Een dagje in het Reinier de Graaf Gasthuis 
Duncan heeft samen met zijn Mama de nacht doorgebracht in het Reinier de Graaf Gasthuis, en ze hebben niet echt lekker geslapen.
Als Duncan wakker werd dacht hij bij zichzelf waar ben ik en waar is mijn Mama, dit komt omdat hij zijn Mama niet direct zag liggen.

Gelukkig was Papa er ook weer vroeg in de morgen.
Toen Papa er net was werd en bloed bij Duncan afgetapt om alle waarden in het bloed te controleren.
Duncan heeft gisteravond een Kalium boost gekregen, en daarna een onderhoudsmedicatie Kalium. Toen de bloeduitslagen bekend waren kwamen de artsen op bezoek, en de Kalium en de Fosfaat waarden waren nog steeds aan de lage kant. Tevens was zijn afweer ook weer iets afgenomen, en toen is na overleg tussen de artsen in overleg met Papa en Mama besloten om Duncan een bloedtransfusie te geven. Dit had ander toch een paar dagen later moeten gaan gebeuren.

De artsen zijn gaan overleggen hoe de Kalium en Fosfaat waarden bij Duncan op een hoger peil te brengen en te houden. De artsen hebben besloten om dit via medicatie thuis te doen, we moeten dan wel morgen terug komen om wederom bloed af te tappen voor onderzoek en controle.

Tijdens de eerste 10 minuten van de bloedtransfusie werd Duncan zeer goed in de gaten gehouden, omdat geen bloed van zich zelf is en het lichaam hier op kan gaan reageren.
Toen bleek dat dit goed ging werden we weer alleen gelaten. Na niet al te lange tijd zag je al weer wat meer kleur op Duncan zijn gezicht komen, en kreeg hij ook weer wat meer praatjes.

Na 4 uur zat de bloedtransfusie er eindelijk op en werden de laatste controles uitgevoerd, en alles was gelukkig goed. We mochten dus weer lekker naar huis. Om 18:30 uur thuis aangekomen, en de postbode was weer alleen voor Duncan langs geweest (hij heeft weer een paar enveloppen gekregen).
Toen Duncan de post open maakte en de kaarten bekeek zagen weer een glimlachje op zijn gezichtje komen. Hierna is hij lekker op de bank in slaap gevallen, en de poes Ernie ging lekker bij zijn voetjes op het dekentje liggen. Later hebben we Duncan lekker in bed neergelegd, en hier is hij heerlijk verder gaan slapen.


Hier nogmaals de link naar de fotopagina
http://duncan.knoestertje.nl/wkz.html

[ voeg commentaar toe ] ( 303 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>