Het gesprek over de vervolgbehandeling 
Duncan heeft gelukkig lekker geslapen, en even na het wakker worden moet Duncan weer spugen. Gisteravond heeft Papa de sondevoeding op de helt van wat hij normaal krijgt ingesteld, en daar door komt er alleen wat slijm uit.
Als het wat later weer beter gaat zetten we de sondevoeding weer op de oude stand terug, en dit gaat weer goed.

De ochtend verloopt verder zonder bijzonderheden, Duncan is lekker samen met Mama boodschappen gaan doen.

Om 14 uur hebben we de afspraak met de Oncoloog in het PMC, dus we gaan op tijd de deur uit om Tante Lenie op te halen.
Lenie gaat mee omdat ze dan een beetje op Duncan kan letten als Papa en Mama het gesprek met de Oncoloog hebben.

We zijn er op tijd, en melden ons en Duncan krijgt gelijk een stapeltje post. Duncan gaat lekker spelen in de huiskamer, en Mama & Papa gaan naar de Poli waar we het gesprek hebben.

De Oncoloog verteld dat ze de deur dicht hebben gedaan voor de MIBG therapie i.v.m. de ernstige bijwerkingen in de lever.
Tijdens ons vorige gesprek met de Oncoloog in het PMC werd verteld dat er nog wel meer medicijnen op de plank liggen.

Een van deze medicijnen is de Beacon studie, zoals de naam het al zegt is dit een studie (wetenschappelijk onderzoek) en zijn het dus (een aantal) experimentele medicijnen.
Deze studie kan je aan meedoen als de tumor na behandelingen is terug gekomen, of zoals in Duncan zijn geval dat de tumor niet of te weinig heeft gereageerd op de vorige behandelingen.

De Beacon studie bestaat uit in totaal 6 mogelijke medicijnen of combinaties hiervan. Als je hier aan mee (mag) doen wordt je uitgeloot voor een medicijn (combinatie), je weet niet wat je krijgt en je kan niet wisselen. Er zijn bij de Oncoloog een paar zaken die ze met ons wil bespreken over deze chemotherapie.

Het feit is namelijk dat er een chemo in zit waar van bekend is dat het bij Duncan niets doet, want dit heeft ook in de afgelopen 4 chemokuren gezeten. Deze chemo is de Topotecan.

Het broertje van de Topotecan is de Irinotecan, en deze zit ook in deze studie. Het nadeel hiervan is dat het een heftige diarree kan veroorzaken, en Duncan heeft dit ook al eens gekregen van de Topotecan.

In samenspraak met de Oncoloog vinden wij alle drie geen goed idee om Duncan hieraan deel te laten nemen, ook gezien het feit dat hij voor het begin en na iedere twee kuren weer onder narcose zal moeten voor alle scans.

Wat de Oncoloog voor stelt is dat we met één type chemo uit de Beacon wel verder gaan voor Duncan, maar dit al buiten deze studie gebeuren.

De chemo waar voor gekozen is om mee verder te gaan is de Temozolomide. Dit is een chemo in tabletvorm en kan gewoon thuis worden gegeven, het zal moeten worden opgelost in water en zal via de sonde worden gegeven. Aan deze vorm van chemo zit geen maximum van het aantal behandelingen vast en kan dus gewoon door blijven gaan.

Het doel van de Temozolomide is om te proberen om de groei van de tumor zo lang mogelijk te remmen, het is bewezen dat deze chemo de groei van de tumor kan afremmen of stabiliseren (en we hopen dat dit ook bij Duncan zal gebeuren).
Deze chemo moet 5 dagen lang achter elkaar en op een vast tijdstip worden gegeven, en kan na 28 dagen weer worden herhaald.

Wij vertellen ook dat Duncan met enige regelmaat klaagt over pijn in zijn buik, en dat hij toch wel regelmatig moet spugen.
De kans is groot dat de tumor al weer is gegroeid, en dus op de buik drukt waardoor Duncan moet overgeven. We moeten nu gewoon standaard paracetamol gaan geven, en een beetje gaan "spelen" met de snelheid van de sondevoeding.

Na het gesprek wil de Oncoloog Duncan ook nog even zien, en ze loopt mee naar de Huiskamer waar Duncan en Lenie zitten. Ze vraagt aan Duncan of hij nog pijn in zijn buik heeft, en waar hij dat heeft.
Duncan wijst naar zijn navel. Ook bekijkt ze heel even zijn voeten, en daar constateert ze dat er (bijna) geen vocht meer in zijn voeten zit.
Het vocht zal zeer waarschijnlijk toch zijn veroorzaakt door de combinatie, dat er een bloedvat een beetje knel zit en met het warme weer en het zeer vele lopen wat Duncan heeft gedaan.

Dan zijn we klaar, en kunnen we achteraan aansluiten om weer op weg te gaan naar huis. Als we een kwartiertje in de auto zitten, moet Duncan weer overgeven en na een paar minuten gaat het weer met hem. Papa vraagt aan Duncan of zijn buikje nog zeer doet, en hij geeft aan dat het nu geen zeer meer doet.

Na het avondeten wil Duncan nog lekker even met de treinen op de warme zolder spelen, en dit doet hij weer met veel plezier. Na een half uurtje wil Duncan naar de slaapkamer toe. We doen bij Duncan zijn pyjama aan en geven hem de eerste paracetamol, hierna gaat hij liggen en even later moet hij weer overgeven.
De paracetamol moeten we dan ook weer opnieuw geven, en dan moet Duncan minimaal 15 minuten blijven zitten op bed, dit gaat goed en daarna mag Duncan lekker gaan liggen.

Als Duncan ligt valt hij binnen 5 minuten heerlijk in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 377 bekeken )
Niet lekker in zijn vel. 
Duncan heeft een beetje een rare nacht gehad. Nadat hij gisteren vroeg in slaap is gevallen, werd hij om 2 uur in de nacht wakker.

Hij was klaar wakker en wilde tv gaan kijken, Mama zei tegen Duncan dat hij lekker moest gaan liggen en dat het nog midden in de nacht is. Maar Duncan bleef zitten, en riep ineens dat hij moest spugen.
Papa kon op tijd een emmertje onder zijn kin houden om alles op te vangen. Toen het weer ging met Duncan bleef hij volhouden dat hij tv wilde kijken. Papa zei tegen Mama ga jij maar lekker slapen, dan blijf ik wel wakker. Papa maakte wel de afspraak met Duncan dat hij Papa morgenochtend niet heel vroeg zal wakker maken

Papa heeft de tv en de dvd aangezet, en Duncan heeft lekker naar Paw Patrol zitten kijken. Duncan heeft lekker midden in de nacht een uurtje tv zitten kijken. Rond 3 uur werd Duncan toch wel weer een beetje moe, en wilde Duncan toch wel weer gaan slapen. Papa heeft alles weer uitgedaan, en toen kon iedereen weer lekker slapen.

Maar Duncan zal Duncan niet zijn als toch gewoon lekker zijn eigen dingetje doet als hij wakker is. Duncan maakt tegen gemaakte afspraken in Papa gewoon lekker om 6 uur weer wakker, pffft lekker hoor zo'n kort nachtje.

Papa moest even zijn best doen om een beetje wakker te worden, en te blijven (en dat is gelukt). Duncan moest naar de wc, en daarna wilde hij lekker weer in bed tv kijken. We hebben lekker rustig aan gedaan na zo een rare nacht. Duncan klaagt een beetje over pijn in zijn buik, en als we een beetje doorvragen zegt hij dat het wel weer een beetje gaat.

Als we beneden zijn maakt Mama een boodschappenbriefje, en dan roept Duncan weer dat hij moet spugen. Gelukkig zegt Duncan het op tijd, en niet veel later komt alles wat in zijn buik zit er weer uit. Ook nu klaagt Duncan weer over buikpijn. Papa zit bij Duncan en zegt dat hij rustig moet ademen, en doet het een beetje overdreven voor zodat Duncan het een beetje gaat volgen. Dan zegt Duncan dat het wel weer gaat, Papa vraagt of hij nu ook nog pijn in zijn buikje heeft. Duncan zegt dat hij nu geen pijn meer in zijn buik heeft, maar dat net wel had. Als Papa vraagt wij eens aan waar het auw deed, wijst hij naar zijn navel.

Als het even later weer gaat, wil Duncan met Mama mee om boodschappen te doen. De rest van de dag verloopt een beetje rommelig.
Duncan zit blijkbaar niet geheel lekker in zijn vel, want hij gaat heel erg makkelijk huilen en klaagt met enige regelmaat over pijn in zijn rug of buik.

We weten niet of het een combinatie is van de drukte van afgelopen tijd met de warmte, of in het ergste geval dat de tumor misschien wel weer bezig is. Laten we hopen dat het het eerste geval is.

Duncan is aan het begin van de middag best wel moe, en hij wil even liggen op de bank. Duncan slaapt binnen twee tellen, en slaapt lekker even een tijdje.

Aan het eind van de middag is Duncan weer lekker vrolijk en gezellig, hij staat weer een beetje mee te doen met een filmpje van Tom & Jerry. Onze huis toneelspeler is er gelukkig weer even, en het is heerlijk om te zien.

In het begin van de avond roept Duncan weer dat hij moet spugen, Papa is er gelukkig weer op tijd bij. Er komt gelukkig alleen een beetje slijm uit en niet meer.

Even later wil Duncan naar boven, want hij is moe en wil slapen. Als we Duncan omkleden klaagt hij weer over pijn in zijn buik, en nu besluiten we om toch de paracetamol te geven. We meten bij Duncan ook nog even de bloeddruk op bij beide armen, en noteren dit.

Als Duncan weer rustig is mag hij lekker gaan liggen, en hij valt bijna direct in slaap.

Morgenmiddag hebben we weer een gesprek over de eventuele verdere behandeling van Duncan, we zullen zeker overleggen hoe het nu gaat met de buikpijn en het spugen.

Maar nu eerst hopen op een lange en rustige nacht![ voeg commentaar toe ] ( 344 bekeken )
Even een bezoekje aan het Reinier de Graaf. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was heerlijk vroeg om 5 uur wakker.
Duncan heeft eerst nog even lekker rustig in bed gelegen voordat de tv aan ging.

Na een tijdje tv te hebben gekeken wil Duncan weer eens op zolder spelen met de treinen. Na een half uurtje te hebben gespeeld zijn we naar beneden gegaan, waar Duncan lekker op de bank ging zitten met de tablet op schoot.

Mama gaat heel even bellen met het PMC omdat Duncan nog steeds last heeft van dikke voeten en benen. Ook heeft Duncan last van kortademigheid als hij zich maar een beetje druk heeft gemaakt.

Even later worden we terug gebeld dat we naar het Reinier de Graaf kunnen als het ons uitkomt. Wij eind van de ochtend naar Delft en ons gemeld op de afdeling.

De zuster neemt de temperatuur, gewicht en bloeddruk op bij Duncan en daarna komt de Arts ook nog. De Arts onderzoekt Duncan en deze komt tot de conclusie dat Duncan vocht vasthoud. Hij zie dat hij zijn best ging doen zodat Duncan weer lekker naar huis kon, maar geeft aan dat hij misschien toch moet blijven. De Arts moet het overleggen met de Oncoloog in het PMC, en dan wordt besloten dat er bloed moet worden afgenomen om de leverwaarden te controleren en dat Duncan gewoon naar huis kan.

Gelukkig is dat een hele opluchting, maar eerst even langs de kinderafdeling waar ze bloed moeten afnemen.
Als het bloed is afgenomen kunnen we lekker naar huis, en de uitslagen worden doorgebeld.

Als we bijna thuis zijn belt Duncan zijn Oncoloog op, en die vraagt of we al thuis zijn of niet. We zijn nog niet thuis, dus belt ze een kwartier later wel terug. Als we thuis zijn belt ze terug. Ze wilde speciaal dat we thuis waren als ze zou bellen.

Na ons vorige gesprek met de Oncoloog vroegen wij de risico's van de MIBG therapie, en daar is een antwoord op gekomen.
De Artsen van diverse specialisme hebben overleg gehad over het risico's van de MIBG voor Duncan. De Oncoloog verteld dat het risico voor Duncan veel te groot is, en dat zij deze deur dicht doet. De MIBG therapie is dus compleet van de baan.

We spreken af dat we Woensdag weer langskomen in het PMC voor een gesprek over het vervolg, en dan kan ze zelf Duncan ook nog even zien om te kijken hoe hij is.

In het begin van de middag is Duncan moe, en even later is hij weer lekker een filmpje aan het kijken. Ook is hij af en toe een beetje ondeugend.

Duncan is vroeg in de avond moe, en wil lekker op de bank liggen waar hij niet veel later lekekr in slaap valt.
Tegen een uur of acht wordt Duncan wakker en zegt dan dat hij lekker naar zijn bed wil.

We brengen Duncan naar boven en leggen hem lekker in bed, waar hij lekker verder slaapt.[ 3 commentaren ] ( 523 bekeken )
Treintje rijden. 
Duncan heeft gisteren na dat hij in slaap is gevallen even onrustig geslapen, maar de rest van de nacht heeft hij wel lekker geslapen.

Na deze nacht weer om rond een uur of zeven wakker geworden, en Duncan wilde meteen in zijn kamertje spelen. Na een minuut of vijf wilde hij weer lekker terug naar de slaapkamer.

Duncan heeft nog lekker even naar de tv zitten kijken, en daarna zijn we lekker naar beneden gegaan. Echt rustig aan doen konden we vandaag ook weer niet doen, want er was vandaag weer wat leuks georganiseerd voor Duncan.

Om kwart voor tien de deur uit om Joey, Robbie, Debby & Marcel op te halen. Daarna was het rijden richting Valkenburg (bij Wassenaar), want om 11 uur werden we verwacht bij de Stoomtrein Katwijk Leiden.

Toen we net voor de deur stonden werden we gelijk al verwelkomd door een medewerker (vrijwilliger) welke ons een complete rondleiding zal geven over het hele complex.

De stoomlocomotief was net op stoom gekomen, en klaar om naar de rijtuigen te worden gereden. Aan Duncan werd gevraagd of hij mee wilde rijden in de locomotief om de wagons aan te koppelen, en dat wilde hij wel. Duncan mocht samen met Papa plaatsnemen in de stoomlocomotief, en Duncan vond dit heel erg mooi (en warm zo vlak bij de vuurkist en ketel). Later mocht iedereen plaats nemen voor een ritje langs het Valkenburgse meer. Na deze treinrit zijn we ook nog even binnen wezen kijken, waarbij we langs een kipwagen liepen vol met kolen. Duncan zag deze en stond even te kijken, en Papa zei vroeg aan Duncan wat er was. Duncan zei dat we ook nog kolen moesten hebben voor de treinbaan op zolder. Duncan kreeg als antwoord dat hij er wel een paar mocht meenemen, en dat liet Duncan zich geen twee keer zeggen.

Na een rit mee gemaakt te hebben op beide spoorlijnen, de kinderen binnen hebben gespeeld en al het materieel te hebben bekeken zijn we na een leuke dag weer richting huis vertrokken.

Duncan heeft toen we weer thuis waren nog lekker bij Joey en Robbie gespeeld, en we hebben daar ook lekker gegeten. Na het eten nog een lekker ijsje, en daarna echt naar huis toe.

Thuis aangekomen heeft Duncan nog heel even op de bank naar de tv gekeken, om daarna lekker te gaan slapen. Duncan is heel erg moe van de afgelopen dagen, de komende dagen houden we even rust na al die leuke dingen.

Als we Duncan hebben omgekleed en in bed leggen wil hij nog even tv kijken, maar als de tv aan staat valt Duncan lekker snel en rustig in slaap.

We hopen op een goede en rustige nacht na al die drukke dagen.


[ voeg commentaar toe ] ( 341 bekeken )
De wensdag. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, maar moest vandaag wederom vroeg wakker worden.

DUNCAN HEEFT VANDAAG NAMELIJK ZIJN WENSDAG, EN VANDAAG IS DUNCAN DE BAAS!

Om half negen kwamen neven Joey & Robbie en Tante Debby aan, zij gaan namelijk ook mee op deze dag.
Om kwart voor negen kwam er een mooie limousine voorrijden met Duncan zijn naam er op, en een foto van Thomas de Stoomlocomotief.

Duncan keek zijn ogen uit, en toen zijn we de deur uit gegaan.
Even kennis maken met de chauffeuse, en de mensen van de Stichting "Make a Wish" welke deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Vlak voor het instappen werd ons verteld dat we ongeveer een uurtje moesten rijden voor de eerste verrassing. En na ongeveer een uurtje kwamen we aan bij het Spoorweg Museum te Utrecht, en wat bleek het Thomas weekend was nog bezig. Duncan zijn lievelingstrein Thomas was er dus echt aanwezig, en Duncan heeft Thomas horen fluiten.
Thomas moest ook nog even water bij tanken, dus Duncan heeft Thomas ook nog weg zien rijden op weg naar de watertank.

We moesten weer op tijd weg uit Utrecht, want de planning zat strak in elkaar. Wij dus allemaal weer die luxe limo in en op weg naar de volgende verrassing.

Na weer ongeveer een uurtje rijden kwamen we bij de tweede verrassing aan. Hippisch Centrum Westland (beter bekend als Condor City), Duncan mocht lekker weer op zijn vriendje Boomer rijden. Duncan is vorig jaar begonnen met paardrijden, en heeft deze lessen op Boomer gereden.
Duncan vond het helemaal te gek dat hij Boomer weer zag, en was heel erg blij dat hij ook lekker op hem mocht rijden. Duncan heeft het lekker volgehouden om een tijdje op Boomer te rijden, en even later mocht Joey ook op een paard rijden en Robbie wilde niet.
Na het paardrijden mocht Duncan samen met Joey Boomer, en even later een ander paarde een beetje verzorgen.

Na het paardrijden zijn we lekker met de limo naar de Mc Donalds gereden, om daar lekker even te lunchen.

Na de lunch gingen we weer met de limo onderweg naar de volgende verrassing, we moesten alleen een extra rondje rijden om niet te vroeg te komen.

De derde verrassing van de dag vond plaats op school.
De school was voor deze gelegenheid gewoon open op de Zaterdag.
Alle kinderen uit de klas en een paar andere goede vriendjes van Duncan waren aanwezig. De kinderen was verteld dat ze in de tuin van school gingen werken, maar als verrassing kwam Duncan aan op school.
Maar toen iedereen lekker op zijn plekje zat, kwamen er ineens een paar Zwarte Pieten de klas binnen lopen. Duncan en de andere kinderen keken hun ogen uit. Zwarte Piet?? Het is toch geen Sinterklaas?
Ze vertelden dat ze niet met de Stoomboot waren gekomen, maar met de speedboot.
Er waren wel 5 Zwarte Pieten in de klas, en toen een Zwarte Piet wat wilde roepen via een telefoon hoorde iedereen ineens Sinterklaas praten. Sinterklaas was al dichtbij, dus alle kinderen gingen uit volle borst zingen. En even later kwam ook Sinterklaas de klas binnenlopen, het feestje voor Duncan kon gelijk niet meer stuk.

Tijdens het lopen van de polonaise met alle kinderen, juffen, Pieten en ouders, was het echt feest. Na de polonaise zei Duncan dat hij wat had gezien in de hal, en een Zwarte Piet vroeg aan Duncan wat hij dan had gezien. Duncan gaf als antwoord cadeautjes!
Hij had een Thomas de Stoomlocomotief gezien, en die wilde hij de klas in hebben. Duncan ging dus met een sterke Piet Thomas de klas in halen. Toen Thomas midden in de klas stond (vlak bij Duncan en Sinterklaas), was het eindelijk zo ver. Iedereen kreeg een mooi cadeautje, maar deze mocht pas worden uitgepakt toen iedereen wat had en na het aftellen door de Aftel Piet.

Na dat alles was uitgepakt, en de rommel weer opgeruimd is het alweer tijd om te vertrekken. We mochten weer plaatsnemen in de limo, en reden weer naar voor ons een onbekende bestemming.

