Weer een ziekenhuis bezoek. 
Duncan is ook afgelopen nacht weer onrustig geweest, hij is een paar keer wakker geweest en klaagt dan over pijn in zijn buik.

Vroeg in de ochtend is Duncan al weer wakker, en hij ligt lekker rustig in bed naar de tv te kijken. Omdat Duncan nog pijn in zijn buik heeft belt Mama met het Reinier de Graaf, dit omdat de tramadol ook weer obstipatie kan veroorzaken. Ze gaan even overleggen in het ziekenhuis, en met vijf minuten wordt Mama terug gebeld. Of het lukt om 9:15 uur in het Reinier de Graaf te zijn, dat wordt even opschieten dus voor iedereen.

We zijn redelijk op tijd in het ziekenhuis, en melden ons op de afdeling. We kunnen in de behandelkamer plaats nemen, waar we heel even moeten wachten. Met vijf minuten komt de Arts even langs, en die stelt een aantal vragen en voelt en luistert even bij Duncan.

Omdat we denken dat er nog steeds ontlasting dwars zit krijgt Duncan wederom een klysma. Als de zuster aankomt met alle materialen wil Duncan niet. Als Duncan gerustgesteld is ondergaat hij alles weer zonder tegen te stribbelen. Alles gaat goed en iets meer dan een uurtje later mogen we weer naar huis.

Als we thuis komen gaat Duncan lekker op de bank liggen met de tablet, en hij vermaakt zich prima hiermee. In het begin van de middag wil Duncan lekker op bed liggen, en dus brengen we hem naar boven.
Duncan ligt op bed lekker een filmpje te kijken, en valt even later lekker in slaap.

Duncan klaagt nog wel steeds over pijn in zijn buik, maar we moeten afwachten of het bezoek aan het ziekenhuis effect gaat krijgen.

Als Duncan weer wakker is wil hij weer naar beneden, en daar gaat hij lekker op de bank zitten. Als Duncan een liedje hoort op de tablet komt hij ineens van de bank af en legt de tablet op tafel.
Duncan roept Papa en Mama en zegt tegen hun, kijk dan. Duncan neemt een paar rare houdingen aan en Papa en Mama zijn blij dat ze Duncan vrolijk zien. Duncan had ineens de energie en zin om eventjes lekker een beetje gek te doen.

Daarna gaat Duncan heel even met zijn treintjes spelen, en hij doet dit weer met veel plezier. Als Duncan klaar is met spelen gaat hij weer lekker op de bank hengen.

Duncan wil al weer vroeg naar zijn bed, waar hij al kijken naar een film van Thomas de Trein lekker in slaap valt.
Halverwege de avond wordt Duncan nog wakker en gilt het weer uit van de pijn in zijn buik, maar als dit over is slaapt hij lekker verder,

We hopen dat Duncan eindelijk eens een beetje een rustige nacht zal hebben.


[ voeg commentaar toe ] ( 598 bekeken )
Weer een slechte nacht. 
Duncan heeft afgelopen niet lekker geslapen!
Duncan is weer regelmatig wakker geworden, en klaagt dan over pijn in zijn buik. Rond vier uur is Papa zijn bed uit gegaan om nog wat pijn stilling te geven aan Duncan.

's Morgens vroeg is Duncan al weer wakker, en hij klaagt met enige regelmaat over pijn in zijn buik. En tot overmaat van ramp moet Duncan ook nog eens overgeven, er komt zeer veel slijm omhoog en maar een beetje voeding. Hierna is de pijn in Duncan zijn buik minder, en valt hij weer voor een half uurtje in slaap.

Nadat Duncan weer wakker wordt kijken we nog wat tv in bed, en gaan daarna lekker naar beneden. Duncan gaat lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Duncan wil vandaag ook weer mee met Mama om de boodschappen te halen, maar gezien het slechte weer blijft Duncan toch thuis.

Duncan is weer blij als Mama thuis komt van de boodschappen, en dan gaat hij lekker op de bank liggen. Duncan klaagt nog steeds een beetje over pijn in zijn buik. Duncan vermaakt zich lekker met de tablet, kijkt filmpjes of speelt een spelletje.

Halverwege de middag is Duncan echt moe, en hij wil lekker zijn bed in. We brengen Duncan naar zijn bed waar hij lekker een filmpje op tv gaat kijken, maar Duncan valt lekker in slaap. Duncan slaapt een kleine twee uur voordat hij weer wakker wordt.

Duncan wil weer lekker naar beneden, en hij is dan blij dat de visite er is. Duncan gaat lekker op de bank zitten en neemt de tablet weer lekker op schoot. Ook nu klaagt Duncan af en toe weer over pijn in zijn buik. We denken dat er weer wat ontlasting dwars zit, want de tramadol kan ook weer obstipatie geven.

Wat later op de avond wil Duncan naar bed want hij is weer moe, maar als Duncan 10 minuten in zijn bed ligt wil hij weer naar beneden.
Papa neemt Duncan weer mee naar beneden, waar Duncan weer lekker op de ban gaat zitten. Een half uurtje later wil Duncan weer naar boven, maar ook nu wil hij na 10 minuten weer naar beneden.
Papa zegt tegen Duncan dat we naar beneden gaan, en dat we daar dan voorlopig even blijven.

Duncan gaat lekker op de bank liggen, en Papa heeft een idee.
Papa pakt Duncan zijn eigen kussen en legt deze op de bank zodat Duncan lekker kan liggen. Papa legt ook een dekentje over Duncan heen, en Papa maakt ook even een warme handdoek en legt deze onder het dekentje tegen Duncan zijn buik.
Duncan vind het heerlijk en hij blijft lekker eventjes liggen.

Als de visite weer naar huis gaat, dan gaat Duncan ook naar zijn bed.
Hij valt nu wel lekker snel in slaap, en hij slaapt de rest van de avond lekker door.

We hopen dat de komende nacht een stuk rustiger verloopt dan afgelopen nacht, en dat iedereen een beetje kan slapen


[ voeg commentaar toe ] ( 532 bekeken )
Jens komt spelen. 
Duncan heeft redelijk geslapen, hij is gelukkig maar één keer wakker geworden.

Duncan werd rond vier uur wakker en klaagde over zijn buik, Papa heeft toen de tramadol gepakt en deze gegeven. Het duurde heel even voordat het zijn werk begon te doen, maar daarna is Duncan weer lekker verder gaan slapen.

's Morgens is Duncan weer lekker vroeg wakker, en na wat tv kijken in bed gaan we lekker aankleden en naar beneden. Duncan gaat lekker op de bank zitten en vermaakt zich lekker met de tablet op schoot.
Als Mama boodschappen wil gaan doen, wil Duncan weer gezellig mee.
En als Duncan en Mama weer terug komen van de boodschappen gaat Duncan weer lekker zitten op de bank.

Aan het einde van de ochtend wil Duncan naar zijn bed omdat hij moe is, maar als hij lekker op bed ligt kan hij toch niet in slaap vallen.
Het Duurt even maar dan wil Duncan toch weer naar beneden, en gaat hij lekker even op de bank hangen.

Rond 13 uur gaat de deurbel, en daar staan Jens en zijn Mama voor de deur. Jens komt lekker even spelen bij en met Duncan. Duncan komt gelijk van de bank af, en gaat heel even lekker spelen.

Maar Duncan heeft niet echt de energie om leuk te blijven spelen, en hij gaat weer op de bank zitten. Papa zet een leuke film op en Duncan zijn vriendje Jens heeft deze film nog niet gezien. Duncan zit op de bank een beetje naar de film te kijken, en Jens zit te kijken en gaat tussendoor ook een beetje spelen.

Als Jens en zijn Mama weer naar huis gaan wil Duncan even later weer even op bed liggen. Hij valt lekker snel in slaap, en een klein half uurtje later wordt hij even wakker. Mama gaat dan heel even bij Duncan zitten en hij valt weer lekker in slaap.

Nu slaapt Duncan een kleine anderhalf uur, en als hij wakker wordt wil hij weer lekker naar beneden. Duncan gaat weer lekker op de bank hangen, en vermaakt zich weer lekker met de tablet.

Vroeg in de avond is Duncan moe, en hij wil lekker naar boven.
Na even heerlijk te hebben gedoucht gaat Duncan lekker fris zijn bed in, en hij valt hij tijdens het voorlezen lekker in slaap. Een half uurtje later wordt hij waker, en vraagt dan waar iedereen is. We zijn snel bij Duncan en vertellen dan dat Papa en Mama beneden zitten, Duncan gaat weer liggen en valt weer lekker in slaap.

We hebben Duncan om middernacht nog tramadol gegeven, en hopen dat hij hier de nacht goed mee door gaat komen.


[ voeg commentaar toe ] ( 477 bekeken )
Pijn in zijn buik. 
Duncan heeft niet lekker geslapen vannacht, hij is een paar keer wakker geworden en klaagde dan over pijn in zijn buik.

's Morgens weer vroeg wakker geworden, en Duncan klaagt nog steeds over pijn in zijn buik. Mama heeft zodra het kon het PMC gebeld en overleg gehad met de Verpleegkundig Specialist, en deze is even intern gaan overleggen. Na een kwartier wordt Mama terug gebeld dat we naar het Reinier de Graaf moeten, om te kijken waar de pijn vandaan komt.

Als we in het Reinier de Graaf aankomen moeten we even in de onderzoekskamer wachten, en niet veel later mogen we naar de speelkamer toe waar Duncan heel even zit te spelen. Daar moeten we even een klein half uurtje wachten tot we terecht kunnen bij de afdeling radiologie om een foto te laten maken van Duncan zijn buik.

Het is even wachten totdat we aan de beurt zijn en bij het naar binnen gaan van de kamer vind Duncan het niet heel erg fijn. Duncan vindt het een beetje eng allemaal, als Duncan eenmaal op de tafel ligt komt er een zuster bij staan. Papa vraagt of ze nog een schort over hebben welke beschermd tegen de straling, en hij krijgt deze aan. Papa kan dan even bij Duncan blijven tijdens het maken van de foto, en dit is heel snel gebeurd.

Dan kunnen we weer naar de afdeling terug, en als we daar zijn melden we ons weer. De Arts wordt in kennis gesteld dat we weer terug op de afdeling zijn. We gaan heel even in de RMD huiskamer zitten en na vijf minuten is de arts er al. We lopen mee naar een behandelkamer en de Arts hoeft Duncan niet meer te onderzoeken, want dit heeft hij van de week al gedaan.

Op de foto die is gemaakt zijn geen oorzaken te zien (zoals een darm die wordt dicht gedrukt door de tumor) welke de pijn veroorzaken, het is dan ook bijna met de hoogste zekerheid te zeggen dat de tumor de pijn veroorzaakt.

De Arts stelt voor dat we een andere pijnstiller gaan geven naast de paracetamol. We moeten nu ook vier keer per dag Tramadol gaan geven, we weten van de Arts welke hoeveelheid hij maximaal mag hebben. We moeten daar een beetje mee gaan kijken of hij zich comfortabel voelt, en zo niet kunnen we zelf de dosis wat op hogen.

Na het gesprek kunnen we weer lekker naar huis en Duncan valt in de auto lekker even in slaap, en als we thuis voor de deur staan vind Duncan het niet leuk dat hij wakker moet worden. Als we binnen zijn pakt Papa snel Duncan zijn kussen, en Duncan kan dan lekker met de tablet gaan liggen op de bank.

In de middag de eerste gift Tramadol gegeven, en de rest van de middag hebben we Duncan gelukkig niet meer horen klagen over de pijn in zijn buik. Halverwege de middag wil Duncan lekker even op bed gaan liggen, en hij valt lekker in slaap. Na bijna twee uur te hebben geslapen word Duncan weer wakker, en we gaan weer lekker naar beneden.

Duncan zit lekker op de bank naar de tv te kijken, en zit later weer lekker een spelletje op de tablet te spelen.
Vroeg in de avond is Duncan moe en wil gaan slapen, we brengen Duncan naar zijn bed. Na Duncan te hebben omgekleed gaat hij lekker liggen, en na een verhaaltje te hebben voorgelezen valt hij lekker in slaap.
[ 1 commentaar ] ( 732 bekeken )
Naar de kermis. 
Duncan heeft redelijk geslapen, een paar keer wakker geweest en daarna is hij weer lekker verder gaan slapen.

's Morgens is Duncan weer lekker op tijd wakker, en wat tv te hebben gekeken gaan we lekker naar beneden. Duncan gaat lekker op de bank hangen met de tablet en vermaakt zich hier heerlijk mee.

Duncan wil weer gezellig met Mama mee om de boodschappen te halen, als ze komen is Duncan lekker vrolijk. Duncan heeft ook gezien dat de kermis er eindelijk staat, en hij begint te vertellen waar hij allemaal in wil.
Hij wil zeker echt wel in de botsauto's, en noemt dan ook nog een beetje op waar hij vorig jaar allemaal in is geweest.

Maar voordat we naar de kermis gaan moet Papa ook eerst nog even een boodschap halen, en Duncan wil ook nog even naar het plekje van Opa en Oma. Als we bij Opa & Oma zijn ziet Duncan dat de vaasjes met een bloem erin er nog staan, en dat de bloem nog mooi is. Als Duncan iets heeft gezegd zegt hij ook gedag en wil hij weer naar huis.

Thuis gekomen is Duncan moe en hij gaat lekker op de bank liggen met de tablet, om niet veel later lekker even in slaap te vallen.
Als Duncan wakker wordt en even is bijgekomen wil hij naar de kermis toe. Iedereen dus schoenen aan en Duncan lekker in zijn rolstoel, en op naar de kermis.

Als we vragen of Duncan nog in de botsauto's wil zegt hij nee, hij wil dit niet meer. We lopen eerst een rondje om te kijken wat er allemaal staat, en dan ziet Duncan eendjes vangen. Dat wil hij wel doen, en Duncan vangt binnen de kortste keren 7 eendje en hij kiest een leuke knuffel uit. daarna lopen we verder en dan wil Duncan ook nog lekker touwtje trekken, en ook hier kiest hij een leuke zachte knuffel uit.

Dan wil Duncan weer naar huis, hij heeft het wel weer gezien op de kermis. Thuis gaat hij weer lekker op de bank zitten, en later in de middag valt hij weer lekker in slaap.

Als Duncan dan weer wakker wordt, wil hij met zijn Cars auto's op de grond spelen. Hier heeft Duncan maar eventjes zin in en niet veel later zit hij weer op de bank.

Duncan wil redelijk vroeg naar bed, en hij wil lekker worden voorgelezen uit het Cars boek waar hij zelf in mee doet.
Als het boekje bijna uit is zegt hij dat hij wil slapen en Papa mag niet verder lezen.
Na vijf minuten zegt Duncan dat hij toch nog maar een filmpje wil kijken, en Papa zeg een dvd van Thomas de trein aan.

Na een klein half uurtje zegt Duncan dat de tv uit mag, hij is moe en hij wil slapen. Papa zet de tv uit en Duncan valt lekker snel in slaap.[ voeg commentaar toe ] ( 104 bekeken )
Laatste dag van de chemokuur. 
Duncan heeft lekker rustig geslapen, hij is wel een keertje of twee wakker geworden maar sliep lekker snel verder.

Duncan is weer zo rond half zeven wakker geworden, en dan gaat hij lekker lui in bed een beetje tv liggen kijken.

Als we lekker naar beneden gaan wil Duncan lekker op de bank zitten met de tablet op schoot, en hier vermaakt hij zich prima mee.
Duncan wil weer gezellig met Mama mee om boodschappen te doen. Als ze weer thuis komen is het weer tijd om Duncan zijn chemo toe te dienen.

Het is vandaag gelukkig weer de laatste dag van deze chemokuur, welke we Duncan thuis geven. Het gaat redelijk met Duncan, hij is vermoeid en heeft regelmatig pijn in zijn buik en benen. De pijn in zijn buik komt door de ontlasting welke nog steeds een beetje dwars zit, maar hij is gelukkig wel wat vrolijker dan vorige week.

In de middag wil Duncan lekker op bed liggen waar hij lekker in slaap valt en ruim twee uurtjes slaapt. Als hij weer wakker wordt, wil hij weer lekker naar beneden waar hij wat tv gaat kijken.

Duncan hangt de rest van de middag een beetje op de bank, en vermaakt zich wel. In het begin van de avond wil Duncan naar bed, en na het voorlezen van een boekje en daarna een filmpje kijken valt hij lekker in slaap. Maar na een half uurtje is hij weer klaar wakker, en hij wil een filmpje kijken. Na een half uurtje is Duncan nog steeds wakker, en we besluiten om dan maar lekker naar beneden te gaan.

Duncan kijkt beneden weer lekker wat tv, om later op de avond weer lekker naar bed te gaan. Nu slaapt Duncan weer lekker snel en hij blijft lekker slapen dit keer.


[ voeg commentaar toe ] ( 605 bekeken )
Een rustige dag. 
Duncan heeft niet de hele nacht doorgeslapen, in het begin van de nacht is hij een aantal malen achter elkaar wakker geworden.
Hij had telkens weer iets anders, het begon dat hij niet lekker lag, daarna kriebelde zijn wang daarna moest hij naar de wc. Na het wc bezoek kon hij niet meer slapen, en als laatste had hij weer eens een keer een pleister van zijn wang gehaald. Daarna is Duncan toch weer lekker in slaap gevallen, en heeft de nacht lekker rustig doorgeslapen.

