als we ergens even wat gaan eten wil Duncan niets, en hij zegt dat hij naar huis wil. Mama vraagt aan Duncan of hij dan niet eerst lang een winkel wil, en dat wil hij wel. Duncan kiest een lief zacht knuffeltje uit, en hij is hier weer blij mee.

En dan wil Duncan weer teug naar het huis, hij heeft het niet meer naar zijn zin en hij is moe. Als we weer in het huis terug komen, wil Duncan even lekker een dutje doen en hij gaat even op bed liggen. Maar na 5 minuten is Duncan luidkeels aan het huilen, en hij laat zich een beetje moeilijk troosten. Na veel troosten en knuffelen wordt Duncan weer een beetje rustiger, en hij wil weer naar de kamer. Maar als Duncan weer in de kamer is gaat hij weer huilen.

Dit blijft zo een hele tijd doorgaan, en hij klaagt ook steeds over pijn in zijn buik. Doordat Duncan zich zo druk maakt moet hij overgeven, en Mama zet dan de sondevoeding even uit. Mama besluit om Duncan een paracetamol te geven en dan moet Papa bij hem komen, en dan valt Duncan eindelijk lekker in slaap.

Als Duncan na twee uurtjes slapen weer wakker wordt lijkt hij eerst vrolijk, maar dit is niet het geval. Duncan gaat verder waar hij was gebleven, Het lijkt er een beetje op dat hij zichzelf een beetje in de weg zit. Duncan weet niet goed wat hij wel en wat hij niet wil.

Lange tijd later ligt Duncan eindelijk weer lekker een beetje te slapen, en dan wordt hij wakker en roept om Papa. Als Papa aankomt bij Duncan zegt hij dat hij moet overgeven, en even later moeten we Duncan een beetje schoonmaken en het bed ook.

Papa troost Duncan, terwijl Mama en Lenie het bed schoonmaken. Als het weer gaat met Duncan, mag hij weer lekker gaan liggen en dan valt hij lekker op Papa zijn plekje in slaap.

Het is te hopen dat Duncan weer lekker doorslaapt en een rustige nacht heeft, en dat het morgen vele malen beter zal gaan dan vandaag.


[ voeg commentaar toe ] ( 370 bekeken )
Lenie, Sil en Robin komen ook. 
Duncan heeft een rustige nacht achter de rug, en heeft dus lekker geslapen. Hij is rond half zeven wakker geworden, en zijn toen lekker lekker gelijk opgestaan.

Na het opstaan zijn we lekker in de kamer gaan zitten, en heeft Duncan lekker wat tv gekeken. Om 10 uur was er in Villa Pardoes een bijeenkomst in de picknickplaats, en hier werden de regels voor het verblijf en alle regelingen verteld.

Dan gaat de telefoon van Mama, het is Tante Lenie die belt. Ze zijn er met 5 minuutjes, Papa en Duncan gaan naar buiten om ze op te wachten en dan kan Mama goed luisteren naar wat er wordt verteld.

Na even buiten gewacht te hebben komen Lenie, Sil en Robin eindelijk aan. Ze komen vandaag pas omdat Robin een examenopdracht moest afwerken. Duncan is blij om ze te zien, en dan lopen we naar Mama die nog binnen zit te luisteren.

We laten Lenie, Sil en Robin even het huis zien en dan gaan we de auto uitladen en alles naar binnen brengen. Hierna is het ook een beetje tijd om een broodje te eten, en Duncan blijft lekker spelen. Hij wil geen broodje eten.

Na het eten gaat Duncan lekker in zijn rolstoel zitten, en melden wij ons bij een vrijwilliger om naar de Efteling te gaan. De vrijwilliger loopt mee, en ze doet het hek open en wij zijn binnen 5 minuten binnen.

We hebben van Villa Pardoes ook een speciale kaart gekregen welke ons bij heel veel attracties voorrang geeft als Duncan erbij is.
Duncan wil als eerste een ritje met de stoomtrein maken, hierna lopen we naar Jokie & Jet waar we 5 minuutjes moeten wachten om erin te mogen. Duncan heeft het naar zijn zin, en geniet er goed van.

Na een tijdje is Duncan het zat (ook door de warmte), en hij wil terug naar het huisje. We lopen weer terug en moeten even bellen bij het hek om er weer uit te kunnen, en 2 minuten later komt er weer een vrijwilliger het hek open doen voor ons.

Duncan wil weer in het huisje aangekomen eigenlijk lekker gaan slapen, maar hij kan niet in slaap komen. Dan gaat hij maar lekker op de tablet kijken, om niet veel later weer lekker op een fiets te zitten.

Aan het begin van de avond is Duncan moe en wil even op het Pardoes bed gaan liggen, en hij valt nu wel lekker in slaap.
Na een kleine 2 uur wordt Duncan een beetje wakker en hij wil dan in het bed van Mama en Papa gaan liggen, waar hij lekker gelijk verder slaapt.

Dan begint Duncan een beetje onrustig te worden, en als Mama en Papa dan even samen bij Duncan zijn vraagt Papa wat er is en Duncan zegt niets. Even later moet Duncan overgeven, en dan is Duncan zijn pyjama, knuffeltjes en bed vies. Papa maakt Duncan een beetje schoon en trekt hem schone kleding aan, terwijl Mama het bed schoon maakt. 10 Minuten later is alles weer in orden en kan Duncan weer lekker gaan liggen, en Duncan wil dat Mama erbij komt liggen.

Mama gaat lekker alvast naast Duncan liggen, en hij slaapt gelijk weer verder. We hopen echt dat het een goede nacht gaat worden, en dat Duncan lekker zal slapen.[ voeg commentaar toe ] ( 409 bekeken )
Op weg naar Villa Pardoes. 
Duncan heeft vannacht weer eens lekker geslapen, hij heeft de hele nacht lekker doorgeslapen en is 's morgens weer om half zeven wakker geworden.

Na het wakker worden hebben we lekker nog even in bed tv liggen kijken, en zijn ongeveer een uurtje later pas echt opgestaan.

Als we beneden in de woonkamer komen wil Duncan lekker op de bank zitten, en hij wil lekker tv kijken. Duncan is gelukkig weer een beetje vrolijker dan gisteren, het gaat iedere dag steeds weer een stukje beter met hem.

De ochtend verloopt lekker rustig, Duncan kijkt tv of doet wat op de tablet en speelt ook wat met de houten treinbaan.

In het begin van de middag gaat de deurbel, het zijn 2 vriendjes van school welke nog even gedag wilde zeggen tegen Duncan. Ze komen even binnen, en Duncan laat ze van alles zien. Na een aantal maal vragen door de Mama gaan de kids een beetje moeizaam mee, maar na een paar keer een high five en gedag zeggen gaan toch uiteindelijk mee.

Dan gaan Papa en Mama de auto inladen, en dan stappen we om 3 uur in de auto en gaan we op weg naar Villa Pardoes. Als we lekker even onderweg zijn draait Duncan zijn gedrag om, hij is moe. Niet veel later valt Duncan lekker in slaap, maar als we in een file komen wordt Duncan een beetje huilend wakker. Als we heel even hebben stil gestaan begint het weer een beetje te rijden, en Duncan valt weer lekker in slaap.

Na dik anderhalf uur komen we bij Villa Pardoes aan, we stappen uit de auto en melden ons aan. We worden zeer hartelijk welkom geheten door een van de vrijwilligers, welke ons ons huisje laat zien en daarna een rondleiding geeft door Villa Pardoes.

Om 18 uur is het met iedereen die mag logeren in Villa Pardoes gezellig eten op de picknickplaats in de Villa. Het is gezellig druk, en Duncan heeft het (door de drukte) niet echt naar zijn zin, maar als Papa even de tablet gaat halen voor Duncan is het allemaal weer prima.

Na het eten wil Duncan even spelen met een treinbaan welke hij heeft zien liggen tijdens de rondleiding. Als iedereen klaar is met eten gaan we weer terug naar ons eigen huisje, en Duncan wil even buiten spelen.

Duncan zit lekker op een grote schommel en hij wordt een beetje geduwd door Papa, en dan wil Duncan verder kijken wat er allemaal is.
Er staan fietsen, skelters en nog meer welke de kinderen kunnen pakken, Duncan pakt ook een fietsje en fietst er lekker op los.

Na dik een half uurtje fietsen wil Duncan nog niet weten van ophouden, maar Papa weet Duncan toch te overtuigen dat het voor nu toch wel even beter is om te stoppen met fietsen. Duncan fietst nog terug naar de stalling en stapt af, Papa vraagt of hij Duncan moet tillen. Duncan geeft nee als antwoord en loopt weg, Duncan wil Papa zelfs geen handje geven.

Binnen gekomen is Duncan toch wel moe, maar hij wil nog niet slapen.
Mama kleed Duncan toch alvast maar even om, en Duncan gaat lekker luit op bed liggen om niet veel later lekker in slaap te vallen.

Dit was de aller eerste avond, van wat volgens ons een hele leuke week gaat worden in Villa Pardoes.[ 3 commentaren ] ( 544 bekeken )
Weer naar school. 
Duncan heeft vannacht best wel weer lekker goed geslapen. Duncan is een keer wakker geworden, maar is daarna gelijk weer lekker verder gaan slapen.

Half zeven is Duncan wakker geworden, en na wat tv kijken hebben we Duncan aangekleed en zijn naar beneden gegaan. Als Duncan lekker op de bank zit wil hij tv kijken, en na een kwartiertje wil hij toch de tablet hebben. Duncan weet regelmatig nog steeds niet goed wat hij wil, en ook regelmatig huilerig en boos.

Om 10 uur moeten we even naar het Reinier de Graaf voor de controle van de bloedwaarden en het vervangen van de Hickmanpleister, want is weer los gaan zitten. In het Reinier de Graaf zijn we vrij vlot klaar, en over de uitslagen van het bloed worden we later in de middag gebeld.

Na het bezoek aan het ziekenhuis moeten we nog even wat boodschappen doen, en daarna gaan we lekker weer naar huis.

Duncan is in de loop van de ochtend wat vrolijker en beter geworden. Na het eten van een broodje door Papa en Mama gaan we vlak voor 13 uur de deur uit op weg naar school. Als we op school aankomen zijn Duncan zijn klasgenootjes al lekker aan het buiten spelen, en gelukkig is het weer goed opgeknapt.

Duncan is weer blij als hij op school aankomt, en hij kan niet wachten om door te lopen naar buiten. Duncan wil weer lekker met de fiets spelen, maar deze is in gebruik door een aantal andere kinderen.
Een paar klasgenootjes vragen of ze van de fiets af willen gaan, zodat Duncan er lekker op kan zitten. En Duncan mag er mee spelen, en dan wordt hij weer lekker voor geduwd. Een aantal klasgenootjes loopt mee, en ze hebben de grootste lol met elkaar. Er komen steeds meer klasgenootjes achter Duncan aanlopen, en ze roepen allemaal luidkeels Duncan is de koning.

Na een tijd buitenspelen moeten alle kinderen in een rij gaan staan en dan gaan ze naar binnen. Als iedereen in de klas is, dan staan alle stoeltjes in een kring. De Juf laat nog een filmpje zien wat ze aan Sinterklaas had willen laten zien op Duncan zijn Wensdag. Daarna laat ze nog een filmpje zien van Duncan zijn Wensdag (welke op de Home Pagina staat).

Alle kinderen zitten aandachtig te kijken, en als de filmpjes voorbij zijn mag iedereen weer wat gaan doen. Duncan heeft het nog steeds heerlijk naar zijn zin in de klas. En na een tijd lang spelen, knutselen en verven is het einde van de schooldag bijna aangebroken. Alle slimme (slodder) vosjes moeten alles weer een beetje opruimen, en daarna weer in de kring gaan zitten.

Als de schooldag is afgelopen is het bij Duncan ook afgelopen, hij is moe na een heel erg leuke en mooie middag. Maar het is super geweldig om hem zo lekker bezig te zien! Duncan wil direct naar huis, en met niemand meer kletsen. We zeggen de juf gedag en gaan naar huis.

Duncan gaat thuis lekker lui op de bank hangen, en hij wil lekker tv kijken. Na een poosje wil Duncan de tablet, en hij ligt dan heerlijk te kijken. En dan valt Duncan lekker weer op de bank in slaap, we laten Duncan heerlijk liggen. Na het eten wordt hij weer wakker, en hij wil eigenlijk naar zijn bed. Papa en Mama zeggen tegen Duncan dat hij net lekker heeft geslapen, en dat hij beter lekker kan blijven zitten. Duncan wil dan toch maar weer lekker naar de tv kijken, en we zetten wat leuks voor hem aan op tv.

