Verhuizen 
Duncan heeft vannacht best wel redelijk lekker geslapen, hij is wel een paar keer wakker geweest om zijn broek te doen maar viel direct weer in slaap. Ook de alarmpiepjes die de pompen voor de chemo geven zijn weer wennen, en zijn dan ook wel hinderlijk in de nacht.

Toen Papa 's morgens de kamer binnenkwam wees Duncan direct naar de tas vol cadeautjes, hij wilde er direct eentje uitpakken (het blijft altijd leuk he).

Wij zitten nu wederom weer in een quarantainekamer en dit is oersaai, we kijken op de andere kant van het ziekenhuis en op de afdeling zie je ook zeer weinig. Nu zag Mama dat er gisteren een kamer leeg was, en die was nog steeds leeg. Dus Mama vragen of wij niet naar die kamer aan de andere kant konden, en dit was mogelijk.

Even later alles weer van de de deuren en de kasten afgehaald, en alles op Duncan zijn bed neer gelegd, en toen alles samen met 2 zusters alles in 1 keer verhuis naar de andere kamer.

We horen en zien meer op de gang, en zie beweging buiten. We hebben uitzicht op iets heel anders nu. Duncan zei gelijk ik ga vanavond lekker naar buiten kijken als ik slaap. Mama zei toen maar tegen Duncan dat als hij slaapt de gordijnen dicht zijn.

Tussen de middag wordt er aan Duncan gevraagd of hij patatjes wil eten, en dat wil hij wel. Hij eet er een paar op en hoeft dan niet meer.

Het begin van de middag brengt Duncan een beetje spelend door, en later in de middag is hij moe en wil even slapen. Hij gaat lekker zijn bed in maar valt niet echt in slaap.

Als avond eten hebben Papa en Mama ook maar patatjes gehaald. Duncan wilde ook wel weer patatjes eten, maar dan wel met een frikadel erbij.
Duncan heeft weer een paar patatjes gegeten, en twee hapjes van zijn frikadel en hoefde toen ook niet meer. Even later heeft hij weer trek zegt hij, en Duncan eet een lekker kaakje helemaal op.

's Avond is Duncan echt moe en hij valt lekker in slaap op zijn nieuwe kamer. Als de zuster komt voor de dagelijkse controles, word Duncan niet eens wakker als zijn spierballen (bloeddruk) wordt opgemeten.

Hopen op een rustige nacht, en morgen een heerlijke dag.[ 3 commentaren ] ( 507 bekeken )
Het begin van de vierde chemokuur 
Duncan heeft afgelopen nacht niet lekker rustig geslapen. Hij lag iedere keer niet lekker in zijn bed, en dit bleef een lange tijd zo door gaan.

Om 6 uur ging de wekker en Duncan en Papa hadden niet echt zin om wakker te worden. Maar toch wel opgestaan en aangekleed, om op tijd te kunnen vertrekken.

Papa en Mama hebben alle spulletjes inclusief een hele tas vol met cadeautjes (1 voor elke dag) in de auto gedaan en toen zijn we om 8 uur van huis weg gegaan.

Om 9 uur aangekomen in het PMC. We hebben ons gemeld voor de kwalificatie en daarna een gesprek met de Oncoloog. De Oncoloog wilde Duncan zelf ook nog even onderzoeken (luisteren en voelen aan de buik). Ze vertelde dat Duncan zich gewoon heeft gekwalificeerd en dat er kan worden gestart met de vierde chemokuur.

Op de kamer aangekomen wordt er direct gestart met de chemokuur. En als Duncan dan ook weer de eerste keer de dexamethason krijgt toegediend, moet hij ook weer direct overgeven. Dat was dus te snel toegediend.

Er lag ook weer een leuk stapeltje post klaar voor Duncan, met leuke kaarten en een paar cadeautjes. Duncan mocht natuurlijk op dag 1 zijn eerste cadeautje uit de tas uitpakken, en dit vond hij weer erg leuk.

Aan het eind van de middag zegt Duncan dat hij honger heeft, hij weet alleen nog niet wat hij wil. Mama vraagt of Duncan een tosti wil, en dit wil hij wel. En als de tosti er is voor Duncan eet hij alleen de ham er af, en de rest eet hij niet op.

In het begin van de avond zegt Duncan ineens dat hij naar de huiskamer wil. Duncan wil er eigenlijk niet heen lopen, maar Papa zegt dat Duncan wel een stukje moet lopen. Duncan loopt dan hand in hand met Papa op zijn gemak toch helemaal naar de huiskamer.

Hier heeft hij lekker een uurtje op de bank gezeten en gespeeld. Hierna is Duncan toch best wel een beetje moe, en hij gaat op de paal (waar alle medicijnen aan hangen) staan en Papa rijd de paal samen met Duncan terug naar de kamer.

Op de kamer worden nog even de dagelijkse controles gedaan voor het slapen gaan, en dan valt Duncan lekker rustig in slaap.[ 1 commentaar ] ( 467 bekeken )
Laatste dag thuis 
Duncan heeft niet heel lekker geslapen vannacht, hij is een aantal malen wakker geweest maar viel daarna wel weer gelijk in slaap.

Tegen 8 uur wakker geworden, en lekker lui in bed blijven liggen met de tv aan. Na het kijken van een dvd van Paw Patrol zijn we zo rond half tien pas naar beneden gegaan.

Beneden gekomen wil Duncan gelijk weer met zijn treintjes spelen, en dit blijft hij lekker even doen.
Hij wisselt een paar keer tussen de bank met tablet en zijn treintjes.

In de loop van de middag zegt Duncan dat hij moe is, en dat hij boven in bed wil liggen. Mama en Papa zeggen dat Duncan niet naar zijn bed gaat, maar gezellig beneden blijft. We zetten een film op voor Duncan aan en hij blijft lekker zitten op de bank.

Met het avond eten wil Duncan een broodje met een paar andere lekkere dingen erbij, maar als hij het heeft heeft hij niet veel trek.
Even later probeert hij toch wat te eten, en hij vindt het niet smaken.

Net na 6 uur zegt Duncan dat hij moe is en lekker wil slapen.
Wij leggen Duncan lekker in bed en even later slaapt hij heerlijk.

Dit wordt weer het laatste nachtje thuis, morgen moeten we weer naar het PMC. Hier krijgt Duncan zijn vierde kuur alweer, en het wordt de tweede N8 kuur die hij moet ondergaan.[ 2 commentaren ] ( 337 bekeken )
Cakejes bakken 
Vannacht is Duncan wel een paar keer wakker geworden, maar heeft verder best wel lekker geslapen.

Na het wakker worden heel even tv kijken in bed, en daarna lekker naar beneden.
Beneden aangekomen wil Duncan gelijk spelen met zijn treinbaan.
In de ochtend gaat Mama nog heerlijke cupcakejes bakken, en ze vraagt of Duncan wil helpen. Nee, Duncan wil niet helpen. Hij wil lekker op de bank met de tablet blijven zitten. Maar even later gaat hij Mama toch helpen

Als de cupcakejes klaar zijn moeten ze eerst afkoelen, dus Mama gaat even wat boodschapjes doen. Als de cupcakejes zijn afgekoeld kunnen ze worden versierd, en Duncan helpt hier ook weer mee.

Tussen de middag wil Duncan wel lekker een pannenkoek eten. Hij kan bijna niet wachten, maar als hij 3 hapjes heeft gegeten wil hij niet meer.

Vroeg in de middag is Duncan weer moe, en wil lekker even slapen.
Hij gaat lekker boven op bed liggen en valt heerlijk in slaap.

Aan het eind van de middag maakt Papa Duncan weer een beetje wakker.
Duncan wil eert niet wakker worden, maar als Mama ook even komt kijken wordt hij wel wakker.

We gaan weer lekker naar beneden, en Duncan wil de tablet weer hebben.
De avond verloopt lekker rustig, tot Duncan gaat klagen over pijn in zijn buik.
We geven Duncan wat tegen de pijn, en hij wil weer lekker naar zijn bed. Duncan valt lekker in slaap, en hopelijk blijft de pijn in zijn buik weg.

Morgen nog een laatste dag thuis voordat we met alweer de vierde chemokuur gaan beginnen.PS.
Duncan vind het nog steeds leuk om een kaartje te mogen ontvangen.
Stuur a.u.b. een kaartje om een glimlach te toveren op het gezicht van deze KANJER.

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht

Prinses Maxima Centum
T.A.V.
KANJER Duncan Knoester[ 2 commentaren ] ( 320 bekeken )
Treintjes kopen 
Duncan heeft vannacht weer heerlijk geslapen, hij werd pas tegen de ochtend wakker om naar het toilet te gaan.
Daarna weer lekker tot 8 uur verder geslapen.

Na het opstaan wilde Duncan gelijk met de treinbaan op zolder spelen.
Terwijl Duncan lekker bezig was met de treintjes, ging Papa even wat pakken voor Duncan. Duncan wist direct wat Papa ging pakken, hij had namelijk een gouden Thomas voor Duncan gemaakt. Duncan begon helemaal te glimlachen toen hij zijn gouden Thomas zag, hij kon er nog niet mee spelen want de verf was nog niet helemaal goed droog.

Toen Duncan niet meer met de treintjes wilde spelen zijn Duncan en Papa naar beneden gegaan, en Duncan liet zijn gouden Thomas direct aan Mama zien.
Als Duncan lekker op de bank zit, zit hij lekker wat te kijken naar de tablet.

Later in de ochtend gaan we even winkelen met Duncan, hij wil namelijk naar de treinen winkel in Naaldwijk. Daar gaat hij kijken voor een paar treintjes voor zijn houten Thomas treinbaan. Hij koopt wel 7 nieuwe treinen van zijn verjaardagsgeld, en van Mama en Papa krijgt hij ook nog eens een olietoren.

Hierna wilde Duncan lekker eten bij de Mc Donalds.
Duncan had zelfs gezegd dat als hij 6 was geworden hij een hamburger ging eten, dus Mama vragen of hij een Happy Meal wilde met een hamburger. En Duncan wilde dit wel, maar toen de hamburger er was wilde hij deze toch niet.
Gelukkig had Mama ook kipnuggets mee genomen voor Duncan, hij heeft hier lekker zitten smullen.

Als we klaar zijn gaan we weer lekker naar huis, waar Duncan meteen met zijn nieuwe treintjes wil spelen. Na een uurtje spelen zegt Duncan dat hij moe is en dat hij lekker op bed wil liggen. Wij brengen Duncan naar boven en niet veel later valt hij lekker in slaap.

Tegen 18 uur maken wij Duncan maar weer wakker, want hij slaapt nog steeds. Het lange middag dutje heeft Duncan weer goed gedaan. Om half zeven in de avond komen er ook 2 ouders van school langs namens de oudercommisie, en zij hebben wat leuks voor Duncan meegenomen.
Duncan pakt het snel uit en het is een hooischuur voor zijn houten treinbaan. Deze moet er gelijk tussen worden gezet, en hij wil er direct mee spelen.

Na lang spelen wil Duncan ook nog eventjes met de treinbaan op zolder spelen. Als hij hier een klein halfuurtje zit zegt Duncan tegen 22 uur dat hij toch wel weer moe is en lekker naar zijn bed wil.

Als Duncan in zijn bed ligt wil hij niet eens meer tv kijken, en hij valt eigenlijk meteen in slaap.

Duncan heeft vandaag weer heerlijk genoten van alles wat hij heeft gedaan. Voor nu weer lekker slapen, en dan morgen weer een goede dag.[ 2 commentaren ] ( 425 bekeken )
Verjaardag vieren op school 
Duncan heeft vannacht lekker geslapen, maar hij is wel een paar keer wakker geweest om zijn broek te verschonen.

Na het wakker worden is het heel even tv kijken in bed en daarna gelijk de badkamer in en aan kleden.

Om 10 uur komen we op school aan. We hebben gezien dat de klas lekker buiten aan het spelen is aan de andere kant van de school, dus we gaan vlug de klas in. Als een aantal klasgenootjes zien dat Duncan er weer is beginnen ze de gillen dat Duncan er weer is, ze zijn allemaal heel erg blij om Duncan weer te zien.

De juf is ook weer blij verrast als ze Duncan klaar ziet zitten met zijn verjaardagsmuts op. Duncan zit met zijn rolstoel in de kring en hij mag kiezen wat hij wil gaan doen. Ook steekt de juf 6 kaarsjes aan voor Duncan die hij mag uitblazen.

Duncan is heerlijk aan het spelen en heeft het heerlijk naar zijn zin met allemaal meisjes om zicht heen in de zelfgemaakte iglo.

Duncan mag samen met twee klasgenootjes ook naar juf Els, daar krijgt hij een kaart van een eend in ze blote billen op het strand. Juf Els zingt daar ook nog een liedje over (wel jammer dat we daar geen opname van hebben).

Later is het voor Duncan tijd om wat uit te delen voor zijn verjaardag, hij rijd de kring langs en deelt alles vol trots uit.

Na het opsnoepen van het lekkers gaan alle kinderen nog even koekeloeren kijken, en hierna is het weer tijd om afscheid te nemen van de hele klas.

Thuis gekomen wil Duncan lekker een broodje met knakworstjes eten, hij eet hiervan ongeveer de helft op.
Niet veel later wil Duncan lekker liggen op de bank, hij is moe van alle indrukken en de spanning. Hij valt lekker even in slaap.

Aan het einde van de middag komt Duncan zijn juf nog even langs, want Duncan is een paar dingetjes vergeten mee te nemen van school.
Hierna is het tijd om te eten, en Duncan wilde weer lekker bloemkool eten. Maar als het bordje met bloemkool voor Duncan staat, wil hij niets meer eten. Even later wil hij wel een ijsje welke hij wel op eet.

Hierna is het tijd om lekker samen met Papa even de douche in te gaan.
Na het douchen is er nog wel even tijd over om op zolder te spelen met de treinbaan.

Na het spelen met de treinbaan is het toch wel weer tijd geworden om lekker te gaan slapen. Duncan valt snel moe en voldaan in slaap.

Het was vandaag weer een geweldige dag om Duncan zo te zien genieten!
Die glimlach op zijn gezicht doet je voor een moment een hoop ellende vergeten.[ 1 commentaar ] ( 471 bekeken )
Lekker in ze vel 
Duncan heeft vannacht weer eens heerlijk doorgeslapen.
Hij werd pas vlak voor 8 uur wakker, Mama was al vroeg wakker en Papa werd op dezelfde tijd als Duncan wakker met een flinke pijnlijke rug.

Duncan wilde weer niet ontbijten, maar wel lekker spelen, tv kijken of met de tablet bezig zijn.
Duncan zit lekker in zijn vel, hij is lekker vrolijk en blij.
Hij is soms zelfs ook wel eens een beetje brutaal (maar dat mag hij wel).

De huisarts komt ook nog even langs om te kijken hoe het met Duncan, Mama en Papa gaat. Ze blijft even een half uurtje praten over hoe het gaat en verder zal gaan.

Als de huisarts weer weg is is het bijna tijd voor de lunch, Duncan wil lekker kibbeling van de markt eten.
Duncan kan bijna niet wachten, en als Mama terug komt dan zit Duncan heerlijk te smullen van zijn kibbeling.

De middag verloopt lekker rustig, en Duncan vermaakt zich met van alles.
Duncan wil met het avondeten weer bloemkool met een lekker balletje eten.

Dus Duncan krijgt een lekker bordje bloemkool en een heerlijk balletje gehakt, en hij eet alles op. Hierna wil Duncan nog een lekker Angry Birds ijsje, maar even later hoeft hij deze niet meer want hij smaakt naar citroen.

Als Duncan moe is gaat hij lekker naar zijn bedje toe.
Lekker slapen en dan is het gauw morgen, en morgen wordt hopelijk ook weer een leuke dag met een bezoekje aan school.[ 2 commentaren ] ( 347 bekeken )
Een goede dag 
Duncan heeft weer heerlijk en rustig geslapen vannacht.
Hij is niet echt wakker geweest, in ieder geval niet voor zijn broek of iets dergelijks.