's Morgens vroeg is Duncan al weer lekker wakker, en hij ligt lekker in bed naar de tv te kijken. Als Duncan geen zin meer heeft om tv te kijken wil hij naar beneden, waar hij lekker op de bank gaat zitten. Duncan gaat op de tablet een spelletje spelen, en als Mama boodschappen wil gaan doen wil Duncan mee.

Aangezien Duncan het stukje lopen richting de supermarkt niet gaat redden, gaat Mama de winkelwagen eerst halen. Daar gaat Duncan lekker in zitten, en gaat hij samen met Mama de boodschappen halen.

Als Duncan en Mama weer terug komen is Duncan lekker een beetje vrolijk, dat zal wel door de lekkere frisse buitenlucht komen. En Duncan en Mama hebben een beetje geluk gehad, want een regenbui hebben ze niet gezien ze zijn dus lekker droog gebleven.

Duncan gaat weer lekker op de bank liggen, en even later wil hij even op bed liggen om te slapen. Duncan heeft niet veel energie, en doet regelmatig een slaapje tussendoor. Duncan klaagt als hij gaat staan ook over pijn in zijn buikje, dit kan nog steeds komen door de ontlasting welke nog steeds wel een beetje dwars zit. Het gaat hier wel beter mee, maar is nog niet helemaal goed.

Als Duncan weer wakker wordt wil hij weer lekker naar beneden, waar hij lekker op de bank gaat zitten.
Hij vermaakt zich goed met de tablet, en doet tussendoor ook wel een paar keer een hazenslaapje.

Vroeg in de avond gaan we lekker naar boven, en Duncan en Papa gaan lekker even samen de douche in. Duncan vind het heerlijk, en heeft het naar zijn zin. Na het douchen lekker afdrogen en zijn bed in.
Na het voorlezen van een leuk boekje valt Duncan lekker in slaap.

Hopend op een rustige en lange nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 539 bekeken )
Vermoeidheid. 
Duncan heeft een redelijke nacht achter de rug, hij is een paar keer wakker geweest maar sliep daarna weer lekker verder.

Duncan was weer lekker vroeg wakker geworden, en na wat tv kijken in bed weer lekker aankleden en naar beneden. Als Duncan beneden komt wil hij lekker op de bank zitten, en hij gaat een spelletje op de tablet doen.

Als Mama nog wat boodschapjes wil gaan doen wil Duncan mee, dus schoenen en jas aan, pet op en in zijn rolstoel. Duncan vind het weer lekker om even buiten te zijn geweest, en als hij terug komt is Duncan een beetje moe. Duncan gaat lekker even op de bank liggen met de tablet en niet veel later is hij lekker even in slaap gevallen.

Als Duncan weer wakker word wil hij nog even naar het plekje waar Opa en Oma weer samen zijn. Duncan wilde er iets neerzetten, dus met het boodschappen doen heeft hij samen met Mama twee vaasjes met een bloemetje erin gekocht.
Als de vaasjes zijn neergezet wil Duncan er weer vandoor.

We gaan dan naar Lenie, Sil en Robin toe, en als we aankomen wil Duncan aanbellen. Hij blijft lekker lang op de bel drukken, en als de deur open gaat zegt Duncan dat hij het was.

Duncan wil gelijk op de grond gaan spelen, en dat doet hij een minuut of 10. Daarna komt hij ook lekker op de bank zitten, Duncan is weer moet dus hij gaat lekker even liggen op de bank. Duncan valt lekker even in slaap maar als hij 10 minuten later even wakker wordt, wil hij naar boven. Mama zegt dat Duncan niet thuis is, maar Lenie vraagt of Duncan in bed wil liggen en hij zegt ja. Duncan mag lekker even in bed liggen en Papa brengt Duncan naar boven. Duncan valt lekker even in slaap om na een kwartier weer wakker te worden, en hij wil weer naar beneden.

Duncan zit lekker op de bank en na een klein kwartiertje wil hij weer naar boven, hij wil weer in bed gaan liggen. Als Duncan weer in bed ligt valt hij weer lekker even in slaap, en even later wordt hij weer wakker en wil weer naar beneden.

Papa neemt Duncan weer mee naar beneden, en Duncan gaat lekker op de bank liggen met een dekentje over zich heen. Duncan is snel moe en doet dan regelmatig een kort slaapje.

Duncan ligt nu lekker op de bank, en Lenie vraagt aan Duncan of hij een film wil kijken. Duncan wil dat wel en Sil zet een leuke tekenfilm aan voor Duncan.
De rest van de middag is Duncan lekker aan het hangen op de bank, of hij is wat aan het spelen op de bank.

Na het eten gaan we naar huis, en als we thuis zijn wil Duncan gelijk naar zijn bed toe. Duncan valt lekker snel in slaap en wordt een paar keer wakker en vraagt dan waar iedereen is.

Wat later zegt Duncan dat hij naar beneden wil, en Papa neemt hem even mee. Een half uurtje later gaat Mama met Duncan mee naar boven, en ze gaan in bed lekker een filmpje kijken.
Als deze film is afgelopen is Duncan nog steeds wakker, en er wordt nog een tekenfilm aangezet. Deze kijkt Duncan ook af, en dan wil hij weer naar beneden. Maar dat vinden Papa en Mama niet goed, en Duncan blijft in zijn bed liggen. Niet veel later valt hij weer even in slaap, om niet veel later naar Papa te roepen dat hij zijn drinken helemaal heeft opgedronken.

Hierna gaat Duncan weer lekker slapen, en wie weet slaapt hij de nacht lekker door.


[ voeg commentaar toe ] ( 576 bekeken )
De handenketting laten maken. 
Duncan heeft een redelijk rustige nacht gehad.
Hij is wel rond twee uur wakker geworden en had jeuk bij de sondepleister naast zijn neus, en Duncan wil de pleister van zijn wang af trekken.
Even later roept hij Papa dat zijn sonde er uit is, gelukkig was de sonde er niet geheel uit en kon Papa de sonde rustig terug duwen in Duncan zijn neus. Na controle of de sonde weer goed zat heeft Papa een nieuwe pleister op Duncan zijn wang geplakt, en zijn we weer lekker gaan slapen.

Duncan is weer lekker vroeg wakker geworden, en na heel even tv kijken wil hij naar beneden. Duncan wil geen tv kijken, hij wil een spelletje spelen op de tablet.

Rond 10 uur gaan we de deur uit op weg naar Kathy van de Stichting een Glimlach Doet Wonderen. We hebben daar afgesproken om een handenafdruk te laten maken van onze handen samen.
We moesten even wachten, maar Duncan was lekker op zijn gemak. Even later is iedereen er, en na wat te hebben gedronken kunnen we gaan beginnen.

Duncan krijgt te horen wat hij moet doen, en dat is zijn handje heel stil houden. Na het uitzoeken wat het mooiste is krijgen we een soort vloeibare rubber over onze handen, dit voelt een beetje koud aan zegt Duncan. Als de handen zijn ingegoten wordt er direct stukjes gipsverband overheen gedaan zodat de stevigheid blijft gewaarborgd.
Na een minuut of 10 moeten Papa en Mama voorzichtig hun vingers gaan bewegen, en ze komen langzaam los. Daarna mag Duncan eindelijk zijn vingers bewegen, en ook hij is weer lekker snel los. We moeten even onze handen schoonmaken en dan krijgen we de afdruk van onze handen te zien. Het is nog niet klaar want er moet nog een afgietsel van worden gemaakt, maar dat gebeurt later.

We blijven nog even zitten praten, en Duncan zit heerlijk een film te kijken. Na het eten van een broodje gaan we weer richting huis, en in de auto valt Duncan lekker weer even in slaap.

Als we thuis zijn gaat Duncan even op de bank zitten terwijl Mama en Papa alles even opruimen. Daarna wil Duncan naar boven, hij is moe en wil even slapen. Duncan gaat lekker liggen, en Papa ook en ze vallen lekker in slaap.

Papa en Duncan worden een uurtje later weer wakker en gaan dan weer lekker naar beneden, waar Duncan lekker tv gaat kijken. De rest van de middag verloopt lekker rustig.

Het gaat gelukkig weer stukken beter met Duncan na het ziekenhuisbezoek. De ontlasting gaat langzaam weer een beetje komen, en met het geven van de chemo gaat alles gelukkig ook goed. Duncan heeft gelukkig geen erge bijverschijnselen.

Vroeg in de avond wil Duncan weer lekker gaan slapen, maar in de avond word hij wel een paar keer wakker. En wat later op de avond wil Duncan mee naar beneden, we nemen Duncan dus lekker even mee.
Als Duncan 10 minuten zit wil hij weer naar de slaapkamer, maar Papa zegt dat hij dan moet wachten op Mama. Duncan gaat liggen op de bank, en als Mama klaar is met tv kijken gaat ze samen met Duncan naar de slaapkamer.

Duncan valt dan lekker in slaap, en we hopen er op dat hij de nacht lekker zal doorslapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 455 bekeken )
Wat een nacht. 
De nacht is een heel erge onrustige nacht geweest.
Duncan valt telkens even in slaap om even later schreeuwend wakker te worden, en Papa en Mama kunnen vragen wat er aan de hand is maar Duncan geeft geen antwoord. Dit hele verhaal duurt tot ongeveer 4 uur of half 5, en tot die tijd hebben we nog niet kunnen slapen.

Maar Duncan is zelf ook zeer vermoeid van de hele nacht dat hij toch in slaap valt en twee uurtjes slaapt. Papa en Mama vallen ook meteen in slaap. Het slapen doet Duncan tot ongeveer 6 uur, en hij doet zoals hij de nacht is geweest. Duncan zit zich zelf in de weg, en waardoor kan hij niet vertellen. Hij zegt af en toe dat hij pijn in zijn buik heeft en dan vooral bij zijn navel.

Papa zet de tv aan voor Duncan, en hij gaat lekker liggen kijken. Papa en Mama blijven ook nog lekker even liggen want ze zijn bijna compleet gebroken na zo'n nacht.

Als het net na 9 uur is gaat Mama contact opnemen met het PMC, ze legt alles uit wat er aan de hand is en dat het zo niet verder kan. De verpleegkundig specialist die Mama aan de telefoon heeft vraagt een aantal dingen, en ze heeft zeer waarschijnlijk een goed idee wat er aan de hand zou kunnen zijn met Duncan. Duncan heeft zeer waarschijnlijk last van obstipatie. Ze verteld dat ze gaat overleggen en dat ze met vijf minuten terug belt.

Als ze terugbelt krijgen we te horen dat we naar het Reinier de Graaf moeten, en eigenlijk zo snel mogelijk.

Als we in het Reinier de Graaf komen, kunnen we gelijk een kamer in en moeten we wachten op de Arts. Duncan ligt lekker op het bed en valt gewoon lekker in slaap. Dan komt de Arts en die heeft alles al besproken met het PMC, en hij wil Duncan onderzoeken als hij wakker is. En dan wordt Duncan weer wakker, de Arts kan Duncan dan gelijk onderzoeken. Hij voelt en luistert heel erg aandachtig naar Duncan zijn buik, en dan heeft hij twee opties voor het verhelpen van de obstipatie. Optie 1 is we beginnen 2 keer per dag met de Forlax (laxeermiddel) en dan moet met een aantal dag verbetering optreden.
Optie 2 is ook beginnen met 2 keer per dag e Forlax, maar dan krijgt Duncan ook een klysma om de ontlasting vanaf twee kanten zachter te maken. De Arts vertelt ook dat optie twee wat minder prettig kan zijn voor Duncan, maar omdat we niet nog zo'n nacht willen kiezen Papa en Mama toch voor optie 2.

Een half uurtje later komt de pedagogisch medewerker om Duncan uit te leggen wat er allemaal gaat gebeuren, en Duncan lijkt het allemaal te begrijpen. Weer een half uurtje later is alles gereed om Duncan zijn klysma te geven, en hij doet alles zonder maar een kik te geven.
Een uurtje later heeft Duncan het allemaal heel erg goed gedaan en de zusters zijn niet ontevreden en dus mogen we lekker naar huis.

Als we thuis zijn gaat Duncan lekker even op de bank hangen, en kan Mama de boodschappen gaan halen. Vlak voor drie uur in de middag gaan we met zijn allen naar het crematorium, en daar komen nog een aantal familieleden. Duncan is er ook bij, omdat Duncan Opa gedag wil zeggen. Opa wordt eindelijk weer herenigd met Oma, en Duncan is daar heel erg blij mee. Als Opa is bijgezet laat Duncan een blauwe en een roze ballon die samen aan een touwtje zitten los, en ze vliegen samen omhoog. Als de ballonnen uit het zicht zijn verdwenen is het klaar voor Duncan en dan wil hij naar huis.

Thuisgekomen is Duncan moe en hij wil lekker in bed liggen, Papa gaat dan de wat grotere boodschappen halen. Als Papa weer thuis komt zit Duncan weer op de bank, en Papa loopt snel de kamer in en zet wat neer achter de bank. Duncan heeft iets gezien maar hij weet niet wat, dus hij komt van de bank af om te kijken. En dan ziet Duncan Rocky (van Paw Patrol) liggen, hij loopt er naar toe en ziet dan ook een auto van Paw Patrol staan. Duncan kijkt een beetje verbaasd naar Papa, maar deze zegt dat Duncan het heel erg goed heeft gedaan en dat hij best wel een beetje verwend mag worden.

Duncan gaat gelijk alles uitpakken en er dan even mee spelen.
Ondertussen heeft Duncan al een aantal malen een vieze broek gehad, dit betekent dat de ontlasting wat zachter wordt en dus los gaat komen.

De avond verloopt een klein beetje rommelig, maar dit komt omdat Mama niet thuis is. Gelukkig is Tante Lenie er zodat Papa vanavond niet alleen voor Duncan hoeft te zorgen.
Als Duncan na een telefoontje weet dat Mama weer onderweg is naar huis, valt hij lekker in slaap op de bank.

Als Mama thuis is word Duncan even wakker en wil dan direct naar zijn bed. Duncan ligt weer lekker snel te slapen.
We hopen er op dat we de komende nacht iets meer nachtrust hebben dan afgelopen nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 538 bekeken )
korte nacht, lange dag. 
Duncan is gisteravond lekker naar bed gegaan en na een half uurtje slapen is hij schreeuwend wakker geworden. Hij gaat een tijd zo door en zo rond middernacht zegt hij ineens dat de hickman pleister er af is. Papa en Mama kijken elkaar aan en vragen aan Duncan wat er is gebeurd. Duncan zegt dat het kriebelde en hij heeft de pleister er af gehaald en de jeuk weg gekabbeld.

Papa trekt direct Duncan zijn hemd omhoog en kijkt, en de hickman pleister is er inderdaad vanaf. Papa loopt naar de kast en pakt een nieuwe pleister die er voor noodgevallen moet zijn en plakt die er op.
Papa en Mama vertellen aan Duncan dat we morgen als we wakker zijn naar het ziekenhuis mogen voor een nieuwe pleister.

Door al dit gedoe gaan we allemaal zeer laat slapen, en zijn weer veel te vroeg wakker. Duncan was al weer om half zes wakker, Papa is vanaf dat moment ook wakker gebleven en Mama kon zo even verder slapen.

Toen iedereen wakker was, heeft Papa even bij Duncan gekeken naar zijn hickmanlijn. Papa zag een rood randje op de plak waar de hickman zijn lichaam binnen gaat, Mama is direct gaan bellen met het Reinier de Graaf.

We konden gewoon langs komen, en rond elf uur waren we weer in het ziekenhuis voor de controle. We hebben aan de zuster verteld wat er was gebeurd, en ze keer naar Duncan zijn hickman. Ze vond het meevallen, maar ging wel overleggen met een arts. De arts kwam ook even kijken en die vond het niet zeer verontrustend, daarna heeft de zuster de hickman pleister verwijderd en alles weer ontsmet (dit was de avond hiervoor niet gebeurd). Het ontsmetten moet gebeuren omdat er geen bacterie bij mag komen, en alles moet steriel gedaan worden.

Nadat de pleister is geplakt kunnen we weer lekker naar huis toe. Thuis gekomen is Duncan een beetje moe, en gaat lui op de bank hangen en dan gaat Mama boodschappen doen.

Om 15 uur hebben we afgesproken dat Duncan bij Tim (vriend van school) gaat spelen, en Duncan heeft er wel zin in. Als we binnen zijn wil Duncan dat we de voedingspomp afsluiten, en als dat gebeurd is loopt hij zelf op handen en voeten de trap op.

10 Minuten later wil Duncan al weer naar beneden, Duncan en Tim hebben het lekker naar hun zin. En na een tijdje zegt Duncan dat hij moe is, de Mama van Tim vraagt of Duncan lekker even boven in Tim zijn bed wil slapen. Duncan wil dit wel en even later ligt hij lekker in bed, en na iets meer dan een half uurtje wordt hij wakker en Papa gaat naar hem toe. Duncan zegt niets tegen Papa en roept om Mama, welke even later ook komt. Dan is Duncan weer even rustig en roept ineens ik moe spugen, Duncan heeft zich weer heel even te druk gemaakt.

Gelukkig staat er een emmertje klaar voor het geval dat, en het bleek nodig te zijn. Duncan wil nadat hij weer lekker is bijgekomen naar beneden, en vraagt of we al naar huis gaan. We vertellen Duncan dat we nog moeten gaan eten, en zeggen tegen Duncan dat hij lekker op de bank kan gaan zitten.

