Middag naar school. 
Duncan is gisteravond laat naar zijn bed gegaan, en hij is om half zeven weer wakker geworden.

Duncan is weer lekker vrolijk als hij wakker is, en hij wil lekker in zijn kamertje spelen. Na verloop van tijd wil Duncan weer terug naar de slaapkamer, om daar lekker nog even op bed te spelen.

Als we naar beneden te gaan en in de woonkamer komen, wil Duncan weer lekker met zijn treintjes spelen. Duncan vermaakt zich de rest van de ochtend met diverse dingen.

Rond 13 uur komen we op school aan, en we worden opgewacht door de juf en de hele klas. Duncan vind dit erg leuk, en we worden door de juf en alle kinderen hartelijk begroet.

Als de kinderen lekker spelen in de klas, gaat Duncan ook lekker spelen.
Duncan heeft het echt naar zijn zin, en dat is af en toe ook te horen.
Dan komt zijn neef Joey ook ineens de klas in lopen, en die blijft lekker een beetje bij Duncan in de buurt.
Als het tijd is om buiten te spelen, heeft Duncan de eer om voor op te lopen.

Eerst loopt Duncan lekker buiten rond, maar dan wil hij achterop een fiets zitten en lekker mee rijden. Duncan zit heerlijk, en hij wordt ook nog eens lekker rond gereden.

Dan wordt het weer tijd om naar binnen te gaan, en alle kinderen en ook Duncan gaan in de kring zitten. Dan gaan de kinderen de dag afsluiten, en zingen ze een liedje wat ze hebben geleerd voor als Duncan op school is.
Duncan vind het op zich wel leuk dat ze zingen, maar als hij merkt dat het over hem gaat schiet Duncan een beetje vol. Maar Duncan houd zich goed.

Dan nemen we afscheid van iedereen, en gaan we lekker even wat eten bij de Mc Donalds. Duncan wil een Happy Meal met kipnuggets, hier eet hij lekker wat van toto dat hij genoeg heeft.

Thuis gekomen is Duncan een beetje moe, en wil hij lekker even lui zitten op de bank. Als hij even lekker lui heeft gezeten met de tablet, wil hij lekker gaan spelen met zijn treinen.

In het begin van de avond zet Papa een muziekje aan, en Duncan vind dit leuk. Hij begint een beetje mee te doen met de muziek, en gaat lekker op zijn manier een beetje mee dansen. Dan vraagt Duncan of hij nog lekker in de tuin mag, en Duncan gaat lekker de tuin in.
Dan pakt Papa de discocube en zet deze bij de deur, zodat je de muziek veel beter in de tuin kan horen (en de buren ook).

Papa neemt de tablet mee naar buiten en Duncan zit er lekker muziekjes op uit te zoeken, en heeft het echt heerlijk naar zijn zin.
Als de muziek na een tijdje weer zacht staat, komt de buurvrouw buiten en die vraagt aan Duncan waar de muziek is gebleven want ze vond het wel gezellig. Duncan loopt direct naar de tablet en zet de muziek weer harder.

Dan gaat het echt tijd worden om naar binnen te gaan, en even later gaan we naar boven. We kleden Duncan om, en leggen hem lekker in bed.
Duncan vraagt of hij nog een filmpje van Thomas de trein mag kijken. En als de tv net 10 minuutjes aan staat ligt Duncan al weer lekker te slapen na een heerlijke leuke en lange dag voor hem.[ voeg commentaar toe ] ( 399 bekeken )
Gesprek met de Oncoloog over de uitslagen van de scans. 
Vandaag zijn wij naar het PMC geweest voor de uitslagen van de scans van vorige week.

De strohalm die we hadden, is wederom weer heel erg veel kleiner geworden! Het strohalmpje is dus ook zeer fragiel!

De tumor is gelukkig niet verder gegroeid en er zijn geen nieuwe uitzaaiingen bijgekomen, maar ze zien wel op de scans dat de intensiteit van de tumor weer aan het toenemen is.

Het enige wat er gedaan kan worden is Duncan meer tijd en kwaliteit te geven is zijn leven.

De behandelopties welke we nu hebben zijn de MIBG therapie, en de MIBG-GEM therapie.

De MIBG therapie is op dag 1 radioactief jodium inspuiten, en dan zal Duncan in quarantaine ongeveer 7 dagen moeten uitstralen.

De MIBG-GEM therapie is op dag 1 en dag 8 het toedienen van Gemcitabine (chemo), en ook het toedienen op dag 1 van het radioactieve jodium. Ook hier zit Duncan dan ongeveer 7 dagen in quarantaine.

Het grote probleem en misschien wel een dilemma is dat er veel tumor in Duncan zijn lever zit. De lever moet de MIBG opruimen. Er bestaat een kans dat door de MIBG activiteit in de tumorcellen van de lever, deze zoveel schade oploopt dat de functie van de lever uitvalt.
Dan zou Duncan heel erg ziek worden en zelfs kunnen overlijden.


Wij willen aan iedereen vragen om dit NIET met de kinderen te delen! Dit omdat wij dit erge nieuws nog niet aan Duncan verteld heben, omdat wij de kwaliteit van zijn leven op dit moment heel erg belangrijk vinden. Wij willen niet dat Duncan nu zelf gaat opgeven, of heel erg verdrietig gaat worden als hij dit hoort.

Wij willen dat iedereen (ouders en kinderen) gewoon normaal blijven doen tegen Duncan, zodat Duncan het naar zijn zin blijft hebben en dus nog kan genieten van zijn leven.

Wij beslissen zelf wanneer wij het tijd vinden om dit ZELF aan Duncan te vertellen.
[ 17 commentaren ] ( 1096 bekeken )
Nieuwe kleding kopen. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, en hij was weer lekker vroeg wakker. Hij was om half zeven al lekker uitgeslapen, en hij is zelf weer gaan zitten in zijn bed.

Het lukt Duncan steeds vaker om weer wat meer zelf te doen, wat hij niet meer kon door de tumor in zijn buik en door zijn verzwakte spieren.

Duncan wil als hij wakker is meteen lekker in zijn kamertje spelen, en na 10 minuten wil hij weer terug komen naar de slaapkamer om daar lekker op bed te spelen en tv te kijken.

Als we naar beneden gaan wil Duncan lekker met zijn Cars auto's spelen, hij zit dan heerlijk een hele tijd fantasievol te spelen.
Dan wil Duncan lekker even op de bank zitten om een spelletje te doen op de tablet, niet veel later probeert Duncan YouTube weer leeg te kijken.

Als Duncan daar ook weer mee klaar is wil hij weer gaan spelen op de grond, maar dan wel met zijn treintjes. We ruimen samen de autootjes
op en pakken de treintjes. Hier speelt hij ook weer heerlijk mee.

Dan wordt het even tijd om even wat boodschappen te doen, Duncan heeft nog een paar nieuwe makkelijk broeken en wat shirtjes nodig. We gaan een aantal winkels in en hebben snel wat we willen en moeten hebben voor Duncan.
Duncan wil ook nog even bij de Intertoys kijken, en hij weet al dat we niks gaan kopen. Hij wil toch kijken, en hij moet zelf rondlopen dus hij gaat zelf uit zijn rolstoel. Papa loopt er dan maar achteraan. We kunnen niet naar boven want de "Lift" is defect, en dat is nu juist waar Duncan eigenlijk wil kijken. We gaan er dan ook maar weer snel vandoor, en we zijn klaar maar Duncan wil nog lekker even buiten genieten van het zonnetje. Na een rondje lopen gaan we weer naar huis toe.

Als we weer thuis zijn gaat Duncan weer lekker spelen met de treintjes. Ruim voor het eten zetten wij de sonde voeding weer uit, want Duncan wil patatjes met kipfingers eten.
Als we gaan eten zegt Duncan dat hij ook een pitabroodje met knoflooksaus wil, Papa en Mama eten namelijk shoarma.
Duncan moet wel wat patatjes opeten (Papa eet de rest dan wel op), en dat eet hij ook met smaak het pitabroodje met knoflooksaus op.

Na het eten zit Duncan nog wat te spelen voordat we weer naar boven gaan. Maar voordat we naar boven gaan, zit Papa en Duncan elkaar een beetje te plagen. Ze zitten elkaar een beetje te kriebelen en heeb nde grootste lol. Duncan en Papa vinden dit heel erg leuk, want dit hebben ze een hele lange tijd zo niet kunnen doen.

Dan gaan we lekker naar boven toe. Als we in de slaapkamer zijn, wil Duncan nog lekker wat tv kijken. En al kijkend naar de tv valt Duncan lekker in slaap.

We hopen op een een rustige nacht, want morgen moeten weer naar het PMC voor een gesprek met de Oncoloog van Duncan.
We krijgen morgen te horen wat de uitslagen zijn van de scans, en hoe het vervolg van de behandeling er uit gaat zien.
[ voeg commentaar toe ] ( 324 bekeken )
Duncan zit lekker in zijn vel. 
Duncan heeft afgelopen weer heerlijk geslapen, en wakker worden deed hij pas om kwart over acht.

Na het wakker worden wil Duncan lekker op het bed spelen, en wat tv kijken. Duncan zit lekker in zijn vel, en hij voelt zich goed.
Dat Duncan zich heel goed voelt zegt natuurlijk niets!

Als we lekker beneden in de woonkamer zijn gaat Duncan weer lekker met zijn treintjes spelen, en tv kijken.
Duncan is de hele dag heerlijk druk en lekker aan het spelen, hij kijkt tv, speelt met van alles of in met de tablet bezig.

Halverwege de middag zetten wij de sondevoeding van Duncan uit, zodat Duncan weer een beetje trek krijgt in eten. Duncan wil namelijk lekker kippensoep mee eten.
Als het eten klaar is eet Duncan lekker wat kippensoep mee, hij neemt er ook een stokbroodje en wat soepstengeltjes bij.

Na het eten staan Jens en zijn Mama voor de deur, ze komen kaarten brengen voor het weekend. Duncan en Jens spelen lekker met de Cars auto's, en we genieten er gewoon van hoe de kids aan het spelen zijn.

Na een bakkie koffie gaan Jens en zijn Mama weer naar huis, want Jens moet morgen weer vroeg op. Duncan speelt nog lekker even wat verder, maar niet veel later gaat ook Duncan naar de slaapkamer.

We kleden Duncan om en hij speelt nog even wat op bed. Na het spelen valt Duncan lekker in slaap.


[ 1 commentaar ] ( 382 bekeken )
Weer een leuke dag. 
Duncan heeft weer lekker geslapen vannacht. 's Morgens heel vroeg wel even wakker geworden om zijn broek te doen, en daarna lekker verder gaan slapen om pas tegen acht uur wakker te worden.

Nadat Duncan wakker is geworden, is het hem eindelijk gelukt om zonder hulp te gaan zitten in bed. En toen Papa zijn ogen open deed zag hij Duncan naast het bed staan, Papa was gelijk goed wakker toen hij Duncan zag staan. Duncan was heel erg blij dat het hem zelf gelukt was om te gaan zitten en dan het bed uit te komen.

Hij is lekker gaan spelen in zijn kamer, en na een kwartiertje kwam hij weer lekker luieren in het bed.
Als we naar beneden gaan wil Duncan lekker met zijn treintjes spelen, en later zit hij een spelletje te spelen op de tablet.

Na de lunch gaan we naar zijn vriendje Brandon toe, en daar is Duncan weer lekker aan het spelen. Duncan is weer lekker een beetje druk aan het doen, hij heeft het dan ook lekker naar zijn zin.

Duncan en Brandon kom zelf op een moment incognito de kamer in, Duncan met pet en zonnebril, en Brandon met pet en shawl voor zijn neus. Hier hebben we vlug een foto van gemaakt.

Na het avondeten zijn we weer lekker richting huis gegaan, waar Duncan weer lekker even is gaan spelen. Na een paar minuten heeft hij geen zin meer, en dan wil hij nog even met de tablet op de bank.

Dan wordt het toch echt tijd om naar bed te gaan, we brengen Duncan lekker naar zijn bed waar hij na een leuke dag heerlijk en snel in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 338 bekeken )
Een leuke lange dag. 
Duncan heeft vannacht weer lekker geslapen, hij is pas zo rond half acht wakker geworden.

Na het wakker worden wilde Duncan lekker weer in zijn kamer spelen, en na een minuut of tien wilde Duncan weer lekker in de slaapkamer op bed spelen.

Als we na een tijdje beneden in de woonkamer komen, wil Duncan gelijk met zijn treintjes spelen. Na een tijd met zijn treintjes te hebben gespeeld, wil Duncan lekker op de bank zitten en een filmpje kijken.

Als Duncan het filmpje heeft afgekeken gaan we lekker de deur uit. We gaan vanmiddag lekker op bezoek bij familie. Duncan vind het leuk als we daar naar toe gaan. We nemen van alles mee zodat Duncan zich een beetje kan vermaken als we daar zijn.

Duncan zit heerlijk te spelen in de kamer, en wij zitten lekker buiten op het balkon te genieten van het mooie weer. Dan wil Duncan er ook lekker bij komen zitten met de tablet op schoot. Hij laat een paar filmpjes zien en hij zit de liedjes daar van al aardig mee te zingen.

We zijn Duncan alvast een beetje aan het opwarmen voor volgend weekend, wat dat gaat een geweldig weekend worden voor hem.

Duncan hobbelt met enige regelmaat van binnen naar buiten, en andersom. Hij heeft het heerlijk naar zijn zin.

Met het eten krijgt Duncan weer lekker patatjes met een kroketje.
Duncan eet lekker wat patatjes, en een heel klein stukje van zijn kroket. Dan wil hij wat van Papa zijn soep eten, en Papa deelt zijn soep met Duncan. Duncan vind het lekker en wil zelf ook nog wat soep, en hier zit hij lekker een broodje in te dopen. Als toetje eet Duncan lekker wal vanillevla met slagroom. Duncan heeft van alles wat gegeten, en hij heeft ook weer lekker gegeten.

Na het eten gaan we weer lekker naar huis, en Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin gehad. Als we thuis zijn wil Duncan weer gelijk met zijn treinen spelen. Duncan is nog steeds niet moe, maar als het bijna half negen is wil Duncan toch lekker naar boven toe.

We gaan naar boven en kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed.
Duncan valt na een lange, maar leuke dag lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 350 bekeken )
De verjaardag. 
Duncan heeft na twee mindere nachten eindelijk weer eens wat lekkerder geslapen.

Hij werd wel weer lekker vroeg (half zeven) wakker, en wilde direct in zijn kamer spelen. Na een minuut of 10 in zijn kamer te hebben gespeeld, wil hij toch weer lekker naar de slaapkamer komen en in bed tv kijken.

Even later lekker naar beneden gegaan, waar Duncan lekker met zijn treintjes gaat spelen.
Als Mama boodschappen heeft gedaan, eten we nog even een boterham.
En als we klaar zijn gaan we naar de Junior Store, die hadden namelijk een leuke actie opgezet. Als we daar binnenkomen zijn ze blij om Duncan te zien, en hij krijgt een tas vol met tekeningen, kaartje en leuke cadeautjes.

Als we weer thuis zijn wil Duncan gelijk alles uitpakken, en hij is weer blij met alles wat hij heeft gekregen. Na weer eventjes lekker gespeeld te hebben is het weer tijd om weer weg te gaan.
We gaan naar de verjaardag van Duncan zijn grote neef Robin, Duncan heeft het de hele middag lekker naar zijn zin.

Duncan zit de hele middag lekker te spelen en hij vermaakt zich prima.
Met het eten zit Duncan lekker weer te smullen van patatjes met een frikadel, en als toetje een lekker ijsje.

Na het eten is Duncan moe en gaan we lekker naar huis toe.
Thuisgekomen wil Duncan nog even met zijn treintjes spelen, en daarna wil hij lekker gaan slapen.

We gaan lekker naar de slaapkamer en kleden Duncan om, en leggen Duncan lekker in zijn bed. Niet veel later is Duncan lekker in slaap gevallen, en slaapt lekker.[ 1 commentaar ] ( 313 bekeken )
De MIBG & MRI scans 
Duncan heeft vannacht weer onrustig geslapen. Om 4 uur de wekker gezet om de sondevoeding uit te zetten, want Duncan moet weer nuchter blijven.

Om 7 uur wakker geworden van de wekker, en direct de douche in.
Duncan geeft aan er helemaal geen zin in te hebben. Mama en Papa zeggen dat ze het ook allemaal niet willen, maar dat het wel weer zal moeten vandaag.

Beneden gekomen wil Duncan lekker spelen met zijn treintjes, en om 9 uur vertrekken we weer richting Utrecht naar het PMC.
We komen op tijd aan bij het PMC, en bij aankomst worden we gelijk verwelkomd. Duncan krijgt gelijk te horen dat er weer een groot pakket is binnen gekomen voor hem, en dan mogen er weer spierballen en temperatuur worden gemeten.

Duncan mag lekker op een bedje gaan zitten en we doen zijn lange broek uit omdat het altijd wel warm is tijdens de scans.
Om 10 minuten voor elf komen we aan bij de MIBG, en daar staan er een aantal ongeduldig te wachten. Ze zeggen dat de afspraak om half elf was, en de zuster verontschuldigd zich en zegt bij ons staat kwart voor elf op de lijst.

Vlug brengen we Duncan naar binnen, en Papa legt Duncan rustig neer op de tafel van de MIBG scan. Duncan is heel rustig en Papa en Mama knuffelen hem, dan dient de Anesthesist het slaapmiddel toe en dan valt Duncan heel snel in slaap.

Papa en Mama lopen samen met de zuster weg, pffft het hele lange wachten in nu begonnen. Papa en Mama gaan even naar buiten in het zonnetje zitten om een frisse neus te halen.

Zo rond half twee lopen Papa en Mama richting de ruimte van de MRI scan, want zo zijn we heel dicht bij als ze klaar zijn.
En dan duurt het wachten nog langer, we zien het twee uur worden en nog zijn ze niet klaar. Dan horen we dat er wat problemen zijn.
Mama en Papa zitten gelijk een beetje verschrikt te kijken, maar dan komen er twee dames aanlopen die vertellen dat het nog even wat langer duurt en dat met Duncan alles goed is.

De MRI scan had last van een storing, maar is inmiddels verholpen en ze zijn bijna klaar met Duncan. Even later hoorden we dat er voor de MRI scan een spoedgeval tussendoor kwam, en de storing kwam er ook nog bij. Maar tegen drie uur waren ze eindelijk klaar met Duncan.

Pfft dat heeft allemaal echt heel erg lang geduurd, en nu is het dik een week in spanning wachten op de uitslag.

Dan mogen we eindelijk weer lekker bij Duncan, hij is al een beetje aan het wakker worden als hij naar de uitslaapkamer gaat.
Daar word Duncan wakker, en hij heeft het niet echt naar zijn zin.
Als Duncan Papa ziet wordt hij heel eventjes een beetje boos op Papa, en die begrijpt gewoon dat Duncan een beetje boos is.

Als Duncan goed wakker is mogen we weer lekker terug naar de afdeling.
Daar aangekomen wil Duncan zijn color changer Mac (van Cars), welke hij vandaag cadeau heeft gekregen uitpakken. Duncan pakt zijn color changer Mac uit, en hij is er heel erg blij mee.

Dan kleden we Duncan weer goed aan, en mogen we eindelijk weer lekker naar huis. Thuis gekomen wil Duncan spelen met zijn treintjes, en na het eten gaan we naar boven.