Om 7 uur wakker geworden, en heerlijk nog even tv liggen kijken in bed.
Duncan wilde wel direct wel wat drinken, lekker bosvruchten met aardbeisiroop door elkaar.

Ontbijten wil Duncan nog steeds niet.
Duncan is de ochtend lekker tv aan het kijken en met de tablet bezig, of aan het spelen met zijn nieuwe Lego en met zijn treintjes.

Aan het einde van de ochtend even naar de speelgoedwinkel, om cadeautjes te kopen van de cadeaubonnen die hij heeft gekregen voor zijn verjaardag.

Tussen de middag wil Duncan een broodje met lekkere verse boterhammenworst eten, en hij eet bijna het hele broodje op.

Om 14 uur moeten we weer in het Reinier de Graaf zijn voor controle, we gaan op tijd de deur uit zodat we voldoende tijd hebben.
Eerst wordt er bij Duncan bloed afgenomen uit zijn lijn, daarna moeten we nog even wachten op de afspraak met de Arts.

We gaan even in de Ronald McDonaldshuiskamer zitten, en daar krijgt Duncan een Doosje met Lego zo maar cadeau.
Even later komt de verpleegster die het bloed heeft afgenomen melden dat de Arts nu al tijd heeft voor Duncan.
We gaan er gelijk naar toe, en zijn direct aan de beurt.

De Arts vraag hoe het is gegaan thuis, en deze is blij dat het zeer goed is gegaan. Ze wil even naar de uitslagen van het bloed kijken, maar deze zijn nog niet binnen. Ze bekijkt Duncan even, en luistert ook nog even op zijn rug en borst. Alles klinkt normaal zegt ze.

Verder zijn we vrij vlot klaar bij de Arts, we spreken af dat we in de buurt blijven voor het geval Duncan zijn Hb waarde te laag is.
Niet veel later krijgen we de uitslag van Duncan zijn Hb, en deze staat op 6.1 en dat is goed!
We mogen weer lekker naar huis, later op de dag belt de Arts nog even voor de eventuele aanpassingen in de medicatie.

Thuis gekomen gaan we nog even naar de slager, daar zijn ze verrast om Duncan te zien. En eindelijk mag Duncan zijn plakje gekookte worst eten, en dat doet hij ook met smaak!

Met het avondeten wil Duncan weer een broodje met worst, en deze eet hij helemaal op. Even later zegt Duncan dat hij nog meer honger heeft, en hij krijgt een lekker raket ijsje.

Duncan is 's avonds zo moet, dat als je vraagt of hij moer is nee zegt. Maar even later vraagt hij of hij lekker naar zijn bedje mag en gaan slapen.

Duncan heeft een SUPER GOEDE dag gehad vandaag, en we hopen dan ook maar op een goede nacht.[ voeg commentaar toe ] ( 300 bekeken )
Lekker spelen 
Duncan heeft vannacht heerlijk geslapen, hij is wel een paar keer wakker geworden om zijn broek te doen.

Duncan had 1 maal na het doen van zijn broek eigenlijk geen zin meer om te slapen, en toen Mama en Papa weer bijna in slaap waren gevallen knijpt hij in zijn knuffeltje welke ineens luid gaat miauwen. Papa en Mama schrokken ineens weer wakker, maar konden er ook wel de lol van inzien.
Duncan is hierna toch wel weer in slaap gevallen, om 's morgens om 8 uur pas weer wakker te worden.

Als we beneden komen ziet Duncan iets op tafel staan, zijn Angry Birds kasteel van Lego welke hij heeft gekregen voor zijn verjaardag.
Papa is tot laat bezig geweest om dit in elkaar te zetten, en Duncan wil hier gelijk mee gaan spelen.

Duncan gaat zitten op een stoeltje bij de tafel, en hij zit heel erg lang met de Lego te spelen. Duncan zit lekker in zijn vel, en heeft het naar zijn zin vandaag.

Als Mama boodschappen heeft gedaan wil Duncan een broodje met worst eten.
Hij wil het liefste lekkere verse gekookte worst, maar van Mama en Papa mag hij alleen boterhammenworst.
Dit wil hij ook wel, en eet het lekker op.

Duncan zit in de middag vooral met zijn neus in de tablet.

Met het avondeten eet Duncan lekker mee.
Mama heeft lekker bloemkool met een balletje gehakt gemaakt, en dat is eigenlijk wel Duncan zijn lievelingskostje.
Duncan eet zijn bordje met smaak helemaal leeg, en wil eigenlijk nog wel meer. Mama en Papa leggen Duncan uit dat hij dit niet moet doen, en Duncan begrijpt dit. Even later vraagt hij of hij dan wel een ijsje mag.

Hij neemt een Angry Birds ijsje en Papa neemt een raketje, en als Papa zijn ijsje voor de helft op heeft wil Duncan ineens ruilen van ijsje.

Duncan wil na het eten ook nog even met de treinbaan op zolder spelen, hier heeft hij namelijk een aantal nieuwe wagonnetjes voor gekregen.
Duncan is lekker bezig met de treinbaan, en hij vermaakt zich goed.

Als Duncan moe is zegt hij dat hij niet meer wil spelen, we gaan naar beneden en Duncan gaat een beetje moe maar tevreden zijn bedje in.[ 2 commentaren ] ( 451 bekeken )
Verjaardag vieren 
Duncan heeft vannacht lekker geslapen, toen Duncan, Mama en Papa rond 7 uur wakker werden wilden Duncan en Papa nog lekker even slapen.
Duncan en Papa hebben toen nog lekker een uurtje geslapen.
Toen we allemaal wakker waren, hebben we lekker nog even liggen chillen in bed.

Beneden aangekomen is Duncan weer een beetje verrast, want het is weer een beetje versierd. Duncan vind het leuk dat het hier ook weer een beetje versierd is omdat we vandaag met een klein groepje Duncan zijn verjaardag vieren.
Papa en Mama gaan even een beetje gaan opruimen, en daarna ook nog even boodschapjes doen.
Duncan wil geen ontbijt, maar met de lunch wil hij wel een broodje met een lekkere omelet.

Duncan zit op de bank lekker met de tablet op zijn schoot, tot de bel gaat. De eerste visite is aangekomen.
Duncan is een beetje vrolijk want hij krijgt weer cadeautjes, en dat is altijd wel leuk.
Als iedereen er is komt Mama met de taart uit de keuken aanlopen, en gaat iedereen even zingen voor Duncan.
Duncan blaast samen met Mama en zijn neef Joey alle 6 de kaarsjes uit.

Duncan heeft het erg naar zijn zin, hij zit op de bank en speelt het Barbecue spel (wat hij heeft geleend van zijn neef).
Telkens als de barbecue weer omhoog springt en alles er af gooit moet hij een beetje lachen, en tussendoor eet hij ook lekker wat chippies.

Als Duncan klaar is met het barbecue spel, ziet Papa ineens nog wat op tafel staan. Papa pakt het en . . .

Ineens een harde knal, en overal vliegt confetti door de kamer!

Duncan vind dit wel heel erg leuk en moet er om lachen.
Zijn neven Joey en Robbie beginnen de confetti snippers naar elkaar toe te gooien, waar Duncan ook om blijft lachen.

Het is nu een lekkere rommel in de kamer, maar dat mag wel op deze dag.
Als de verjaardagsvisite allemaal weer naar huis is, dan zegt Duncan even later dat hij moe is. Hij heeft vandaag namelijk niet tussendoor geslapen.
Duncan wil lekker naar bed toe en slapen.

Als Duncan lekker in zijn bed ligt, moet hij ineens overgeven.
Duncan moet nu een schone pyjama aan, en het bed moet worden verschoond.
De chips die Duncan heeft gegeten, waren toch net te veel voor zijn buikje.

Als alles weer schoon is gaat Duncan lekker liggen.
Hij valt tevreden in slaap, na een geweldige dag te hebben gehad.


[ 1 commentaar ] ( 443 bekeken )
Eindelijk naar huis. 
Duncan heeft een redelijk rustige nacht achter de rug, hij is 2 keer wakker geworden om zijn broek te verschonen.

Als Duncan wakker is komt de zuster even zijn temperatuur opnemen, en deze is toch weer hoog in de 38 graden. Toch weer koorts dus!
Ze neemt ook gelijk weer bloed af om alles te controleren.
De Hb waarde in Duncan zijn bloed is toch ook weer laag, en hij moet wederom een bloedtransfusie hebben. Maar omdat zijn temperatuur te hoog is wordt hiermee gewacht.

Als later Duncan zijn temperatuur d.m.v. wat paracetamol is gezakt, wordt direct begonnen met de bloedtransfusie.

Later in de ochtend komt de arts op bezoek, en deze verteld dat de diverse medicatie in hoeveelheid zal worden aangepast.
Ook verteld hij dat de ontstekingswaarden in Duncan zijn bloed toch weer zijn gestegen na het stoppen van de antibiotica.

Hierna zegt hij dat hij een goed idee heeft om de plannen weer te wijzigen, hij vraagt aan Mama en Papa of zij het een goed idee vinden om na de bloedtransfusie de TPV voeding te stoppen en de sondevoeding weer op de normale stand te laten lopen en dan aan het einde van de middag naar huis. De Arts heeft dit besloten omdat de ontlasting nu echt genoeg dikker wordt, en Duncan ook niet meer zo veel vocht verliest.

Papa en Mama staan even met hun oren te klapperen, en Papa ziet dit plan wel direct zitten. Mama moet nog even worden overtuigd dat we nu halverwege de ochtend zitten, en dat we genoeg tijd hebben om te zien of alles goed gaat met de voeding.

We krijgen ook te horen dat Duncan niet meer Neutropeen is, en dat wil zeggen dat hij weer genoeg afweer heeft.

Duncan blijft de rest van de dag lekker in zijn bed liggen, en kijkt een beetje op de tablet of kijkt naar de tv.
Papa en Mama gaan langzaam een beetje alles opruimen en inpakken, en de tijd tikt traag voorbij. We kunnen haast niet wachten.

Als het moment aangebroken is, gaat Papa de auto halen en alles inladen (toch best wel weer een hoop mee te nemen naar huis).
Duncan zit heerlijk in zijn rolstoel, en hij vindt het heerlijk om weer buitenlucht te ruiken en te voelen.

In de auto wil Duncan gelijk Woezel en Pip horen, Duncan is lekker een beetje vrolijk in de auto.

Thuis aangekomen weet Duncan niet wat hij ziet. Hij ziet een geweldig mooie skelter staan in de kamer, cadeau gekregen van de Stichting Kukeluusjes. Duncan krijgt een glimlach op zijn gezicht.

Als Duncan de tafel ziet met nog 2 grote cadeaus wil hij deze gelijk uitpakken. Het zijn nog 2 verjaardagscadeaus van Papa en Mama.
Duncan gaat op de bank zitten en pakt alles gelijk uit, hij is heel erg blij met alles, want dit wilde hij heel erg graag hebben.

Duncan wil ook nog even op zijn skelter zitten, zelf trappen gaat nu even niet want zijn benen doen een beetje zeer (Papa geeft Duncan even een duwtje). Hierna wil Duncan heel graag op de grond zitten om met zijn treinen te spelen, maar na 20 minuutjes zegt Duncan dat hij moe is en lekker wil slapen.

Nou lekker een dag eerder thuis dan was gepland, het is weer even vreemd maar wel O ZO HEERLIJK!
Lekker met zijn allen in je eigen huis en lekker in je eigen bed (behalve Papa want op dat plekje ligt Duncan).

Duncan gaat lekker slapen, en we hopen op een heerlijke nachtrust in ons eigen bedje.

[ 1 commentaar ] ( 421 bekeken )
HOERAAAAA DUNCAN IS 6 JAAR 
HOERAAAA DUNCAN IS JARIG EN HIJ IS 6 JAAR GEWORDEN :verjaardag:

Duncan heeft wel weer een redelijke nacht gehad en heeft best wel lekker geslapen.

Sinds gisteravond is Duncan een beetje kortademig, en zijn hartslag is ook hoger dan normaal.
's Morgens horen we dat er is besloten dat er een foto van Duncan zijn borst gemaakt moet worden, ze weten nog niet of dit op de kamer gebeurd of niet.

Als Duncan 's morgens wakker wordt zijn er slingers opgehangen in zijn kamer.
Als de zusters weten dat Duncan wakker is komen ze samen met de vrijwilligster van de Ronald McDonalds huiskamer even voor hem zingen, en geven een leuk cadeautje.

De borstfoto die gemaakt moet worden van Duncan wordt op zijn eigen kamer gedaan.

Als Papa komt met de taart en de cadeautjes, gaan Papa en Mama ook even zingen voor de jarige KANJER.

Duncan heeft eerst 6 kaarsjes uitgeblazen, en daar wilde hij direct de cadeautjes uitpakken.

Als de Arts langskomt verteld deze dat het op de foto slecht te zien is of er vocht in zijn longen zit, maar ze denken het wel.
Er zijn in de diverse kweken die zijn afgenomen de afgelopen dagen nog geen bacteriŽn en/of virussen gevonden die de koorts kunnen verklaren.

De ontstekingswaarden is Duncan zijn bloed zijn gelukkig wel aan het dalen. Hierop wordt besloten om de antibiotica per direct te stoppen, en Duncan in de gaten te houden.

Het plan van aanpak is hierdoor ook weer direct gewijzigd.
Het vocht via het infuus is stop gezet, en de TPV voeding via het infuus en de sondevoeding zijn nu hetzelfde ingesteld.
Morgen zal de TPV weer minder worden en de sondevoeding weer meer.

In de loop van de dag komt er verjaardagsvisite voor Duncan.
En als grote verrassing staan Juf Christine en Juf Ria ineens voor de deur van Duncan zijn kamer. Duncan vind dit heel erg leuk, en laat een paar traantje lopen van blijdschap.
Mama krijg op haar telefoon diverse leuke filmpjes van school met felicitaties voor Duncan, en zelfs een felicitatiebericht van DJ Polska voor Duncan.

De hele middag is er doorlopend verjaardagsvisite aanwezig, en aan het einde van de middag is Duncan moe en valt lekker in slaap.

Als Duncan in het begin van de avond weer wakker word, wil hij een spelletje spelen.
Na het spelen van het spelletje heeft Duncan ineens een bloedneus, en Mama en Papa krijgen deze bloedneus niet zo maar gestopt.
Ze halen de zuster erbij, maar Duncan zijn neus blijft bloeden. Na een tijd lukt het toch eindelijk met veel pijn en moeite om het bloeden te stoppen. Er wordt besloten omdat Duncan ook laag in zijn Trombocyten zit, om hem Trombocyten via een transfusie te geven (trombocyten zijn de bloedplaatjes welke een korst vormen).
Morgen wordt er weer gekeken of Duncan nog meer Trombocyten nodig heeft of niet, als dit wel zo is krijgt hij nogmaals een transfusie met Trombocyten.

Vlak na de transfusie is Duncan zijn temperatuur tot onder de 38 graden gezakt, en een uur later is zijn temperatuur nog steeds onder de 38 graden.

Laten we hopen dat de koorts nu eindelijk voorbij is.

Na dit alles verschonen we de broek van Duncan nog een keertje en dan gaat Duncan lekker slapen.

Het was een "leuke" verjaardag!
Duncan heeft een hele goede dag gehad, met een minder leuk einde.
We hopen nu op een koortsvrije en rustige nacht.[ 2 commentaren ] ( 470 bekeken )
De koorts houd maar aan. 
Duncan zou gisteravond een bloedtransfusie krijgen, en deze zou om ongeveer middernacht moeten beginnen. Echter het feit wil dat Duncan om middernacht een temperatuur heeft van 39,2 graden, een flinke koorts dus.
Hier door is door de Arts besloten om niet te starten met de bloedtransfusie. Er wordt 's nachts diverse malen zijn temperatuur opgenomen, maar de koorts blijft maar aanwezig.

