De eerste dag van de chemokuur thuis. 
Duncan was weer lekker vroeg wakker vandaag, en hij heeft lekker geslapen.

Duncan was wakker geworden en is uit zijn bed gekomen, hij is daarna bij Papa op bed gekropen en toen heeft hij Papa rustig wakker gemaakt.
Nadat Papa een beetje wakker geworden is, wil Duncan spelen in zijn kamer.

Als Duncan lekker even heeft zitten spelen in zijn kamer, wil hij weer terug naar de slaapkamer en gaat hij lekker op bed spelen.

Om 8 uur zetten wij de sondevoeding van Duncan uit, i.v.m. de eerste gift van de chemokuur thuis. Om 9 uur krijgt hij de medicijnen die hij altijd krijgt, en om half 10 krijgt hij twee medicijnen die de misselijkheid van de chemo tegen moeten gaan.

Dan om 10 uur krijgt Duncan via de sonde zijn eerste gift chemo (150mg Temozolomide) thuis, Papa en Mama hebben de capsules opengemaakt en de inhoud opgelost in een spuit. Duncan vind het allemaal weer een beetje spannend, en niet hij alleen. Papa en Mama vinden het ook spannend om dit zo weer voor de eerste keer te doen. Het toedienen gaat allemaal goed, en het is afwachten of Duncan bijwerkingen krijgt of niet.

We vragen regelmatig aan Duncan hoe het gaat met hem, en hij zegt dat het goed gaat. Om 11 uur mag de sondevoeding weer aan bij Duncan, en alles gaat nog steeds goed. Het eerste half uur is dus zonder bijwerkingen verlopen bij Duncan, en dit betekend dat de eerste gift chemo goed is gegaan.

Dan wordt het tijd om boodschappen te doen, en we gaan lekker samen met zijn drietjes de deur uit. Als we na de boodschappen weer thuis komen, wil Duncan in de tuin spelen. Papa klapt de parasol uit, en smeert Duncan in i.v.m. de zon.

Duncan is heerlijk druk aan het spelen in de tuin, en hij heeft het heerlijk naar zijn zin. Een uurtje later heeft Duncan genoeg buiten gespeeld, en dan gaat hij binnen lekker verder spelen met zijn treintjes. Aan het einde van de middag gaat Duncan wat drukker worden.

En even later is Duncan echt goed druk, en hij blijft lekker even bezig zo. Dan gaat Duncan samen met Papa de douche in, en hij vindt het weer heerlijk. Hij speelt lekker met sop tegen de douchewand, en zeept deze aardig in.

Als Duncan en Papa uit de douche zijn, wil Duncan op zolder met de treinen spelen. Duncan zet alles zelf aan en begint met Thomas te rijden, en even later zet hij Thomas stil en gaat verder rijden met Percy. Duncan heeft heel veel energie lijkt het want om kwart over negen is hij nog heerlijk aan het spelen.

Maar niet veel later zegt Papa tegen Duncan dat we de treinen weer gaan parkeren, en dat hij naar zijn bed toe gaat.
We maken Duncan klaar voor om te gaan slapen, en als hij in bed ligt valt hij lekker snel in slaap.

Het overgeven lijkt van tijdelijk aard te zijn geweest, want Duncan heeft niet geklaagd over pijn in zijn buik of dat hij moest spugen.
We hopen dan ook dat het ook echt voorbij is , en dus van tijdelijke aard is geweest.

Papa en Mama hebben ook een filmpje toegestuurd gekregen van de Stichting Make a Wish, en deze is hier Kijk hier het Filmpje te bekijken.

Wij willen na het zien van dit filmpje de Stichting Make a Wish hartelijk bedanken voor deze geweldig mooie dag, welke geheel goed verzorgd was voor Duncan.






[ 2 commentaren ] ( 412 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>