Duncan wil even spelen met zijn nieuwe color changer, hij zit in de badkamer op een grote handdoek. En diverse bakjes zijn gevuld met koud en warm water. Duncan zit hier lekker een tijdje mee te spelen, en als hij geen zin meer heeft is hij ook moe.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed, Duncan kijkt nog lekker even naar Paw Patrol op tv en dan valt hij lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 364 bekeken )
De slaapdokter. 
Duncan heeft een klein beetje onrustig geslapen.
Papa heeft gisteravond om middernacht de sondepomp van Duncan uitgezet, omdat Duncan nuchter moet blijven.

De wekker ging heel erg vroeg af, om 5 uur werden we wakker gemaakt door de wekker. Pffft dit is wel heel erg vroeg om wakker te worden hoor, maar gelijk het bed uit en de douche in.

We zijn al om half zeven 's morgens vroeg de deur uitgegaan op weg naar het PMC te Utrecht. We zijn ruim op tijd aangekomen in het PMC, waar we ons direct melden. We krijgen gelijk te horen dat er toch wel weer een stapel post op Duncan ligt te wachten.
De standaard controles worden gedaan, en er wordt ook weer bloed uit de lijn afgenomen. Ook moet Duncan in een potje plassen, dit wordt ook weer onderzocht. Duncan weet wat er gaat gebeuren, maar is toch best wel een beetje zenuwachtig voor alles.

Dan wordt het tijd om het jasje voor de OK aan te doen, we kleden Duncan om en hij gaat lekker in bed zitten met twee knuffeltjes.
Bij de OK aangekomen heeft Duncan al verteld dat Papa deze keer mee mag om hem weg te brengen naar de OK. Als we voor de OK aankomen ontmoeten we de Anesthesist, en deze maakt een grapje dat Dikkie Dik ook een haarnetje op moet. Papa pakt vlug een netje en draait deze zo in elkaar dat deze net over het hooft van Dikkie Dik past. De Anesthesist vindt dit goed gedaan en we mogen meelopen naar de OK, Duncan blijft rustig liggen in zijn bed. Papa moet Duncan uit zijn bed tillen en in de OK op de tafel neerleggen.

Duncan doet het allemaal weer heel erg goed, en als de Anesthesist iets in Duncan zijn lijn spuit valt Duncan heel snel in slaap.
Papa geeft Duncan nog heel snel een hele grote dikke knuffel, en dan moet Papa Duncan in goede handen achter laten.

Nu zijn ze bezig met Duncan om de neussonde en de Hickmanpleister te vervangen, tevens worden er ook een beenmergpunctie en een botbiopt gedaan in de heupen.

Na een lang half uur wachten krijgen we een telefoontje dat Duncan naar de uitslaapkamer is gegaan. Als Papa naar binnen loopt (Mama moet wachten in de wachtkamer), ligt Duncan een beetje te huilen in zijn bed. Hij heeft het even niet naar zijn zin, Papa gaat Duncan gelijk troosten. De dame die Duncan in de gaten moet houden vraagt of Duncan een ijsje wil en wat wil drinken, Duncan wil niks. Dan vraagt ze of Duncan een lieve knuffel wil, en ze komt er gelijk met twee aanlopen. Duncan kiest een lieve zachte pandabeer uit. Duncan blijft een beetje huilen, en er wordt besloten om Mama er ook maar even bij te halen.
Duncan wordt nu wat rustiger.

Dan mag Duncan eindelijk weer terug naar de afdeling toe.
Als we daar weer zijn dat zegt Papa dat hij even de rolstoel uit de auto gaat pakken, omdat we willen voorkomen dat Duncan pijn in zijn heupen gaat krijgen. Als Papa terug komt ligt er een grote doos op Duncan zijn bed, en Duncan wil deze uitpakken.
Duncan en Papa doen dit samen, en als de doos open is komen de kleuren Groen en Geel op je af. De doos zit vol met wel 4 verschillende shawls, 2 vlaggen, een mooie pet en natuurlijk Storky.
Duncan is gelijk blij met deze mooie doos.

Als Duncan zijn kleding weer aan heeft i het weer tijd om richting het UMC te gaan. Als we ons melden op de afdeling Nucleaire geneeskunde moeten we heel even wachten. En na heel even wachten mogen we meelopen. We gaan een kamer in waar Duncan weer een radioactief jodium krijgt toegediend t.b.v. de MIBG scan voor morgen.
Na deze inspuiting kunnen we zelf weer terug lopen richting het PMC.

En als we daar weer aankomen, kunnen we al onze spullen pakken en iedereen een goede dag toewensen.
We kunnen weer lekker naar huis, in de auto zit Duncan een beetje stilletjes voor zich uit te kijken.

Als we thuiskomen gaan we gelijk even boodschappen doen, eerst de bakker en dan de slager. De slager vraagt aan Duncan of hij lekker een plakje worst wil, maar voordat Papa kan vragen of dit wel een goed idee is op een nuchtere maag zit de eerste grote hap al in Duncan zijn mond. En het blijkt meteen dat het geen goed idee was, Papa vraagt aan de slager of hij een zakje heeft, want Duncan zit gelijk te spugen.

De worst en heel veel slijm komen er gelijk uit, en Duncan blijft dan kokhalzen. Papa ziet dat de neussonde niet meer door Duncan zijn keel zit, maar in zijn mond. Papa besluit direct om de neussonde gewoon uit Duncan zijn neus te trekken, en daarmee ook uit zijn mond en keel.
Het kokhalzen houd direct op. De slager vraagt direct of het zijn schuld is, en wij zeggen dat hij daar ook niet veel aan kan doen.
Als Duncan weer rustig is gaan we weer lekker naar huis.

Thuis aangekomen wil Duncan lekker spelen in de kamer.
Dan halverwege de middag horen we een paar kinderen een beetje luidruchtig zijn voor de deur, en dan staat er ineens eentje via het keukenraam naar binnen te kijken. Duncan ziet meteen dat het zijn grote vriend Bart is, en hij komt gelijk van de bank.
Bart wil een pakje door de brievenbus doen, maar Papa doet samen met Duncan de deur open en roept dan: Jaaaa jullie zijn betrapt!

Bart, zijn zusje Lieke en hun Mama moeten een beetje lachen, en Papa zegt kom heel even binnen. Duncan, Bart en Lieke hebben gelijk heerlijk zitten spelen in de kamer, en hebben er een heerlijke bende van gemaakt (maar dat maakt niet uit). Het was heerlijk om te zien dat Duncan het heel erg naar zijn zin heeft, en er ook van heeft genoten.
Aan het einde van de middag was de tijd weer aangebroken om afscheid te nemen, want de familie Vierhout moet ook naar huis om te eten.

Na het eten is Duncan lekker op de bank blijven zitten met de tablet op schoot. Duncan zit lekker in zijn vel, want hij zingt sommige liedjes best wel lekker mee. Duncan gaat dan lekker een beetje hangen op de bank, maar nog steeds kijkend naar de tablet.
En na een minuut of tien lekker hangen is Duncan ineens in slaap gevallen.
We hebben Duncan na een zware en toch leuke dag nog lekker even laten liggen op de bank voordat we hem in bed hebben gelegd.


[ voeg commentaar toe ] ( 412 bekeken )
Een heerlijke dag. 
Duncan heeft best wel weer lekker geslapen vannacht, en als hij wakker is geworden wil hij meteen gaan spelen in zijn kamertje.

Na een minuut of 10 roept Duncan dat Papa moet opschieten, want Duncan wil op zolder gaan spelen met de treinbaan. En niet veel later zit Duncan met veel plezier met de treinbaan te spelen.

Na ongeveer een half uurtje heeft Duncan er weer genoeg van en wil hij lekker naar beneden. Hij wil in de kamer lekker op de bank zitten, en hij gaat lekker even naar de tv kijken.

Duncan vermaakt zich de hele dag lekker en hij is met van alles aan het spelen. Halverwege de middag zetten we de sondevoeding weer even uit, om weer een beetje hongergevoel op te wekken bij Duncan.

Vanaf dat moment zit Duncan lekker met de tablet op de bank, hij zit lekker spelletjes te spelen of kijkt filmpjes op YouTube.

Als Mama het eten klaar heeft, krijgt Duncan een lekker bordje spinazie en een balletje gehakt op zijn bord. Duncan heeft trek hij eet het met smaak op. Totdat Duncan iets anders op Papa zijn bord ziet liggen. Duncan wil zijn balletje gehakt niet meer eten, hij wil de saucijs op het bord van Papa proeven.
Papa snijd een stukje af voor Duncan, en hij vind het heerlijk.
Duncan zegt dat hij geen balletje gehakt meer wil eten, hij wil de saucijs van Papa opeten. Papa snijd de saucijs lekker in stukjes voor Duncan, en Papa eet de bal gehakt dan maar op.

Na het eten zit Duncan nog lekker even rustig op de bank tv te kijken, en daarna wil hij nog even met de treinbaan op zolder spelen.
We zeggen tegen Duncan dat hij niet te laat naar zijn bed kan, omdat morgen heel erg vroeg de weker weer gaat.

We leggen Duncan uit dat we morgen om half acht in de ochtend bij het PMC moeten zijn. Duncan moet morgen weer richting de slaapdokter en dan krijgt hij weer een beenmergpunctie en een botbiopt, en hierna krijgt hij ook weer de inspuiting voor de MIBG scan welke een later staat gepland.

Duncan is lekker aan het spelen met de treinbaan, en dan wordt het toch echt tijd om richting slaapkamer te gaan.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed, hij mag nog even tv kijken en dan valt Duncan lekker in slaap.


[ 1 commentaar ] ( 383 bekeken )
Bloemkool eten. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en even nadat hij wakker geworden is wil hij lekker in zijn kamertje spelen.

Als Duncan ongeveer een uurtje waker is, wil hij voordat hij naar beneden gaat met de treinen op zolder spelen. Hier vermaakt Duncan zich weer heerlijk, hij rijd rondjes met de treintjes Thomas en Percy.

Als Duncan is uitgespeeld zetten Duncan en Papa de treintjes weer terug op hun plekje en gaan we naar beneden.
Als we beneden in de woonkamer zijn wil Duncan lekker even op de bank tv zitten kijken. Als Duncan lekker eventjes tv zit te kijken wil hij weer lekker op de grond met zijn treintjes spelen.

Duncan vermaakt zich heerlijk de hele dag, en halverwege de middag hebben we de sondevoeding lekker even uitgezet. Dit doen we eigenlijk een beetje zodat we een beetje een honger gevoel kunnen veroorzaken bij Duncan.

Mama had al eerder vandaag aan Duncan gevraagd wat hij zou willen eten vandaag, en hij wilde lekker bloemkool met een balletje gehakt eten.

Als het eten bijna klaar is gaan we lekker aan tafel zitten, en Duncan zit verlekkerd naar zijn bordje met eten te kijken. Duncan eet met veel smaak zijn bloemkool op en daarna begint hij aan zijn balletje gehakt, maar als hij een paar stukjes heeft gegeten zegt hij ineens dat hij nog meer bloemkool wil eten.
Duncan krijgt nog een schepje bloemkool op zijn bord, en hier begint hij ook lekker aan. Maar als hij hier een paar happen van op heeft, geeft Duncan toch aan dat hij genoeg heeft gegeten.

Na het eten speelt Duncan nog wat en daarna gaan we lekker naar boven toe. Duncan wil niet met de treinbaan spelen op zolder, hij wil naar zijn bed toe. We kleden Duncan om en trekken zijn pyjama aan, Duncan wil nog wel een filmpje kijken voordat hij gaat slapen.

Het filmpje kijken voor het slapen neemt Duncan wel erg letterlijk.
Duncan valt niet in slaap en kijkt gewoon de hele dvd van Brandweerman Sam af. Als de film is afgelopen mag de tv uit van Duncan, en dan valt hij lekker snel in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 329 bekeken )
Een bloedneus. 
Duncan heeft weel lekker geslapen, en hij is pas om half acht weer wakker geworden.

Na het wakker worden nog lekker even rustig aan doen, Duncan wil lekker in zijn kamer spelen. Als Duncan klaar is in zijn kamer wil hij naar zolder om daar met de treinbaan te spelen.

Als we weer beneden zijn wil Duncan Mama helpen met croissantjes te maken, en dit gaat Duncan best wel goed af (en naderhand smaakten ze ook nog eens lekker).

Dan een beetje aan het einde van de ochtend stopt Duncan zijn vinger ergens in, wat wij liever niet willen zien (maar ieder kind doet het).
En dan ziet Duncan zijn vingertje rood gekleurd zijn, hij heeft een bloedneus.

Papa helpt Duncan met zijn bloedneus en zet hem op de bank, hij knijpt zijn neus dicht en laat hem daarna weer even hard snuiten. Maar zijn neus blijft bloeden, dan maar even de neusspray gebruiken. Dit geeft ook niet het gewenste resultaat, Duncan zijn neus blijft bloeden. Papa knipt een stukje van een speciaal soort spons af en stopt dit in Duncan zijn neus. Deze spons moet Papa hierna nog 2 maal vervangen, maar dan stopt het bloeden eindelijk.

Duncan wil gaan spelen op de grond, maar moet van Mama en Papa nog even lekker rustig op de bank blijven zitten.

's Middags vertrekken we naar en verjaardag van Duncan zijn neef Jayden. Duncan heeft het gelijk naar zijn zin daar en gaat lekker spelen, Papa en Mama zien hem af en toe lopen en dan is hij weer lekker weg.

Na deze verjaardag zijn we naar Lenie en Sil en Robin gegaan.
Daar heeft Duncan ook nog heel even gespeeld, en daarna zijn we met zijn allen vertrokken richting een Italiaans restaurant.
We zijn dus lekker gaan uit eten, Duncan had er ook lekker zin in.
Duncan lijkt nog steeds niet moe, en zit nog steeds lekker in zijn vel. Iedereen heeft iet Italiaans besteld, alleen Duncan niet. Duncan wilde patatjes met mayonaise eten.

We hebben met zijn allen heerlijk gegeten, en Duncan en Pap hebben een overheerlijke ijscoupe met slagroom samen gedeeld.
Duncan wilde de slagroom, en Papa moest het ijs op eten. Maar even later zit ook Duncan van het ijs te smullen.

Als we weer thuis komen gaat Duncan op de bank zitten en een filmpje kijken, en niet veel later zakt hij lekker onderuit. Duncan is toch best wel moe geworden van de hele dag. We gaan naar boven en doen Duncan zijn pyjama aan en leggen hem lekker in zijn bed.

Niet veel later ligt Duncan na een hele goede super leuke dag lekker te slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 323 bekeken )
Een hele goede dag. 
Duncan in vannacht niet heel vaak wakker geweest, en hij heeft eindelijk weer eens heerlijk geslapen.

En na een paar mindere dagen hebben heerlijk rustig aan gedaan met het opstaan. Duncan was als eerst wakker, en Mama moest Papa door middel van een knuffel wakker maken van Duncan.
Hier door lag Duncan dan ook gelijk in een deuk van het lachen.

We zijn halverwege de ochtend pas lekker naar beneden gegaan, en Duncan wil gelijk spelen met zijn treintjes.
Duncan is vandaag weer lekker vrolijk en druk, vele malen beter als de afgelopen dagen dus.

Nadat Mama de kleine boodschapjes heeft gehaald, gaan we daarna met zijn drietjes de grotere boodschappen halen en hierbij mag Duncan weer een autootje uitzoeken.

Weer thuisgekomen wil Duncan gelijk weer lekker spelen, en dit houd hij een hele tijd vol.
Dan komt zijn vriendje Jens met zijn Papa en Mama langs, Jens gaat lekker spelen met Duncan. En de ouders hebben het een en ander te bespreken met elkaar.

Aan het eind van de middag gaan Jens en zijn Papa en Mama ook weer naar huis, en dan gaan wij ons ook even klaar maken om te gaan eten.
Duncan wilde wel lekker aan tafel eten en dan lekker gourmetten.
Duncan was al lekker een stukje stokbrood aan het eten voordat we aan tafel zaten. Als we aan tafel zitten eet Duncan een paar patatjes en een stukje frikadel, en dan heeft hij weer genoeg.

Duncan mag weer lakker van tafel af en gaat lekker op de bank zitten.
Even later gaat hij lekker liggen, maar gaat dan toch weer zitten.
Hij vraagt of hij een toetje mag eten, maar hij moet heel even wachten.
Als Duncan eindelijk zijn toetje heeft eet hij deze voor de helft op en hoeft dan niet meer.

Na nog wat tv te hebben gekeken wil Duncan naar boven om met de treinbaan te spelen op zolder. Hier maakt Duncan een foutje en er ontspoort een trein. Duncan schrok hier een beetje van, maar Papa heeft Duncan uitgelegd wat hij dan snel moet doen.

Na een dik half uur zegt Duncan dat hij moe is, en Papa en Duncan zetten alle treinen weer op hun plekje terug.
Papa en Duncan gaan naar beneden, en we trekken Duncan zijn pyjama aan.

Duncan gaat lekker zijn bed in, en hij valt lekker na een goede dag heerlijk in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 312 bekeken )
Op controle in Delft. 
Duncan heeft vannacht wel weer aardig geslapen, wel uiteraard een aantal malen wakker geweest.

Wakker geworden van een wekker, maar we hadden eigenlijk geen zin om wakker te worden. Dus eerst toch nog een beetje rustig wakker worden, en dan toch de badkamer in en naar beneden toe.

Om half 10 werden we verwacht in het Reinier de Graaf te Delft voor de controle van Duncan zijn bloedwaarden. Na het afnemen van het bloed konden we direct weer weg. Op de terugweg naar huis ook nog even langs de speelgoedwinkel geweest om weer een paar nieuwe treintjes te kopen.
Duncan heeft er weer 3 mooie treinen bij.

Later werden we gebeld door de zuster van het Reinier de Graaf.
Duncan zijn Hb was 2.8 en zijn Trombocyten waren 9, zijn rode en witte bloedcelen waren beide dus veel te laag.

We moesten om 14 uur ons weer melden op de afdeling in het Reinier de graaf voor een dubbele transfusie. Duncan kreeg eerst de trombocyten toegediend en daarna het bloed.

Je zag Duncan in het ziekenhuis weer redelijk snel opknappen, en wee veel meer kleur op zijn gezicht krijgen. Na verloop van tijd begon hij gelukkig ook weer lekker praatjes te krijgen. Duncan voelde zich zelfs zo goed dat toen hij een muziek video op YouTube aan het kijken was, zelfs zijn bed uitging en lekker een beetje probeerde te dansen.
Na de transfusies is er weer bloed afgenomen ter controle, en we horen later in de avond de uitslagen via de telefoon. We krijgen dan gelijk te horen of we morgen nog een keer moeten terug komen of niet.

Om ongeveer half negen eindelijk weer thuisgekomen, en toen hebben we eerst even lekker een broodje gegeten, Duncan heeft zelfs ook weer lekker een stukje stokbrood op.

Duncan wilde lekker op de bank zitten en naar de tv kijken, hij ging lekker een beetje hangen op de bank.
Niet veel later is Duncan na een lange en vermoeiende dag heerlijk op de bank in slaap gevallen. En toen Duncan lekker lag te slapen op de bank, kwam de kat Ernie lekker tegen Duncan aan liggen.

Dan gaat de telefoon van Mama, het is de zuster uit het Reinier de Graaf. Ze verteld dat de bloedwaarden van Duncan goed zijn, en we hoeven dan ook niet te komen morgen.

Later hebben we Duncan lekker naar boven gedragen en lekker in zijn bed gelegd.


[ voeg commentaar toe ] ( 320 bekeken )
Beetje druk, en vaak moe. 
Duncan heeft afgelopen nacht best wel weer lekker geslapen, hij is wel een paar keer wakker geweest maar is wel weer direct in slaap gevallen.

Als Duncan 's morgens wakker wordt zegt hij dat zijn broek verschoond moet worden, en als papa het wil gaan doen gaat er iets mis. Hebben we toch net nog pech, dat is dus 's morgens vroeg het bed verschonen.