Duncan gaat rond half negen naar zijn bed, en als hij eenmaal lekker ligt dan valt hij lekker snel in slaap. Het is weer te hopen dat Duncan vannacht rustig door slaapt, want morgen gaat het weer tijd worden voor leuke dingen.

Duncan gaat morgen namelijk heerlijk een week genieten in Villa Pardoes.


Een aantal foto's van alle leuke dingen die Duncan heeft gedaan staan nu online. Klik hier voor de foto's[ voeg commentaar toe ] ( 369 bekeken )
De chemo heeft zijn invloed. 
Duncan heeft vannacht heel erg onrustig geslapen, hij is een aantal malen wakker geweest en is uiteindelijk om half zeven weer wakker geworden.

Na nog rustig wat te hebben geluierd na een rare nacht wil Duncan naar beneden. Hij wil lekker op de bank hangen en naar de tv kijken.

Duncan is eigenlijk nog steeds moe van het "spoken" van de afgelopen nacht. Duncan weet niet goed wat hij wil, en reageert zich af en is vaak aan het huilen.

Die klote chemo doet wel weer zijn werk, hij heeft er zeer zeker wel last van. Zijn gemoedstoestand is niet echt op en top, maar eerder down the drain! Hij klaagt ook over pijn in zijn buik, en houd hier niet over op. Hiervoor hebben we Duncan dan maar een paracetamol voor gegeven.

Halverwege de ochtend valt Duncan op de bank in slaap, en we laten hem lekker liggen. misschien doet het slaapje hem goed.

Als Duncan na een uurtje weer wakker wordt is hij een stukje vrolijker. Het slaapje heeft Duncan toch wel een beetje goed gedaan. Zijn gemoedstoestand is een stuk beter, hij huil niet meer zo veel en hij reageert ook niet meer zo boos. Ook klaagt Duncan niet echt meer over pijn in zijn buik.

In de middag komen zijn neven Joey en Robbie samen met tante Debby op bezoek. Duncan vind het heel leuk dat ze er zijn, en hij vermaakt zich goed met de IPad van Joey. Dan wil Duncan boven in zijn kamertje met de Hotwheels garage spelen. Dan roept Joey dat ze misschien ook met de treinbaan op zolder kunnen spelen, en dat vind Duncan ook een goed idee. Maar als ze op zolder zijn dan rijd Duncan 1 rondje met een trein, en dan wil hij weer naar beneden.

Duncan zijn energieniveau is weer flink aan het zakken op dit moment. Als iedereen weer beneden is zit hij weer lekker op de bank.
En dan is het weer tijd dat Debby, Joey en Robbie weer richting huis gaan. Duncan hangt nog steeds lekker op de bank, en dan is Duncan weer ineens in slaap gevallen.

Als Mama en Papa hebben gegeten wordt Duncan weer wakker, en hij klaagt direct over pijn in zijn buik. Maar als Papa even later blijft vragen of Duncan ergens pijn heeft zegt Duncan nee, of hij zegt ik weet het niet hij huilt ook weer regelmatig.

Even later wil Duncan naar zijn bed toe, maar dat houden we nog heel even tegen omdat hij net een tijdje heeft geslapen.
Maar dan komt toch de tijd dat Duncan naar zijn bed gaat, en als hij in bed ligt ligt hij flink te draaien. Duncan kan niet slapen, Papa zet de tv aan en zet een film van Thomas de Stoomlocomotief aan. Na een half uurtje moet de tv van Duncan uit omdat hij wil slapen, maar even later zegt hij dat hij niet kan slapen en vraagt of de tv weer aan mag.

Het duurt lang voordat Duncan in slaap valt, maar rustig slapen doet hij niet echt. In de loop van de avond wordt Duncan een aantal keren wakker, en de laatste keer dat hij wakker wordt zegt hij dat hij naar beneden wil.

Papa neemt Duncan dan toch maar even mee naar beneden, en als Mama naar bed toe gaat gaat Duncan ook mee. Nu valt hij wel lekker in slaap, en we hopen dat het niet net zo een nacht als gisten gaat worden.

We hopen dat Duncan lekker door slaapt, en een heerlijke nachtrust mag hebben.


[ voeg commentaar toe ] ( 441 bekeken )
Today it's a BAD day! 
Duncan heeft lekker geslapen afgelopen nacht. Hij werd om 7 uur wakker en maakte Papa wakker omdat Duncan naar het toilet moest.
Nadat Duncan naar het toilet is geweest gaan we weer naar de slaapkamer, en Duncan wil naar de tv kijken. Als de tv aanstaat wil Duncan ineens gaan spelen in zijn kamer, om na een kleine 10 minuten weer naar de slaapkamer te willen.

Duncan weet vandaag niet echt goed wat hij wil, ook is hij regelmatig even aan het huilen. Waarom Duncan steeds moet huilen weet hij niet goed te vertellen, Duncan heeft vandaag gewoon niet zijn dag.

Als we om 10 Duncan zijn chemo willen toedienen, stribbelt Duncan een beetje tegen. Hij wil niet dat Papa het geeft, maar Mama mag het wel doen. Papa moet er wel bij blijven zitten, zodat Duncan zijn hand kan beethouden.
Duncan blijft een beetje op de bank hangen, en heeft niet heel veel zin om iets te doen.

Als we in het begin van de middag op school komen, zijn Duncan zijn klasgenootjes buiten aan het spelen.
We lopen richting het schoolplein, en bij het zien van de juf en zijn klasgenootjes is Duncan toch wel weer een beetje blij.

Hij loopt met de juf mee naar het schuurtje, en hij mag lekker gaan zitten op een fiets en wordt dan lekker geduwd en hoeft hij zelf niet te trappen. Duncan vind het helemaal leuk, en heeft het gelijk naar zijn zin.

Dan speelt het weer niet echt mee, want het begint ineens hard te regenen en iedereen wil snel naar binnen. Als iedereen weer in de klas is mogen alle kinderen op hun stoeltje gaan zitten. Duncan mag ook op zijn stoeltje gaan zitten, maar daar ligt een tas op met een cadeautje. Het cadeautje is van Laurens en zijn Familie, en Duncan mag het gelijk uitpakken. Duncan vind het een mooi cadeautje en bedank Laurens hiervoor.

Na het uitpakken van het cadeautje mag Duncan zeggen waar en met wie hij wil spelen. Duncan wil spelen met Jilles, Levi en Laurens, en ze willen spelen in de speelhoek. Maar als ze daar staan wil Duncan eigenlijk niet naar de speelhoek, en dan gaan ze met de treintjes spelen.

Als Duncan niet meer met de treintjes wil spelen, loopt hij wat rond en zegt tegen Mama dat hij naar huis wil. Dan vraagt de juf of Duncan nog even met de watertafel wil spelen, en dat wil hij wel.
Na 5 minuten komt Duncan weer naar Mama en zegt weer dat hij naar huis wil. Duncan zegt tegen de juf dat hij naar huis wil, en de juf roept naar alle kinderen dat dat Duncan weer naar huis gaat.

We zeggen iedereen gedag, en gaan dan naar huis. Als we thuis komen wil Duncan lekker liggen op de bank. Duncan is moe en hij weet niet wat hij wil, dan wil hij liggen en dan wil hij weer spelen.
Duncan klaagt dat hij pijn heeft in zijn buik en dat hij naar boven wil. Duncan krijgt gelijk een paracetamol, en gaat dan lekker naar boven. Duncan gaat lekker op bed liggen, en het duurt even maar dan valt hij toch eindelijk lekker in slaap.

Later als Papa en Mama klaar zijn met eten wordt Duncan weer wakker, hij heeft lekker geslapen en is weer een stukje vrolijker.
Duncan wil weer naar beneden en wil spelen met zijn Cars auto's , hier speelt hij even mee. Dan wil Duncan lekker op de bank zitten met de tablet. Op het moment dat hij op de bank gaat zitten wordt Duncan weer wat minder vrolijk, om niet veel later te zeggen dat hij weer wil gaan slapen.

We brengen Duncan weer naar de slaapkamer, en leggen hem lekker in bed. Het duurt heel even voordat Duncan in slaap valt.
We hopen dat Duncan lekker de nacht door zal slapen, en dat hij een goede en rustige nacht heeft.[ voeg commentaar toe ] ( 368 bekeken )
Een rustige tweede pinksterdag. 
Duncan is rond 7 uur wakker geworden na een lekkere rustige nacht. Na het rustig wakker worden wil Duncan weer even spelen in zijn kamer, en speelt later weer in de slaapkamer.

Als Duncan lekker op bed aan het spelen is, ruimt Mama even Duncan zijn kamer een beetje op zodat er even schoongemaakt kan worden. Duncan vind het eerst niet heel erg leuk dat de Duplo trein wordt opgeruimd, maar Papa legt uit dat dit wel moet anders kan er niet worden schoongemaakt.

Om 8 uur zetten we de sondevoeding weer uit i.v.m. de chemo, welke Duncan weer om 10 uur krijgt. Als Duncan de chemo krijgt toegediend zit hij lekker rustig op de bank. Duncan heeft gelukkig geen last van de chemo, hij heeft bijna geen bijwerkingen. Het enigste waar hij een beetje last van lijkt te hebben is hij soms een ongelukje heeft met naar het toilet gaan en dat hij soms wat vermoeider lijkt.

Duncan is ook nog heel even met Mama wat boodschappen wezen doen, en nadat ze terug waren wilde Duncan lekker op de bank met de tablet in zijn hand.

In de middag wil Duncan een film zien van Thomas de Stoomlocomotief, en terwijl de film bezig is gaat hij zitten aan zijn bureau.
Mama vraagt of Duncan nog naar de tv zit te kijken, en hij zegt nog ja ook terwijl hij met andere dingen bezig is aan zijn bureau. Verder vermaakt hij zich met van alles, en hij is ook lekker een beetje druk.

Als we zitten te eten wil Duncan een stukje van de vers gemaakte taart eten, als Mama haar bordje leeg heeft gegeten gaat ze een stukje pakken voor Duncan. Maar als ze een stukje heeft afgesneden wil Duncan niet meer.

Even later gaat Duncan weer zitten op de bank, en hij zegt dat hij naar zijn bed wil. Maar het is nog te vroeg om naar bed te gaan, en Mama vraagt of ze Duncan zijn kussen moet pakken. Duncan vind dit wel een goed idee, en hij gaat lekker liggen. Duncan ligt lekker op de tablet naar wat filmpjes te kijken, en dan slaapt Duncan in eens.

We laten Duncan lekker slapen, en dan wordt hij rond 8 uur weer wakker. Duncan wil naar boven om met de treinen te spelen.
Na een lekker tijdje te hebben gespeeld is Duncan weer moe.

We gaan naar de slaapkamer en maken Duncan klaar om naar bed toe te gaan. Het duurt heel even voordat Duncan in slaap wil vallen, maar hij valt uit eindelijk toch lekker in slaap.[ 1 commentaar ] ( 579 bekeken )
Een verjaardag. 
Duncan heeft vannacht weer lekker geslapen, en na deze nacht is hij rond half zeven weer wakker geworden.

Duncan is lekker even gaan spelen in zijn kamertje, om niet veel later weer terug te keren in de slaapkamer waar hij lekker verder gaat spelen.
Dan vraagt Duncan of hij op zolder met de treinen mag spelen, en Papa neemt Duncan mee naar boven. Duncan is lekker aan het rangeren met de wagonnetjes en rijd rustig diverse rondjes met de treinen.

Na een half uurtje heeft Duncan er weer genoeg van, en wil hij naar beneden. Als we beneden in de kamer zitten wil hij de tablet, en gaat lekker een spelletje doen.

Om half 10 is het weer tijd om de medicijnen tegen de misselijkheid te geven, en een half uurtje later krijgt Duncan zijn chemo weer toegediend.
Duncan heeft gelukkig nergens last van, en we hopen dan ook dat dit zo blijft gaan.

In het begin van de middag maken we ons klaar om naar de verjaardag van Duncan zijn vriend Brandon te gaan. Als we aankomen zijn ze beide blij om elkaar weer te zien, en Duncan heeft het lekker naar zijn zin.
Duncan loopt lekker heen en weer, is lekker druk en gezellig.
Tegen het einde van de middag vraagt Papa wat aan Duncan, en dan reageert hij ineens boos. Papa vraagt wat er is, en dan zegt Duncan dat hij moe is. Papa laat Duncan even lekker plaats nemen op de bank, en zegt dat hij even met Mama gaat praten. Papa zegt tegen Mama dat Duncan een beetje erg moe is, en dan gaan we na iedereen gedag te hebben gezegd weer richting huis.

In de auto valt Duncan binnen vijf minuten in slaap, en als we thuis zijn wordt hij weer een beetje wakker. Als we binnen zijn wil Duncan lekker op de bank liggen, en hij luiert lekker nog even verder.

