Naar huis toe 
Duncan heeft weer lekker geslapen vannacht, hij was vanochtend al om half zes wakker door alle piepjes van de medicijnpompen.

Toen Papa op de kamer kwam, wilde Duncan weer direct een cadeautje uitpakken (de een na laatste). Hij zegt altijd voordat hij goedemorgen zegt dat hij een cadeautje wil uitpakken.

Duncan heeft als ontbijt een groot stuk van een croissant gegeten, en hij wilde chocomelk drinken (en dit smaakte ook nog allemaal).

Om 9 uur zijn ze begonnen met de bloedtransfusie die Duncan zou krijgen, hier werd eerst zijn bloeddruk en temperatuur voor opgemeten en na 10 minuten werd dit weer gedaan. Dit moet gedaan worden omdat het bloed een niet lichaamseigen stof is, en het lichaam kan afweer reacties krijgen hierop. Dit is niet gebeurd bij Duncan en na 3 uurtjes was het zakje met bloed leeg, en Duncan zijn Hb waarde is hiermee weer omhoog geholpen.
Duncan is gelijk weer wat fitter, en hij heeft ook gelijk weer wat meer praatjes.

Papa en Mama zijn ondertussen alles aan het opruimen en aan het inpakken, want vandaag mogen we gelukkig weer lekker naar huis.
Maar voordat we naar huis mogen gaan, moet Duncan eerst nog zijn dagbehandeling krijgen.

Deze dagbehandeling houd in dat Duncan weer voor een uurtje chemo toegediend krijgt. Deze wordt om 12 uur gestart, en is om 13 uur weer klaar.

Duncan krijgt nog een lunch in het PMC, en toevallig genoeg staan er lekkere patatjes op het menu. Laat Duncan dit nu heel graag eten, dus de lunch smaakt hem ook erg goed.

Voordat Duncan klaar is met de laatste chemo, heeft Papa alles al weer in de auto ingeladen.
Als de chemo klaar is gaat het laatste alarm van de pomp af, en Mama drukt op het belletje.
De zuster komt op de kamer, en vertelt aan Duncan dat het er op zit voor vandaag en dat hij naar huis mag.
Ze zet de pomp uit en koppelt het lijntje af bij Duncan, en we zijn klaar om naar huis te gaan.

Duncan vindt het best wel weer een beetje spannend om weer naar huis te gaan, maar papa draagt hem helemaal naar de auto.
Buitengekomen vindt hij het lekker om weer frisse lucht te ruiken (en te voelen).
Onderweg in de auto is Duncan toch best wel blij dat we lekker op weg zijn naar huis, maar heel erg vrolijk is hij nog niet (toch wel de spanning).

Thuis aangekomen zegt Duncan eerst Ernie (onze lieve kat) gedag, en daarna gaat hij lekker op de bank zitten.
Hij gaat lekker even tv kijken terwijl Papa en Mama alles even opruimen. Als dit klaar is wil Duncan dat Papa een treinbaantje maakt voor Thomas, want hij wil met zijn treinen spelen.

Mama had gevraagd aan Duncan wat hij wilde eten thuis, hij vertelde dat hij bloemkool met een balletje gehakt wilde eten. Dus Mama eventjes boodschappen doen, en daarna lekker bloemkool met een balletje klaarmaken.

Als Duncan gaat eten smaakt het hem, hij vind het weer lekker om bloemkool en een bal gehakt te eten.
Maar na een paar happen als Duncan net een stukje van zijn gehaktbal zit te eten gaat het fout, alles wat hij heeft gegeten komt er weer uit.

Even later gaat het weer met Duncan, en hij heeft geen gek gevoel meer in zijn buik. Het is heel jammer maar de bloemkool en het gehakt werden niet goed verdragen in Duncan zijn buik.

Duncan wil na het eten nog wel even spelen met de trein op zolder, maar als hij hier 5 minuutjes zit zegt Duncan dat hij moe is.

We ruimen alles weer op en we gaan lekker even in een warme douch zitten, Duncan vind dit ook weer lekker.

Hierna gaat Duncan lekker zijn bed in en hij valt snel in slaap.
We hopen dat het eerste nachtje thuis lekker rustig verloopt.






[ 1 commentaar ] ( 522 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>