Als dat weer is gebeurd dan duiken we toch nog even lekker terug het bed in. Tv aan en lekker een beetje rustig aan doen, Duncan wil gelijk lekker in zijn kamertje spelen. Na een klein half uurtje is Duncan weer lekker terug in de slaapkamer, en dan vraagt hij of hij op zolder mag spelen met de treinen.

Duncan is op zolder heerlijk aan het spelen met de treinen, maar na ongeveer een half uurtje zegt hij dat hij moe is. We zetten alles weer terug op zijn plek, en gaan dan lekker naar beneden.

Als we beneden in de woonkamer zijn wil Duncan lekker op de bank zitten met de tablet, maar Papa zet de tv aan en zegt dat Duncan gewoon even tv gaat kijken. Als Duncan een kwartiertje zit wil hij spelen met zijn Thomas treinbaan. Papa help Duncan een beetje en Duncan gaat lekker zitten spelen, en Duncan is ook weer lekker een beetje druk.

Dan zegt Duncan ineens dat hij moet spugen, Papa pakt heel vlug weer de emmer. En Duncan gooit het halve koekje eruit wat hij een half uurtje eerde heeft gegeten. Hierna gaat het weer met Duncan, en hij heeft geen last van zijn buik.

Duncan blijft nog even met zijn treinen spelen, en dat zegt hij weer dat hij moe is. Papa helpt Duncan een beetje om weer lekker op de bank te zitten. Dan roept Mama vanuit de keuken dat de optocht voor Koningsdag eraan komt, en Duncan wil kijken.

Papa tilt Duncan op en loopt naar de keuken, en Papa zet Duncan op het aanrecht voor het raam neer. Terwijl Duncan lekker zit te kijken ziet hij ineens een aantal bekenden zwaaien. Duncan vind dit wel leuk en zwaait een beetje terug.

Het liefst waren we er ook bij geweest, maar we weten nog niet of Duncan zijn weerstand goed is. En daarom nemen we liever geen risico, voordat Duncan "ziek" thuis zit.

Als de optocht weer voorbij is vraagt Duncan of Papa de racebaan wil pakken. Papa loopt naar boven en komt weer naar beneden met de racebaan. Papa zet deze even in elkaar en even later spelen Duncan en Pap met de racebaan.

En weer is het na ongeveer een half uurtje dat Duncan zegt dat hij moe is, Papa helpt Duncan weer de bank op. Duncan gaat dan lekker even een beetje liggen op de bank. Je ziet dat Duncan wel zin heeft om te spelen, en af en toe een beetje gek te doen. Maar hij is zeer snel vermoeid, ook zien we her en der rode vlekjes op zijn lichaam.

We denken dan ook dat Duncan weer een zak rode en witte bloedcellen nodig heeft.

Tussen de middag wil Duncan lekker een pannenkoek eten, en deze eet hij lekker bijna helemaal op.

Duncan vermaakt zich in de middag uren met zijn treintjes, auto's, lego, en de tv.
Met het avond eten wil Duncan in eerste instantie lekker een tosti met kaas eten, maar als Mama de tosti wil gaan maken zegt hij dat hij toch geen tosti wil.

Duncan wil na het eten nog wel een ijsje eten, en deze eet hij ook voor de helft op.
Dan gaat Duncan een beetje hangen op de bank, en later zegt hij dat hij naar boven wil. Papa vraagt nog of Duncan nog met de treinen wil spelen op zolder, maar Duncan wil niet.

Duncan is moe en hij wil lekker naar zijn bed.
We gaan naar boven en kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed.
Niet veel later slaapt Duncan al.

Gelukkig hebben we morgen ochtend een afspraak in het Reinier de Graaf staan voor de controle van Duncan zijn bloedwaarden.
Papa en Mama denken dat er wel een bloedtransfusie uit zal komen, maar dat zullen we morgen pas zeker weten.[ voeg commentaar toe ] ( 355 bekeken )
Bloedneus? 
Duncan heeft vannacht best wel weer lekker geslapen, wel een paar keer wakker geweest om zijn broek te verschonen en de sondevoeding te vervangen.

Als we nog lekker rustig aan het wakker worden zijn, roept Duncan ineens dat er bloed aan zijn vinger zit. Mama vraagt waar die vinger heeft gezeten, en Duncan zegt in me neus. Papa helpt Duncan met zijn neus door hem een paar keer goed te laten snuiten, en gelukkig loopt het er niet erg hard uit. Papa pakt een beetje vaseline en smeert dit bij Duncan in zijn neus, om te voorkomen dat het nog erger gaat bloeden

Niet veel later gaan we naar beneden, en daar laat Papa Duncan zijn neus nog een paar keer snuiten. Er blijft nog steeds een klein beetje bloed uitkomen.

Duncan wil met zijn treinen spelen, maar Mama en Papa zeggen dat Duncan lekker rustig op de bank moet gaan zitten. Dit doet hij in eerste instantie met tegenzin, en even alter wil hij dan wel de tablet.

Duncan zit een tijde lekker rustig op de bank, en Papa laat Duncan af en toe zijn neus snuiten. Gelukkig gaat het bloeden een beetje ophouden.
En even later vraagt Duncan of hij nu met zijn treinen mag spelen, en dat mag hij nu wel. Duncan gaat lekker spelen met zijn treinen, en dat blijft hij dan ook wel een tijdje doen.

Hierna wil Duncan ineens met de treinen op zolder gaan spelen, en hij kan niet wachten. Duncan zegt tegen Papa dat hij moet opschieten, want hij wil met de treinen op zolder spelen.
Na een uurtje spelen met de treinen is Duncan moe, en wil hij weer naar beneden.

Hij gaat lekker op de bank hangen en lakker naar de tv kijken.
Later in de middag komen Duncan zijn Tante Lenie en neef Robin langs, en dit vindt Duncan best wel leuk.

Hij is gelijk weer lekker een beetje druk aan het doen.
De rest van de middag is Duncan lekker met van alles aan het spelen.

Voor het avondeten had Duncan aangegeven dat hij wel weer lekker wat patatjes met kippies wilde eten, maar als Mama vraagt of ze het moet klaar maken zegt hij nee.

Maar even later wil hij toch wel wat eten, en Mama maakt het alsnog klaar voor Duncan. En hij eet het weer met wat smaak op.

Na het eten wil Duncan weer naar zolder om met de treinen te spelen, en Papa neemt Duncan weer mee naar zolder.
Duncan zit hier lekker te spelen, maar luistert niet echt goed naar Papa. Papa heeft namelijk tegen Duncan gezegd dat hij de treintjes niet van de rails mag afhalen, maar doet dit toch.

Dan geeft Duncan weer aan dat hij moe is, en dat hij wil gaan slapen.
We gaan naar beneden, en eerst even naar het toilet en dan tanden poetsen. Dan trekken we Duncan zijn pyjama aan en leggen hem lekker in bed.
Duncan valt lekker snel in slaap, na een leuke dag.


[ voeg commentaar toe ] ( 324 bekeken )
Weer een injectie met neulasta 
Duncan heeft lekker geslapen afgelopen nacht, hij is niet wakker geworden. Alleen toen Duncan en Mama wakker werden om 6 uur moet het bed worden verschoond.

Na het verschonen van Duncan en het bed, toch nog even lekker terug het bed in om nog even verder te luieren.
Als we zijn uit geluierd gaan we naar beneden, waar Duncan lekker op de bank tv gaat zitten kijken.

Even later zegt Duncan dat zijn buikje honger heeft, en Papa vraagt wat hij dan wil eten. Duncan zegt dat hij een appeltje wil eten. Papa schilt een appeltje en snijd deze in stukjes, en Duncan zit het met smaak op te eten. Als Duncan ongeveer drie kwart van zijn appel op heeft gegeten hoeft hij niet meer.

Als Duncan een half uurtje later nog lekker op de bank zit, zegt Duncan dat hij moet spugen. Papa pakt heel snel een emmertje en zet de voedingspomp uit, en Duncan moet overgeven Het lekkere appeltje komt er weer uit net zoals de sonde.

Papa kan de sonde nog net op tijd tegenhouden voordat deze er helemaal uit is. Als het weer een beetje gaat met Duncan ziet hij dat zijn sonde een flink stuk uit zijn neus is gekomen, en hij kijkt Papa aan.
Papa stelt Duncan gerust dat het niet erg is dat hij moest overgeven, en dat we de sonde rustig gaan terug duwen.

Papa zegt tegen Duncan dat hij even moet gaan slikken, en dan gaat Papa de sonde weer rustig terug duwen in zijn neus. Duncan heeft goed geluisterd naar wat Papa heeft verteld, en binnen een paar tellen zit de sonde weer terug op zijn plek. Maar voordat de voedingspomp weer aan kan moet Papa eerst even controleren met een spuitje met water of de sonde nog in de buik van Duncan uitkomt, en gelukkig zit de sonde weer helemaal goed.

Duncan blijft nog even rustig op de bank zitten, en hij wil de tablet hebben om een spelletje te spelen.

De rest van de dag gaat het gelukkig weer normaal met Duncan, en hij speelt met zijn treinen, auto's, en lego.

Rond half vier plakken we bij Duncan een pleister met een verdovende zalf op zijn bovenbeen t.b.v. de neulasta injectie.
De kinderthuiszorg is er om kwart voor vijf, en Duncan is ineens erg zenuwachtig. De dame van de kinderthuiszorg vraagt of Duncan weet waarvoor ze er is, en Duncan weet het.

Dan begint Duncan ineens te huilen als ze naar hem toe komt lopen, met de injectie op haar rug.
Als ze aan Duncan vraagt wat er nu is wijst hij naar haar arm, welke ze op haar rug houd met de injectie. Papa haalt voorzichtig de pleister van Duncan zijn been als hij bij Mama op schoot zit.
Duncan vind het echt eng, en hij gaat nog wat harder huilen als ze de injectie richting Duncan zijn been brengt.
Dan als ze de injectie toedient dan schreeuwt Duncan even, omdat hij de vloeistof er in voelt stromen.
Dan zegt de dame dat het al weer klaar is houd Duncan ook op en hij kijkt naar het plekje en ziet een heel klein drupje bloed. Pap vraagt of hij een pleister wil, en Duncan kiest een pleister van Paw Patrol uit. Duncan is weer rustig en de pleister zit op zijn been.

Mama had al eerder gevraagd of Duncan lekker gebakken aardappeltjes en een stukje zalm wilde eten, en dat wilde hij wel. Mama had dan ook alle boodschappen gehaald, en deze weer lekker klaargemaakt.

Maar als we aan tafel zitten en Duncan zijn bordje neergezet wordt, schuift hij deze direct van zich af. Duncan wil niet eten, en we vragen waarom Duncan niet wil eten. Duncan zegt dat het vies is, en we leggen uit dat hij dat niet kan weten als hij het nog niet heeft geproefd. Dan zegt Duncan dat hij de zalm vind stinken.

Mama vraagt dan wat Duncan wel wil eten, en dat zegt hij dat hij wel een Mickey toetje wil eten. Hier eet Duncan ook een paar happen van en hoeft dan ook niet meer.

Na het eten wil Duncan nog even met de treinen op zolder spelen, maar na een kwartier zegt hij dat hij moe is. Papa en Duncan gaan naar de slaapkamer, en we kleden Duncan weer lekker om.

Duncan wil nog wel even naar Brandweerman Sam kijken, en pap zet de dvd aan. Duncan kijkt bijna de hele dvd af alvorens lekker in slaap te vallen.[ voeg commentaar toe ] ( 318 bekeken )
De dagbehandeling. 
Duncan heeft weer heerlijk geslapen in zijn eigen bed, zo heerlijk dat hij maar 1 keer is wakker geworden vannacht om zijn broek te doen.

Wakker worden deden we van de wekker om 7 uur, en we konden niet te lang luieren in bed want we moeten vandaag op tijd de deur uit.

Vlak voor 9 uur heeft Papa Duncan zijn medicijnen gegeven, en toen zijn we om 9 uur vertrokken richting het PMC voor de dagbehandeling.

Papa moest met de auto eerst nog even tanken, en op het moment dat Papa dat staat te doen moet Duncan ineens overgeven. Duncan gaf het aan, en Mama was gelukkig op tijd met het emmertje wat we uit voorzorg altijd in de auto hebben.

Duncan geeft aan dat het wel weer met hem gaat, en Papa zet in de auto een leuk muziekje op voor Duncan.
Iets voor 10 uur komen we aan bij het PMC, waar we ons melden op de afdeling.

De zuster doet eerst weer alle controles (temperatuur, gewicht en bloeddruk), Duncan zijn bloeddruk is nu een stukje lager als voorgaande dagen.

Dan mogen we mee met een andere zuster, welke de chemo voor de dagbehandeling aankoppelt. Duncan wordt door veel zustertjes aangesproken met de vraag of alles nu weer goed gaat met Dikkie Dik.
En hij vertelt iedere keer weer dat het weer goed gaat met zijn pootje en zonder de sonde voeding.

Duncan zit lekker rustig op de bank in de dagbehandelkamer, en Duncan staat als het er bijna helemaal op zit ineens op.
Papa loopt maar achter Duncan aan met zijn paal, en Duncan loopt naar de huiskamer. Duncan wil daar heel even spelen, maar dan zit de chemo er in. De zuster komt alles weer even afsluiten, en moet bij Duncan nogmaals zijn bloeddruk even meten. Deze is ongeveer hetzelfde gebleven als toen we aankwamen.

Dan als we weer terug lopen naar Mama, komt Duncan zijn oude kamergenootje Bjorn in zijn bed langs met zijn Papa en Mama.
Duncan begint dan hard op de gang te roepen naar Mama dat ze moet komen. Mama komt er aan en Duncan loopt de kamer binnen bij Bjorn, en toevallig ligt ook het andere kamergenootje Timo ook op deze kamer.

Iedereen vindt het leuk dat Duncan even langs komt met zijn Mama en Papa, We babbelen eventjes en dan gaan we toch echt weer weg, we moeten nog even langs de apotheek. Als we bij de apotheek zitten zegt Duncan dat hij honger heeft.

Duncan heeft honger omdat Mama de pomp met sondevoeding uit heeft gezet toen Duncan moest overgeven vanochtend, en deze is niet meer aangezet.

Duncan eet dan lekker bijna een heel broodje met hagelslag op, en even later wil hij de uitsmijter van Papa proeven. Duncan vind de uitsmijter ook lekker, en hier eet hij ook nog lekker een beetje van mee.

Dan gaan we weer lekker naar huis, en als we zijn thuisgekomen vraagt Mama aan Duncan wat hij wil eten vandaag.
Duncan zegt dat hij bloemkool met een schnitzel wil eten, en Mama gaat de boodschappen halen.

Duncan wil lekker met zijn treintjes spelen en hij vermaakt zich prima in de kamer. Dan zegt Duncan dat hij moe is, en Mama vraagt of ze zijn kussen moet pakken voor op de bank. Dit wil Duncan wel, en hij gaat lekker even lui liggen.
Maar Duncan ligt niet echt lang, en even later zit hij weer gewoon recht op.

Ongeveer 3 kwartier voor het eten zetten de de sondevoeding lekker even uit bij Duncan, in de hoop dat hij meer eet dan 2 hapjes.
En Duncan wil gelijk aan de tafel gaan zitten, terwijl Mama nog moet gaan beginnen met koken. Het maakt Duncan niet uit en hij blijft lekker zitten totdat zijn eten er is.

Duncan krijgt zijn bordje en hij zit lekker te smullen van zijn bloemkool en zijn schnitzel. Dan heeft Duncan genoeg gegeten, Mama en Papa zijn eigenlijk een beetje verbaast en blij dat Duncan het lekker heeft gegeten.

Na het eten gaat Duncan lekker op de bank hangen en hij twijfelt nog of hij een toetje wil of niet, maar wat later zegt hij dat hij toch maar geen toetje wil.

Als Duncan na het eten lekker een uurtje op de bank heeft gezeten geeft hij aan dat hij een beetje moe is en lekker naar zijn bed wil.
Papa vraagt nog of Duncan niet nog even met de treinen op zolder wil spelen, maar hij wil echt naar zijn bed.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, en niet veel later valt hij lekker rustig in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 391 bekeken )
Weer naar huis. 
Duncan heeft best wel lekker geslapen, en is uiteraard weer regelmatig even wakker geweest om zijn broek te verschonen.

's Morgens wel lekker wat langer geslapen, Duncan en Papa werden pas om half acht wakker. Vlak nadat Duncan en Papa wakker waren, kwam Mama alweer de kamer op.

Duncan wilde meteen weer een cadeautje uitpakken, en na het uitpakken was het tijd voor het ontbijt.

Duncan wil meteen naar de huiskamer en wil een Mickey toetje eten.
Dikkie Dik met de paal en sondevoeding moet ook mee naar de huiskamer.
Papa en Mama eten een broodje terwijl Duncan lekker zijn toetje voor de helft op eet. Als we klaar zijn komt de zuster even de controles doen bij Duncan, de spierballen van Duncan zijn nu goed. Ze vraagt of er bij Dikkie Dik ook spierballen gemeten moeten worden, en Duncan zegt ja. Dikkie Dik krijgt nadat bij Duncan de spierballen zijn gemeten het bandje om zijn nek en kop.

Als het meten klaar is zegt Duncan dat Dikkie Dik weer beter is, en dat het verbandje van zijn pootje af moet, en de sondevoeding inclusief sonde kan ook weer weg. Dikkie Dik zit zelfs even te eten van Duncan zijn toetje.

Na het eten gaan we terug naar de kamer, en Papa gaat de spullen uit het Ronald Mc Donaldshuis halen.
Als Papa terug komt heeft Mama al het een en ander opgeruimd.
De zuster heeft Duncan ook zijn chemo van vandaag, de eerste dagbehandeling gegeven.

Papa gaat alles in de auto zetten, en als Papa hiermee klaar is zit de hele kofferbak van de auto weer vol met kleding, cadeautje en kaartjes.

Om 11 uur is het klaar met de chemo en het spoelen erna, en komt de zuster Duncan afkoppelen, en sluit ze de lijntjes bij Duncan af.
Als we helemaal klaar zijn zeggen we Duncan zijn kamergenootje Timo en zijn Papa en Mama gedag.
Dan gaan we even naar Bjorn toe, die nu op een andere afdeling ligt na zijn ingrijpende operatie. Bjorn zijn Papa en Mama vinden het leuk dat we nog heel even langs komen. Duncan heeft nog een leuk schilderijtje gemaakt voor Bjorn, en geeft zijn Mama een leuk cadeautje voor zijn Bjorn en zijn zusje. Als zijn Mama het cadeautje heeft uitgepakt wil Bjorn het toch wel zien en hebben. Na ongeveer een minuutje of vijf hebben we gedag gezegd en zijn we richting huis vertrokken.

Als we buiten komen ruikt Duncan weer de lekkere frisse buitenlucht, en hij geniet hier dan ook lekker van.
Eenmaal in de auto wil Duncan naar muziek van Woezel & Pip luisteren, maar de usb stick werkt niet mee. Duncan zit onderweg naar buiten te kijken, en als we bijna thuis zijn zegt hij ineens "we zijn er bijna".

Eenmaal thuis wil Duncan gelijk met zijn Cars auto's spelen, maar welke hij wil hebben zitten nog in een koffer. Dus Duncan gaat lekker zitten op de bank met een tablet.

Als Papa en Mama klaar zijn met uitpakken wil Duncan toch weer met zijn treinen spelen.
Aan het einde van de middag is Duncan een beetje moe, en gaat hij een beetje lui liggen op de bank.