Als Duncan weer klaar is met luieren wil hij nog even lekker tv kijken, en dan vraagt hij ineens of hij weer met de treinen op zolder mag spelen. Papa neemt Duncan mee naar zolder, maar als Duncan een rondje heeft gereden met een trein zegt hij dat hij niet meer wil omdat hij moe is.

Alles dus weer uitzetten en dan gaan we naar de slaapkamer. We doen Duncan zijn pyjama aan en hij gaat lekker liggen op bed. Het duurt even, maar dan valt Duncan toch lekker in slaap na een leuke maar toch wel vermoeiende dag.


[ voeg commentaar toe ] ( 335 bekeken )
De eerste dag van de chemokuur thuis. 
Duncan was weer lekker vroeg wakker vandaag, en hij heeft lekker geslapen.

Duncan was wakker geworden en is uit zijn bed gekomen, hij is daarna bij Papa op bed gekropen en toen heeft hij Papa rustig wakker gemaakt.
Nadat Papa een beetje wakker geworden is, wil Duncan spelen in zijn kamer.

Als Duncan lekker even heeft zitten spelen in zijn kamer, wil hij weer terug naar de slaapkamer en gaat hij lekker op bed spelen.

Om 8 uur zetten wij de sondevoeding van Duncan uit, i.v.m. de eerste gift van de chemokuur thuis. Om 9 uur krijgt hij de medicijnen die hij altijd krijgt, en om half 10 krijgt hij twee medicijnen die de misselijkheid van de chemo tegen moeten gaan.

Dan om 10 uur krijgt Duncan via de sonde zijn eerste gift chemo (150mg Temozolomide) thuis, Papa en Mama hebben de capsules opengemaakt en de inhoud opgelost in een spuit. Duncan vind het allemaal weer een beetje spannend, en niet hij alleen. Papa en Mama vinden het ook spannend om dit zo weer voor de eerste keer te doen. Het toedienen gaat allemaal goed, en het is afwachten of Duncan bijwerkingen krijgt of niet.

We vragen regelmatig aan Duncan hoe het gaat met hem, en hij zegt dat het goed gaat. Om 11 uur mag de sondevoeding weer aan bij Duncan, en alles gaat nog steeds goed. Het eerste half uur is dus zonder bijwerkingen verlopen bij Duncan, en dit betekend dat de eerste gift chemo goed is gegaan.

Dan wordt het tijd om boodschappen te doen, en we gaan lekker samen met zijn drietjes de deur uit. Als we na de boodschappen weer thuis komen, wil Duncan in de tuin spelen. Papa klapt de parasol uit, en smeert Duncan in i.v.m. de zon.

Duncan is heerlijk druk aan het spelen in de tuin, en hij heeft het heerlijk naar zijn zin. Een uurtje later heeft Duncan genoeg buiten gespeeld, en dan gaat hij binnen lekker verder spelen met zijn treintjes. Aan het einde van de middag gaat Duncan wat drukker worden.

En even later is Duncan echt goed druk, en hij blijft lekker even bezig zo. Dan gaat Duncan samen met Papa de douche in, en hij vindt het weer heerlijk. Hij speelt lekker met sop tegen de douchewand, en zeept deze aardig in.

Als Duncan en Papa uit de douche zijn, wil Duncan op zolder met de treinen spelen. Duncan zet alles zelf aan en begint met Thomas te rijden, en even later zet hij Thomas stil en gaat verder rijden met Percy. Duncan heeft heel veel energie lijkt het want om kwart over negen is hij nog heerlijk aan het spelen.

Maar niet veel later zegt Papa tegen Duncan dat we de treinen weer gaan parkeren, en dat hij naar zijn bed toe gaat.
We maken Duncan klaar voor om te gaan slapen, en als hij in bed ligt valt hij lekker snel in slaap.

Het overgeven lijkt van tijdelijk aard te zijn geweest, want Duncan heeft niet geklaagd over pijn in zijn buik of dat hij moest spugen.
We hopen dan ook dat het ook echt voorbij is , en dus van tijdelijke aard is geweest.

Papa en Mama hebben ook een filmpje toegestuurd gekregen van de Stichting Make a Wish, en deze is hier Kijk hier het Filmpje te bekijken.

Wij willen na het zien van dit filmpje de Stichting Make a Wish hartelijk bedanken voor deze geweldig mooie dag, welke geheel goed verzorgd was voor Duncan.


[ 2 commentaren ] ( 493 bekeken )
Wachten op de medicijnen. 
Duncan heeft weer lekker geslapen afgelopen nacht, en is rond een uur of zeven wakker geworden.

Als Duncan goed wakker geworden is, wil hij lekker in zijn kamer spelen. Na eventjes in zijn kamer te hebben gespeeld komt Duncan weer gezellig terug naar de slaapkamer om daar lekker verder te spelen.

Als we beneden komen wil Duncan tv kijken, Mama belt ook nog even het PMC omdat ze toch nog wat vragen heeft. We krijgen direct antwoord op al onze vragen. En dan belt ook nog de apotheek van het PMC, ze sturen de medicijnen vandaag op en worden in het begin van de avond thuis bezorgd.

Als Mama boodschappen wil gaan doen, wil Duncan gezellig mee. Als ze bij de slager staan, vraagt de slager of Duncan een plakje worst wil. Duncan twijfelt maar zegt toch nee.

In de middag speelt Duncan lekker wat en kijkt ook wat op de tablet, dan moet Papa nog even wat boodschappen halen. En dit gaan we met zijn drietjes doen.
Voordat we weg gaan koppelen we de sondevoeding af bij Duncan, in de hoop dat hij misschien wat wil eten vanavond.

Het gaat de hele dag eigenlijk al goed met Duncan, hij heeft nog niet overgegeven en ook nog niet geklaagd over pijn in zijn buik.
Maar als we thuis zijn, zegt Duncan toch nog even dat hij moet spugen. Er komt eigenlijk alleen een beetje slijm uit en niet meer, zijn voeding blijft dus lekker binnen.

We houden Duncan even rustig maar dat duurt niet lang, en dan gaat hij toch een beetje lopen donderstenen.
Met het avondeten wil Duncan toch niets eten, hij heeft jammer genoeg toch geen trek.

Na het eten wil Duncan lekker met de treinen op zolder spelen, en dit doet hij toch weer met heel veel plezier. Hij koppelt de wagons af en aan. En dan zegt Duncan dat hij moe is en we gaan lekker naar de slaapkamer. We kleden Duncan om en hij gaat lekker in bed liggen, Papa sluit de sondevoeding weer aan. En het duurt niet lang voordat Duncan lekker in slaap valt.

Dan is het inmiddels al half negen in de avond, en de medicijnen zijn er nog niet. Te laat dus, dan gaat om kwart voor negen de deurbel.
Eindelijk de medicijnen zijn er en de chauffeur verontschuldigd zich dat hij te laat is.

We pakken alles uit, en nemen alles door wat en wanneer we wat moeten gaan geven. We schrijven het een en ander op, en dan kunnen we morgen eindelijk beginnen met het geven van de Temozolomide.


[ voeg commentaar toe ] ( 109 bekeken )
De spinners. 
Duncan heeft afgelopen nacht lekker geslapen, hij werd wel weer lekker vroeg wakker. Duncan maakte even voor 6 uur Mama wakker, en hij vroeg of de tv aan mocht. Toen Mama wakker was en de tv aan wilde gaan doen, ging Duncan lekker liggen, en bleef nog lekker een uurtje slapen.

Zo rond 7 uur kon Duncan lekker rustig wakker worden, en toen hij lekker een beetje wakker was hebben wij hem de paracetamol weer gegeven.
Alles is in de loop van de ochtend goed gegaan, Duncan heeft niet meer overgegeven en alles is lekker binnen gebleven.

Duncan heeft zich in de ochtend lekker vermaakt, en toen Mama even op bezoek ging bij de buurvrouw hoorde Duncan Mama in de tuin.
Papa kwam met het idee om Duncan zijn hoofd boven de schutting uit te laten steken en dat hij hard BOE zou roepen.
Maar op het moment dat Duncan zijn hoofd boven de schutting uit komt zegt hij gewoon hallo, om twee tellen later te zeggen dat hij ook naar Mama en de buurvrouw toe wil.

Als we bij Mama en de buurvrouw zitten, gaat Duncan lekker spelen. En hij heeft het weer naar zijn zin.
Tante Lenie komt ook nog even onverwachts langs uit haar werk. Ze heeft 2 nieuwe spinners voor Duncan gekocht, de eerste is een glow in the dark en de andere daar zitten lichtjes in.

Na de lunch moeten we even een verjaardagscadeautje halen voor een vriend van Duncan welke vandaag jarig is, en waar we zondag naar toe gaan. Duncan mag zelf ook nog wat leuks uitzoeken, en hij kiest een paar Cars auto's en een Pokemonbal met Pikachu.

Als we weer thuis zijn wil Duncan lekker spelen met zijn nieuwe Cars auto's, en dit houd hij lekker de hele middag vol.
Er is ook weer post gekomen voor Duncan, en in 1 envelop zit nog een spinner. Het is er eentje met Smileys, en Duncan heeft nu 9 spinners.

Na het avondeten wil Duncan weer lekker met de treinen op zolder spelen, en hier gaat hij weer heerlijk in op. Duncan zit een klein uurtje te spelen voordat hij er genoeg van heeft.

Dan gaan we weer lekker naar beneden, en Duncan moet even naar het toilet en tanden poetsen voordat wij zijn pyjama aan trekken.

Duncan heeft de hele dag niet geklaagd over pijn in zijn buik, of dat hij moet overgeven. Hij voelde zich weer lekker in zijn vel, maar we geven de paracetamol toch gewoon voor de zekerheid.

Als Duncan eenmaal lekker in zijn bed ligt, slaapt hij weer heel erg snel. Op naar een rustige en heerlijk nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 407 bekeken )
Het gesprek over de vervolgbehandeling 
Duncan heeft gelukkig lekker geslapen, en even na het wakker worden moet Duncan weer spugen. Gisteravond heeft Papa de sondevoeding op de helt van wat hij normaal krijgt ingesteld, en daar door komt er alleen wat slijm uit.
Als het wat later weer beter gaat zetten we de sondevoeding weer op de oude stand terug, en dit gaat weer goed.

De ochtend verloopt verder zonder bijzonderheden, Duncan is lekker samen met Mama boodschappen gaan doen.

Om 14 uur hebben we de afspraak met de Oncoloog in het PMC, dus we gaan op tijd de deur uit om Tante Lenie op te halen.
Lenie gaat mee omdat ze dan een beetje op Duncan kan letten als Papa en Mama het gesprek met de Oncoloog hebben.

We zijn er op tijd, en melden ons en Duncan krijgt gelijk een stapeltje post. Duncan gaat lekker spelen in de huiskamer, en Mama & Papa gaan naar de Poli waar we het gesprek hebben.

De Oncoloog verteld dat ze de deur dicht hebben gedaan voor de MIBG therapie i.v.m. de ernstige bijwerkingen in de lever.
Tijdens ons vorige gesprek met de Oncoloog in het PMC werd verteld dat er nog wel meer medicijnen op de plank liggen.

Een van deze medicijnen is de Beacon studie, zoals de naam het al zegt is dit een studie (wetenschappelijk onderzoek) en zijn het dus (een aantal) experimentele medicijnen.
Deze studie kan je aan meedoen als de tumor na behandelingen is terug gekomen, of zoals in Duncan zijn geval dat de tumor niet of te weinig heeft gereageerd op de vorige behandelingen.

De Beacon studie bestaat uit in totaal 6 mogelijke medicijnen of combinaties hiervan. Als je hier aan mee (mag) doen wordt je uitgeloot voor een medicijn (combinatie), je weet niet wat je krijgt en je kan niet wisselen. Er zijn bij de Oncoloog een paar zaken die ze met ons wil bespreken over deze chemotherapie.

Het feit is namelijk dat er een chemo in zit waar van bekend is dat het bij Duncan niets doet, want dit heeft ook in de afgelopen 4 chemokuren gezeten. Deze chemo is de Topotecan.

Het broertje van de Topotecan is de Irinotecan, en deze zit ook in deze studie. Het nadeel hiervan is dat het een heftige diarree kan veroorzaken, en Duncan heeft dit ook al eens gekregen van de Topotecan.

In samenspraak met de Oncoloog vinden wij alle drie geen goed idee om Duncan hieraan deel te laten nemen, ook gezien het feit dat hij voor het begin en na iedere twee kuren weer onder narcose zal moeten voor alle scans.

Wat de Oncoloog voor stelt is dat we met één type chemo uit de Beacon wel verder gaan voor Duncan, maar dit al buiten deze studie gebeuren.