Na niet al te lang rijden kwamen we aan bij het Kapitein Haak Restaurant. Duncan liep bij binnenkomst gelijk door en zei, wij gaan spelen. Iedereen heeft lekker zitten eten, en de kinderen hebben heerlijk gespeeld. Tijdens het spelen zijn Duncan en Robbie ook nog eens leuk geschminkt, Duncan als Kapitein Haak (zonder haak) en Robbie als een haai.

Na het eten was het einde van een zeer geslaagde en geweldige dag aangebroken, we gingen weer richting huis.
Thuis weer aangekomen hebben we de chauffeuse en de mensen van de stichting Make a Wish hartelijk bedankt voor deze mooie en geweldige dag. Duncan en iedereen heeft er flink van genoten!

Duncan en Papa hebben ook nog de Thomas van school opgehaald bij Debby thuis, want daar was deze tijdelijk even neergezet.

En thuisgekomen wilde Duncan even later lekker naar zijn bed.
We hebben Duncan snel zijn pyjama aan gedaan en niet veel later is hij moe en voldaan lekker in slaap gevallen.


[ 2 commentaren ] ( 541 bekeken )
Bezoekje Reinier de Graaf. 
Duncan heeft lekker geslapen en moest om 8 uur wakker worden, want we moest toch wel weer op tijd ons bed uit.

Duncan heeft eerst nog even lekker tv kunnen kijken in bed voordat we naar beneden gingen. Duncan heeft het in de ochtend lekker een beetje rustig aan gedaan, tot dat we om 10 uur even naar het Reinier de Graaf moesten.

Duncan werd namelijk om half elf verwacht in het Reinier de Graaf om zijn Hickmanpleister te vervangen, deze ging namelijk weer een beetje los zitten. Deze pleister was zo vervangen, alleen Duncan heeft een beetje last van warmte pukkeltjes en hebben ze een pleister voor de gevoelige huid gebruikt.

Ook heeft Duncan een beetje last van dikke benen en voeten, hij houd een beetje vocht vast. Nu hadden we dit al tijdens het gesprek met de oncoloog gevraagd, en dit kon komen door een bepaald eiwit, of er zit ergens een ader een beetje knel. Nu wilden wij hier wel uitsluitsel over hebben, en dus laten we dit even controleren via het bloed.

We zijn zo weer klaar in het ziekenhuis, en gaan weer lekker naar huis. Als we thuiskomen is Duncan een beetje lui, en hij gaat heel even liggen op de bank.
Niet veel later is hij alweer lekker aan het spelen met zijn treintjes.

In de middag krijgen we telefonisch de uitslag van de bloedwaarden, alles is goed dus ook dat ene eiwit. Het vocht in Duncan zijn benen en voeten komt dus door het warme weer en zeer waarschijnlijk dus ook door een beklemd bloedvat.

De rest van de middag vermaakt Duncan zich weer lekker, en met het eten zegt Duncan dat hij niet wil eten. Hij heeft geen honger, maar even later heeft zijn buikje toch wel een beetje honger.

Papa is bezig met de barbecue en heeft ook patatjes gebakken, Duncan krijgt dan ook lekker wat patatjes. Papa bakt ook nog maar even een frikadelletje voor Duncan. Duncan zit lekker in de tuin op de bank rustig zijn bordje bijna helemaal leeg te eten.

Duncan gaat lekker een beetje op tijd zijn bed in en kijkt nog lekker even wat tv, om daarna lekker in slaap te vallen.
[ 1 commentaar ] ( 412 bekeken )
Dagje op het water. 
Duncan heeft lekker geslapen afgelopen nacht, hij was wel weer lekker vroeg wakker.

Duncan heeft eerst lekker in zijn kamer zitten spelen, en daarna nog lekker in de slaapkamer even neer de tv gekeken en gespeeld.
Na het aankleden zijn we lekker naar beneden gegaan, waar Duncan lekker op de bank is gaan zitten met de tablet.

Dan gaan we rond 10 uur de deur uit, op weg naar Tony & Sandra.
Daar aangekomen drinken we eerst even wat, en dan gaan we met zijn allen er weer vandoor. We gaan lekker met de de boot van Tony & Sandra lekker varen.

Het is wel even smeren geblazen, want het zonnetje brand goed en de wind koelt ook weer lekker een beetje. Ideale combinatie dan men goed kan verbranden, dus Duncan wordt regelmatig ingesmeerd.

Duncan vind het leuk om te varen, en heeft het naar zijn zin.
Als we de haven zijn uitgevaren mag Duncan ook even aan het roer, en zijn glimlach reikt van oor tot oor. Dan ontdekt Duncan de gashendel als we op open water zijn, en de hendel gaat soms van bijna dicht naar vol open.
Na een middagje varen gaan we weer lekker naar huis, en we hebben er allemaal van genoten op het water.

Als we thuis komen is het een beetje tijd om te eten, en Duncan wil lekker een paar patatjes met een frikadel. Hij zit lekker op de bank, en eet bijna zijn bordje leeg.

Zo rond half negen gaat Duncan lekker naar zijn bed, Duncan valt lekker snel in slaap. En Papa en Mama zijn na zo'n leuke dag op het water, en na de afgelopen drukke tijd ook even lekker in slaap gevallen.


[ voeg commentaar toe ] ( 427 bekeken )
De speeltuin. 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij is weer om 7 uur wakker.
Hij komt gelijk uit zijn bed, en maakt Papa wakker omdat hij naar het toilet moet.

Als Duncan klaar is met het toiletbezoek wil hij lekker spelen in zijn kamer, om na een kwartier weer te roepen dat hij weer naar de slaapkamer wil komen.

Na wat tv kijken gaan we lekker naar beneden, waar Duncan lekker met zijn treintjes gaat spelen. Dan krijgt Mama een berichtje van de juf, of om 10 uur ook naar de speeltuin komen. Maar de juf weet niet dat wij al weten dat ze naar de speeltuin gaan, en reageren dan ook expres niet. We zijn op tijd in de speeltuin, en moeten even wachten. Dan horen wij de hele klas aankomen lopen, en de juf ziet niet dat wij er al zijn. Dan loopt Duncan naar de juf, en als ze Duncan ziet schrikt ze. Ze had niet verwacht dat Duncan er al zal zijn, en de juf is heel blij om Duncan weer te zien.

Duncan heeft het erg naar zijn zin, en zit achterop de fiets bij Feline.
Later zit Duncan voorop en fietst hij zelfs een beetje met Feline achterop (waarbij ze wel een beetje helpt).
Na een uurtje is het voor de kas klaar met spelen, en ze gaan terug naar school. De juf vraagt of Duncan ook misschien nog mee gaat naar school, dan gaan ze Koekeloere kijken.

Maar op school aangekomen werkt het beeldscherm niet, en dus blijven ze buiten spelen. De juf loopt naar binnen en gaat een ijsje halen voor alle kinderen.

Dan wordt het tijd om terug te gaan naar huis, want Joey en Debby komen van uit school op visite.
Als ze er zijn loopt Mama samen met Debby naar de markt om lekker vers gebakken kibbeling te halen, en dit wordt met smaak opgepeuzeld.
Na het eten is het lekker in de tuin spelen.

Aan het eind van de middag gaat Papa met Duncan en Joey nog even wat boodschappen halen, en dan brengen we Joey gelijk naar huis.

Met het avondeten zit Duncan lekker een pizza met smaak op te eten, niet alles maar dat geeft ook niet.

Dan wil Duncan nog lekker even lui op de bank hangen met de tablet, en deze is na een tijdje leeg.

Als het tijd is om naar bed te gaan, brengen we Duncan naar boven en kleden hem om. Duncan wil niet gaan slapen, maar hij moet toch.
Hij mag nog wel even tv kijken, en valt dan weer lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 366 bekeken )
Een dagje bijkomen. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was weer lekker vroeg wakker.
Om 7 uur zat hij lekker naar Ernst & Bobbie te kijken, en toen maakte hij Papa ineens hard wakker met: Papa de boeven lopen daar!

Papa wist even niet wat er gebeurde en wat er aan de hand was, maar na een paar tellen wist hij dat wel.

We zijn lekker nog een tijdje in bed blijven liggen na al die drukke dagen. Na een tijdje zijn we naar beneden gegaan, en daar wilde Duncan weer met zijn treintjes spelen.

Duncan is lekker met Mama mee geweest om een paar boodschapjes te doen, en toen ze terug kwamen wilde Duncan een broodje eten.

's Middags heeft Duncan zich lekker vermaakt met zijn speelgoed, de tablet en tv kijken.

Met het avondeten zit Duncan lekker op zijn gemak te smullen van een bordje bloemkool met een saucijs. We hoeven Duncan niet te helpen, hij zit heerlijk te eten aan tafel.

Na het eten ligt Duncan nog lekker een beetje lui op de bank met de tablet op schoot, en hij zit diverse muziekfilmpjes te bekijken.
En dan start Papa een filmpje met muziek, en Duncan vind dit wel leuk.

Mama kijkt even op en vraagt of het iets zachter kan, en Duncan zegt met een lach op zijn gezicht nee. Dan wordt het toch best wel tijd om naar boven te gaan, en Duncan neemt de tablet mee. Boven gekomen pakt Papa de Discobox en zet deze aan, en Duncan heeft het lekker naar zijn zin. Mama is het er niet geheel mee eens, en vraagt een paar keer of de muziek uit mag want Duncan moet naar zijn bed.

Na ongeveer 10 minuten zet Papa de muziek uit en gaat even met Duncan naar de badkamer. Daarna trekt Mama bij Duncan zijn pyjama aan, en dan gaat Duncan lekker zijn bed in.

Duncan wil nog heel even een filmpje van Thomas kijken, maar Duncan valt na wat donderstenen lekker in slaap.


[ 2 commentaren ] ( 463 bekeken )
Wederom een gesprek met de Oncoloog. 
Duncan heeft lekker geslapen, maar wilde niet wakker worden van de wekker.

De wekker ging vroeg af omdat we toch op tijd wakker moesten zijn, want de Oncoloog van Duncan kon vroeg bellen.

We hadden vandaag eigenlijk een afspraak staan op de OK voor het nemen van diverse biopten. Maar afgelopen vrijdag kregen wij een slecht bericht dat de lever van Duncan voor 75% uit tumor bestaat.

Zo rond half negen belt de Oncoloog en wij vertellen onze zeer grote twijfels, en dat de afspraak voor het nemen van de biopten niet door gaat. We kunnen om 11 uur terecht voor een gesprek.

Duncan brengen we naar Tante Debby, waar hij het erg naar zijn zin heeft.

Om 11 uur melden we ons in het PMC, en de Oncoloog en een verpleegkundig Specialist komen er direct aan.

We vertellen dat na de berichten over de lever van Duncan, onze twijfels flink zijn gerezen. Er werd namelijk eerst verteld dat de tumor voor iets minder dan 50% uit tumor bestaat, en afgelopen vrijdag kregen we het bericht dat de lever voor 75% uit tumorcellen bestaat.

Wij hebben zeer grote twijfels gekregen over het eventueel uitzaaien van de tumor na het nemen van diverse biopten, hierover zei de Oncoloog dat dit niet heel erg vaak voorkomt en dat een Chirurg contact met ons hierover zal opnemen.

Ook hebben wij een hele grote twijfel over de MIBG therapie (met of zonder chemo), na het laatste bericht dat de lever voor 75% uit tumor bestaat. Onze vraag een de Oncoloog is of de Lever van Duncan dit aan kan, en hoe groot de kans is op zeer ernstige bijwerkingen.

Deze vraag kon de Oncoloog niet beantwoorden, en hiervoor moet ze navraag en onderzoek doen.

Tijdens dit gesprek komt ook naar voren dat het eerder vertelde we hebben de MIBG of niets doen, in onze ogen niet geheel klopt.
Ze hebben naast de MIBG ook nog diverse medicijnen (chemo) in de kast die het leven van Duncan ook nog wat kunnen verlengen (genezen kan hier helaas ook niet mee). Deze medicijnen zijn eventueel zelfs ook nog eens experimenteel, er moet alleen een bepaalde tijd zitten tussen de laatste chemo en de eventuele nieuwe chemo.

We hebben afgesproken dat de Chirurg deze week zal bellen om te bespreken hoe ze de biopten eventueel gaan nemen, en dar de Oncoloog volgende week zal bespreken met ons hoe groot de risico's zijn met de MIBG therapie.

Na het gesprek gaan we Duncan weer lekker halen bij Tante Debby, en we gaan lekker genieten van onze lieve drukke en ondeugende kanjer.


Nogmaals willen wij aan iedereen vragen om dit NIET met de kinderen te delen! Dit omdat wij dit erge nieuws nog niet aan Duncan verteld hebben, omdat wij de kwaliteit van zijn leven op dit moment heel erg belangrijk vinden. Wij willen niet dat Duncan nu zelf gaat opgeven, of heel erg verdrietig gaat worden als hij dit hoort.

Wij willen dat iedereen (ouders en kinderen) gewoon normaal blijven doen tegen Duncan, zodat Duncan het naar zijn zin blijft hebben en dus nog kan genieten van zijn leven.

Wij beslissen zelf wanneer wij het tijd vinden om dit ZELF aan Duncan te vertellen.


[ 2 commentaren ] ( 647 bekeken )
Even een dagje lekker niks. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij werd pas tegen acht uur weer wakker.

Duncan wilde nadat hij wakker was geworden meteen weer in zijn kamertje spelen. Maar na een kwartiertje wilde hij weer terug naar de slaapkamer komen, daar wilde hij lekker op het bed spelen en tv kijken.

Er begon net een film op tv en deze heeft Duncan lekker vanuit het bed lekker liggen kijken. Toen deze film was afgelopen zijn we lekker eens een keer naar beneden gegaan.

Beneden gekomen wilde Duncan lekker met zijn treintjes spelen, om later weer lekker lui op de bank te hangen met de tablet op schoot.

Later in de middag kwamen Lenie, Silvester en zijn grote neef Robin op bezoek. Papa heeft toen lekker een kleed buiten neer gelegd en de parasol opgezet zodat Duncan lekker buiten kan spelen.

Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin als hij spelend in de tuin zit. Dan zegt Duncan dat hij wil fietsen, maar Papa vindt dat geen goed idee. Duncan mag wel een rondje rijden in zijn skelter, en na wat mopperen doet hij het toch maar wel.

Papa pakt de skelter en Duncan gaat lekker zitten, Lenie, Silvester en Robin lopen ook wee. Als we twee straten verder zijn is Duncan moe, en dan gaat Papa Duncan maar duwen. Papa begint een beetje te rennen en in het begin vind Duncan het een beetje eng. Dat Duncan het een beetje eng vindt duurt maar even, want even later begint hij het leuk te vinden en begint te roepen dat het harder moet.

Als we weer op het plein aankomen is Papa een beetje moe geworden, en zijn grote neef Robin gaat Duncan duwen. Duncan gaat het nu echt leuk vinden, en hij rijd met Robin nog een rondje. Als ze weer terug komen wil Duncan verder, maar Papa zegt dat we maar weer naar binnen gaan want Mama is ook met het eten bezig.

Na het eten gaat Duncan lekker een beetje op de bank hangen, hij is een beetje moe ook al zegt hij zelf van niet.
Dan is het tijd geworden om lekker naar bed te gaan. Duncan mag nog een filmpje op YouTube afkijken, en dan gaan we naar boven toe.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, waar hij lekker vlot in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 360 bekeken )
Max Verstappen 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij moest erg vroeg wakker worden.

We hebben geen tijd om bij te komen van ons bezoek aan Disneyland Parijs, want om 5 uur ging de wekker weer. De wekker moest wel zeer vroeg, want we werden om half acht verwacht op Circuitpark Zandvoort.

We zijn uitgenodigd door de Stichting Zorgeloos Kind om de zaterdag bij te wonen met de Jumbo Racedagen. We moesten wel zeer vroeg aanwezig zijn om de drukte en files voor te zijn, want we mochten niet te laat aankomen.

Alles was tot in de puntjes voorbereid, we hadden toegangskaarten gekregen en een parkeerplek bij het circuit. We zijn met de rolstoel naar het circuitpark gelopen, en hebben onderweg gelijk maar een petje voor Duncan gekocht van Max Vertappen.

Eenmaal aangekomen in de paddock was het even zoeken naar de tent van Stichting Zorgeloos Kind, maar deze was na enig speurwerk gevonden.
We kregen een warm welkom, en toen iedereen aanwezig was werd het programma verteld.

Duncan zat even te kijken toen werd verteld dat om 9 uur Max Verstappen zou langskomen in de tent. Hij geloofde er niet heel erg veel van. Maar toen het negen uur was kwam daar ineens Max Vertappen samen met Olaf Mol de tent ingelopen.

Duncan vond het leuk dat hij Max Verstappen ineens toch echt zag.
En na een aantal vragen die werden gesteld door andere kinderen (of Ouders), was het tijd voor een foto momentje.

Duncan durfde niet echt op de foto te gaan met Max, en Papa probeerde Duncan zover te krijgen dat hij wel met Max op de foto ging.
Maar nee hoor Duncan wilde echt niet, dus kwam Max Verstappen naar Duncan toe. Max ging naast de rolstoel van Duncan zitten, en toen kon Papa een paar foto's maken.

Max heeft ook gelijk zijn handtekening op Duncan zijn nieuwe pet gezet. Duncan was echt onder de indruk van de meet & greet met Max Verstappen.

Duncan heeft ook nog gezien hoe Max zijn Formule 1 wagen van vorig jaar over het circuit reed, gelukkig had Duncan oordopjes in want Max zijn auto maakte een flink lawaai.

Na wat over het circuit te hebben rondgelopen, hebben we nog 2 mooie auto's voor Duncan gekocht. En toen Mama stond af te rekenen, zag Duncan Bliksem McQueen ineens staan. Duncan ging in de rij staan voor een mooie foto.

Toen werd het een beetje tijd voor de lunch, dus zijn we terug gegaan naar de tent van de Stichting Zorgeloos Kind. Hier stonden broodje en soep klaar. Na de lunch gaf Duncan aan moe te zijn, en dat was wel duidelijk want hij zat lekker te geeuwen. We hebben de mensen van de Stichting Zorgeloos Kind hartelijk bedankt voor alles, en zijn toen huiswaarts gegaan.

Thuis weer aangekomen is Duncan gaan spelen met zijn nieuwe auto's, en even later ging hij weer lekker verder spelen met zijn treintjes.

Na het avond eten heeft Duncan nog lekker zitten spelen, en wat tv gekeken en is toen lekker naar zijn bedje gegaan.
Duncan is lekker snel in slaap gevallen na een dag met zeer veel indrukken, en het ontmoeten van zijn Idool.


Wij willen als Familie dan ook onze dank uitspreken richting de Stichting Zorgeloos Kind en Max Verstappen zelf, omdat Duncan eindelijk zijn gekoesterde wens om Max Verstappen te mogen ontmoeten werkelijkheid zag worden!


[ 1 commentaar ] ( 420 bekeken )
Weer terug naar huis. 
Duncan heeft weer lekker geslapen vannacht, en uitslapen kon hij niet.
Eerst was Mama wakker, en die heeft Papa en even later hebben Papa en Mama samen Duncan wakker gemaakt.

Duncan was meteen nadat hij goed wakker was geworden weer lekker opgewekt en erg vrolijk. We gaan weer gezellig ontbijten met zijn allen, Duncan wil lekker een appelsapje drinken.

Duncan drinkt heel snel zijn glaasje met appelsap leeg, waardoor hij niet veel later het appelsapje er weer uitwerkt. Duncan wil gaan spelen, maar hij moet nu eerst nog even rustig blijven zitten van Papa en Mama.
Als Duncan eventjes rustig heeft gezeten dan mag hij van Papa lekker even een filmpje kijken op de telefoon. Dit vind Duncan goed, en hij blijft lekker zitten.

Na het ontbijt wordt de auto volgeladen, en als dat gebeurd is checken we uit bij het hotel. Dan is het een lange rit naar huis, en Duncan gaat lekker naar een dvd van Thomas de Trein kijken.

We hebben best wel wat vertraging onderweg, en Duncan valt ook lekker in slaap. Als we net over de grens met Nederland aankomen, maken we een tussenstop bij Hazeldonk. Hier eten we lekker wat en maken daarna de rit naar huis af met het laatste stukje naar huis.