Mama vraagt wat Duncan wil eten, en hij zegt dat hij patatjes met kippie wil eten. Papa loopt dan maar even naar de schuur en zet de pan maar even aan voor Duncan.
Duncan zit even later lekker te smullen van zijn patatjes en kippies. Hij eet er wel niet veel van, maar hij eet er wel iets bij.

Na het eten wil Duncan nog wel even met de treinen op zolder spelen, maar als Thomas 1 rondje gereden heeft zegt Duncan dat hij moe is.
Dan gaan we weer lekker naar de slaapkamer en doen Duncan zijn pyjama aan.

Duncan wil nog wel even de nieuwe dvd van Paw Patrol kijken, en dan vat hij lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 333 bekeken )
Dikkie Dik is ook ziek. 
Duncan is de afgelopen nacht weer regelmatig wakker geweest om zijn broek te verschonen, en verder heeft hij wel redelijk geslapen.

Als Papa 's morgens aankomt op de kamer, is Mama Duncan aan het aankleden. Als Duncan is aangekleed wil hij meteen weer een cadeautje uitpakken, hij blijft dit toch echt wel leuk vinden.

Dan komt de zuster kijken of Duncan al wakker is, en ze vraagt of ze gelijk maar even de controles zal doen.
Duncan zijn temperatuur en gewicht zijn goed, maar zijn bloeddruk is nog steeds te hoog. Ze noteert dit en vermeld dit in het verslag.

Duncan wil lekker gaan ontbijten in de huiskamer, hij zegt dat hij een Mickey toetje wil eten. Maar als we daar zitten en Mama pakt het toetje wil Duncan het niet meer.

Na het ontbijt gaan we weer lekker terug naar de kamer, en Duncan wil lekker in de stoel gaan zitten. Hij gaat zich daar lekker vermaken met de tablet, hij kijkt filmpjes op YouTube en doet diverse spelletjes.

Later wil Duncan weer lekker lui in zijn bed liggen, hij is een beetje moe maar hij gaat niet slapen.
Duncan vermaakt zich de rest van de dag met zijn treintjes, auto's en de tablet.

In de middag komt de zuster nog een keertje de bloeddruk bij Duncan opmeten, en deze is wederom te hoog.

Later in de middag komt er nog visite voor Duncan, en dit vindt hij best wel leuk en hij heeft het dan ook lekker weer naar zijn zin.

Als de zuster in de middag nog even langskomt verteld Duncan dat Dikkie Dik ook ziek is en ook een slangetje in zijn neus heeft.
Ze speelt hier heel erg goed in mee, en gaat wat spullen pakken.
Ze pakt een sonde en pleisters en brengt dit met Duncan aan bij Dikkie Dik. Ze heeft ook een spuitje met water om te controleren of de sonde goed zit. Dan vraagt ze wat voor sondevoeding Dikkie Dik moet hebben, en Duncan verteld dat ze kattensondevoeding moeten hebben.

Ze zegt dat ze even moet kijken of ze dat wel hebben, en ze gaat weg.
Even later komt ze terug met de mededeling dat ze dat hier in het ziekenhuis niet hebben, en dat ze het moet gaan halen.

Na een tijdje komt ze weer terug met een paal en een fles met Dikkie Dik sondevoeding. Duncan sluit samen met de zuster Dikkie Dik aan op de sondevoeding. Dikkie Dik krijgt ook nog een verbandje om zijn voorpootje, omdat hij deze flink heeft gestoten en dus zeer doet.

Met het avondeten wil Duncan weer in de huiskamer zitten, en hij zegt dat hij een tosti kaas wil eten, en Dikkie Dik moet ook mee. Mama geeft het door aan de dame van de catering, en ze maakt een lekkere tosti kaas klaar voor Duncan.
Duncan eet twee stukjes van zijn tosti en dan wil hij niet meer, hij wil weer een Mickey toetje eten. Duncan moet even wachten tot Mama klaar is met eten, en dan pakt ze een lekker Mickey toetje voor Duncan.

Duncan eet hier de helft van op, en wil dan gelijk ook weer terug naar de kamer. Eenmaal op de kamer gekomen wil Duncan weer lekker lui in zijn bed gaan liggen, en dan eet hij de rest van zijn toetje op.

Als Papa en Mama zien dat Duncan een beetje moe wordt geven we aan bij de zuster dat zijn metingen gedaan moeten worden voordat hij in slaap valt. Iets later is ze daar al om de dagelijkse metingen weer te doen.
De temperatuur is in orde, en zijn bloeddruk is weer een stuk gezakt maar nog wel aan de hoge kant.

Hierna gaat Duncan lekker slapen, en we hopen weer op een beetje een rustige nacht.


[ 1 commentaar ] ( 383 bekeken )
Een heerlijke rustige dag. 
Duncan heeft een rustige nacht gehad, hij is niet zo vaak wakker geweest.
Wel was hij later dan Papa wakker geworden.

Maar als Mama weer de kamer op komt lopen, dan wil Duncan direct een cadeautje uitpakken.

Hierna gaan we lekker even ontbijten in de huiskamer, en Duncan wil lekker een toetje eten. Duncan eet het toetje voor ongeveer de helft op en laat het dan staan omdat hij genoeg heeft, maar bijna altijd gaat hij een kwartiertje later weer lekker verder eten.

Om 10 uur komt de pedagogisch medewerkster weer om gezellig met Duncan te knutselen. Duncan gaat lekker even een schilderijtje welke hij heeft gekregen verven. Dan komt toevallig ook de juf langs, deze had geen tijd afgesproken wanneer ze langs zou komen. Vanmiddag kan ze niet dus Duncan heeft vandaag vrij van school, jippieeee!

's Middags doet Duncan het lekker rustig aan, en ligt lekker op zijn bed met de tablet in zijn hand of hij speelt wat met zijn auto's.

Met het avond eten wil Duncan in de huiskamer zitten, en hij wil weer lekker patatjes eten. Mama gaat patatjes halen voor Duncan, en Papa maakt het eten klaar voor Mama en zich zelf.

Als Duncan weer een paar patatjes op heeft wil hij niet meer, hij heeft genoeg. Hierna wil Duncan weer lekker naar zijn kamer en zijn bed in. Wij vragen aan de zuster of ze zijn bloeddruk snel kan komen opmeten voordat hij in slaap valt.

En als alles weer klaar is ligt Duncan lekker in zijn bed, en hij gaat lekker slapen.
[ voeg commentaar toe ] ( 342 bekeken )
Gesprek met de Cardioloog. 
Duncan heeft afgelopen nacht best wel weer "rustig" geslapen, wel regelmatig wakker geweest om zijn broek even te doen.

's morgens weer lekker wakker geworden, en als Papa weer op de kamer komt reageert Duncan blij. Hij weet dan ook dat hij meteen een leuk cadeautje mag uitpakken.

Duncan wil ook lekker naar de huiskamer, en daar gaan we dan ook even later naar toe. Papa en Mama gaan dan even ontbijten, en Duncan kan lekker spelen.

Na het ontbijt gaan we weer terug naar de kamer waar Duncan lekker even aan tafel gaat spelen, en even later zit hij weer lekker in zijn bed te spelen. Dan komt er een zuster binnenlopen die verteld dat de pedagogisch medewerker vandaag een te druk programma heeft en niet kan komen, maar er kan wel iemand anders komen knutselen. Dat vind Duncan wel goed.

Als Deze dame er is dan gaat Duncan er bij zitten, en hij wil wel wat van klei maken. Ze pakt eerst een houten plankje die Duncan mag gaan verven, en dit doet hij heel beheert en goed. Als het plankje is geverfd dan krijgt Duncan wat klei, en als hij daar even mee bezig is dan wil Duncan niet meer (het is niet dezelfde klei als thuis).

Papa vraagt of hij dan wat voor Duncan zal maken, en dat vindt hij wel goed. Een Papa heeft een goed lijkende Haagse Règâh voor Duncan gemaakt (het is alleen jammer dat de klei niet hard wordt).

Dan komt om 11 uur de juf langs bij Duncan, Mama en Papa gaan dan heel even weg zodat Duncan weer rustig wat kan doen met de juf. Duncan is bijna een uurtje bezig geweest, en hij heeft heel erg goed zijn best gedaan.

Vroeg in de middag komt de Oncoloog van Duncan ook nog even langs, omdat wij een paar vragen hadden.
De uitslagen van de beenmergpunctie en botbiopt van de afgelopen scans waren nog niet bekend bij ons. Maar de uitslagen hiervan zijn positief, en er is dus niets in gevonden.
Ook de uitslag van de Cardioloog van afgelopen donderdag was nog niet bekend, maar we werden eigenlijk weer terug verwezen naar de afdeling cardiologie.

Als het gesprek klaar is gaan we weer terug naar Duncan, en heel erg toevallig staan de Cliniclowns voor de deur. Duncan reageert in eerste instantie zo van ik heb geen zin, maar Papa dirigeert ze eigenlijk wel naar binnen. En als de Cliniclowns binnen zijn vind Duncan het toch wel heel erg leuk. Ze zijn ongeveer een kwartiertje binnen, en Duncan heeft het erg naar zijn zin en doet erg goed mee me ze.

Als de Cliniclowns weer vertrekken naar een andere kamer lopen Papa en Mama even naar de afdeling cardiologie. We spreken daar de Cardioloog, en deze verteld ons dat hij net de Oncoloog heeft gesproken vanwege de erg hoge bloeddruk van Duncan. De hoge bloeddruk is voor Duncan echt niet goed vanwege de slechte hartklep die hij heeft. De Cardioloog verteld ons dan ook dat er alles aan gedaan moet worden om de bloeddruk naar beneden te krijgen, en hij verteld ook dat hoe meer meetpunten je hebt hoe beter je de bloeddruk kunt monitoren.
Papa zegt dan eigenlijk meteen dat ze dan twee maal per dag de bloeddruk moeten gaan meten, want als Duncan slaapt wordt het nog wel eens achterwege gelaten. Het medicijn voor de hoge bloeddruk wordt dan op aangeven van de Cardioloog ook aangepast.

Terug gekomen op de afdeling komt er toevallig ook een Arts aangelopen, en Mama, Papa en de Arts gaan heel even in gesprek hoe we dit gaan doen. Papa wil dat in het systeem komt te staan dat de bloeddruk 2 maal per dag opgenomen moet worden, om dit goed in de gaten te houden. Hier is de Arts het wel mee eens en ze gaat er voor zorgen dat het in het systeem komt te staan.

De rest van de middag brengt Duncan lekker rustig door in zijn bed.
Hij heeft wel bij Mama aangegeven dat hij lekker patatjes met een frikadel wil eten, en hij kan er niet op wachten lijkt het wel.

Als het etenstijd is gaat Mama lekker patatjes voor Duncan halen, en we gaan dan lekker in de huiskamer eten. Als Duncan klaar is met eten wil hij nog even lekker spelen. Duncan vind een koffertje met daarin wat Dokter spulletjes. Hij komt weer terug naar de tafel, en Papa moet het ontgelden. Hij krijgt een flink onderzoek, de temperatuur is goed maar en moet wel een flinke spuit leeg in zijn been.

even later is Duncan een beetje moe, en hij wil weer lekker naar de kamer. Als we op de kamer zijn wil Duncan lekker in zijn bed liggen, en kijkt hij nog even tv via de tablet.
Na een half uurtje kijken wil Duncan niet meer, hij wil lekker gaan slapen.

Duncan valt lekker in slaap, en we hopen op een beetje een rustige nacht.


[ 1 commentaar ] ( 355 bekeken )
Weer een leuke dag. 
Duncan is weer redelijk vaak even wakker geweest om zijn broek te doen, maar heeft verder wel lekker geslapen.

Duncan en Papa werden pas om half acht wakker, we zullen het wel nodig gehad hebben dat we zo laat zijn wakker geworden.

Als we wakker zijn komt Mama niet veel later de kamer op, en Duncan wil weer een leuk cadeautje uit de tas uitpakken.

's Morgens even Goedemorgen Nederland gekeken, waar Duncan wederom op tv was. Het was weer een leuk filmpje waarin onze KANJER iedereen bedankt die iets leuks heeft opgestuurd naar hem.

Duncan is vandaag weer wat vlotter en vrolijker dan gisteren.
Hij wil weer lekker zijn bed uit om met zijn kamergenoot Bjorn en zijn zus te spelen.

Maar na een tijdje moeten de kids stoppen met spelen omdat alles opgeruimd moet worden. Duncan zijn kamergenoot wordt namelijk gefilmd vandaag en ze kunnen er zo zijn.

Duncan gaat dan lekker zijn bed in en gaat wat op de tablet doen.
Als ze klaar zijn met filmen dan zwaaien we Bjorn en zijn familie uit, en wensen hun heel erg veel succes. We doen dit omdat hij een grote en heel erg zware operatie krijgt (welke goed is verlopen).

De juf komt ook nog heel even langs, en daar doet Duncan ook weer heel erg goed zijn best.

In de middag komen er twee dames langs van sport en spel, en die vragen aan Duncan op hij mee wil doen. Duncan zegt direct ja!
Ze vragen waar Duncan wil spelen, op de kamer of in de hal bij de liften. Duncan wil in de hal bij de liften, en hij komt direct zijn bed uit. Duncan loopt direct naar de kar met spullen, en wil deze gelijk meenemen. Even later helpt een van de dames Duncan een beetje, omdat het anders veel te zwaar zal gaan worden voor Duncan.

Duncan heeft het leuk tijdens het spel, maar na een minuut of 10 houd hij het toch voor gezien. Hij is van het lopen en het spelen toch best wel een beetje moe geworden.

Duncan wil later op de middag nog even een filmpje kijken van Thomas de trein. En tegen de tijd van het avondeten wil Duncan ook weer lekker naar de huiskamer om daar lekker te spelen.

Als Duncan lekker aan het spelen is gaan Mama en Papa lekker even eten. Later wil Duncan er lekker bij komen zitten en hij zit nog lekker even te spelen aan tafel.
Als Duncan dan aan geeft dat hij moe is en naar zijn kamer wil, dan gaan we lekker naar de kamer.

We kleden Duncan lekker om en niet veel later valt hij weer lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 244 bekeken )
Een dagje geen zin. 
Duncan heeft vannacht best wel weer aardig geslapen, maar hij wordt nu echt wel regelmatig wakker om zijn broek te doen.

Het heel erg veel plassen is nu dus echt goed begonnen door het vele vocht wat hij via het infuus krijgt toegediend. Maar Duncan weet inmiddels wel waarom dat hij zo heel erg veel moet plassen.

Duncan is weer lekker vroeg wakker geworden vandaag, en als Papa weer op de kamer komt wil hij direct de cadeautjestas hebben om wat leuks uit te pakken.

Verder heeft Duncan niet veel zin om wat te doen, 's morgens komt de juf nog even langs met de vraag hoe laat het uitkomt voor Duncan.
En ze komt later op de dag rond 14 uur terug.

Iets later komt de pedagogisch medewerker ook langs wanneer dat het uitkomt om even wat leuke dingen te doen met Duncan.

Duncan is af en toe even aan het spelen, en zit daarna weer in zijn bed.
Duncan heeft een beetje een offday.

Er wordt ook weer een doos vol met post bezorgd, hier zitten ook weer heel veel kaarten en ook leuke cadeautjes bij. Duncan wordt hier toch wel weer een beetje vrolijk van.

Om 14 uur is de juf er voor Duncan, en hij geeft direct aan dat hij eigenlijk geen zin heeft. Maar dan zijn Mama en Papa er ook nog en die zeggen dat Duncan toch nog wel even wat moet doen met de Juf.
Duncan gaat het toch wel doen, en Mama en Papa gaan even iets anders doen.

Als Papa en Mama terug komen heeft Duncan het toch wel naar zijn zin gehad met de juf. Daarna is Duncan best wel weer een beetje moe, en later valt hij even lekker in slaap.

Later in de middag komt de pedagogisch medewerker langs bij Duncan en hier heeft hij het ook mee naar zijn zin.

Met het avond eten wil Duncan lekker in de huiskamer zitten, en hier heeft hij het lekker naar zijn zin. Hij doet zelfs een klein beetje gek.

Hierna gaat Duncan lekker weer naar zijn kamer en wil lekker zijn bed in, en niet veel later valt hij lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 327 bekeken )
Tweede Paasdag 
Duncan heeft wel weer lekker geslapen vannacht, maar gaat nu wel weer wat vaker wakker worden om zijn broek te doen.

Duncan is vroeg wakker geworden van een zuster welke rond 6 uur medicijnen wilde toedienen, hij was gelijk een beetje boos. En hierna kon hij niet meer slapen, hij heeft toen maar lekker zitten spelen met een paar treintjes in zijn bed en later lekker met de tablet in zijn handen.

Als Mama dan op de kamer komt wil Duncan direct weer een leuk cadeautje uit de tas uitpakken. Duncan heeft een leuk cadeautje uitgezocht en er zit een groot paasei in vol met Paw Patrol dingetjes. Duncan en Mama denken dat er klei in de potjes zit, maar als Mama een potje openmaakt schrikt ze want er komt ineens wat uit. Het blijkt een potje verf te zijn, en gelukkig heeft ze niet ergens op gemorst.

Duncan gaat daarna nog even de laatste restjes enveloppen openmaken, en in elke envelop zit eigenlijk wel iets leuks.

Dan komt er visite langs, het zijn Duncan zijn neven Joey en Robbie met Debby en Marcel. Duncan is lekker aan het spelen met zijn neven.

Als Joey, Robbie, Debby en Marcel weer naar huis gaan, wil Duncan lekker even zitten in zijn bed.
Als Duncan heel even zit dan komen Lenie, Sil en Duncan zijn grote neef Robin langs.
Robin had beloofd om met Duncan paaseieren te zoeken, en het kamergenootje van Duncan wilde ook wel meedoen met zijn zus.
Dus hebben we de kinderen samen met Robin even naar de gang gestuurd en hebben de ouders even de paaseieren verstopt.

De kids hebben genoten van het zoeken naar alle paaseieren en paashaasjes. En na afloop hebben ze alles eerlijk met elkaar verdeelt.

Duncan heeft lekker een tijdje op de grond zitten spelen, en asl Lenie, Sil en Robin weer naar huis gaan is Duncan een beetje moe en wil lekker in zijn bedje liggen.

Duncan is een beetje erg moe geworden van al het spelen, en hij wil lekker in zijn bedje blijven liggen.
En dan komen Bert en Marge ook nog even langs voor Duncan, en Duncan wil weer spelen op de grond.
Maar even later wil hij weer in zijn bed omdat hij moe is, Duncan wil spelen maar is eigenlijk gewoon moe. Maar Duncan wil niet echt toegeven dat hij moe is.

Als alle visite weer naar huis is blijft Duncan lekker even in zijn bed liggen, en tegen etenstijd wil Duncan wel weer naar de huiskamer.
Na het eten gaan we lekker naar de huiskamer, en Duncan wil wel een Thomas de trein filmpje zien op de laptop.

Duncan kijkt ongeveer een half uurtje naar een paar filmpjes van Thomas als hij weer terug wil naar zijn kamer.
Duncan wil nog wel een ander filmpje kijken als hij in zijn bed ligt, maar hij weet eigenlijk niet welke.

En even later zegt Duncan dat hij niet meer hoeft te kijken en lekker wil gaan slapen. Duncan heeft al lekker zijn pyjama aan en hij valt lekker snel in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 363 bekeken )
Eerste Paasdag. 
Duncan heeft zijn eerste nacht in het PMC weer goed doorgebracht, hij heeft lekker geslapen. Hij is wel weer een paar keer wakker geweest om zijn broek te doen, maar dat komt weer daar al het vocht wat hij krijgt toegediend.