De chemo waar voor gekozen is om mee verder te gaan is de Temozolomide. Dit is een chemo in tabletvorm en kan gewoon thuis worden gegeven, het zal moeten worden opgelost in water en zal via de sonde worden gegeven. Aan deze vorm van chemo zit geen maximum van het aantal behandelingen vast en kan dus gewoon door blijven gaan.

Het doel van de Temozolomide is om te proberen om de groei van de tumor zo lang mogelijk te remmen, het is bewezen dat deze chemo de groei van de tumor kan afremmen of stabiliseren (en we hopen dat dit ook bij Duncan zal gebeuren).
Deze chemo moet 5 dagen lang achter elkaar en op een vast tijdstip worden gegeven, en kan na 28 dagen weer worden herhaald.

Wij vertellen ook dat Duncan met enige regelmaat klaagt over pijn in zijn buik, en dat hij toch wel regelmatig moet spugen.
De kans is groot dat de tumor al weer is gegroeid, en dus op de buik drukt waardoor Duncan moet overgeven. We moeten nu gewoon standaard paracetamol gaan geven, en een beetje gaan "spelen" met de snelheid van de sondevoeding.

Na het gesprek wil de Oncoloog Duncan ook nog even zien, en ze loopt mee naar de Huiskamer waar Duncan en Lenie zitten. Ze vraagt aan Duncan of hij nog pijn in zijn buik heeft, en waar hij dat heeft.
Duncan wijst naar zijn navel. Ook bekijkt ze heel even zijn voeten, en daar constateert ze dat er (bijna) geen vocht meer in zijn voeten zit.
Het vocht zal zeer waarschijnlijk toch zijn veroorzaakt door de combinatie, dat er een bloedvat een beetje knel zit en met het warme weer en het zeer vele lopen wat Duncan heeft gedaan.

Dan zijn we klaar, en kunnen we achteraan aansluiten om weer op weg te gaan naar huis. Als we een kwartiertje in de auto zitten, moet Duncan weer overgeven en na een paar minuten gaat het weer met hem. Papa vraagt aan Duncan of zijn buikje nog zeer doet, en hij geeft aan dat het nu geen zeer meer doet.

Na het avondeten wil Duncan nog lekker even met de treinen op de warme zolder spelen, en dit doet hij weer met veel plezier. Na een half uurtje wil Duncan naar de slaapkamer toe. We doen bij Duncan zijn pyjama aan en geven hem de eerste paracetamol, hierna gaat hij liggen en even later moet hij weer overgeven.
De paracetamol moeten we dan ook weer opnieuw geven, en dan moet Duncan minimaal 15 minuten blijven zitten op bed, dit gaat goed en daarna mag Duncan lekker gaan liggen.

Als Duncan ligt valt hij binnen 5 minuten heerlijk in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 456 bekeken )
Niet lekker in zijn vel. 
Duncan heeft een beetje een rare nacht gehad. Nadat hij gisteren vroeg in slaap is gevallen, werd hij om 2 uur in de nacht wakker.

Hij was klaar wakker en wilde tv gaan kijken, Mama zei tegen Duncan dat hij lekker moest gaan liggen en dat het nog midden in de nacht is. Maar Duncan bleef zitten, en riep ineens dat hij moest spugen.
Papa kon op tijd een emmertje onder zijn kin houden om alles op te vangen. Toen het weer ging met Duncan bleef hij volhouden dat hij tv wilde kijken. Papa zei tegen Mama ga jij maar lekker slapen, dan blijf ik wel wakker. Papa maakte wel de afspraak met Duncan dat hij Papa morgenochtend niet heel vroeg zal wakker maken

Papa heeft de tv en de dvd aangezet, en Duncan heeft lekker naar Paw Patrol zitten kijken. Duncan heeft lekker midden in de nacht een uurtje tv zitten kijken. Rond 3 uur werd Duncan toch wel weer een beetje moe, en wilde Duncan toch wel weer gaan slapen. Papa heeft alles weer uitgedaan, en toen kon iedereen weer lekker slapen.

Maar Duncan zal Duncan niet zijn als toch gewoon lekker zijn eigen dingetje doet als hij wakker is. Duncan maakt tegen gemaakte afspraken in Papa gewoon lekker om 6 uur weer wakker, pffft lekker hoor zo'n kort nachtje.

Papa moest even zijn best doen om een beetje wakker te worden, en te blijven (en dat is gelukt). Duncan moest naar de wc, en daarna wilde hij lekker weer in bed tv kijken. We hebben lekker rustig aan gedaan na zo een rare nacht. Duncan klaagt een beetje over pijn in zijn buik, en als we een beetje doorvragen zegt hij dat het wel weer een beetje gaat.

Als we beneden zijn maakt Mama een boodschappenbriefje, en dan roept Duncan weer dat hij moet spugen. Gelukkig zegt Duncan het op tijd, en niet veel later komt alles wat in zijn buik zit er weer uit. Ook nu klaagt Duncan weer over buikpijn. Papa zit bij Duncan en zegt dat hij rustig moet ademen, en doet het een beetje overdreven voor zodat Duncan het een beetje gaat volgen. Dan zegt Duncan dat het wel weer gaat, Papa vraagt of hij nu ook nog pijn in zijn buikje heeft. Duncan zegt dat hij nu geen pijn meer in zijn buik heeft, maar dat net wel had. Als Papa vraagt wij eens aan waar het auw deed, wijst hij naar zijn navel.

Als het even later weer gaat, wil Duncan met Mama mee om boodschappen te doen. De rest van de dag verloopt een beetje rommelig.
Duncan zit blijkbaar niet geheel lekker in zijn vel, want hij gaat heel erg makkelijk huilen en klaagt met enige regelmaat over pijn in zijn rug of buik.

We weten niet of het een combinatie is van de drukte van afgelopen tijd met de warmte, of in het ergste geval dat de tumor misschien wel weer bezig is. Laten we hopen dat het het eerste geval is.

Duncan is aan het begin van de middag best wel moe, en hij wil even liggen op de bank. Duncan slaapt binnen twee tellen, en slaapt lekker even een tijdje.

Aan het eind van de middag is Duncan weer lekker vrolijk en gezellig, hij staat weer een beetje mee te doen met een filmpje van Tom & Jerry. Onze huis toneelspeler is er gelukkig weer even, en het is heerlijk om te zien.

In het begin van de avond roept Duncan weer dat hij moet spugen, Papa is er gelukkig weer op tijd bij. Er komt gelukkig alleen een beetje slijm uit en niet meer.

Even later wil Duncan naar boven, want hij is moe en wil slapen. Als we Duncan omkleden klaagt hij weer over pijn in zijn buik, en nu besluiten we om toch de paracetamol te geven. We meten bij Duncan ook nog even de bloeddruk op bij beide armen, en noteren dit.

Als Duncan weer rustig is mag hij lekker gaan liggen, en hij valt bijna direct in slaap.

Morgenmiddag hebben we weer een gesprek over de eventuele verdere behandeling van Duncan, we zullen zeker overleggen hoe het nu gaat met de buikpijn en het spugen.

Maar nu eerst hopen op een lange en rustige nacht![ voeg commentaar toe ] ( 420 bekeken )
Even een bezoekje aan het Reinier de Graaf. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was heerlijk vroeg om 5 uur wakker.
Duncan heeft eerst nog even lekker rustig in bed gelegen voordat de tv aan ging.

Na een tijdje tv te hebben gekeken wil Duncan weer eens op zolder spelen met de treinen. Na een half uurtje te hebben gespeeld zijn we naar beneden gegaan, waar Duncan lekker op de bank ging zitten met de tablet op schoot.

Mama gaat heel even bellen met het PMC omdat Duncan nog steeds last heeft van dikke voeten en benen. Ook heeft Duncan last van kortademigheid als hij zich maar een beetje druk heeft gemaakt.

Even later worden we terug gebeld dat we naar het Reinier de Graaf kunnen als het ons uitkomt. Wij eind van de ochtend naar Delft en ons gemeld op de afdeling.

De zuster neemt de temperatuur, gewicht en bloeddruk op bij Duncan en daarna komt de Arts ook nog. De Arts onderzoekt Duncan en deze komt tot de conclusie dat Duncan vocht vasthoud. Hij zie dat hij zijn best ging doen zodat Duncan weer lekker naar huis kon, maar geeft aan dat hij misschien toch moet blijven. De Arts moet het overleggen met de Oncoloog in het PMC, en dan wordt besloten dat er bloed moet worden afgenomen om de leverwaarden te controleren en dat Duncan gewoon naar huis kan.

Gelukkig is dat een hele opluchting, maar eerst even langs de kinderafdeling waar ze bloed moeten afnemen.
Als het bloed is afgenomen kunnen we lekker naar huis, en de uitslagen worden doorgebeld.

Als we bijna thuis zijn belt Duncan zijn Oncoloog op, en die vraagt of we al thuis zijn of niet. We zijn nog niet thuis, dus belt ze een kwartier later wel terug. Als we thuis zijn belt ze terug. Ze wilde speciaal dat we thuis waren als ze zou bellen.

Na ons vorige gesprek met de Oncoloog vroegen wij de risico's van de MIBG therapie, en daar is een antwoord op gekomen.
De Artsen van diverse specialisme hebben overleg gehad over het risico's van de MIBG voor Duncan. De Oncoloog verteld dat het risico voor Duncan veel te groot is, en dat zij deze deur dicht doet. De MIBG therapie is dus compleet van de baan.

We spreken af dat we Woensdag weer langskomen in het PMC voor een gesprek over het vervolg, en dan kan ze zelf Duncan ook nog even zien om te kijken hoe hij is.

In het begin van de middag is Duncan moe, en even later is hij weer lekker een filmpje aan het kijken. Ook is hij af en toe een beetje ondeugend.

Duncan is vroeg in de avond moe, en wil lekker op de bank liggen waar hij niet veel later lekekr in slaap valt.
Tegen een uur of acht wordt Duncan wakker en zegt dan dat hij lekker naar zijn bed wil.

We brengen Duncan naar boven en leggen hem lekker in bed, waar hij lekker verder slaapt.[ 3 commentaren ] ( 564 bekeken )
Treintje rijden. 
Duncan heeft gisteren na dat hij in slaap is gevallen even onrustig geslapen, maar de rest van de nacht heeft hij wel lekker geslapen.

Na deze nacht weer om rond een uur of zeven wakker geworden, en Duncan wilde meteen in zijn kamertje spelen. Na een minuut of vijf wilde hij weer lekker terug naar de slaapkamer.

Duncan heeft nog lekker even naar de tv zitten kijken, en daarna zijn we lekker naar beneden gegaan. Echt rustig aan doen konden we vandaag ook weer niet doen, want er was vandaag weer wat leuks georganiseerd voor Duncan.

Om kwart voor tien de deur uit om Joey, Robbie, Debby & Marcel op te halen. Daarna was het rijden richting Valkenburg (bij Wassenaar), want om 11 uur werden we verwacht bij de Stoomtrein Katwijk Leiden.

Toen we net voor de deur stonden werden we gelijk al verwelkomd door een medewerker (vrijwilliger) welke ons een complete rondleiding zal geven over het hele complex.

De stoomlocomotief was net op stoom gekomen, en klaar om naar de rijtuigen te worden gereden. Aan Duncan werd gevraagd of hij mee wilde rijden in de locomotief om de wagons aan te koppelen, en dat wilde hij wel. Duncan mocht samen met Papa plaatsnemen in de stoomlocomotief, en Duncan vond dit heel erg mooi (en warm zo vlak bij de vuurkist en ketel). Later mocht iedereen plaats nemen voor een ritje langs het Valkenburgse meer. Na deze treinrit zijn we ook nog even binnen wezen kijken, waarbij we langs een kipwagen liepen vol met kolen. Duncan zag deze en stond even te kijken, en Papa zei vroeg aan Duncan wat er was. Duncan zei dat we ook nog kolen moesten hebben voor de treinbaan op zolder. Duncan kreeg als antwoord dat hij er wel een paar mocht meenemen, en dat liet Duncan zich geen twee keer zeggen.

Na een rit mee gemaakt te hebben op beide spoorlijnen, de kinderen binnen hebben gespeeld en al het materieel te hebben bekeken zijn we na een leuke dag weer richting huis vertrokken.

Duncan heeft toen we weer thuis waren nog lekker bij Joey en Robbie gespeeld, en we hebben daar ook lekker gegeten. Na het eten nog een lekker ijsje, en daarna echt naar huis toe.

Thuis aangekomen heeft Duncan nog heel even op de bank naar de tv gekeken, om daarna lekker te gaan slapen. Duncan is heel erg moe van de afgelopen dagen, de komende dagen houden we even rust na al die leuke dingen.

Als we Duncan hebben omgekleed en in bed leggen wil hij nog even tv kijken, maar als de tv aan staat valt Duncan lekker snel en rustig in slaap.