Als we thuis aankomen wordt de auto uitgeladen. Als alles weer een beetje opgeruimd is, pakt Papa de nieuw gekochte Disneytrein uit. Duncan kan niet wachten tot de trein rijd, maar er is een probleem! De batterijen die erin moeten zijn leeg, maar Papa vindt een oplossing met andere batterijen. En als de trein het doet is Duncan heel erg blij, en hij blijft hier een hele lange tijd leuk mee spelen.

Dan gaat het voor Duncan weer vroeg in de avond tijd worden om zijn bed in te gaan. Morgen heel vroeg gaat de wekker weer, voor weer een leuke dag.

Duncan kijkt nog heel even naar de tv voordat hij lekker in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 312 bekeken )
De laatste dag Disneyland Parijs. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was net als Papa en Mama lekker vroeg wakker.

Toen iedereen wakker was, zijn we lekker gaan ontbijten.
Duncan was tijdens het ontbijt al weer lekker druk aan het doen, hij heeft het heel erg naar zijn zin.

Na het ontbijt is het weer tijd om naar Disneyland te gaan.
Duncan wilde eerst in in Slinky en daarna in de Ratatouille. Maar toen we eenmaal in de rij stonden voor de Ratatouille kregen we te horen dat er een probleem was. Na dit verhaal twee maal gehoord te hebben wil Duncan er uit, hij wil niet meer.

Duncan wilde toen wel lekker een rit meemaken met Cars, hier gingen Debby, Joey en Robbie mee. Duncan zie je echt genieten als hij lekker zijn rondjes draait.

Hierna wilde een er een aantal in de Tower of Terror!
Duncan bleef samen met de rest buiten wachten, en toen iedereen weer terug was zijn we lekker weer naar het andere park gegaan.

Daar wilde Duncan naar Dombo de vliegende olifantjes, en toen hij daar lekker in zat met Papa ging Duncan helemaal omhoog met Dombo.
Toen wilde Duncan naar Peter pan toe maar deze was zo druk, dat dit niet te doen was.

Nou dan wil Duncan weer naar de Big Thunder Mountain, en daar aangekomen komt iedereen die in de rij stond te wachten er uit gelopen.
Hmm de het treintje door de mijnen van de Big Thunder Moutain doet het niet meer.

Toen zijn we maar terug gegaan naar het hotel om lekker even bij te komen. Duncan heeft lekker gepeeld en een filmpje gekeken.

Tegen de tijd van het avondeten zijn we weer terug gegaan, en hebben met zijn allen gegeten in het Rainforrest Café. We hebben lekker gegeten, en na afloop heeft iedereen nog even wat gekocht.

Duncan is niet verwend hoor, hij is lekker schandalig veel verwend deze paar dagen. Hij had heel wat centjes gekregen zodat hij zelf wat kon kopen, en hij heeft heel erg veel Lego gekocht.

Ook zag Papa een trein van 25 jaar Disneyland Parijs, en deze hebben we extra voor Duncan meegenomen. Hij vind treinen nu eenmaal heel erg leuk, maar Disney vindt hij ook heel erg leuk. Dus dat komt even heel erg goed uit, hij heeft nu iets wat hij dubbel zo leuk vind.

Na de inkopen zijn we maar bepakt en bezakt terug gegaan naar het hotel. Hier wilde Duncan wat van zijn Lego uitpakken en in elkaar zetten (met de hul van Papa).

Nadat de Lego in elkaar was gezet, wilde Duncan lekker gaan slapen.
Na Duncan te hebben omgekleed, hebben wij hem lekker in zijn bed gelegd. Maar nog voordat hij zijn kussen kon ruiken, was Duncan al lekker in slaap gevallen.

Morgen de auto weer inpakken en de terugreis naar huis.[ voeg commentaar toe ] ( 291 bekeken )
Lachen in de achtbaan 
Afgelopen nacht heeft Duncan weer lekker geslapen, hij was best wel weer lekker vroeg wakker.

nadat iedereen wakker was geworden zijn we lekker met zijn allen gaan ontbijten in het hotel. Idereen heeft lekker zitten eten, alleen Duncan wilde niets eten. Papa dacht nog toen hij een paar broodjes ging halen, ik neem voor Duncan een lekker aardbeientoetje mee want dat vindt hij vast wel lekker. Maar nee hoor, ook dat toetje wilde hij niet.

Om 10 uur kwamen we weer aan bij Disneyland, en er werd gevraagd aan Duncan waar wil je als eerste naar toe. Duncan wilde als eerste in Ratatouille, we waren lekker vlot aan de beurt en iedereen vond het leuk. Daarna wilde er een aantal in de RC Racer, deze gaat heel hard en hoog en daar mag Duncan nog niet in van Papa en Mama. Dus Duncan ging met een paar overgebleven mensen lekker in Slinky, Duncan vind dit nog steeds een leuke attractie.

Duncan zijn neefjes Joey en Robbie wilde wel in de Parachuutjes, er gingen daar ook weer een aantal mee. En toen is Papa met Duncan en met nog iemand weer in Slinky geweest.

Na de lunch bij de Mc Donalds zijn we lekker even weer terug gegaan naar het hotel, waar we lekker even buiten hebben gezeten en een beetje rustig aan hebben gedaan.

Zo rond zes uur hebben we ons weer klaar gemaakt voor de avond in Disneyland. Duncan wilde in Buzz Lightjear, maar dat ging even niet door omdat deze tijdelijk even was gesloten. Toen besloten er een aantal om in de HyperSpace Mountain, Duncan moest toen even buiten wachten met Papa, Mama en Lenie. Duncan wilde toen tussendoor wel even in de winkel kijken (en wat kopen).

Later was Buzz Lichtjear wel weer open en zijn we daar lekker in gegaan.
En daarna wolde Duncan in de Big Thunder Mountain, Dit is een treintje dat over de bergen en door de mijn gaat. Duncan ging samen met Papa, Mama en Sandra. Duncan en Papa hebben de hele weg gelachen omdat het leuk was, en Mama en Sandra hebben lekker (zoals meisjes altijd doen in een achtbaan) zitten gillen.

Hierna wilde Duncan eigenlijk nog even naar Its a Small World, ook omdat het een beetje begon te druppelen. Maar omdat alles al weer werd klaargemaakt voor het vuurwerk om half elf, mochten we er niet meer door.
Toen begon het ook ineens harder te regenen, we zijn toen zo veel mogelijk overdekt gaan lopen. Bij een winkel hebben we voor Duncan maar een poncho gekocht zodat hij lekker droog kan blijven zitten in zijn rolstoel.

Omdat het maar bleef regenen, zijn we maar weer naar het hotel terug gegaan. Daar heeft Duncan eerst nog even zijn nieuwe speelgoed uitgepakt, en natuurlijk even mee gespeeld.
Na het spelen is Duncan lekker op bed gelegd, en hij viel bijna direct in slaap.

Op naar nog een leuke dag in Disneyland Parijs!

[ voeg commentaar toe ] ( 348 bekeken )
Op weg naar Disneyland Parijs. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht.

Om 5 uur ging de wekker van Mama, en die heeft Papa weer wakker gemaakt.
Pas om half zes heeft Mama Duncan wakker gemaakt, en hij had eigenlijk geen zin om wakker te worden. Maar na 10 seconden was hij ineens goed wakker en riep luid en duidelijk: Joepie we gaan naar Disney!

Alles was al ingepakt, en Papa heeft samen met Mama de auto ingeladen.
Tussen 7 uur en half acht kwam iedereen aan, want we gaan met een heleboel. Behalve Duncan, Mama en Papa gaan ook nog Lenie & Silvester, Joey, Robbie, Debby & Marcel en Sandra & Rik en Joshua, Danielle & Brandon en Vanessa mee naar Disneyland Parijs.

Onderweg ging alles lekker (behalve de file bij Rotterdam), en de eerste tussenstop hebben we gemaakt vlak voor de Belgische grens.

Daarna weer lekker in de auto en verder gereden, in een ruk door heel België om in noord Frankrijk de tweede tussenstop te maken.
Hier hebben we weer even de benen gestrekt, en even lekker een broodje gegeten en wat gedronken.

Daarna het laatste stuk gereden tot dat we om ongeveer 14 uur aankwamen op onze bestemming, het hotel Magic Circus.
Hier hebben we ingecheckt en direct alles naar de kamers gebracht.
Toen alles een beetje was opgeruimd, zijn we in de auto gestapt en naar Disneyland Parijs gereden.
Daar aangekomen eerst de kaarten gekocht, en toen kon het feest beginnen!

Duncan is superblij dat hij weer een keertje in Disneyland is.
Als eerste lopen we naar It's a Small World, en maken een ritje in deze attraktie. Daarna lopen we naar Casey, dit is een treintje op een leuk achtbaantje. Duncan heeft dit achtbaantje altijd al heel erg leuk gevonden. Papa en Mama waren een beetje voorzichtig, dus Papa ging naast Duncan zitten en hij heeft Duncan helemaal klem gezet zodat er niets zou kunnen gebeuren. Maar het ging gelukkig helemaal goed, maar we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn.

We zijn ook nog in een rondvaart mee geweest, en daar zie je heel erg veel sprookjes een beetje uitgebeeld staan.

Toen brak het moment aan dat we toch best wel even wat wilde gaan eten, toen hebben we een heerlijk broodje gegeten. Daarna zijn we nog even in wat winkels wezen kijken, Waar Duncan natuurlijk zelf wat heeft gekocht (maar ook al weer wat heeft gekregen), we moeten hem natuurlijk wel lekker een beetje verwennen.

Toen we naar huis gingen was het al weer donker geworden, dus de kinderen gaan veeel te laat naar hun bed (maar wat geeft het).

Weer op de kamer aangekomen, wil Duncan nog heel even spelen.
Maar na 10 minuten kleden we Duncan lekker om en leggen hem op bed.

Duncan valt heel snel lekker in slaap, moe en voldaan van een lange maar wel een hele leuke dag.


[ 3 commentaren ] ( 423 bekeken )
Even een dagje "rust". 
Duncan heeft lekker geslapen afgelopen nacht, wel is hij rond vijf uur wakker geworden. Duncan is toen ongeveer een half uurtje wakker geweest en gelukkig wel weer even in slaap gevallen.

Duncan werd daarna tegen 8 uur wakker, en wilde meteen lekker in zijn kamertje spelen. Als hij lekker even heeft gespeeld wil Duncan weer lekker terug naar de slaapkamer om daar even op bed te spelen en lekker even tv te kijken.

Als we aangekleed zijn gaan we naar beneden waar Duncan gelijk met zijn treintjes gaat spelen. De ochtend gaat lekker snel voorbij met de visite die nog even langs komt.

Dan wordt het even tijd om naar het Reinier de Graaf te gaan. We worden om 14 uur verwacht om de Hickmanpleister nog even te laten vervangen, want deze begint alweer een beetje los te zitten.

Als we in het Reinier de Graaf klaar zijn dan brengen Papa en Duncan eerst even Mama naar huis, en dan gaan ze door naar een andere afspraak.

Duncan heeft namelijk een speelafspraak bij zijn grote vriend Bart, maar als we aankomen zijn we nog te vroeg. Bart, zijn zusje Lieke en hun Mama zijn nog niet thuis gekomen uit school. We moeten dus nog even wachten, aangezien het best lekker weer is blijven we lekker even buiten in de voortuin wachten. En na een minuut of vijf wachten komen ze aanfietsen, Duncan ziet Bart fietsen en roept hem gelijk luidkeels.

Ze zetten snel de fietsen weg en dan kunnen we naar binnen, Duncan doet zijn jas uit en Papa koppelt even de sondevoeding af.
Als iedereen binnen is wordt er gevraagd waar Duncan mee wil spelen, en die zegt natuurlijk met de treinen.
En dus wordt de bak met treinen gepakt, en wordt er een hele grote treinbaan gemaakt.

Duncan heeft het heel erg naar zijn zin, en is lekker gezellig en druk. Dan willen ze met ze drietjes boven gaan spelen, en dan wordt het echt gezellig en nog drukker. Ze hebben het alle drie heel erg naar hun zin, en doen bijna de gekste dingen.

Dan gaat het toch weer tijd worden om naar huis te gaan, en Duncan, Bart en zijn zusje Lieke vinden het heel erg jammer. Er wordt gelijk afgesproken dat ze heel snel weer eens gezellig bij elkaar gaan spelen. En wordt het toch even gedag zeggen en afscheid nemen.

Als Duncan en Papa thuis komen is Mama blij dat we weer thuis zijn, en ze vraagt of Duncan het naar zijn zin heeft gehad. Duncan verteld aan Mama hoe hij het naar zijn zin heeft gehad, en gaat daarna lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

Duncan is best wel een beetje moe van al het spelen van vanmiddag, en gaat hij dus lekker vroeg naar zijn bed. Dat Duncan vroeg naar zijn bed gaat komt goed uit, want morgenochtend moet hij weer heel vroeg wakker worden.

Morgen wordt het na het dubbele bezoek bij ADO Den Haag, namelijk het vervolg van een paar dingen flink leuke herinneringen maken.
We gaan met de hele familie en een aantal hele goede vrienden een paar dagen weg naar een park waar Duncan heel graag naar op vakantie toe wilde dit jaar.

We gaan Duncan namelijk een geweldige paar dagen geven in Disneyland Parijs.[ voeg commentaar toe ] ( 316 bekeken )
ADO Den Haag - Excelsior 
Duncan heeft lekker geslapen, wel was hij weer lekker vroeg wakker.
Toen Duncan net wakker was wilde hij lekker tv kijken, en na 10 minuten is hij lekker gaan zitten in bed.
Duncan was dit zitten ook snel beu, dus ging hij zijn bed weer uit en maakte Papa weer heerlijk wakker.

Na lekker rustig aan gedaan te hebben zijn we lekker naar beneden gegaan, waar Duncan lekker met zijn treintjes ging spelen.
Duncan vroeg ook nog wanneer we nu naar het stadion gingen, Papa zei dat duurt nog wel even. Dus even op YouTube een paar liedjes opgezocht die we lekker kunnen meezingen in het stadion voor de wedstrijd.


Om 12:45 uur zijn we de deur uitgegaan, en op weg gegaan naar het Kyocera stadion voor de wedstrijd Ado Den Haag - Excelsior.
We mochten voor de hoofdingang parkeren, dus ver lopen hoefden we niet te doen. Voor het stadion nog heel even gewacht op een aantal andere mensen waar mee was afgesproken. Bij binnenkomst werden we direct opgevangen, en tijdens het wachten op een van de mensen van ADO Den Haag kwam zanger John Medley ineens voor bij. Duncan zei het en Mama keek en riep naar hem, en Duncan mocht even mooi op de foto (dat was de eerste van de vele foto's).

Even later kwam Storky er ook aanlopen, en daar mocht Duncan ook mee op de foto. Duncan heeft het gelijk heel erg naar zijn zin.
Dan mag Duncan naar het spelershome toe, en als we daar even zijn komt Tom Beugelsdijk ineens binnenlopen. Tom gaat direct naar Duncan toe, en maakt een praatje. Tom vraagt of Duncan met hem mag meelopen, en Duncan zegt gelijk ja. Zo die afspraak staat!

Dan gaat Tom zich voorbereiden op de wedstrijd, en Duncan blijft nog even in het spelershome. Dan worden de kinderen opgehaald die mee het veld op mogen. Papa loopt met Duncan mee, en er zit een kleedkamer vol met kinderen.

Dan is het zover, de kinderen mogen richting de tunnel lopen. Als we bij de tunnel staan te wachten staat Tom Beugelsdijk ineens naast Duncan, en hij overlegt hoe we het veld op lopen. Duncan zegt ineens dat Papa ook mee moet lopen, en Tom vindt dat ook prima.

Dan mogen we het veld oplopen samen met Tom Beugelsdijk, Duncan kijkt zijn ogen uit want het is druk in het stadion.
Duncan mag even op het veld staan en Papa gaat er achter zitten, en Tom staat daar dan vlak achter.

Dan moeten alle kinderen weer richting de rand van het veld lopen voor een groepsfoto, Duncan mag lekker een beetje vooraan staan. Als dit klaar is worden Duncan en Papa naar de tribune begeleid waar we de wedstrijd kunnen bekijken.

Bij het eerste doelpunt van ADO Den Haag weet Duncan niet wat er gebeurd, iedereen springt op en gaat juichen. Papa tilt Duncan snel op en zegt dat het 1-0 voor ADO is, en Duncan gaat mee juichen.
Bij het tweede doelpunt van ADO weet Duncan inmiddels wat er gebeurd, Papa tilt Duncan snel op en dan juichen ze lekker samen.

DUNCAN HEEFT HET SUPERRRRR NAAR ZIJN ZIN!

Na de wedstrijd mogen we met het hele cluppie weer naar het spelershome. Het is wachten op de spelers, en zoals gewoonlijk duurt het wachten altijd lang.

Dan is het tijd dat de spelers eraan komen, Duncan gaat samen met Papa vlakbij de deur staan. En dan komen de spelers een voor een binnen, als Duncan ze aantikt kijken ze naar hem en begroeten ze hem heel lief.
Alle spelers vragen of Duncan genoten heeft van de wedstrijd, en daar zegt hij telkens weer hard ja op. Papa vraagt ook aan Duncan of hij met de spelers op de foto wil, en dan zegt hij NEE alleen met Tom Beugelsdijk. Daar moeten de spelers eigenlijk wel een om lachen, ze vinden het mooi dat hij het gewoon zegt.

Duncan kan bijna niet wachten op Tom, en dan gaat de deur weer open. En ja hoor daar is hij dan, Tom Beugelsdijk komt binnen en Duncan is gelijk nog drukker. Duncan roept gelijk naar Tom en deze komt gelijk naar Duncan toe en eindelijk kan er een foto worden gemaakt.

Duncan vraagt ook of Tom nog tafelvoetbal wil spelen, en dat wil hij wel. Duncan loopt gelijk met Tom naar de tafelvoetbaltafel toe, en daar gaan ze beginnen met een klein potje tafelvoetbal.

Dan komt en een speler met een rode map met ADO sticker erop aangelopen, het is de handtekeningenmap van Duncan.
Tom Beugelsdijk zegt dat de map nog niet klaar is, hij moet er ook nog wat inschrijven. En even later schrijft ook Tom Beugelsdijk wat in de handtekeningenmap van Duncan, en dan is de map klaar om weer mee te nemen naar huis.

Dan gaat het tijd worden om weer naar huis te gaan We bedanken de mensen van ADO Den Haag die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt voor Duncan. Duncan heeft het vrijdag met de training, en vandaag met de wedstrijd enorm naar zijn zin gehad.
Duncan heeft twee geweldige dagen mee mogen maken bij ADO Den Haag.

Als Familie willen wij voor deze geweldige dagen tegen de spelers en medewerkers van ADO Den Haag maar een ding zeggen.

BEDANKT!


[ 2 commentaren ] ( 371 bekeken )
Lekker druk. 
Duncan heeft lekker geslapen en werd tegen acht uur weer lekker wakker.

En zo'n plaaggeest als hij toch weer is, maakte hij Papa zeer vrolijk wakker. Duncan wilde eerst even in zijn kamer spelen, om naderhand weer in de slaapkamer lekker naar de tv te kijken.

De ochtend verloopt lekker rustig, en Duncan vermaakt zich met van alles.
Hij is echt weer zijn oude ik aan het worden, want Duncan is weer lekker druk aan het doen en hij blijft dit ook lekker volhouden.

Mama en Papa vinden het heerlijk dat ze weer een beetje de Duncan terug gaan zien, zoals hij was voordat hij ziek werd. Het is wel weer erg druk, maar wel heerlijk!

In de middag wil Duncan ineens op zijn skelter zitten, en Papa helpt Duncan een beetje om te gaan zitten. Dan als Duncan zit rijd Duncan ineens uit zich zelf weg. Papa en Mama zijn blij om dit te zien, en dit betekent dus dat zijn beenspieren gelukkig steeds weer sterker worden.