's Morgens om 6 uur is Duncan zijn temperatuur gezakt tot 38 graden, en er kan eindelijk worden gestart met de bloedtransfusie.

Duncan heeft de nacht verder redelijk geslapen, 's avonds laat en 1 maal in de nacht heeft Papa Duncan zijn broek verschoond. De diarree begint al flink minder te worden.

Als ze voor het ontbijt langskomen wil Duncan een boterham eten zegt hij, en als bij Papa een gekookt eitje ziet wil hij deze.
Hij wil een gekookt eitje op zijn boterham. Maar Duncan zijn hoofd zegt honger, maar zijn buik hoeft nog geen eten, want als zijn boterham klaar is wil hij deze niet meer.

In de ochtend komt de Arts langs en deze wil de bloedwaarden vandaag afwachten voordat hij een goed en duidelijk plan kan maken.
Als deze waarden bekend zijn komt de Arts nogmaals lang, en met een plan van aanpak.

Het vocht wat Duncan via het infuus krijgt gecompenseerd en de TPV voeding worden beide verminderd, en de sonde voeding gaat dan geleidelijk omhoog.
Dit zal geleidelijk in een aantal stappen gedaan worden zodat het vocht en de TPV voeding volledig worden afgebouwd en de sonde voeding weer volledig wordt opgebouwd.

Van alle kweken die zijn afgenomen in de afgelopen dagen zijn nog geen uitslagen binnen.
Dit zou zeer goed kunnen betekenen dat de koorts bij Duncan wordt veroorzaakt door de darmen waar zeer veel weefsel is afgebroken, maar de Arts kan hier geen 100 procent zekerheid over geven.

Als alles goed gaat met de voedingen en het vocht, en de Duncan verliest niet te veel vocht met de diarree dan mogen we heel misschien zondag naar huis.
Dit kan en mag alleen al de koorts verdwenen is, en Duncan dus niet te veel dunne ontlasting meer heeft.

We gaan Duimen hiervoor, en morgen . . .

IS DUNCAN JARIG!!!!!![ 5 commentaren ] ( 534 bekeken )
Een flink en goed gesprek met de Artsen 
Duncan heeft wederom een onrustige nacht achter de rug, zijn bed moest tot twee maal toe worden verschoond.

De waterdunne diarree houd maar aan en het wil niet echt minder worden.
Duncan drinkt zelf ook nog lekker af en toe, maar heeft nog steeds geen honger.

Wat Papa en Mama wel een beetje vreemd vinden is dat de vochtcompensatie via het infuus (wat per 6 uur wordt gemeten) alleen maar toeneemt, terwijl dit in het PMC iedere 6 uur wel anders was.

De zusters kunnen hier geen duidelijk antwoord op geven, dus wachten we op de ronde van de Arts.

Duncan heeft wel lekker weer een beetje praatjes, en zit lekker in zijn bed (dit ondanks die ellendige diarree).

Als de Arts van de afdeling langskomt vraagt Papa of er met de vochtcompensatie rekening wordt gehouden met wat Duncan zelf drinkt. Ze wegen de luiers die wij gebruiken, maar halen ze daar het gewicht vanaf wat Duncan drinkt en ook weer uit plast? De Arts zegt dat hij aanneemt dat dit wel zo zal zijn, en Papa zegt dan direct dat dit dus niet gebeurd.

Wij zijn het niet geheel eens met het hele plan wat ze hadden uitgestippeld, en vragen om een gesprek met de Arts zelf.
Deze komt rond half twee ook langs en daar hebben we een heel duidelijk en goed gesprek mee, en vertellen ook dat wij het heel erg vreemd vinden dat de vochtcompensatie alleen maar meer wordt (terwijl dit zal moeten afnemen).

Hij verteld dat met de vochtcompensatie geen rekening is gehouden met wat Duncan zalf drinkt, en dus ook weer uit plast. Papa vraagt direct waarom wij dit dan noteren en doorgeven, hier kan hij ook niet een duidelijk antwoord op geven. De Arts zelf geeft ook toe dat de ontlasting en de urine moeilijk te onderscheiden is in een luier.
Papa geeft hier gelijk mee aan dat als Duncan 2 bekers van 200cc leeg drinkt en dus ook bijna in totaal 400cc zal moeten uit plassen, en dat ze dat van het gewicht van de luiers af kunnen halen, en dan heb je een redelijk goed beeld van de ontlasting.

De Arts geeft toe dat dit zo wel had kunnen gaan ja, maar dat ze dat niet hebben gedaan. Wij vragen direct wat nu het plan van aanpak is of gaat worden.

Hierop verteld hij dat de darmen echt tot rust gebracht moeten worden.
Dit betekend dat de sonde voeding wordt vervangen voor een licht verteerbare variant, en dat hij TPV voeding krijgt. Deze voeding gaat via de hickmanlijn direct bij Duncan naar binnen.
De sonde voeding wordt ook terug gebracht van 52mL per uur naar 10mL per uur. Duncan mag hierbij maximaal 1 beker van 200cc per 3 uur drinken.

Wij vragen ook waarom Duncan geen diarree remmers krijgt voorgeschreven. De Arts verteld dat als ze dit gaan doen, Duncan heel snel van de diarree af zal zijn maar als de darmen van binnen nog kapot zijn door de chemo er wel een bacterie via de darmen in het bloed terecht kan komen. Nou dit willen wij zeker ook niet, en begrijpen nu waarom Duncan het niet krijgt.

Later in de middag is er al een verandering te zien met de diarree. Het is nu niet meer waterdun, het wordt nu echt al veel dikker.

Eind van de middag komen de Artsen nogmaals langs bij Duncan.
Ze hebben gezien dat Duncan zeer laag zit met de Kalium en de Fosfaat, en zullen dit via het infuus gaan toedienen. Ook hebben ze gezien dat Duncan bloedarmoede heeft, zijn Hb staat nu ineens op 3.8 (dit is dus zeer hard gedaald na de bloedtransfusie van afgelopen zondag).

Om 20 uur wordt er nog kruisbloed (dubbel check i.v.m juiste bloedgroep) afgenomen, zodat Duncan later op de avond weer een bloedtransfusie gaat krijgen.

Duncan gaat lekker slapen, en we hopen dat we morgen na hopelijk een rustig nacht wat meer weten over een eventuele terug keer naar huis.[ 2 commentaren ] ( 636 bekeken )
Dorst 
Duncan heeft vannacht aardig geslapen, hij is wel een paar keer wakker geweest en toen moest Duncan zelf en zijn bed tot 2 maal toe worden verschoond.

De koorts die Duncan gisteren had is een beetje onder controle, en het overgeven is na gisteravond nog maar een paar keer voor gekomen.
De Diarree is wel weer toegenomen, omdat Duncan vanochtend ineens zei dat hij dorst had, en hij inmiddels ook weer normaal drinkt.

Zijn dorst is bijna niet te lessen, en we moeten goed in de gaten houden dat Duncan niet te veel ineens drinkt (want dan moet hij weer overgeven). Hij wil ook af en toe ook wel weer een lekker ijsje.
Wel moeten we noteren hoeveel Duncan drinkt i.v.m. zijn vochtbalans.

Vandaag is ook weer bloed bij Duncan afgenomen i.v.m. een bloedkweek, omdat de ontstekingswaarden in zijn bloed hoog zijn. Hierdoor krijgt Duncan ook weer een ander soort antibiotica toegediend.

Duncan is vandaag niet meer zo moe als de afgelopen dagen, en hij heeft zelf al weer een beetje praatjes. Duncan is ook neutropeen, wat wil zeggen dat hij nu zeer vatbaar is voor virussen en dergelijke.
Papa, Mama en het bezoek wat beperkt mag komen moet zeer goed op de hygiŽne letten, en bij binnenkomst eerst de handen wassen en daarna weer wassen met een desinfectiemiddel.

We hopen morgen of overmorgen wat meer over de uitslagen te horen van de diverse kweken die ze aan het doen zijn. Zodra bekent is waar de koorts bij Duncan vandaan komt, kan een goed behandelplan worden opgezet. Wij weten dan misschien ook wat meer wanneer wij eventueel eindelijk weer een lekker naar ons eigen huis kunnen.

Duncan gaat 's avonds weer lekker slapen, en we hopen dat deze nacht weer iets beter verloopt als afgelopen nacht.


PS.
Lieve mensen,

Het is heel erg aardig dat jullie allemaal aan ons denken.
Maar laat alsjeblieft geen bloemen meer bezorgen.
De bloemen in de vaas samen met het stilstaande water zijn een hele grote bron van bacteriŽn.
Deze grote bacteriebron willen wij vermijden i.v.m. de gezondheid van Duncan.[ voeg commentaar toe ] ( 414 bekeken )
Naar huis of niet? 
Duncan heeft vannacht een vreselijke nacht gehad, de diarree is nu echt hopeloos. Mama heeft Duncan vannacht een aantal malen moeten verschonen.

Als Papa 's morgens op de kamer komt is Duncan wel wakker maar erg moe, hij wil gewoon niet eens lekker tv kijken in zijn bed.

Ook in de ochtend is Duncan een aantal malen naar het toilet gegaan, en moest ook dan weer worden verschoond.

De Arts komt ook in de ochtend langs bij Duncan, en de Arts heeft geen vrolijk nieuws. We mogen niet naar huis!!!

Duncan moet naar het Reinier de Graaf in Delft, we kunnen dus wel alles inpakken maar wel met een dubbel gevoel. Het is wachten op de ambulance waar Duncan mee naar Delft zal worden gebracht, deze kan vanaf 14 uur komen.

Mama gaat nog even snel alles van Duncan wassen, zodat Duncan weer een schone pyjama heeft.

Duncan heeft vandaag ook weer helemaal nergens zin in, en in de loop van de ochtend moet Duncan ook nog tot overmaat van ramp ook nog eens een paar keer overgeven. Hij voelt zich niet echt lekker vandaag. Zijn temperatuur is wel iets hoger dan normaal, maar koorts heeft hij gelukkig nog niet.

Duncan zijn Oncoloog komt ook nog even langs in de loop van de middag.
Ze vraagt hoe het met Duncan gaat, en ziet dat Duncan zicht niet top voelt.

Dan is de ambulance gearriveerd en Duncan en Mama gaan mee, en Papa gaat met de auto. Duncan krijgt van de ambulancebroeders een leuke beer cadeau.

In Delft aangekomen ligt Duncan weer snel in een bed op een eigen kamer. Als de Arts hier langs komt dan verteld deze wat de plan van aanpak is. Als Duncan lekker ligt in zijn bed, moet hij ineens weer overgeven. De diarree is nu gelukkig wel veel minder, maar Duncan zijn billen en zijn slijmvliezen zijn kapot door de chemo.
De zuster neemt Duncan zijn temperatuur op, en hier blijkt dat hij ineens last heeft van een flinke koorts.

Er wordt direct besloten om Duncan antibiotica i.v.m. een eventueel virus. Om uit te sluiten is en wat ontlasting, plas, bloed en snot nodig van Duncan, het een en ander wordt op kweek gezet en onderzocht om te kijken of Duncan een virus heeft opgelopen.
Mocht nu blijken dat Duncan geen virus heeft dan wordt er ook weer gestopt met de antibiotica.

Duncan ligt lekker in zijn bed, en de kamer wordt lichtelijk verbouwd zodat Mama haar bed lekker naast die van Duncan staat.

Duncan gaat lekker slapen, en het is te hopen dat Duncan komende nacht wel een beetje kan slapen.
[ 3 commentaren ] ( 531 bekeken )
Nergens geen zin in. 
Duncan is vannacht weer erg vaak wakker geweest voor een bezoek aan het toilet. Hij heeft erg veel last van die rot diarree, en is soms net te laat waardoor hij verschoond moet worden.

Als Duncan 's morgens om 6 uur weer wakker wordt voor een bezoek aan het toilet, wil hij daarna niet meer slapen.
Dus lekker rustig in zijn bed tv kijken, en Papa ook lekker even verder luieren na een korte rot nacht.

Als Mama de kamer weer op komt is Duncan weer blij om zijn Mama te zien, en hij wil lekker in zijn bed blijven liggen.

Duncan wil even later lekker op de bank zitten en Papa en Mama vragen wat hij wil, tv kijken, de tablet, met iets spelen? Maar Duncan wil niets, hij wil lekker rustig liggen. Hij valt ook regelmatig eventjes lekker in slaap.

In het begin van de middag komen Debby en Joey langs, Duncan vind dit wel leuk. Joey vraag of Duncan lekker wil kleien. Hij zegt aarzelend ja, eigenlijk heeft hij geen zin en dit komt omdat Duncan moe is.

Er is in de ochtend ook bloed bij Duncan afgenomen, om al zijn waarden te controleren. De uitslag laat natuurlijk even op zich wachten.

Als deze bekend zijn is zijn Hb 4.6 en de grens ligt bij 4.3, wij vragen direct of Duncan geen bloedtransfusie kan krijgen. Want Duncan ziet bleek en is moe en lusteloos, en anders is het over 1 of 2 dagen wel zover dat het moet. Na overleg met de Arts, komt deze even bij Duncan kijken en overleggen met Mama en Papa.
De Arts ziet geen probleem, en het bloed wordt direct besteld.

In de middag komen Bert, Marga, Linda en Alicia, bij Duncan langs, hij ligt lekker in zijn bed. Maar als hij weer een cadeautje ziet komt hij direct overeind, en pakt het uit.
Het is klei, en Duncan wil hier direct mee spelen en even later zit Duncan onder de kruimels klei en zijn bed ook. Maar dit vinden zijn Papa en Mama niet zo erg, want hij is eindelijk lekker even aan het spelen.

Als het bezoek weer naar huis is vertrokken, wil Duncan weer lekker in zijn bed liggen. Hij ligt heerlijk rustig, en valt af en toe ook eventjes in slaap.

Dan komt later in de middag de zuster met het beloofde zakje bloed, Duncan krijgt nu gelukkig zijn bloedtransfusie.
Deze loopt 4 uur en dan zit het nieuwe bloed er lekker in bij Duncan, hij krijgt gelijk meer kleur op zijn gezicht en oogt ook weer wat fitter.

Duncan is nog wel gewoon moe van alle korte rot nachten waarin hij niet lekker kan doorslapen.

Als Duncan nu naar de wc moet, is hij met enige regelmaat net te laat.
Als Duncan dan lekker zit, dan zegt hij heel snel dat hij klaar is. Maar als Duncan van de wc af is komt er regelmatig toch nog wat.
Duncan moet wel naar de wc, maar wil eigenlijk niet omdat het heel erg zeer doet aan zijn billen.
Zijn billen zijn helemaal rood, en doen zeer tijdens het poepen.
Mama en Papa smeren Duncan zijn billen vaak lekker dik in met een speciale creme, om zijn billen te beschermen en sneller te laten herstellen.

In het begin van de avond zien we wel dat de ontlasting gelukkig wat dikker wordt, de diarree wordt dus gelukkig al wat minder.

Nou we hopen een beetje op een rustige nacht, en we hopen dat we morgen eindelijk lekker naar huis mogen.[ 4 commentaren ] ( 491 bekeken )
Onrustige nacht 
Duncan heeft vannacht een heel erg onrustige nacht gehad, hij werd ieder uur wakker voor een bezoek aan het toilet maar ook een van de pompen t.b.v. het infuus bleef telkens foutmeldingen te geven.

Duncan was weer blij om Papa te zien toen deze weer net na 8 uur uit het Ronald McDonalds huis kwam, Mama die wilde eigenlijk nog wel even slapen na zo'n rot nacht.

Duncan wilde zitten in zijn bed en lekker naar de tv kijken.
Even later wilde Duncan lekker op de bank zitten en met Thomas de Stoomlocomotief spelen.

Duncan heeft ook nog lekker een film van Thomas op de laptop gekeken.
Hierna viel Duncan lekker in slaap op de bank, en heeft hij een heerlijk dutje gedaan.