We hopen op een goede en rustige nacht na al die drukke dagen.


[ voeg commentaar toe ] ( 355 bekeken )
De wensdag. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, maar moest vandaag wederom vroeg wakker worden.

DUNCAN HEEFT VANDAAG NAMELIJK ZIJN WENSDAG, EN VANDAAG IS DUNCAN DE BAAS!

Om half negen kwamen neven Joey & Robbie en Tante Debby aan, zij gaan namelijk ook mee op deze dag.
Om kwart voor negen kwam er een mooie limousine voorrijden met Duncan zijn naam er op, en een foto van Thomas de Stoomlocomotief.

Duncan keek zijn ogen uit, en toen zijn we de deur uit gegaan.
Even kennis maken met de chauffeuse, en de mensen van de Stichting "Make a Wish" welke deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Vlak voor het instappen werd ons verteld dat we ongeveer een uurtje moesten rijden voor de eerste verrassing. En na ongeveer een uurtje kwamen we aan bij het Spoorweg Museum te Utrecht, en wat bleek het Thomas weekend was nog bezig. Duncan zijn lievelingstrein Thomas was er dus echt aanwezig, en Duncan heeft Thomas horen fluiten.
Thomas moest ook nog even water bij tanken, dus Duncan heeft Thomas ook nog weg zien rijden op weg naar de watertank.

We moesten weer op tijd weg uit Utrecht, want de planning zat strak in elkaar. Wij dus allemaal weer die luxe limo in en op weg naar de volgende verrassing.

Na weer ongeveer een uurtje rijden kwamen we bij de tweede verrassing aan. Hippisch Centrum Westland (beter bekend als Condor City), Duncan mocht lekker weer op zijn vriendje Boomer rijden. Duncan is vorig jaar begonnen met paardrijden, en heeft deze lessen op Boomer gereden.
Duncan vond het helemaal te gek dat hij Boomer weer zag, en was heel erg blij dat hij ook lekker op hem mocht rijden. Duncan heeft het lekker volgehouden om een tijdje op Boomer te rijden, en even later mocht Joey ook op een paard rijden en Robbie wilde niet.
Na het paardrijden mocht Duncan samen met Joey Boomer, en even later een ander paarde een beetje verzorgen.

Na het paardrijden zijn we lekker met de limo naar de Mc Donalds gereden, om daar lekker even te lunchen.

Na de lunch gingen we weer met de limo onderweg naar de volgende verrassing, we moesten alleen een extra rondje rijden om niet te vroeg te komen.

De derde verrassing van de dag vond plaats op school.
De school was voor deze gelegenheid gewoon open op de Zaterdag.
Alle kinderen uit de klas en een paar andere goede vriendjes van Duncan waren aanwezig. De kinderen was verteld dat ze in de tuin van school gingen werken, maar als verrassing kwam Duncan aan op school.
Maar toen iedereen lekker op zijn plekje zat, kwamen er ineens een paar Zwarte Pieten de klas binnen lopen. Duncan en de andere kinderen keken hun ogen uit. Zwarte Piet?? Het is toch geen Sinterklaas?
Ze vertelden dat ze niet met de Stoomboot waren gekomen, maar met de speedboot.
Er waren wel 5 Zwarte Pieten in de klas, en toen een Zwarte Piet wat wilde roepen via een telefoon hoorde iedereen ineens Sinterklaas praten. Sinterklaas was al dichtbij, dus alle kinderen gingen uit volle borst zingen. En even later kwam ook Sinterklaas de klas binnenlopen, het feestje voor Duncan kon gelijk niet meer stuk.

Tijdens het lopen van de polonaise met alle kinderen, juffen, Pieten en ouders, was het echt feest. Na de polonaise zei Duncan dat hij wat had gezien in de hal, en een Zwarte Piet vroeg aan Duncan wat hij dan had gezien. Duncan gaf als antwoord cadeautjes!
Hij had een Thomas de Stoomlocomotief gezien, en die wilde hij de klas in hebben. Duncan ging dus met een sterke Piet Thomas de klas in halen. Toen Thomas midden in de klas stond (vlak bij Duncan en Sinterklaas), was het eindelijk zo ver. Iedereen kreeg een mooi cadeautje, maar deze mocht pas worden uitgepakt toen iedereen wat had en na het aftellen door de Aftel Piet.

Na dat alles was uitgepakt, en de rommel weer opgeruimd is het alweer tijd om te vertrekken. We mochten weer plaatsnemen in de limo, en reden weer naar voor ons een onbekende bestemming.

Na niet al te lang rijden kwamen we aan bij het Kapitein Haak Restaurant. Duncan liep bij binnenkomst gelijk door en zei, wij gaan spelen. Iedereen heeft lekker zitten eten, en de kinderen hebben heerlijk gespeeld. Tijdens het spelen zijn Duncan en Robbie ook nog eens leuk geschminkt, Duncan als Kapitein Haak (zonder haak) en Robbie als een haai.

Na het eten was het einde van een zeer geslaagde en geweldige dag aangebroken, we gingen weer richting huis.
Thuis weer aangekomen hebben we de chauffeuse en de mensen van de stichting Make a Wish hartelijk bedankt voor deze mooie en geweldige dag. Duncan en iedereen heeft er flink van genoten!

Duncan en Papa hebben ook nog de Thomas van school opgehaald bij Debby thuis, want daar was deze tijdelijk even neergezet.

En thuisgekomen wilde Duncan even later lekker naar zijn bed.
We hebben Duncan snel zijn pyjama aan gedaan en niet veel later is hij moe en voldaan lekker in slaap gevallen.


[ 2 commentaren ] ( 557 bekeken )
Bezoekje Reinier de Graaf. 
Duncan heeft lekker geslapen en moest om 8 uur wakker worden, want we moest toch wel weer op tijd ons bed uit.

Duncan heeft eerst nog even lekker tv kunnen kijken in bed voordat we naar beneden gingen. Duncan heeft het in de ochtend lekker een beetje rustig aan gedaan, tot dat we om 10 uur even naar het Reinier de Graaf moesten.

Duncan werd namelijk om half elf verwacht in het Reinier de Graaf om zijn Hickmanpleister te vervangen, deze ging namelijk weer een beetje los zitten. Deze pleister was zo vervangen, alleen Duncan heeft een beetje last van warmte pukkeltjes en hebben ze een pleister voor de gevoelige huid gebruikt.

Ook heeft Duncan een beetje last van dikke benen en voeten, hij houd een beetje vocht vast. Nu hadden we dit al tijdens het gesprek met de oncoloog gevraagd, en dit kon komen door een bepaald eiwit, of er zit ergens een ader een beetje knel. Nu wilden wij hier wel uitsluitsel over hebben, en dus laten we dit even controleren via het bloed.

We zijn zo weer klaar in het ziekenhuis, en gaan weer lekker naar huis. Als we thuiskomen is Duncan een beetje lui, en hij gaat heel even liggen op de bank.
Niet veel later is hij alweer lekker aan het spelen met zijn treintjes.

In de middag krijgen we telefonisch de uitslag van de bloedwaarden, alles is goed dus ook dat ene eiwit. Het vocht in Duncan zijn benen en voeten komt dus door het warme weer en zeer waarschijnlijk dus ook door een beklemd bloedvat.

De rest van de middag vermaakt Duncan zich weer lekker, en met het eten zegt Duncan dat hij niet wil eten. Hij heeft geen honger, maar even later heeft zijn buikje toch wel een beetje honger.

Papa is bezig met de barbecue en heeft ook patatjes gebakken, Duncan krijgt dan ook lekker wat patatjes. Papa bakt ook nog maar even een frikadelletje voor Duncan. Duncan zit lekker in de tuin op de bank rustig zijn bordje bijna helemaal leeg te eten.

Duncan gaat lekker een beetje op tijd zijn bed in en kijkt nog lekker even wat tv, om daarna lekker in slaap te vallen.
[ 1 commentaar ] ( 465 bekeken )
Dagje op het water. 
Duncan heeft lekker geslapen afgelopen nacht, hij was wel weer lekker vroeg wakker.

Duncan heeft eerst lekker in zijn kamer zitten spelen, en daarna nog lekker in de slaapkamer even neer de tv gekeken en gespeeld.
Na het aankleden zijn we lekker naar beneden gegaan, waar Duncan lekker op de bank is gaan zitten met de tablet.

Dan gaan we rond 10 uur de deur uit, op weg naar Tony & Sandra.
Daar aangekomen drinken we eerst even wat, en dan gaan we met zijn allen er weer vandoor. We gaan lekker met de de boot van Tony & Sandra lekker varen.

Het is wel even smeren geblazen, want het zonnetje brand goed en de wind koelt ook weer lekker een beetje. Ideale combinatie dan men goed kan verbranden, dus Duncan wordt regelmatig ingesmeerd.

Duncan vind het leuk om te varen, en heeft het naar zijn zin.
Als we de haven zijn uitgevaren mag Duncan ook even aan het roer, en zijn glimlach reikt van oor tot oor. Dan ontdekt Duncan de gashendel als we op open water zijn, en de hendel gaat soms van bijna dicht naar vol open.
Na een middagje varen gaan we weer lekker naar huis, en we hebben er allemaal van genoten op het water.

Als we thuis komen is het een beetje tijd om te eten, en Duncan wil lekker een paar patatjes met een frikadel. Hij zit lekker op de bank, en eet bijna zijn bordje leeg.

Zo rond half negen gaat Duncan lekker naar zijn bed, Duncan valt lekker snel in slaap. En Papa en Mama zijn na zo'n leuke dag op het water, en na de afgelopen drukke tijd ook even lekker in slaap gevallen.


[ voeg commentaar toe ] ( 494 bekeken )
De speeltuin. 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij is weer om 7 uur wakker.
Hij komt gelijk uit zijn bed, en maakt Papa wakker omdat hij naar het toilet moet.

Als Duncan klaar is met het toiletbezoek wil hij lekker spelen in zijn kamer, om na een kwartier weer te roepen dat hij weer naar de slaapkamer wil komen.

Na wat tv kijken gaan we lekker naar beneden, waar Duncan lekker met zijn treintjes gaat spelen. Dan krijgt Mama een berichtje van de juf, of om 10 uur ook naar de speeltuin komen. Maar de juf weet niet dat wij al weten dat ze naar de speeltuin gaan, en reageren dan ook expres niet. We zijn op tijd in de speeltuin, en moeten even wachten. Dan horen wij de hele klas aankomen lopen, en de juf ziet niet dat wij er al zijn. Dan loopt Duncan naar de juf, en als ze Duncan ziet schrikt ze. Ze had niet verwacht dat Duncan er al zal zijn, en de juf is heel blij om Duncan weer te zien.

Duncan heeft het erg naar zijn zin, en zit achterop de fiets bij Feline.
Later zit Duncan voorop en fietst hij zelfs een beetje met Feline achterop (waarbij ze wel een beetje helpt).
Na een uurtje is het voor de kas klaar met spelen, en ze gaan terug naar school. De juf vraagt of Duncan ook misschien nog mee gaat naar school, dan gaan ze Koekeloere kijken.

Maar op school aangekomen werkt het beeldscherm niet, en dus blijven ze buiten spelen. De juf loopt naar binnen en gaat een ijsje halen voor alle kinderen.

Dan wordt het tijd om terug te gaan naar huis, want Joey en Debby komen van uit school op visite.
Als ze er zijn loopt Mama samen met Debby naar de markt om lekker vers gebakken kibbeling te halen, en dit wordt met smaak opgepeuzeld.
Na het eten is het lekker in de tuin spelen.

Aan het eind van de middag gaat Papa met Duncan en Joey nog even wat boodschappen halen, en dan brengen we Joey gelijk naar huis.

Met het avondeten zit Duncan lekker een pizza met smaak op te eten, niet alles maar dat geeft ook niet.

Dan wil Duncan nog lekker even lui op de bank hangen met de tablet, en deze is na een tijdje leeg.

Als het tijd is om naar bed te gaan, brengen we Duncan naar boven en kleden hem om. Duncan wil niet gaan slapen, maar hij moet toch.
Hij mag nog wel even tv kijken, en valt dan weer lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 404 bekeken )
Een dagje bijkomen. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was weer lekker vroeg wakker.
Om 7 uur zat hij lekker naar Ernst & Bobbie te kijken, en toen maakte hij Papa ineens hard wakker met: Papa de boeven lopen daar!

Papa wist even niet wat er gebeurde en wat er aan de hand was, maar na een paar tellen wist hij dat wel.

We zijn lekker nog een tijdje in bed blijven liggen na al die drukke dagen. Na een tijdje zijn we naar beneden gegaan, en daar wilde Duncan weer met zijn treintjes spelen.

Duncan is lekker met Mama mee geweest om een paar boodschapjes te doen, en toen ze terug kwamen wilde Duncan een broodje eten.