Als we net klaar zijn met het eten, zet Tim wat leuke muziek op op de tv. Duncan vind het heel erg leuk, en hij is gelijk weer in zijn element. Duncan gaat zelfs lekker een beetje mee doen met de muziek, en hij begint ook nog eens lekker een beetje te dansen.

Als we de koffie na het lekkere eten ophebben gaan we naar huis toe, en thuis gekomen wil Duncan naar zijn bed want hij is moe.
Als Duncan in zijn bed ligt slaapt hij lekker snel, maar na een half uurtje word Duncan schreeuwend wakker.

Duncan valt waarschijnlijk iedere keer even in slaap om even later weer schreeuwend wakker te worden, en hij dan niet tot bedaren te brengen. Het is een moeilijke avond, en als Duncan tegen 1 uur weer wakker wordt zegt hij dat hij even naar beneden wil. Papa neemt Duncan even mee naar beneden. Maar als hij twee tellen beneden zit begint hij weer te schreeuwen, en hij wil gelijk weer naar de slaap kamer.
Papa brengt Duncan weer naar zijn bed, en legt hem op bed waar Duncan lekker in slaap valt.[ voeg commentaar toe ] ( 614 bekeken )
Op controle in het Prinses Maxima Centrum. 
Duncan heeft een rommelige nacht achter de rug. Vanaf middernacht begon Duncan te draaien in bed. Het begon met het blijven omdraaien in bed en daarna was het geen dekbed/wel dekbed, en daarna ging hij zitten in bed en toen zijn hij dat hij niet meer kon slapen.

Om twee uur vond Papa het genoeg en die is zijn bed uitgegaan om wat paracetamol te pakken, en na het geven hiervan werd Duncan gelukkig rustiger en viel niet veel later eindelijk weer in slaap.

De rest van de nacht verliep rustig, maar was wel kort want Duncan was om half zes al weer wakker.

Duncan heeft nog een uurtje tv liggen kijken in bed, en op het moment dat we naar beneden willen gaan moet Duncan overgeven en jammer genoeg komt de sonde er ook uit. Gelijk de kinderthuiszorg gebeld en deze zijn er met 20 minuten. Duncan heeft er helemaal geen zin in dat de sonde weer via zijn neus naar zijn buik moet gaan, het kost iedereen wat moeite maar dan zit de sonde er toch weer in. Als alles weer achter de rug is gaat Duncan lekker op de bank hangen met de tablet op schoot.

Om ongeveer 10 uur gaan we de deur uit voor een afspraak in het PMC.
Duncan moet namelijk weer even ter controle op bezoek komen.
We komen op tijd aan in het PMC en melden ons, we moeten een half uur wachten voordat we aan de beurt zijn voor want ze lopen uit.
Dan zijn we aan de beurt en gebeuren de gebruikelijke controles (bloeddruk, temperatuur, gewicht en lengte), dan wordt er bloed afgenomen bij Duncan voor controle.

Na een klein uurtje wachten mogen we naar de Oncoloog toe voor de uitslagen. Duncan zijn bloedplaatjes, rode en witte bloedcellen zijn allemaal hoog genoeg. De ontstekingswaarden in zijn bloed zijn wel weer goed hoog, en verder zijn de leverwaarden ook allemaal in orde.

We bespreken dat we aanstaande vrijdag weer mogen gaan beginnen met de volgende chemokuur thuis. De Oncoloog bekijkt, voelt en luistert bij Duncan, en ze vindt dat Duncan zijn buik groter is dan de vorige keer.
Zijn ademhaling is gelukkig nog normaal, dus dat is een twijfel die ze weg kan nemen. Ook bespreken we het overgeven wat Duncan nu met enige regelmaat doet, het kan heel erg goed komen doordat de tumor andere organen opzij aan het duwen is.

Wat de Oncoloog ook op valt is dat Duncan zijn armen en benen iets dunner zijn geworden, en ze verteld dat dit een normaal proces hierin is. Het lichaam is een klein beetje aan het interen, en het is weer een stapje van de trap af. Ze kan niet vertellen hoeveel treden er op de trap zitten, maar we zullen telkens een stapje naar beneden gaan.

Voor het boze en huilerige gedrag wat Duncan heeft, heeft ze niet echt een verklaring. Maar doordat we aangeven dat als we paracetamol geven het gedrag eigenlijk iets beter wordt, heeft ze als Duncan er de volgende keer nog last van heeft misschien wel een medicijn voor.
Het energie niveau wat Duncan heeft zal ook steeds meer een stukje afnemen, doordat het lichaam zelf steeds meer energie zal vragen.

Als we klaar zijn bij de Oncoloog kunnen we naar de Cardioloog, om voor de zekerheid toch Duncan zijn hart te controleren. We hadden dit al iets eerder doorgegeven, en gelukkig werkt iedereen aan ons verzoek mee. Als eerste wordt er een hartfilmpje gemaakt, en dit in met vijf minuten klaar. Dan volgt de echo die gemaakt moet worden, en Kanjer Duncan doet het allemaal maar weer heel erg goed. We zijn met een klein half uurtje klaar met alles.

Er wordt dan gevraagd aan ons of we nog 10 minuten willen wachten of dat we naar huis gaan en dat we worden opgebeld door de Cardioloog.
We kiezer er voor om naar huis te gaan, en telefonisch de uitslag te krijgen. We zijn vandaag niet meer gebeld, dus de uitslag zal morgen wel worden doorgebeld.

Onderweg naar huis valt Duncan lekker in slaap in de auto, en hij wordt wakker al we bijna thuis zijn.
Eenmaal binnen gaat Duncan lekker op de bank hangen, lekker met de tablet op schoot. Een uurtje later is Duncan erg moe, en hij wil lekker gaan slapen in zijn bed.

Als Duncan net in zijn bed ligt gaat hij ineens zitten en roept "Ik moet spugen". Papa pakt snel een emmertje en is net op tijd, maar waar Papa net niet mee op tijd is is het tegenhouden van de sonde in zijn neus. De sonde ligt er weer uit, Mama is direct weer gaan bellen met de kinderthuiszorg. Na 5 minuten worden we weer terug gebeld, en ze kunnen pas om 21 uur langskomen. Het is niet anders, en nemen we Duncan maar weer lekker mee naar beneden.

Om half negen valt Duncan van vermoeidheid in slaap, en schrikt wakker al de thuiszorg er is. Duncan weet wat er moet gebeuren, maar heeft er geen zin in. Dan zegt Papa dat Duncan even goed moet luisteren, en dan mag het gedaan worden. Duncan drinkt kleine slokjes water terwijl de kinderthuiszorg de sonde weer in zijn neus invoert. En dit keer zit de sonde binnen de kortste keren op zijn plek.

Daarna gaat Duncan lekker gelijk naar zijn bed, en gaat hij lekker snel slapen.


[ 1 commentaar ] ( 875 bekeken )
En hoe is het vandaag gegaan? 
Duncan heeft wederom een redelijke nacht gehad. Hij is een paar keer heel even wakker geworden, maar sliep weer lekker snel verder.

's Morgens toen Duncan wakker werd was hij niet zo vrolijk, maar dat draaide redelijk snel weer een beetje bij. Duncan ging lekker even naar de tv kijken in zijn bed.

Daarna was het aankleden en lekker naar beneden, toen mamma boodschappen ging doen zat Duncan lekker op de tablet een spelletje te spelen. Maar na en minuut of 20 ging Duncan vragen waar Mama nu bleef, hij wilde naar Mama. En niet veel later kwam Mama gelukkig thuis met de boodschappen, maar Mama was niet niet helemaal klaar met de boodschappen.

Ze moest nog naar de slager, en Duncan wilde mee. Toen Duncan en Mama weer terug kwamen, was Duncan weer een heel stuk vrolijker. Duncan wilde naar Naaldwijk toe, hij wilde naar de Intertoys en de Treinenwinkel zo als hij deze winkel noemt.

Duncan wist niet heel goed wat hij bij de Intertoys voor zijn centen moest kopen, maar na eventjes alles te hebben bekeken wist hij het. Hij wilde iets van Brandweerman Sam en een coole baan van Hotwheels hebben. Daarna zijn we naar de treinenwinkel gelopen waar Duncan weer een treintje voor zijn Thomas treinbaan kon kopen, en hij er ook nog een van Papa en Mama kreeg.

Duncan was hier heel erg blij mee, en toen hij weer in de auto zat moesten de treintjes worden uitgepakt. Thuisgekomen moest Papa gelijk de Hotwheelsbaan in elkaar zetten, en toen dat was gedaan wilde hij er gelijk mee spelen.

Na het spelen was Duncan een beetje moe, en hij ging lekker op de bank met de tablet op schoot zitten. Als Duncan lekker eventjes zit is hij ineens heel erg stil, hij is dus lekker even in slaap gevallen.

Als Duncan een klein uurtje later weer wakker wordt vraagt hij wanneer zijn neven Joey en Robbie nou eens komen, hij zit al lang op ze te wachten.

Als Debby, Joey en Robbie komen vind Duncan het gelijk weer leuk, en ze spelen even heel leuk. Dan gaan we even met zijn allen naar de boekenwinkel, en na een kwartier wil Duncan nergens meer kijken en hij wil ook niet eens een boekje hebben. Het enigste wat Duncan wil is naar huis, Dus Papa gaat samen met Duncan naar huis.

Als even later iedereen er weer is gaat Duncan lekker even een beetje lui liggen op de bank, en hij valt weer lekker in slaap. Als hij later weer wakker wordt vraagt hij waar Joey, Robbie en Debby zijn. Mama zegt dat ze naar huis zijn, en dit vind Duncan niet leuk.

Heel even is Duncan weer een beetje teneergeslagen, maar hij komt daar weer een beetje langzaam uit. Duncan wil lekker op de tablet een spelletje spelen.

Vroeg in de avond wil Duncan naar zijn bed, en Mama zet lekker even een film aan. Als Duncan lekker slaapt zetten we alles uit, en laten Duncan lekker liggen. Duncan word 's avonds een paar keer jammerend wakker, en als Papa of Mama vraagt wat er is reageert Duncan boos.
Hij draait zich weer om en slaapt weer verder.

Vandaag heeft Duncan gelukkig niet meer overgegeven!
Duncan is vandaag een stukje vrolijker en opgewekter dan gisteren, en we hopen dat dit zich morgen ook weer voortzet.
En voor nu hopen we dat Duncan een beetje een rustige nacht zal hebben, ondanks de warmte.


[ voeg commentaar toe ] ( 557 bekeken )
Het gaat weer wat beter vandaag. 
Duncan heeft gelukkig een redelijk rustige nacht gehad, hij is wel een paar keer eventjes waker geweest maar sliep zo weer verder.

Duncan is om half zeven wakker geworden, en na een half uurtje moest hij weer overgeven. De sonde kwam er met het overgeven jammer genoeg weer uit (is gisteren ook al gebeurd), dus Mama heeft gelijk de kinderthuiszorg gebeld. Na een uurtje kwam de dame van de kinderthuiszorg aan, en deze heeft met hulp van Papa en Mama de sonde weer via de neus aangebracht.

Duncan vind dit niet echt een pretje, en stribbelde dus flink tegen. Maar toen de sonde er in zat, waren Mama en Papa toch wel weer trots op Duncan en hebben hem lekker even getroost.

De rest van de ochtend heeft Duncan lekker een beetje op de bank gezeten en gelegen, en heeft zelfs ook nog heel even op de grond gespeeld met zijn treintjes.

In het begin van de middag is Duncan moe en wil lekker even slapen, hij gaat dan lekker even liggen op de bank. Als Duncan even later weer even wakker wordt, wil hij naar boven om lekker in bed te liggen.
Maar als Duncan op bed ligt kan hij niet meer slapen, en Mama zet een filmpje aan. Als de film is afgelopen wil Duncan weer lekker naar beneden.

En dan hoort Duncan de kleinzoon van de buren roepen, hij vraagt of Duncan ook komt darten in de tuin. Mama zegt dan dat hij dat even moet vragen aan zijn Oma, en natuurlijk mag Duncan even komen spelen.
Duncan en Mama gaan lekker even naar de buren, en Duncan heeft het erg naar zijn zin.

Als Duncan en Mama later weer terug komen, gaat Duncan lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Als de tablet even later uit gaat omdat de batterij leeg is, gaat Duncan lekker liggen op de bank. En niet veel later is hij lekker weer in slaap gevallen.

Als hij een tijdje later wakker wordt, wil hij naar boven om lekker in bed te liggen. Maar als hij in bed ligt kan hij niet slapen, Mama zet weer een film op en Duncan kijkt deze film tot het einde. Als de film is afgelopen vraagt Papa of Duncan lekker even naar beneden wil, en als Duncan lekker op de bank hangt valt hij lekker in slaap.

Als Duncan later dan weer wakker wordt, gaan we lekker naar boven en leggen Duncan in bed en hij slaapt weer verder. Na een half uurtje wordt Duncan weer wakker, en hij schreeuwt om Mama en Papa. Mama is snel boven en Duncan moet weer overgeven. Als Papa boven komt is Duncan gelukkig weer klaar, en gelukkig is de sonde blijven zitten dit keer.

Even later gaat Duncan weer lekker liggen, en hij slaapt weer lekker snel verder. We zijn benieuwd hoe deze nacht zal gaan verlopen.[ voeg commentaar toe ] ( 139 bekeken )
Geen geweldige nacht! 
Duncan heeft geen geweldige nacht gehad.
Duncan lag maar te draaien en te woelen in bed, en werd van tijd tot tijd huilend wakker. Als dieptepunt moest hij zo rond 5 uur in de nacht ook nog eens overgeven, we hebben toen ook toch maar een paracetamol gegeven. Duncan was 's morgens vroeg al weer wakker, en was toen ook maar aan het draaien.

We zijn na zo een zeer onrustige nacht lekker in bed blijven liggen, en zijn pas laat gaan aankleden. Met het aankleden hebben we bij Duncan ook zijn temperatuur maar even opgemeten, en hij is wel iets warmer dan normaal maar dit is niet veel.

Als Duncan beneden op de bank zit weet hij niet goed wat te doen, en hij gaat lekker hangen op de bank. Als Papa een paar boodschappen moet gaan halen met de auto, wil Duncan toch wel mee. En als hij buiten komt is Duncan gelijk een klein stukje opgewekter.

Als we weer thuis komen blijft het met Duncan een beetje beter gaan, het lijkt of de buitenlucht hem een beetje goed heeft gedaan.

In de middag gaat Duncan weer even liggen op de bank, en na een tijdje wil hij lekker naar de slaapkamer. We brengen Duncan naar boven en leggen hem op bed, maar hij kan niet in slaap komen.
Mama vraagt of Duncan een filmpje wil zien, en dat wil hij wel. Duncan wil Brandweerman Sam kijken, en hij kijkt deze heerlijk af. Als deze film is afgelopen wil Duncan nog blijven liggen en Papa vraagt of hij nog een film wil kijken, en nu wil hij Frozen kijken.

We geven Duncan nu weer een paracetamol uit voorzorg, want de dag is beter verlopen dan de nacht. Tijdens deze film zit Duncan ook zelf weer een beetje gek te doen op bed, en hij kijkt deze film ook helemaal af. Daarna gaan we weer naar beneden toe, maar Duncan heeft geen zin om naar de woonkamer te gaan hij wil gewoon lekker in bed blijven liggen.

Maar als hij eenmaal beneden zit, gaat hij toch een klein beetje spelen. Na een uurtje of twee wil Duncan toch weer naar boven, waar hij lekker in snel in slaap valt.

Duncan word in de loop van de avond nog twee keer wakker, en als hij voor de derde keer waker wordt krijgt Duncan weer een paracetamol.
En na het geven van de paracetamol gaat hij weer lekker slapen, en we hopen dat hij deze nacht goed en rustig door zal slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 514 bekeken )
Naar de camping. 
Duncan heeft een klein beetje onrustig geslapen afgelopen nacht, hij was een beetje veel aan het draaien in zijn bed. Om twee uur in de nacht werd hij wakker en riep "Mama ik zit al, maar ik moet spugen", Mama snel een emmertje pakken. En Mama was net te laat, er zat ook wat op zijn shirt.

Gelukkig alleen op zijn shirt dus snel een schoon shirt aan, en daarna verder slapen. De rest van de nacht verliep gelukkig zonder al te veel problemen.

's Morgens is Duncan niet heel erg vroeg wakker, en het gaat redelijk met hem. Duncan gaat nog lekker even lui in bed liggen, en als we een half uurtje later willen gaan aankleden zegt hij dat hij weer moet spugen.
Papa pakt een emmertje, en Duncan moet inderdaad weer overgeven.
Na vijf minuutjes gaat het weer met Duncan en is hij weer een stukje vrolijker.

Als we beneden op de bank zitten wil Duncan weer lekker verder met een spelletje spelen op de tablet. Tegen het middag uur gaan we lekker de deur uit, richting de camping van goede vrienden.

In de auto is Duncan lekker vrolijk en zit lekker een beetje mee te zingen met de muziek. Als we op de camping aankomen is Duncan lekker vrolijk, en hij heeft het naar zijn zin.

Halverwege de middag is Duncan een beetje moe, en hij wil lekker even liggen op de bank. Maar als hij even ligt staat hij weer op en komt weer naar buiten lopen, als Duncan buiten is staat hij weer even lekker een beetje gek en druk te doen. Maar dat word Duncan even te veel en hij moet een beetje overgeven.

