Eerste Kerstdag 
Duncan heeft vannacht weer heerlijk geslapen, en hij is om half zeven wakker geworden. Hij heeft toen hij wakker was heerlijk in zijn bed liggen kijken naar de tv waar leuke tekenfilmpjes op te zien waren.
Rond half acht kwam Mama op de kamer, en even later kwam er ook een zuster de kamer op. Van de zuster kreeg Duncan een heel leuk kerstcadeautje, namelijk een hele lieve zachte knuffelbeer. Mama kreeg een leuk armbandje, en Papa kreeg niets (maar dat geeft niet want hij zag een glimlach op Duncan zijn gezicht).

Papa en Mama zijn ook begonnen om te leren hoe ze Duncan de medicijnen moeten toedienen via de sonde, en Duncan vind dit nog steeds niet leuk.

Tussen de middag heeft Duncan een overheerlijk bord vol met poffertje leeg gegeten. Hierna is Duncan heerlijk in slaap gevallen, en hij heeft wel 2,5 uur geslapen. Toen Duncan weer wakker werd was hij een beetje erg sip.
Duncan beseft zich echt dat hij heel erg ziek is, en daarom was hij soms erg verdrietig.

Omdat Duncan niet zo heel erg veel eet in het ziekenhuis is er in samenspraak met de arts besloten om Duncan voeding te geven via de sonde. Hiermee krijgt hij alle belangrijke voedingsstoffen binnen en zal hij toch wel iets sneller herstellen en hij hoeft geen reserves aan te spreken.

Vandaag stond er ook een klein doosje voor de kamerdeur in het Ronald McDonaldhuis. In dit doosje zat een leuk taartje in de vorm van een sneeuwpophoofd.
Het zijn dit soort kleine dingetjes in deze zware tijden, waarmee de vrijwilligers hier en de sponsoren je proberen op te vrolijken. Duncan vond het in ieder geval een leuk taartje, het opvrolijken is dus wel een beetje gelukt.

Als avondeten was er een heus kerstdiner georganiseerd op de afdeling.
De "Huiskamer" was leuk aangekleed en het eten was lekker.
Duncan had er niet zo veel zin in om met andere kinderen en ouders te eten. Daarop besloot een zuster de tafel in onze kamer een beetje om te toveren, en werd de tafel een beetje leuk gemaakt. We hebben hier lekker zitten eten.

Op deze manier beleef op een geheel andere manier een "leuke" kerst.


[ 4 commentaren ] ( 1000 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>