Met het avondeten eet Duncan bijna een lekker bordje bloemkool en een balletje gehakt leeg. Het heeft Duncan goed gesmaakt, en hij hoeft geen toetje meer, zijn buikje zit vol zegt hij.

Na het eten zit Duncan lekker op de bank met de tablet. En als hij daar mee klaar is begint hij een beetje te plagen, en blijft lekker lollig bezig.

Dan zeggen Papa en Mama dat het tijd is om naar bed te gaan, want morgen wordt een heel erg leuk en misschien ook wel een vermoeiende dag.

Zondag zijn we te gast bij de wedstrijd ADO Den Haag tegen Excelsior.
Er ligt een heel programma klaar om Duncan de dag te geven die hij als ADO Den Haag supporter verdiend.

Als Duncan in bed ligt wil hij nog even tv kijken, maar binnen 5 minuten slaapt hij al lekker.
Lekker slapen en op naar een hele mooie dag morgen.[ voeg commentaar toe ] ( 322 bekeken )
Op bezoek bij ADO Den Haag voor de training. 
Duncan heeft lekker geslapen, en was weer lekker vroeg wakker.

Hij wilde meteen lekker gaan spelen in zijn kamer, en even later zat hij weer op bed in de slaapkamer.

Als we dan weer beneden in de woonkamer komen, wil Duncan gelijk lekker spelen met zijn treintjes. En dan wordt het tijd om weer eens te vertrekken van huis, en op weg te gaan naar het Kyocera Stadion.

We zijn er om half elf, en daar worden we hartelijk welkom geheten. De dame achter de receptie vraagt aan Duncan of hij nu echt de beroemde Duncan is, en een beetje verlegen zegt en knikt hij ja.

We worden opgehaald, en we gaan eerst even wat drinken. Daarna worden we meegenomen naar boven, en mogen we plaatsnemen op een paar stoelen van een skybox. Duncan vind het allemaal mooi, maar is nog een beetje terughoudend met het handjes geven. Duncan blijft vragen wanneer we nu eindelijk naar de veld toe mogen, en dan komt de trainer Alfons Groenendijk ineens de skybox binnen en geeft Duncan een hand.

Alfons verteld dat ze twaalf minuten een partijtje spelen, dan even rust hebben en daarna weer een partijtje van twaalf minuten spelen en dat we in de rust naar beneden gaan.

Maar voordat de eerste helft van het partijtje is afgelopen vraagt de trainer ineens of we allemaal mee willen gaan naar beneden. Dan kan Duncan de tweede helft van het partijtje in de dugout mee kijken.

Als we bij het veld komen komen de spelers ook aanlopen, en Duncan ziet Tom Beugelsdijk. Diverse spelers waaronder ook Tom Beugelsdijk, heten Duncan hartelijk welkom en geven hem een handje of een boks.

Duncan gaat het nu wat leuker vinden, en we nemen plaats in de dugout.
Dan vraagt een van de trainers samen met Tom Beugelsdijk of Duncan de aftap wil doen voor de tweede helft. Dat wil Duncan heel graag doen, maar dan wel samen met Tom. Alle spelers lopen weer het veld op, en Duncan loopt samen met Papa mee naar de middenstip.

Maar als de trainer wil fluiten zodat we kunnen beginnen begint Duncan ineens hard te huilen. Hij vindt het wel heel erg spannend met al die voetballers er om heen. Papa troost Duncan en vraagt of hij het samen met Duncan moet doen, Duncan zegt ja maar dan moet je me wel tillen.

Papa tilt Duncan op en dan klinkt het fluitsignaal, Papa trapt samen met Duncan af en spelen de bal naar Tom Beugelsdijk. Tom speelt de bal weer terug naar Duncan en Papa, Papa neemt de bal aan en loopt er een stukje mee. En dan schiet Papa ineens de bal.
En . . . . JAAAAAAAAAAA DOELPUNT gescoord door Duncan en Papa, ze draaien zich om en gaan juichen. En dan klinkt er een mooi applaus van de spelers, staff en supporters welke de training ook bijwonen.

Daarna gaan we weer lekker zitten in de dugout, en als de training is afgelopen mogen we samen met de spelers mee naar binnen.
We lopen samen met Tom Beugelsdijk mee, hij laat zien waar alles weer wordt gewassen. Daarna lopen we door en Duncan mag mee de kleedkamer in. Tom heeft een bal en loopt langs alle spelers, en die zetten allemaal hun handtekening voor Duncan op de bal.

Tom laat ook nog zien waar ze na een wedstrijd ook lekker in het bad kunnen gaan zitten. Dan lopen Duncan en Papa snel terug, en gaat Duncan op Tom zijn plekje zitten.

Dan worden wij weer meegenomen en gaan we naar het spelershome, hier moeten we even wachten op de spelers welke zich aan het omkleden zijn.
Duncan speelt in die tijd een potje tafelvoetbal. Dan komen de spelers een voor een binnen, en dan krijgt Duncan ook nog een shirt met alle handtekeningen cadeau.

Als Tom Beugelsdijk binnen komt, wil Duncan gelijk weer een potje tafelvoetbal spelen. En Duncan scoort het ene doelpunt na het andere (met ook stiekem wat vals te spelen), en Tom kan zijn ogen niet geloven dat hij aan het verliezen is. Maar hij is een waardig verliezer. Dan mogen we lekker een hapje mee eten, en na het eten geven we nog een map waar iedere speler een handtekening in kan en mag zetten (deze krijgen we zondag weer terug). En dan bedankt de trainer alle spelers voor hun inzet tijdens de training, en hun inzet voor KANJER Duncan.

En dan is het tijd om afscheid te nemen, maar zondag zijn we terug voor de laatste wedstrijd.

Als we weer thuiskomen is Duncan moe, maar hij gaat nog niet slapen.
Hij speelt lekker en doet nog van alles voordat hij toch nog laat naar zijn bed gaat.
Duncan wordt lekker weer omgekleed, en in zijn bed gelegd.
Duncan zegt dat hij geen tv hoeft te kijken, en als hij ligt valt hij na een lange maar wel een hele mooie dag snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 374 bekeken )
Middag naar school. 
Duncan is gisteravond laat naar zijn bed gegaan, en hij is om half zeven weer wakker geworden.

Duncan is weer lekker vrolijk als hij wakker is, en hij wil lekker in zijn kamertje spelen. Na verloop van tijd wil Duncan weer terug naar de slaapkamer, om daar lekker nog even op bed te spelen.

Als we naar beneden te gaan en in de woonkamer komen, wil Duncan weer lekker met zijn treintjes spelen. Duncan vermaakt zich de rest van de ochtend met diverse dingen.

Rond 13 uur komen we op school aan, en we worden opgewacht door de juf en de hele klas. Duncan vind dit erg leuk, en we worden door de juf en alle kinderen hartelijk begroet.

Als de kinderen lekker spelen in de klas, gaat Duncan ook lekker spelen.
Duncan heeft het echt naar zijn zin, en dat is af en toe ook te horen.
Dan komt zijn neef Joey ook ineens de klas in lopen, en die blijft lekker een beetje bij Duncan in de buurt.
Als het tijd is om buiten te spelen, heeft Duncan de eer om voor op te lopen.

Eerst loopt Duncan lekker buiten rond, maar dan wil hij achterop een fiets zitten en lekker mee rijden. Duncan zit heerlijk, en hij wordt ook nog eens lekker rond gereden.

Dan wordt het weer tijd om naar binnen te gaan, en alle kinderen en ook Duncan gaan in de kring zitten. Dan gaan de kinderen de dag afsluiten, en zingen ze een liedje wat ze hebben geleerd voor als Duncan op school is.
Duncan vind het op zich wel leuk dat ze zingen, maar als hij merkt dat het over hem gaat schiet Duncan een beetje vol. Maar Duncan houd zich goed.

Dan nemen we afscheid van iedereen, en gaan we lekker even wat eten bij de Mc Donalds. Duncan wil een Happy Meal met kipnuggets, hier eet hij lekker wat van toto dat hij genoeg heeft.

Thuis gekomen is Duncan een beetje moe, en wil hij lekker even lui zitten op de bank. Als hij even lekker lui heeft gezeten met de tablet, wil hij lekker gaan spelen met zijn treinen.

In het begin van de avond zet Papa een muziekje aan, en Duncan vind dit leuk. Hij begint een beetje mee te doen met de muziek, en gaat lekker op zijn manier een beetje mee dansen. Dan vraagt Duncan of hij nog lekker in de tuin mag, en Duncan gaat lekker de tuin in.
Dan pakt Papa de discocube en zet deze bij de deur, zodat je de muziek veel beter in de tuin kan horen (en de buren ook).

Papa neemt de tablet mee naar buiten en Duncan zit er lekker muziekjes op uit te zoeken, en heeft het echt heerlijk naar zijn zin.
Als de muziek na een tijdje weer zacht staat, komt de buurvrouw buiten en die vraagt aan Duncan waar de muziek is gebleven want ze vond het wel gezellig. Duncan loopt direct naar de tablet en zet de muziek weer harder.

Dan gaat het echt tijd worden om naar binnen te gaan, en even later gaan we naar boven. We kleden Duncan om, en leggen hem lekker in bed.
Duncan vraagt of hij nog een filmpje van Thomas de trein mag kijken. En als de tv net 10 minuutjes aan staat ligt Duncan al weer lekker te slapen na een heerlijke leuke en lange dag voor hem.[ voeg commentaar toe ] ( 358 bekeken )
Gesprek met de Oncoloog over de uitslagen van de scans. 
Vandaag zijn wij naar het PMC geweest voor de uitslagen van de scans van vorige week.

De strohalm die we hadden, is wederom weer heel erg veel kleiner geworden! Het strohalmpje is dus ook zeer fragiel!

De tumor is gelukkig niet verder gegroeid en er zijn geen nieuwe uitzaaiingen bijgekomen, maar ze zien wel op de scans dat de intensiteit van de tumor weer aan het toenemen is.

Het enige wat er gedaan kan worden is Duncan meer tijd en kwaliteit te geven is zijn leven.

De behandelopties welke we nu hebben zijn de MIBG therapie, en de MIBG-GEM therapie.

De MIBG therapie is op dag 1 radioactief jodium inspuiten, en dan zal Duncan in quarantaine ongeveer 7 dagen moeten uitstralen.

De MIBG-GEM therapie is op dag 1 en dag 8 het toedienen van Gemcitabine (chemo), en ook het toedienen op dag 1 van het radioactieve jodium. Ook hier zit Duncan dan ongeveer 7 dagen in quarantaine.

Het grote probleem en misschien wel een dilemma is dat er veel tumor in Duncan zijn lever zit. De lever moet de MIBG opruimen. Er bestaat een kans dat door de MIBG activiteit in de tumorcellen van de lever, deze zoveel schade oploopt dat de functie van de lever uitvalt.
Dan zou Duncan heel erg ziek worden en zelfs kunnen overlijden.


Wij willen aan iedereen vragen om dit NIET met de kinderen te delen! Dit omdat wij dit erge nieuws nog niet aan Duncan verteld heben, omdat wij de kwaliteit van zijn leven op dit moment heel erg belangrijk vinden. Wij willen niet dat Duncan nu zelf gaat opgeven, of heel erg verdrietig gaat worden als hij dit hoort.

Wij willen dat iedereen (ouders en kinderen) gewoon normaal blijven doen tegen Duncan, zodat Duncan het naar zijn zin blijft hebben en dus nog kan genieten van zijn leven.

Wij beslissen zelf wanneer wij het tijd vinden om dit ZELF aan Duncan te vertellen.
[ 17 commentaren ] ( 1049 bekeken )
Nieuwe kleding kopen. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, en hij was weer lekker vroeg wakker. Hij was om half zeven al lekker uitgeslapen, en hij is zelf weer gaan zitten in zijn bed.

Het lukt Duncan steeds vaker om weer wat meer zelf te doen, wat hij niet meer kon door de tumor in zijn buik en door zijn verzwakte spieren.

Duncan wil als hij wakker is meteen lekker in zijn kamertje spelen, en na 10 minuten wil hij weer terug komen naar de slaapkamer om daar lekker op bed te spelen en tv te kijken.

Als we naar beneden gaan wil Duncan lekker met zijn Cars auto's spelen, hij zit dan heerlijk een hele tijd fantasievol te spelen.
Dan wil Duncan lekker even op de bank zitten om een spelletje te doen op de tablet, niet veel later probeert Duncan YouTube weer leeg te kijken.

Als Duncan daar ook weer mee klaar is wil hij weer gaan spelen op de grond, maar dan wel met zijn treintjes. We ruimen samen de autootjes
op en pakken de treintjes. Hier speelt hij ook weer heerlijk mee.

Dan wordt het even tijd om even wat boodschappen te doen, Duncan heeft nog een paar nieuwe makkelijk broeken en wat shirtjes nodig. We gaan een aantal winkels in en hebben snel wat we willen en moeten hebben voor Duncan.
Duncan wil ook nog even bij de Intertoys kijken, en hij weet al dat we niks gaan kopen. Hij wil toch kijken, en hij moet zelf rondlopen dus hij gaat zelf uit zijn rolstoel. Papa loopt er dan maar achteraan. We kunnen niet naar boven want de "Lift" is defect, en dat is nu juist waar Duncan eigenlijk wil kijken. We gaan er dan ook maar weer snel vandoor, en we zijn klaar maar Duncan wil nog lekker even buiten genieten van het zonnetje. Na een rondje lopen gaan we weer naar huis toe.

Als we weer thuis zijn gaat Duncan weer lekker spelen met de treintjes. Ruim voor het eten zetten wij de sonde voeding weer uit, want Duncan wil patatjes met kipfingers eten.
Als we gaan eten zegt Duncan dat hij ook een pitabroodje met knoflooksaus wil, Papa en Mama eten namelijk shoarma.
Duncan moet wel wat patatjes opeten (Papa eet de rest dan wel op), en dat eet hij ook met smaak het pitabroodje met knoflooksaus op.

Na het eten zit Duncan nog wat te spelen voordat we weer naar boven gaan. Maar voordat we naar boven gaan, zit Papa en Duncan elkaar een beetje te plagen. Ze zitten elkaar een beetje te kriebelen en heeb nde grootste lol. Duncan en Papa vinden dit heel erg leuk, want dit hebben ze een hele lange tijd zo niet kunnen doen.

Dan gaan we lekker naar boven toe. Als we in de slaapkamer zijn, wil Duncan nog lekker wat tv kijken. En al kijkend naar de tv valt Duncan lekker in slaap.

We hopen op een een rustige nacht, want morgen moeten weer naar het PMC voor een gesprek met de Oncoloog van Duncan.
We krijgen morgen te horen wat de uitslagen zijn van de scans, en hoe het vervolg van de behandeling er uit gaat zien.
[ voeg commentaar toe ] ( 276 bekeken )
Duncan zit lekker in zijn vel. 
Duncan heeft afgelopen weer heerlijk geslapen, en wakker worden deed hij pas om kwart over acht.

Na het wakker worden wil Duncan lekker op het bed spelen, en wat tv kijken. Duncan zit lekker in zijn vel, en hij voelt zich goed.
Dat Duncan zich heel goed voelt zegt natuurlijk niets!

Als we lekker beneden in de woonkamer zijn gaat Duncan weer lekker met zijn treintjes spelen, en tv kijken.
Duncan is de hele dag heerlijk druk en lekker aan het spelen, hij kijkt tv, speelt met van alles of in met de tablet bezig.

Halverwege de middag zetten wij de sondevoeding van Duncan uit, zodat Duncan weer een beetje trek krijgt in eten. Duncan wil namelijk lekker kippensoep mee eten.
Als het eten klaar is eet Duncan lekker wat kippensoep mee, hij neemt er ook een stokbroodje en wat soepstengeltjes bij.

Na het eten staan Jens en zijn Mama voor de deur, ze komen kaarten brengen voor het weekend. Duncan en Jens spelen lekker met de Cars auto's, en we genieten er gewoon van hoe de kids aan het spelen zijn.

Na een bakkie koffie gaan Jens en zijn Mama weer naar huis, want Jens moet morgen weer vroeg op. Duncan speelt nog lekker even wat verder, maar niet veel later gaat ook Duncan naar de slaapkamer.

We kleden Duncan om en hij speelt nog even wat op bed. Na het spelen valt Duncan lekker in slaap.


[ 1 commentaar ] ( 338 bekeken )
Weer een leuke dag. 
Duncan heeft weer lekker geslapen vannacht. 's Morgens heel vroeg wel even wakker geworden om zijn broek te doen, en daarna lekker verder gaan slapen om pas tegen acht uur wakker te worden.

Nadat Duncan wakker is geworden, is het hem eindelijk gelukt om zonder hulp te gaan zitten in bed. En toen Papa zijn ogen open deed zag hij Duncan naast het bed staan, Papa was gelijk goed wakker toen hij Duncan zag staan. Duncan was heel erg blij dat het hem zelf gelukt was om te gaan zitten en dan het bed uit te komen.

Hij is lekker gaan spelen in zijn kamer, en na een kwartiertje kwam hij weer lekker luieren in het bed.
Als we naar beneden gaan wil Duncan lekker met zijn treintjes spelen, en later zit hij een spelletje te spelen op de tablet.

Na de lunch gaan we naar zijn vriendje Brandon toe, en daar is Duncan weer lekker aan het spelen. Duncan is weer lekker een beetje druk aan het doen, hij heeft het dan ook lekker naar zijn zin.

Duncan en Brandon kom zelf op een moment incognito de kamer in, Duncan met pet en zonnebril, en Brandon met pet en shawl voor zijn neus. Hier hebben we vlug een foto van gemaakt.

Na het avondeten zijn we weer lekker richting huis gegaan, waar Duncan weer lekker even is gaan spelen. Na een paar minuten heeft hij geen zin meer, en dan wil hij nog even met de tablet op de bank.

Dan wordt het toch echt tijd om naar bed te gaan, we brengen Duncan lekker naar zijn bed waar hij na een leuke dag heerlijk en snel in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 295 bekeken )
Een leuke lange dag. 
Duncan heeft vannacht weer lekker geslapen, hij is pas zo rond half acht wakker geworden.

Na het wakker worden wilde Duncan lekker weer in zijn kamer spelen, en na een minuut of tien wilde Duncan weer lekker in de slaapkamer op bed spelen.

Als we na een tijdje beneden in de woonkamer komen, wil Duncan gelijk met zijn treintjes spelen. Na een tijd met zijn treintjes te hebben gespeeld, wil Duncan lekker op de bank zitten en een filmpje kijken.

Als Duncan het filmpje heeft afgekeken gaan we lekker de deur uit. We gaan vanmiddag lekker op bezoek bij familie. Duncan vind het leuk als we daar naar toe gaan. We nemen van alles mee zodat Duncan zich een beetje kan vermaken als we daar zijn.

Duncan zit heerlijk te spelen in de kamer, en wij zitten lekker buiten op het balkon te genieten van het mooie weer. Dan wil Duncan er ook lekker bij komen zitten met de tablet op schoot. Hij laat een paar filmpjes zien en hij zit de liedjes daar van al aardig mee te zingen.

We zijn Duncan alvast een beetje aan het opwarmen voor volgend weekend, wat dat gaat een geweldig weekend worden voor hem.

Duncan hobbelt met enige regelmaat van binnen naar buiten, en andersom. Hij heeft het heerlijk naar zijn zin.

Met het eten krijgt Duncan weer lekker patatjes met een kroketje.
Duncan eet lekker wat patatjes, en een heel klein stukje van zijn kroket. Dan wil hij wat van Papa zijn soep eten, en Papa deelt zijn soep met Duncan. Duncan vind het lekker en wil zelf ook nog wat soep, en hier zit hij lekker een broodje in te dopen. Als toetje eet Duncan lekker wal vanillevla met slagroom. Duncan heeft van alles wat gegeten, en hij heeft ook weer lekker gegeten.

Na het eten gaan we weer lekker naar huis, en Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin gehad. Als we thuis zijn wil Duncan weer gelijk met zijn treinen spelen. Duncan is nog steeds niet moe, maar als het bijna half negen is wil Duncan toch lekker naar boven toe.

We gaan naar boven en kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed.
Duncan valt na een lange, maar leuke dag lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 306 bekeken )
De verjaardag. 
Duncan heeft na twee mindere nachten eindelijk weer eens wat lekkerder geslapen.