Na een half uurtje lekker even rustig op een stoel te hebben gezeten, wil Duncan toch lekker even op de bank liggen. Niet veel later slaapt Duncan lekker.

Als Duncan lekker even heeft geslapen wordt hij niet lekker wakker, en na gerust gesteld te zijn valt hij weer lekker even in slaap.
Maar na een minuut of tien word Duncan weer wakker, en moet hij weer overgeven. We zijn te laat, Duncan zijn shirt en broek en de bank zitten onder. We hebben geen schone kleding bij ons, dus maken we snel zijn broek en de bank een beetje schoon en doen zijn shirt uit. Voordat Duncan het koud gaat krijgen doen we bij Duncan zijn jasje aan.

Duncan wil naar huis, we pakken onze spullen en zeggen gedag tegen iedereen en gaan richting huis. In de auto is Duncan rustig en een beetje stil. Thuisgekomen doen we Duncan zijn pyjama aan en leggen hem lekker in bed.

Duncan is moe, en valt lekker snel in slaap. We hopen dat Duncan lekker en rustig de nacht zal doorkomen.[ voeg commentaar toe ] ( 555 bekeken )
De Opkikkerdag. 
Duncan heeft afgelopen nacht eindelijk weer eens lekker geslapen, hij moest vandaag wel vroeg wakker worden. Om half zes ging de wekker al af, want het was dus vroeg wakker worden voor de Opkikkerdag van de Stichting Opkikker.

Na het wakker worden heel even goed wakker worden en dan aankleden en naar beneden. Duncan is lekker op de bak gaan zitten en ging een spelletje op de tablet spelen.

Dan om acht uur gaan we de deur uit richting Center Parcs De Eemhof, waar de Opkikkerdag wordt gehouden. Als we daar aankomen parkeren we de auto, en lopen naar het restaurant waar we worden verwacht.

Bij binnenkomst in het restaurant wordt onze naam gevraagd, en wat voor entree we willen. Duncan wil een zacht applaus hebben, en zo doen alle vrijwilligers het ook. En wij krijgen vrijwilliger Janny, die het ons zo makkelijk en comfortabel mogelijk gaat maken.

Als alle gezinnen er zijn kan de echte Opkikkerdag van start gaan.
Als eerste mag Duncan cupcakes gaan versieren, en dit vind hij wel leuk om te doen. Als we klaar zijn worden de cupcakes ingepakt en onze namen op de zakjes geschreven.

Daarna moeten we een stukje lopen, en daar staan een paar echte Politieauto's met een paar echte agenten erbij. Duncan krijgt een rondleiding in het Politiebureau, en dan is het even in de Politieauto kijken. Bij terugkomst in het Politiebureau is het een rommeltje, er is ingebroken!

Dan wordt er aan Duncan gevraagd of hij wil meehelpen de boef "Snelle Marie" te vangen, en dat wil hij wel. Ze krijgen door dat boef Snelle Marie is gesignaleerd bij het zwembad met een radio. Duncan snel met de agenten in de Politieauto, en Duncan mag de zwaailichten aanzetten.
Via de meldkamer komen er steeds berichten binnen waar de boef Snelle Marie ongeveer is, en even later wordt er ook nog gezegd dat de vuurgevaarlijk is!

Dan mag Duncan ook eindelijk de sirene aanzetten (wat een lawaai zeg), en als we bijna in de buurt van Snelle Marie zijn moet de sirene weer uit. En dan ziet Duncan Snelle Marie lopen, de Politieauto stopt, en Duncan en de agenten stappen uit. Ze rennen achter boef Snelle Marie aan, en Duncan roept heel hard STOP POLITIE! Snelle Marie stopt en zegt dat ze de radio gevonden heeft, maar Duncan slaat haar snel in de boeien. In de bus en weer terug naar het bureau toe, daar aangekomen moet boef Snelle Marie worden verhoord. Maar Duncan is echt heel streng (pas maar op als hij later politieagent wordt), boef Snelle Marie moet 30 jaar de cel in. Ze mag alleen droog brood, en als ze lief is krijgt zo ook een glaasje water.
Duncan brengt Snelle Marie naar haar cel, en Duncan doet de deur hard dicht. Zo de inbraak is opgelost, en dan krijgt Duncan ook nog een mooi certificaat dat hij een goede Hulp Agent is geweest.

Dan is het lunchtijd, we gaan naar het restaurant waar iedereen gaat lunchen.

Na de lunch gaan we naar een tent waar roofvogels zitten.
De eigenaresse pakt eerst een klein uiltje, en Duncan vind haar mooi. Dan vraagt ze of hij haar ook even wil vasthouden, en dat wil hij wel.
Duncan krijgt de handschoen aan, en hij aait het uiltje zelfs even (hij is ook nergens bang voor). Dan is het de beurt aan de Amerikaanse Oehoe, en ook deze mag Duncan even op zijn hand houden (en ook deze durft hij gewoon te aaien). Dan barst er een flinke regenbui los, en we mogen even onder de tent schuilen. Als laatste vogel mag Duncan de Canadese Roodstaart Buizerd op zijn hand houden, en even later mag Papa ook even.

Als Dit weer klaar is gaan we naar het theater toe, en daar mag Duncan lekker meedoen met muziek maken en Mama en Papa moeten een dansje doen. Eerst even wat oefenen, en dan komt Kikker binnen. Dan begint de voorstelling, Duncan wil lekker bij Kikker op schoot zitten en Mama en Papa moeten dansen. Het wordt een leuk optreden, Duncan vind het leuk en Mama en Papa dansen goed.
we zeggen na afloop Kikker gedag, en wij gaan weer verder naar het volgende en laatste leuke ding.

Er staan een paar snelle auto's klaar, en als een vrijwilliger Duncan zijn schoenen ziet kan hij niet meer weigeren. Er staat namelijk ook een zeer mooie rode Ferrari klaar. Papa vraagt of Duncan dat alleen durft, en ook dat durft Duncan te doen. Duncan stapt en de mooiste auto de Ferrari, Mama mag meerijden met een Audi R8 en Papa met een Nissan 350Z. Het is jammer dat het gaat regenen, maar dan nog is de beleving erg mooi. Als we terug zijn vraagt Papa of Duncan het leuk vond, en met een grote smile steekt hij twee duimen de lucht in.

Hierna gaan we weer naar het restaurant toe, waar we nog lekker even wat kunnen drinken en dan ook nog even een hapje eten.
Dan is het tijd om alle vrijwilligers, en alle mensen die hebben meegeholpen een beetje in het zonnetje te zetten.

Duncan krijgt ook nog een mooie Kikker, en dan loopt Janny (onze vrijwilliger) nog helemaal mee naar de auto. Ze zwaait ons uit en we gaan weer op weg naar huis. Duncan valt binnen 5 minuten heerlijk in slaap, na een heerlijke dag.

Als we thuiskomen wordt Duncan heel even wakker, en we brengen hem gelijk maar naar boven. Als we Duncan hebben omgekleed leggen we hem lekker in bed. Duncan slaapt na een leuke en vermoeiende dag weer lekker snel.
Heerlijk lekker uitrusten van weer een mooie dag!


[ 1 commentaar ] ( 542 bekeken )
Het gaat vandaag weer iets beter. 
Duncan heeft afgelopen nacht onrustig geslapen.
Hij was met enige regelmaat even wakker, en sliep dan weer verder.
Vanwege de onrustige nacht was Duncan niet heel vroeg wakker, en toen hij wakker was was hij lekker lui.

Duncan heeft lekker lang in bed liggen chillen, en daar na zijn we naar beneden gegaan. Duncan wil lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Duncan is een stukje vrolijker en zit duidelijk een beetje beter in zijn vel. Als Mama boodschappen wil gaan doen wil Duncan lekker mee.

Bij de bakker vond Duncan het niet leuk, want daar stond een meisje Duncan aan te staren. Het meisje bleef maar staren naar Duncan en waarschijnlijk durfden de ouders niet te kijken, want er werd niets van gezegd. Als Mama zegt dat ze nu genoeg heeft gestaard rent ze ineens weer naar haar ouders welke al weer zijn doorgelopen.

Als Duncan en Mama weer terug komen wil Duncan lekker weer op de bank zitten, en hij wil lekker naar de tv kijken. In de middag wil Duncan lekker met zijn voeten in een badje, Duncan vind het voetenbadje heerlijk.

Als Duncan weer zijn voetjes heeft afgedroogd wil hij lekker een tukje doen in zijn bed. Mama gaat lekker even bij hem liggen, en Duncan slaapt lekker een uurtje. Als Duncan wakker wordt mist hij Papa ineens, maar die is eventjes in de kamer ernaast aan het werk.
Papa gaat direct naar Duncan, en stelt hem gerust dat Papa al die tijd vlakbij heeft gezeten.

Hierna is Duncan weer lekker een beetje vrolijk, en hij wil weer naar beneden waar hij lekker tv gaat kijken. Een tijdje later wil Duncan een spelletje doen op de tablet, en niet veel later gaat dit over naar een filmpje kijken op YouTube.

In het begin van de avond begint Duncan een beetje moe te worden, en zijn vrolijke gedrag verdwijnt dan snel. Hij begint weer boos te doen, en te huilen. We gaat lekker naar boven en kleden Duncan om.

Duncan gaat lekker liggen op bed, en hij valt redelijk snel lekker in slaap. De avond verloopt een beetje rommelig, want Duncan wordt een aantal keren even wakker.
Gelukkig slaapt hij iedere keer weer snel verder, en we hopen dat hij vannacht lekker rustig door slaapt.


[ voeg commentaar toe ] ( 447 bekeken )
Duncan voelt zich niet lekker. 
Duncan heeft afgelopen nacht niet lekker geslapen!

Om half twee in de nacht werd Duncan wakker en hij riep Papa, maar voordat Papa kon reageren was het te laat. Duncan moest overgeven, het bed en Duncan zelf zaten onder.

Als Duncan klaar en weer rustig is frissen Papa en Mama Duncan weer op en trekken hem een schone pyjama aan, en verschonen ze het bed even. Als alles weer kaar is zegt Duncan dat hij weer wil slapen, hij gaat weer lekker liggen en ligt een beetje te draaien.

Dan om half vier roept Duncan ineens dat hij weer moet spugen, nu is Papa op tijd met een emmertje en alles blijft schoon dit keer. Duncan is nu klaar wakker en vraagt of hij even tv mag kijken. Papa zet een dvd van Paw Patrol aan. Duncan gaat eerst lekker tv zitten kijken, en naderhand gaat hij weer lekker liggen. Na ongeveer een half uurtje zegt hij dat de tv uit moet want hij wil slapen. Papa zet alles weer uit en iedereen valt weer in slaap.

Vroeg in de ochtend is Duncan weer wakker, en hij is niet echt heel vrolijk na zo'n rot nacht. Af en toe heeft Duncan een opleving zodat hij een beetje vrolijker is, maar dit is dan van zeer korte duur.
In de ochtend zit Duncan een beetje op de bank, en hij weet niet wat hij wil doen of waar hij zin in heeft. Duncan klaagt met enige regelmaat over pijn in zijn buik en over pijn in zijn mond.

Duncan weet dat we vanmiddag naar de film Cars 3 gaan, maar hij zegt dat hij niet wil, en dit blijft hij ook echt volhouden. Boos en huilend zegt hij dat hij niks wil, en ook niet naar de bioscoop.
Hij zegt hardop dat die rotlijnen (hickman catheter) er uit moeten en dat hij niet ziek meer wil zijn, ook zegt hij dat hij zijn lieve poes Tommie en ook Opa mist.

Papa en Mama zeggen dat ze Tommie en Opa ook missen, maar dat de lijntjes wel moeten blijven omdat hij toch nog wel eens medicijnen moet krijgen via de lijnen. Omdat Duncan nu toch al weer een tijd in de mineur stemming zit, en zegt dat hij au heeft geven wij hem wat paracetamol.

Dan valt Duncan op de bank eindelijk lekker in slaap, en hij slaapt lekker een anderhalf tot twee uur. Als Duncan dan weer wakker wordt, wordt hij een stuk beter wakker dan dat hij in slaap viel.
Nu wil Duncan wel naar de bioscoop toe, en we gaan op tijd van huis.

Duncan blijft gelukkig een beetje in zijn goede doen in de bioscoop.
We gaan lekker zitten, en Duncan heeft zin om de film te zien. Maar halverwege de film zegt Duncan tegen Papa dat hij naar huis wil.
Papa weet Duncan er van te overtuigen dat de film leuk is, en Duncan zegt okee. We blijven zitten tot het einde, en na afloop van de film krijgt Duncan nog een mini Cars auto.

Als we weer in de auto richting huis zitten slaat Duncan zijn bui weer om. En dit blijft weer even met tussen pauzes zo door gaan. Als we thuis zijn valt Duncan weer lekker even in slaap voor een half uurtje, en daar na zit Duncan zich zo druk te maken dat hij weer moet overgeven.

Vroeg in de avond Wil Duncan lekker naar bed, maar Duncan moet even wachten tot dat Papa en Mama klaar zijn met eten. Dan gaat Duncan lekker naar bed, en het duurt wel even voordat hij echt lekker slaapt.

Wat later op de avond word Duncan weer wakker, en hij is een beetje verdrietig dat hij alleen is. Als er iemand bij Duncan is, is hij gelijk weer rustig. Duncan wil eigenlijk nog wel even tv kijken, en Papa zet de dvd van Paw Patrol weer aan. Duncan gaat weer lekker liggen op bed en kijkend naar Paw Patrol valt hij weer lekker in slaap.

We hopen dat Duncan een rustige en goede nachtrust mag hebben, en dat hij morgen als hij wakker wordt weer wat vrolijker is.[ voeg commentaar toe ] ( 468 bekeken )
Duncan heeft het niet naar zijn zin. 
Duncan heeft lekker geslapen, en werd om half zeven wakker.
Eerst lekker even tv kijken in bed, voordat we gaan aankleden en naar beneden gaan.

Duncan gaat in de woonkamer lekker op de bank naar de tv zitten kijken.
Om half negen doen we de cavia's Knabbel & Babbel in een reismandje, en gaan we op weg naar de dierenarts. We moeten de cavia's laten helpen zodat ze elkaar niet meer in de weg zitten.

Duncan is een beetje zenuwachtig hiervoor, en als we bij de dierenarts aankomen vind hij het maar niets. We geven Knabbel en Babbel aan de assistente, en gaan weer naar huis.

In de auto op weg naar huis is Duncan een beetje sip, en als we thuis zijn zegt hij tegen Mama dat hij niet meer mee wil om boodschappen te doen. Thuis gaat Duncan op de bank liggen, en even later gaat hij huilen. We vragen wat er is, en Duncan zegt dat hij Knabbel en Babbel nu nooit meer ziet.

Duncan moet heel erg denken aan zijn lieve poes Tommie, welke heel erg ziek is geweest en niet meer thuis kwam van de dierenarts. Hij denkt dat dit nu ook met zijn lieve cavia's gaat gebeuren, en Papa en Mama leggen uit dat dit niet zal gebeuren.

Duncan gaat lekker liggen op de bank en Papa zet een leuke film op, en niet veel later ligt Duncan lekker te slapen. Als Duncan een uurtje later wakker wordt, begint hij flink te huilen. Als we vragen wat er aan de hand is zegt Duncan dat hij zijn cavia's mist en dat hij ze nooit meer ziet.

Papa en Mama troosten Duncan en even later is hij weer rustig, en dan niet veel later begint Duncan weer te huilen. Dit keer zegt hij dat hij pijn in zijn mond heeft, en dit kan natuurlijk komen doordat er een paar nieuwe kiezen beginnen door te komen.

Dit hele ritueel blijft zich een beetje de hele dag herhalen, Duncan zit zichtbaar niet lekker in zijn vel vandaag. Duncan moet vandaag ook een paar keer overgeven, en dat geeft aan dat hij zich echt niet lekker voelt.

Dan gaat de telefoon van Mama, het is de dierenarts met de verlossende woorden dat we de cavia's om vier uur mogen ophalen. Duncan is blij als hij dit hoort, en gelijk daarna begint hij toch weer te huilen.

Duncan gelooft pas dat Knabbel en Babbel naar huis mogen als we bij de dierenarts zitten, en wij naar binnen worden geroepen en hij zijn lieve cavia's ziet. Op dat moment is Duncan toch wel weer een beetje blij.

Als we weer allemaal, inclusief alle huisdieren weer thuis zijn gaat Duncan lekker rustig hangen op de bank. En even later valt hij heerlijk in slaap, en hij slaapt best wel een tijdje.

Als Duncan een lange tijd later weer wakker wordt, wordt hij niet lekker wakker. Hij is huilerig en verdrietig, en heeft het niet naar zijn zin. Duncan klaagt nog steeds over pijn in zijn mond, en zegt ook dat hij een beetje pijn heeft in zijn buik. We besluiten om toch maar een paracetamol te geven zodat Duncan geen pijnklachten meer heeft.

Niet veel later zegt Duncan dat hij naar boven wil, en dat hij wil gaan slapen. We gaan naar boven en leggen Duncan op bed waar hij snel weer in slaap valt.
Nu is het hopen dat Duncan lekker en rustig zal slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 511 bekeken )
Lekker spelen. 
Duncan heeft lekker geslapen, maar hij heeft niet echt uitgeslapen.
Half zeven was Duncan al weer lekker wakker.

