De MIBG scan 
Duncan heeft weer lekker geslapen vannacht, en toen hij eventjes wakker was had hij trek in een boterham.
Hij heeft een lekkere boterham met kaas gegeten, en hierna nog 2 lekkere cars koekjes en een halve appel.

Om 9 uur kwam er ineens een zuster Duncan zijn kamer binnen, en ze vertelde dat we direct naar de cardioloog konden.

Bij de cardioloog heeft Duncan het goed gedaan, maar deze controle is hij natuurlijk wel gewend. Zijn hart heeft voldoende pompkracht, want dit is zeer belangrijk om al het vocht wat Duncan krijgt toegediend tijdens de chemo af te voeren.

Na de cardioloog weer terug gekomen op de kamer, en na een tijdje komt er weer iemand met een witte jas aan de kamer in.
Duncan kijkt dan zo van "en wat kom jij nu weer doen?", maar deze dame kwam ook nog even een hartfilmpje maken. Dit hartfilmpje maken was zo gebeurd.

Om 11 uur stond een bezoek aan de audioloog in de planning. De audiotest verliep zeer vlotjes, want de audioloog maakte er voor Duncan een soort spelletje van.

13 Uur de pedagogisch medewerker komt op bezoek voor Duncan. Ze was eerder op de dag al even langs geweest om te vragen wat Duncan nou echt leuk vindt om te doen. Hij wilde eigenlijk wel met klei spelen, en dus had ze wat klei meegenomen.
Mama en Papa lekker even weg en Duncan samen met de pedagogische medewerker hun gang laten gaan. Toen we terug kwamen hadden ze samen een eendje gemaakt, deze moet nog wel even bakken in de oven en Duncan zou zijn eendje later op de dag krijgen.

Om 14:45 uur was het tijd om opgehaald te worden voor de MIBG scan te gaan doen. Hier aangekomen moest Duncan op een soort tafel gaan liggen en werd hij een beetje "ingepakt". Dit inpakken is nodig omdat Duncan onder deze MIBG scan zeer stil moet blijven liggen, en daar help het "inpakken" heel erg veel bij. Dat stil liggen heeft hij heel erg goed gedaan, en dat mede doordat hij lekker in slaap was gevallen onder deze scan. Toen hij wakker werd vond Duncan het toch best wel ineens een beetje eng. Maar Duncan moest nog maar 2 foto's laten maken, dat zou ongeveer nog 15 minuten duren. Duncan bleef liggen en deed het super goed, hij zei wel dat hij had geplast. Maar dit was niet zo, hij voelde dit zo omdat een beetje aan het zweten was en klam aan voelde. Dit was zeer normaal, want het is best wel warm in de ruimte waar de MIBG scan wordt gemaakt en je ligt ook nog eens ingepakt.
De artsen op de afdeling Nucleaire Geneeskunde vonden wel dat Duncan het echt Super Goed had gedaan, hij mocht ook hier weer iets uitzoeken. Hij kreeg van een van de artsen ook nog eens een Kanjer Diploma omdat hij echt super goed had stil gelegen.

Vrijdag gaat de eerste chemokuur voor Duncan beginnen. Deze kuur zal 7 dagen gaan duren. Dit is dus het eerste echte begin van het genezingsproces van deze vreselijk erge ziekte. Het zal een LANGE en ZWARE weg worden vol Ups en Downs voor ons als familie, maar we gaan er harder voor knokken dan Bliksem McQueen en Max Verstappen kunnen racen!!!!

Er komen ook nog foto's online te staan op een nieuwe fotopagina.
http://duncan.knoestertje.nl/wkz.html


[ 8 commentaren ] ( 606 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>