Toen Duncan wakker werd wilde hij weer lekker tv kijken op de bank.

In de middag kreeg Duncan visite van Lenie en Silvester, hier kreeg hij een cadeautje waarmee hij zelf een Minion kan tekenen.
Hier heeft hij lekker mee zitten spelen tot dat hij weer moe werd.

Duncan wilde weer een dutje doen, en is weer eventjes lekker gaan slapen.

Hierna heeft Duncan niet zo heel erg veel meer gedaan, want hij is gewoon heel erg moe van afgelopen nacht.

Hij ligt dan ook vroeg in zijn bed te slapen.
Wij hopen dat deze nacht veel rustiger zal verlopen als afgelopen nacht.[ voeg commentaar toe ] ( 397 bekeken )
Geen virusinfectie! 
Duncan is afgelopen nacht weer bijna ieder uur wakker geworden voor een bezoek aan het toilet.

Om 7:15 uur is Duncan wakker en heeft geen slaap meer. Hij gaat lekker in zijn bed zitten en tv kijken.

Even later wil hij op de bank naar de tv kijken. De juf is ook nog langs geweest om samen met Duncan kaboutertjes te zoeken op de tablet.
Hierna is Duncan weer lekker tv gaan kijken.
Als Papa terug komt van het doen van een paar boodschappen is Duncan weer erg blij dat Papa weer terug is.

Hij wil dan ook gelijk een film op de laptop zien. Hij wil Thomas de Stoomlocomotief kijken. Als Duncan 2 films heeft gezien valt hij op de bank lekker in slaap.

Als Duncan weer wakker is gaat hij lekker met de tablet aan de gang.
De pedagogisch medewerkster komt ook nog langs om leuke dingen te doen met Duncan. Maar Duncan heeft er niet echt heel veel zin in, maar ze geeft niet snel op. Dan herinnert zij zich ineens dat ze nog wat in de kast heeft staan, en ze gaat het snel halen. Ze komt terug met wat speelgoed van Thomas de Stoomlocomotief, Duncan wil het gelijk uitpakken want het zit nog nieuw in de doos. Duncan wil nu wel ineens gaan spelen. En hij speelt hier dan ook heel lang mee.

Laat in de middag komt de Arts ook nog even langs.
Ze heeft de uitslag van de kweek van Duncan zijn ontlasting.

Duncan heeft gelukkig geen virus!

De diarree komt dus in ieder geval door de chemo.
De strenge hygiŽne maatregelen die waren ingesteld, zijn dan per direct ook niet meer nodig. (het handen reinigen bij binnenkomst van de afdeling blijft wel verplicht).

Duncan wordt per 6 uur gemonitord wat hij aan vocht verliest.
Hij krijgt de helft van wat hij verliest weer via het infuus aangevuld om uitdroging te voorkomen. Alles wat Duncan hier zelf bij drinkt is heel mooi meegenomen.

We hopen dat alles lekker goed blijft gaat, en dat diverse bloed waarden niet te hard dalen zodat we maandag weer lekker naar huis mogen.[ 1 commentaar ] ( 501 bekeken )
Bioscoop gemaakt 
Duncan is afgelopen nacht weer ieder uur wakker geworden voor een bezoek aan het toilet.

Redelijk vroeg in de morgen komt de Arts even lang, en deze wil even weten hoe het vandaag met Duncan gaat.
Papa en Mama vertellen dat Duncan geen pijn meer in zijn billen heeft, maar dat hij nu wel bijna ieder uur naar het toilet moet.
De Arts vraag hoe zijn ontlasting is, en wij vertellen dat dit echt waterdun is.

Er wordt besloten dat dat Duncan op de po moet plassen en poepen, dit is besloten om de vochtbalans op te maken voor Duncan. Hoeveel vocht krijgt hij toegediend, en hoeveel vocht verliest hij. Ook moet er een kweek worden gemaakt van Duncan zijn ontlasting, want ze zijn er bang voor dat Duncan een virus heeft opgelopen.
Wij en iedereen die bij Duncan op bezoek komt moeten nu bij het binnenkomen op de afdeling, en bij het verlaten van zijn kamer de handen goed ontsmetten met alcohol (om verspreiding van een eventueel virus te voorkomen).

Duncan heeft 's morgens lekker op de bank het spel Wie ben ik gespeeld en ook zijn nieuwe Thomas de Trein dvd (cadeautje) op de laptop zitten kijken, en hierna heeft hij ook nog de film Huisdiergeheimen zitten kijken.
We hebben er een beetje een ziekenhuisbioscoop van gemaakt, gordijnen dicht en licht uit, was erg leuk.

De juf kwam ook weer even langs voor Duncan, en ze heeft een mooie auto meegenomen voor Duncan. Duncan vind het een mooie auto, en haalt hem gelijk uit de doos.
Even later wil de juf gaan voorlezen, en Mama en Papa besluiten om even een kopje koffie te gaan drinken in de huiskamer.
Na 20 minuten komt er een verpleger ons halen met de mededeling dat Duncan ons mist, en we gaan terug naar de kamer.
Duncan heeft geen zin meer in een verhaaltje van de juf, en de juf vindt dat Duncan weer goed zijn best heeft gedaan.

Hierna is Duncan lekker op de bank in slaap gevallen.
Later word Duncan weer wakker, en is er post voor Duncan.
Papa mag de kaartjes niet voorlezen dat moet Mama doen, Papa mag niet eens naar de kaartjes kijken van Duncan.

De middag verloopt lekker rustig met wat spelen, kleien en tv kijken.

Aan het eind van de middag komt de Oncoloog van Duncan ook nog even langs.
Ze vertelt dat ze er bang voor zijn dat als Duncan naar huis gaat met de waterdunne diarree, dat hij grote kans heeft om uit te drogen en dat er dan ook weer veel bloedwaarden flink gaan zakken.
Gevolg hiervan is dat Duncan dan weer bijna iedere dag zijn bloed moet laten controleren, en dat aan de hand daarvan alle medicijnen weer (flink) moeten bijgesteld.

Er wordt dan ook besloten om Duncan het weekend hier te houden, en dat de voorlopige maandag pas weer naar huis mag.

Duncan, Mama en Papa zijn hier alle drie niet bij mee, we hadden ons er echt op verheugd om morgen weer in ons eigen bed te slapen.
Maar dat duurt jammer genoeg nog een paar dagen.

De avond verloopt zoals gewoonlijk, de zuster komt nog even temperatuur checken en spierballen meten. Duncan kijkt hierna nog even lekker tv en gaat dan lekker slapen.[ voeg commentaar toe ] ( 284 bekeken )
De Bingo 
Duncan is afgelopen nacht erg vaak wakker geweest om naar het toilet te gaan. Hij heeft gisteravond en vannacht gelukkig geen last meer gehad van pijn in zijn billen.

Duncan is om 6:30 uur weer wakker en wil niet meer slapen, hij gaat dan ook lekker tv kijken in zijn bed.
Als Mama binnenkomt dan wil Duncan gelijk weer een cadeautje uitpakken.

Even later wil Duncan zijn bed uit om lekker de de auto's en de klei te spelen. Om 11 uur komt de ziekenhuis juf weer lang voor Duncan.
Eerst heeft Duncan er geen zin in, maar 2 tellen later wel. Duncan gaat lekker spelen met de juf en Papa en Mama gaan even weg om een kopje koffie te drinken.

Nadat de juf weer weg is heeft Duncan nog lekker op de tablet wat zitten doen, en is daarna een beetje moe op de bank in slaap gevallen. Hier heeft Duncan lekker even een middag dutje gedaan.

Als Duncan weer wakker wordt is de postbode weer langs geweest voor hem. Er zijn weer een boel leuke kaarten en een pakketje bezorgd voor Duncan.
Het pakketje was het spelletje "Wie ben ik?", en dit heeft Duncan gekregen van de Stichting Een Glimlach Doet Wonderen. Dit spelletje vind Duncan heel erg leuk om te doen.

Nu wil Duncan weer lekker even tv kijken op de bank en Papa gaat even wat boodschappen halen. Als Papa weer terug komt van de boodschappen ligt er een Bingokaart voor Duncan klaar.
Papa zet de tv aan, en zet de tv op het kanaal WIKI TV (kanaal van het ziekenhuis). Hier is de bingo net live begonnen.
Duncan en Papa zitten in spanning alle nummertjes weg te strepen op de kaart.

Op dat moment komt ook de pedagogisch medewerker binnen voor Duncan.
Ze heeft diverse spulletje meegenomen om lekker te knutselen. Tijdens het knutselen gaat Papa verder met het wegstrepen van de nummertjes op de bingokaart.
Het duurt lang maar . . . dan heeft Duncan BINGOOOOOOO.
Papa gaat meteen bellen, en komt nog net live in de uitzending.
Papa moet de prijs komen ophalen, want Duncan mag de afdeling niet af door de chemo. Als Papa terugkomt op de kamer is Duncan heel erg nieuwsgierig wat hij heeft gewonnen.
Papa laat zien dat Duncan een hele gave een coole afstandbestuurbare auto heeft gewonnen, Duncan vind de auto heel erg leuk.

De avond valt en Duncan valt na een leuke dag lekker in slaap.[ 1 commentaar ] ( 484 bekeken )
Duncan heeft pijn in zijn billen 
Gister avond is Duncan lekker gaan slapen. Zo rond 23 uur wordt Duncan wakker, en gilt het uit dat hij pijn in zijn billen heeft.
Mama die deze avond bij Duncan slaapt probeert Duncan op alle mogelijke manieren te helpen. Maar Duncan is erg onrustig, en hij is niet tot rust te krijgen. rond middernacht begint hij te roepen dat Papa moet komen, en Mama belt Papa direct op en Papa komt direct.

Als Papa er is, is Duncan nog steeds erg onrustig. Het lukt Papa met veel moeite om Duncan weer rustig te krijgen. Als Duncan weer rustig is gaat hij rond 1 uur slapen. Papa gaat dan nog even overleggen met de zuster die er voor Duncan is.

Papa besluit om gewoon ook maar op de kamer te blijven voor als Duncan weer onrustig wakker wordt. En Papa valt ook in slaap, maar ligt erg onhandig.

Duncan wordt iedere uur wel wakker om te plassen, en als hij in zijn bed ligt slaapt hij wel weer gelijk verder.

Rond 4 uur wordt Duncan weer zeer onrustig wakker en slaat en schopt om zich heen en zegt dat hij pijn in zijn billen heeft.
Papa weet Duncan nu veel eerder rustig te krijgen en Duncan valt weer in slaap.

Papa wordt in de nacht ook nog aangesproken door de zuster dat het eigenlijk niet mag met 2 ouders slapen op de kamer, maar ze zal het voor deze keer gezien de omstandigheden door de vingers zien?

Rond 8 uur wordt Duncan weer wakker en hij zegt dat hij niet maar kan slapen, dus lekker tv kijken. Even later denkt Duncan aan de tas met cadeautjes, en hij vindt het weer leuk om er eentje uit te pakken.

De rest van de ochtend verloopt redelijk normaal, hij kijkt wat tv of is lekker aan het spelen met de klei.

Tegen de middag is Duncan moe en wil even slapen in zijn bed.
Als Duncan later weer wakker wordt, gilt, slaat en schop om zich heen en hij zegt dat hij weer pijn in zijn billen heeft. Papa weet Duncan weer redelijk snel rustig te krijgen. En Mama gaat vragen aan de zusters of de Arts nog langs komt.

De rest van de middag verloopt ook redelijk normaal, en Duncan krijgt vandaag tot 3 keer toe post bezorgd. Hij vind het heel erg leuk om alle kaarten uit te pakken, geen enkele envelop blijft heel. In sommige enveloppen zitten leuke kaartjes, en ook nog een klein cadeautje. Duncan vindt het allemaal heel erg leuk.

In de middag komt Tante Debby en Oom Marcel nog even langs, dit vind Duncan weer leuk om ze te zien. Duncan wil met Debby even een spelletje met zwemmende eendjes doen, en Duncan wint dit spelletje natuurlijk.

Later in de middag komt de arts ook nog even en die wil in Duncan zijn mond, en ook even naar zijn kont kijken i.v.m. de pijn klachten die hij heeft. Alles ziet er "normaal" uit, en ze verteld dat de slijmvliezen door de chemo van mond tot kont kapot gaan.
Als Duncan daar last van heeft in billen, dan kan hij daar een pijn stilling voor krijgen en verder moeten we zijn billen goed insmeren en zijn mond af en toe schoonmaken.

Aan het eind van de middag en het begin van de avond zit Duncan lekker op het bed van Papa en Mama tv te kijken, en later zegt hij dat hij niet lekker zit. Papa vraagt of hij op schoot wil zitten bij Papa en dat wil Duncan wel. Even later zegt Duncan dat hij moe is en lekker in zijn bed wil liggen, hij wil nog wel even lekker tv kijken. Hij kijkt op tv naar Tom & Jerry, en daar na is op een andere zender Paw Patrol bezig. Duncan kijkt hier lekker naar en valt niet veel later lekker in slaap.

Papa en Mama hopen dat Duncan lekker rustig slaapt.
Want een rustig nachtje is wel verdiend na een onrustige nacht.[ 3 commentaren ] ( 539 bekeken )
Tweede gesprek met de Oncoloog 
Duncan heeft vannacht onrustig geslapen, hij is bijna ieder uur wakker geworden om naar het toilet te gaan.

Hij wordt om 8 uur weer wakker en hij zegt dat hij geen slaap meer heeft, hij gaat lekker tv kijken in zijn bed.

Even later vraag hij waar Mama is, en Papa vertelt Duncan dat Mama er aan komt.
Zodra Mama in de kamer is wil hij gelijk weer een cadeautje uitpakken, wat hij dan ook mag doen. Als Papa even wat boodschappen gaat doen, gaat Duncan lekker met de klei spelen.

Duncan klaagt vandaag weer een paar keer over pijn in zijn billen, als Papa en/of Mama naar Duncan zijn billen kijken dat zien zijn billen er redelijk rustig uit. De Arts komt even later ook nog even vragen hiernaar, en die verteld dat de slijmvliezen inwendig kapot kunnen zijn gegaan door de chemo en dat hij hier ook paracetamol voor mag hebben.

In de loop van de ochtend komt ook de ziekenhuisjuf even langs bij Duncan om wat leuke dingen te doen. Eerst wil Duncan niet maar als de juf vraagt waar Duncan naar kijkt op tv, dan breekt het ijs weer een beetje en mag ze gaan zitten. Op dat moment komt ook de Casemanager even langs (hier kan je met allerlei vragen en problemen aankloppen) om even met Mama en Papa te praten. Dit is gewoon een praatje geweest over hoe het met alles gaat, en vooral hoe het met ons gaat (want daar letten ze ook wel een beetje op).
Wij zijn redelijk volt weer terug bij Duncan, en als de juf een uurtje is geweest vertrekt ze ook weer naar een ander kindje.

Aan het begin van de middag valt Duncan lekker in slaap.
Om 15 uur komt de pedagogisch medewerker langs voor Duncan, maar hij slaapt lekker. Ze gaat naast het bed zitten, en praat heel zachtjes tegen hem.

Mama en Papa wachten nog heel even op de Oncoloog van Duncan, waar wij toch nog even een gesprek wilde hebben.

De oncoloog vertelt ons nogmaals dat zij ongerust is over de Neuroblastoom die is blijven groeien, het baart haar zorgen dat het niet heeft gereageerd op de N5 & N6 kuur. De N8 kuur die nu wordt gegeven is eigenlijk een laatste strohalm die met vier handen wordt aangegrepen!

Deze N8 kuur duurt iets langer dan de N5 & N6 kuur, en de dip die erna komt zal ook langer duren. Het doel van deze kuur is om minimaal de groei van de tumor te stoppen. Afhankelijk van diverse bloedwaardes zal worden bepaald wanneer er zal worden gestart met de 2de N8 kuur.