Duncan ligt lekker met de telefoon van Mama in bed naar filmpjes op YouTube te kijken. Als Duncan hier klaar mee is wil hij naar beneden.

Als Duncan is aangekleed gaan we naar beneden waar Duncan lekker even tv gaat kijken. Als Duncan de film heeft gekeken welke Papa heeft aangezet, gaat hij lekker spelen.

Vlak na het middaguur pakt Mama de fiets en gaat samen met Duncan naar zijn speelafspraak. Duncan heeft een speelafspraak bij zijn vriend Mees.
Mees en Duncan zitten bij elkaar in de klas op school, en Duncan heeft er zin in.

Duncan heeft het heel erg naar zijn zin als hij lekker aan het spelen is met Mees, en hij houd het goed vol. Als Duncan en Mama weer naar huis willen komen, wil Mama nog even een boodschap gaan doen. Maar daar heeft Duncan geen zin in, tot dat Mama verteld dat er ook een speelgoedwinkel zit waar hij wat mag uitzoeken. Duncan gaat direct mee met Mama, en zoekt wat leuks uit.

Als Duncan weer thuis is, wil hij meteen zijn nieuwe speelgoed uitpakken. Als het is uitgepakt moet Papa het in elkaar zetten van Duncan. Maar als het in elkaar is gezet gaat Duncan even liggen op de bank, want hij is moe.

Het spelen bij Mees was heel erg leuk, maar toch ook best wel een beetje vermoeiend voor Duncan. Maar Duncan vind het leuk en heeft er heel erg veel plezier aan. Niet heel veel later ligt Duncan lekker te slapen op de bank.

Als Duncan weer wakker wordt is hij niet erg vrolijk, en hij zegt dat hij naar bed wil. We brengen Duncan naar boven, maar als hij in bed ligt kan Duncan niet slapen. Omdat Duncan niet kan slapen gaan we toch maar weer lekker naar beneden, waar Duncan lekker op de bank gaat zitten met de tablet op schoot.

Duncan zit lekker op de bank en een uurtje lter zegt hij dat hij weer naar bed wil. Papa zegt tegen Duncan dat hij heel even moet wachten, en dan zegt Duncan dat hij moet overgeven.

Mama pakt snel een emmertje, en we proberen Duncan weer een beetje rustig te laten doen. Na vijf minuten gaat het weer met Duncan, en na het drinken van een slokje water gaan we lekker naar boven.

Het is nog even tanden poetsen, en dan lekker naar bed. Maar het tanden poetsen doet zeer bij Duncan, en Papa gaat kijken wat er nu aan de hand is. En Papa ziet een aantal witte plekjes achter zijn laatste kiezen. Papa probeert er een foto van te maken zodat Duncan het zelf ook kan zien. En Papa laat met een foto aan Duncan en Mama zien dat er een paar nieuwe kiezen doorkomen, dit verklaard ook waarom het tanden poetsen een beetje zeer doet.

Hierna gaat Duncan lekker op bed liggen, en hij valt lekker snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 499 bekeken )
De uitnodiging van "Stichting Zorgeloos Kind". 
Afgelopen nacht heeft Duncan weer lekker geslapen, het is een heerlijk rustige nacht geweest. 's Morgens vroeg om zes uur ging de wekker af, en na lekker rustig wakker worden aankleden en naar beneden.

Duncan heeft beneden nog lekker tv gekeken, en toen zijn we om acht uur de deur uitgegaan voor een uitnodiging van "Stichting Zorgeloos Kind".
Het Raceteam SWPN heeft een race op het circuit Zolder in België, waar wij om half elf werden verwacht.

Duncan heeft er vandaag zin in om de motorraces te bekijken, en onderweg valt hij al lekker snel in slaap.

Als we aankomen op circuit Zolder worden we hartelijk welkom geheten, en de vrijwilligers van de stichting zijn zeer verheugd dat wij er weer bij kunnen zijn. Na een minuut of vijf komt de zoon van een vrijwilliger naar Duncan, en hij geeft een aantal van zijn eigen Cars auto's aan Duncan. Hij zegt tegen Duncan jij vind Cars erg leuk, dus jij mag ze hebben want ik speel er toch niet meer mee. En Duncan is er natuurlijk erg blij mee, en bedankt hem.

Dit gebaar van dit mannetje vinden Papa en Mama dan ook zeer groots!

Dan als iedereen er is lopen we met zijn allen naar de VIP box, welke voor vandaag voor de Stichting Zorgeloos Kind beschikbaar is gesteld.
Als de races beginnen gaan we op het dak kijken, maar Duncan vind het toch te veel herrie, en wil weer naar binnen toe.

We gaan dus weer naar binnen, en daar kan je de race ook wel goed volgen (alleen de herrie niet). Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin, en kijkt af en toe naar de coureurs en speelt erg veel met de andere aanwezige kinderen.

Duncan houd de dag goed vol, en als de laatste race is geweest kunnen we richting huis gaan.
We bedanken alle vrijwilligers van de Stichting Zorgeloos Kind, en Aart en zijn zoon lopen met ons mee (om de rolstoel de trap op te tillen). Ze lopen helemaal mee tot aan de auto, en als we daar staan krijgen we nog een doos. Aart maakt zelf de doos open en laat de inhoud aan ons zien.

De Stichting Zorgeloos Kind heeft een foto van Duncan gebruikt om een poster van te maken waarmee de Stichting alle sponsoren bedankt namens alle zieke kinderen. Hij verteld ook nog dat ze deze poster in het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije aan Max Vertappen willen overhandigen. Duncan is blij als hij dit hoort, en Mama en Papa krijgen hier toch best wel een brok in hun keel van als ze dit horen.

Dan nemen we afscheid van elkaar en rijden weer richting huis. De terugreis verloopt voorspoedig, en Duncan is weer lekker in slaap gevallen. Als we bijna thuis zin word hij weer wakker, en bij het parkeren ziet Duncan de buurman met zijn kleinzoon voor de deur vissen.

Als hij uit is gestapt loopt Duncan er direct naar toe, en hij wil er lekker even bij gaan zitten. Na een half uurtje te hebben bijgepraat wil Duncan naar Mama toe, welke naar thuis naar binnen is gegaan.

Als Duncan thuis is, gaat hij lekker op de bank zitten met de tablet op schoot. Na een uurtje zegt Duncan dat hij weer een beetje moe is en dat hij wil gaan slapen. We brengen Duncan naar boven, kleden hem lekker om en leggen hem op bed.

Niet veel later is Duncan lekker in slaap gevallen, en we hopen dat Duncan morgen lekker een beetje zal uitslapen.
[ 1 commentaar ] ( 611 bekeken )
Foto's maken. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht en was lekker vroeg wakker van de wekker. Na het wakker worden wilde Duncan eerst lekker nog even tv kijken. Na het tv kijken aankleden en naar beneden, waar Duncan nog even een spelletje ging spelen op de tablet.

Om kwart voor negen zijn we de deur uit gegaan, omdat wij om negen uur een afspraak hadden op Kijkduin. Een afspraak met lotgenoten uit het PMC die heel erg graag mooie foto's wilden maken van ons drietjes.

Met het maken van de foto's zijn we een tijdje mee bezig geweest, en na afloop hebben we nog wat gedronken en de kinderen hebben lekker op het strand gespeeld.

Dan zegt Duncan ineens dat hij moe is en naar huis wil. We rekenen af en lopen dan weer richting de auto. Als we in de auto zitten valt Duncan bijna in slaap. We zijn net op tijd thuis, en Duncan slaapt nog net niet.
Als we uit de auto stappen is Duncan weer een beetje wakker, en Papa moet Duncan tillen want hij is moe.

Thuis willen het zand even van Duncan afspoelen onder de douche, maar dan zien de hickmanpleister goed los zitten. Het douchen kan dus jammer genoeg niet. We plakken de pleister zo goed mogelijk af, en bellen direct naar het Reinier de Graaf om de hickmanpleister te laten vervangen.

We kunnen om half twee terecht in het Reinier de Graaf, we moeten dus ongeveer een uurtje thuisblijven voordat we weer de deur uit moeten. Duncan gaat lekker even luieren op de bank. En om half twee zijn we in het Reinier de Graaf voor het vervangen van de pleister. Het vervangen van de pleister is zo gebeurd, en Duncan heeft ook een knuffel mee. En Duncan zegt dat Meneer Struisje ook au heeft aan zijn nek, de zuster loopt weg en komt even later terug met een pleistertje. Duncan weet waar Meneer Struisje au heeft dus hij mag de pleister plakken.

Als alle pleister zijn geplakt zijn we klaar en gaan we weer naar huis toe. Als we weer thuis zijn gaat Duncan weer lekker een beetje hangen op de bank, en hij valt dan lekker in slaap.
Als Duncan een uurtje later weer wakker wordt heeft hij het niet echt naar zijn zin, alles wat we vragen of doen is even niet goed.
We laten Duncan even zijn gang gaan, en even later wordt hij weereen beetje rustiger.

Duncan gaat weer lekker spelen met zijn treinen, en gaat daarna een spelletje op de tablet doen. Duncan gaat vroeg in de avond naar bed, en het duurt niet lang voordat Duncan lekker in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 566 bekeken )
De bioscoop en een ijsje eten. 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij was weer lekker vroeg wakker geworden. Na het wakker worden wilde Duncan lekker tv kijken, maar na een minuut of tien wil hij lekker spelen in zijn kamer. Na lekker een kwartiertje te hebben gespeeld wil Duncan weer terug naar de slaapkamer, hij wil op de telefoon van Mama lekker filmpjes kijken op YouTube.

Toen was het tijd om aan te kleden en naar beneden te gaan, en daar ging Duncan lekker spelen met zijn treintjes. Duncan is lekker een beetje de hele ochtend aan het spelen en met de tablet aan de gang.

Zo rond half een komt de kinderthuiszorg langs voor Duncan, ze komen een "Hou me vast doos" brengen. Deze doos is vooral voor Duncan, maar voor Papa en Mama kunnen er ook dingen in zitten. Er zitten vooral spullen in voor Duncan, zoals kleurpotloodjes en diverse knutsel spullen.

Duncan is lekker op zijn gemak als de dames van de kinderthuiszorg er zijn, en gaat zelf een beetje gek doen. Hij heeft het lekker naar zijn zin. Als ze weer vertrekken gaat Duncan nog lekker even op de tablet een spelletje spelen.

Dan rond half drie gaan we lekker naar buiten, we gaan gezellig naar de bioscoop. Als we in de bioscoop zijn dan kopen we ook even wat te eten en te drinken en gaan met de lift naar boven en naar de filmzaal.
Als we zitten begint na een kwartiertje de film "Verschrikkelijke ikke 3".
Duncan zit lekker op zijn stoel tussen Papa en Mama te genieten van de film, en blijft de hele film kijken.

Als de film is afgelopen gaan we weer naar huis, en Duncan is best wel een beetje moe en hij valt heel even lekker in slaap.
Als we thuis zijn is Duncan weer lekker wakker, en hij gaat weer lekker spelen.

Als Duncan lekker op de bank zit gaat ineens de deurbel, het is de buurman. Die had Duncan beloofd om een keer een ijsje te halen, en Duncan wilde wel een ijsje.
Duncan heeft zijn schoenen aangetrokken en Papa ook, en toen zijn we met de buurman en zijn kleinzoon een heerlijk ijsje gaan eten.

Duncan wilde een bakje met een bolletje Smurfenijs, en hier heeft hij lekker van gesmuld. Als we weer terug voor de deur zijn wil Duncan weten waar de buurman zijn kleinzoon is, die was al binnen.
Maar als de deur open gaat stapt Duncan lekker brutaal naar binnen, en hij wil spelen. Papa staat erbij en kijkt er naar, en spreekt met de buurvrouw af dat ze Duncan zo wel weer thuis komt brengen.

Een klein half uurtje later gaat de deurbel, het is de buurvrouw samen met Duncan. Duncan wilde weer naar huis want hij is moe.
Duncan wil lekker gaan slapen, dus lekker naar boven en tanden poetsen en pyjama aan.
Als Duncan klaar is gaat hij lekker liggen op bed, en niet heel veel later slaapt hij al weer lekker.


[ voeg commentaar toe ] ( 474 bekeken )
Voor even de laatste keer naar school. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en was lekker vroeg wakker.
Na kort tv te hebben gekeken in bed, zijn we lekker gaan aankleden en daarna naar beneden gegaan.

Duncan wilde lekker met zijn treinen spelen, terwijl Mama boodschappen ging doen. We zijn zo half tien de deur uit gegaan omdat Mama en Papa ergens een afspraak hadden. We hebben Duncan even bij vriendin Sandra gebracht, en Duncan vond dit wel leuk. Toen Papa en Mama weg gingen, gingen Duncan en Sandra naar de kinderboerderij. Duncan ging lekker makkelijk met de stoeltjeslift naar beneden, en dit vond hij allememaggies leuk.

Toen Papa en Mama een uurtje later weer terug kwamen, zat Duncan lekker op de bank met de tablet op schoot. Na het eten van een broodje en wat te drinken gaan we weer richting school.

Maar voordat we naar school gaan moeten we eerst nog even snel langs huis rijden, want het is speelgoeddag op school. Alle kinderen mogen iets van speelgoed meenemen van thuis, en Duncan wil zijn Hotwheels garage met vier auto's meenemen. Ook nemen we nog iets anders mee voor alle kinderen.

Als we op school aankomen zijn de kinderen lekker aan het buiten spelen, en we krijgen weer een hartelijk welkom door alle kinderen.
Iedereen is weer blij dat Duncan weer op school is, en als ze Duncan zijn Hotwheelsgarage zien willen ze gelijk binnen gaan spelen.
Ze vragen ook wat er in de mand zit die we hebben meegenomen, maar we vertellen dat dat nog even een verrassing blijft.

Alle kinderen worden naar buiten gedirigeerd, en dan zijn ze lekker aan het spelen buiten samen met Duncan. Dan is het tijd om naar binnen te gaan, en alle kinderen gaan netjes in de kring zitten.

Dan mag Duncan drie vriendjes en/of vriendinnetjes uitkiezen om mee te spelen. Iedereen wil met Duncan spelen, maar Duncan mag er maar drie uitkiezen. Als Duncan er drie heeft uitgekozen mag iedereen lekker gaan spelen. Duncan speelt heel even met zijn garage en auto, maar als hij het te druk vind worden loopt hij weg en gaat ergens anders spelen. Even later vraagt Papa een Duncan of hij nog gaat spelen met zijn auto, en of een ander kindje dan met deze auto mag spelen. Duncan geeft direct zijn auto aan Papa en zo kan er toch nog een ander kindje met de garage spelen.

Dan is het moment aangebroken dat alle kinderen weer in de kring moeten gaan zitten van de juf, en alle kinderen zitten heel snel allemaal op hun stoel. Ze zingen eerst wat liedjes, en dan zegt de juf dat Duncan nog iets heeft om uit te delen. Diverse kinderen vragen of Duncan jarig is, maar dat is niet zo. De juf vraagt aan Duncan of hij kan uitleggen waarom hij wat gaat uitdelen.

Duncan verteld samen met een beetje hulp van Mama en de juf dat hij wat gaat uitdelen als dank voor alle mooie tekeningen, knutsels en cadeautjes die hij heeft gekregen in de tijd dat hij ziek is.
Alle kinderen zijn er een beetje stil van, maar Duncan vind alles wat hij krijgt en heeft gekregen heel erg leuk en mooi.

Duncan begint bij de juf met uitdelen, en daarna krijgen alle kinderen een tasje met wat leuks er in en wat lekkers te snoepen. Iedereen is bij, en alle kinderen zitten heerlijk te smullen van hun lekkere snoepjes.

Als alle kinderen wat lekker hebben gesnoept, of nog lekker aan het snoepen zijn gaat de juf nog even wat voorlezen. Na het voorlezen is het nog even danken en de dag afsluiten op school. Het is tijd en de school gaat uit, alle kinderen zeggen Duncan gedag en iedereen gaat naar huis.

Als we thuis komen gaat Duncan lekker op de bank hangen met de tablet, hij is een beetje moe van alles wat hij vandaag heeft gedaan. Een klein half uurtje later valt Duncan op de bank lekker in slaap, om een uurtje later weer wakker te worden. Duncan wordt niet zo vrolijk wakker, en niets is goed op dat moment.

We laten Duncan even, en dan begint hij weer wat vrolijker te worden. Duncan gaat weer lekker wat spelen met zijn treinen, en wat later speelt hij een spelletje op da tablet. Duncan blijft lekker een beetje vrolijk doen, en doet soms ook een beetje gek.

Tegen een uur of acht in de avond wil Duncan naar bed, en als hij bijna slaapt gaat het weer een beetje onweren. Duncan is weer klaar wakker, Mama zet een filmpje van Thomas de stoomlocomotief aan en Duncan gaat lekker kijken. Een klein half uurtje later is Duncan toch nog lekker in slaap gevallen en hopelijk blijft nu lekker door slapen.
[ 1 commentaar ] ( 578 bekeken )
Lekker weer naar school. 
Duncan heeft weer lekker geslapen afgelopen nacht. Hij werd om half zeven wakker, en was niet gelijk goed wakker.