's Middags heeft Duncan zich lekker vermaakt met zijn speelgoed, de tablet en tv kijken.

Met het avondeten zit Duncan lekker op zijn gemak te smullen van een bordje bloemkool met een saucijs. We hoeven Duncan niet te helpen, hij zit heerlijk te eten aan tafel.

Na het eten ligt Duncan nog lekker een beetje lui op de bank met de tablet op schoot, en hij zit diverse muziekfilmpjes te bekijken.
En dan start Papa een filmpje met muziek, en Duncan vind dit wel leuk.

Mama kijkt even op en vraagt of het iets zachter kan, en Duncan zegt met een lach op zijn gezicht nee. Dan wordt het toch best wel tijd om naar boven te gaan, en Duncan neemt de tablet mee. Boven gekomen pakt Papa de Discobox en zet deze aan, en Duncan heeft het lekker naar zijn zin. Mama is het er niet geheel mee eens, en vraagt een paar keer of de muziek uit mag want Duncan moet naar zijn bed.

Na ongeveer 10 minuten zet Papa de muziek uit en gaat even met Duncan naar de badkamer. Daarna trekt Mama bij Duncan zijn pyjama aan, en dan gaat Duncan lekker zijn bed in.

Duncan wil nog heel even een filmpje van Thomas kijken, maar Duncan valt na wat donderstenen lekker in slaap.


[ 2 commentaren ] ( 535 bekeken )
Wederom een gesprek met de Oncoloog. 
Duncan heeft lekker geslapen, maar wilde niet wakker worden van de wekker.

De wekker ging vroeg af omdat we toch op tijd wakker moesten zijn, want de Oncoloog van Duncan kon vroeg bellen.

We hadden vandaag eigenlijk een afspraak staan op de OK voor het nemen van diverse biopten. Maar afgelopen vrijdag kregen wij een slecht bericht dat de lever van Duncan voor 75% uit tumor bestaat.

Zo rond half negen belt de Oncoloog en wij vertellen onze zeer grote twijfels, en dat de afspraak voor het nemen van de biopten niet door gaat. We kunnen om 11 uur terecht voor een gesprek.

Duncan brengen we naar Tante Debby, waar hij het erg naar zijn zin heeft.

Om 11 uur melden we ons in het PMC, en de Oncoloog en een verpleegkundig Specialist komen er direct aan.

We vertellen dat na de berichten over de lever van Duncan, onze twijfels flink zijn gerezen. Er werd namelijk eerst verteld dat de tumor voor iets minder dan 50% uit tumor bestaat, en afgelopen vrijdag kregen we het bericht dat de lever voor 75% uit tumorcellen bestaat.

Wij hebben zeer grote twijfels gekregen over het eventueel uitzaaien van de tumor na het nemen van diverse biopten, hierover zei de Oncoloog dat dit niet heel erg vaak voorkomt en dat een Chirurg contact met ons hierover zal opnemen.

Ook hebben wij een hele grote twijfel over de MIBG therapie (met of zonder chemo), na het laatste bericht dat de lever voor 75% uit tumor bestaat. Onze vraag een de Oncoloog is of de Lever van Duncan dit aan kan, en hoe groot de kans is op zeer ernstige bijwerkingen.

Deze vraag kon de Oncoloog niet beantwoorden, en hiervoor moet ze navraag en onderzoek doen.

Tijdens dit gesprek komt ook naar voren dat het eerder vertelde we hebben de MIBG of niets doen, in onze ogen niet geheel klopt.
Ze hebben naast de MIBG ook nog diverse medicijnen (chemo) in de kast die het leven van Duncan ook nog wat kunnen verlengen (genezen kan hier helaas ook niet mee). Deze medicijnen zijn eventueel zelfs ook nog eens experimenteel, er moet alleen een bepaalde tijd zitten tussen de laatste chemo en de eventuele nieuwe chemo.

We hebben afgesproken dat de Chirurg deze week zal bellen om te bespreken hoe ze de biopten eventueel gaan nemen, en dar de Oncoloog volgende week zal bespreken met ons hoe groot de risico's zijn met de MIBG therapie.

Na het gesprek gaan we Duncan weer lekker halen bij Tante Debby, en we gaan lekker genieten van onze lieve drukke en ondeugende kanjer.


Nogmaals willen wij aan iedereen vragen om dit NIET met de kinderen te delen! Dit omdat wij dit erge nieuws nog niet aan Duncan verteld hebben, omdat wij de kwaliteit van zijn leven op dit moment heel erg belangrijk vinden. Wij willen niet dat Duncan nu zelf gaat opgeven, of heel erg verdrietig gaat worden als hij dit hoort.

Wij willen dat iedereen (ouders en kinderen) gewoon normaal blijven doen tegen Duncan, zodat Duncan het naar zijn zin blijft hebben en dus nog kan genieten van zijn leven.

Wij beslissen zelf wanneer wij het tijd vinden om dit ZELF aan Duncan te vertellen.


[ 2 commentaren ] ( 723 bekeken )
Even een dagje lekker niks. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij werd pas tegen acht uur weer wakker.

Duncan wilde nadat hij wakker was geworden meteen weer in zijn kamertje spelen. Maar na een kwartiertje wilde hij weer terug naar de slaapkamer komen, daar wilde hij lekker op het bed spelen en tv kijken.

Er begon net een film op tv en deze heeft Duncan lekker vanuit het bed lekker liggen kijken. Toen deze film was afgelopen zijn we lekker eens een keer naar beneden gegaan.

Beneden gekomen wilde Duncan lekker met zijn treintjes spelen, om later weer lekker lui op de bank te hangen met de tablet op schoot.

Later in de middag kwamen Lenie, Silvester en zijn grote neef Robin op bezoek. Papa heeft toen lekker een kleed buiten neer gelegd en de parasol opgezet zodat Duncan lekker buiten kan spelen.

Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin als hij spelend in de tuin zit. Dan zegt Duncan dat hij wil fietsen, maar Papa vindt dat geen goed idee. Duncan mag wel een rondje rijden in zijn skelter, en na wat mopperen doet hij het toch maar wel.

Papa pakt de skelter en Duncan gaat lekker zitten, Lenie, Silvester en Robin lopen ook wee. Als we twee straten verder zijn is Duncan moe, en dan gaat Papa Duncan maar duwen. Papa begint een beetje te rennen en in het begin vind Duncan het een beetje eng. Dat Duncan het een beetje eng vindt duurt maar even, want even later begint hij het leuk te vinden en begint te roepen dat het harder moet.

Als we weer op het plein aankomen is Papa een beetje moe geworden, en zijn grote neef Robin gaat Duncan duwen. Duncan gaat het nu echt leuk vinden, en hij rijd met Robin nog een rondje. Als ze weer terug komen wil Duncan verder, maar Papa zegt dat we maar weer naar binnen gaan want Mama is ook met het eten bezig.

Na het eten gaat Duncan lekker een beetje op de bank hangen, hij is een beetje moe ook al zegt hij zelf van niet.
Dan is het tijd geworden om lekker naar bed te gaan. Duncan mag nog een filmpje op YouTube afkijken, en dan gaan we naar boven toe.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, waar hij lekker vlot in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 376 bekeken )
Max Verstappen 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij moest erg vroeg wakker worden.

We hebben geen tijd om bij te komen van ons bezoek aan Disneyland Parijs, want om 5 uur ging de wekker weer. De wekker moest wel zeer vroeg, want we werden om half acht verwacht op Circuitpark Zandvoort.

We zijn uitgenodigd door de Stichting Zorgeloos Kind om de zaterdag bij te wonen met de Jumbo Racedagen. We moesten wel zeer vroeg aanwezig zijn om de drukte en files voor te zijn, want we mochten niet te laat aankomen.

Alles was tot in de puntjes voorbereid, we hadden toegangskaarten gekregen en een parkeerplek bij het circuit. We zijn met de rolstoel naar het circuitpark gelopen, en hebben onderweg gelijk maar een petje voor Duncan gekocht van Max Vertappen.

Eenmaal aangekomen in de paddock was het even zoeken naar de tent van Stichting Zorgeloos Kind, maar deze was na enig speurwerk gevonden.
We kregen een warm welkom, en toen iedereen aanwezig was werd het programma verteld.

Duncan zat even te kijken toen werd verteld dat om 9 uur Max Verstappen zou langskomen in de tent. Hij geloofde er niet heel erg veel van. Maar toen het negen uur was kwam daar ineens Max Vertappen samen met Olaf Mol de tent ingelopen.

Duncan vond het leuk dat hij Max Verstappen ineens toch echt zag.
En na een aantal vragen die werden gesteld door andere kinderen (of Ouders), was het tijd voor een foto momentje.

Duncan durfde niet echt op de foto te gaan met Max, en Papa probeerde Duncan zover te krijgen dat hij wel met Max op de foto ging.
Maar nee hoor Duncan wilde echt niet, dus kwam Max Verstappen naar Duncan toe. Max ging naast de rolstoel van Duncan zitten, en toen kon Papa een paar foto's maken.

Max heeft ook gelijk zijn handtekening op Duncan zijn nieuwe pet gezet. Duncan was echt onder de indruk van de meet & greet met Max Verstappen.

Duncan heeft ook nog gezien hoe Max zijn Formule 1 wagen van vorig jaar over het circuit reed, gelukkig had Duncan oordopjes in want Max zijn auto maakte een flink lawaai.

Na wat over het circuit te hebben rondgelopen, hebben we nog 2 mooie auto's voor Duncan gekocht. En toen Mama stond af te rekenen, zag Duncan Bliksem McQueen ineens staan. Duncan ging in de rij staan voor een mooie foto.

Toen werd het een beetje tijd voor de lunch, dus zijn we terug gegaan naar de tent van de Stichting Zorgeloos Kind. Hier stonden broodje en soep klaar. Na de lunch gaf Duncan aan moe te zijn, en dat was wel duidelijk want hij zat lekker te geeuwen. We hebben de mensen van de Stichting Zorgeloos Kind hartelijk bedankt voor alles, en zijn toen huiswaarts gegaan.

Thuis weer aangekomen is Duncan gaan spelen met zijn nieuwe auto's, en even later ging hij weer lekker verder spelen met zijn treintjes.

Na het avond eten heeft Duncan nog lekker zitten spelen, en wat tv gekeken en is toen lekker naar zijn bedje gegaan.
Duncan is lekker snel in slaap gevallen na een dag met zeer veel indrukken, en het ontmoeten van zijn Idool.


Wij willen als Familie dan ook onze dank uitspreken richting de Stichting Zorgeloos Kind en Max Verstappen zelf, omdat Duncan eindelijk zijn gekoesterde wens om Max Verstappen te mogen ontmoeten werkelijkheid zag worden!


[ 1 commentaar ] ( 485 bekeken )
Weer terug naar huis. 
Duncan heeft weer lekker geslapen vannacht, en uitslapen kon hij niet.
Eerst was Mama wakker, en die heeft Papa en even later hebben Papa en Mama samen Duncan wakker gemaakt.

Duncan was meteen nadat hij goed wakker was geworden weer lekker opgewekt en erg vrolijk. We gaan weer gezellig ontbijten met zijn allen, Duncan wil lekker een appelsapje drinken.

Duncan drinkt heel snel zijn glaasje met appelsap leeg, waardoor hij niet veel later het appelsapje er weer uitwerkt. Duncan wil gaan spelen, maar hij moet nu eerst nog even rustig blijven zitten van Papa en Mama.
Als Duncan eventjes rustig heeft gezeten dan mag hij van Papa lekker even een filmpje kijken op de telefoon. Dit vind Duncan goed, en hij blijft lekker zitten.

Na het ontbijt wordt de auto volgeladen, en als dat gebeurd is checken we uit bij het hotel. Dan is het een lange rit naar huis, en Duncan gaat lekker naar een dvd van Thomas de Trein kijken.

We hebben best wel wat vertraging onderweg, en Duncan valt ook lekker in slaap. Als we net over de grens met Nederland aankomen, maken we een tussenstop bij Hazeldonk. Hier eten we lekker wat en maken daarna de rit naar huis af met het laatste stukje naar huis.

Als we thuis aankomen wordt de auto uitgeladen. Als alles weer een beetje opgeruimd is, pakt Papa de nieuw gekochte Disneytrein uit. Duncan kan niet wachten tot de trein rijd, maar er is een probleem! De batterijen die erin moeten zijn leeg, maar Papa vindt een oplossing met andere batterijen. En als de trein het doet is Duncan heel erg blij, en hij blijft hier een hele lange tijd leuk mee spelen.

Dan gaat het voor Duncan weer vroeg in de avond tijd worden om zijn bed in te gaan. Morgen heel vroeg gaat de wekker weer, voor weer een leuke dag.