Na de tweede N8 kuur staan weer de MRI en de MIBG scans op de planning, maar mocht de tumor toch nog doorgroeien dan wordt er opnieuw een beleid bepaald.
Mocht het groeien zijn gestopt en misschien zelfs afnemen, dan wordt de N8 kuur voortgezet.

Mocht de N8 kuur niet aanslaan, dan zal worden bekeken welke klachten Duncan heeft en hoe deze bestreden kunnen worden.

Het was best wel weer een heel erg heftig gesprek, waarbij best heel erg veel emoties naar boven komen.

Als wij weer terug komen op de kamer zit Duncan lekker op het bed van Mama. Hij zit lekker een spelletje te spelen met de pedagogisch medewerker. Ze had ook een hele stapel post meegenomen voor Duncan, maar die wilde de kaarten niet openmaken.

Later als de pedagogisch medewerker weer weg is wil Duncan samen met Papa de kaarten wel bekijken. Hij vindt alle kaarten heel leuk, en sommige tekeningen en kaarten vindt hij wel heel erg mooi.
Duncan is weer blij met al zijn kaarten, en Papa hangt er weer aan aantal op om zijn kamer een beetje leuker te maken.

Als Duncan klaar is met de kaarten wil hij weer lekker aan de tafel zitten en met de klei spelen. Hier speelt hij lekker een tijdje mee, en als hij klaar is wil hij lekker naar zijn bedje toe.

Hij ligt nog lekker even een tijdje tv te kijken en hij valt dan lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 242 bekeken )
Lekker spelen met de klei 
Als Papa 's morgens weer bij Duncan en Mama komt en hij vraagt aan Duncan of hij lekker heeft geslapen, zegt Duncan NEE!
Papa vraagt waarom Duncan niet lekker heeft geslapen, en Duncan wijst naar de badkamer. Papa vraagt weer of Duncan er vaak uit moest om te plassen, en hij knikt ja.

Duncan heeft dus niet lekker geslapen en is vaak naar het toilet geweest.
Hij wil ook weer heel erg graag direct een cadeautje uitpakken uit meegekregen tas.

De ochtend verloopt redelijk rustig, Duncan wisselt zijn bed regelmatig voor de stoel bij het tafeltje of het bed van Mama en/of papa.
Hij speelt met zijn nieuwe cadeautje, zijn auto's of doet wat met de tablet.

Later in de ochtend komen Lenie en Silvester ook nog even langs, en Duncan vind dit wel leuk.

Als Lenie en Silvester weer een uurtje weg zijn komen Ome Leo, Tante Janny en Oom Michel op bezoek. Zij hadden ook cadeautjes meegenomen, en daar zat ook klei bij. Duncan was hier erg blij mee, na het uitpakken wilde hij er meteen mee spelen.

Duncan heeft erg lang met de klei op de tafel gespeeld. Hierna was hij een beetje moe is wilde lekker op het bed van Papa/Mama zitten met zijn kussen. Hier is Duncan even een uurtje in slaap gevallen, en toen hij wakker was geworden wilde hij weer met de klei spelen.

Om 6 uur was Duncan moe en wilde lekker naar zijn bedje toe, toch viel Duncan niet direct in slaap. Duncan begon ineens te klagen over pijn in zijn billen. Papa en Mama hebben toen samen zijn billetje even ingesmeerd met een speciaal zalfje, en de pijn was heel even weg.

Even later begon Duncan toch weer te klagen over pijn in zijn billen, toen hebben we even op de bel gedrukt voor de verpleging.
De zuster heeft toen direct een paracetamol gepakt en die heeft Mama aan Duncan gegeven, en even later was de pijn in zijn billen gelukkig weg.

Duncan is moe gaat lekker slapen.[ voeg commentaar toe ] ( 377 bekeken )
Een leuke dag 
Duncan heeft vannacht weer zijn eerste nacht in het PMC doorgebracht.
Hij wordt weer met enige regelmaat wakker door al het vocht wat hij krijgt toegediend, en wat hij ook weer moet uitplassen.

Mama heeft de eerste nacht bij Duncan op de kamer geslapen, en Papa heeft in een ouderkamer geslapen in het WKZ (kamer in het Ronald McDonalds huis was er niet).

Toen Papa om 8 uur op de kamer kwam was Duncan blij, omdat er was afgesproken dat hij een cadeautje uit de volle tas die hij gekregen heeft van de Familie Vierhout mocht uitpakken.

De stemming van Duncan wisselt met enige regelmaat, het ene moment vraagt hij iets heel lief en als je dan iets wil pakken wordt hij ineens heel erg boos. Dit komt natuurlijk weer door de medicijnen, en vinden wij ook helemaal niet erg.

In het begin van de middag komen Lenie en Silvester op bezoek, Duncan is hier bij mee dat hij zijn Tante weer ziet. Duncan zit veel YouTube te kijken op de tablet, of hij speelt een spelletje. Verder is Duncan veel zijn bed uit en zit hij op een stoel, of op het bedje van Mama.

Later in de middag komen Vanessa, Danielle, Joshua en Brandon op visite. Duncan is blij dat hij zijn vriendje Brandon weer ziet. Ze hebben leuke cadeautjes meegenomen, zo heeft Duncan een mooi shirt en een sjaal gekregen van ADO Den Haag.

Duncan heeft heel lang gespeeld met Brandon, en hij heeft erg veel gelachen. En Duncan bleef eigenlijk een beetje als vanouds lekker doorgaan, hij had het dus echt heel erg naar zijn zin.

Dat Mama en Papa Duncan zo hebben zien lachen en genieten heeft hun erg goed gedaan. Hij is zelfs weer in een doos gaan zitten waar een ballon in heeft gezeten die hij heeft gekregen van klas 4A van zijn school. Duncan heeft een tijdje in de doos gezeten en zelfs de binnenkant een beetje opgefleurd met wat kleurtjes.

Tegen 6 uur zei Duncan dat hij moe was en dat hij zijn bed in wilde gaan, dat was het moment voor de visite om maar te besluiten om er weer vandoor te gaan.

Duncan is lekker in slaap gevallen, en wordt af en toe wakker om te plassen.
Op het moment dat Papa de kamer uit wil gaan, om naar het Ronald McDonalds huis te gaan (we hebben gelukkig een kamer) wordt Duncan wakker. Als Papa weg is begint Duncan te huilen, en Mama belt Papa op dat hij even terug moet komen om Duncan te knuffelen.

Papa komt terug en moet Duncan even troosten, het duurt even voordat Duncan weer rustig is en weer lekker in slaap valt.

Lekker slapen, en hopen op een beetje rustige nacht.[ voeg commentaar toe ] ( 294 bekeken )
Het gesprek met Duncan's Oncoloog 
Vannacht heeft Duncan niet heel rustig geslapen.
Hij is een paar keer wakker geworden om te plassen en klaagde dan ook over pijn in zijn buik.

Duncan heeft wel "uit" geslapen maar dat is normaal als je de dag ervoor heel raar slaapt en dan 's avonds pas om 22:30 uur weer gaat slapen.

We komen vlak voor 11 uur aan in het PMC, voor het begin van Duncan zijn derde chemokuur.
Om 11:15 uur staat eerst de gehoortest op de planning, dit i.v.m. de eerdere chemokuren (die gehoorschade kunnen geven) die hij heeft gehad.
Duncan doet deze gehoortest heel erg goed, het duurt wel iets langer maar dat komt omdat de audioloog merkte dat Duncan nog iets verkouden is en ze wil wel een goede en betrouwbare test afnemen.

Weer wachtend bij de afdeling komt de pedagogisch medewerker om even met Duncan het gekke geluidenboek te bekijken en te beluisteren, ook tekenen ze wat op de muur (een eendje in een vijver met visjes erin en een boom er naast).

Op dat moment hebben Mama en Papa een gesprek met de Oncoloog van Duncan.
Ze vertelt dat zoals zij het kan zien op de foto's van de MRI en de MIBG de N5 en de N6 kuur geen effect hebben gehad. De tumor in de rechter bijnier is gegroeid, en ook dat de uitzaaiing in de lever is gegroeid. Dit verklaard ook de bollere buik van Duncan. Bij de uitzaaiingen in de borstholte zijn er sommige die zijn kleiner geworden, en sommige zijn groter geworden.

Bij de vorige MIBG scan is er ook een plekje gezien in de heup, maar bij de botbiopt is hier niets uitgekomen. Bij deze MIBG scan is er ook een plekje gezien in zijn andere heup.

De Oncoloog vertelde dat er 2 groepen zijn waar alle kinderen in worden ingedeeld.
Groep 1 - Goed behandelbare kinderen, met een goede kans op genezing. Bij deze groep reageert het Neuroblastoom goed op de chemokuren.
Groep 2 - Kinderen waarbij het Neuroblastoom slecht of niet reageert op de chemokuren.

Duncan is nu ingedeeld in groep 2!
De kans op genezing is in deze groep een flink stuk kleiner dan in groep 1!

Duncan is nu begonnen aan zijn derde chemokuur, een N8 kuur.
Duncan krijgt nu eerst twee van deze N8 chemokuren, en daarna krijgt hij ook weer een MRI en een MIBG scan.

Uit deze scans zal dan moeten blijken of deze twee N8 chemokuren hun werk gaan doen, en dat het MONSTER van een gezwel in Duncan zijn lichaam een kop kleiner gemaakt kan worden!

HET IS HEEL ERG MOEILIJK, MAAR WIJ BLIJVEN WEL POSITIEF!

PS.
Wie oh wie stuurt er weer een leuke kaart naar Duncan?

Adres:
Prinses Maxima Centrum
T.a.v. Duncan Knoester
Postbus 85090
3508AB Utrecht[ 7 commentaren ] ( 726 bekeken )
Een goede dag met slecht nieuws. 
Duncan heeft vannacht heerlijk geslapen, hij werd pas aan het eind van de nacht wakker om te plassen.

Na het wakker worden even lekker tv gekeken in bed, daarna lekker naar beneden. Mama was vroeg aangekleed en die is boodschapjes gaan doen, en Duncan is thuis gebleven met Papa. Duncan heeft lekker met de tablet op schoot gezeten, hier is hij lekker mee bezig geweest tot dat de batterij leeg was.

Duncan is toen aangekleed om lekker even naar school te gaan.
Duncan, Mama en Papa kwamen iets voor half elf aan op school.
De deur van de klas zat dicht en Duncan wilde zelf niet naar binnen lopen, toen zag de juf ons en die deed de deur open en zei al eerste Duncan gedag. De juf vroeg aan Duncan of hij klas in wilde komen, toen wilde Duncan wel.

Duncan en alle andere kinderen in de klas vonden het weer leuk dat hij weer even op school was. Duncan heeft weer heel veel tekeningen gekregen van alle kinderen, zelfs van kinderen uit andere klassen (en dat is superlief).

Duncan heeft heerlijk gespeeld in de klas en had het heel erg naar zijn zin. Na het spelen zijn alle kinderen in de kring gaan zitten en Duncan naast de juf. Duncan heeft zijn nieuwe knuffel die hij afgelopen dinsdag heeft gekregen laten zien, en aan iedereen laten voelen hoe lekker zacht deze is. Duncan heeft deze knuffel laten zien omdat hij een van de slimme vosjes is en zijn knuffel is ook een vosje. Ook heeft Duncan zijn Kanjerketting in de klas laten zien, alle kinderen hadden hier veel vragen over. De juf, Mama en Papa hebben heel veel verteld over wat welke kraal aan Duncan zijn Kanjerketting nu betekent.

Toen alle kinderen bijna aan hun boterhammen toe waren tussen de middag, hebben we verteld waar Duncan tussen de middag ging eten.
Duncan wilde heel erg graag kippie eten bij Mc Donalds. Alle kindjes waren wel een beetje jaloers en wilde heel graag met ons mee, maar dat mocht niet van de juf.

Duncan heeft iedereen in de klas een handje gegeven en we zijn toen rond 12 uur vertrokken, lekker naar Mc Donalds. Bij Mc Donalds wilde Duncan nog steeds kippie eten, maar toen het er stond wilde Duncan niets meer eten. Hij heeft wel zijn flesje fristi leeg gedronken.

Toen we in de auto zaten ging de telefoon van Mama, het was de Oncoloog van Duncan. Ze belt tien minuten later weer terug als we weer thuis zijn.

Thuis aangekomen wil Duncan lekker zijn kussen op de bank, zodat hij lekker op de bank kan liggen.

De uitslagen van de MRI en de MIBG scan zijn bekend en geven een ander beeld als waar op gehoopt was!

De eerste twee chemokuren (N5 & N6) hebben geen effect gehad op de Neuroblastoom (NBL)! Ze zien op zowel de MRI als de MIBG scan geen afname in grootte van de tumoren!

De tumor vanuit de rechter bijnier is zelf iets gegroeid en de uitzaaiing in de lever is ook zelf iets gegroeid!

De Oncoloog heeft ook verteld dat het dan ook geen nut heeft om weer met de N5 chemokuur te gaan beginnen.
En ze belt ook juist hierover op voor dat wij morgen andere chemo zien hangen als bij de eerste kuur, want we stappen van het oorspronkelijke behandelplan af en gaan over op een ander plan.

Ze gaan morgen dan ook beginnen met een N8 chemokuur, en wat dat inhoud zullen wij morgen pas te horen krijgen tijdens ons gesprek met de Oncoloog.

Wat later in de middag zegt Duncan dat hij naar boven wil en lekker in bed wil slapen. Hier valt Duncan lekker in slaap, en slaap hij de hele middag uit.

Morgen moeten we ons weer om 11 uur melden in het PMC voor de volgende kuur, en waar we dan ook om 12:30 uur een afspraak met de Oncoloog hebben wat er nu allemaal gaat gebeuren.[ 8 commentaren ] ( 532 bekeken )
De tweede MIBG scan 
Duncan heeft vannacht heerlijk geslapen, hij is maar 1 keer wakker geworden.
Na wakker te zijn geworden rond 7 uur lekker weer even een uurtje in slaap gevallen om rond 8 uur echt wakker te worden. Toen heel even tv gekeken in bed, en daarna lekker naar beneden.

Daarna aangekleed en toen is Duncan samen met Mama lekker boodschapjes gaan doen, Duncan vond dit wel weer leuk om te doen. Bij de slager vroegen ze aan Duncan of hij een plakje worst wilde, maar Mama zei doe maar niet want hij moet nuchter blijven. Duncan vond dit wel jammer, maar hij begreep het wel.

Na de boodschappen heeft Duncan nog een spelletje gedaan op de tablet, en daarna zijn we richting de auto gegaan om op weg te gaan naar het PMC.

Bij het PMC aangekomen hebben we ons gemeld bij de afdeling, en daar stond de zuster die de pleister voor op zijn wang heeft getekend.
Die vroeg gelijk of hij de pleister op zijn wang had, een beetje verlegen zei Duncan ja. Papa zei toen heel zachtjes tegen Duncan dat hij een reserve pleister moest vragen voor als deze vies is.

De zuster vertelde gelijk dat ze een reserve pleister voor Duncan zal maken, en ze vond de pleister mooi zitten op zijn wang.

We kregen direct een kamer met een bed, en weer zo een gekke pyjama.
Papa en Mama hebben Duncan omgekleed en lekker op zijn bed neer gezet.
Toen de zuster kwam is Duncan lekker onder de dekens gaan liggen, want het is altijd koud op de gang en zijn we op weg gegaan naar het UMC voor de MIBG scan.

Daar aangekomen konden we gelijk naar binnen, Duncan had er niet veel zin meer in. Niemand Mocht hem uit zijn bed pakken, maar Papa heeft het toch gedaan.
We mochten richting het scan apparaat lopen en daar heeft Papa Duncan nog even vast gehouden zodat ze iets makkelijker Duncan de narcose konden toedienen. Duncan viel binnen een paar tellen in slaap, en toen heeft Papa Duncan op het bed van de scan neer gelegd.