Als Papa 's morgens weer op de kamer komt weet Duncan meteen wat hij weer mag doen. Hij mag namelijk weer een leuk cadeautje uit de Fam. Vierhout tas uitpakken, deze tas is namelijk weer in zijn geheel door de Familie Vierhout gesponsord om Duncan te steunen in het ziekenhuis (en waarvoor zeer veel dank).

Om 10 uur is er een gezellig Paasontbijt georganiseerd in de huiskamer, en hier mogen alle kinderen en hun ouders (en broertjes of zusjes), en de medewerkers lekker komen ontbijten. Ze hebben er iets leuks en lekkers van gemaakt, en het is er best wel een beetje gezellig met z'n allen.

Duncan eet niet veel met het ontbijt, hij wil wel een boterham met kaas. Maar als hij deze heeft wil hij de kaas er niet meer op hebben, en hij likt dan gewoon alleen lekker de boter er van af (en geeft de boterham daarna aan Papa).

Als het ontbijt er weer op zit gaat Duncan lekker weer naar zijn kamer, en hij gaat daar lekker spelen met zijn kamergenoot Bjorn.
Ze spelen heerlijk samen met elkaars speelgoed.

In het begin van de middag is Duncan een beetje moe, hij wil lekker in zijn bedje liggen en valt dan lekker eventjes in slaap.
Duncan doet even een heerlijk middagdutje, en dat doet hem wel eventjes goed.

's Middags gaat Duncan weer lekker spelen, en af en toe wil hij even bij Papa of Mama zitten. Aan het eind van de middag wil Duncan weer lekker spelen in de huiskamer, en dat komt goed uit want dan kan Papa daar tv kijken.
Als de tv aan staat en Papa zit lekker te kijken, kijkt Duncan ook af en toe tv. En dan roept hij ineens heel luid MAX VERSTAPPEN! Hij ziet zijn (op Bliksem McQueen na) raceheld! Duncan blijft heel even kijken en gaat dan weer lekker verder spelen.

Mama gaat ondertussen lekker patatjes in het restaurant halen, en Duncan zit hier ook lekker van mee te smullen.
Na het eten gaan Duncan en Mama weer terug naar de kamer, en Papa blijft tv kijken. En als de race is afgelopen gaat Papa weer naar Duncan en Mama, en hij verteld aan Duncan dat Max jammer genoeg is uitgevallen. Duncan vindt dit jammer voor Max.

Duncan ligt dan al lekker in zijn bed een beetje te luieren, Mama kleed Duncan alvast maar even om voor als hij ineens in slaap valt.
En tegen half acht zegt Duncan dat hij een beetje moe is en lekker wil gaan slapen.

Duncan valt lekker snel in slaap, en we hopen op een rustige nacht.[ voeg commentaar toe ] ( 355 bekeken )
Alweer de zesde chemokuur. 
Duncan heeft vannacht weer lekker doorgeslapen.

's Morgens op tijd wakker geworden van de wekker want we kunnen niet echt rustig aan doen vandaag.

Als we zijn aangekleed lekker gelijk naar beneden en Duncan wil met zijn treintjes spelen op de grond, maar Papa en Mama zeggen dat dat nu niet kan. Dan gaat Duncan maar op de bank zitten met de tablet op schoot.

Papa en Mama ruimen nog de laatste dingen thuis op, en dan gaan ze de auto inladen. Iets voor 10 uur zitten we in de auto richting Utrecht, op weg naar het PMC. Duncan is in de auto lekker een beetje vrolijk, maar als hij ziet dat we vlak bij Utrecht zijn zit hij ineens een beetje sip te kijken. Duncan is ineens niet zo vrolijk meer, en Mama vraagt wat er is met Duncan maar die zegt dat er niks is. Ook moet Mama zijn hand even vasthouden, Duncan vind het allemaal gewoon weer een beetje (erg) spannend.

Om 11 uur komen we aan in het PMC waar we ons eerst even melden, zodat ze weten dat we er zijn.
Als we eenmaal weer gesetteld zijn gaat Duncan weer een beetje vrolijk worden. We liggen bij een ander jongetje op de kamer, en ze kunnen het vrijwel direct met elkaar vinden. En even later zitten ze samen lekker op een mat op de grond te spelen.

Papa gaat ook even de post pakken welke al klaar stond voor Duncan, het is alweer een flinke stapel. Maar Duncan is lekker aan het spelen, en hij wil nog geen post en cadeautjes uitpakken.

Maar even later wil Duncan toch wel wat uitpakken, als we lekker bezig zijn komt Kathy Mucha van de Stichting "Een Glimlach Doet Wonderen" ook nog even langs. Ze heeft een leuk cadeautje voor Duncan en voor Mama, en Papa krijgt een waardekaart voor het van het UMC om wat lekkers te halen cadeau. Ook neemt Kathy Mucha een leuk filmpje op van Duncan, waarin hij iedereen bedankt voor al die mooie en leuke kaarten en cadeautjes. Dit filmpje van onze beroemdheid wordt dinsdag 18-4-17 weer uitgezonden bij Goedemorgen Nederland.

De chemo zit inmiddels ook al weer bij Duncan aangekoppeld, en we zijn dus echt gestart met al weer de zesde chemokuur.
Duncan blijft voor de rest van de dag lekker vrolijk, en speelt veel met zijn kamergenootje.

Duncan wil in het begin van de avond lekker in de huiskamer spelen, maar als hij daar net is komt er ineens een flinke stank uit de keuken. En alle deuren vallen ineens dicht en het brandalarm gaat af.
Blijkt dat er iets is verbrand in de oven, en brandweer is onderweg. Eindelijk een beetje spanning en sensatie op de afdeling, en een flinke stank.

Duncan is dus maar weer naar zijn kamer gegaan, en we hebben de deur dicht gehouden om de stank buiten de kamer te houden.
Duncan ligt lekker in bed met de tablet, en niet heel veel later is hij toch best wel een beetje moe en wil hij lekker slapen.

Duncan valt lekker vlot in slaap, en we hopen op een beetje een rustige eerste nacht hier in het PMC.[ voeg commentaar toe ] ( 308 bekeken )
Een hele goede dag. 
Duncan heeft echt weer lekker geslapen, hij heeft heerlijk doorgeslapen tot de volgende ochtend.

Als Duncan wakker is wil hij gelijk in zijn eigen kamer spelen, en dit doet hij met veel plezier. Na een tijdje toch maar aankleden en lekker naar beneden.

Als we beneden in de woonkamer zijn wil Duncan meteen met zijn treinen spelen, en dit houd hij een hele tijd vol.

Dan gaat om 11 uur de bel, Duncan wil weten wie het is. Het is Jessica maar dan ziet hij Tim, en dan is Duncan blij verrast.
Dat Jessica zal komen wist Duncan wel, maar dat Tim zou meekomen dat was een leuke verrassing. Duncan wil gelijk zijn treinbaan opruimen en wil gaan spelen met zijn Cars auto's, en Papa ruilt de bakken even om.

Duncan en Tim zijn heerlijk aan het spelen, en niet heel veel later zijn ze ook met de Lego aan het spelen.
De Lego en de Cars auto's liggen lekker door elkaar, maar ze hebben het lekker naar hun zin.

Als Jessica en Tim weer naar huis zijn moet Papa even een boodschapje doen, en Duncan wil wel mee. Dua schoenen en jas aan, Ado Den Haag muts weer op zijn hooft en naar buiten met ze tweetjes.
Duncan zegt ook dat hij even lang de winkel van zijn Tante Debby wil om even gedag te zeggen. Als de boodschap gedaan is lopen we even langs de winkel, en Duncan zijn neefjes zijn er ook. We blijven even babbelen en gaan daarna weer richting huis.

En dan belt Mama ineens naar Papa waar wij zijn, en Mama komt naar ons toe lopen. We brengen dan even iets weg en Duncan wil dan nog even naar de speelgoedwinkel toe om te kijken. Als we daar aankomen blijkt dat Duncan met de speeltafel vol met treintjes wil spelen. Hij mag dit even doen, en daarna gaan we weer naar huis toe.

Thuis gekomen wil Duncan lekker op de bank met de tablet, en niet vee later komen Tante Debby en zijn neven Joey en Robbie langs.
Duncan vind dit heel erg leuk en speelt er gezellig op los met zijn neven.

Dan willen ze boven spelen met de treinbaan, en Papa gaat met Duncan, Joey en Robbie mee naar boven.
Duncan zet de treinbaan aan, en legt alles goed uit aan Joey en Robbie. Duncan weet hoe hij de treinen moet besturen. En dan mogen Robbie en Joey ook nog even met een treintje rijden. Ze vinden het alle drie leuk om te doen. Dan vinden ze het weer genoeg op zolder, en we gaan weer naar beneden.

Weer beneden worden ineens de op afstand bestuurbare auto's gevonden, en daar wordt dan even druk mee gespeeld. Duncan heeft het weer heel erg naar zijn zin, en is dus lekker druk.

Als Debby, Joey en Robbie weer naar huis zijn vragen wij aan Duncan of hij even rustig op de bank wil gaan zitten, en dit hij dan ook even.
Maar even later gaat Duncan toch weer lekker druk doen, zoals hij eigenlijk een beetje de hele dag al is.

Aan het einde van de middag wil Duncan lekker lui op de bank liggen, en Papa en Mama denken dat hij wel even in slaap zal vallen maar dat gebeurd verbazingwekkend niet.

Duncan is even later weer lekker druk, en is lekker aan het lachen.
Maar zo rond half acht gaan we toch gewoon naar boven, om Duncan rustig aan klaar te maken voor zijn bed.

Dan als Duncan op het toilet zit gaat hij ineens huilen, en gaat hij een beetje dwars te doen. Het teken dat hij echt moe is.

We troosten Duncan en kleden hem om, en als hij zijn pyjama aan heeft gaat hij lekker liggen in bed. Hij wil nog wel Buurman & Buurman kijken, maar dit houd hij nog geen 10 minuten vol.
Duncan valt dus lekker snel in slaap.

Morgen moet Duncan weer gaan beginnen aan alweer zijn zesde chemokuur in het PMC. Maar gelukkig heeft hij vandaag een HELE GOEDE dag gehad, waar wij heel erg blij mee zijn voor onze KANJER.PS.
Denkt iedereen er nog misschien over na om de Samenloop voor Hoop te sponsoren? Draag je steentje bij naar het onderzoek van deze zeer vervelende ziekte.
Dit is een 24 uurs loop georganiseerd door het KWF, en wordt gedaan om geld in te zamelen voor Kankeronderzoek.
Voor meer info over dit evenement: Samenloop voor Hoop[ 1 commentaar ] ( 434 bekeken )
De cardioloog 
Vannacht heeft Duncan heerlijk geslapen.

Wel vroeg wakker geworden want we moesten vandaag om half tien in het WKZ zijn voor een bezoek aan de afdeling cardiologie, voor de jaarlijkse controle van Duncan zijn hart.
Eerst werd er een hart filmpje gemaakt van Duncan, dit heeft hij erg goed gedaan en dus was dit was zo gebeurd. Hierna moesten we weer even wachten in de wachtruimte voor de echo. Na een tijdje wachten was Duncan aan de beurt, en ook de echo heeft Duncan zeer goed gedaan. Een gesprek met de cardioloog over de uitslag hebben we niet gehad, die krijgen we dan weer vreemd genoeg via het PMC.

Nadat Duncan klaar was met de echo zijn we naar Poli Oranje van het PMC gelopen, en ons daar gemeld. We moesten nog even wachten voordat we aan de beurt waren. Het wachten was zeer kort, en mochten meelopen naar een behandelkamer. Hier werd er bloed van Duncan afgenomen om te kijken of alle bloedwaarden goed zijn zodat Duncan zich kwalificeert voor de chemokuur van Zaterdag. De uitslag hiervan krijgen we later op de dag via de telefoon.

Als dit allemaal klaar is vragen we of Jasmine ook nog is opgenomen. Jasmine is een kamergenootje geweest waar Duncan mee op 1 kamer heeft gelegen, en beide het zeer naar hun zin hebben gehad. Ze is er en we gaan er direct naar toe, haar Papa en Mama zijn zeer verrast om ons te zien. Duncan geeft Jasmine de cadeautjes die we voor haar hebben gekocht, en ze is hier erg blij mee. We blijven nog heel even op visite, en gaan daarna weer naar beneden waar Sandra en Rik op ons wachten (want die zijn er toevallig ook). Hier maken we even een praatje mee, en daarna gaan we lekker naar huis.

Als we eindelijk weer lekker thuis zijn vermaakt Duncan zich de hele middag wel met zijn Lego, klei, de tv en de tablet.
Duncan is gezellig bezig, en is af en toe gewoon druk aan het doen.
Dan gaat de telefoon van Mama, het is het PMC met de uitslagen van de bloedwaarden van Duncan. Hij is gekwalificeerd voor al weer de zesde chemokuur.

Na het eten wil Duncan nog lekker even met de treinen op zolder spelen, maar als er 1 trein een rondje gereden heeft zegt Duncan dat hij moe is. We hebben toen alles maar weer uit gezet, en zijn naar de slaapkamer gegaan. Tijdens het omkleden begint Duncan ineens flink te hoesten, en hij zegt ineens dat hij moet spugen. Papa is net te laat met een emmertje, en Duncan en het bed zitten onder.

Nar het bed en Duncan verschoond te hebben, gaat Duncan lekker in bed liggen. Duncan valt gelukkig lekker snel in slaap, op naar morgen (weer de laatste dag thuis).
[ voeg commentaar toe ] ( 351 bekeken )
Het telefoontje van de Oncoloog. 
Afgelopen nacht heeft Duncan weer lekker doorgeslapen, als hij wakker wordt moet hij wel nodig naar de wc toe.

We zijn weer lekker vroeg wakker geworden, maar we hebben geen haast en kijken dus lekker eerst wat tekenfilmpjes in bed. En Duncan wil lekker even spelen op bed.

Dan wordt eigenlijk ineens de rust verstoord omdat Papa zijn telefoon over gaat. Papa neemt de telefoon op en het is Duncan zijn Oncoloog die belt. Ze verteld dat ze een logistiek probleem hebben, en dat betekent dat ze geen bed voor Duncan beschikbaar hebben.

De chemokuur wordt uitgesteld tot zaterdag, want dan moeten we ons komen melden op de afdeling. We moeten morgen wel naar het PMC/WKZ, omdat Duncan eert naar de cardioloog moet voor de jaarlijkse controle van zijn hart en aorta. Na de cardioloog moet Duncan ook nog even bloed laten afnemen voor de kwalificatie voor de chemokuur van zaterdag.

Na dit telefoongesprek zijn we rustig aan naar beneden gegaan, en Duncan wilde lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

Tussen de middag wilde Duncan wel weer lekker kibbeling eten, dus Mama even naar de markt gelopen. Als de kibbeling op Duncan zijn bordje ligt, zegt hij ineens dat het stinkt en dat hij het niet wil eten.
Mama en Papa kijken een beetje verbaasd naar Duncan, en vragen geen kibbeling? NEE! zegt Duncan het is vies en ik wil niet, dus Mama zegt laat het maar staan. En Duncan eet dus niet zijn kibbeling op, en hij hoeft ook niets anders.

Na het eten wil Duncan weer lekker aan de tafel met zijn Lego spelen, en later op de middag speelt hij weer lekker op de grond met zijn treinen. Duncan klaagt gelukkig niet meer over pijn in zijn lies en been. Het lopen gaat nog wel wat moeizaam, maar dat zou nog kunnen komen doordat er nog een pleister op zit.

's Avonds wil Duncan wel patatjes met kipfingertjes eten, die doen we dus even in de pan voor Duncan. En hij eet lekker zijn kipfingers en wat patatjes.

In de avond wil Duncan ook weer op zolder spelen met zijn treinen, en dit doet hij weer lekker met veel plezier. Maar aangezien we morgen vroeg ons bed uit moeten, kan Duncan niet te lang met de treinen spelen.

We gaan lekker naar de slaapkamer en doen Duncan zijn pyjama aan, en leggen hem lekker in bed. Duncan kijkt nog even naar de tv, en valt redelijk snel in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 323 bekeken )
Nog steeds last van zijn been. 
Duncan heeft vannacht lekker door geslapen, en is pas tegen half acht weer wakker geworden.
We hebben eerst nog lekker even tv liggen kijken in bed voordat we zijn opgestaan.

Na het opstaan lekker aangekleed en naar beneden gegaan, bij het aankleden klaagde Duncan al een beetje over pijn aan zijn been.
Papa en Mama doen alles rustig aan met Duncan om te proberen dat hij niet zo veel pijn heeft.

Beneden gekomen wil Duncan lekker op de bank zitten en een spelletje doen op de tablet, en later kijkt hij 2 films van de smurfen.

Halverwege de ochtend komen Linda en Jessica op bezoek bij Duncan, en dat vind hij erg leuk.

Linda heeft een tas vol met cadeautjes bij haar, en deze zijn weer voor in het ziekenhuis. Kan Duncan weer iedere dag een leuk cadeautje uitpakken. Duncan vind het leuk dat ze er zijn, en maakt ook wel een paar grapjes.

In de middag doen we eerst nog even een paar boodschappen, en even naar de speelgoedwinkel zo dat Duncan een paar Cars autootjes kan kopen.
Weer thuis gekomen wil hij lekker aan tafel spelen met zijn nieuwe autootjes. Als hij hier mee klaar is wil hij lekker op zolder met de treinbaan spelen. Duncan vermaakt zicht hier heerlijk, en hij is dan ook heerlijk aan het spelen.

Aan het einde van de middag wil Duncan weer naar beneden, en hij wil lekker in de stoel zitten met de tablet.
Na een half uurtje wil Duncan gaan liggen, maar dat kan niet in de stoel dus legt Papa Duncan lekker neer op de bank. Niet veel later slaapt Duncan lekker, om na ongeveer 2 uurtje weer wakker te worden.

Als Duncan net wakker is geworden is hij niet vrolijk en boos, en is aan het huilen. Hij geeft aan dat hij naar de wc wil en Papa en Mama helpen Duncan om de beurt omdat Duncan dit wil. Duncan geeft ook aan dat zijn been, arm en hoofd zeer doen.

Papa moet Duncan dan even dragen om naar de kamer te komen, en Duncan klaagt dan ook over pijn in zijn been, zijn arm en hoofd.

Papa vraagt aan Duncan of hij lekker even rustig op schoot wil zitten, en dat wil hij wel. Als Duncan dan bij Papa zit wordt hij weer snel wat rustiger, en Papa vraagt an of Duncan nog ergens pijn heeft. Duncan geeft aan dat hij geen pijn heeft, maar Papa moet wel voorzichtig zijn met zijn been. Papa zegt dat hij voorzichtig zal zijn.

Als Duncan lekker een half uurtje bij Papa heeft gehangen wil hij lekker gaan slapen. We gaan lekker naar boven en doen Duncan voorzichtig zijn pyjama aan. Duncan klaagt op dat moment toch weer over pijn in zijn been, en dan besluit Mama om Duncan toch maar een paracetamol te geven. Duncan kijkt dan nog lekker even naar Buurman & Buurman op de tv, en dan valt hij lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 287 bekeken )
SAMENLOOP VOOR HOOP 
De Samenloop voor hoop!

Dit is een evenement om geld in te zamelen voor het onderzoek naar Kanker.

Dit mooie evenement wordt gelopen op 24 en 25 juni 2017 in het Hofpark te Wateringen, de start is 24 juni om 14 uur en de finish is 25 juni om 14 uur.


Voor de mensen die mee willen lopen in het TEAM VRIENDEN VAN RINIE EN DUNCAN kunnen dit laten weten, dan stuur ik het rekeningnummer door van de Team Captain.
Het kost €20,00. Bestaande uit € 15,00 inschrijf geld en €5,00 voor het t-shirt.

Niet wachten niet twijfelen maar meelopen voor het goede doel!


