Paar uurtjes Reinier de Graaf? 
Duncan heeft aardig geslapen vannacht, hij is wel een paar keer wakker geweest voor het bezoek van het toilet.

Na het wakker worden niet zo lang tv kijken in bed en redelijk vlot aankleden. Bij Duncan eerst nog even de temperatuur opnemen, en de thermometer slaat weer niet verder uit dan 38,1 graden. Weer last van wat koorts, pfft.

We gaan op tijd de deur uit naar het Reinier de Graaf Gasthuis, want daar staat om 9 uur een afspraak voor Duncan voor de bloedtransfusie.
We worden op een kamer geïnstalleerd en de zuster gaat kijken of het bloed voor de transfusie er al is.
Dit is er pas om 10:30 uur, dus op dat moment gaat de bloedtransfusie beginnen. Het begint anderhalf uur later dan gepland, en we zijn dus niet om 13 uur klaar maar dit zou dan 14:30 uur worden.

Als Duncan de bloedtransfusie krijgt loopt de temperatuur bij Duncan op tot 38,9 graden, flinke koorts dus. Maar tijdens een transfusie gaat de temperatuur altijd wat schommelen, maar dit is wel redelijk hoog. De arts wordt erbij gehaald en die bekijkt Duncan en gaat ook even luisteren.

Duncan gaat er wel weer beter uit zien tijdens de transfusie, hij krijgt weer meer kleur op zijn gezicht en zijn praatjes worden ook wat meer.

Er wordt besloten om na de transfusie 2 keer wat bloed af te nemen, 1 voor bloedonderzoek en de tweede voor het op kweek zetten en ze willen ook wat snot uit zijn neus hebben voor onderzoek.
Ze weten niet of Duncan verkouden is of dat hij last heeft van een bacterie, maar dat zullen de onderzoeken moeten uitwijzen.

Dit betekent dus dat we na de 4 uur die bloedtransfusie duurt, en het wachten van anderhalf uur nog niet naar huis mogen.
Het wachten op de bloeduitslagen duurt minimaal een uur!

Hierna is het weer wachten op de arts, als deze (eindelijk) komt komen ze met ze tweetjes. Ze bekijken Duncan, en luisteren even naar zijn longen en hartje. Ze vinden dat Duncan er wel goed uitziet en alles (hart & longen) klinkt goed.

De bloeduitslagen zijn goed, en laten geen ontstekingswaarden zien (maar dit zegt op dit moment nog niet zo heel veel) en we mogen naar huis. De kweek van het snot duurt 24 uur, en de bloedkweek kan tot 72 uur duren. Deze uitslagen krijgen wij te horen als deze bekent zijn.

We moeten Duncan in de gaten houden hoe hij fysiek is, en ook zijn temperatuur. We mogen eventueel 4 keer per dag een halve paracetamol geven als hij koorts heeft, maar als de koorts echt te hoog is moeten we direct bellen met het PMC.

De zuster koppelt alles los bij Duncan en we mogen eindelijk eens om 17:30 uur naar huis Pffffft, wat is de dag op deze manier vermoeiend.

Thuis gekomen wil Duncan lekker liggen op de bank en hij wil een lekker bekertje thee.

Een uurtje later zegt Duncan dat hij lekker naar zijn bed wil, dus even omkleden tandjes poetsen en lekker naar bed.
Wel nog even de temperatuur opgenomen en deze is weer 38,2 paracetamol gegeven en lekker slapen.



[ voeg commentaar toe ] ( 21 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>