Hij werd wel weer lekker vroeg (half zeven) wakker, en wilde direct in zijn kamer spelen. Na een minuut of 10 in zijn kamer te hebben gespeeld, wil hij toch weer lekker naar de slaapkamer komen en in bed tv kijken.

Even later lekker naar beneden gegaan, waar Duncan lekker met zijn treintjes gaat spelen.
Als Mama boodschappen heeft gedaan, eten we nog even een boterham.
En als we klaar zijn gaan we naar de Junior Store, die hadden namelijk een leuke actie opgezet. Als we daar binnenkomen zijn ze blij om Duncan te zien, en hij krijgt een tas vol met tekeningen, kaartje en leuke cadeautjes.

Als we weer thuis zijn wil Duncan gelijk alles uitpakken, en hij is weer blij met alles wat hij heeft gekregen. Na weer eventjes lekker gespeeld te hebben is het weer tijd om weer weg te gaan.
We gaan naar de verjaardag van Duncan zijn grote neef Robin, Duncan heeft het de hele middag lekker naar zijn zin.

Duncan zit de hele middag lekker te spelen en hij vermaakt zich prima.
Met het eten zit Duncan lekker weer te smullen van patatjes met een frikadel, en als toetje een lekker ijsje.

Na het eten is Duncan moe en gaan we lekker naar huis toe.
Thuisgekomen wil Duncan nog even met zijn treintjes spelen, en daarna wil hij lekker gaan slapen.

We gaan lekker naar de slaapkamer en kleden Duncan om, en leggen Duncan lekker in zijn bed. Niet veel later is Duncan lekker in slaap gevallen, en slaapt lekker.[ 1 commentaar ] ( 293 bekeken )
De MIBG & MRI scans 
Duncan heeft vannacht weer onrustig geslapen. Om 4 uur de wekker gezet om de sondevoeding uit te zetten, want Duncan moet weer nuchter blijven.

Om 7 uur wakker geworden van de wekker, en direct de douche in.
Duncan geeft aan er helemaal geen zin in te hebben. Mama en Papa zeggen dat ze het ook allemaal niet willen, maar dat het wel weer zal moeten vandaag.

Beneden gekomen wil Duncan lekker spelen met zijn treintjes, en om 9 uur vertrekken we weer richting Utrecht naar het PMC.
We komen op tijd aan bij het PMC, en bij aankomst worden we gelijk verwelkomd. Duncan krijgt gelijk te horen dat er weer een groot pakket is binnen gekomen voor hem, en dan mogen er weer spierballen en temperatuur worden gemeten.

Duncan mag lekker op een bedje gaan zitten en we doen zijn lange broek uit omdat het altijd wel warm is tijdens de scans.
Om 10 minuten voor elf komen we aan bij de MIBG, en daar staan er een aantal ongeduldig te wachten. Ze zeggen dat de afspraak om half elf was, en de zuster verontschuldigd zich en zegt bij ons staat kwart voor elf op de lijst.

Vlug brengen we Duncan naar binnen, en Papa legt Duncan rustig neer op de tafel van de MIBG scan. Duncan is heel rustig en Papa en Mama knuffelen hem, dan dient de Anesthesist het slaapmiddel toe en dan valt Duncan heel snel in slaap.

Papa en Mama lopen samen met de zuster weg, pffft het hele lange wachten in nu begonnen. Papa en Mama gaan even naar buiten in het zonnetje zitten om een frisse neus te halen.

Zo rond half twee lopen Papa en Mama richting de ruimte van de MRI scan, want zo zijn we heel dicht bij als ze klaar zijn.
En dan duurt het wachten nog langer, we zien het twee uur worden en nog zijn ze niet klaar. Dan horen we dat er wat problemen zijn.
Mama en Papa zitten gelijk een beetje verschrikt te kijken, maar dan komen er twee dames aanlopen die vertellen dat het nog even wat langer duurt en dat met Duncan alles goed is.

De MRI scan had last van een storing, maar is inmiddels verholpen en ze zijn bijna klaar met Duncan. Even later hoorden we dat er voor de MRI scan een spoedgeval tussendoor kwam, en de storing kwam er ook nog bij. Maar tegen drie uur waren ze eindelijk klaar met Duncan.

Pfft dat heeft allemaal echt heel erg lang geduurd, en nu is het dik een week in spanning wachten op de uitslag.

Dan mogen we eindelijk weer lekker bij Duncan, hij is al een beetje aan het wakker worden als hij naar de uitslaapkamer gaat.
Daar word Duncan wakker, en hij heeft het niet echt naar zijn zin.
Als Duncan Papa ziet wordt hij heel eventjes een beetje boos op Papa, en die begrijpt gewoon dat Duncan een beetje boos is.

Als Duncan goed wakker is mogen we weer lekker terug naar de afdeling.
Daar aangekomen wil Duncan zijn color changer Mac (van Cars), welke hij vandaag cadeau heeft gekregen uitpakken. Duncan pakt zijn color changer Mac uit, en hij is er heel erg blij mee.

Dan kleden we Duncan weer goed aan, en mogen we eindelijk weer lekker naar huis. Thuis gekomen wil Duncan spelen met zijn treintjes, en na het eten gaan we naar boven.

Duncan wil even spelen met zijn nieuwe color changer, hij zit in de badkamer op een grote handdoek. En diverse bakjes zijn gevuld met koud en warm water. Duncan zit hier lekker een tijdje mee te spelen, en als hij geen zin meer heeft is hij ook moe.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed, Duncan kijkt nog lekker even naar Paw Patrol op tv en dan valt hij lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 311 bekeken )
De slaapdokter. 
Duncan heeft een klein beetje onrustig geslapen.
Papa heeft gisteravond om middernacht de sondepomp van Duncan uitgezet, omdat Duncan nuchter moet blijven.

De wekker ging heel erg vroeg af, om 5 uur werden we wakker gemaakt door de wekker. Pffft dit is wel heel erg vroeg om wakker te worden hoor, maar gelijk het bed uit en de douche in.

We zijn al om half zeven 's morgens vroeg de deur uitgegaan op weg naar het PMC te Utrecht. We zijn ruim op tijd aangekomen in het PMC, waar we ons direct melden. We krijgen gelijk te horen dat er toch wel weer een stapel post op Duncan ligt te wachten.
De standaard controles worden gedaan, en er wordt ook weer bloed uit de lijn afgenomen. Ook moet Duncan in een potje plassen, dit wordt ook weer onderzocht. Duncan weet wat er gaat gebeuren, maar is toch best wel een beetje zenuwachtig voor alles.

Dan wordt het tijd om het jasje voor de OK aan te doen, we kleden Duncan om en hij gaat lekker in bed zitten met twee knuffeltjes.
Bij de OK aangekomen heeft Duncan al verteld dat Papa deze keer mee mag om hem weg te brengen naar de OK. Als we voor de OK aankomen ontmoeten we de Anesthesist, en deze maakt een grapje dat Dikkie Dik ook een haarnetje op moet. Papa pakt vlug een netje en draait deze zo in elkaar dat deze net over het hooft van Dikkie Dik past. De Anesthesist vindt dit goed gedaan en we mogen meelopen naar de OK, Duncan blijft rustig liggen in zijn bed. Papa moet Duncan uit zijn bed tillen en in de OK op de tafel neerleggen.

Duncan doet het allemaal weer heel erg goed, en als de Anesthesist iets in Duncan zijn lijn spuit valt Duncan heel snel in slaap.
Papa geeft Duncan nog heel snel een hele grote dikke knuffel, en dan moet Papa Duncan in goede handen achter laten.

Nu zijn ze bezig met Duncan om de neussonde en de Hickmanpleister te vervangen, tevens worden er ook een beenmergpunctie en een botbiopt gedaan in de heupen.

Na een lang half uur wachten krijgen we een telefoontje dat Duncan naar de uitslaapkamer is gegaan. Als Papa naar binnen loopt (Mama moet wachten in de wachtkamer), ligt Duncan een beetje te huilen in zijn bed. Hij heeft het even niet naar zijn zin, Papa gaat Duncan gelijk troosten. De dame die Duncan in de gaten moet houden vraagt of Duncan een ijsje wil en wat wil drinken, Duncan wil niks. Dan vraagt ze of Duncan een lieve knuffel wil, en ze komt er gelijk met twee aanlopen. Duncan kiest een lieve zachte pandabeer uit. Duncan blijft een beetje huilen, en er wordt besloten om Mama er ook maar even bij te halen.
Duncan wordt nu wat rustiger.

Dan mag Duncan eindelijk weer terug naar de afdeling toe.
Als we daar weer zijn dat zegt Papa dat hij even de rolstoel uit de auto gaat pakken, omdat we willen voorkomen dat Duncan pijn in zijn heupen gaat krijgen. Als Papa terug komt ligt er een grote doos op Duncan zijn bed, en Duncan wil deze uitpakken.
Duncan en Papa doen dit samen, en als de doos open is komen de kleuren Groen en Geel op je af. De doos zit vol met wel 4 verschillende shawls, 2 vlaggen, een mooie pet en natuurlijk Storky.
Duncan is gelijk blij met deze mooie doos.

Als Duncan zijn kleding weer aan heeft i het weer tijd om richting het UMC te gaan. Als we ons melden op de afdeling Nucleaire geneeskunde moeten we heel even wachten. En na heel even wachten mogen we meelopen. We gaan een kamer in waar Duncan weer een radioactief jodium krijgt toegediend t.b.v. de MIBG scan voor morgen.
Na deze inspuiting kunnen we zelf weer terug lopen richting het PMC.

En als we daar weer aankomen, kunnen we al onze spullen pakken en iedereen een goede dag toewensen.
We kunnen weer lekker naar huis, in de auto zit Duncan een beetje stilletjes voor zich uit te kijken.

Als we thuiskomen gaan we gelijk even boodschappen doen, eerst de bakker en dan de slager. De slager vraagt aan Duncan of hij lekker een plakje worst wil, maar voordat Papa kan vragen of dit wel een goed idee is op een nuchtere maag zit de eerste grote hap al in Duncan zijn mond. En het blijkt meteen dat het geen goed idee was, Papa vraagt aan de slager of hij een zakje heeft, want Duncan zit gelijk te spugen.

De worst en heel veel slijm komen er gelijk uit, en Duncan blijft dan kokhalzen. Papa ziet dat de neussonde niet meer door Duncan zijn keel zit, maar in zijn mond. Papa besluit direct om de neussonde gewoon uit Duncan zijn neus te trekken, en daarmee ook uit zijn mond en keel.
Het kokhalzen houd direct op. De slager vraagt direct of het zijn schuld is, en wij zeggen dat hij daar ook niet veel aan kan doen.
Als Duncan weer rustig is gaan we weer lekker naar huis.

Thuis aangekomen wil Duncan lekker spelen in de kamer.
Dan halverwege de middag horen we een paar kinderen een beetje luidruchtig zijn voor de deur, en dan staat er ineens eentje via het keukenraam naar binnen te kijken. Duncan ziet meteen dat het zijn grote vriend Bart is, en hij komt gelijk van de bank.
Bart wil een pakje door de brievenbus doen, maar Papa doet samen met Duncan de deur open en roept dan: Jaaaa jullie zijn betrapt!

Bart, zijn zusje Lieke en hun Mama moeten een beetje lachen, en Papa zegt kom heel even binnen. Duncan, Bart en Lieke hebben gelijk heerlijk zitten spelen in de kamer, en hebben er een heerlijke bende van gemaakt (maar dat maakt niet uit). Het was heerlijk om te zien dat Duncan het heel erg naar zijn zin heeft, en er ook van heeft genoten.
Aan het einde van de middag was de tijd weer aangebroken om afscheid te nemen, want de familie Vierhout moet ook naar huis om te eten.

Na het eten is Duncan lekker op de bank blijven zitten met de tablet op schoot. Duncan zit lekker in zijn vel, want hij zingt sommige liedjes best wel lekker mee. Duncan gaat dan lekker een beetje hangen op de bank, maar nog steeds kijkend naar de tablet.
En na een minuut of tien lekker hangen is Duncan ineens in slaap gevallen.
We hebben Duncan na een zware en toch leuke dag nog lekker even laten liggen op de bank voordat we hem in bed hebben gelegd.


[ voeg commentaar toe ] ( 370 bekeken )
Een heerlijke dag. 
Duncan heeft best wel weer lekker geslapen vannacht, en als hij wakker is geworden wil hij meteen gaan spelen in zijn kamertje.

Na een minuut of 10 roept Duncan dat Papa moet opschieten, want Duncan wil op zolder gaan spelen met de treinbaan. En niet veel later zit Duncan met veel plezier met de treinbaan te spelen.

Na ongeveer een half uurtje heeft Duncan er weer genoeg van en wil hij lekker naar beneden. Hij wil in de kamer lekker op de bank zitten, en hij gaat lekker even naar de tv kijken.

Duncan vermaakt zich de hele dag lekker en hij is met van alles aan het spelen. Halverwege de middag zetten we de sondevoeding weer even uit, om weer een beetje hongergevoel op te wekken bij Duncan.

Vanaf dat moment zit Duncan lekker met de tablet op de bank, hij zit lekker spelletjes te spelen of kijkt filmpjes op YouTube.

Als Mama het eten klaar heeft, krijgt Duncan een lekker bordje spinazie en een balletje gehakt op zijn bord. Duncan heeft trek hij eet het met smaak op. Totdat Duncan iets anders op Papa zijn bord ziet liggen. Duncan wil zijn balletje gehakt niet meer eten, hij wil de saucijs op het bord van Papa proeven.
Papa snijd een stukje af voor Duncan, en hij vind het heerlijk.
Duncan zegt dat hij geen balletje gehakt meer wil eten, hij wil de saucijs van Papa opeten. Papa snijd de saucijs lekker in stukjes voor Duncan, en Papa eet de bal gehakt dan maar op.

Na het eten zit Duncan nog lekker even rustig op de bank tv te kijken, en daarna wil hij nog even met de treinbaan op zolder spelen.
We zeggen tegen Duncan dat hij niet te laat naar zijn bed kan, omdat morgen heel erg vroeg de weker weer gaat.

We leggen Duncan uit dat we morgen om half acht in de ochtend bij het PMC moeten zijn. Duncan moet morgen weer richting de slaapdokter en dan krijgt hij weer een beenmergpunctie en een botbiopt, en hierna krijgt hij ook weer de inspuiting voor de MIBG scan welke een later staat gepland.

Duncan is lekker aan het spelen met de treinbaan, en dan wordt het toch echt tijd om richting slaapkamer te gaan.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed, hij mag nog even tv kijken en dan valt Duncan lekker in slaap.


[ 1 commentaar ] ( 340 bekeken )
Bloemkool eten. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en even nadat hij wakker geworden is wil hij lekker in zijn kamertje spelen.

Als Duncan ongeveer een uurtje waker is, wil hij voordat hij naar beneden gaat met de treinen op zolder spelen. Hier vermaakt Duncan zich weer heerlijk, hij rijd rondjes met de treintjes Thomas en Percy.

Als Duncan is uitgespeeld zetten Duncan en Papa de treintjes weer terug op hun plekje en gaan we naar beneden.
Als we beneden in de woonkamer zijn wil Duncan lekker even op de bank tv zitten kijken. Als Duncan lekker eventjes tv zit te kijken wil hij weer lekker op de grond met zijn treintjes spelen.

Duncan vermaakt zich heerlijk de hele dag, en halverwege de middag hebben we de sondevoeding lekker even uitgezet. Dit doen we eigenlijk een beetje zodat we een beetje een honger gevoel kunnen veroorzaken bij Duncan.

Mama had al eerder vandaag aan Duncan gevraagd wat hij zou willen eten vandaag, en hij wilde lekker bloemkool met een balletje gehakt eten.

Als het eten bijna klaar is gaan we lekker aan tafel zitten, en Duncan zit verlekkerd naar zijn bordje met eten te kijken. Duncan eet met veel smaak zijn bloemkool op en daarna begint hij aan zijn balletje gehakt, maar als hij een paar stukjes heeft gegeten zegt hij ineens dat hij nog meer bloemkool wil eten.
Duncan krijgt nog een schepje bloemkool op zijn bord, en hier begint hij ook lekker aan. Maar als hij hier een paar happen van op heeft, geeft Duncan toch aan dat hij genoeg heeft gegeten.

Na het eten speelt Duncan nog wat en daarna gaan we lekker naar boven toe. Duncan wil niet met de treinbaan spelen op zolder, hij wil naar zijn bed toe. We kleden Duncan om en trekken zijn pyjama aan, Duncan wil nog wel een filmpje kijken voordat hij gaat slapen.

Het filmpje kijken voor het slapen neemt Duncan wel erg letterlijk.
Duncan valt niet in slaap en kijkt gewoon de hele dvd van Brandweerman Sam af. Als de film is afgelopen mag de tv uit van Duncan, en dan valt hij lekker snel in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 316 bekeken )
Een bloedneus. 
Duncan heeft weel lekker geslapen, en hij is pas om half acht weer wakker geworden.

Na het wakker worden nog lekker even rustig aan doen, Duncan wil lekker in zijn kamer spelen. Als Duncan klaar is in zijn kamer wil hij naar zolder om daar met de treinbaan te spelen.

Als we weer beneden zijn wil Duncan Mama helpen met croissantjes te maken, en dit gaat Duncan best wel goed af (en naderhand smaakten ze ook nog eens lekker).

Dan een beetje aan het einde van de ochtend stopt Duncan zijn vinger ergens in, wat wij liever niet willen zien (maar ieder kind doet het).
En dan ziet Duncan zijn vingertje rood gekleurd zijn, hij heeft een bloedneus.

Papa helpt Duncan met zijn bloedneus en zet hem op de bank, hij knijpt zijn neus dicht en laat hem daarna weer even hard snuiten. Maar zijn neus blijft bloeden, dan maar even de neusspray gebruiken. Dit geeft ook niet het gewenste resultaat, Duncan zijn neus blijft bloeden. Papa knipt een stukje van een speciaal soort spons af en stopt dit in Duncan zijn neus. Deze spons moet Papa hierna nog 2 maal vervangen, maar dan stopt het bloeden eindelijk.

Duncan wil gaan spelen op de grond, maar moet van Mama en Papa nog even lekker rustig op de bank blijven zitten.

's Middags vertrekken we naar en verjaardag van Duncan zijn neef Jayden. Duncan heeft het gelijk naar zijn zin daar en gaat lekker spelen, Papa en Mama zien hem af en toe lopen en dan is hij weer lekker weg.

Na deze verjaardag zijn we naar Lenie en Sil en Robin gegaan.
Daar heeft Duncan ook nog heel even gespeeld, en daarna zijn we met zijn allen vertrokken richting een Italiaans restaurant.
We zijn dus lekker gaan uit eten, Duncan had er ook lekker zin in.
Duncan lijkt nog steeds niet moe, en zit nog steeds lekker in zijn vel. Iedereen heeft iet Italiaans besteld, alleen Duncan niet. Duncan wilde patatjes met mayonaise eten.

We hebben met zijn allen heerlijk gegeten, en Duncan en Pap hebben een overheerlijke ijscoupe met slagroom samen gedeeld.
Duncan wilde de slagroom, en Papa moest het ijs op eten. Maar even later zit ook Duncan van het ijs te smullen.

Als we weer thuis komen gaat Duncan op de bank zitten en een filmpje kijken, en niet veel later zakt hij lekker onderuit. Duncan is toch best wel moe geworden van de hele dag. We gaan naar boven en doen Duncan zijn pyjama aan en leggen hem lekker in zijn bed.

Niet veel later ligt Duncan na een hele goede super leuke dag lekker te slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 308 bekeken )
Een hele goede dag. 
Duncan in vannacht niet heel vaak wakker geweest, en hij heeft eindelijk weer eens heerlijk geslapen.

En na een paar mindere dagen hebben heerlijk rustig aan gedaan met het opstaan. Duncan was als eerst wakker, en Mama moest Papa door middel van een knuffel wakker maken van Duncan.
Hier door lag Duncan dan ook gelijk in een deuk van het lachen.