Het is de bedoeling dat we minimaal 1 uur gaan wandelen. Dit kun je samen met iemand doen of alleen. Mocht je meer uren mee willen lopen dan kan dit ook, geef het alleen wel even door zodat je vaker ingepland kan gaan worden. Geef ook even aan of je overdag, s'avonds of s'nachts wilt lopen, dit ivm indeling.


Wil je niet meelopen, maar wel sponsoren?
Dan kan natuurlijk ook.

Binnenkort hebben we kaarsenzakken, deze kosten €5,00.
Deze kaarsenzakken kan je versieren en voor een dierbare maken.
Op 24 juni worden deze kaarsen zakken in de avonduren aangestoken zodat de paden in het park mooi verlicht zijn.

Bedrijven kunnen en mogen natuurlijk ook mee sponsoren!

Aanmelden kan via Facebook bij Petra-johnDuncan KnoesterPetra-johnDuncan Knoester


Loop mee, of Sponsor ons zodat we een mooi bedrag kunnen ophalen voor dit goede doel.


[ 1 commentaar ] ( 400 bekeken )
Laat slapen 
Duncan heeft vannacht lekker geslapen, hij is niet echt wakker geworden dus lekker een beetje doorgeslapen.

Duncan en Papa hebben lekker uitgeslapen, ze werden pas om half acht wakker. Mama was al wakker en die kwam net uit de douche.

Na het wakker worden nog wel lekker liggen chillen in bed met de tv aan.
Daarna lekker naar beneden en Duncan is lekker op de bank gaan zitten met de tablet. Hij wilde wel met zijn treinen spelen, maar aangezien Duncan best nog wel wat last heeft van zijn lies vinden wij het niet goed dat hij op de grond speelt. Later is hij op een stoeltje aan de tafel gaan zitten om lekker met zijn Lego te spelen.

tegen het middaguur aan zijn we even van huis vertrokken om eerst even wat te eten bij de Mc Donald's, en daarna even een jas voor Duncan op te halen.
Duncan heeft lekker zitten smullen van zijn Happy Meal.

Als we weer thuis zijn zit Duncan weer lekker met zijn Lego te spelen, of hij zit lekker met de tablet. Na een tijd zegt Duncan dat hij lekker een beetje op zijn zij wil liggen op de bank, en Papa legt Duncan lekker neer (al kijkend op de tablet).
Een klein half uur later is Duncan lekker in slaap gevallen, en hij slaapt lekker een tijdje door.

Rond een uur of 7 waken we Duncan maar een beetje wakker, en dat vind hij niet heel erg leuk. Maar als hij even later weer goed wakker is wil Duncan naar zolder om daar met de treinen te spelen. Duncan gaat samen met Papa naar zolder en hij vermaakt zich heerlijk met de treintjes.

Als Duncan niet meer met de treintjes wil spelen, wil hij naar de slaapkamer om te slapen. Maar Duncan is nog niet echt heel moe, en hij gaat lekker even naar Buurman & Buurman kijken. Deze dvd kijkt hij helemaal af, en Duncan valt net na 22 uur eindelijk in slaap.

[ voeg commentaar toe ] ( 337 bekeken )
Een mooie dag. 
Vannacht heeft Duncan gelukkig heerlijk geslapen, hij is een paar keer een beetje wakker geweest omdat hij niet lekker lag.

's Morgens lekker rustig wakker geworden, en toen eerst met ze drietjes nog lekker even liggen chillen. We hebben heerlijk rustig aan gedaan vanochtend.

Toen we beneden in de woonkamer waren wilde Duncan met zijn Thomas de trein spelen. Duncan is lekker op de grond gaan zitten spelen, maar na een tijdje begon hij toch te klagen over een beetje pijn in zijn been.

Als ontbijt wilde Duncan een broodje met een omelet hebben, en dit heeft Papa voor Duncan klaar gemaakt. Duncan heeft het ei rond het broodje op gegeten, en daarna hoefde hij niet meer. Maar even later gaat hij toch weer wat van zijn omelet eten.

Het been waar de lieslijn in heeft gezeten doet een beetje zeer bij Duncan, en daarom hebben we hem maar even een paracetamol gegeven. We hebben Duncan toen ook maar op de bank gezet, en na een tijdje klaagt Duncan niet meer over zijn been.

Aan het begin van de middag komen Tante Lenie en Oom Sil langs, en aangezien het heel erg mooi weer is besluiten we om lekker de deur uit te gaan.

We gaan iets doen wat Duncan echt heel erg leuk vindt, we gaan namelijk naar de stoomtreintjes in het Zuiderpark.
Duncan vind het erg leuk dat hij weer met de treintjes kan meerijden.
En zo maakt iedereen een ritje mee met Duncan, en dan komt de laatste rit die we maken. We maken met ze allen een rit op de parkbaan, en hierna is Duncan er ook wel weer een beetje klaar mee.

We gaan lekker naar huis, en daar aangekomen wil Duncan nog heel even de tuin in. Papa heeft Duncan lekker een beetje in de schaduw op een stoeltje gezet, waar hij lekker even heeft gespeeld met zijn Cars auto's.

Na het avondeten wil Duncan ook nog even met zijn treintjes op zolder spelen, en ook hier heeft hij weer veel plezier.
Als Duncan zegt dat hij een beetje moe is, gaan we lekker naar de slaapkamer. We doen bij Duncan lekker zijn pyjama aan en kijken nog even gezellig naar Paw Patrol.

Duncan valt na een super leuke en mooie dag snel in slaap.PS.
Papa zit met het idee in zijn hoofd om een actie op te zetten om geld in te zamelen naar hopelijk een betere/nieuwe behandelmethode van de Neuroblastoomtumoren. Want er is nog zeer veel onderzoek nodig, en dus ook geld nodig om deze ziekte heel goed te kunnen behandelen.
Hij zit met het idee om de statiegeldbonnen van de AH en JUMBO te wateringen inzamelen voor dit doel.
Hij zit alleen te denken wat een mooie locatie of locaties zouden kunnen zijn om deze statiegeldbonnen te kunnen verzamelen.

Wie een idee heeft of hier aan mee wil werken kan het laten weten aan ons.
[ 1 commentaar ] ( 379 bekeken )
De stamcellen oogsten 
Duncan heeft afgelopen nacht lekker geslapen en is maar 1 keer wakker geworden.

Duncan was om 6 uur weer wakker, omdat de pleister voor de injectie moest worden opgeplakt. De injectie met neupogen moest om 7 uur worden gegeven door de zuster, en Duncan vind dit nog steeds niet leuk.

Papa was vlak voor 8 uur weer bij Duncan en Mama, en Duncan zat lekker in bed met de tablet in zijn handen.

Om half negen kwamen er 2 dames van de bloedbank met een groot apparaat aan voor de aferese (stamcel oogsten).

Het hele apparaat moest eerst nog worden geïnstalleerd, alle slangetjes moesten worden geplaatst en aangesloten worden.
Toen dit eenmaal klaar was, was het even na 9 uur tijd om daadwerkelijk te beginnen met de aferese. Duncan werd met de lieslijn aangesloten op het apparaat, welke zijn bloed rondpompt en zijn superbabycellen (zoals ze het tegen kinderen zeggen) er uit gecentrifugeerd.

Tijdens de aferese moest Duncan redelijk rustig op bed blijven liggen, en dit heeft die KANJER echt supergoed gedaan. Terwijl dit bezig was hebben Mama en Papa zich ontfermd over alle post van Duncan. We hebben alle enveloppen opengemaakt en uitgepakt voor Duncan. We hebben een doos van een ballon vol met kaarten, en een doos vol met cadeautjes!

De post welke is binnengekomen is echt niet normaal hoeveel dat is, maar Duncan vind het wel heel leuk. De kaartjes moeten we nog wel even gaan bekijken met Duncan, maar dat komt nog wel.

Om ongeveer half twee zijn de twee dames van de bloedbank klaar met de aferese, ze hebben in totaal 28 milliliter superbabycellen (stamcellen) geoogst, en hiervan wordt 4 milliliter door iemand in het laboratorium geteld. Dit tellen duurt ongeveer 1 uur, en daarna weten we of we klaar zijn of morgen nog een keer moeten.

Het uur is bijna voorbij en we weten nog niets, dan komt ineens de zuster binnen lopen en dei zegt: We zijn klaaar!
Ze hebben genoeg stamcellen kunnen oogsten, en we zijn dus klaar en hoeven morgen gelukkig niet nog een keer.

Dan is het even wachten tot de zuster tijd heeft om de lieslijn te verwijderen bij Duncan. Als ze om 15 uur tijd heeft wordt Duncan met bed en al even naar de behandelkamer gebracht. Daar haalt de zuster onder luid protest van Duncan de lieslijn eruit. Voordat Duncan het door heeft is de lijn er al weer uit, en moet ze 10 minuten goed in zijn lies duwen om de ader dicht te laten gaan. Na deze 10 minuten brengt de zuster nog even een drukverband aan, en dan moeten we nog 4 uur blijven om er zeker van te zijn dat de lies niet gaat bloeden.

In deze 4 uur moet Duncan nog wel rustig in bed blijven liggen, en dit doet hij door lekker een tijdje te slapen en met de tablet in zijn handen.

Om 7 uur komt de zuster weer even terug bij Duncan om het verband te verwijderen, en een pleister te plakken. En dan is Duncan klaar en mogen we eindelijk lekker naar huis.

Alle post, cadeautjes en ander dingen heeft Papa al in de auto geladen toen Duncan lekker lag te slapen, alleen de acht ballonnen moesten nog mee de auto in.

Papa heeft Duncan gedragen naar de auto, en in de auto hebben lekker naar leuke muziek van Duncan geluisterd.

Thuis aangekomen gaat Duncan eerst even lekker op de bank zitten, en maakt de kaartjes en het cadeautje open welke nog thuis zijn binnen gekomen. Daarna wil Duncan nog even met zijn treintjes spelen, maar kort daarna zegt hij dat hij wel een beetje moe is.

We gaan lekker met Duncan naar boven, en zijn pyjama heeft hij al aan dus leggen we hem lekker in zijn bed.
Duncan valt na een lange zware dag lekker snel in slaap, en Deze KANJER heeft het vandaag (en gisteren) weer supergoed gedaan en zijn Papa en Mama zijn supertrots op die kleine grote man.

Morgen gaan we in ieder geval 1 ding doen, en dat is heerlijk relaxen.

[ 3 commentaren ] ( 478 bekeken )
Een heel klein bericht / Het begin van de stamceloogsting 
Hallo allemaal,

Hier even een heel kort bericht.

Met Duncan gaat alles goed, hij mag door voor de aferese (stamcel oogsten). Duncan is naar de OK geweest en heeft daar een lieslijn gekregen. Omdat de lieslijn vanmiddag pas is geplaatst wordt morgen de aferese gedaan.

Dit bericht is eventjes heel erg kort, en dat komt omdat er geen plekje was voor Papa om te blijven slapen. Papa is dus naar huis gereden na een lange dag, en moet morgen ook weer erg vroeg op om op tijd bij Duncan en Mama te zijn. Morgen in de loop van de ochtend wordt er een uitgebreider verhaal neergezet hier.

Doei doei.

PS.
Jessica, de pasta was heerlijk. De bak is bijna helemaal leeg gegeten.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier dan eindelijk het hele verhaal van gisteren.

Duncan heeft heerlijk geslapen en is niet veel wakker geweest in de nachtelijke uren.

's Morgens vroeg om 5 uur wakker geworden van de wekker.
En rekening houdend met het verkeer op de weg om half zeven vertrokken richting het PMC. Het verkeer zat erg mee, en we zijn om half 8 aangekomen bij het PMC.

Om 8 uur ons gemeld en toen hebben ze eerst wat bloed afgenomen voor de kwalificatie voor de aferese, en de gebruikelijke metingen zijn gedaan (lengte, gewicht, temperatuur en bloeddruk).
Daarna kregen we een gesprek met een Oncoloog over het hele verloop van de dag als Duncan door gaat voor de aferese, maar dan moeten we eerst wachten op de bloeduitslagen.

Na een uurtje wachten zijn de bloeduitslagen bekend, en Duncan gaat door voor de aferese. Duncan staat gelijk op de spoedlijst voor de OK om een lieslijn in te brengen, een tijdstip is er niet het is wachten op een telefoontje naar de afdeling.

Op de afdeling laten we weten dat ze de postkamer kunnen bellen om alles te brengen naar de afdeling, even daarna staat er een medewerker van de postkamer om te vragen of wij het willen komen ophalen.
Maar dit gaat even niet lukken bij ons, dus ze komen het gewoon naar de kamer brengen.

Als we eindelijk een kamer hebben (tijdelijk een kamer voor de dagbehandeling), komt de postkamer met 2 rolcontainers vol met post voor onze Kanjer. Van al deze post zijn er 8 dozen met een ballon erin, en gelukkig zijn het wat kleinere ballonnen. Verder zijn het kaartjes en enveloppen met kaarten en zelfs knuffels en cadeautjes erin. We zijn begonnen de kaartjes en enveloppen uit te pakken, maar we zijn niet begonnen met tellen want het zijn er echt heeeel errug veeel.

Dan komt de zuster binnen lopen, en die verteld ons dat Duncan eindelijk naar de OK mag voor het aanbrengen van de lies lijn.

Duncan vind het helemaal niets, en Papa mag niet helpen met zijn bed door de gangen te duwen. Als we op de OK aankomen mag Papa zelfs helemaal niets meer zeggen, Duncan doet zelfs een beetje boos tegen Papa (maar die vindt dat nu niet erg).
Mama gaat mee de OK op om Duncan weg te brengen, en Papa moet dan heel even wachten. Even later komt Mama terug lopen en moeten ze een uurtje wachten.

Na een lang uurtje wachten krijgt Mama een telefoontje dat alles goed is gegaan en dat Duncan weer op de uitslaapkamer ligt. Als Papa en Mama aankomen bij de OK krijgen ze toestemming om alle twee naar Duncan toe te gaan en te wachten tot dat hij weer wakker wordt.

Als Duncan wakker wordt heeft hij het niet heel erg naar zijn zin, hij is boos en verdrietig. Na een tijdje gaat het weer veel beter met Duncan en wordt hij weer rustiger.

De avond verloopt verder rustig, en is al al gauw weer laat.
Duncan gaat heel erg laat slapen, hij gaat slapen als Mama ook gaat slapen en Papa naar huis gaat rijden.

Hopen op een beetje een rustige nacht voor Duncan en Mama.[ 2 commentaren ] ( 428 bekeken )
Duncan wordt regelmatig herkent. 
Duncan is afgelopen nacht maar 1 keer wakker om zijn broek te verschonen, en heeft verder heerlijk geslapen.

's Morgens weer wakker geworden van de wekker, maar wel een beetje rustig wakker worden. We kunnen niet te rustig aan doen want we moeten om 10 uur weer in het Reinier de Graaf Gasthuis zijn.

Dus op tijd de deur uit om op tijd in het ziekenhuis te zijn.
In het ziekenhuis wordt een aantal malen gedag gezegd door voor ons onbekende mensen. Dit komt omdat Duncan een klein beetje heel erg beroemd is geworden.

Gisteren stond de telefoon van Mama roodgloeiend van diverse partijen die een interview willen met ons, maar dat doen we niet.

Duncan heeft alle media gehaald, hij is gisterochtend bij Goedemorgen Nederland op tv geweest. Vandaag is hij ook op Radio West geweest, en hij heeft vandaag ook in het AD Editie Westland gestaan.
Dit komt allemaal doordat een oproep om een kaart te sturen ontiegelijk goed wordt gedeeld zodat het gaat opvallen.

Ook in het ziekenhuis zeggen diverse zusters dat ze Duncan op tv hebben gezien, Duncan moet hier wel een beetje om lachen.

Maar in het ziekenhuis zijn we voor de controle van de bloedwaarden van Duncan, dus er wordt wat bloed afgenomen op opgestuurd naar het laboratorium. Tevens krijgt Duncan ook nog een bloedtransfusie omdat zijn Hb flink begint te dalen.

Duncan ligt lekker op een bed, en zit gewoon lekker op zijn gemak tv te kijken of zit lekker met de tablet in zijn handen.

Als na ongeveer bijna 4 uurtjes alles er weer in zit mogen we weer lekker naar huis, en worden we later gebeld door het PMC over de uitslagen.

Thuis wil Duncan weer eens lekker spelen met zijn lego. En later wil hij een film van Cars zien op tv.

Dan gaat de telefoon van mama, het is de arts van het PMC.
Ze willen dat we morgenochtend komen voor de aferese (stamcellen afstaan). Duncan zijn witte bloedcellen (leukocyten) zijn nog wat laag, maar ze nemen morgenochtend eerst weer bloed af en controleren dit.
Zijn de leukocyten hoog genoeg in aantal dan moeten we minimaal 1 nacht blijven, en als het nog niet hoog genoeg is kunnen we weer naar huis en moeten we maandag terug komen.
We hopen dus dat Duncan zijn leukocyten hoog genoeg zijn zodat we hiermee door kunnen gaan.

Met het avondeten wil Duncan lekker wat patatjes en een paar kipfingers, en dit eet hij met smaak op.

Na het eten is het nog even spelen met wat Lego, en dan echt op tijd naar bed want morgenochtend worden we al om 8 uur verwacht in het PMC.
In het PMC kunnen gelijk even zien hoeveel post (ze zijn een rolcontainer aan het vullen) er al is binnengekomen na al de oproepjes.[ 1 commentaar ] ( 448 bekeken )
Een bloedneus 
Vannacht heeft Duncan lekker geslapen.
's Morgens wel erg vroeg weer wakker geworden, omdat Duncan wakker werd en naar het toilet moest.

Daarna weer even verder rustig wakker worden in bed met met de tv aan.
We konden dit niet te lang doen want om 11 uur zou de kinderthuiszorg weer voor de deur staan.

Dan worden we opgebeld, het is de kinderthuiszorg. Er is een zorgmoment uitgevallen en ze kunnen eerder bij ons zijn. We plakken direct de pleister met zalf op Duncan zijn been en halen de injectie uit de koelkast.

Dan zegt Duncan Papa mijn vinger! Papa kijkt en ziet dat Duncan zijn vinger rood gekleurd is. Duncan heeft een bloedneus, Papa laat direct Duncan zijn neus snuiten en knijpt zijn neus dicht.
Het blijft een beetje doorsijpelen, en dan is de kinderthuiszorg gearriveerd.

Duncan wil geen prik in zijn been, stribbelt wat tegen maar even later zit de injectie weer in zijn been. Papa gaat hierna nog even verder met de bloedneus, en na een aantal dingen proberen lukt het om het bloeden te stoppen.

Dan stoot Duncan zachtjes zijn neus, en dan begint het andere neusgat flink te bloeden. Papa probeert weer hetzelfde te doen al eerder vandaag, maar het blijft nu lopen.
We besluiten om contact op te nemen met het PMC, en deze nemen weer contact op met het Reinier de Graaf. We krijgen te horen dat we verwacht worden in het Reinier de Graaf.

Maar eerst gaat Mama nog even heel snel de markt op om lekker kibbeling te halen voor Duncan en haarzelf (Papa eet wel een loempiaatje), want Duncan wilde dit heel erg graag eten.
Als alles op is gaan we richting Delft.

In het Reinier de Graaf aangekomen krijgt Duncan direct een bed toegewezen, en er wordt bloed afgenomen.
Als alles weer bepaald is zijn de trombocyten er heel snel, en kan de bloedtransfusie gaan beginnen.

Als de hoeveelheid is toegediend die Duncan minimaal moet krijgen bloed zijn neus nog steeds, alleen niet zo heel erg meer.
De zuster neemt even contact op met de Arts, en deze besluit dat Duncan de hele zak toegediend mag krijgen.