Duncan moest eerst even goed rustig wakker worden voordat hij er helemaal bij was. Maar toen hij eenmaal goed wakker was, was hij ook weer lekker vrolijk. Duncan wilde lekker tv kijken in bed, en een half uurtje later wilde hij lekker spelen in zijn kamer.

Na het spelen in zijn kamer is het aankleden en naar beneden, en daar gaat Duncan lekker verder spelen met zijn treinen.
Net na tien uur gaan we de deur uit op weg naar school. Als we daar aankomen, komen er al kinderen naar buiten rennen en worden hartelijk verwelkomt.

Vandaag staat op school het afscheid van de oudste kleuters welke naar groep 3 gaan centraal. De juf en alle kinderen krijgen iets leuks, en Duncan krijgt zelfs een speciaal boek van Cars 3 waarin hij zelf meedoet.
Daarna is het tijd om buiten te spelen, en Duncan zit weer heerlijk op de fiets en wordt lekker geduwd.

Na het buiten spelen gaat iedereen weer naar binnen, en dan is het nog even naar Koekeloere kijken op de tv. Hierna is het einde van de dag aangebroken en nemen we voor vandaag weer afscheid.

Na school gaan we even wat eten en boodschappen doen, en als we weer thuis komen dan wil Duncan weer lekker spelen.
Duncan speelt weer heerlijk met van alles, van thomas de trein tot en met de Hotwheels auto's.

Zo rond half vijf zijn we weer de deur uit gegaan, en zijn we naar het Kapitein Haak restaurant gegaan. Duncan had dit restaurant uitgekozen om te gaan eten voor Papa zijn verjaardag, maar daar hebben we eerder de tijd nog niet voor gehad.

Duncan vertelde van te voren al, hij hoefde niets te eten hij wil lekker spelen daar. Duncan heeft het weer erg naar zijn zin als hij lekker aan het spelen is. En als de kinderen geschminkt kunnen worden, zit Duncan als eerste op de stoel. Er wordt weer een heerlijke piraat van Duncan gemaakt. Papa en Mama hebben lekker zitten eten, en als het nagerecht besteld kan worden zegt Duncan dat hij ook een ijsje wil.

We bestellen voor Duncan een lekker kinderijsje, en verbazingwekkend begint hij ervan te eten. Duncan zit te smullen van hij ijshoorntje, de slagroom en een beetje van het ijs.

Als we klaar zijn met eten is Duncan moe, en wil hij naar huis.
We rekenen af en gaan lekker naar huis, thuis gekomen moet Mama Duncan eerst even schoonmaken. Zijn piraten oog kan niet blijven zitten, en die moet dus even schoon.

Als Duncan klaar is en zijn pyjama aan heeft gaat hij lekker liggen op bed. Het zegt nog dat hij het weer leuk vond, en daarna valt hij lekker in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 483 bekeken )
Een bloedtransfusie. 
Duncan heeft lekker geslapen, en is weer lekker vroeg om half zeven wakker geworden.

Als Duncan lekker wakker is wil hij lekker in zijn kamer spelen, om even later weer terug te komen naar de slaapkamer om lekker tv te kijken.

Na het aankleden gaan we naar beneden waar Duncan weer lekker op de bank gaat zitten met de tablet op schoot. Duncan is best wel weer lekker vrolijk, hij is alleen nog wel snel moe.

Om half tien gaan we de deur uit richting het Reinier de Graaf, en als we daar aankomen is er al een kamer klaar voor Duncan.
Na de gebruikelijke controles gaat de zuster het zakje met bloed halen wat klaar ligt voor Duncan. De zuster komt terug met het zakje bloed en sluit het aan op Duncan, de bloedtransfusie om Duncan zijn Hb waarde weer omhoog te krijgen is begonnen. Na tien minuten volgt nogmaals een controle, en als dit allemaal goed is kan de snelheid van de pomp omhoog.

Na ongeveer drie uur zit het zakje bloed er in, en heeft Duncan lekker weer een beetje meer praatjes. We gaan na het ziekenhuis bezoek direct even door naar Naaldwijk, waar Duncan van zijn eigen centen een treintje wil kopen (en hij krijgt er ook nog een van Papa en Mama).

Duncan is weer erg blij met zijn nieuwe treintjes en hij kan niet wachten om ze uit te pakken, en dat doet hij dan ook onderweg naar huis in de auto.

Thuisgekomen gaat Duncan direct spelen met zijn treintjes, en dat hebben we al weer een paar dagen niet meer gezien. Duncan zit lekker een hele tijd met zijn treinen te spelen, en is daarna toch best wel een beetje moe van de hele dag. Hij gaat lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

In het begin van de avond is Duncan moe en wil hij lekker naar bed, wij brengen Duncan naar boven en kleden hem om.
Duncan gaat lekker liggen op bed en valt lekker snel in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 502 bekeken )
Controle van het bloed. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, en hij is vroeg wakker geworden door Mama die de wekker had gezet.

Toen Duncan goed waker was wilde hij eigenlijk direct naar beneden, maar dat ging nog even niet. Dat vond Duncan niet leuk en toen wilde hij met de treinen op zolder spelen. Hier heeft Duncan lekker een klein half uurtje lekker zitten spelen.

Daarna naar beneden en aankleden, dan gaat Mama even bellen met de apotheek in het PMC met de vraag hoe laat ze langskomen voor de medicijnen. Mama krijgt te horen dat ze aan het einde van de ochtend op de planning staan. Daarna gaat Mama het Reinier de Graaf bellen voor de controle van Duncan zijn bloed.

We konden om 10 uur langskomen voor het afnemen van het bloed, wat hierna werd gecontroleerd. We spraken af dat we de uitslagen via de telefoon zouden horen, omdat de apotheek ook nog langs ging komen vandaag.
Na het afnemen van het bloed zijn we weer naar huis gegaan.

Als we thuis zijn is Duncan moe en hij gaat lekker op de bank zitten, en kijkt wat tv of zit wat met de tablet te doen.
De rest van de dag verloopt lekker rustig, en dan belt Mama het Reinier de Graaf op. Duncan zijn Hb is niet veel, maar dus wel iets gezakt en er is toch besloten dat Duncan weer eens een bloedtransfusie moet krijgen.

Er wordt overeen gekomen dat morgen om 10 uur Duncan in het Reinier de Graaf moet zijn zodat zijn Hb waarde weer omhoog zal gaan door de transfusie.

Aan het eind van de middag valt Duncan lekker in slaap op de bank, en we laten Duncan lekker liggen. Als Duncan rond acht uur weer even wakker wordt, dan brengen we hem lekker naar zijn bed.

In de slaapkamer gekomen leggen we Duncan lekker op bed, waar hij weer lekker snel in slaap valt.


[ voeg commentaar toe ] ( 554 bekeken )
Duncan voelt zich weer wat beter. 
Duncan heeft heerlijk geslapen, en hij werd pas om half negen wakker.

Hij stond om half negen naast zijn bed om de oplader los te halen van zijn voedingspomp. Omdat dit niet geheel vlekkeloos verliep werd Papa wakker, en die was verbaast om Duncan naast het bed te zien staan.

Duncan was wakker geworden en hij wilde in zijn kamer gaan spelen, en na een half uurtje wil Duncan met de treinen op zolder spelen.
Duncan is vandaag weer een stukkie opgewekter dan de afgelopen paar dagen.

Na het spelen met de treinen op zolder gaan we lekker naar beneden, waar Duncan lekker op de bank gaat zitten en tv gaat kijken.

In de middag komen Debby, Marcel, Joey en Robbie op bezoek, en Duncan vind het erg leuk. Hij wil lekker spelen, en gaat zelfs ook even naar buiten met zijn skelter.

Later in de middag zijn Joey en Robbie samen met Debby en Marcel weer naar huis en dan komen Lenie en Silvester langs.
Duncan is nog steeds lekker vrolijk en zit af en toe lekker een beetje gek te doen.

Duncan gaat aan het eind van de middag wel een beetje moe worden en wil lekker zijn kussen op de bank hebben, en hij gaat lekker een beetje liggen. Na het eten valt Duncan lekker in slaap op de bank.

Als Duncan na een tijdje weer een beetje wakker wordt brengen we hem lekker naar zijn bed, waar hij weer lekker verder gaat slapen.[ voeg commentaar toe ] ( 430 bekeken )
Duncan is niet fit. 
Duncan heeft afgelopen nacht lekker rustig geslapen, en hij werd pas om 8 uur wakker.

Duncan had geen zin om in zijn kamer te spelen, en wilde lekker in bed blijven liggen om tv te kijken. Na een poosje zijn we naar beneden gegaan, waar Duncan lekker op de bank ging liggen met zijn eigen kussen.

Omdat Duncan niet fit is heeft hij geen zin om medicijnen toegediend te krijgen, maar hij laat het wel toe. Het thuis geven van de chemo gaat goed, en Duncan heeft nog niet heel veel last van eventuele bijwerkingen.

Als we iets vragen aan Duncan wat hij wil, dan zegt hij regelmatig dat hij het niet weet. Duncan reageert regelmatig boos, dit komt door het feit dat hij niet fit is en door de chemo.

Duncan slaapt regelmatig wat op de bank of lekker in bed.
Als Duncan vroeg in de avond lekker naar bed gaat valt hij weer lekker snel in slaap, en wordt dan weer tussen negen uur en half tien wakker.

Hij is goed wakker en Papa vraagt of hij de tv moet aanzetten, en dat wil Duncan wel. Papa zet snel de tv aan en toevallig is de Verschrikkelijke Ikke 2 op tv. Duncan zit gelijk rechtop en zit meteen in de film, en doet af en toe iets na.

Als de film is afgelopen gaat Duncan weer lekker slapen, en we hopen dat hij de nacht lekker door slaapt.


[ voeg commentaar toe ] ( 558 bekeken )
Weer beginnen met de volgende kuur. 
Duncan heeft een rustige nacht achter de rug, en hij heeft gelukkig lekker geslapen.

Als Duncan 's morgens wakker wordt wil hij lekker rustig tv kijken in bed. Na een poosje gaan we naar beneden en Duncan wil lekker zitten op de bank met de tablet. Duncan gaat lekker spelletjes spelen en filmpjes kijken.

Als Duncan op de bank zit nemen wij wij zijn temperatuur op, en hij heeft wel wat verhoging maar gelukkig nog geen koorts. Duncan is vandaag niet fit genoeg om lekker te spelen.

Dan belt Duncan zijn Oncoloog en ze vraagt hoe alles nu gaat met Duncan, Mama bespreekt het een en ander. Dan krijgen we te horen dat we thuis weer kunnen starten met de volgende chemokuur.

Ondertussen is Duncan lekker gaan liggen op de bank, en hij heeft lekker een dekentje over zich heen. Duncan blijft een beetje draaien op de bank, dan wil hij weer zitten en dan wil hij weer liggen. In het begin van de middag wil Duncan lekker op bed liggen.

Papa brengt Duncan naar boven en legt hem lekker op bed, niet veel later slaapt Duncan lekker. Na een lekker tijdje geslapen te hebben wordt Duncan wakker, en hij is weer iets vrolijker.
Duncan wil weer lekker naar beneden, hij gaat weer lekker op de bank zitten met de tablet op schoot.

De rest van de middag gaat hetzelfde als de ochtend, lekker op de bank hangend en liggend met de tablet.

In de avond zegt Duncan dat hij naar bed wil, hij is moe zegt hij.
We nemen nog een keertje zijn temperatuur op, en eigenlijk nog steeds wat verhoging maar nog geen koorts. Als Duncan in bed ligt valt hij lekker snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 325 bekeken )
Een onverwacht ziekenhuisbezoek. 
Duncan heeft redelijk geslapen, gisteravond was hij nog erg onrustig in bed maar de rest van de nacht is het gelukkig goed gegaan.

's Morgens vroeg werden we ineens gewekt omdat Duncan ineens aan het overgeven was, dat was dus om 6 uur Duncan en het bed schoonmaken.
Na even rustig te hebben gezeten gaat het weer een beetje met Duncan.

Als Duncan en het bed weer verschoond zijn, wil Duncan lekker even in zijn kamer spelen. Na het spelen in zijn kamer gaan we lakker naar beneden, waar Duncan lekker even tv gaat kijken.

Na even lekker op de bank te hebben gezeten voelt Duncan een beetje warm aan, en Mama neemt even zijn temperatuur op. Deze komt uit op 37,5 graden, wel wat verhoging dus. Omdat Duncan ook weer een beetje klaagt over een beetje pijn in zijn buik geven we hem maar een paracetamol.

De rest van de ochtend gaat het wat beter met Duncan, hij is lekker rustig aan het spelen of kijkt wat tv.
In de middag komt Isa met haar Papa en Mama langs voor Duncan. Ze nemen een leuk cadeautje voor Duncan mee, en dit vind hij wel erg leuk. Isa en Duncan spelen wat, maar ze kijken meer naar de tv.

Als Isa samen met haar Papa en Mama weer naar huis zijn is Duncan moe, en hij gaat lekker liggen op de bank. En niet heel veel later is Duncan in slaap gevallen. Als Duncan weer wakker wordt moet hij weer overgeven en voelt hij erg warm aan.

Mama neemt even later de temperatuur op en deze is nu gestegen tot 38,3 graden. Nu beginnen de vragen te reizen, omdat we morgen weer met een nieuwe chemokuur zouden moeten gaan beginnen. Mama belt naar het PMC en overlegt, en ze wordt even later terug gebeld door de arts.
Na overleg met de arts, gaat deze in het PMC overleggen met de dienstdoende oncoloog.

We krijgen te horen dat we naar het Reinier de Graaf moeten voor controle van Duncan zijn bloedwaarden. Aangekomen in het Reinier de Graaf wil de kinderarts Duncan ook nog even zien, voelen en horen.
De zuster neemt bloed af voor controle en voor een bloedkweek, en ze willen ook nog wat urine hebben voor controle.

Na lang wachten krijgen we eindelijk de uitslag van de zuster, alle waarden zijn goed alleen Duncan zijn Hb staat op 4.9. Dit is laag maar nog wel goed, ze verwachten dat Duncan met een paar dagen toch misschien wel een bloedtransfusie moet hebben.
Dan komt de arts nog even langs, en deze verteld hetzelfde als dat we net hebben gezien met de uitslagen. Ze zegt ook dat de ontstekingswaarden wel wat hoger zijn, maar ze weten niet waardoor. We krijgen ook te horen dat we weer lekker naar huis mogen. De arts gaat alles doorgeven aan het PMC, en morgenochtend worden we gebeld door Duncan zijn eigen Oncoloog. En dit telefoontje is het antwoord of we morgen zullen starten met de volgende chemokuur of niet.

Als we thuiskomen gaat Duncan lekker op de bank zitten, en hij is erg moe. Maar als Duncan net zit moet hij weer overgeven, en we zijn net te laat. Duncan, de bank en de vloer zitten onder. We maken alles schoon en frissen Duncan gelijk even op en doen zijn pyjama aan en leggen hem lekker op bed.

Duncan valt erg snel in slaap, en we hopen dat Duncan een beetje lekker zal slapen.


[ voeg commentaar toe ] ( 329 bekeken )
Pijn in zijn buik. 
Duncan heeft best wel weer lekker geslapen afgelopen nacht.

Na het wakker worden wilde Duncan weer lekker even in zijn kamer spelen, en na het spelen met zijn Duplotrein wil Duncan weer even naar de slaapkamer.

Na nog heel even tv te hebben gekeken gaan we naar beneden, waar Duncan lekker met zijn treintjes gaat spelen. Als Mama boodschappen gaat doen wil Duncan lekker mee.

Als ze terug komen van de boodschappen zit Duncan lekker op de bank, en even later voelt hij een beetje warm aan. Mama neemt Duncan zijn temperatuur op en hij heeft iets verhoging.

Duncan blijft lekker op de bank zitten met de tablet, en halverwege de middag klaagt Duncan ook over pijn in zijn buik. Het verteld dat het bij zijn navel zeer doet. Mama neemt weer de temperatuur op en deze is licht gestegen, en Duncan blijft een beetje klagen over zijn buik.

Duncan wil lekker op bed liggen zegt hij. We brengen Duncan naar de slaapkamer, en Mama maakt even een paracetamol klaar. We besluiten om toch wat tegen de pijn te geven, niet veel later slaapt Duncan lekker.

Na een tijd geslapen te hebben word Duncan wakker, en hij heeft gelukkig geen pijn meer in zijn buik. Hij wil weer lekker naar de woonkamer, en gaat lekker op de bank zitten.
Duncan zit lekker naar de tv te kijken, en hij is weer lekker een beetje vrolijk.

Dan gaat Duncan lekker een beetje bij Mama hangen, en hij kijkt wat filmpjes op de tablet. Duncan zegt dan wat later dat hij moe is, en dat hij weer lekker naar bed wil.

We brengen Duncan weer lekker naar bed, en dan duurt het even voor dat hij lekker slaapt. In de loop van de avond wordt Duncan een paar keer wakker, maar slaapt weer snel verder.


[ 1 commentaar ] ( 336 bekeken )
Twee keer naar school. 
Duncan heeft lekker geslapen, en hij is pas om acht uur wakker geworden.

Duncan had eigenlijk nog niet heel veel zin om wakker te worden, maar als Duncan goed wakker is wil hij lekker in zijn kamer spelen.

Als Duncan klaar is met spelen in zijn kamer, gaan we naar beneden.
Duncan wil lekker tv kijken, en hij gaat lekker zitten op de bank.