Mama en Papa hebben toen 5 kwartier moeten wachten voordat ze helemaal klaar waren met de MIBG scan.
We zijn in de tussentijd even rond gelopen, en toen we weer ruim op tijd terug waren werden we na een 15 minuten wachten al geroepen.
Ze waren klaar met de scan en we mochten naar Duncan toe, die was al weer een beetje aan het wakker worden.

Duncan heeft dit ook weer als een KANJER gedaan, en toen de zuster er ook weer was mochten we terug naar het PMC.

Daar terug gekomen Duncan nog even lekker laten bijkomen, en toen lekker aangekleed. Duncan kreeg ook gelijk zijn reserve pleisters met het ADO Den Haag logo, ze heeft er gelijk maar 2 gemaakt voor Duncan.
Duncan was hier wel weer blij mee.

Op weg naar huis is Duncan lekker vrolijk in de auto, en thuis aangekomen ligt er weer aardig wat post op Duncan te wachten.
Er is zelfs een grote envelop waar een lolly in zit van ADO!

Duncan heeft nog even op te tablet wat filmpjes op YouTube zitten kijken, en wilde daarna ook nog even met de treintjes op zolder spelen. Ondertussen zat Duncan ook lekker op zijn praatstoel, hij was weer lekker een beetje druk en soms ook wel een beetje ondeugend (maar dat is niet zo heel erg).

Hierna was Duncan best wel een beetje moe, en hij wilde lekker naar bed om lekker te gaan slapen.
Op naar een leuke dag morgen.[ voeg commentaar toe ] ( 445 bekeken )
Kaartje sturen 
Vrijdag 3 februari moet Duncan weer gaan kwalificeren voor kuur nummer 3.

Duncan vind het heel erg leuk om een kaartje te ontvangen, en wij als ouders vinden het heel erg leuk om te zien dat Duncan het leuk vindt om een kaartje te krijgen.

Wij willen iedereen weer vragen om een leuke kaart of tekening op te sturen naar:

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht

Prinses Maxima Centum
T.A.V.
Duncan Knoester[ 1 commentaar ] ( 444 bekeken )
De tweede MRI scan 
Duncan heeft vannacht wederom lekker geslapen, na het wakker worden lekker even tv kijken en daarna naar beneden.

Om 8 uur moest de pomp voor de sondevoeding worden uitgeschakeld, omdat Duncan nuchter moest zijn.
Duncan heeft de ochtend rustig op de bank doorgebracht met tv kijken of met de tablet, hij heeft ook nog wel even aan zijn bureau zitten spelen.

Om 11 uur met de auto vertrokken richting Utrecht naar het PMC.
Daar aangekomen hebben wij ons gemeld bij de afdeling, hier vond iedereen zijn ADO muts en sjaal erg mooi. Duncan kreeg ook weer gelijk post overhandigd (het is altijd leuk om een kaartje te krijgen).

Bij het PMC is er eerst bloed afgenomen ter controle (en dit was allemaal goed), en daarna kreeg hij nog medicijnen voor de MIBG scan van morgen.

Duncan moest zijn kleding uitdoen en een "leuk" operatiejasje aandoen.
Hierna naar beneden en door de tunnel naar het UMC voor de MRI scan.

Duncan is onder narcose gebracht voor de MRI scan en ze hebben gelijk zijn neussonde vervangen. Toen de MRI klaar was en Duncan weer wakker begon te worden mocht Mama naar Duncan toe.
Duncan vond het allemaal niet leuk en moest huilen, toen Duncan wakker genoeg was mocht hij met de zuster en Mama weg.

We zijn toen met ze allen richting de MIBG scan gelopen, voor het lichte radioactieve goedje wat Duncan krijgt ingespoten voor de MIBG scan van morgen.

Toen dit klaar was weer terug naar de afdeling in het PMC, daar aangekomen lag er een mooie pleister klaar voor Duncan.
Een zuster had Duncan zijn muts en sjaal gezien, en Mama had gevraagd of zij een tekening op de pleister kon maken.
Ze heeft op de pleister het logo van ADO Den Haag getekend, compleet met de ooievaar!

Duncan wilde deze nog niet opgeplakt hebben, dus gewoon in de tas gedaan. Duncan weer omgekleed en we konden weer richting huis en lekker de file in.

Thuis gekomen heeft Duncan nog lekker gespeeld, en is niet veel later lekker in zijn bedje gaan slapen.[ 1 commentaar ] ( 498 bekeken )
Spelen met de klei 
Vannacht heeft Duncan lekker geslapen, hij is niet zo vaak wakker geworden voor een toiletbezoekje. Wel was Duncan vandaag vroeg wakker, hij was vlak voor 7 uur wakker (gaaaap).

Nog even lekker tv kijken in bed, maar niet te lang want er komt vandaag bezoek. Voordat we aangekleed en wel naar beneden gaan, eerst even de temperatuur meten. Die is goed de koorts is lekker weg, alleen al het snot in die neus is er nog.

In de loop van de ochtend komt het baasje van Shisha (dat is een hele lieve hond) met een leuk cadeautje langs. Duncan pakt het snel uit en Papa en Mama zitten gezellig te kletsen over van alles en ik ga daarna lekker aan het spelen.

Wat later is Duncan lekker gaan spelen met de klei, en dat heeft hij een hele tijd volgehouden om te doen. Duncan heeft er weer lekker zin in vandaag.

In de middag komt er een collega van Papa zijn werk even langs, en die heeft een hele tas vol met leuke cadeautjes meegenomen. Daar is Duncan wel eventjes mee bezig geweest om uit te pakken.
Bij uitpakken van al die cadeautje (ook die van vanochtend) komt er toch wel weer een glimlach op het gezichtje van Duncan.

Hierna is Duncan wel weer een beetje moe, maar hij was ook al vroeg wakker. Hij wilde lekker boven in bed even lekker slapen, dit heeft hij dan ook lekker gedaan.

Na het slapen wil Duncan beneden weer lekker met de klei spelen aan zijn bureau. Sandra komt ook weer even lang, en die heeft ook weer wat leuks meegenomen.
WOW een echte groen gele ADO Den Haag sjaal.
Eindelijk lekker warm in de mooiste kleuren!

Duncan is ook nog even met zijn treintjes gaan spelen, en later wilde hij met de treinbaan op zolder spelen (die is nog wel niet af maar de treinen kunnen rijden).
Omdat Duncan eerder aan het eind van de middag lekker heeft geslapen, gaat Duncan pas om 21 uur lekker zijn bedje in om te slapen.

Morgen moeten we weer even naar het PMC, ze gaan daar wat bloed afnemen om te kijken wat alle waarden zijn. En Duncan moet ook weer een MRI scan krijgen voordat met de volgende kuur begonnen kan worden.[ voeg commentaar toe ] ( 284 bekeken )
Middagje spelen 
Duncan heeft vannacht heerlijk geslapen, hij is maar twee keer wakker geworden voor een toiletbezoek.

Zo rond acht uur lekker rustig wakker geworden, natuurlijk nog wel even tv gekeken in bed en daarna naar beneden. De temperatuur is weer een normale waarde, dus de koorts is gelukkig verdwenen

Duncan heeft lekker op de bank tv zitten kijken, en spelletjes gespeeld op de tablet. Ook heeft hij nog even aan zijn bureau gezeten en daar heeft hij heerlijk zitten kleuren.

In de middag kwamen eerst zijn Tante en Oom met zijn twee neven langs, hier heeft hij lekker even mee gespeeld.

Toen ze naar huis gingen kwamen zijn andere Tante en Oom langs met zijn grote neef. Hier heeft hij lekker een spelletje kwartetten mee gespeeld, en dat ging niet helemaal goed omdat Duncan volgens Papa een paar kaartjes waas vergeten te pakken (wel een slim truukje om te winnen).

Toen iedereen weer naar huis was is Duncan lekker op de bank gaan hangen, en even later is hij in slaap gevallen van de vermoeiende middag.

Nadat Papa en Mama klaar waren met eten is Duncan wakker geworden en die wilde lekker naar bed.
Duncan lekker in bed en die is gelijk weer verder gaan slapen, maar wat wil je na zo een leuke maar vermoeiende dag.

[ 1 commentaar ] ( 393 bekeken )
Weer een rustige dag 
Vannacht heeft Duncan lekker geslapen, hij is maar ťťn keer wakker geworden om naar het toilet te gaan.

Duncan was vandaag wel vroeg wakker na bijna een hele dag slapen gisteren. Eerst even lekker chillen met je billen in het bed, en daar hoort natuurlijk ook even tv kijken bij.

Hierna even de temperatuur opgemeten, deze was 37,3 graden. Gelukkig geen koorts meer. Het gaat er op lijken dat Duncan het RS virus aan het overwinnen is.

Wel is Duncan nog een beetje moe. Hij heeft lekker een filmpje gekeken op de tv terwijl hij lekker op de bank aan het hangen was.

Zo rond het middag uur zei Duncan dat hij moe was en lekker even wilde slapen in het grote bed. Nadat Papa en Mama hun broodje hebben opgegeten is Duncan lekker naar zijn bedje gegaan om een middag tukje te doen.

Nadat Duncan wakker is geworden weer lekker naar beneden en op de tablet een spelletje doen en YouTube kijken.
Even later wil hij ook even aan zijn bureau in de kamer zitten om even te kleuren.

Hij wil ook even op een stoeltje zitten aan de tafel om even met een paar autootjes te spelen, Duncan heeft vanmiddag ook wel weer wat meer praatjes als voorheen.

Na het avondeten Duncan even lekker wassen en een schone pyjama aan, en ook weer even de temperatuur opnemen. Dit keer sloeg te thermometer uit naar 36,4, dit lijkt een beetje vreemd na die dagen met al die hoog gemeten temperaturen. Maar Duncan voelt ook gelukkig niet meer zo heel erg warm aan.

Duncan gaat lekker slapen, en we hopen op wederom een heerlijke rustig nacht.

[ 1 commentaar ] ( 401 bekeken )
Het gaat weer ietsje beter 
Duncan heeft vannacht heerlijk geslapen, hij werd zo rond de klok van 5 uur even wakker om naar het toilet te gaan.

Zo rond 7 uur wakker geworden en dan natuurlijk lekker tv kijken in bed.
Duncan oogt wat vlotter dan gisteren, direct de temperatuur maar opgenomen en de thermometer stopte pas bij 38,2 graden. Pfft nog steeds koorts, dus gelijk maar weer een paracetamol gegeven.

Duncan wil nog steeds geen ontbijt, maar hij wil wel een lekkere beker thee. Duncan zit lekker op de bank en kijkt naar de tv, en rommelt later een beetje aan op de tablet (YouTube kijken).

Wat later op de ochtend zegt Duncan dat hij weer een beetje moe is en lekker op bed wil liggen, dat mag maar eerst weer even de temperatuur opnemen. Nu gaat de thermometer gelukkig al niet verder dan 37,6 graden, de koorts zakt al weer iets verder.

Dat gaat gelukkig al weer iets beter, nu het overgeven nog. Want dat gebeurd nog steeds met enige regelmaat.

Als Duncan weer wakker is weer lekker op de bank hangen en tv of tablet kijken. Duncan krijgt wel weer iets meer praatjes tegen ons.

Rond een uur of vier is Duncan weer moe en wil weer lekker in bed liggen, er moet wel iemand bij hem blijven zegt hij.
Duncan slaapt niet heel erg diep, dus als Papa of Mama weg wil dan is hij wakker en kunnen we dus niet naar beneden.

Hierop besluit Mama om maar te gaan koken, en dat Papa bij Duncan blijft. Als het eten klaar is komt Mama naar boven en eten we daar ons bordje leeg (je moet wat he?).

Als Duncan later weer even wakker is dan nemen nogmaals zijn temperatuur op, en die blijft nu hangen op 37,7. Dat is dus ongeveer gelijk gebleven gelukkig.

Duncan heeft overdag denken wij genoeg geslapen, want nu wil hij niet meer slapen. Hij gaat wel liggen in zijn bed maar valt niet meer in slaap. Mama gaat lekker bij Duncan liggen en die is wel moe en valt lekker in slaap. Duncan wil zo rond 22 uur pas in slaap vallen.

Hij krijgt zo meteen zijn laatste medicijnen en een paracetamol voor vandaag, en dan hopen we weer op een rustige nacht en dat morgen de koorts weer wat is gezakt.

[ voeg commentaar toe ] ( 291 bekeken )
Virusje onder de leden? 
Afgelopen nacht is Duncan weer regelmatig wakker geworden om een bezoek aan het toilet te brengen, verder heeft hij wel aardig geslapen.

Wakker worden deden we pas om 8 uur, en natuurlijk lekker even tv gekeken in bed.
Duncan voelde erg warm aan, dus even temperatuur opgemeten.
Duncan moet ook met enige regelmaat overgeven door de koorts.
Thermometer kon nog iets verder gaan dan de 38,9 van gisteren, vanochtend stopte de thermometer pas bij 39,2!

Direct maar weer het PMC gebeld en het hele verhaal verteld, de arts ging direct even bellen met het Reinier de Graaf en zou ons terug bellen.

Even later ging de telefoon de arts van het PMC, de uitslag van de kweek van het snot was bekend.
Duncan heeft het RS virus opgelopen, we mogen thuis blijven na overleg met de arts. Maar we moeten bellen als het veel slechter gaat met Duncan en ook weer de temperatuur in de gaten houden, wel mogen we 4 keer per dag een halve paracetamol geven.

Als we even later beneden zijn, zit Duncan lekker op de bank met een beker thee. Na een uurtje wil Duncan weer lekker naar bed.
Hij slaapt tot vlak voor de lunch, Duncan wil weer lekker op de bank zitten en wil weer een verse beker thee.

Na de lunch wil Duncan wederom weer lekker naar bed, hij is moe en wil slapen. Binnen 5 minuten slaapt hij weer lekker, en hij slaapt een gat in de middag. Hij wordt pas om half vier weer wakker en wil weer lekker op de bank zitten.

Als hij lekker zit wil hij geen thee, hij wil sinaasappelsiroop drinken.
Duncan hangt lekker op de bank en hij wil rond de klok van half zeven toch echt weer naar zijn bed. Eerst nog even tanden poetsen en zijn temperatuur opnemen. De koorts is iets gezakt, de thermometer komt nu tot 38,7 graden. Is dus nog steeds flinke koorts, dus Duncan krijgt nog een paracetamol en hij gaat lekker slapen.

Zo rond de klok van 22 uur wordt Duncan wakker en moet weer overgeven.
Pyjama en bed verschonen en direct in de wasmachine, en Duncan slaapt daarna weer verder.

Wederom hopen op een rustige nacht, en we hopen dat Duncan met zijn weerstand het virus gaat bedwingen en dat de koorts gaat zakken.[ 1 commentaar ] ( 443 bekeken )
Paar uurtjes Reinier de Graaf? 
Duncan heeft aardig geslapen vannacht, hij is wel een paar keer wakker geweest voor het bezoek van het toilet.

Na het wakker worden niet zo lang tv kijken in bed en redelijk vlot aankleden. Bij Duncan eerst nog even de temperatuur opnemen, en de thermometer slaat weer niet verder uit dan 38,1 graden. Weer last van wat koorts, pfft.

We gaan op tijd de deur uit naar het Reinier de Graaf Gasthuis, want daar staat om 9 uur een afspraak voor Duncan voor de bloedtransfusie.
We worden op een kamer geÔnstalleerd en de zuster gaat kijken of het bloed voor de transfusie er al is.
Dit is er pas om 10:30 uur, dus op dat moment gaat de bloedtransfusie beginnen. Het begint anderhalf uur later dan gepland, en we zijn dus niet om 13 uur klaar maar dit zou dan 14:30 uur worden.