Als de rest van de trombocyten nog worden toegediend stopt eindelijk het bloeden van Duncan zijn neus.
We moeten nog even in het ziekenhuis blijven om er zeker van te zijn dat het bloeden van Duncan zijn neus echt is gestopt, ook wordt er nog even overleg gepleegd i.v.m. de controle voor morgen.
Morgen moeten we om 10 uur weer terug zijn, want dan vindt de controle van het bloed weer plaats en Duncan krijgt dan toch ook weer een bloedtransfusie omdat zijn Hb te laag gaat worden.
En dan mogen we eindelijk weer terug naar huis toe.

Als we thuis zijn ligt er al weer een leuk aantal kaarten voor Duncan in de brievenbus, en Duncan vind dit echt wel weer leuk.
Na het uitpakken en lazen van de kaarten wil Duncan de tablet hebben.

Na een tijdje met de tablet te hebben gezeten wil Duncan daarna lekker met zijn Cars auto's spelen. Als hij moe is gaat hij lekker op de bank liggen, en niet veel later valt hij lekker in slaap.

Als Duncan weer wakker is, dan zit hij weer even te spelen met zijn Lego en met zijn auto's. En niet veel later wil hij lekker naar zolder om daar even met de treinen te spelen.

Na ongeveer een half uurtje is Duncan weer moe, we zetten alles weer terug op zijn plek en gaan naar de slaapkamer.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, en hij valt na een roerig dagje lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 358 bekeken )   |  bijpassende link
Uitnodiging hier, uitnodiging daar. 
Duncan heeft vannacht echt lekker geslapen, hij is maar 1 keer wakker geworden vannacht.

Na het wakker worden van de wekker, lekker nog even lekker rustig in bed verder wakker worden met de tv aan.

Na het opstaan en weer aankleden gaan we naar beneden waar Duncan lekker met zijn treintjes wil spelen. We kunnen niet te lang blijven spelen, want we moeten om 10 uur in het Reinier de Graaf Gasthuis zijn voor de controle van de bloedwaarden van Duncan.

Gisteravond werd Mama overladen met berichten nadat de stichting Een Glimlacht Doet Wonderen, weer een bericht op Facebook online heeft gezet voor Duncan om een kaartje te sturen.
Deze actie is direct door Groen Geel Hart en Omroep West overgenomen om maar zo veel mogelijk kaartjes naar Duncan te laten sturen.

We zijn op tijd van huis weg gegaan om op tijd in het ziekenhuis te zijn voor het afnemen van het bloed. Het bloed is zonder veel problemen afgenomen, maar ze moeten in het ziekenhuis ook de injectie geven aan Duncan.
Duncan zit zich hier weer heel erg druk over te maken, en moet hard huilen. Papa en Mama troosten Duncan, en de zuster vraagt of Duncan een ijsje wil. Duncan zegt ja, en de zuster gaat even weg. Als de zuster terug komt dat heeft ze een ijsje bij zich, en er komt nog een andere zuster mee. Die zuster vindt het zeer leuk om Duncan weer te zien, en Duncan vindt het ook leuk om de zuster ook weer te zien.
Maar dan zijn injectie, dit gaat niet makkelijk. Papa houd Duncan zijn handen vast om te voorkomen dat er iets verkeerds met de naald gebeurd. Als de naald in Duncan zijn been zit zegt hij geen au, maar kijkt er naar. Maar dan Duncan voelt de vloeistof ingespoten worden, en hij schreeuwt nu echt. Het doet dus echt zeer bij Duncan, maar als hij klaar is mag hij wat leuks uitzoeken van de zusters.

We zijn klaar en gaan weer naar huis, waar we tussen de middag weer lekker een pannenkoek eten. Duncan eet lekker een hele pannenkoek met stroop op.

Na de lunch moeten we even een nieuwe jas voor Duncan gaan kopen, maar we zien een leuke jas maar die is voor Duncan te klein. Dan maar even met Duncan naar de speelgoedwinkel. Daar koopt Duncan een paar leuke auto's voor zijn Cars verzameling. Tijdens deze winkelmomenten gaat de telefoon aan aantal keren. Als We weer thuiskomen gaat Mama maar even terugbellen.

Wat blijkt, het bericht wat de stichting Een Glimlacht Doet Wonderen online heeft gezet gaat een beetje viraal.
Ze willen bij Goedemorgen Nederland een interview met ons, maar wij willen onze aandacht bij Duncan houden. Dus heeft de stichting Een Glimlacht Doet Wonderen dit overgenomen voor ons, ze laten wel een paar foto's van voor zijn ziekte zien en een paar van nu.

Later in de middag gaat weer de telefoon, nu met de vraag of Editie NL ons mag interviewen. Maar ook hier gaan wij niet in mee.
We richten ons alleen op Duncan, en het is mooi dat er aandacht voor komt. Maar wij hebben daar niet de energie voor om dat er ook nog bij te gaan doen (en geld voor een woordvoerder hebben we ook niet).

Duncan speelt thuis weer gelijk met zijn Cars auto's, zijn treinen zijn direct opgeruimd. Na een tijdje spelen wil Duncan lekker op de bank zitten en hij wil lekker de tablet. Na een tijdje filmpjes te hebben gekeken zegt Duncan dat hij een beetje moe is, en lekker wil liggen op de bank.
Hij legt de tablet weg en gaat lekker even liggen.

Vlak voordat we gaan eten valt Duncan in slaap, Papa en Mama geen lekker eten. Na een lekker slapie wordt Duncan wakker en Mama vraagt of Duncan nog lekker een Pitabroodje met knoflooksaus wil eten, Dit wil hij wel.
Mama maakt Duncan zijn broodje klaar en hier eet hij de helft met smaak van op.

Duncan wil voordat hij gaat slapen ook nog even met de treinen op zolder spelen, en dit houd hij lekker even vol.
Duncan geeft weer aan dat hij moe is, en we gaan lekker naar beneden naar de slaapkamer.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, Duncan valt weer lekker snel in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 393 bekeken )
De kinderthuiszorg komt langs. 
Duncan is vannacht een paar keer wakker geweest om zijn broek even te doen, en verder heeft hij weer lekker geslapen.

Vandaag ook weer wakker geworden van de wekker, en dan ook nog even lekker tv kijken voordat we echt gaan opstaan.

Nadat we zijn aangekleed gaan we lekker naar beneden, en Duncan wil daar gelijk lekker met zijn treintjes spelen.

Om 10 uur moesten we even naar school toe, omdat de schoolfotograaf er is voor alle foto's te maken. En Duncan kan en mag natuurlijk niet ontbreken op de klassenfoto. Als we binnenkomen staat de hele klas al te wachten, en de juf heeft niet in de gaten dat Duncan naast haar staat. Duncan is wel in voor een grapje en roept BOE! De juf schrikt, en moet gelijk lachen dat ze Duncan weer ziet en ze is blij dat hij er weer is.

Duncan komt eigenlijk precies op tijd aan want hij hoeft maar heel even te wachten voordat de hele klas op de foto mag. Duncan mag lekker naast de juf zitten, en hij lacht zelfs om de grapjes die de fotograaf maakt.

Als deze foto klaar is, mag Duncan doorlopen naar de andere fotograaf die alle kinderen apart fotograveert. Duncan mag gewoon even tussendoor bij deze fotograaf. Duncan staat er hier ook weer helemaal TOP op.

Dan gaan we nog even naar de klas, en daar mogen de klasgenootjes van Duncan nog even een kwartiertje nog wat vragen stellen.

Dan is het echt tijd om weer naar huis te gaan, want de kinderthuiszorg komt ook langs voor Duncan.

Als we thuis zijn begint Duncan zich een beetje druk te maken voor de injectie die hij moet krijgen, hij is een beetje erg zenuwachtig hiervoor. Als ze aanbelt vraagt Duncan of de kinderthuiszorg dat is, en Papa zegt dat dat klopt. Ze komt binnen en stelt zich netjes voor, en Duncan zit nu bij Mama op schoot en is erg zenuwachtig. De dame van de kinderthuiszorg stelt Duncan een beetje gerust dat ze alles zal vertellen wat ze gaat doen. En even later zit de prik in zijn been, Duncan zit wel een beetje te gillen (waarschijnlijk omdat hij de vloeistof naar binnen voelt gaan).

Hierna is heel snel alles weer oke met Duncan, en hij is weer een hele grote jongen geweest.

Duncan blijft nu even lekker rustig op de bank zitten met de tablet op schoot, en kijkt genoeg filmpjes op YouTube.

Wat later in de middag vraagt Papa of Duncan wil helpen met het maken en versieren van een taart, en dit wil hij wel.
Tijdens het maken van de taart snoept Duncan van de botercreme, de gele room en van de slagroom. Duncan zijn gezicht ziet er echt uit dat hij lekker ergens van heeft gesnoept.

Als de taart bijna klaar is wil Duncan toch liever gaan spelen, en hij gaat dan ook lekker met zijn treintjes spelen.

Duncan eet eigenlijk de hele middag een beetje kleine beetje van van alles en nog wat. Steeds maar een paar hapjes, en later weer een paar hapjes van iets anders.

Duncan blijft na het avondeten lekker tv kijken en spelen met zijn treintjes. Later zit hij weer lekker op de bank met de tablet in zijn hand te kijken naar filmpjes van de Minions, en hij gaat een beetje gek mee zitten doen.

Dan zegt Duncan dat hij nog met de treintjes op zolder wil spelen, en hij gaat met Papa naar de zolder toe. Duncan zit zelf lekker de treintjes te besturen, en doet ook wat lading in een aantal wagons.
Na een tijdje geeft Duncan toch aan dat hij een beetje moe is, en dat is ook niet zo heel erg gek om 21 uur.
We gaan snel naar beneden, doen Duncan zijn pyjama aan en leggen hem lekker in zijn bed.

Duncan val na een lange dag heerlijk snel in slaap.

[ voeg commentaar toe ] ( 352 bekeken )
De tweede dagbehandeling. 
Duncan heeft wel weer lekker geslapen, hij is wel een paar keer wakker geworden om zijn broek te doen. En als zijn broek weer klaar was begon Duncan lekker te babbelen, terwijl Papa en Mama weer verder wilden gaan slapen.

's Morgens vroeg om 7 uur ging de wekker weer om rustig aan wakker te worden. Na het aankleden had Duncan eigenlijk zin om met de treinen op zolder te spelen, maar daar was geen tijd meer voor. We moeten toch echt naar beneden, om nog even te ontbijten en voor Duncan zijn medicijnen.

Als we Duncan zijn medicijnen hebben gegeven gaan we weer op weg naar het PMC voor de tweede en tevens de laatste dagbehandeling van deze chemokuur.
Vlak voor 10 uur komen we aan in het PMC waar we ons weer melden op de afdeling, de zuster zegt dat alles al klaar staat en ze komt er zo aan.

Duncan wordt weer aan een medicijnpomp gekoppeld, en deze chemo loopt ook weer een uurtje om daarna nog even te spoelen.
We zitten weer in de huiskamer waar we een paar spelletjes spelen terwijl Duncan een klein beetje vals zit te spelen (maar dat vinden we niet zo erg).
Als de pomp begint te piepen na een uurtje zit de chemo er in (joepieee), en deze wordt nu nog even op spoelen gezet.
Als de pomp voor de tweede maal gaat piepen komt de zuster en aan, en die zet de pomp uit en koppelt alles weer af.

Tijdens het afsluiten van de infuuslijn helpt Duncan de zuster heel goed mee, en hij weet al heel goed hoe alles moet gebeuren.
We zeggen de zusters gedag en we gaan weer lekker naar huis.

Thuis aangekomen wil Duncan gelijk met zijn treintjes spelen.
Mama gaat weer even boodschappen doen, en als ze terug komt gaat ze lekker pannenkoeken bakken. Duncan heeft lekker zin in pannenkoeken en hij eet een hele pannenkoek op, en daarna wil hij nog wel een halve.
Hier neemt Duncan 2 hapjes van en heeft er dan genoeg van.

Na de lunch wil Duncan lekker op de bank zitten met de tablet.
De rest van de middag zegt Duncan regelmatig dat zijn buikje een beetje honger heeft, en hij eet diverse dingen. Zo zit hij lekker wat berenchips te eten en niet veel later wil hij een minikaasje eten, en deze vind hij na een paar hapjes toch niet lekker genoeg.

Met het avondeten wil Duncan wel een broodje met knakworstjes, als deze klaar is zegt Duncan na een hapje dat de worstjes anders smaken dan anders. Hij vind ze dus niet lekker smaken, en hoef dan ook niet meer.
Hij wil wel een lekker ijsje toe, en deze eet hij lekker op al moet Papa wel eerst de nootjes eraf eten.

Na het eten wil Duncan met de treinen op zolder spelen, maar we zeggen dat we eerst even gaan douchen. Duncan wil eigenlijk niet, maar als hij eenmaal met Papa in de douche is heeft hij het best wel naar zijn zin. Als we uit de douche zijn zegt Papa dat hij er klaar voor is om met Duncan naar de zolder toe te gaan. Duncan schud zijn hoofd en wijst naar het bed, Papa vraagt of Duncan niet met de treinbaan wil spelen. Duncan zegt dat hij moe is en lekker in zijn bed wil liggen om te gaan slapen.

Duncan gaat lekker liggen, hij zegt nog dat hij op tv naar Paw Patrol wil kijken. Maar hier krijgt hij niet veel meer van mee, hij valt lekker snel in slaap.

Vanaf morgen krijgt Duncan iedere dag een injectie met Neupogen, dit is om de witte bloedcellen aan te maken. Dit wordt gedaan om op een later tijdstip Duncan zijn stamcellen te oogsten.

Maar morgen eerst even naar school voor een fotoshoot voor de schoolfoto's.[ 2 commentaren ] ( 421 bekeken )
De eerste dagbehandeling 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, hij is wel een paar keer wakker geweest maar sliep zo weer verder.

's Morgens vroeg wakker geworden van de wekker, toen eerst nog heel even een beetje tv gekeken en daarna aankleden.

Beneden gekomen wil Duncan lekker met zijn treinen spelen, en Mama gaat nog even snel wat boodschappen halen. Om 9 uur geven we Duncan eerst nog even zijn medicijnen en dan kunnen we vertrekken naar het PMC.

Vlak voor 10 uur komen we aan bij het PMC, en we melden ons op de afdeling. Ze gaan alles pakken voor de eerste dagbehandeling van deze chemokuur. En even later zit Duncan weer gekoppeld aan een medicijnpomp.
Deze chemo loopt er in ongeveer 1 uur in, en dan moet er ook nog even gespoeld worden zodat Duncan wel alle chemo krijgt die hij moet krijgen.

In deze tijd zitten we op de afdeling lekker in de huiskamer wat spelletjes te doen, en Duncan heeft het wel een beetje naar zijn zin.

Als de chemo een uurtje heeft gelopen dan begint de pomp te piepen, en de zuster komt eraan. Deze zet de pomp op spoelen en na een half uurtje spoelen is alles klaar. De zuster koppelt alles weer af van Duncan en sluit alles weer goed af. We zijn weer klaar om naar huis te gaan.

Onderweg naar huis zit Duncan lekker naar buiten te kijken, en als we thuiskomen gaan Papa en Mama eerst even een broodje eten. Duncan wil ook wat eten, en hij neemt ook een paar hapjes van een broodje.

Duncan is de rest van de middag lekker aan het spelen, en kijkt een film van Thomas de Trein. Aan het begin van de avond zit Duncan lekker op de bank met de tablet op zijn schoot, en hij heeft het naar zijn zin. Hij zit filmpjes van de Minions te kijken en doet zelfs een beetje gek mee, en Papa en Mama moeten er wel een beetje om lachen (en daarom gaat Duncan er dan ook een tijdje mee door).

Duncan wil ook nog met de treinbaan op zolder spelen, maar als er een trein 2 rondjes heeft gereden zegt Duncan dat hij een beetje moe is.
We zetten alles uit en gaan naar de slaapkamer, en doen Duncan zijn pyjama aan.
Als Duncan lekker in bed ligt valt hij heel snel in slaap.

Morgen staat de wekker weer vroeg voor de tweede en laatste dagbehandeling van deze chemokuur.[ voeg commentaar toe ] ( 332 bekeken )
Weer naar huis toe. 
Duncan heeft afgelopen nacht redelijk geslapen, hij is erg vaak wakker geweest om zijn broek te doen. Duncan was ook na het verschonen van zijn broek midden in de nacht klaarwakker, en hij kon niet meer in slaap vallen hij was klaar wakker. Hij heeft zelfs "Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit" gezongen. Papa moest daar wel een beetje om lachen dat Duncan dat in het holst van de nacht aan het zingen is. Maar Duncan is blij dat hij na dit nachtje slapen lekker weer naar huis mag.

's Morgens is Duncan wel weer vroeg wakker en hij is lekker vrolijk, en als Mama weer op de kamer komt is hij blij.

Rond de klok van 9 uur wordt de laatste chemo er aan gehangen, en deze loopt ongeveer een uurtje.

Als Deze laatste chemo loopt gaat Papa even uitchecken bij het Ronald McDonalds huis, en Mama ruimt alles bij Duncan op.
Als Papa weer terug is gaat hij alles in de auto inladen, en dan is er al weer een uurtje voorbij. De laatste chemo zit er in, nu nog even laten spoelen en dan is het klaar. Als alles klaar is krijgen we de medicatie mee voor thuis en kunnen we eindelijk weer lekker op huis aan.

Als we buiten komen vind Duncan het weer heerlijk om in de buitenlucht te zijn.

Onderweg naar huis is Duncan rustig in de auto, en eenmaal thuis gekomen wil hij gelijk weer met zijn treintjes spelen. Maar Duncan moet even wachten, want alles moet ook weer worden uitgepakt.
Duncan gaat lekker op de bank zitten en wil tv kijken.

Als Papa en Mama klaar zijn met uitpakken gaat Duncan lekker even met zijn treintjes spelen. Duncan zit even aan half uurtje te spelen en dan zegt hij dat hij een beetje moe is, en hij wil lekker even op de bank liggen. Niet veel later valt Duncan lekker even in slaap.

Vlak voor het eten wordt Duncan weer wakker, en als we gaan eten eet hij 2 hapjes en hoeft dan niet meer. Als we klaar zijn met eten wil Duncan gelijk naar zolder om daar weer met zijn treinbaan te spelen.
Maar als er een treintje een rondje heeft gereden zegt Duncan dat hij moe is.

We gaan weer lekker naar beneden en doen Duncan zijn pyjama aan, en lekker Duncan lekker in bed. Duncan valt lekker snel in slaap, en we hopen dat hij lekker een beetje doorslaapt.

Morgenochtend moeten we om 10 uur weer terug zijn in het PMC voor een dagbehandeling met chemo, dit duurt inclusief het spoelen ongeveer anderhalf uur.[ voeg commentaar toe ] ( 328 bekeken )
De laatste dag. 
Vannacht heeft Duncan weer redelijk lekker geslapen, weer vaak wakker geweest om zijn broek te doen.

Als Papa op de kamer komt zit Duncan lekker op de bank met de tablet in zijn handen.

Even later zegt Papa tegen Duncan dat hij wat vergeten is, en je ziet Duncan denken. Duncan zit naar Papa te kijken, en als Papa wisselend naar Duncan en de tas kijkt weet Duncan het. Hij is het cadeautje vergeten, en Papa pakt vlug de tas, en Duncan pakt zijn laatste cadeautje uit.

Als Mama morgen op de kamer komt heeft Duncan geen cadeautje om uit te pakken, want het was de laatste. En eigenlijk waren het wel genoeg cadeautjes, maar we lopen een beetje uit met de hele chemokuur. Door het uitlopen zijn een dagje later dan gepland klaar, en morgen we morgen in de loop van de ochtend lekker weer naar huis.