Om half elf zorgen wij dat Duncan weer lekker op school is, en wat heeft hij het naar zijn zin. Hij geniet er echt van om samen met alle andere kinderen te spelen. Aan het eind van de ochtend krijgt Duncan zijn rapport, en dit is toch best wel een bijzonder moment. Want de juf vertelt aan Duncan dat hij naar groep 2 gaat, Duncan komt in de Blije Bevertjes klas komt. Duncan, Mama en Papa zijn erg blij met dit mooie moment. Als alle kinderen in de klas een boterham gaan eten zegt Duncan dat hij vanmiddag ook naar school wil, want na de pauze gaan ze buiten spelen.

Als we in de middag weer op school komen, is de hele klas al aan het buiten spelen. We glippen even snel de klas in om wat op de stoel van de juf te leggen, en gaan dan vlug naar buiten.
Duncan heeft het weer naar zijn zin, en hij krijgt gelijk een fiets aangereikt waar hij op mag zitten zodat hij geduwd kan worden.

Als het weer tijd is gaat de hele klas naar binnen, en in de klas breekt de hilariteit los. Er ligt namelijk een (nep) drol op de stoel van de juf. Als diverse kinderen dit tegen de juf zeggen reageert ze van "Wat ligt er om mijn stoel?", en de kinderen gaan nog harder lachen. De juf heeft heel vlug door dat het gelukkig geen echte is, en ze weet ook heel snel wie het daar neer heeft gelegd.
Duncan moet er ook hard om lachen, en zegt gelijk dat Mama het op de stoel heeft gelegd.

Als ze nog heel even in de kring hebben gezeten geeft Duncan aan dat hij moe is en dat hij naar huis wil.
Thuis gekomen gaat Duncan direct op de bank zitten, en hij wil tv kijken. Papa zet een film van Thomas de Stoomlocomotief aan en Duncan gaat lekker kijken. Duncan wil ook nog even een spelletje spelen, Maar Papa doet alles niet goed volgens Duncan.

Voor Duncan is op dit moment alles even niet goed, hij is moe en reageert dit een beetje af. Duncan gaat lekker lui liggen op de bank en niet veel late valt hij lekker in slaap.
Duncan slaapt lekker door op de bank, en in het begin van de avond wordt hij weer wakker. Als hij wakker is wil Duncan lekker naar bed, en we brengen hem lekker naar bed.

Duncan slaapt gelijk lekker weer verder, om om half negen weer even wakker te worden. Duncan is wel lekker op bed blijven liggen, en hij is met Mama lekker even tv gaan kijken. Na een tijdje is Duncan weer lekker in slaap gevallen, en we hopen dat hij wel de nacht door zal slapen.


[ 1 commentaar ] ( 420 bekeken )
Vandaag even rustig aan. 
Duncan en Papa hebben heerlijk lang geslapen, en Duncan werd ongeveer rond half zeven wakker.

Duncan wil gelijk weer lekker even in zijn kamer spelen, om daarna weer even terug te komen naar de slaapkamer om even naar de tv te kijken.

Als we naar beneden komen wil Duncan lekker even met zijn treinen spelen.
Duncan brengt de dag lekker een beetje spelend met van alles door.

Aan het einde van de middag maken wij ons alvast klaar om op tijd de deur uit te gaan. We gaan namelijk naar de aller eerste training van komend seizoen van ADO Den Haag.

Duncan vind het leuk om er weer te zijn, en hij kan niet wachten totdat hij Tom Beugelsdijk weer ziet op het veld.
Als de spelers het veld op komen is Duncan blij en hij zit gelijk te kijken of hij Tom ziet lopen. Als de spelers voorbij de tribune komen lopen ziet Duncan Tom lopen en hij zwaait, Tom ziet Duncan ook en hij zwaait terug naar Duncan.

Als de training is afgelopen gaan we weer lekker naar huis, en thuis gekomen gaat Duncan nog even lekker op de tablet een spelletje doen.
Als het tijd is om naar bed te gaan dan kleden we Duncan om en leggen hem lekker op bed.

Als Duncan lekker op bed ligt ziet hij nog net het begin van een filmpje, en dan valt hij heerlijk in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 417 bekeken )
De Samenloop voor HOOP 2. 
Duncan is weer lekker vroeg wakker geworden na een heerlijke nacht.

's Morgen wilde Duncan lekker spelen in zijn kamer, en daarna weer lekker even tv gekeken in bed. Echt luieren kon Duncan niet want hij moest om kwart voor tien weer bij de tent in het park zijn voor de Kinderloop.

De kinderloop ging om 10 uur van start van de school van Duncan. Duncan, Mama en Papa en veel andere kinderen met ouders welke bij Ons Team hoorden zijn bij onze tent ingehaakt, en hebben vanaf daar een rondje gelopen met Duncan.

Tijdens de Kinderloop was Storky (de mascotte van ADO Den Haag) ook ineens van de partij, hij was er voor alle kinderen maar hij is speciaal voor Duncan gekomen. Tijdens de kinderloop hebben een aantal kinderen zeer brutaal de donatiebus meegenomen (met toestemming van de Captain), en ze zijn bij bijna alle tenten naar binnen gelopen voor een donatie.
Elke tent waar de kids naar binnen gingen was de donatiebus weer iets waarder geworden, iedereen doneerde wat.

Na de kinderloop zijn we bij de tent gebleven om de andere te supporten en Duncan is diverse andere leuke dingen gaan doen, zoals schilderen.

Aan het einde van de dag moesten alle lopers voor het grote podium komen en werd de afsluiting aan gekondigd. Na het aftellen en het einde van de Samenloop werden diverse mensen bedankt, en werd het bedrag bekend gemaakt wat er is opgehaald door iedereen. Er is € 80.000 opgehaald voor het onderzoek naar die verschrikkelijk gemene ziekte.

Na afloop zijn Duncan en Mama iedereen gaan bedanken en gedag gaan zeggen, want Duncan en Mama gingen naar de verjaardag van Duncan zijn Oom Marcel. Papa die ging nog helpen met alles opruimen, en kwam daarna ook naar de verjaardag toe.

Duncan en zijn Mama en Papa willen iedereen heel hartelijk bedanken die hebben meegeholpen om deze Samenloop voor HOOP tot een succes te maken, en een succes is het geworden!
Het bedrag wat het Team VRIENDEN VAN RINIE & DUNCAN hebben opgehaald wordt later deze week bekend gemaakt, dus dat houd iedereen nog te goed.

Duncan heeft het op de verjaardag lekker naar zijn zin gehad, en hij was later in de middag lekker bezig op de draaitafel van zijn neef Joey.

Thuisgekomen hebben Papa en Mama eerst de auto uitgeladen, en daarna mocht Duncan lekker even voorin zitten als Papa de auto gaat parkeren.
Duncan heeft thuis eerst nog heel even op de tablet wat zitten doen, en daarna zijn we lekker naar boven gegaan.

Toen Duncan lekker was omgekleed is hij lekker gaan liggen op bed, en Papa is ook lekker gaan liggen. Wie er als eerste in slaap is gevallen is niet geheel duidelijk, maar ze zijn beide de volgende ochtend weer lekker uitgerust wakker geworden.


[ 1 commentaar ] ( 469 bekeken )
De Samenloop voor HOOP. 
Duncan heeft lekker geslapen vannacht, en was weer lekker vroeg wakker geworden.

Als Duncan lekker wakker is wil hij lekker gaan spelen in zijn kamer, om later weer lekker in de slaapkamer verder te spelen.

Papa en Mama moeten een beetje opschieten, want Papa moet om 10 uur gaan helpen met opbouwen van de stand op De Samenloop voor HOOP.
Als Papa hard bezig is in het park komt Marcel de taart van banketbakkerij De Vries brengen, deze mag heel even bij de slager in de koeling worden gezet.

Duncan en Mama gaan ook nog even boodschappen doen, zo rond lunchtijd komt Papa even thuis en eet even een broodje. En na het pakken van wat spullen gaat Papa weer verder in het park, alles is bijna klaar.

Alles is op tijd klaar, en Duncan en Mama komen rond een uur of een aan in het Park. En dan begint om 14 uur de openingsceremonie.

Alle aanwezige Teamleden staan bij elkaar tijdens de openingsceremonie, en na de openingsceremonie is het de eer aan de Ereleden.

Duncan mag de openingsronde lopen samen met Mama, Papa en Lenie, en na de eerste ronde sluiten alle aanwezige Teamleden aan om de volgende ronde te lopen. Na deze ronde nemen de lopers welke aan de beurt zijn het over, en dan gaat Papa de taart halen.

De taart smaakt lekker en Duncan is weer lekker aan het spelen p het veld met zijn neven Joey en Robbie en de aanwezige vriendjes.
Duncan heeft het heerlijk naar zijn zin in het park.

Dan komt er iemand van de organisatie naar Duncan toe, en daar krijgt hij een tas met leuke dingen van. Ook moet Duncan even samen met Papa het park uit, want daar staan twee mensen die belangeloos diverse mensen meenemen voor een rondje rijden in een aantal snelle en mooie Amerikaanse auto's. Duncan mag kiezen en hij kiest voor de blauwe auto, het is de aller eerste Chevrolet Camaro. Als de bestuurder voor de eerste maal flink gast geeft dan verschijnt er op Duncan zijn gezicht een glimlach van oor tot oor.

Als we weer terug zijn in het park dan gaat Duncan weer verder spelen en ravotten. In het begin van de avond zegt Duncan tegen Mama dat hij moe is, en Duncan, Papa en Mama gaan richting huis.

Thuis kijkt Duncan nog even op de tablet en gaat daarna lekker richting de slaapkamer. Mama legt Duncan lekker op bed en loopt heel even naar zolder voor de was, en als ze twee minuten later weer in de slaapkamer komt slaapt Duncan al weer heerlijk.

Duncan is na een "mooie" en zeer drukke dag lekker in slaap gevallen.[ voeg commentaar toe ] ( 409 bekeken )
Nieuwe huisdieren erbij. 
Duncan heeft weer lekker geslapen afgelopen nacht, en hij was weer lekker bijtijds wakker.

Als Duncan vind dat Papa ook wakker moet worden, maakt hij hem heerlijk lekker rustig wakker zoals alleen Duncan het zou kunnen doen.
Duncan wil lekker in zijn kamer spelen, en even later komt hij lekker in de slaapkamer tv kijken.

Als we naar beneden gaan wil Duncan lekker op de bank tv kijken, en als Mama boodschappen gaat doen wil Duncan mee.

Als Duncan en Mama weer terug komen van de boodschappen roept Duncan luidkeels dat Papa moet komen kijken. Duncan een zeer mooi cadeau bij zich, een schaalmodel van een raceauto van Le Mans met een mooie poster.
Deze heeft hij gekregen van de slager, die is naar de 24 uurs race van Le Mans geweest. Duncan is Superblij met de auto, en Papa moet hem meteen uit de doos halen. En Duncan mag er mee spelen, maar wel heel voorzichtig van Papa.

In de middag is Duncan een beetje opgewonden, want hij mag 2 cavia's uitzoeken. We gaan naar de knaagdierenopvang "Het Knagertje" en als we aankomen lopen er een aantal leuke en lieve konijntjes buiten.
We moeten oppassen dat de konijntjes niet ontsnappen als we naar binnen gaan. En als we binnen krijgen we twee cavia koppeltjes te zien, en Duncan mag uitzoeken. Er zitten twee egaal donker gekleurde, en twee gevlekte cavia's. Duncan kiest de gevlekte cavia's uit, en hij noemt de direct Knabbel en Babbel.

Knabbel en Babbel gaan samen een reismandje in, en mama regelt de administratie. Dan gaan we naar huis, en Duncan is superblij met zijn eigen nieuwe huisdieren.

Thuisgekomen maken Papa en Mama snel de kooi in orde waar ze in mogen.
We laten Knabbel en Babbel lekker zitten, want ze moeten natuurlijk ook wennen aan hun nieuwe huis.

De rest van de middag kijkt Duncan lekker tv, en als het tijd is om naar bed te gaan wil Duncan de tablet mee. Duncan mag van Mama de tablet meenemen, zodat hij een spelletje kan doen en lekker filmpjes kijken. Dan als Duncan moe is legt hij de tablet weg, en hij valt zeer snel lekker in slaap.


Morgen gaat een mooie en emotionele dag worden, want om 14 uur gaat de Samenloop voor HOOP van start, en Duncan loopt (rijd) de eerste ronde mee.


[ voeg commentaar toe ] ( 88 bekeken )
De fotoshoot. 
Duncan heeft een rustige nacht gehad en heeft lekker geslapen, wel was hij weer lekker vroeg wakker.

Na eerst tv in bed te hebben gekeken, wilde hij lekker in zijn kamertje spelen. Na een half uurtje kwam Duncan weer lekker terug naar de slaapkamer om nog lekker even tv te kijken.

Als we beneden zijn wil Duncan een spelletje op de tablet doen, en dit blijft hij afgewisseld met wat filmpjes kijken op YouTube tussendoor lekker lang doen.
De hele dag verloop lekker rustig en Duncan vermaakt zich lekker.

Na het avond eten moeten we met zijn drietjes naar het Hofpark voor een fotoshoot voor de Samenloop voor Hoop van aankomend weekend.
Als we aankomen in het park moeten we even wachten op de andere mensen om wie het gaat in het Team, en de fotograaf.

De fotograaf vraag aan de mensen die het podium opbouwen of ze iets kunnen regelen, zodat de fotograaf wat hoger kan staan. Dit is binnen de kortste keren geregeld, en dan kunnen we met de fotoshoot beginnen.
Er worden een heleboel foto's gemaakt zodat de de mooiste eruit kunnen zoeken, en na ongeveer een half uurtje zit het zware werk er weer op.

De fotograaf verteld dat er in de krant van vrijdag een stuk komt de staan over de Samenloop voor Hoop, en dan staat er een mooie foto bij van het Team VRIENDEN VAN RINIE & DUNCAN.

Na de fotoshoot gaan we weer lekker naar huis, waar Duncan lekker een beetje ondeugend gaat doen. Duncan heeft het lekker naar zijn zin.
Maar zo rond de klok van half negen is Duncan moe, en zijn oogjes vallen bijna dicht.

We gaan lekker naar de slaapkamer en kleden Duncan om, en leggen hem op bed. Duncan gaat lekker liggen en valt lekker snel in slaap.


[ voeg commentaar toe ] ( 386 bekeken )
Een bezoek aan het PMC. 
Duncan heeft ondanks de warmte best lekker geslapen, hij was lekker vroeg wakker en wilde meteen in zijn kamertje spelen.

Na een tijdje lekker spelen, wilde Duncan in de slaapkamer nog lekker even tv kijken. Dan gaan we lekker naar beneden, en Duncan gaat dan lekker met zijn treintjes spelen.

Zo rond half elf maken we ons klaar om de deur uit te gaan richting het PMC. Vlak voor dat we in het PMC aankomen moet Duncan ineens overgeven, en zijn sonde komt ook uit zijn neus. Mama is gelukkig op tijd met een emmertje, en ze trekt de sonde helemaal uit Duncan zijn neus. Als we op de parkeerplaats aankomen gaat het weer met Duncan, Papa haalt nog wel de sonde uit de pleisters op zijn wang en koppelt alles af.

We zijn in het PMC voor de controle van Duncan zijn bloedwaarden.
Nadat ze bloed hebben afgenomen, krijgt Duncan eerst een nieuwe pleister over zijn Hickmanlijn. Als dit is gebeurd moet er bij Duncan weer een nieuwe sonde worden ingebracht, en dit gaat niet zonder slag of stoot. Duncan heeft het niet naar zijn zin en schreeuwt het uit, maar dan zit de sonde er al weer in. Dan is alles gedaan wat er moest gebeuren, en dan moeten we nog ongeveer een minuutje of 10 wachten voor overleg met de Oncoloog.

Na even te hebben gewacht zijn we aan de beurt, en het eerste wat de Oncoloog vraagt aan Duncan hoe het in Villa Pardoes was. Duncan gaf goed antwoord en zat lekker op zijn praatstoel.
Wij kregen de uitslagen van de bloedwaarden, en alles is in orde. Zelfs de bloedplaatjes zijn erg hoog, en dit was niet verwacht. Het lage moment hebben we dus gelukkig zonder problemen gemist.

De Oncoloog wil Duncan ook nog even bekijken, beluisteren en voelen, ze hoort of ziet geen andere dingen die er eerder niet waren.
Wij krijgen te horen dat we verdergaan met de Temozolomide, en dat de kunnen gaan stoppen met de Ciprofloxacine en de Trisporal.
De Ciprofloxacine en de Trisporal worden vervangen voor Bactrimel.

Als we klaar zijn moeten we nog even langs de apotheek, daarna eten we nog wat in het restaurant en gaan dan weer op huis aan.

De reis naar huis verloopt rustig, en als we thuis komen sluiten we de sondevoeding weer aan bij Duncan. Duncan vermaakt zich lekker met zijn treintjes en de tablet.

In het begin van de avond wil Duncan op zolder met de treinen spelen, en Papa zet maar even een ventilator neer (want het is er best wel een beetje warm). Duncan is weer lekker aan het rijden met diverse treinen, en na een half uurtje vindt hij het wel weer genoeg.