We zijn halverwege de ochtend pas lekker naar beneden gegaan, en Duncan wil gelijk spelen met zijn treintjes.
Duncan is vandaag weer lekker vrolijk en druk, vele malen beter als de afgelopen dagen dus.

Nadat Mama de kleine boodschapjes heeft gehaald, gaan we daarna met zijn drietjes de grotere boodschappen halen en hierbij mag Duncan weer een autootje uitzoeken.

Weer thuisgekomen wil Duncan gelijk weer lekker spelen, en dit houd hij een hele tijd vol.
Dan komt zijn vriendje Jens met zijn Papa en Mama langs, Jens gaat lekker spelen met Duncan. En de ouders hebben het een en ander te bespreken met elkaar.

Aan het eind van de middag gaan Jens en zijn Papa en Mama ook weer naar huis, en dan gaan wij ons ook even klaar maken om te gaan eten.
Duncan wilde wel lekker aan tafel eten en dan lekker gourmetten.
Duncan was al lekker een stukje stokbrood aan het eten voordat we aan tafel zaten. Als we aan tafel zitten eet Duncan een paar patatjes en een stukje frikadel, en dan heeft hij weer genoeg.

Duncan mag weer lakker van tafel af en gaat lekker op de bank zitten.
Even later gaat hij lekker liggen, maar gaat dan toch weer zitten.
Hij vraagt of hij een toetje mag eten, maar hij moet heel even wachten.
Als Duncan eindelijk zijn toetje heeft eet hij deze voor de helft op en hoeft dan niet meer.

Na nog wat tv te hebben gekeken wil Duncan naar boven om met de treinbaan te spelen op zolder. Hier maakt Duncan een foutje en er ontspoort een trein. Duncan schrok hier een beetje van, maar Papa heeft Duncan uitgelegd wat hij dan snel moet doen.

Na een dik half uur zegt Duncan dat hij moe is, en Papa en Duncan zetten alle treinen weer op hun plekje terug.
Papa en Duncan gaan naar beneden, en we trekken Duncan zijn pyjama aan.

Duncan gaat lekker zijn bed in, en hij valt lekker na een goede dag heerlijk in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 296 bekeken )
Op controle in Delft. 
Duncan heeft vannacht wel weer aardig geslapen, wel uiteraard een aantal malen wakker geweest.

Wakker geworden van een wekker, maar we hadden eigenlijk geen zin om wakker te worden. Dus eerst toch nog een beetje rustig wakker worden, en dan toch de badkamer in en naar beneden toe.

Om half 10 werden we verwacht in het Reinier de Graaf te Delft voor de controle van Duncan zijn bloedwaarden. Na het afnemen van het bloed konden we direct weer weg. Op de terugweg naar huis ook nog even langs de speelgoedwinkel geweest om weer een paar nieuwe treintjes te kopen.
Duncan heeft er weer 3 mooie treinen bij.

Later werden we gebeld door de zuster van het Reinier de Graaf.
Duncan zijn Hb was 2.8 en zijn Trombocyten waren 9, zijn rode en witte bloedcelen waren beide dus veel te laag.

We moesten om 14 uur ons weer melden op de afdeling in het Reinier de graaf voor een dubbele transfusie. Duncan kreeg eerst de trombocyten toegediend en daarna het bloed.

Je zag Duncan in het ziekenhuis weer redelijk snel opknappen, en wee veel meer kleur op zijn gezicht krijgen. Na verloop van tijd begon hij gelukkig ook weer lekker praatjes te krijgen. Duncan voelde zich zelfs zo goed dat toen hij een muziek video op YouTube aan het kijken was, zelfs zijn bed uitging en lekker een beetje probeerde te dansen.
Na de transfusies is er weer bloed afgenomen ter controle, en we horen later in de avond de uitslagen via de telefoon. We krijgen dan gelijk te horen of we morgen nog een keer moeten terug komen of niet.

Om ongeveer half negen eindelijk weer thuisgekomen, en toen hebben we eerst even lekker een broodje gegeten, Duncan heeft zelfs ook weer lekker een stukje stokbrood op.

Duncan wilde lekker op de bank zitten en naar de tv kijken, hij ging lekker een beetje hangen op de bank.
Niet veel later is Duncan na een lange en vermoeiende dag heerlijk op de bank in slaap gevallen. En toen Duncan lekker lag te slapen op de bank, kwam de kat Ernie lekker tegen Duncan aan liggen.

Dan gaat de telefoon van Mama, het is de zuster uit het Reinier de Graaf. Ze verteld dat de bloedwaarden van Duncan goed zijn, en we hoeven dan ook niet te komen morgen.

Later hebben we Duncan lekker naar boven gedragen en lekker in zijn bed gelegd.


[ voeg commentaar toe ] ( 306 bekeken )
Beetje druk, en vaak moe. 
Duncan heeft afgelopen nacht best wel weer lekker geslapen, hij is wel een paar keer wakker geweest maar is wel weer direct in slaap gevallen.

Als Duncan 's morgens wakker wordt zegt hij dat zijn broek verschoond moet worden, en als papa het wil gaan doen gaat er iets mis. Hebben we toch net nog pech, dat is dus 's morgens vroeg het bed verschonen.

Als dat weer is gebeurd dan duiken we toch nog even lekker terug het bed in. Tv aan en lekker een beetje rustig aan doen, Duncan wil gelijk lekker in zijn kamertje spelen. Na een klein half uurtje is Duncan weer lekker terug in de slaapkamer, en dan vraagt hij of hij op zolder mag spelen met de treinen.

Duncan is op zolder heerlijk aan het spelen met de treinen, maar na ongeveer een half uurtje zegt hij dat hij moe is. We zetten alles weer terug op zijn plek, en gaan dan lekker naar beneden.

Als we beneden in de woonkamer zijn wil Duncan lekker op de bank zitten met de tablet, maar Papa zet de tv aan en zegt dat Duncan gewoon even tv gaat kijken. Als Duncan een kwartiertje zit wil hij spelen met zijn Thomas treinbaan. Papa help Duncan een beetje en Duncan gaat lekker zitten spelen, en Duncan is ook weer lekker een beetje druk.

Dan zegt Duncan ineens dat hij moet spugen, Papa pakt heel vlug weer de emmer. En Duncan gooit het halve koekje eruit wat hij een half uurtje eerde heeft gegeten. Hierna gaat het weer met Duncan, en hij heeft geen last van zijn buik.

Duncan blijft nog even met zijn treinen spelen, en dat zegt hij weer dat hij moe is. Papa helpt Duncan een beetje om weer lekker op de bank te zitten. Dan roept Mama vanuit de keuken dat de optocht voor Koningsdag eraan komt, en Duncan wil kijken.

Papa tilt Duncan op en loopt naar de keuken, en Papa zet Duncan op het aanrecht voor het raam neer. Terwijl Duncan lekker zit te kijken ziet hij ineens een aantal bekenden zwaaien. Duncan vind dit wel leuk en zwaait een beetje terug.

Het liefst waren we er ook bij geweest, maar we weten nog niet of Duncan zijn weerstand goed is. En daarom nemen we liever geen risico, voordat Duncan "ziek" thuis zit.

Als de optocht weer voorbij is vraagt Duncan of Papa de racebaan wil pakken. Papa loopt naar boven en komt weer naar beneden met de racebaan. Papa zet deze even in elkaar en even later spelen Duncan en Pap met de racebaan.

En weer is het na ongeveer een half uurtje dat Duncan zegt dat hij moe is, Papa helpt Duncan weer de bank op. Duncan gaat dan lekker even een beetje liggen op de bank. Je ziet dat Duncan wel zin heeft om te spelen, en af en toe een beetje gek te doen. Maar hij is zeer snel vermoeid, ook zien we her en der rode vlekjes op zijn lichaam.

We denken dan ook dat Duncan weer een zak rode en witte bloedcellen nodig heeft.

Tussen de middag wil Duncan lekker een pannenkoek eten, en deze eet hij lekker bijna helemaal op.

Duncan vermaakt zich in de middag uren met zijn treintjes, auto's, lego, en de tv.
Met het avond eten wil Duncan in eerste instantie lekker een tosti met kaas eten, maar als Mama de tosti wil gaan maken zegt hij dat hij toch geen tosti wil.

Duncan wil na het eten nog wel een ijsje eten, en deze eet hij ook voor de helft op.
Dan gaat Duncan een beetje hangen op de bank, en later zegt hij dat hij naar boven wil. Papa vraagt nog of Duncan nog met de treinen wil spelen op zolder, maar Duncan wil niet.

Duncan is moe en hij wil lekker naar zijn bed.
We gaan naar boven en kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed.
Niet veel later slaapt Duncan al.

Gelukkig hebben we morgen ochtend een afspraak in het Reinier de Graaf staan voor de controle van Duncan zijn bloedwaarden.
Papa en Mama denken dat er wel een bloedtransfusie uit zal komen, maar dat zullen we morgen pas zeker weten.[ voeg commentaar toe ] ( 312 bekeken )
Bloedneus? 
Duncan heeft vannacht best wel weer lekker geslapen, wel een paar keer wakker geweest om zijn broek te verschonen en de sondevoeding te vervangen.

Als we nog lekker rustig aan het wakker worden zijn, roept Duncan ineens dat er bloed aan zijn vinger zit. Mama vraagt waar die vinger heeft gezeten, en Duncan zegt in me neus. Papa helpt Duncan met zijn neus door hem een paar keer goed te laten snuiten, en gelukkig loopt het er niet erg hard uit. Papa pakt een beetje vaseline en smeert dit bij Duncan in zijn neus, om te voorkomen dat het nog erger gaat bloeden

Niet veel later gaan we naar beneden, en daar laat Papa Duncan zijn neus nog een paar keer snuiten. Er blijft nog steeds een klein beetje bloed uitkomen.

Duncan wil met zijn treinen spelen, maar Mama en Papa zeggen dat Duncan lekker rustig op de bank moet gaan zitten. Dit doet hij in eerste instantie met tegenzin, en even alter wil hij dan wel de tablet.

Duncan zit een tijde lekker rustig op de bank, en Papa laat Duncan af en toe zijn neus snuiten. Gelukkig gaat het bloeden een beetje ophouden.
En even later vraagt Duncan of hij nu met zijn treinen mag spelen, en dat mag hij nu wel. Duncan gaat lekker spelen met zijn treinen, en dat blijft hij dan ook wel een tijdje doen.

Hierna wil Duncan ineens met de treinen op zolder gaan spelen, en hij kan niet wachten. Duncan zegt tegen Papa dat hij moet opschieten, want hij wil met de treinen op zolder spelen.
Na een uurtje spelen met de treinen is Duncan moe, en wil hij weer naar beneden.

Hij gaat lekker op de bank hangen en lakker naar de tv kijken.
Later in de middag komen Duncan zijn Tante Lenie en neef Robin langs, en dit vindt Duncan best wel leuk.

Hij is gelijk weer lekker een beetje druk aan het doen.
De rest van de middag is Duncan lekker met van alles aan het spelen.

Voor het avondeten had Duncan aangegeven dat hij wel weer lekker wat patatjes met kippies wilde eten, maar als Mama vraagt of ze het moet klaar maken zegt hij nee.

Maar even later wil hij toch wel wat eten, en Mama maakt het alsnog klaar voor Duncan. En hij eet het weer met wat smaak op.

Na het eten wil Duncan weer naar zolder om met de treinen te spelen, en Papa neemt Duncan weer mee naar zolder.
Duncan zit hier lekker te spelen, maar luistert niet echt goed naar Papa. Papa heeft namelijk tegen Duncan gezegd dat hij de treintjes niet van de rails mag afhalen, maar doet dit toch.

Dan geeft Duncan weer aan dat hij moe is, en dat hij wil gaan slapen.
We gaan naar beneden, en eerst even naar het toilet en dan tanden poetsen. Dan trekken we Duncan zijn pyjama aan en leggen hem lekker in bed.
Duncan valt lekker snel in slaap, na een leuke dag.


[ voeg commentaar toe ] ( 309 bekeken )
Weer een injectie met neulasta 
Duncan heeft lekker geslapen afgelopen nacht, hij is niet wakker geworden. Alleen toen Duncan en Mama wakker werden om 6 uur moet het bed worden verschoond.

Na het verschonen van Duncan en het bed, toch nog even lekker terug het bed in om nog even verder te luieren.
Als we zijn uit geluierd gaan we naar beneden, waar Duncan lekker op de bank tv gaat zitten kijken.

Even later zegt Duncan dat zijn buikje honger heeft, en Papa vraagt wat hij dan wil eten. Duncan zegt dat hij een appeltje wil eten. Papa schilt een appeltje en snijd deze in stukjes, en Duncan zit het met smaak op te eten. Als Duncan ongeveer drie kwart van zijn appel op heeft gegeten hoeft hij niet meer.

Als Duncan een half uurtje later nog lekker op de bank zit, zegt Duncan dat hij moet spugen. Papa pakt heel snel een emmertje en zet de voedingspomp uit, en Duncan moet overgeven Het lekkere appeltje komt er weer uit net zoals de sonde.

Papa kan de sonde nog net op tijd tegenhouden voordat deze er helemaal uit is. Als het weer een beetje gaat met Duncan ziet hij dat zijn sonde een flink stuk uit zijn neus is gekomen, en hij kijkt Papa aan.
Papa stelt Duncan gerust dat het niet erg is dat hij moest overgeven, en dat we de sonde rustig gaan terug duwen.

Papa zegt tegen Duncan dat hij even moet gaan slikken, en dan gaat Papa de sonde weer rustig terug duwen in zijn neus. Duncan heeft goed geluisterd naar wat Papa heeft verteld, en binnen een paar tellen zit de sonde weer terug op zijn plek. Maar voordat de voedingspomp weer aan kan moet Papa eerst even controleren met een spuitje met water of de sonde nog in de buik van Duncan uitkomt, en gelukkig zit de sonde weer helemaal goed.

Duncan blijft nog even rustig op de bank zitten, en hij wil de tablet hebben om een spelletje te spelen.

De rest van de dag gaat het gelukkig weer normaal met Duncan, en hij speelt met zijn treinen, auto's, en lego.

Rond half vier plakken we bij Duncan een pleister met een verdovende zalf op zijn bovenbeen t.b.v. de neulasta injectie.
De kinderthuiszorg is er om kwart voor vijf, en Duncan is ineens erg zenuwachtig. De dame van de kinderthuiszorg vraagt of Duncan weet waarvoor ze er is, en Duncan weet het.

Dan begint Duncan ineens te huilen als ze naar hem toe komt lopen, met de injectie op haar rug.
Als ze aan Duncan vraagt wat er nu is wijst hij naar haar arm, welke ze op haar rug houd met de injectie. Papa haalt voorzichtig de pleister van Duncan zijn been als hij bij Mama op schoot zit.
Duncan vind het echt eng, en hij gaat nog wat harder huilen als ze de injectie richting Duncan zijn been brengt.
Dan als ze de injectie toedient dan schreeuwt Duncan even, omdat hij de vloeistof er in voelt stromen.
Dan zegt de dame dat het al weer klaar is houd Duncan ook op en hij kijkt naar het plekje en ziet een heel klein drupje bloed. Pap vraagt of hij een pleister wil, en Duncan kiest een pleister van Paw Patrol uit. Duncan is weer rustig en de pleister zit op zijn been.

Mama had al eerder gevraagd of Duncan lekker gebakken aardappeltjes en een stukje zalm wilde eten, en dat wilde hij wel. Mama had dan ook alle boodschappen gehaald, en deze weer lekker klaargemaakt.

Maar als we aan tafel zitten en Duncan zijn bordje neergezet wordt, schuift hij deze direct van zich af. Duncan wil niet eten, en we vragen waarom Duncan niet wil eten. Duncan zegt dat het vies is, en we leggen uit dat hij dat niet kan weten als hij het nog niet heeft geproefd. Dan zegt Duncan dat hij de zalm vind stinken.

Mama vraagt dan wat Duncan wel wil eten, en dat zegt hij dat hij wel een Mickey toetje wil eten. Hier eet Duncan ook een paar happen van en hoeft dan ook niet meer.

Na het eten wil Duncan nog even met de treinen op zolder spelen, maar na een kwartier zegt hij dat hij moe is. Papa en Duncan gaan naar de slaapkamer, en we kleden Duncan weer lekker om.

Duncan wil nog wel even naar Brandweerman Sam kijken, en pap zet de dvd aan. Duncan kijkt bijna de hele dvd af alvorens lekker in slaap te vallen.[ voeg commentaar toe ] ( 270 bekeken )
De dagbehandeling. 
Duncan heeft weer heerlijk geslapen in zijn eigen bed, zo heerlijk dat hij maar 1 keer is wakker geworden vannacht om zijn broek te doen.

Wakker worden deden we van de wekker om 7 uur, en we konden niet te lang luieren in bed want we moeten vandaag op tijd de deur uit.

Vlak voor 9 uur heeft Papa Duncan zijn medicijnen gegeven, en toen zijn we om 9 uur vertrokken richting het PMC voor de dagbehandeling.

Papa moest met de auto eerst nog even tanken, en op het moment dat Papa dat staat te doen moet Duncan ineens overgeven. Duncan gaf het aan, en Mama was gelukkig op tijd met het emmertje wat we uit voorzorg altijd in de auto hebben.

Duncan geeft aan dat het wel weer met hem gaat, en Papa zet in de auto een leuk muziekje op voor Duncan.
Iets voor 10 uur komen we aan bij het PMC, waar we ons melden op de afdeling.

De zuster doet eerst weer alle controles (temperatuur, gewicht en bloeddruk), Duncan zijn bloeddruk is nu een stukje lager als voorgaande dagen.

Dan mogen we mee met een andere zuster, welke de chemo voor de dagbehandeling aankoppelt. Duncan wordt door veel zustertjes aangesproken met de vraag of alles nu weer goed gaat met Dikkie Dik.
En hij vertelt iedere keer weer dat het weer goed gaat met zijn pootje en zonder de sonde voeding.

Duncan zit lekker rustig op de bank in de dagbehandelkamer, en Duncan staat als het er bijna helemaal op zit ineens op.
Papa loopt maar achter Duncan aan met zijn paal, en Duncan loopt naar de huiskamer. Duncan wil daar heel even spelen, maar dan zit de chemo er in. De zuster komt alles weer even afsluiten, en moet bij Duncan nogmaals zijn bloeddruk even meten. Deze is ongeveer hetzelfde gebleven als toen we aankwamen.

Dan als we weer terug lopen naar Mama, komt Duncan zijn oude kamergenootje Bjorn in zijn bed langs met zijn Papa en Mama.
Duncan begint dan hard op de gang te roepen naar Mama dat ze moet komen. Mama komt er aan en Duncan loopt de kamer binnen bij Bjorn, en toevallig ligt ook het andere kamergenootje Timo ook op deze kamer.

Iedereen vindt het leuk dat Duncan even langs komt met zijn Mama en Papa, We babbelen eventjes en dan gaan we toch echt weer weg, we moeten nog even langs de apotheek. Als we bij de apotheek zitten zegt Duncan dat hij honger heeft.

Duncan heeft honger omdat Mama de pomp met sondevoeding uit heeft gezet toen Duncan moest overgeven vanochtend, en deze is niet meer aangezet.

Duncan eet dan lekker bijna een heel broodje met hagelslag op, en even later wil hij de uitsmijter van Papa proeven. Duncan vind de uitsmijter ook lekker, en hier eet hij ook nog lekker een beetje van mee.

Dan gaan we weer lekker naar huis, en als we zijn thuisgekomen vraagt Mama aan Duncan wat hij wil eten vandaag.
Duncan zegt dat hij bloemkool met een schnitzel wil eten, en Mama gaat de boodschappen halen.

Duncan wil lekker met zijn treintjes spelen en hij vermaakt zich prima in de kamer. Dan zegt Duncan dat hij moe is, en Mama vraagt of ze zijn kussen moet pakken voor op de bank. Dit wil Duncan wel, en hij gaat lekker even lui liggen.
Maar Duncan ligt niet echt lang, en even later zit hij weer gewoon recht op.