Halverwege de ochtend komen de cliniclowns weer langs, en Duncan ligt in zijn bed. Als ze voor de deur staan kijken ze naar een poster van Duncan die op de deur hangt, en hier gaan ze heel erg leuk op in.
Duncan zegt een beetje boos nee, maar Papa en mama knikken ja. De cliniclowns gaan door maar ze blijven wel voor de deur staan.
Duncan moet er niet om lachen, terwijl hij altijd leuk vindt als ze langskomen.

Als de cliniclowns net weg zijn komt de juf weer voor Duncan en hij zegt NEE! Duncan heeft er helemaal geen zin in, hij is gewoon een beetje moe en is er eigenlijk ook wel klaar mee. Duncan wil gewoon naar huis! De juf vraagt wanneer wij er weer zijn, en dan vertrekt ze weer.

De rest van de dag zit Duncan een beetje aan de tafel, op de bank of ligt lekker in zijn bed.
Dan komt er een zuster binnen die vraagt of de dokter al is langs geweest, en Papa en Mama vertellen van niet.
De zuster verteld dat Duncan zijn Hb waarde aan het dalen is, en dat er is besloten om een bloedtransfusie te geven nu we er toch nog zijn.

Later komt de arts ook nog even langs en deze verteld dat Duncan zijn Hb waarde op 4.9 zit en gezien de verwachting dat het over een paar dagen toch zal moeten gebeuren ze het maar gewoon gelijk doen.

Dit verklaard ook wel weer de moeie houding van Duncan. Mama en Papa hadden dit eigenlijk niet verwacht gezien het feit dat hij nog regelmatig een beetje vrolijk was en zelfs soms een beetje gek deed.

De apotheek komt aan het einde van de middag ook nog even langs om alle medicatie langs te brengen. We krijgen er 1 medicijn bij, en dat is voor Duncan zijn bloeddruk. De bovendruk zit bij Duncan tegen de bovengrens aan van wat het mag zijn, en om te voorkomen dat dit later problemen kan gaan geven krijgt hij dit medicijn. Dit medicijn zorgt er weer voor dat de bovendruk wat lager wordt.

Dan is er een zakje bloed voor Duncan gearriveerd, en het bloed voor de transfusie wordt opgehangen en aangesloten. Duncan zijn bloeddruk en temperatuur worden gemeten, en na 10 minuten wordt dit nogmaals gedaan. Alles gaat goed en na ongeveer 3 uurtjes zit alles erin bij Duncan.

Duncan is zijn zijn bloedtransfusie ineens weer wat spraakzamer en een stukje drukker. Hij is weer lekker vrolijk, maar hij is wel moe.
Hij ligt lekker in bed naar de tv te kijken, en na een tijdje valt hij weer lekker in slaap.

Duncan, Papa en Mama moeten nog 1 nachtje slapen hier, morgenochtend krijgt hij nog wat van de chemokuur, en als dat klaar is mogen we lekker weer naar huis toe.[ 1 commentaar ] ( 399 bekeken )
Een tweede gesprek met de Oncoloog 
Duncan heeft vannacht best wel lekker geslapen, hij is wel regelmatig wakker geworden om zijn broek te doen.

Duncan was al om 6 uur wakker en na een beetje luieren zei hij om 7 uur dat hij tv wilde kijken.
Toen Mama op de kamer kwam mocht Duncan gelijk weer een leuk cadeautje uitpakken.

Om 11 uur had Duncan weer een afspraak met de juf, en toen zijn Papa en Mama even van de kamer gegaan zodat ze samen leuke dingen konden doen.
Toen Papa en Mama terug kwamen op de kamer waren Duncan en de juf nog heel even bezig, en toen ze klaar waren zei de juf dat Duncan weer heel goed zijn best had gedaan.

Duncan is lekker lui nadat de juf is weg gegaan, en hij ligt lekker in zijn bed wat te doen met de tablet of hij ligt lekker tv te kijken.

Om 15 uur komt de pedagogisch medewerkster langs bij Duncan, en hier heeft Duncan dan ook weer zin in.
Hij wil lekker met de klei spelen en knutselen, en hij komt lekker zijn bed uit en gaat aan de tafel zitten. Papa en Mama gaan wederom lekker even de kamer uit en gaan even rustig in de huiskamer zitten.
Na dik een half uur komt de pedagogisch medewerkster ons halen, en Duncan is er echt moe van geworden. Wij lopen dan ook direct terug naar de kamer, en Duncan ligt lekker in zijn bed.

Duncan wil eigenlijk lekker een dutje doen, maar het lukt niet om lekker in slaap te vallen. Dan maar lekker tv kijken.

Dan komt de Oncoloog van Duncan binnen lopen, want wij hadden nog een aantal vragen na het laatste gesprek. Bij dit gesprek hebben wij eigenlijk het goede nieuws gehoord, en de rest eigenlijk maar voor de helft.

Na deze kuur willen ze bij Duncan stamcellen gaan oogsten, want dan hebben ze dit alvast.
Dit betekent dat Duncan vanaf maandag 3 april voor maximaal 10 dagen lang elke dag een injectie krijgt met Neupogen (een middel om de witte bloedcellen aan te maken).
Duncan moet dan regelmatig zijn bloed laten controleren, en als de witte bloedcellen hoog genoeg zijn willen ze dit uit zijn bloed filteren.

Duncan mag met deze kuur meegerekend nog 2 maal een N8 chemokuur krijgen, en daarna krijgt hij wederom alle onderzoeken en scans om te kijken wat de Tumor doet.

Na deze onderzoeken en scans zullen ze kijken of te tumor stabiel is gebleven, gekrompen of zelf gegroeid (want dat kan ook nog gebeuren).
Bij stabiel of kleiner zullen ze een afweging gaan maken van wat ze zullen gaan doen.

De Oncoloog geeft aan dat ze meerdere opties hebben:
Duncan krijgt dan een hoge dosis chemo of hij krijgt een MIBG therapie.

De hoge dosis chemo krijgt Duncan gewoon in het PMC, en de MIBG therapie gebeurd in het UMC op de afdeling nucleaire geneeskunde.
Van deze MIBG therapie zal Duncan er ook maximaal 2 mogen krijgen.

Wat er zal gebeuren weten wij ook pas weer na de onderzoeken die Duncan krijgt na zijn laatste N8 kuur.

Met het avondeten wil Duncan lekker patatjes eten, hier eet hij er weer een paar van en heeft dan geen trek meer. Na het eten wil Duncan nog wel lekker een ijsje, en hier geniet hij ook weer lekker van.

Na het eten is Duncan een beetje moe, en hij gaat lekker tv liggen kijken in bed om even later weer lekker in slaap te vallen.

[ 1 commentaar ] ( 98 bekeken )
Nergens geen zin in. 
Duncan heeft vannacht weer lekker geslapen, hij is natuurlijk wel een paar keer wakker geworden maar is zo weer verder gaan slapen.

Als Papa de kamer op komt lopen, zit Duncan al weer lekker te spelen op de bank. Maar Duncan vraagt gelijk naar de tas en wil weer een cadeautje uitpakken, hij heeft er een hele mooie Paw Patrol pet bij en hij vind hem erg mooi.

Even later wil Duncan weer lekker in zijn bed zitten en tv kijken, na een poosje komt de pedagogisch medewerkster de kamer binnen lopen. Duncan zegt in eerste instantie nee, maar na wat aandringen wil hij toch wel. Ze vraagt wat Duncan dan wil gaan doen, en hij zegt spelen met de klei.
Papa en Mama gaan lekker even een bakkie koffie drinken, zodat ze lekker ongestoord kunnen spelen met ze tweetjes.

Na een half uurtje is Duncan moe en hij wil niet meer spelen, hij wil lekker even een dutje doen. En hij gaat lekker even liggen in zijn bed.

Net na 11 uur komt de juf binnen lopen, en Duncan zegt eigenlijk direct een beetje boos nee! De juf vraagt of Duncan ook geen zin heeft om op de IPad wat te doen, en hij zegt weer nee. Niemand weet Duncan nu te overtuigen om wat leuks te gaan doen. De juf vraagt dan maar of ze morgen moet terug komen, en daarop geeft Duncan ja als antwoord.

Duncan heeft vandaag nergens veel zin in om te doen, hij is vandaag gewoon een beetje moe van alles.

De rest van de dag kijkt Duncan tv, kijkt wat tv en speelt een beetje met de tablet.

's Middags komen Sandra en Rik ook nog even langs, en Duncan heeft dan wel zin in een spelletje. Duncan wil Wie is het? spelen, en hij wint ook nog. Hierna heeft hij er weer genoeg van en gaat weer gewoon lekker liggen in zijn bed.

Als Papa en Mama gaan eten wil Duncan wel een ijsje, hij moet even wachten en dan gaat Mama een ijsje halen voor Duncan. Duncan wil een ijshoorntje, maar Papa moet de nootjes er af eten. Duncan zit lekker te genieten van zijn ijsje en vraagt even later of Papa ook het ijs eraf wil eten. Duncan eet verder alleen het hoorntje van het ijsje op.

Hierna kleden we Duncan lekker om en hij gaat nog lekker even tv kijken voordat hij lekker gaat slapen.

We hopen weer op een goede en rustige nacht, en we hopen dat Duncan morgen weer iets fitter is dan vandaag.[ voeg commentaar toe ] ( 339 bekeken )
Leuke dingen doen vandaag. 
Duncan heeft weer heerlijk geslapen vannacht, hij is redelijk vaak even wakker geweest omdat hij niet lekker in zijn bed lag of om zijn broek te doen.
De medicijnpompen blijven gelukkig een beetje rustig in de nachtelijke uren.

Als Mama 's morgens de kamer op binnen komt lopen, zegt Duncan meteen dat hij een cadeautje wil uitpakken. Dit soort leuke dingen vergeet Duncan dus echt niet te doen.

's Morgens rond een uur of 11 komt de juf even langs bij Duncan, en Papa en Mama gaan eventjes naar buiten om te genieten van de frisse lucht en het zonnetje.

Als Papa en Mama weer terug komen is de juf bijna klaar, en Duncan heeft het weer heel erg goed gedaan.

Duncan zit regelmatig lekker aan tafel of op de bank te spelen, en als hij op de bank zit komt de pedagogisch medewerker langs. Duncan vind dit leuk en ze zitten even met elkaar te praten. Ze heeft vandaag jammer genoeg geen tijd om te spelen, maar ze vraagt wel aan Duncan of hij iets mist wat hij wil hebben. Duncan mist de klei zegt hij, dus dat gaat ze regelen en komt ze even later langs brengen.

Er komen ook 2 dames van sport en spel langs, en die vragen of Duncan zin heeft om gezellig mee te doen. Duncan heeft hier wel zin in, en ze gaan met nog een ander kindje in de gang zitten en rollen met een bal om kegels om ver te gooien. Duncan vind dit erg leuk om te doen.

Als ze vragen of Duncan nog iets ander wil gaan doen, zegt hij dat hij moe is en naar zijn kamer wil.
Hierna gaat Duncan lekker naar zijn kamer en zijn bedje in.

De rest van de middag zit Duncan lekker op de bank met de klei te spelen, en later zit hij weer lekker in zijn bed tv te kijken.

Als Mama na het eten vraagt of Duncan een ijsje wil, zegt hij ja ik wil een hoorntje. Mama gaat het halen, en als ze terug komt zegt Duncan dat hij het ijs niet wil. Papa moet het ijs opeten zodat Duncan alleen het hoorntje op kan eten.

Hierna is Duncan een beetje moe en gaat lekker lui tv liggen kijken, en even later zegt hij dat hij wil slapen. De tv staat nog aan en als Duncan het muziekje van Paw Patrol hoort draait hij zich toch om en kijkt toch nog even tv.
Niet lang daarna doet hij zelf de tv uit en zegt dat hij lekker wil slapen.

Duncan valt lekker in slaap, en we hopen dat hij weer lekker zal slapen.
[ voeg commentaar toe ] ( 407 bekeken )
Een tas vol cadeau's. 
Duncan heeft vannacht weer lekker geslapen, en is lekker laat wakker geworden (mede door het verzetten van de klok).

Toen Papa bij Duncan en Mama op de kamer kwam, begon Duncan ineens te huilen. Duncan had Papa gemist en hij heeft weer pijn aan zijn billen, Papa troost Duncan en zegt tegen hem dat hij zo naar zijn billen zal kijken.

Als Papa naar Duncan zijn billen kijkt dan ziet hij al snel dat deze al een beetje kapot beginnen te gaan. Papa roept Mama er even bij en laat het even zien, het goed insmeren van Duncan is nu echt belangrijk om te voorkomen dat het erger gaat worden.
Als de zuster Duncan hoort huilen als ze binnenkomt voor de controles vraagt ze wat er aan de hand is. De zuster zegt dat ze paracetamol kunnen geven, maar wij zeggen dat we liever nog even wachten want wij denken dat het heel erg jeukt.

Duncan zit de ochtend verder lekker in zijn bed of aan het tafeltje te spelen.

Aan het einde van de ochtend Komt Debby met zijn grote neef Joey binnen lopen, en ze hebben een hele tas vol met cadeautjes mee genomen. Duncan vind dit wel heel erg leuk, en er zit een kaart bij van de Familie Vierhout. Ze hebben de tas maar aan Tante Debby gegeven omdat Duncan ineens heel erg snel na de uitslagen naar het PMC moest om verderte gaan met de chemokuur.
Duncan wil gelijk een cadeautje uitpakken, en dat mag hij. Duncan is weer helemaal blij met de tas vol leuke verrassingen.


In de middag komt Tante Lenie, Oom Sil en grote neef Robin op bezoek, als Lenie laat zien dat ze gehaktbelletjes heeft gemaakt zegt Duncan dat hij dat wel lekker vindt. Robin zit op zijn telefoon een spelletje te spelen, en Duncan hoort het muziekje, en vraagt of hij ook mag kijken. Robin gaat naast Duncan zitten, en Duncan roept ineens hey dat is Mario! Robin vraagt of Duncan ook even wil spelen, en dat wil hij wel. En even later zegt Robin dat Duncan zelft beter is dan hij, en Duncan begint te glimlachen.

Mama en Lenie gaan wat te drinken halen in de huiskamer, en Papa vraagt of Duncan zin heeft om daar heen te gaan. Duncan heeft daar wel zin in, en loopt met Papa, Sil en Robin naar de huiskamer. Duncan loopt aan de hand van Papa helemaal zelf naar de huiskamer.
Duncan zit hier lekker te spelen en heeft het lekker naar zijn zin.
Na een lange tijd spelen wil Duncan weer terug naar zijn kamer, hij is moe.

Duncan gaat lekker in zijn bed liggen en ligt lekker tv te kijken.
Duncan is wel moe maar hij valt niet in slaap. Duncan had vanochtend en gisteravond wat last van zijn billen, maar daar heeft hij de rest van de dag gelukkig geen last van gehad.

De zuster komt vroeg de controles doen, want gisteravond was ze ook te laat. Duncan sliep toen al heerlijk. Na deze controles heeft Duncan nog lekker wat tv gekeken en is toen lekker in slaap gevallen.[ voeg commentaar toe ] ( 373 bekeken )
Lekker vroeg wakker vandaag. 
Afgelopen nacht heeft Papa weer bij Duncan geslapen, het is een redelijk rustige nacht geweest. Duncan is een paar keer wakker geworden omdat het niet lukte om lekker om te draaien, of om even zijn broek te doen.

Gezien het feit dat Duncan gisteren lekker vroeg lag te slapen, was het ook een feit dat hij om half zes 's morgens weer wakker was. Slapen wilde Duncan niet meer, hij wilde zijn treintjes en lekker in zijn bed spelen om wat later weer lekker aan de tafel verder te spelen.

Duncan wilde ook dat Mama zou komen, maar Papa zei dat ze misschien nog wel eventjes lag te slapen, en dat ze wel zal komen.

Als Mama komt dan gaan we even ontbijten, en daarna gaat Papa even boodschappen doen.
Als Papa weer terug komt met de boodschappen zit Duncan lekker op zijn bed te spelen.

Duncan wil een broodje eten met hagelslag, maar na het nemen van twee hapjes zegt hij bleh dat is vies en hij wil niet meer.

Duncan gaat weer lekker verder spelen, of kijkt lekker wat op tv.
Aan het eind van de middag komt er bezoek voor Duncan, hier speelt hij lekker mee en ze hebben het naar hun zin.

Als avondeten wil Duncan weer patatjes met een frikadel, maar na 2 patatjes heeft hij er weer genoeg van. De zin in iets lekkers is bij Duncan aanwezig, maar de smaak is er jammer genoeg niet.

Duncan begint nu ook een beetje te klagen over pijn in zijn billen, hij begint te roepen dat het pijn doet vlag voordat hij een scheetje moet laten of een poepie moet doen.
Zeer waarschijnlijk zal het van binnen erg jeuken als er iets naar buiten moet komen.

Duncan is weer moe en hij valt lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 307 bekeken )
De eerste dag zit er al weer op. 
Duncan heeft vannacht samen met Mama op de kamer lekker geslapen, ze zijn niet zo vaak wakker geweest en hebben weinig piepjes gehoord.

Als Papa 's morgens aankomt op de kamer zit Duncan al lekker vrolijk op de bank te kleuren in zijn Thomas boekje.

Als Mama en Papa hebben ontbeten zit Duncan nog lekker even op de tablet en de tv te kijken. Om 10 uur komt de juf van het ziekenhuis weer langs bij Duncan, en Mama en Papa gaan even een bakkie koffie drinken beneden in de hal.

Na ongeveer een half uurtje komen Mama en Papa weer terug en verteld de juf dat Duncan weer heel goed zijn best heeft gedaan. We zijn weer trots op Duncan dat hij weer zo goed zijn best heeft gedaan.

Als de juf weer weg is wil Duncan lekker naar de huiskamer toe, en Duncan loopt daar helemaal zelf naar toe. Mama loopt naast Duncan, maar heeft zijn handje niet vast en Papa loopt er achter aan met de paal waar alles aan hangt.

Duncan heeft het heel erg naar zijn zin in de huiskamer, en is heerlijk aan het spelen. Hij houd het bijna de hele middag uit, en we moeten wel een paar keer terug lopen omdat Duncan even een plasje moet doen.

Dan komt er een moment dat de accu's van de medicijnpompen moeten worden opgeladen, en moeten we dus terug naar de kamer. Hier heeft Duncan niet zo heel veel zin in, en hij is het er ook niet mee eens.

We vertellen Duncan waarom we terug moeten, en dat als Duncan na het avondeten wil we weer even naar de huiskamer gaan. Dit wil hij dan wel, en hij gaat lekker tv kijken in zijn bed.

Als avondeten wil Duncan weer patatjes eten, en Mama gaat lekker voor ons allemaal patatjes kopen. Duncan eet een paar patatjes en hoeft dan niet meer. De zin is er wel bij Duncan, maar de smaak is er even niet meer.

Na het avondeten wil Duncan weer naar de huiskamer, dus we gaan daar weer naar toe. En weer loopt Duncan helemaal zelf op zijn gemak onder begeleiding naar de huiskamer.
Papa en Mama drinken daar een bakkie koffie, en Duncan speelt lekker.
Als Mama en Papa de koffie op hebben wil Duncan weer terug naar zijn kamer.

Weer op de kamer gekomen kleden we Duncan gelijk om, en trekken zijn pyjama aan. Duncan gaat nog lekker tv kijken in zijn bed, en valt dan lekker in slaap.

De eerste dag zit er al weer lekker op, en Duncan doet het allemaal weer als een KANJER.
[ 1 commentaar ] ( 482 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>