Als Duncan de bloedtransfusie krijgt loopt de temperatuur bij Duncan op tot 38,9 graden, flinke koorts dus. Maar tijdens een transfusie gaat de temperatuur altijd wat schommelen, maar dit is wel redelijk hoog. De arts wordt erbij gehaald en die bekijkt Duncan en gaat ook even luisteren.

Duncan gaat er wel weer beter uit zien tijdens de transfusie, hij krijgt weer meer kleur op zijn gezicht en zijn praatjes worden ook wat meer.

Er wordt besloten om na de transfusie 2 keer wat bloed af te nemen, 1 voor bloedonderzoek en de tweede voor het op kweek zetten en ze willen ook wat snot uit zijn neus hebben voor onderzoek.
Ze weten niet of Duncan verkouden is of dat hij last heeft van een bacterie, maar dat zullen de onderzoeken moeten uitwijzen.

Dit betekent dus dat we na de 4 uur die bloedtransfusie duurt, en het wachten van anderhalf uur nog niet naar huis mogen.
Het wachten op de bloeduitslagen duurt minimaal een uur!

Hierna is het weer wachten op de arts, als deze (eindelijk) komt komen ze met ze tweetjes. Ze bekijken Duncan, en luisteren even naar zijn longen en hartje. Ze vinden dat Duncan er wel goed uitziet en alles (hart & longen) klinkt goed.

De bloeduitslagen zijn goed, en laten geen ontstekingswaarden zien (maar dit zegt op dit moment nog niet zo heel veel) en we mogen naar huis. De kweek van het snot duurt 24 uur, en de bloedkweek kan tot 72 uur duren. Deze uitslagen krijgen wij te horen als deze bekent zijn.

We moeten Duncan in de gaten houden hoe hij fysiek is, en ook zijn temperatuur. We mogen eventueel 4 keer per dag een halve paracetamol geven als hij koorts heeft, maar als de koorts echt te hoog is moeten we direct bellen met het PMC.

De zuster koppelt alles los bij Duncan en we mogen eindelijk eens om 17:30 uur naar huis Pffffft, wat is de dag op deze manier vermoeiend.

Thuis gekomen wil Duncan lekker liggen op de bank en hij wil een lekker bekertje thee.

Een uurtje later zegt Duncan dat hij lekker naar zijn bed wil, dus even omkleden tandjes poetsen en lekker naar bed.
Wel nog even de temperatuur opgenomen en deze is weer 38,2 paracetamol gegeven en lekker slapen.[ voeg commentaar toe ] ( 23 bekeken )
Slechte dag 
De nacht is na gisteravond redelijk rustig verlopen, Duncan heeft aardig geslapen.

Als we 's morgens weer wakker worden kijken we eerst nog even lekker tv in bed, en dan neemt Mama weer de temperatuur op van Duncan. Jammer genoeg slaat de thermometer wederom uit naar 38,1.
Zoals gisteravond/vannacht afgesproken direct bellen met het PMC, er wordt ons gemeld dat het even kan duren voor we worden terug gebeld i.v.m. de dienstwisseling.

Ruim 1 uur later zijn we nog niet terug gebeld!!!!
Dus wij weer bellen naar het PMC, en we klagen direct dat wij een uur wachten en nog niet zijn terug gebeld! Ze beloven dat ze het direct doorgeven aan de arts. De arts belt nu wel binnen 5 minuten terug, en die zegt dat we Duncan met zijn temperatuur in de gaten moeten houden en dat we normaal naar de afspraak in het Reinier de Graaf kunnen gaan.

Om 14:00 uur moeten we in het Reinier de Graaf zijn voor controle, hier wordt eerst bloed uit de lijn afgenomen en daarna kunnen we naar de afspraak met de arts.

Deze vraag direct hoe het is met Duncan, hij heeft namelijk alle info gekregen van het PMC. Hij bekijkt Duncan en hij vindt hem er een beetje pips uitzien.
Dit klopt ook wel met de bloedwaarden die Duncan heeft, er wordt ook gelijk gemeld dat Duncan morgen moet terugkomen voor een bloedtransfusie.

De koorts moeten we wel in de gaten houden en het is niet heel erg als deze tussen de 38,0 en de 38,5 schommelt, wel moeten we dan ook in de gaten houden hoe Duncan zelf is. Wordt de temperatuur hoger dan moeten uiteraard wel bellen.

De neutrofielen (cellen voor de afweer) zijn nog niet bekend, en als Duncan een waarde heeft van 0,5 of lager dan moet hij morgen blijven om wat op kweek te zetten en antibiotica krijgen om het "virus" te bestrijden.

We moeten ook nogmaals bloed laten tappen uit de lijn, dit is het kruisbloed en is er voor om zeker te weten dat het juiste bloed wordt besteld voor Duncan.

Na de tweede keer bloed te hebben laten aftappen gaan we eindelijk naar huis, als we thuis komen gaat Duncan lekker op de bank zitten en Paw Patrol is op tv. We nemen ook zijn temperatuur op, en deze is gelukkig iets gezakt. De thermometer gaat nu niet verder dan 37,9, pffft.

Dan belt de arts van het Reinier de Graaf voor de waarde van Duncan zijn neutrofielen. Deze hebben een waarde van 0,9, Duncan heeft dus nog iets van een weerstand en hoeft morgen dus gelukkig niet te blijven.
Duncan is moe en valt lekker in slaap op de bank.

Als Papa en Mama gegeten hebben wordt Duncan weer wakker en hij zegt dat hij lekker naar bed wil, Duncan dus lekker naar bed en hij slaapt direct verder.

De avond verloopt verder gelukkig een beetje rustig, en we hopen dat we ook een rustige nacht hebben na zo'n korte nacht.

Morgen moeten we om 9 uur weer in het Reinier de Graaf zijn waar Duncan alweer zijn vierde transfusie krijgt.


Misschien zijn er nog mensen welke niet goed weten wat ze wel en niet kunnen/moeten doen om ons te "helpen", staat hieronder een link met een folder welke gedownload kan worden.
Klik hier voor de folder Tips voor de omgeving

[ 2 commentaren ] ( 392 bekeken )
Rustige dag met een onrustig einde 
Duncan heeft vannacht onrustig geslapen, hij was vaak wakker en had midden in de ineens een bloedneus.

Mama schrok zich een hoedje en riep gelijk Papa uit zijn bed. Papa komt er snel aan en die helpt Duncan met zijn bloedneus, en na een tijdje stopt het bloeden en kunnen we eindelijk weer verder slapen.

Als we 's morgens wakker worden blijven we nog even lekker in bed tv kijken.

Om 11 uur komt de kinderthuiszorg langs voor Duncan om een injectie te geven met Neulasta (dat zorgt er voor dat de witte bloedcellen weer geactiveerd worden). Duncan begint heel erg hard te huilen vlak voor dat de injectie wordt toegediend. Hij roept AU, AU, AU, maar het doet eigenlijk helemaal geen zeer. Duncan vindt het allemaal maar een beetje heel erg spannend.

Als Duncan weer helemaal rustig is geworden gaat Mama boodschappen doen, en als ze terug komt heeft ze een leuk cadeautje meegenomen voor die kanjer.

Duncan blijft lekker op de bank zitten en heeft ook weer een beetje aardbeienthee gedronken.

Later in de middag komt Feline (een meisje uit de klas van Duncan) samen met haar Mama langs, om een grote doos vol met leuke dingen van de Vosjesklas te brengen.

Duncan vond dit heel erg leuk en kon even later niet wachten om alles uit te pakken. Duncan wil alleen niet op de foto, en hij houd gewoon een cadeautje voor zijn gezicht.

Hij vind alle tekeningen en cadeautjes die hij weer heeft gekregen erg mooi en geweldig, hij is er heel erg blij mee.

Als Papa en Mama klaar zijn met eten zegt Duncan dat hij naar bed wil.
Hij wil nog wel even een filmpje kijken op tv, maar binnen 10 minuten zegt hij dat de tv uit moet.
De tv gaat uit en Duncan gaat lekker slapen.

's Avonds laat wordt Duncan wakker met een keel als een zeehond, temperatuur opgenomen . . . 38,1 verteld te thermometer.
Dus na 1 uur weer zijn temperatuur opnemen en weer 38,1. Gelijk bellen met het PMC en we worden vrij volt terug gebeld.

Na overleg met de oncoloog is besloten (omdat wij Duncan hier rustig onder vinden) dat we thuis mogen blijven, maar als de koorts stijgt of Duncan zelf gaat hier zelf erg op reageren moeten weer direct bellen.
Wel moeten we morgen ochtend direct zijn temperatuur opnemen.

Wij hopen op een rustige nacht![ 1 commentaar ] ( 475 bekeken )
Haren? 
Duncan heeft vannacht lekker geslapen in zijn eigen (Papa) bed, hij is maar een paar keer wakker geweest om naar het toilet te gaan.

Na dat Duncan is wakker geworden hebben we nog even lekker een filmpje liggen kijken in bed.
Hierna zijn we lekker naar beneden gegaan en hebben Papa en Mama ontbeten, Duncan heeft vandaag wederom geen trek in eten.

Duncan wil lekker liggen op de bank en hij wilde zijn kussen hebben op de bank. Na een tijdje zegt Duncan dat hij lekker in bed wil liggen.
Dus Duncan is lekker in bed gaan liggen en is lekker in slaap gevallen.

Een uurtje later wordt Duncan weer wakker en wil weer naar beneden, hij wil een filmpje van Thomas de trein kijken.

Duncan zijn haren zijn goed aan het uitvallen en je ziet dat hij al heel veel haren verloren is. Daarom is in het begin van de middag Sandra langsgekomen voor Duncan. Wij hebben het hier al regelmatig met Duncan over gehad, want als hij met zijn handjes door zijn haren ging zaten ze handje vol met haren. Toen Sandra binnen kwam wist Duncan ook waar voor ze er was.

Duncan is op een hoge stoel gaan zitten en hebben het nogmaals verteld aan Duncan, en Sandra heeft toen bij Duncan al zijn haren van zijn hoofd afgeschoren. Op het moment dat de tondeuse aanging was dit een heftige en een zeer emotionele gebeurtenis.

Duncan voelde na afloop aan zijn hoofd en keek daarna naar zijn hand, en hij zat een beetje gek te kijken. Het voelde namelijk vreemd op zijn hoofd, maar ook zijn handje zat niet onder de haren.
Duncan heeft van Sandra toen een stoere muts van ADO Den Haag cadeau gekregen, omdat hij zo'n stoere kerel is.

Hierna zat Duncan weer lekker op de bank, en hij zei weer dat hij lekker in bed wilde liggen. Duncan dus lekker naar bed gebracht, maar eerst moest hij even naar het toilet. Toen Duncan klaar was op het toilet tilde Papa Duncan op, en hij zag zich zelf in de spiegel.
Hij zat vreemd te kijken naar zich zelf, en voelde weer aan zijn hoofd.
Papa heeft toen weer verteld dat hij nu geen last meer heeft van haren in zijn gezicht of aan zijn handjes, en Duncan knikte met zijn hoofdje.

Duncan weer lekker in zijn bedje gelegd en hij is weer lekker een uurtje gaan slapen.

Duncan is dus zeer moe vandaag en is dan ook lekker vroeg weer zijn bedje in gegaan en lekker gaan slapen.


Klik hier voor de FOTO Pagina

[ 1 commentaar ] ( 460 bekeken )
Na een week weer naar huis 
Duncan is vannacht weer met enige regelmaat wakker geweest om naar het toilet te gaan. Als Duncan op het toilet zit klaagt hij regelmatig over auw aan zijn billen, zijn velletje gaat hier kapot door de diarree en de chemo.

Wij hebben hier een tijdelijk verdovend zalfje voor gekregen zodat het minder pijn aan zijn billen doet.

Vanochtend wil Duncan wederom niets eten, hij heeft totaal nergens trek in. Hij zit lekker in zijn bed met zijn armen over elkaar heen, en hij is met enige regelmaat boos!

Als Duncan de zuster zo rond half 10 zegt dat wij weer lekker naar huis mogen wil Duncan gelijk naar huis, maar hij moet nog even wachten voordat wij kunnen vertrekken.
Papa moet eerst nog even uitchecken bij het Ronald McDonaldshuis.
Zodra dit is gedaan heeft Papa alles in de auto gedaan en kunnen wij vertrekken, op dat moment begint Duncan een beetje te huilen.
Duncan vind het wel weer een beetje erg spannend om naar huis te gaan, maar Mama en Papa troosten Duncan weer.

Op de terugweg in de auto is Duncan heel stil, en als wij vragen of wij een muziekje voor Duncan aan moeten zetten reageert hij boos op ons.

Thuis aangekomen vindt Duncan het weer heel spannend, maar hij is heel erg stil en toch wel blij. Hij ziet zijn lieve poes Ernie weer, en dat vind hij toch ook wel weer leuk.

Duncan gaat lekker op de bank zitten en Papa zet lekker de tv aan voor hem.
Duncan blijft de rest van de dag lekker op de bank hangen en valt af en toe een beetje in slaap.

Rond de klok van 18 uur zegt Duncan dat hij moe is en dat hij naar bed wil. Wij doen Duncan zijn pyjama aan en Duncan gaat na een zeer spannende en vermoeiende dag lekker slapen.[ 2 commentaren ] ( 450 bekeken )
Laatste dag PMC 
Duncan is vannacht vaak wakker geweest om naar het toilet te gaan, maar verder zegt hij dat hij wel lekker heeft geslapen.

Duncan heeft vandaag ook weer geen trek in een ontbijtje, en hij wil ook weinig drinken.

Verder ligt Duncan lekker in zijn bedje naar de tv te kijken. Rond de klok van 10 uur kwam de juf weer binnen om te kijken of Duncan mee wilde doen met haar.
Dit wilde Duncan vandaag wel doen, maar hij bleef wel lekker in zijn bedje zitten en de juf vond dit helemaal niet erg. Ze hebben lekker met de auto's gespeeld, en de juf heeft zelf even stiekem de autogarage uit de huiskamer meegenomen om hier mee te spelen.

Hierna kwam ook de pedagogisch medewerker lang om even met Duncan te spelen, maar Duncan was een beetje moe van het spelen met de juf.

Tussen de middag zei Duncan dat hij niks wilde eten toen wij hierom vroegen. Maar toen hij zijn kamergenootje een pannenkoek zag eten, wilde Duncan ook een lekkere pannenkoek. Mama een lekkere pannenkoek gehaald voor Duncan, en hij heeft deze voor zeker wel de helft opgegeten.

Na het eten wilde Duncan even aan tafel zitten en met het magische zand spelen. Hier heeft hij even lekker mee zitten spelen.

Later wilde Duncan weer lekker in zijn bedje zitten, en toen wilde hij heerlijk een papiertje knippen. Dit heeft hij heerlijk zitten doen totdat zijn bedje vol lag met gekleurde papiersnippers.

In de middag kwam de arts ook even langs om een klein praatje te houden. Ze vertelde dat we vandaag nog 1 chemo krijgen, en morgen nog een kortlopende chemo en dat we daarna naar huis mogen. Dit zal zeer waarschijnlijk ergens in de loop van de ochtend zijn.

Met het avond eten zei Duncan dat hij weer een pannenkoek wilde eten. Papa een overheerlijke pannenkoek gehaald, en toen hij op de kamer kwam wilde Duncan deze niet meer. Papa heeft zich toen moeten opofferen om de pannenkoek op te eten.

Duncan heeft nog lekker tv liggen kijken in ze bed, en toen Mama naar het Ronald McDonalds huis ging zei Duncan tegen Papa dat hij wilde slapen. De tv moest uit van Duncan en hij is gelijk lekker gaan slapen.
[ 1 commentaar ] ( 471 bekeken )
Lekker spelen 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, hij is maar een paar keertjes wakker geworden om naar het toilet te gaan.

Het ontbijt hoefde Duncan niet, hij had er geen trek in.

's Morgens rond 11 uur kwam er een juf van het ziekenhuis langs bij Duncan, maar hij wilde niet mee doen met wat spelen. Ze heeft een bak met Duplo achtergelaten zodat Duncan daar mee kon spelen, hier heeft hij even later samen met Papa mee gespeeld.