Ongeveer 3 kwartier voor het eten zetten de de sondevoeding lekker even uit bij Duncan, in de hoop dat hij meer eet dan 2 hapjes.
En Duncan wil gelijk aan de tafel gaan zitten, terwijl Mama nog moet gaan beginnen met koken. Het maakt Duncan niet uit en hij blijft lekker zitten totdat zijn eten er is.

Duncan krijgt zijn bordje en hij zit lekker te smullen van zijn bloemkool en zijn schnitzel. Dan heeft Duncan genoeg gegeten, Mama en Papa zijn eigenlijk een beetje verbaast en blij dat Duncan het lekker heeft gegeten.

Na het eten gaat Duncan lekker op de bank hangen en hij twijfelt nog of hij een toetje wil of niet, maar wat later zegt hij dat hij toch maar geen toetje wil.

Als Duncan na het eten lekker een uurtje op de bank heeft gezeten geeft hij aan dat hij een beetje moe is en lekker naar zijn bed wil.
Papa vraagt nog of Duncan niet nog even met de treinen op zolder wil spelen, maar hij wil echt naar zijn bed.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, en niet veel later valt hij lekker rustig in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 343 bekeken )
Weer naar huis. 
Duncan heeft best wel lekker geslapen, en is uiteraard weer regelmatig even wakker geweest om zijn broek te verschonen.

's Morgens wel lekker wat langer geslapen, Duncan en Papa werden pas om half acht wakker. Vlak nadat Duncan en Papa wakker waren, kwam Mama alweer de kamer op.

Duncan wilde meteen weer een cadeautje uitpakken, en na het uitpakken was het tijd voor het ontbijt.

Duncan wil meteen naar de huiskamer en wil een Mickey toetje eten.
Dikkie Dik met de paal en sondevoeding moet ook mee naar de huiskamer.
Papa en Mama eten een broodje terwijl Duncan lekker zijn toetje voor de helft op eet. Als we klaar zijn komt de zuster even de controles doen bij Duncan, de spierballen van Duncan zijn nu goed. Ze vraagt of er bij Dikkie Dik ook spierballen gemeten moeten worden, en Duncan zegt ja. Dikkie Dik krijgt nadat bij Duncan de spierballen zijn gemeten het bandje om zijn nek en kop.

Als het meten klaar is zegt Duncan dat Dikkie Dik weer beter is, en dat het verbandje van zijn pootje af moet, en de sondevoeding inclusief sonde kan ook weer weg. Dikkie Dik zit zelfs even te eten van Duncan zijn toetje.

Na het eten gaan we terug naar de kamer, en Papa gaat de spullen uit het Ronald Mc Donaldshuis halen.
Als Papa terug komt heeft Mama al het een en ander opgeruimd.
De zuster heeft Duncan ook zijn chemo van vandaag, de eerste dagbehandeling gegeven.

Papa gaat alles in de auto zetten, en als Papa hiermee klaar is zit de hele kofferbak van de auto weer vol met kleding, cadeautje en kaartjes.

Om 11 uur is het klaar met de chemo en het spoelen erna, en komt de zuster Duncan afkoppelen, en sluit ze de lijntjes bij Duncan af.
Als we helemaal klaar zijn zeggen we Duncan zijn kamergenootje Timo en zijn Papa en Mama gedag.
Dan gaan we even naar Bjorn toe, die nu op een andere afdeling ligt na zijn ingrijpende operatie. Bjorn zijn Papa en Mama vinden het leuk dat we nog heel even langs komen. Duncan heeft nog een leuk schilderijtje gemaakt voor Bjorn, en geeft zijn Mama een leuk cadeautje voor zijn Bjorn en zijn zusje. Als zijn Mama het cadeautje heeft uitgepakt wil Bjorn het toch wel zien en hebben. Na ongeveer een minuutje of vijf hebben we gedag gezegd en zijn we richting huis vertrokken.

Als we buiten komen ruikt Duncan weer de lekkere frisse buitenlucht, en hij geniet hier dan ook lekker van.
Eenmaal in de auto wil Duncan naar muziek van Woezel & Pip luisteren, maar de usb stick werkt niet mee. Duncan zit onderweg naar buiten te kijken, en als we bijna thuis zijn zegt hij ineens "we zijn er bijna".

Eenmaal thuis wil Duncan gelijk met zijn Cars auto's spelen, maar welke hij wil hebben zitten nog in een koffer. Dus Duncan gaat lekker zitten op de bank met een tablet.

Als Papa en Mama klaar zijn met uitpakken wil Duncan toch weer met zijn treinen spelen.
Aan het einde van de middag is Duncan een beetje moe, en gaat hij een beetje lui liggen op de bank.

Mama vraagt wat Duncan wil eten, en hij zegt dat hij patatjes met kippie wil eten. Papa loopt dan maar even naar de schuur en zet de pan maar even aan voor Duncan.
Duncan zit even later lekker te smullen van zijn patatjes en kippies. Hij eet er wel niet veel van, maar hij eet er wel iets bij.

Na het eten wil Duncan nog wel even met de treinen op zolder spelen, maar als Thomas 1 rondje gereden heeft zegt Duncan dat hij moe is.
Dan gaan we weer lekker naar de slaapkamer en doen Duncan zijn pyjama aan.

Duncan wil nog wel even de nieuwe dvd van Paw Patrol kijken, en dan vat hij lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 316 bekeken )
Dikkie Dik is ook ziek. 
Duncan is de afgelopen nacht weer regelmatig wakker geweest om zijn broek te verschonen, en verder heeft hij wel redelijk geslapen.

Als Papa 's morgens aankomt op de kamer, is Mama Duncan aan het aankleden. Als Duncan is aangekleed wil hij meteen weer een cadeautje uitpakken, hij blijft dit toch echt wel leuk vinden.

Dan komt de zuster kijken of Duncan al wakker is, en ze vraagt of ze gelijk maar even de controles zal doen.
Duncan zijn temperatuur en gewicht zijn goed, maar zijn bloeddruk is nog steeds te hoog. Ze noteert dit en vermeld dit in het verslag.

Duncan wil lekker gaan ontbijten in de huiskamer, hij zegt dat hij een Mickey toetje wil eten. Maar als we daar zitten en Mama pakt het toetje wil Duncan het niet meer.

Na het ontbijt gaan we weer lekker terug naar de kamer, en Duncan wil lekker in de stoel gaan zitten. Hij gaat zich daar lekker vermaken met de tablet, hij kijkt filmpjes op YouTube en doet diverse spelletjes.

Later wil Duncan weer lekker lui in zijn bed liggen, hij is een beetje moe maar hij gaat niet slapen.
Duncan vermaakt zich de rest van de dag met zijn treintjes, auto's en de tablet.

In de middag komt de zuster nog een keertje de bloeddruk bij Duncan opmeten, en deze is wederom te hoog.

Later in de middag komt er nog visite voor Duncan, en dit vindt hij best wel leuk en hij heeft het dan ook lekker weer naar zijn zin.

Als de zuster in de middag nog even langskomt verteld Duncan dat Dikkie Dik ook ziek is en ook een slangetje in zijn neus heeft.
Ze speelt hier heel erg goed in mee, en gaat wat spullen pakken.
Ze pakt een sonde en pleisters en brengt dit met Duncan aan bij Dikkie Dik. Ze heeft ook een spuitje met water om te controleren of de sonde goed zit. Dan vraagt ze wat voor sondevoeding Dikkie Dik moet hebben, en Duncan verteld dat ze kattensondevoeding moeten hebben.

Ze zegt dat ze even moet kijken of ze dat wel hebben, en ze gaat weg.
Even later komt ze terug met de mededeling dat ze dat hier in het ziekenhuis niet hebben, en dat ze het moet gaan halen.

Na een tijdje komt ze weer terug met een paal en een fles met Dikkie Dik sondevoeding. Duncan sluit samen met de zuster Dikkie Dik aan op de sondevoeding. Dikkie Dik krijgt ook nog een verbandje om zijn voorpootje, omdat hij deze flink heeft gestoten en dus zeer doet.

Met het avondeten wil Duncan weer in de huiskamer zitten, en hij zegt dat hij een tosti kaas wil eten, en Dikkie Dik moet ook mee. Mama geeft het door aan de dame van de catering, en ze maakt een lekkere tosti kaas klaar voor Duncan.
Duncan eet twee stukjes van zijn tosti en dan wil hij niet meer, hij wil weer een Mickey toetje eten. Duncan moet even wachten tot Mama klaar is met eten, en dan pakt ze een lekker Mickey toetje voor Duncan.

Duncan eet hier de helft van op, en wil dan gelijk ook weer terug naar de kamer. Eenmaal op de kamer gekomen wil Duncan weer lekker lui in zijn bed gaan liggen, en dan eet hij de rest van zijn toetje op.

Als Papa en Mama zien dat Duncan een beetje moe wordt geven we aan bij de zuster dat zijn metingen gedaan moeten worden voordat hij in slaap valt. Iets later is ze daar al om de dagelijkse metingen weer te doen.
De temperatuur is in orde, en zijn bloeddruk is weer een stuk gezakt maar nog wel aan de hoge kant.

Hierna gaat Duncan lekker slapen, en we hopen weer op een beetje een rustige nacht.


[ 1 commentaar ] ( 335 bekeken )
Een heerlijke rustige dag. 
Duncan heeft een rustige nacht gehad, hij is niet zo vaak wakker geweest.
Wel was hij later dan Papa wakker geworden.

Maar als Mama weer de kamer op komt lopen, dan wil Duncan direct een cadeautje uitpakken.

Hierna gaan we lekker even ontbijten in de huiskamer, en Duncan wil lekker een toetje eten. Duncan eet het toetje voor ongeveer de helft op en laat het dan staan omdat hij genoeg heeft, maar bijna altijd gaat hij een kwartiertje later weer lekker verder eten.

Om 10 uur komt de pedagogisch medewerkster weer om gezellig met Duncan te knutselen. Duncan gaat lekker even een schilderijtje welke hij heeft gekregen verven. Dan komt toevallig ook de juf langs, deze had geen tijd afgesproken wanneer ze langs zou komen. Vanmiddag kan ze niet dus Duncan heeft vandaag vrij van school, jippieeee!

's Middags doet Duncan het lekker rustig aan, en ligt lekker op zijn bed met de tablet in zijn hand of hij speelt wat met zijn auto's.

Met het avond eten wil Duncan in de huiskamer zitten, en hij wil weer lekker patatjes eten. Mama gaat patatjes halen voor Duncan, en Papa maakt het eten klaar voor Mama en zich zelf.

Als Duncan weer een paar patatjes op heeft wil hij niet meer, hij heeft genoeg. Hierna wil Duncan weer lekker naar zijn kamer en zijn bed in. Wij vragen aan de zuster of ze zijn bloeddruk snel kan komen opmeten voordat hij in slaap valt.

En als alles weer klaar is ligt Duncan lekker in zijn bed, en hij gaat lekker slapen.
[ voeg commentaar toe ] ( 298 bekeken )
Gesprek met de Cardioloog. 
Duncan heeft afgelopen nacht best wel weer "rustig" geslapen, wel regelmatig wakker geweest om zijn broek even te doen.

's morgens weer lekker wakker geworden, en als Papa weer op de kamer komt reageert Duncan blij. Hij weet dan ook dat hij meteen een leuk cadeautje mag uitpakken.

Duncan wil ook lekker naar de huiskamer, en daar gaan we dan ook even later naar toe. Papa en Mama gaan dan even ontbijten, en Duncan kan lekker spelen.

Na het ontbijt gaan we weer terug naar de kamer waar Duncan lekker even aan tafel gaat spelen, en even later zit hij weer lekker in zijn bed te spelen. Dan komt er een zuster binnenlopen die verteld dat de pedagogisch medewerker vandaag een te druk programma heeft en niet kan komen, maar er kan wel iemand anders komen knutselen. Dat vind Duncan wel goed.

Als Deze dame er is dan gaat Duncan er bij zitten, en hij wil wel wat van klei maken. Ze pakt eerst een houten plankje die Duncan mag gaan verven, en dit doet hij heel beheert en goed. Als het plankje is geverfd dan krijgt Duncan wat klei, en als hij daar even mee bezig is dan wil Duncan niet meer (het is niet dezelfde klei als thuis).

Papa vraagt of hij dan wat voor Duncan zal maken, en dat vindt hij wel goed. Een Papa heeft een goed lijkende Haagse Règâh voor Duncan gemaakt (het is alleen jammer dat de klei niet hard wordt).

Dan komt om 11 uur de juf langs bij Duncan, Mama en Papa gaan dan heel even weg zodat Duncan weer rustig wat kan doen met de juf. Duncan is bijna een uurtje bezig geweest, en hij heeft heel erg goed zijn best gedaan.

Vroeg in de middag komt de Oncoloog van Duncan ook nog even langs, omdat wij een paar vragen hadden.
De uitslagen van de beenmergpunctie en botbiopt van de afgelopen scans waren nog niet bekend bij ons. Maar de uitslagen hiervan zijn positief, en er is dus niets in gevonden.
Ook de uitslag van de Cardioloog van afgelopen donderdag was nog niet bekend, maar we werden eigenlijk weer terug verwezen naar de afdeling cardiologie.

Als het gesprek klaar is gaan we weer terug naar Duncan, en heel erg toevallig staan de Cliniclowns voor de deur. Duncan reageert in eerste instantie zo van ik heb geen zin, maar Papa dirigeert ze eigenlijk wel naar binnen. En als de Cliniclowns binnen zijn vind Duncan het toch wel heel erg leuk. Ze zijn ongeveer een kwartiertje binnen, en Duncan heeft het erg naar zijn zin en doet erg goed mee me ze.

Als de Cliniclowns weer vertrekken naar een andere kamer lopen Papa en Mama even naar de afdeling cardiologie. We spreken daar de Cardioloog, en deze verteld ons dat hij net de Oncoloog heeft gesproken vanwege de erg hoge bloeddruk van Duncan. De hoge bloeddruk is voor Duncan echt niet goed vanwege de slechte hartklep die hij heeft. De Cardioloog verteld ons dan ook dat er alles aan gedaan moet worden om de bloeddruk naar beneden te krijgen, en hij verteld ook dat hoe meer meetpunten je hebt hoe beter je de bloeddruk kunt monitoren.
Papa zegt dan eigenlijk meteen dat ze dan twee maal per dag de bloeddruk moeten gaan meten, want als Duncan slaapt wordt het nog wel eens achterwege gelaten. Het medicijn voor de hoge bloeddruk wordt dan op aangeven van de Cardioloog ook aangepast.

Terug gekomen op de afdeling komt er toevallig ook een Arts aangelopen, en Mama, Papa en de Arts gaan heel even in gesprek hoe we dit gaan doen. Papa wil dat in het systeem komt te staan dat de bloeddruk 2 maal per dag opgenomen moet worden, om dit goed in de gaten te houden. Hier is de Arts het wel mee eens en ze gaat er voor zorgen dat het in het systeem komt te staan.

De rest van de middag brengt Duncan lekker rustig door in zijn bed.
Hij heeft wel bij Mama aangegeven dat hij lekker patatjes met een frikadel wil eten, en hij kan er niet op wachten lijkt het wel.

Als het etenstijd is gaat Mama lekker patatjes voor Duncan halen, en we gaan dan lekker in de huiskamer eten. Als Duncan klaar is met eten wil hij nog even lekker spelen. Duncan vind een koffertje met daarin wat Dokter spulletjes. Hij komt weer terug naar de tafel, en Papa moet het ontgelden. Hij krijgt een flink onderzoek, de temperatuur is goed maar en moet wel een flinke spuit leeg in zijn been.

even later is Duncan een beetje moe, en hij wil weer lekker naar de kamer. Als we op de kamer zijn wil Duncan lekker in zijn bed liggen, en kijkt hij nog even tv via de tablet.
Na een half uurtje kijken wil Duncan niet meer, hij wil lekker gaan slapen.

Duncan valt lekker in slaap, en we hopen op een beetje een rustige nacht.


[ 1 commentaar ] ( 313 bekeken )
Weer een leuke dag. 
Duncan is weer redelijk vaak even wakker geweest om zijn broek te doen, maar heeft verder wel lekker geslapen.

Duncan en Papa werden pas om half acht wakker, we zullen het wel nodig gehad hebben dat we zo laat zijn wakker geworden.

Als we wakker zijn komt Mama niet veel later de kamer op, en Duncan wil weer een leuk cadeautje uit de tas uitpakken.

's Morgens even Goedemorgen Nederland gekeken, waar Duncan wederom op tv was. Het was weer een leuk filmpje waarin onze KANJER iedereen bedankt die iets leuks heeft opgestuurd naar hem.

Duncan is vandaag weer wat vlotter en vrolijker dan gisteren.
Hij wil weer lekker zijn bed uit om met zijn kamergenoot Bjorn en zijn zus te spelen.

Maar na een tijdje moeten de kids stoppen met spelen omdat alles opgeruimd moet worden. Duncan zijn kamergenoot wordt namelijk gefilmd vandaag en ze kunnen er zo zijn.

Duncan gaat dan lekker zijn bed in en gaat wat op de tablet doen.
Als ze klaar zijn met filmen dan zwaaien we Bjorn en zijn familie uit, en wensen hun heel erg veel succes. We doen dit omdat hij een grote en heel erg zware operatie krijgt (welke goed is verlopen).

De juf komt ook nog heel even langs, en daar doet Duncan ook weer heel erg goed zijn best.

In de middag komen er twee dames langs van sport en spel, en die vragen aan Duncan op hij mee wil doen. Duncan zegt direct ja!
Ze vragen waar Duncan wil spelen, op de kamer of in de hal bij de liften. Duncan wil in de hal bij de liften, en hij komt direct zijn bed uit. Duncan loopt direct naar de kar met spullen, en wil deze gelijk meenemen. Even later helpt een van de dames Duncan een beetje, omdat het anders veel te zwaar zal gaan worden voor Duncan.

Duncan heeft het leuk tijdens het spel, maar na een minuut of 10 houd hij het toch voor gezien. Hij is van het lopen en het spelen toch best wel een beetje moe geworden.

Duncan wil later op de middag nog even een filmpje kijken van Thomas de trein. En tegen de tijd van het avondeten wil Duncan ook weer lekker naar de huiskamer om daar lekker te spelen.

Als Duncan lekker aan het spelen is gaan Mama en Papa lekker even eten. Later wil Duncan er lekker bij komen zitten en hij zit nog lekker even te spelen aan tafel.
Als Duncan dan aan geeft dat hij moe is en naar zijn kamer wil, dan gaan we lekker naar de kamer.

We kleden Duncan lekker om en niet veel later valt hij weer lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 230 bekeken )
Een dagje geen zin. 
Duncan heeft vannacht best wel weer aardig geslapen, maar hij wordt nu echt wel regelmatig wakker om zijn broek te doen.

Het heel erg veel plassen is nu dus echt goed begonnen door het vele vocht wat hij via het infuus krijgt toegediend. Maar Duncan weet inmiddels wel waarom dat hij zo heel erg veel moet plassen.

Duncan is weer lekker vroeg wakker geworden vandaag, en als Papa weer op de kamer komt wil hij direct de cadeautjestas hebben om wat leuks uit te pakken.

Verder heeft Duncan niet veel zin om wat te doen, 's morgens komt de juf nog even langs met de vraag hoe laat het uitkomt voor Duncan.
En ze komt later op de dag rond 14 uur terug.

Iets later komt de pedagogisch medewerker ook langs wanneer dat het uitkomt om even wat leuke dingen te doen met Duncan.

Duncan is af en toe even aan het spelen, en zit daarna weer in zijn bed.
Duncan heeft een beetje een offday.

Er wordt ook weer een doos vol met post bezorgd, hier zitten ook weer heel veel kaarten en ook leuke cadeautjes bij. Duncan wordt hier toch wel weer een beetje vrolijk van.

Om 14 uur is de juf er voor Duncan, en hij geeft direct aan dat hij eigenlijk geen zin heeft. Maar dan zijn Mama en Papa er ook nog en die zeggen dat Duncan toch nog wel even wat moet doen met de Juf.
Duncan gaat het toch wel doen, en Mama en Papa gaan even iets anders doen.

