HOERAAAAA DUNCAN IS 6 JAAR 
HOERAAAA DUNCAN IS JARIG EN HIJ IS 6 JAAR GEWORDEN :verjaardag:

Duncan heeft wel weer een redelijke nacht gehad en heeft best wel lekker geslapen.

Sinds gisteravond is Duncan een beetje kortademig, en zijn hartslag is ook hoger dan normaal.
's Morgens horen we dat er is besloten dat er een foto van Duncan zijn borst gemaakt moet worden, ze weten nog niet of dit op de kamer gebeurd of niet.

Als Duncan 's morgens wakker wordt zijn er slingers opgehangen in zijn kamer.
Als de zusters weten dat Duncan wakker is komen ze samen met de vrijwilligster van de Ronald McDonalds huiskamer even voor hem zingen, en geven een leuk cadeautje.

De borstfoto die gemaakt moet worden van Duncan wordt op zijn eigen kamer gedaan.

Als Papa komt met de taart en de cadeautjes, gaan Papa en Mama ook even zingen voor de jarige KANJER.

Duncan heeft eerst 6 kaarsjes uitgeblazen, en daar wilde hij direct de cadeautjes uitpakken.

Als de Arts langskomt verteld deze dat het op de foto slecht te zien is of er vocht in zijn longen zit, maar ze denken het wel.
Er zijn in de diverse kweken die zijn afgenomen de afgelopen dagen nog geen bacteriŽn en/of virussen gevonden die de koorts kunnen verklaren.

De ontstekingswaarden is Duncan zijn bloed zijn gelukkig wel aan het dalen. Hierop wordt besloten om de antibiotica per direct te stoppen, en Duncan in de gaten te houden.

Het plan van aanpak is hierdoor ook weer direct gewijzigd.
Het vocht via het infuus is stop gezet, en de TPV voeding via het infuus en de sondevoeding zijn nu hetzelfde ingesteld.
Morgen zal de TPV weer minder worden en de sondevoeding weer meer.

In de loop van de dag komt er verjaardagsvisite voor Duncan.
En als grote verrassing staan Juf Christine en Juf Ria ineens voor de deur van Duncan zijn kamer. Duncan vind dit heel erg leuk, en laat een paar traantje lopen van blijdschap.
Mama krijg op haar telefoon diverse leuke filmpjes van school met felicitaties voor Duncan, en zelfs een felicitatiebericht van DJ Polska voor Duncan.

De hele middag is er doorlopend verjaardagsvisite aanwezig, en aan het einde van de middag is Duncan moe en valt lekker in slaap.

Als Duncan in het begin van de avond weer wakker word, wil hij een spelletje spelen.
Na het spelen van het spelletje heeft Duncan ineens een bloedneus, en Mama en Papa krijgen deze bloedneus niet zo maar gestopt.
Ze halen de zuster erbij, maar Duncan zijn neus blijft bloeden. Na een tijd lukt het toch eindelijk met veel pijn en moeite om het bloeden te stoppen. Er wordt besloten omdat Duncan ook laag in zijn Trombocyten zit, om hem Trombocyten via een transfusie te geven (trombocyten zijn de bloedplaatjes welke een korst vormen).
Morgen wordt er weer gekeken of Duncan nog meer Trombocyten nodig heeft of niet, als dit wel zo is krijgt hij nogmaals een transfusie met Trombocyten.

Vlak na de transfusie is Duncan zijn temperatuur tot onder de 38 graden gezakt, en een uur later is zijn temperatuur nog steeds onder de 38 graden.

Laten we hopen dat de koorts nu eindelijk voorbij is.

Na dit alles verschonen we de broek van Duncan nog een keertje en dan gaat Duncan lekker slapen.

Het was een "leuke" verjaardag!
Duncan heeft een hele goede dag gehad, met een minder leuk einde.
We hopen nu op een koortsvrije en rustige nacht.[ 2 commentaren ] ( 535 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>