Duncan kijkt nog heel even naar de tv voordat hij lekker in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 381 bekeken )
De laatste dag Disneyland Parijs. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was net als Papa en Mama lekker vroeg wakker.

Toen iedereen wakker was, zijn we lekker gaan ontbijten.
Duncan was tijdens het ontbijt al weer lekker druk aan het doen, hij heeft het heel erg naar zijn zin.

Na het ontbijt is het weer tijd om naar Disneyland te gaan.
Duncan wilde eerst in in Slinky en daarna in de Ratatouille. Maar toen we eenmaal in de rij stonden voor de Ratatouille kregen we te horen dat er een probleem was. Na dit verhaal twee maal gehoord te hebben wil Duncan er uit, hij wil niet meer.

Duncan wilde toen wel lekker een rit meemaken met Cars, hier gingen Debby, Joey en Robbie mee. Duncan zie je echt genieten als hij lekker zijn rondjes draait.

Hierna wilde een er een aantal in de Tower of Terror!
Duncan bleef samen met de rest buiten wachten, en toen iedereen weer terug was zijn we lekker weer naar het andere park gegaan.

Daar wilde Duncan naar Dombo de vliegende olifantjes, en toen hij daar lekker in zat met Papa ging Duncan helemaal omhoog met Dombo.
Toen wilde Duncan naar Peter pan toe maar deze was zo druk, dat dit niet te doen was.

Nou dan wil Duncan weer naar de Big Thunder Mountain, en daar aangekomen komt iedereen die in de rij stond te wachten er uit gelopen.
Hmm de het treintje door de mijnen van de Big Thunder Moutain doet het niet meer.

Toen zijn we maar terug gegaan naar het hotel om lekker even bij te komen. Duncan heeft lekker gepeeld en een filmpje gekeken.

Tegen de tijd van het avondeten zijn we weer terug gegaan, en hebben met zijn allen gegeten in het Rainforrest Café. We hebben lekker gegeten, en na afloop heeft iedereen nog even wat gekocht.

Duncan is niet verwend hoor, hij is lekker schandalig veel verwend deze paar dagen. Hij had heel wat centjes gekregen zodat hij zelf wat kon kopen, en hij heeft heel erg veel Lego gekocht.

Ook zag Papa een trein van 25 jaar Disneyland Parijs, en deze hebben we extra voor Duncan meegenomen. Hij vind treinen nu eenmaal heel erg leuk, maar Disney vindt hij ook heel erg leuk. Dus dat komt even heel erg goed uit, hij heeft nu iets wat hij dubbel zo leuk vind.

Na de inkopen zijn we maar bepakt en bezakt terug gegaan naar het hotel. Hier wilde Duncan wat van zijn Lego uitpakken en in elkaar zetten (met de hul van Papa).

Nadat de Lego in elkaar was gezet, wilde Duncan lekker gaan slapen.
Na Duncan te hebben omgekleed, hebben wij hem lekker in zijn bed gelegd. Maar nog voordat hij zijn kussen kon ruiken, was Duncan al lekker in slaap gevallen.

Morgen de auto weer inpakken en de terugreis naar huis.[ voeg commentaar toe ] ( 310 bekeken )
Lachen in de achtbaan 
Afgelopen nacht heeft Duncan weer lekker geslapen, hij was best wel weer lekker vroeg wakker.

nadat iedereen wakker was geworden zijn we lekker met zijn allen gaan ontbijten in het hotel. Idereen heeft lekker zitten eten, alleen Duncan wilde niets eten. Papa dacht nog toen hij een paar broodjes ging halen, ik neem voor Duncan een lekker aardbeientoetje mee want dat vindt hij vast wel lekker. Maar nee hoor, ook dat toetje wilde hij niet.

Om 10 uur kwamen we weer aan bij Disneyland, en er werd gevraagd aan Duncan waar wil je als eerste naar toe. Duncan wilde als eerste in Ratatouille, we waren lekker vlot aan de beurt en iedereen vond het leuk. Daarna wilde er een aantal in de RC Racer, deze gaat heel hard en hoog en daar mag Duncan nog niet in van Papa en Mama. Dus Duncan ging met een paar overgebleven mensen lekker in Slinky, Duncan vind dit nog steeds een leuke attractie.

Duncan zijn neefjes Joey en Robbie wilde wel in de Parachuutjes, er gingen daar ook weer een aantal mee. En toen is Papa met Duncan en met nog iemand weer in Slinky geweest.

Na de lunch bij de Mc Donalds zijn we lekker even weer terug gegaan naar het hotel, waar we lekker even buiten hebben gezeten en een beetje rustig aan hebben gedaan.

Zo rond zes uur hebben we ons weer klaar gemaakt voor de avond in Disneyland. Duncan wilde in Buzz Lightjear, maar dat ging even niet door omdat deze tijdelijk even was gesloten. Toen besloten er een aantal om in de HyperSpace Mountain, Duncan moest toen even buiten wachten met Papa, Mama en Lenie. Duncan wilde toen tussendoor wel even in de winkel kijken (en wat kopen).

Later was Buzz Lichtjear wel weer open en zijn we daar lekker in gegaan.
En daarna wolde Duncan in de Big Thunder Mountain, Dit is een treintje dat over de bergen en door de mijn gaat. Duncan ging samen met Papa, Mama en Sandra. Duncan en Papa hebben de hele weg gelachen omdat het leuk was, en Mama en Sandra hebben lekker (zoals meisjes altijd doen in een achtbaan) zitten gillen.

Hierna wilde Duncan eigenlijk nog even naar Its a Small World, ook omdat het een beetje begon te druppelen. Maar omdat alles al weer werd klaargemaakt voor het vuurwerk om half elf, mochten we er niet meer door.
Toen begon het ook ineens harder te regenen, we zijn toen zo veel mogelijk overdekt gaan lopen. Bij een winkel hebben we voor Duncan maar een poncho gekocht zodat hij lekker droog kan blijven zitten in zijn rolstoel.

Omdat het maar bleef regenen, zijn we maar weer naar het hotel terug gegaan. Daar heeft Duncan eerst nog even zijn nieuwe speelgoed uitgepakt, en natuurlijk even mee gespeeld.
Na het spelen is Duncan lekker op bed gelegd, en hij viel bijna direct in slaap.

Op naar nog een leuke dag in Disneyland Parijs!

[ voeg commentaar toe ] ( 372 bekeken )
Op weg naar Disneyland Parijs. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht.

Om 5 uur ging de wekker van Mama, en die heeft Papa weer wakker gemaakt.
Pas om half zes heeft Mama Duncan wakker gemaakt, en hij had eigenlijk geen zin om wakker te worden. Maar na 10 seconden was hij ineens goed wakker en riep luid en duidelijk: Joepie we gaan naar Disney!

Alles was al ingepakt, en Papa heeft samen met Mama de auto ingeladen.
Tussen 7 uur en half acht kwam iedereen aan, want we gaan met een heleboel. Behalve Duncan, Mama en Papa gaan ook nog Lenie & Silvester, Joey, Robbie, Debby & Marcel en Sandra & Rik en Joshua, Danielle & Brandon en Vanessa mee naar Disneyland Parijs.

Onderweg ging alles lekker (behalve de file bij Rotterdam), en de eerste tussenstop hebben we gemaakt vlak voor de Belgische grens.

Daarna weer lekker in de auto en verder gereden, in een ruk door heel België om in noord Frankrijk de tweede tussenstop te maken.
Hier hebben we weer even de benen gestrekt, en even lekker een broodje gegeten en wat gedronken.

Daarna het laatste stuk gereden tot dat we om ongeveer 14 uur aankwamen op onze bestemming, het hotel Magic Circus.
Hier hebben we ingecheckt en direct alles naar de kamers gebracht.
Toen alles een beetje was opgeruimd, zijn we in de auto gestapt en naar Disneyland Parijs gereden.
Daar aangekomen eerst de kaarten gekocht, en toen kon het feest beginnen!

Duncan is superblij dat hij weer een keertje in Disneyland is.
Als eerste lopen we naar It's a Small World, en maken een ritje in deze attraktie. Daarna lopen we naar Casey, dit is een treintje op een leuk achtbaantje. Duncan heeft dit achtbaantje altijd al heel erg leuk gevonden. Papa en Mama waren een beetje voorzichtig, dus Papa ging naast Duncan zitten en hij heeft Duncan helemaal klem gezet zodat er niets zou kunnen gebeuren. Maar het ging gelukkig helemaal goed, maar we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn.

We zijn ook nog in een rondvaart mee geweest, en daar zie je heel erg veel sprookjes een beetje uitgebeeld staan.

Toen brak het moment aan dat we toch best wel even wat wilde gaan eten, toen hebben we een heerlijk broodje gegeten. Daarna zijn we nog even in wat winkels wezen kijken, Waar Duncan natuurlijk zelf wat heeft gekocht (maar ook al weer wat heeft gekregen), we moeten hem natuurlijk wel lekker een beetje verwennen.

Toen we naar huis gingen was het al weer donker geworden, dus de kinderen gaan veeel te laat naar hun bed (maar wat geeft het).

Weer op de kamer aangekomen, wil Duncan nog heel even spelen.
Maar na 10 minuten kleden we Duncan lekker om en leggen hem op bed.

Duncan valt heel snel lekker in slaap, moe en voldaan van een lange maar wel een hele leuke dag.


[ 3 commentaren ] ( 448 bekeken )
Even een dagje "rust". 
Duncan heeft lekker geslapen afgelopen nacht, wel is hij rond vijf uur wakker geworden. Duncan is toen ongeveer een half uurtje wakker geweest en gelukkig wel weer even in slaap gevallen.

Duncan werd daarna tegen 8 uur wakker, en wilde meteen lekker in zijn kamertje spelen. Als hij lekker even heeft gespeeld wil Duncan weer lekker terug naar de slaapkamer om daar even op bed te spelen en lekker even tv te kijken.

Als we aangekleed zijn gaan we naar beneden waar Duncan gelijk met zijn treintjes gaat spelen. De ochtend gaat lekker snel voorbij met de visite die nog even langs komt.

Dan wordt het even tijd om naar het Reinier de Graaf te gaan. We worden om 14 uur verwacht om de Hickmanpleister nog even te laten vervangen, want deze begint alweer een beetje los te zitten.

Als we in het Reinier de Graaf klaar zijn dan brengen Papa en Duncan eerst even Mama naar huis, en dan gaan ze door naar een andere afspraak.

Duncan heeft namelijk een speelafspraak bij zijn grote vriend Bart, maar als we aankomen zijn we nog te vroeg. Bart, zijn zusje Lieke en hun Mama zijn nog niet thuis gekomen uit school. We moeten dus nog even wachten, aangezien het best lekker weer is blijven we lekker even buiten in de voortuin wachten. En na een minuut of vijf wachten komen ze aanfietsen, Duncan ziet Bart fietsen en roept hem gelijk luidkeels.

Ze zetten snel de fietsen weg en dan kunnen we naar binnen, Duncan doet zijn jas uit en Papa koppelt even de sondevoeding af.
Als iedereen binnen is wordt er gevraagd waar Duncan mee wil spelen, en die zegt natuurlijk met de treinen.
En dus wordt de bak met treinen gepakt, en wordt er een hele grote treinbaan gemaakt.

Duncan heeft het heel erg naar zijn zin, en is lekker gezellig en druk. Dan willen ze met ze drietjes boven gaan spelen, en dan wordt het echt gezellig en nog drukker. Ze hebben het alle drie heel erg naar hun zin, en doen bijna de gekste dingen.

Dan gaat het toch weer tijd worden om naar huis te gaan, en Duncan, Bart en zijn zusje Lieke vinden het heel erg jammer. Er wordt gelijk afgesproken dat ze heel snel weer eens gezellig bij elkaar gaan spelen. En wordt het toch even gedag zeggen en afscheid nemen.

Als Duncan en Papa thuis komen is Mama blij dat we weer thuis zijn, en ze vraagt of Duncan het naar zijn zin heeft gehad. Duncan verteld aan Mama hoe hij het naar zijn zin heeft gehad, en gaat daarna lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

Duncan is best wel een beetje moe van al het spelen van vanmiddag, en gaat hij dus lekker vroeg naar zijn bed. Dat Duncan vroeg naar zijn bed gaat komt goed uit, want morgenochtend moet hij weer heel vroeg wakker worden.

Morgen wordt het na het dubbele bezoek bij ADO Den Haag, namelijk het vervolg van een paar dingen flink leuke herinneringen maken.
We gaan met de hele familie en een aantal hele goede vrienden een paar dagen weg naar een park waar Duncan heel graag naar op vakantie toe wilde dit jaar.