Als Papa en Mama terug komen heeft Duncan het toch wel naar zijn zin gehad met de juf. Daarna is Duncan best wel weer een beetje moe, en later valt hij even lekker in slaap.

Later in de middag komt de pedagogisch medewerker langs bij Duncan en hier heeft hij het ook mee naar zijn zin.

Met het avond eten wil Duncan lekker in de huiskamer zitten, en hier heeft hij het lekker naar zijn zin. Hij doet zelfs een klein beetje gek.

Hierna gaat Duncan lekker weer naar zijn kamer en wil lekker zijn bed in, en niet veel later valt hij lekker in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 289 bekeken )
Tweede Paasdag 
Duncan heeft wel weer lekker geslapen vannacht, maar gaat nu wel weer wat vaker wakker worden om zijn broek te doen.

Duncan is vroeg wakker geworden van een zuster welke rond 6 uur medicijnen wilde toedienen, hij was gelijk een beetje boos. En hierna kon hij niet meer slapen, hij heeft toen maar lekker zitten spelen met een paar treintjes in zijn bed en later lekker met de tablet in zijn handen.

Als Mama dan op de kamer komt wil Duncan direct weer een leuk cadeautje uit de tas uitpakken. Duncan heeft een leuk cadeautje uitgezocht en er zit een groot paasei in vol met Paw Patrol dingetjes. Duncan en Mama denken dat er klei in de potjes zit, maar als Mama een potje openmaakt schrikt ze want er komt ineens wat uit. Het blijkt een potje verf te zijn, en gelukkig heeft ze niet ergens op gemorst.

Duncan gaat daarna nog even de laatste restjes enveloppen openmaken, en in elke envelop zit eigenlijk wel iets leuks.

Dan komt er visite langs, het zijn Duncan zijn neven Joey en Robbie met Debby en Marcel. Duncan is lekker aan het spelen met zijn neven.

Als Joey, Robbie, Debby en Marcel weer naar huis gaan, wil Duncan lekker even zitten in zijn bed.
Als Duncan heel even zit dan komen Lenie, Sil en Duncan zijn grote neef Robin langs.
Robin had beloofd om met Duncan paaseieren te zoeken, en het kamergenootje van Duncan wilde ook wel meedoen met zijn zus.
Dus hebben we de kinderen samen met Robin even naar de gang gestuurd en hebben de ouders even de paaseieren verstopt.

De kids hebben genoten van het zoeken naar alle paaseieren en paashaasjes. En na afloop hebben ze alles eerlijk met elkaar verdeelt.

Duncan heeft lekker een tijdje op de grond zitten spelen, en asl Lenie, Sil en Robin weer naar huis gaan is Duncan een beetje moe en wil lekker in zijn bedje liggen.

Duncan is een beetje erg moe geworden van al het spelen, en hij wil lekker in zijn bedje blijven liggen.
En dan komen Bert en Marge ook nog even langs voor Duncan, en Duncan wil weer spelen op de grond.
Maar even later wil hij weer in zijn bed omdat hij moe is, Duncan wil spelen maar is eigenlijk gewoon moe. Maar Duncan wil niet echt toegeven dat hij moe is.

Als alle visite weer naar huis is blijft Duncan lekker even in zijn bed liggen, en tegen etenstijd wil Duncan wel weer naar de huiskamer.
Na het eten gaan we lekker naar de huiskamer, en Duncan wil wel een Thomas de trein filmpje zien op de laptop.

Duncan kijkt ongeveer een half uurtje naar een paar filmpjes van Thomas als hij weer terug wil naar zijn kamer.
Duncan wil nog wel een ander filmpje kijken als hij in zijn bed ligt, maar hij weet eigenlijk niet welke.

En even later zegt Duncan dat hij niet meer hoeft te kijken en lekker wil gaan slapen. Duncan heeft al lekker zijn pyjama aan en hij valt lekker snel in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 348 bekeken )
Eerste Paasdag. 
Duncan heeft zijn eerste nacht in het PMC weer goed doorgebracht, hij heeft lekker geslapen. Hij is wel weer een paar keer wakker geweest om zijn broek te doen, maar dat komt weer daar al het vocht wat hij krijgt toegediend.

Als Papa 's morgens weer op de kamer komt weet Duncan meteen wat hij weer mag doen. Hij mag namelijk weer een leuk cadeautje uit de Fam. Vierhout tas uitpakken, deze tas is namelijk weer in zijn geheel door de Familie Vierhout gesponsord om Duncan te steunen in het ziekenhuis (en waarvoor zeer veel dank).

Om 10 uur is er een gezellig Paasontbijt georganiseerd in de huiskamer, en hier mogen alle kinderen en hun ouders (en broertjes of zusjes), en de medewerkers lekker komen ontbijten. Ze hebben er iets leuks en lekkers van gemaakt, en het is er best wel een beetje gezellig met z'n allen.

Duncan eet niet veel met het ontbijt, hij wil wel een boterham met kaas. Maar als hij deze heeft wil hij de kaas er niet meer op hebben, en hij likt dan gewoon alleen lekker de boter er van af (en geeft de boterham daarna aan Papa).

Als het ontbijt er weer op zit gaat Duncan lekker weer naar zijn kamer, en hij gaat daar lekker spelen met zijn kamergenoot Bjorn.
Ze spelen heerlijk samen met elkaars speelgoed.

In het begin van de middag is Duncan een beetje moe, hij wil lekker in zijn bedje liggen en valt dan lekker eventjes in slaap.
Duncan doet even een heerlijk middagdutje, en dat doet hem wel eventjes goed.

's Middags gaat Duncan weer lekker spelen, en af en toe wil hij even bij Papa of Mama zitten. Aan het eind van de middag wil Duncan weer lekker spelen in de huiskamer, en dat komt goed uit want dan kan Papa daar tv kijken.
Als de tv aan staat en Papa zit lekker te kijken, kijkt Duncan ook af en toe tv. En dan roept hij ineens heel luid MAX VERSTAPPEN! Hij ziet zijn (op Bliksem McQueen na) raceheld! Duncan blijft heel even kijken en gaat dan weer lekker verder spelen.

Mama gaat ondertussen lekker patatjes in het restaurant halen, en Duncan zit hier ook lekker van mee te smullen.
Na het eten gaan Duncan en Mama weer terug naar de kamer, en Papa blijft tv kijken. En als de race is afgelopen gaat Papa weer naar Duncan en Mama, en hij verteld aan Duncan dat Max jammer genoeg is uitgevallen. Duncan vindt dit jammer voor Max.

Duncan ligt dan al lekker in zijn bed een beetje te luieren, Mama kleed Duncan alvast maar even om voor als hij ineens in slaap valt.
En tegen half acht zegt Duncan dat hij een beetje moe is en lekker wil gaan slapen.

Duncan valt lekker snel in slaap, en we hopen op een rustige nacht.[ voeg commentaar toe ] ( 309 bekeken )
Alweer de zesde chemokuur. 
Duncan heeft vannacht weer lekker doorgeslapen.

's Morgens op tijd wakker geworden van de wekker want we kunnen niet echt rustig aan doen vandaag.

Als we zijn aangekleed lekker gelijk naar beneden en Duncan wil met zijn treintjes spelen op de grond, maar Papa en Mama zeggen dat dat nu niet kan. Dan gaat Duncan maar op de bank zitten met de tablet op schoot.

Papa en Mama ruimen nog de laatste dingen thuis op, en dan gaan ze de auto inladen. Iets voor 10 uur zitten we in de auto richting Utrecht, op weg naar het PMC. Duncan is in de auto lekker een beetje vrolijk, maar als hij ziet dat we vlak bij Utrecht zijn zit hij ineens een beetje sip te kijken. Duncan is ineens niet zo vrolijk meer, en Mama vraagt wat er is met Duncan maar die zegt dat er niks is. Ook moet Mama zijn hand even vasthouden, Duncan vind het allemaal gewoon weer een beetje (erg) spannend.

Om 11 uur komen we aan in het PMC waar we ons eerst even melden, zodat ze weten dat we er zijn.
Als we eenmaal weer gesetteld zijn gaat Duncan weer een beetje vrolijk worden. We liggen bij een ander jongetje op de kamer, en ze kunnen het vrijwel direct met elkaar vinden. En even later zitten ze samen lekker op een mat op de grond te spelen.

Papa gaat ook even de post pakken welke al klaar stond voor Duncan, het is alweer een flinke stapel. Maar Duncan is lekker aan het spelen, en hij wil nog geen post en cadeautjes uitpakken.

Maar even later wil Duncan toch wel wat uitpakken, als we lekker bezig zijn komt Kathy Mucha van de Stichting "Een Glimlach Doet Wonderen" ook nog even langs. Ze heeft een leuk cadeautje voor Duncan en voor Mama, en Papa krijgt een waardekaart voor het van het UMC om wat lekkers te halen cadeau. Ook neemt Kathy Mucha een leuk filmpje op van Duncan, waarin hij iedereen bedankt voor al die mooie en leuke kaarten en cadeautjes. Dit filmpje van onze beroemdheid wordt dinsdag 18-4-17 weer uitgezonden bij Goedemorgen Nederland.

De chemo zit inmiddels ook al weer bij Duncan aangekoppeld, en we zijn dus echt gestart met al weer de zesde chemokuur.
Duncan blijft voor de rest van de dag lekker vrolijk, en speelt veel met zijn kamergenootje.

Duncan wil in het begin van de avond lekker in de huiskamer spelen, maar als hij daar net is komt er ineens een flinke stank uit de keuken. En alle deuren vallen ineens dicht en het brandalarm gaat af.
Blijkt dat er iets is verbrand in de oven, en brandweer is onderweg. Eindelijk een beetje spanning en sensatie op de afdeling, en een flinke stank.

Duncan is dus maar weer naar zijn kamer gegaan, en we hebben de deur dicht gehouden om de stank buiten de kamer te houden.
Duncan ligt lekker in bed met de tablet, en niet heel veel later is hij toch best wel een beetje moe en wil hij lekker slapen.

Duncan valt lekker vlot in slaap, en we hopen op een beetje een rustige eerste nacht hier in het PMC.[ voeg commentaar toe ] ( 291 bekeken )
Een hele goede dag. 
Duncan heeft echt weer lekker geslapen, hij heeft heerlijk doorgeslapen tot de volgende ochtend.

Als Duncan wakker is wil hij gelijk in zijn eigen kamer spelen, en dit doet hij met veel plezier. Na een tijdje toch maar aankleden en lekker naar beneden.

Als we beneden in de woonkamer zijn wil Duncan meteen met zijn treinen spelen, en dit houd hij een hele tijd vol.

Dan gaat om 11 uur de bel, Duncan wil weten wie het is. Het is Jessica maar dan ziet hij Tim, en dan is Duncan blij verrast.
Dat Jessica zal komen wist Duncan wel, maar dat Tim zou meekomen dat was een leuke verrassing. Duncan wil gelijk zijn treinbaan opruimen en wil gaan spelen met zijn Cars auto's, en Papa ruilt de bakken even om.

Duncan en Tim zijn heerlijk aan het spelen, en niet heel veel later zijn ze ook met de Lego aan het spelen.
De Lego en de Cars auto's liggen lekker door elkaar, maar ze hebben het lekker naar hun zin.

Als Jessica en Tim weer naar huis zijn moet Papa even een boodschapje doen, en Duncan wil wel mee. Dua schoenen en jas aan, Ado Den Haag muts weer op zijn hooft en naar buiten met ze tweetjes.
Duncan zegt ook dat hij even lang de winkel van zijn Tante Debby wil om even gedag te zeggen. Als de boodschap gedaan is lopen we even langs de winkel, en Duncan zijn neefjes zijn er ook. We blijven even babbelen en gaan daarna weer richting huis.

En dan belt Mama ineens naar Papa waar wij zijn, en Mama komt naar ons toe lopen. We brengen dan even iets weg en Duncan wil dan nog even naar de speelgoedwinkel toe om te kijken. Als we daar aankomen blijkt dat Duncan met de speeltafel vol met treintjes wil spelen. Hij mag dit even doen, en daarna gaan we weer naar huis toe.

Thuis gekomen wil Duncan lekker op de bank met de tablet, en niet vee later komen Tante Debby en zijn neven Joey en Robbie langs.
Duncan vind dit heel erg leuk en speelt er gezellig op los met zijn neven.

Dan willen ze boven spelen met de treinbaan, en Papa gaat met Duncan, Joey en Robbie mee naar boven.
Duncan zet de treinbaan aan, en legt alles goed uit aan Joey en Robbie. Duncan weet hoe hij de treinen moet besturen. En dan mogen Robbie en Joey ook nog even met een treintje rijden. Ze vinden het alle drie leuk om te doen. Dan vinden ze het weer genoeg op zolder, en we gaan weer naar beneden.

Weer beneden worden ineens de op afstand bestuurbare auto's gevonden, en daar wordt dan even druk mee gespeeld. Duncan heeft het weer heel erg naar zijn zin, en is dus lekker druk.

Als Debby, Joey en Robbie weer naar huis zijn vragen wij aan Duncan of hij even rustig op de bank wil gaan zitten, en dit hij dan ook even.
Maar even later gaat Duncan toch weer lekker druk doen, zoals hij eigenlijk een beetje de hele dag al is.

Aan het einde van de middag wil Duncan lekker lui op de bank liggen, en Papa en Mama denken dat hij wel even in slaap zal vallen maar dat gebeurd verbazingwekkend niet.

Duncan is even later weer lekker druk, en is lekker aan het lachen.
Maar zo rond half acht gaan we toch gewoon naar boven, om Duncan rustig aan klaar te maken voor zijn bed.

Dan als Duncan op het toilet zit gaat hij ineens huilen, en gaat hij een beetje dwars te doen. Het teken dat hij echt moe is.

We troosten Duncan en kleden hem om, en als hij zijn pyjama aan heeft gaat hij lekker liggen in bed. Hij wil nog wel Buurman & Buurman kijken, maar dit houd hij nog geen 10 minuten vol.
Duncan valt dus lekker snel in slaap.

Morgen moet Duncan weer gaan beginnen aan alweer zijn zesde chemokuur in het PMC. Maar gelukkig heeft hij vandaag een HELE GOEDE dag gehad, waar wij heel erg blij mee zijn voor onze KANJER.PS.
Denkt iedereen er nog misschien over na om de Samenloop voor Hoop te sponsoren? Draag je steentje bij naar het onderzoek van deze zeer vervelende ziekte.
Dit is een 24 uurs loop georganiseerd door het KWF, en wordt gedaan om geld in te zamelen voor Kankeronderzoek.
Voor meer info over dit evenement: Samenloop voor Hoop[ 1 commentaar ] ( 411 bekeken )
De cardioloog 
Vannacht heeft Duncan heerlijk geslapen.

Wel vroeg wakker geworden want we moesten vandaag om half tien in het WKZ zijn voor een bezoek aan de afdeling cardiologie, voor de jaarlijkse controle van Duncan zijn hart.
Eerst werd er een hart filmpje gemaakt van Duncan, dit heeft hij erg goed gedaan en dus was dit was zo gebeurd. Hierna moesten we weer even wachten in de wachtruimte voor de echo. Na een tijdje wachten was Duncan aan de beurt, en ook de echo heeft Duncan zeer goed gedaan. Een gesprek met de cardioloog over de uitslag hebben we niet gehad, die krijgen we dan weer vreemd genoeg via het PMC.

Nadat Duncan klaar was met de echo zijn we naar Poli Oranje van het PMC gelopen, en ons daar gemeld. We moesten nog even wachten voordat we aan de beurt waren. Het wachten was zeer kort, en mochten meelopen naar een behandelkamer. Hier werd er bloed van Duncan afgenomen om te kijken of alle bloedwaarden goed zijn zodat Duncan zich kwalificeert voor de chemokuur van Zaterdag. De uitslag hiervan krijgen we later op de dag via de telefoon.

Als dit allemaal klaar is vragen we of Jasmine ook nog is opgenomen. Jasmine is een kamergenootje geweest waar Duncan mee op 1 kamer heeft gelegen, en beide het zeer naar hun zin hebben gehad. Ze is er en we gaan er direct naar toe, haar Papa en Mama zijn zeer verrast om ons te zien. Duncan geeft Jasmine de cadeautjes die we voor haar hebben gekocht, en ze is hier erg blij mee. We blijven nog heel even op visite, en gaan daarna weer naar beneden waar Sandra en Rik op ons wachten (want die zijn er toevallig ook). Hier maken we even een praatje mee, en daarna gaan we lekker naar huis.

Als we eindelijk weer lekker thuis zijn vermaakt Duncan zich de hele middag wel met zijn Lego, klei, de tv en de tablet.
Duncan is gezellig bezig, en is af en toe gewoon druk aan het doen.
Dan gaat de telefoon van Mama, het is het PMC met de uitslagen van de bloedwaarden van Duncan. Hij is gekwalificeerd voor al weer de zesde chemokuur.

Na het eten wil Duncan nog lekker even met de treinen op zolder spelen, maar als er 1 trein een rondje gereden heeft zegt Duncan dat hij moe is. We hebben toen alles maar weer uit gezet, en zijn naar de slaapkamer gegaan. Tijdens het omkleden begint Duncan ineens flink te hoesten, en hij zegt ineens dat hij moet spugen. Papa is net te laat met een emmertje, en Duncan en het bed zitten onder.

Nar het bed en Duncan verschoond te hebben, gaat Duncan lekker in bed liggen. Duncan valt gelukkig lekker snel in slaap, op naar morgen (weer de laatste dag thuis).
[ voeg commentaar toe ] ( 335 bekeken )
Het telefoontje van de Oncoloog. 
Afgelopen nacht heeft Duncan weer lekker doorgeslapen, als hij wakker wordt moet hij wel nodig naar de wc toe.

We zijn weer lekker vroeg wakker geworden, maar we hebben geen haast en kijken dus lekker eerst wat tekenfilmpjes in bed. En Duncan wil lekker even spelen op bed.

Dan wordt eigenlijk ineens de rust verstoord omdat Papa zijn telefoon over gaat. Papa neemt de telefoon op en het is Duncan zijn Oncoloog die belt. Ze verteld dat ze een logistiek probleem hebben, en dat betekent dat ze geen bed voor Duncan beschikbaar hebben.

De chemokuur wordt uitgesteld tot zaterdag, want dan moeten we ons komen melden op de afdeling. We moeten morgen wel naar het PMC/WKZ, omdat Duncan eert naar de cardioloog moet voor de jaarlijkse controle van zijn hart en aorta. Na de cardioloog moet Duncan ook nog even bloed laten afnemen voor de kwalificatie voor de chemokuur van zaterdag.

Na dit telefoongesprek zijn we rustig aan naar beneden gegaan, en Duncan wilde lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

Tussen de middag wilde Duncan wel weer lekker kibbeling eten, dus Mama even naar de markt gelopen. Als de kibbeling op Duncan zijn bordje ligt, zegt hij ineens dat het stinkt en dat hij het niet wil eten.
Mama en Papa kijken een beetje verbaasd naar Duncan, en vragen geen kibbeling? NEE! zegt Duncan het is vies en ik wil niet, dus Mama zegt laat het maar staan. En Duncan eet dus niet zijn kibbeling op, en hij hoeft ook niets anders.

Na het eten wil Duncan weer lekker aan de tafel met zijn Lego spelen, en later op de middag speelt hij weer lekker op de grond met zijn treinen. Duncan klaagt gelukkig niet meer over pijn in zijn lies en been. Het lopen gaat nog wel wat moeizaam, maar dat zou nog kunnen komen doordat er nog een pleister op zit.

's Avonds wil Duncan wel patatjes met kipfingertjes eten, die doen we dus even in de pan voor Duncan. En hij eet lekker zijn kipfingers en wat patatjes.

In de avond wil Duncan ook weer op zolder spelen met zijn treinen, en dit doet hij weer lekker met veel plezier. Maar aangezien we morgen vroeg ons bed uit moeten, kan Duncan niet te lang met de treinen spelen.

We gaan lekker naar de slaapkamer en doen Duncan zijn pyjama aan, en leggen hem lekker in bed. Duncan kijkt nog even naar de tv, en valt redelijk snel in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 306 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>