De dag na de MRI scan 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij heeft de sonde in zijn neusje er niet meer uitgetrokken.
Hij moest vannacht wel even plassen, maar dat wilde hij in zijn bedje doen (in de fles plassen). En dat ging helaas een beetje verkeerd, zijn pyjama en zijn laken waren jammer genoeg een beetje nat geworden. Dat was na het plassen dus even omkleden en het bed verschonen. Hierna heeft hij weer heerlijk verder geslapen.

Duncan heeft later op de ochtend de voor de laatste maal de beschermende medicijnen voor de MIBG scan toegediend gekregen via de sonde in zijn neusje. Door deze medicijnen zijn zijn organen beschermd tegen het zeer licht radioactieve vloeistof wat hij later toegediend krijgt. Door deze vloeistof kunnen ze met de MIBG scan goede foto's maken van zijn lichaam.

Duncan moest ook weer even op de weegschaal gaan staan en deze sloeg uit naar 20.4 KG, maar dit is zeer veel vocht waardoor Duncan zwaarder lijkt.

In de middag is de behandelend arts langs geweest voor een gesprek met Mama en Papa. De arts heeft alles zeer goed en rustig uitgelegd aan ons en uitgelegd hoe het behandel traject er ongeveer uit gaat zien. Ze heeft ook tegen ons gezegd dat als wij vragen hebben of als er iets nog een beetje onduidelijk is, wij zeer zeker aan de bel moeten trekken om het te vragen.

De arts vroeg ook nog aan ons, of wij als ouders er voor openstaan dat alles behalve de persoonlijke gegevens van Duncan gebruikt mogen worden voor onderzoek.
Uiteraard hebben wij hier toestemming voor verleend, want dit geeft de artsen toch weer een mogelijkheid om van alles te leren en wie weet misschien wel tot een betere genezing, of wie weet wel tot het voorkomen van Neuroblastoom te komen.

Morgen krijgt Duncan nog een controle bij de Cardioloog en bij de Audioloog.
Hij deze controles om te kijken hoe goed zijn hart en gehoor nu zijn, en dit bij een latere controle tijdens de behandeling kunnen vergelijken. De controle bij de cardioloog is er ook voor om te kijken of Duncan het "standaard" behandeltraject goed aan kan met de aandoening welke hij nu heeft met zijn hart.

Duncan krijgt morgen ook de MIBG scan, en daar moet hij heel lang voor stil liggen. Mocht het stil liggen niet de hele scan lukken, dan kunnen ze deel 2 en of 3 van de scan zeer waarschijnlijk ook eventueel nog op vrijdag afmaken.



[ voeg commentaar toe ] ( 412 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>