We gaan Duncan namelijk een geweldige paar dagen geven in Disneyland Parijs.[ voeg commentaar toe ] ( 332 bekeken )
ADO Den Haag - Excelsior 
Duncan heeft lekker geslapen, wel was hij weer lekker vroeg wakker.
Toen Duncan net wakker was wilde hij lekker tv kijken, en na 10 minuten is hij lekker gaan zitten in bed.
Duncan was dit zitten ook snel beu, dus ging hij zijn bed weer uit en maakte Papa weer heerlijk wakker.

Na lekker rustig aan gedaan te hebben zijn we lekker naar beneden gegaan, waar Duncan lekker met zijn treintjes ging spelen.
Duncan vroeg ook nog wanneer we nu naar het stadion gingen, Papa zei dat duurt nog wel even. Dus even op YouTube een paar liedjes opgezocht die we lekker kunnen meezingen in het stadion voor de wedstrijd.


Om 12:45 uur zijn we de deur uitgegaan, en op weg gegaan naar het Kyocera stadion voor de wedstrijd Ado Den Haag - Excelsior.
We mochten voor de hoofdingang parkeren, dus ver lopen hoefden we niet te doen. Voor het stadion nog heel even gewacht op een aantal andere mensen waar mee was afgesproken. Bij binnenkomst werden we direct opgevangen, en tijdens het wachten op een van de mensen van ADO Den Haag kwam zanger John Medley ineens voor bij. Duncan zei het en Mama keek en riep naar hem, en Duncan mocht even mooi op de foto (dat was de eerste van de vele foto's).

Even later kwam Storky er ook aanlopen, en daar mocht Duncan ook mee op de foto. Duncan heeft het gelijk heel erg naar zijn zin.
Dan mag Duncan naar het spelershome toe, en als we daar even zijn komt Tom Beugelsdijk ineens binnenlopen. Tom gaat direct naar Duncan toe, en maakt een praatje. Tom vraagt of Duncan met hem mag meelopen, en Duncan zegt gelijk ja. Zo die afspraak staat!

Dan gaat Tom zich voorbereiden op de wedstrijd, en Duncan blijft nog even in het spelershome. Dan worden de kinderen opgehaald die mee het veld op mogen. Papa loopt met Duncan mee, en er zit een kleedkamer vol met kinderen.

Dan is het zover, de kinderen mogen richting de tunnel lopen. Als we bij de tunnel staan te wachten staat Tom Beugelsdijk ineens naast Duncan, en hij overlegt hoe we het veld op lopen. Duncan zegt ineens dat Papa ook mee moet lopen, en Tom vindt dat ook prima.

Dan mogen we het veld oplopen samen met Tom Beugelsdijk, Duncan kijkt zijn ogen uit want het is druk in het stadion.
Duncan mag even op het veld staan en Papa gaat er achter zitten, en Tom staat daar dan vlak achter.

Dan moeten alle kinderen weer richting de rand van het veld lopen voor een groepsfoto, Duncan mag lekker een beetje vooraan staan. Als dit klaar is worden Duncan en Papa naar de tribune begeleid waar we de wedstrijd kunnen bekijken.

Bij het eerste doelpunt van ADO Den Haag weet Duncan niet wat er gebeurd, iedereen springt op en gaat juichen. Papa tilt Duncan snel op en zegt dat het 1-0 voor ADO is, en Duncan gaat mee juichen.
Bij het tweede doelpunt van ADO weet Duncan inmiddels wat er gebeurd, Papa tilt Duncan snel op en dan juichen ze lekker samen.

DUNCAN HEEFT HET SUPERRRRR NAAR ZIJN ZIN!

Na de wedstrijd mogen we met het hele cluppie weer naar het spelershome. Het is wachten op de spelers, en zoals gewoonlijk duurt het wachten altijd lang.

Dan is het tijd dat de spelers eraan komen, Duncan gaat samen met Papa vlakbij de deur staan. En dan komen de spelers een voor een binnen, als Duncan ze aantikt kijken ze naar hem en begroeten ze hem heel lief.
Alle spelers vragen of Duncan genoten heeft van de wedstrijd, en daar zegt hij telkens weer hard ja op. Papa vraagt ook aan Duncan of hij met de spelers op de foto wil, en dan zegt hij NEE alleen met Tom Beugelsdijk. Daar moeten de spelers eigenlijk wel een om lachen, ze vinden het mooi dat hij het gewoon zegt.

Duncan kan bijna niet wachten op Tom, en dan gaat de deur weer open. En ja hoor daar is hij dan, Tom Beugelsdijk komt binnen en Duncan is gelijk nog drukker. Duncan roept gelijk naar Tom en deze komt gelijk naar Duncan toe en eindelijk kan er een foto worden gemaakt.

Duncan vraagt ook of Tom nog tafelvoetbal wil spelen, en dat wil hij wel. Duncan loopt gelijk met Tom naar de tafelvoetbaltafel toe, en daar gaan ze beginnen met een klein potje tafelvoetbal.

Dan komt en een speler met een rode map met ADO sticker erop aangelopen, het is de handtekeningenmap van Duncan.
Tom Beugelsdijk zegt dat de map nog niet klaar is, hij moet er ook nog wat inschrijven. En even later schrijft ook Tom Beugelsdijk wat in de handtekeningenmap van Duncan, en dan is de map klaar om weer mee te nemen naar huis.

Dan gaat het tijd worden om weer naar huis te gaan We bedanken de mensen van ADO Den Haag die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt voor Duncan. Duncan heeft het vrijdag met de training, en vandaag met de wedstrijd enorm naar zijn zin gehad.
Duncan heeft twee geweldige dagen mee mogen maken bij ADO Den Haag.

Als Familie willen wij voor deze geweldige dagen tegen de spelers en medewerkers van ADO Den Haag maar een ding zeggen.

BEDANKT!


[ 2 commentaren ] ( 391 bekeken )
Lekker druk. 
Duncan heeft lekker geslapen en werd tegen acht uur weer lekker wakker.

En zo'n plaaggeest als hij toch weer is, maakte hij Papa zeer vrolijk wakker. Duncan wilde eerst even in zijn kamer spelen, om naderhand weer in de slaapkamer lekker naar de tv te kijken.

De ochtend verloopt lekker rustig, en Duncan vermaakt zich met van alles.
Hij is echt weer zijn oude ik aan het worden, want Duncan is weer lekker druk aan het doen en hij blijft dit ook lekker volhouden.

Mama en Papa vinden het heerlijk dat ze weer een beetje de Duncan terug gaan zien, zoals hij was voordat hij ziek werd. Het is wel weer erg druk, maar wel heerlijk!

In de middag wil Duncan ineens op zijn skelter zitten, en Papa helpt Duncan een beetje om te gaan zitten. Dan als Duncan zit rijd Duncan ineens uit zich zelf weg. Papa en Mama zijn blij om dit te zien, en dit betekent dus dat zijn beenspieren gelukkig steeds weer sterker worden.

Met het avondeten eet Duncan bijna een lekker bordje bloemkool en een balletje gehakt leeg. Het heeft Duncan goed gesmaakt, en hij hoeft geen toetje meer, zijn buikje zit vol zegt hij.

Na het eten zit Duncan lekker op de bank met de tablet. En als hij daar mee klaar is begint hij een beetje te plagen, en blijft lekker lollig bezig.

Dan zeggen Papa en Mama dat het tijd is om naar bed te gaan, want morgen wordt een heel erg leuk en misschien ook wel een vermoeiende dag.

Zondag zijn we te gast bij de wedstrijd ADO Den Haag tegen Excelsior.
Er ligt een heel programma klaar om Duncan de dag te geven die hij als ADO Den Haag supporter verdiend.

Als Duncan in bed ligt wil hij nog even tv kijken, maar binnen 5 minuten slaapt hij al lekker.
Lekker slapen en op naar een hele mooie dag morgen.[ voeg commentaar toe ] ( 389 bekeken )
Op bezoek bij ADO Den Haag voor de training. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was weer lekker vroeg wakker.

Hij wilde meteen lekker gaan spelen in zijn kamer, en even later zat hij weer op bed in de slaapkamer.

Als we dan weer beneden in de woonkamer komen, wil Duncan gelijk lekker spelen met zijn treintjes. En dan wordt het tijd om weer eens te vertrekken van huis, en op weg te gaan naar het Kyocera Stadion.

We zijn er om half elf, en daar worden we hartelijk welkom geheten. De dame achter de receptie vraagt aan Duncan of hij nu echt de beroemde Duncan is, en een beetje verlegen zegt en knikt hij ja.

We worden opgehaald, en we gaan eerst even wat drinken. Daarna worden we meegenomen naar boven, en mogen we plaatsnemen op een paar stoelen van een skybox. Duncan vind het allemaal mooi, maar is nog een beetje terughoudend met het handjes geven. Duncan blijft vragen wanneer we nu eindelijk naar de veld toe mogen, en dan komt de trainer Alfons Groenendijk ineens de skybox binnen en geeft Duncan een hand.

Alfons verteld dat ze twaalf minuten een partijtje spelen, dan even rust hebben en daarna weer een partijtje van twaalf minuten spelen en dat we in de rust naar beneden gaan.

Maar voordat de eerste helft van het partijtje is afgelopen vraagt de trainer ineens of we allemaal mee willen gaan naar beneden. Dan kan Duncan de tweede helft van het partijtje in de dugout mee kijken.

Als we bij het veld komen komen de spelers ook aanlopen, en Duncan ziet Tom Beugelsdijk. Diverse spelers waaronder ook Tom Beugelsdijk, heten Duncan hartelijk welkom en geven hem een handje of een boks.

Duncan gaat het nu wat leuker vinden, en we nemen plaats in de dugout.
Dan vraagt een van de trainers samen met Tom Beugelsdijk of Duncan de aftap wil doen voor de tweede helft. Dat wil Duncan heel graag doen, maar dan wel samen met Tom. Alle spelers lopen weer het veld op, en Duncan loopt samen met Papa mee naar de middenstip.

Maar als de trainer wil fluiten zodat we kunnen beginnen begint Duncan ineens hard te huilen. Hij vindt het wel heel erg spannend met al die voetballers er om heen. Papa troost Duncan en vraagt of hij het samen met Duncan moet doen, Duncan zegt ja maar dan moet je me wel tillen.

Papa tilt Duncan op en dan klinkt het fluitsignaal, Papa trapt samen met Duncan af en spelen de bal naar Tom Beugelsdijk. Tom speelt de bal weer terug naar Duncan en Papa, Papa neemt de bal aan en loopt er een stukje mee. En dan schiet Papa ineens de bal.
En . . . . JAAAAAAAAAAA DOELPUNT gescoord door Duncan en Papa, ze draaien zich om en gaan juichen. En dan klinkt er een mooi applaus van de spelers, staff en supporters welke de training ook bijwonen.

Daarna gaan we weer lekker zitten in de dugout, en als de training is afgelopen mogen we samen met de spelers mee naar binnen.
We lopen samen met Tom Beugelsdijk mee, hij laat zien waar alles weer wordt gewassen. Daarna lopen we door en Duncan mag mee de kleedkamer in. Tom heeft een bal en loopt langs alle spelers, en die zetten allemaal hun handtekening voor Duncan op de bal.

Tom laat ook nog zien waar ze na een wedstrijd ook lekker in het bad kunnen gaan zitten. Dan lopen Duncan en Papa snel terug, en gaat Duncan op Tom zijn plekje zitten.

Dan worden wij weer meegenomen en gaan we naar het spelershome, hier moeten we even wachten op de spelers welke zich aan het omkleden zijn.
Duncan speelt in die tijd een potje tafelvoetbal. Dan komen de spelers een voor een binnen, en dan krijgt Duncan ook nog een shirt met alle handtekeningen cadeau.

Als Tom Beugelsdijk binnen komt, wil Duncan gelijk weer een potje tafelvoetbal spelen. En Duncan scoort het ene doelpunt na het andere (met ook stiekem wat vals te spelen), en Tom kan zijn ogen niet geloven dat hij aan het verliezen is. Maar hij is een waardig verliezer. Dan mogen we lekker een hapje mee eten, en na het eten geven we nog een map waar iedere speler een handtekening in kan en mag zetten (deze krijgen we zondag weer terug). En dan bedankt de trainer alle spelers voor hun inzet tijdens de training, en hun inzet voor KANJER Duncan.

En dan is het tijd om afscheid te nemen, maar zondag zijn we terug voor de laatste wedstrijd.

Als we weer thuiskomen is Duncan moe, maar hij gaat nog niet slapen.
Hij speelt lekker en doet nog van alles voordat hij toch nog laat naar zijn bed gaat.
Duncan wordt lekker weer omgekleed, en in zijn bed gelegd.
Duncan zegt dat hij geen tv hoeft te kijken, en als hij ligt valt hij na een lange maar wel een hele mooie dag snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 391 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>