De weg naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis 
Het gaat niet echt goed met Duncan, hij heeft onrustig geslapen en wordt met pijn wakker.
Direct om 8 uur de huisartsenpost in Naaldwijk gebeld, en we konden daar om 9:10 terecht voor een consult.

Wij hebben het hele verhaal verteld aan de dienstdoende huisarts en deze wilde Duncan ook zelf nog even bekijken. Ook hij kon niet veel constateren en wij vroegen om een verwijzing naar het Juliana Kinderziekenhuis. Op deze vraag werd direct een antwoord gegeven met "hebben jullie nog een voorkeur?". Hierna heeft de huisarts direct de SEH van het JKZ gebeld en gevraagd naar de dienstdoende huisarts.
Hij heeft het hele verhaal verteld en men vertelde dat wij direct konden komen.

Wij dus op weg van de huisartsenpost in Naaldwijk naar het JKZ in Den Haag. Daar aangekomen werden we na aanmelding binnen 2 minuten geroepen.

Bij het JKZ wederom het hele verhaal verteld, en Duncan kreeg vrij snel een goede pijnstiller toegediend. Na diverse onderzoeken (urine en bloed) bleken de ontstekingswaarden in het bloed alarmerend hoog te zijn. De artsen dachten in eerste instantie aan een blinde darm ontsteking, die zeer waarschijnlijk geklapt zou kunnen zijn gezien de klachten.
Hierop werd besloten om een thoraxfoto en een echo van Duncan zijn buik te maken. Hier zagen de artsen iets verontrustends en wij werden even apart van Duncan geroepen. De artsen vertelden ons dat zijn een gezwel in Duncan zijn buik zagen, maar ze konden nog niet zeggen of het goed of kwaadaardig zou zijn. De artsen waren direct in overleg met het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam waar dit het beste behandeld kon gaan worden, en er werd besloten om dit te behandelen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Duncan is per ambulance vervoerd van het JKZ naar het WKZ.

In het WKZ hebben de artsen de foto's en de echo die zijn gemaakt in het JKZ beoordeeld. Hierna kregen wij direct een gesprek met de behandelend arts.
De arts vertelde ons vrij direct dat het zeer waarschijnlijk is dat Duncan Neuroblastoom heeft, maar verder onderzoek moet dit nog gaan bevestigen. Er werd ons verteld dat op de foto en de echo te zien is dat het waarschijnlijk op zijn lever en bij zijn ribben zit.

Duncan krijgt nu constant een goede medicatie en heeft gelukkig geen pijn meer in zijn buikje.

Er zal in de komende dagen nog een echo ,MRI scan en een MIBG scan worden gemaakt om te kijken hoe groot de tumor is en waar deze allemaal is verspreid. De Echo en de MRI zullen op zijn vroegs maandag pas gemaakt kunnen worden.[ voeg commentaar toe ] ( 271 bekeken )

<<Eerste <Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>