Tussen de middag had Duncan zijn buikje honger in een lekker croissantje.
Papa dus weer even een boodschapje doen, hij heeft 2 croissantjes gehaald en lekker een zak met beren chipjes.

Duncan wilde geen croissantje meer eten toen Papa terug was, want hij zag de zak met chipjes, en toen heeft hij lekker chipjes gegeten.

In de middag kwam ook de pedagogisch medewerker weer even langs bij Duncan, en ze heeft lekker geverfd met Duncan en zijn kamergenootje.

Duncan en zijn kamergenootje hebben ook lekker een tijdje samen gespeeld, ze hebben even op bed gespeeld met Dikkie Dik en wat verband en ook nog lekker aan een tafeltje gespeeld met de auto's.

Duncan heeft overdag geen slaapje gedaan, en is daar door 's avonds ook erg moe. Duncan gaat lekker vroeg slapen vandaag.[ voeg commentaar toe ] ( 419 bekeken )
Dagje nergens zin in 
Duncan is er vannacht weer een aantal malen wakker geworden om naar het toilet te gaan.
Toen Papa om ongeveer 7:15 uur de kamer binnen kwam lopen was Duncan ook al lekker wakker.

Duncan heeft ook vandaag geen trek in ontbijt, maar zo rond de klok van 8 uur zegt Duncan ineens dat zijn buikje honger heeft. Duncan heeft wel trek in een ham kaas croissant, dus Papa maar weer even boodschappen doen.

Papa dus in de kou naar de supermarkt omdat ze hier in het ziekenhuis geen ham kaas croissant verkopen.
Als Papa terug komt is Duncan zijn bed uit en zit aan het tafeltje, hij heeft eventjes met Mama met de klei gespeeld. Duncan wil gelijk zijn croissant hebben om op te eten, maar als hij een hapje neemt van zijn croissant dat smaakt het hem niet. Hij eet zijn croissant dan ook niet verder op.

Verder is Duncan ook weer regelmatig boos op iedereen hier, dus ook op Mama en Papa. Wij weten dat dit door de medicijnen komt, en nemen dit hoe moeilijk het ook is voor lief.

De pedagogisch medewerker komt ook weer even langs om met Duncan te spelen, maar daar heeft Duncan vandaag ook geen zin in.

Duncan ligt vandaag weer lekker veel in zijn bed met de tablet in zijn handen of lekker naar de tv kijkend.

Als Papa en Mama willen gaan eten vragen wij aan Duncan of hij misschien zin heeft om even naar de huiskamer te gaan om te spelen, want dan kunnen wij eten. Dit vind Duncan wel goed, dus op naar de huiskamer. Papa maakt het eten even klaar in de magnetron, en Duncan gaat lekker eventjes spelen. Als we klaar zijn met eten kunnen we nog een bakkie koffie drinken, en dan wil Duncan terug naar zijn kamer.

Hier kijkt Duncan in zijn bed nog even naar de tv en worden zijn spierballen gemeten, en daarna valt hij lekker in slaap.[ 1 commentaar ] ( 437 bekeken )
Moe maar ook willen spelen 
Duncan is regelmatig wakker geweest vannacht om naar het toilet te gaan.

Toen wij aan Duncan vroegen wat hij wilde eten voor ontbijt zei Dunan gelijk at hij een kaasknabbelstok wilde eten. Duncan wist namelijk nog dat Papa even een paar boodschapjes moest doen.

Toen Papa terug was met de boodschappen wilde Duncan de kaasknabbelstok niet, hij wilde wel de ham kaas croissant die Papa had meegenomen. Van deze croissant heeft hij zeker de helft opgegeten, want zijn buikje had honger.

Duncan wilde zelf ook ineens aan het tafeltje zitten om lekker met de klei te spelen. Dit heeft hij een tijdje volgehouden, en is daarna weer lekker in zijn bedje gekropen omdat hij een beetje moe was. Even later is Duncan dan ook lekker in slaap gevallen.

Zo rond de klok va n3 uur is de pedagogisch medewerker weer even lang geweest voor Duncan. Ze hebben samen heerlijk gespeeld met de klei, en ze hebben ook een schilderij van Bliksem McQueen geverfd wat Duncan had gekregen. Hierna was Duncan weer heel erg moe, en is hij lekker in zijn bed gaan liggen.

Toen Papa en Mama wilden gaan eten, wilde Duncan wel in de huiskamer spelen. Duncan heeft hier ook weer heerlijk gespeeld, en Papa en Mama hebben hier lekker gegeten.

Toen Papa en Mama klaar waren met eten was Duncan ook heel erg moe, en toen zijn we direct terug gegaan naar de kamer.
Hier Zijn nog even Duncan zijn spierballen opgemeten (bloeddruk), en daarna is hij lekker in slaap gevallen.

[ 1 commentaar ] ( 475 bekeken )
Haren verliezen 
Duncan heeft heerlijk geslapen vannacht, hij is maar 1 keer wakker geworden . Mama heeft lekker bij Duncan geslapen, maar Duncan was laat wakker en Papa was er al vroeg. Toen Duncan wakker werd zat hij vreemd te kijken want hij zag Papa in plaats van Mama. Hij vroeg direct waar is Mama, maar Mama moest zich ook nog even omkleden.

Om 08:15 uur stand de zuster ineens in de kamer en die zei dat Duncan bij de cardioloog werd verwacht voor een echo van zijn hart, maar Mama was er nog niet dus Papa gelijk Mama even snel bellen.

Toen Mama er was direct naar de cardioloog voor de echo, de ECG (hartfilmpje) die hoefde dit keer niet. Duncan had er niet veel zin in, maar heeft wel alles toegelaten en hij heeft het weer als een KANJER gedaan.

Weer terug op de afdeling zijn we even gaan spelen in de huiskamer, en heeft Papa de post voor Duncan opgehaald want die hadden ze bewaard.
Duncan was blij verrast met het zien van die dozen met cadeaus en een stapel kaarten.

De pedagogisch medewerker is ook nog even langs geweest om met Duncan en zijn net gekregen klei te spelen.
Na het spelen is Duncan een beetje moe en gaat lekker in ze bed zitten en naar de tv kijken, en soms is hij heel erg boos op zijn Mama en Papa. Maar dat nemen wij voor lief, want wij weten dat dit door de medicijnen komen.

Wat nu ook op gaat vallen bij Duncan is dat er vrij veel haren op zijn kussen liggen als hij gaat zitten.
De chemotherapie doet dus goed zijn werk en Duncan zijn haren gaan dus al uitvallen.[ voeg commentaar toe ] ( 417 bekeken )
De Dexamethason doet zijn werk 
Duncan is vannacht vaak wakker geworden om naar het toilet te gaan.
Vannacht ook even wakker geweest door onze kamer genoot (baby Cees), die lag hard te huilen en maakte iedereen op de kamer wakker. Duncan werd hier een beetje boos om. Papa heeft uitgelegd dat Duncan daar niet boos op moet worden, omdat Duncan als baby ook wel eens midden in de nacht huilend wakker is geworden.

Om half acht wakker geworden en lekker tv gekeken, Duncan had geen trek in ontbijt.

Duncan doet het heel goed met zijn tweede chemokuur. Hoe klein onze lieve kanjer ook is, hij doet het zeer goed en staat zijn mannetje.

Als Mama er is wil de zuster Duncan zijn bed verschonen, en Duncan gaat met Papa en Mama naar de huiskamer. Hier speelt Duncan heerlijk een uurtje, en we spelen ook een spelletje Wie is het? Mama tegen Duncan (met hulp van Papa), en Duncan weet tot twee maal te winnen van Mama.

Hierna gaat Duncan weer een beetje moe zijn bed in, en valt lekker weer even in slaap. Duncan brengt de dag lekker verder door in bed met het kijken naar de tv, of met de tablet

Wel is Duncan een beetje onvoorspelbaar, het ene moment is hij boos en het andere moment is hij weer "vrolijk". Soms moet Papa even helpen, en als Papa er dan is om te helpen moet Mama ineens komen en moet Papa weg.
Soms huilt hij ook ineens, maar dit zijn allemaal bijwerkingen van de Dexamethason. Papa en Mama begrijpen dit wel, en nemen dit van Duncan voor lief.[ 2 commentaren ] ( 367 bekeken )
Naar het Prinses Maxima Centrum 
Duncan heeft vannacht lekker geslapen na zijn paracetamol van gisteravond. Zijn temperatuur is gelukkig weer normaal, dus gelukkig geen koorts meer.

Op tijd van huis vertrokken in verband met het weer (hagel en sneeuw), en het verkeer. Om 09:15 uur aangekomen in het PMC terwijl de afspraak pas om 10 uur was, maar beter te vroeg dan te laat. Duncan zijn bed was nog niet klaar, dus even wachten in de huiskamer.

Duncan is daar lekker gaan spelen, tot dat de arts langs kwam.
Even mee voor een gesprek met de arts, om alles even door te nemen.
Wij hebben gelijk gevraagd of de uitslag van de botboring al bekend was, want deze hebben we nog niet gekregen.

EN GOED NIEUWS!!!! DUNCAN ZIJN BOTTEN ZIJN SCHOON!!!!!!!

Er is dus niets gevonden in zijn bot! Dat is dus weer een mooie opsteker in deze zware tijd.

Als Duncan zijn bed klaar is kunnen we gelijk de kamer op, en even later wordt er eerst nog wat bloed afgenomen. Duncan is nu ook al wat meer gewend aan de lieve zustertjes die er rond lopen, hij vindt niet alles meer eng wat ze doen bij hem.
De tweede chemokuur begint direct als Duncan in zijn bed zit, even later zijn diverse waarden van zijn bloed al weer bekend. Duncan zijn Hb waarde (rode bloedcellen) is vrij laag, en hij krijgt dan ook direct een bloedtransfusie.

Duncan heeft vandaag alles weer als een TOP KANJER gedaan, en wij (Mama en Papa) zijn dan ook BIJZONDER TROTS op ons lieve mannetje.[ 9 commentaren ] ( 599 bekeken )
Dagje flop, na een dagje TOP 
Duncan heeft zeer onrustig geslapen, hij was ieder uur wakker en klaagde dat het pijn deed. Hij kon niet aangeven wat er nu pijn deed, en vroeg in de morgen voelde Duncan zeer warm aan.

Dat was gelijk dus even temperatuur opnemen, en die kwam uit op 38,6 graden. Flinke koorts dus, en direct het PMC bellen. Alles uitleggen aan de telefoon en wachten tot we worden terug gebeld, en wat duurt wachten dan lang zeg. We zijn een uur verder en we zijn nog niet terug gebeld, dus weer bellen. Toen zijn we binnen 10 minuten terug gebeld. We mochten van de arts gewoon een paracetamol geven, maar wel zijn temperatuur in de gaten houden.

Duncan viel vlak daarna weer lekker in slaap en heeft nog lekker 2 uur geslapen, terwijl zijn Mama en Papa eigenlijk al een beetje in de startblokken stonden om te gaan vertrekken. Duncan zijn temperatuur zakte langzaam maar zeker naar beneden, en we mochten gelukkig lekker thuis blijven.

Duncan had vandaag best nog wel een uurtje naar school gewild, want hij vond het gisteren zo leuk. Maar wij hebben uitgelegd aan Duncan dat dit vandaag niet kon met zijn temperatuur. Maar als hij zich weer een beetje lekker voelt dan komen we zeker nog wel een keertje langs.

Hij heeft de rest van de dag lekker een beetje gehangen op de bank en lekker naar de tv en/of de tablet gekeken, en heel even met zijn nieuwe treintjes gespeeld.

Wij als ouders konden ook goed merken dat Duncan niet lekker was, want hij wilde bijna niets eten en zelfs de overheerlijke aardbeienthee wilde hij niet drinken.

Morgen vertrekken we weer naar het PMC te Utrecht, waar Duncan zijn tweede chemokuur zal gaan krijgen.

[ 2 commentaren ] ( 518 bekeken )
Een uurtje naar school 
Vannacht heerlijk geslapen (Gaaaaap), en natuurlijk even lekker chillen in bed met de tv aan.

De ochtend verloopt rustig, met wat tv kijken en spelen.
Duncan voelt zich lekker vandaag, en er zijn in de klas van zijn school geen kinderen ziek en/of verkouden. Dus Duncan, Mama en Papa naar school, om half elf lopen wij met ze drietjes de klas in. Alle kinderen zijn blij en verrast om Duncan weer te zien, Duncan wordt hier eigenlijk wel een beetje verlegen van omdat iedereen op dat moment naar hem kijkt.
Maar daar is Duncan met een beetje hulp van je juf zo overheen.

Duncan gaat op zijn stoeltje zitten, en Papa erbij om een paar tekeningen die op zijn stoel lagen uit te pakken en te bekijken.
Even later wil Duncan gaan spelen in de apotheek in de klas, Mees wil hier ook meespelen en gaat naast Duncan zitten.

Ze hebben hier lekker met alle andere kinderen gespeeld, tot dat het tijd was om even met de hele klas te gaan zitten.
Duncan moest wat medicijnen krijgen, en alle kinderen konden wat vragen.
Al de vragen die de kinderen hadden werden beantwoord door Mama of Papa.

Er waren ook nog 3 dokters van het schoolziekenhuis aanwezig, maar die konden volgens Duncan maar beter niet in het Prinses Maxima Centrum komen helpen (maar ze waren wel gezellig).

Na het bezoek aan de klas zijn we met Duncan ook nog even naar zijn vriend Bart gegaan die in groep 3 zit.
Duncan had namelijk een uitnodiging gekregen voor een verjaardagsfeestje, maar kan hier jammer genoeg niet bij zijn.
Dus Duncan vond dit wel jammer, maar hij wilde wel een cadeautje geven aan Bart. Hier was ook de hele klas verrast en blij om Duncan te zien.

Na het schoolbezoek even naar de speelgoedwinkel in Naaldwijk, om een paar treintjes te kopen van Thomas de Stoomlocomotief.
Duncan heeft een paar mooi uitgezocht, waar hij direct even mee ging spelen toen hij thuis kwam.

Na heel even spelen ging Duncan op de bank zitten, en iets later is Duncan lekker in slaap gevallen.

En op weg naar huis kreeg Papa een telefoontje van de behandelend arts uit Utrecht, die heeft overleg gehad met de artsen uit het Reinier de Graaf en er is besloten dat Duncan zich gelijk heeft gekwalificeerd voor de volgende kuur. Maar er is morgen (vrijdag) helaas geen bed vrij, dus de volgende kuur begint niet op vrijdag maar op zaterdag.
We zijn dus nog een extra dagje thuis, en Duncan zei eigenlijk direct dat hij dan morgen ook nog even naar school wil.

[ 4 commentaren ] ( 562 bekeken )
Een fijne dag 
Vannacht heeft Duncan lekker doorgeslapen. Na het wakker worden weer heerlijk tv kijken in bed.

Duncan heeft er wel een beetje zin in vandaag, hij is lekker een beetje vrolijk en gezellig.

Ook zijn eetlust is weer een beetje meer terug, 's morgens een kaas knabbelstok. En voor tussen de middag heeft Mama kibbeling op de markt gehaald, dan dat vond Duncan heerlijk smaken.

In de middag zijn de neven Joey en Robbie lekker komen spelen, Duncan heeft het heel erg naar zijn zin gehad.
Na het spelen was Duncan wel een beetje moe, en hij is lekker op de bank in slaap gevallen.

Nadat Papa en Mama hebben gegeten wordt Duncan wakker en hij wil weer lekker bloemkool eten, en na zijn eten wil hij een lekker ijsje.

's Avonds met Papa lekker in de douche geweest, en daarna lekker zijn bedje in. Morgen wordt het een leuke maar vermoeiende dag, maar dat vertellen we morgen dan wel weer.

[ 2 commentaren ] ( 418 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>