We gaan naar beneden, en kleden Duncan lekker om zodat hij lekker zijn bed in kan. Duncan kijkt nog lekker even wat tv, en het duurt even door de warmte voordat Duncan lekker in slaap valt.

[ voeg commentaar toe ] ( 391 bekeken )
Weer terug naar huis toe. 
Duncan heeft rustig en lekker geslapen afgelopen nacht, en hij werd zo ongeveer half acht wakker.

Mama was al wakker, en dus heeft Duncan Papa rustig wakker gemaakt.
Als we alle drie zijn aangekleed, gaan we naar de ontbijtzaal toe om lekker te ontbijten.
Duncan hoeft geen ontbijt, en hebben we de tablet even meegenomen zodat hij zich niet gaat vervelen.

Na het eten gaan we weer naar de kamer om alle spullen te pakken, en de auto in te laden. Daarna is het even uitchecken en zeggen we gedag, en stappen de auto in. Papa zet lekker even een filmpje van Thomas de Stoomlocomotief aan voor Duncan.

De terugreis gaat lekker rustig en zonder problemen.
Als we thuiskomen is Duncan weer blij om de kat Ernie te zien, en hij gaat lekker op de bank zitten.

Duncan wil de tablet en gaat lekker even een spelletje doen als Papa en Mama alles weer opruimen. Daarna gaat Mama samen met Duncan boodschappen doen, en Duncan wil bloemkool eten.

Als Mama de bloemkool lekker heeft gekookt en het balletje gehakt lekker heeft gebraden krijgt Duncan ook lekker een bordje.
Duncan eet hier een beetje van, en nar een paar happen heeft hij weer genoeg.

Na het eten wil Duncan wel een ijsje, Papa pakt een lekker ijsje voor Duncan en geeft de kat ook een ijsje (ijsklontjes in een bekje).
Duncan vind zijn ijsje lekker en Ernie vindt zijn ijsje ook lekker.

Duncan kijkt na het eten lekker nog even naar Tom & Jerry op tv, en gaat daarna ook nog lekker even spelen. Dan geeft Duncan aan dat hij een beetje moe is en dat hij naar boven wil.

We frissen Duncan na deze warme dag een beetje extra op, en daarna gaat Duncan lekker op bed liggen.

Duncan ligt lekker even tv te kijken, en niet veel later ligt hij heerlijk te slapen.
[ voeg commentaar toe ] ( 335 bekeken )
Een dag naar Wildlands Adventure Zoo Emmen. 
Duncan heeft heerlijk geslapen en werd als laatste wakker.
Na het wakker worden lekker ontbijten in de ontbijtzaal, en daarna ons zelf gereed maken voor een hete dag in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

De Stichting Kanjer Wens heeft alles perfect geregeld. Het hotel Ten Cate is top, en de kaarten voor Wildlands zijn ook geregeld en we hebben ook nog een kaart voor wat versnaperingen te halen gekregen.

We hebben werkelijk niets te klagen, nou ja niets te klagen . . .
De temperatuur is vandaag wel erg hoog, en de zon voel je lekker branden.

Na 10 minuten lopen kwamen we om 10 uur aan bij Wildlands, na het scannen van de kaarten mochten we naar binnen.
We hebben de hele dag genoten van wat we allemaal hebben gezien, en hebben gedaan.

De Safari leek net echt met de wilde dieren en deze extreem hoge temperatuur, maar dat maakt het toch ook wel weer leuk.

Rond 15 uur zijn we weer terug gelopen naar het hotel, waar we lekker even gingen relaxen op de kamer met de airco aan. En tijdens het relaxen even heerlijk een middagdutje gedaan met zijn drietjes.

Tegen etenstijd zijn we lekker naar beneden gegaan naar het restaurant, en kregen we een mooi plekje buiten in de schaduw aangeboden. We hebben weer heerlijk zitten genieten van het eten, en Duncan kreeg weer een uitnodiging om een lekker toetje te maken.
Duncan zei wel, dan gaat Papa hem opeten want ik hoef toch geen toetje.

De ober kwam Duncan halen en daar ging hij mee, richting de keuken.
Daan aangekomen werd hij verwelkomd door de Chef en de andere koks.
Duncan mocht weer een heerlijk toetje maken, als eerste gingen de aardbeien in een schaal. Daarna wat druiven erbij, dan ging er ook nog een paar appelbolletjes in. En daarna een lekkere berg verse slagroom met een grote bol vanille ijs. De kok vroeg ook moet er nog een koekje op, en Duncan pakte de grootste en zetten die in het toetje.

Duncan kwam met de Kok en de Ober terug lopen naar de tafel en daar zette hij het toetje neer op tafel. De Ober liep even weg om wat te halen, en toen hij terug kwam vertelde hij Duncan dat hij iets voor hem had.

De Ober had een Certificaat voor Duncan, Duncan kreeg na twee dagen een toetje maken het Certificaat "Chef Toetje" uitgereikt. Duncan vond dit erg leuk, en hij was er stiekem toch ook wel trots op.

Als we klaar zijn met eten gaan we op weg naar de kamer, en onderweg komen we de eigenaar Hans ten Cate tegen, en hij vraagt of alles naar wens is gegaan. We vertellen dat alles Top is geregeld, en dan ziet hij het Certificaat, en dan wil hij op de foto.
Duncan, Mama, Papa en de eigenaar worden samen met het Certificaat op de foto gezet. De eigenaar is er blij mee dat alles naar wens is, en wenst ons nog een fijne avond.

Op de kamer aangekomen trekken we gelijk even iets makkelijks aan, en Duncan wil nog lekker een filmpje kijken.
Tijdens het kijken naar de film valt Duncan al weer lekker in slaap.

Nog lekker in nachtje slapen in het hotel voor dat we morgen weer naar huis toe gaan.[ voeg commentaar toe ] ( 105 bekeken )
Op weg naar Emmen. 
Duncan heeft weer lekker geslapen afgelopen nacht, hij was wel weer lekker vroeg wakker vandaag.

Toen Duncan goed wakker was geworden kon hij niet wachten om een leuk Vaderdag cadeau te geven aan Papa, Papa moest alleen nog even wakker worden gemaakt door Duncan.

Duncan heeft met Mama een leuk spaarpotje (voor leuke Papa dingen te doen) en een beker gekocht, en Papa vond het leuk wat hij kreeg.

Hierna lekker nog even rustig aan liggen chillen in bed, en Duncan heeft lekker tv zitten kijken, hierna wilde Duncan lekker in zijn kamer spelen.

Na een half uurtje in zijn kamer te hebben gespeeld wil Duncan naar beneden, waar hij meteen met zijn treintjes gaat spelen.

Zo rond een uur in de middag hebben Papa en Mama de auto weer ingepakt, en stappen we in. We hebben van de Stichting Kanjer Wens namelijk een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen inclusief twee overnachtingen cadeau gekregen.

Onderweg is Duncan lekker in slaap gevallen in de auto, en na een lange reis komen we eindelijk aan in Emmen. Duncan is ongeveer een klein uurtje voordat we aan zijn gekomen in Emmen wakker geworden, hij heeft het grootste gedeelte van de reis lekker liggen slapen. Duncan is dan ook lekker uitgerust als we er zijn.

Als we aankomen in het hotel worden we vriendelijk ontvangen, en krijgen we een mooie kamer. Papa gaat alles uit de auto pakken, en daarna gaat Mama alles even opruimen.

Zo rond half zes staat er een tafeltje klaar in het restaurant, maar aangezien het heerlijk weer is besluiten we om lekker buiten te gaan zitten.
We vragen aan Duncan wat hij wil eten, en we noemen alles op wat ze hebben. Duncan verteld dan dat hij frietjes met kipnuggets wil eten, maar als het voor hem staat wil hij toch niet. Duncan wordt een beetje verdrietig en zegt dat hij een pannenkoek wil eten, de ober komt er aan en die overlegt met Papa en Mama. De ober zegt dat het geen probleem is en dat ze Duncan graag een pannenkoek wil geven.

En even later krijgt Duncan een lekkere pannenkoek voorgeschoteld.
Duncan wil er een beetje stroop op, dus Papa doet dat even voor Duncan. Hij eet met smaakt een paar stukjes op en hoeft dan niet meer.

Als we klaar zijn met eten vraagt de ober of Duncan zo mee wil naar de keuken om een lekker toetje te maken, en dat wil hij wel.
Duncan maakt een toetje van aardbeienijs en wat fruit erdoor en met een lekkere berg slagroom er op. Duncan komt vol trots met de kok aanlopen, en het laatste stuk neemt hij het bord zelf mee om het op tafel te zetten.

Maar Duncan heeft geen trek in een toetje, maar Papa moet het opeten van Duncan. En voordat Papa het mag opeten moet Duncan alles eerst nog even door elkaar heen roeren. Als Duncan klaar is mag Papa eindelijk een het toetje beginnen, en het smaakte heerlijk.

Als we klaar zijn met eten gaan we weer naar de kamer, maar Duncan wil eerst nog even in de keuken gedag zeggen. Nadat we dit hebben gedaan gaan we eindelijk naar de kamer, we kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed.

Hij kijkt nog even naar de tv, en valt dan lekker in slaap.
Lekker slapen, en dan morgen lekker een dagje genieten in Wildlands.[ 1 commentaar ] ( 377 bekeken )
Een rustige warme dag. 
Duncan heeft vannacht weer lekker doorgeslapen, en hij is wel lekker vroeg wakker geworden.

Duncan was vlak voor zes uur wakker, en hij is lekker tv gaan kijken in bed. Na een uurtje tv kijken wilde Duncan naar zolder om daar even met de treinen te spelen.

Als Duncan weer klaar is met het spelen met de treinen op zolder wil hij naar beneden. In de woonkamer gaat hij weer lekker verder spelen met zijn houten treinbaan.

Duncan zegt dat als Mama boodschappen gaat doen dat hij mee wil, dus gaan ze even later gezellig met zijn tweetje de boodschappen halen.
Als ze later weer terug komen van de boodschappen gaat Duncan lekker op de bank zitten met de tablet, hij gaat Pokemons proberen te vangen.
En het lukt Duncan aardig om ze te vangen.

Duncan wil buiten in de tuin spelen op deze warme mooie dag, maar als mama Duncan wil insmeren wil hij niet. Duncan weet niet goed wat hij moet doen, hij heeft het warm. En zo gaat het een beetje de hele middag door, Duncan heeft het erg warm met deze temperaturen en zit niet geheel lekker in zijn vel. In de middag zegt Duncan ook dat hij moe is en lekker op de bank wil liggen, maar even in slaap vallen doet hij niet.

Vroeg in de avond zegt Duncan dat hij naar boven wil om te gaan slapen, maar het is nog een beetje te vroeg om echt te gaan slapen. We rekken het een beetje, maar als het Duncan echt een beetje te veel wordt gaan we naar de slaapkamer.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, en niet veel later slaapt hij heerlijk.
Het wordt een warme, maar hopelijk een rustige nacht.


[ voeg commentaar toe ] ( 448 bekeken )
Na een hele leuke week weer naar huis. 
Duncan heeft weer heerlijk geslapen, en moest vandaag vroeg wakker worden.

Op Duncan zijn knie zit een grote blauwe plek van de valpartij met de fiets gisteren, maar Duncan klaagt er niet over (wat een bikkel he).

We moeten vandaag vroeg ons bed uit, omdat we op tijd klaar moeten zijn om weer richting huis te vertrekken.

Het weekje in Villa Pardoes zit er jammer genoeg weer op, Duncan wil het liefst blijven en wil dus niet naar huis. Maar we leggen uit dat er vanmiddag weer een heel erg ziek kindje samen met zijn Familie hier mag logeren.

Dan gaan we met zijn allen de auto inladen, en deze zit dan ook weer zo vol. Hierna is het weer met alle Families verzamelen in de picknickplaats, waar iedereen wat te drinken krijgt aangeboden.
Een van de mensen van Villa Pardoes houd een korte toespraak, en vraagt of iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad. Ze krijgt enkel positieve reacties.

Dan worden er nog tasjes uitgedeeld, voor ieder gezin een tasje. Er zit wat speelgoed en wat te snoepen in het tasje, en de inhoud is door diverse bedrijven gesponsord. Dan wordt gevraagd of we naar buiten gaan en of iedereen voor de ingang wil gaan staan, voor een groepsfoto.

Na de groepsfoto is het tijd om gedag te zeggen, en in de auto te stappen. Op dat moment is de terugreis begonnen. We rijden rustig op ons gemak naar huis, en Duncan blijft in de auto lekker wakker en vrolijk.

Thuis aangekomen is Duncan weer heel erg blij als hij zijn lieve kat Ernie weer ziet, en Ernie is ook weer blij dat wij er zijn.
Duncan wil gelijk met zijn treinbaan gaan spelen, maar hij moet even wachten totdat alles een beetje is opgeruimd.

Als alles een beetje is opgeruimd gaat Duncan weer leuk een treinbaan maken, om even later lekker met de tablet op de bank te zitten.

Vroeg in de avond komt Duncan lekker bij Papa op de bank zitten, en niet heel veel later valt hij lekker in slaap.
Een uurtje later maken we Duncan een beetje wakker zodat we hem boven lekker in bed kunnen leggen.

We kleden Duncan om en leggen hem lekker weer in zijn eigen bed, en binnen vijf minuutjes ligt Duncan weer lekker te slapen.


[ 1 commentaar ] ( 371 bekeken )
De laatste dag in Villa Pardoes. 
Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij was weer lekker vroeg wakker.

Duncan heeft in de ochtend eerst lekker in het huisje gespeeld. Later in de ochtend zijn we eindelijk weer lekker bijna met zijn allen naar de Efteling gegaan, bijna want Silvester is niet lekker en blijft in het huisje.

Toen we eindelijk na een wandeling van wel twee minuten weer in de Efteling aankwamen wilde Duncan meteen weer naar Jokie & Jet, daar zijn we weer op zoek gegaan naar een pop met vijf vingers. Alle poppen hebben namelijk 4 vingers en ze zeggen dat er eentje staat met vijf vingers.
We hebben goed gekeken, en gezocht maar de pop met vijf vingers hebben we allemaal weer niet kunnen vinden.

We zijn in nog meer leuke dingen geweest, en Duncan heeft ook nog een knuffel gekocht voor zijn zieke Oom.
Later in de middag vind Duncan het wel genoeg en hij is moe en wil terug naar het huisje. We lopen terug en bij aankomst geeft Duncan het cadeautje aan Silvester. Deze pakt het uit en ziet een grote knuffel Jet, zijn Oom is hier wel erg blij mee dat Duncan deze knuffel voor hem heeft gekocht.

Duncan is moe en hij gaat heel even zitten op de bank, om even later toch weer lekker te gaan spelen. Duncan houd het lekker vol om niet te gaan slapen. Als iedereen lekker gaat eten zit Duncan binnen lekker op de tablet te kijken. Duncan wil fietsen, maar dat kan niet want wij willen dat er iemand bij is. Neef Robin heeft tussen het eten door even tijd om Duncan te helpen, en dan gebeurt er wat. Duncan stuurt heel scherp waardoor de fiets omvalt, en Robin kan Duncan nog een beetje op tijd pakken. Maar Duncan heeft toch wel au aan zijn knie, en even later zit er ook een grote blauwe plek op zijn knie.

Maar Duncan is niet alleen een Kanjer, hij is ook een Bikkel. Hij heeft namelijk bijna niet gehuild toen hij was gevallen met de fiets.

Iets later is Duncan lekker met Robin in de Villa aan het spelen, en dan komt Lenie langs met de was. Robin heeft net de treinbaan in elkaar gezet, en dan loopt Duncan mee terug met Lenie naar het huisje.

Duncan komt binnen en roept "Het is tijd voor bed", en hij loopt gelijk naar de slaapkamer.
Duncan is moe en wil lekker gaan slapen. We kleden Duncan om en leggen hem lekker in bed, waar hij lekker snel in slaap valt.

Nu nog een laatste nachtje slapen in Villa Pardoes, en dan gaan we na een heel erg leuke week jammer genoeg weer naar huis toe.


[ voeg commentaar toe ] ( 403 bekeken )
Ziekenhuisvriendje Bjorn komt op bezoek. 
Duncan heeft vannacht heerlijk geslapen, hij is vanochtend vroeg wel even een paar keer wakker geweest maar is toch weer lekker verder gaan slapen.

Duncan werd pas om half negen wakker, hij heeft dus lekker een beetje uitgeslapen. Na het wakker worden is Duncan lekker gaan spelen in de kamer. Dan wordt er aangebeld, er staat een vrijwilliger voor de deur welke vraagt of de fotograaf al om 10 uur terecht kan bij ons.

Dat wordt dus even opschieten voor een aantal van ons, en vlak voor 10 uur staat de fotograaf voor de deur. We lopen mee en er worden een heleboel foto's gemaakt van ons allemaal.

Als de fotograaf een iets meer als een half uurtje bezig is op diverse locaties in en om Villa Pardoes vind Duncan het wel genoeg. Dan bedanken we de fotograaf en gaan weer naar ons huisje. We pakken de boodschappentas en gaan even boodschappen doen, en hierna eten we lekker even een broodje.

Na het eten wil Duncan naar de Efteling, maar Mama en Papa zeggen dat we wat later gaan omdat Bjorn, Nikky en hun Papa en Mama op bezoek komen vanmiddag. Duncan gaat dan maar even in de villa spelen met de trein en de Hotwheels. Om 3 uur komen ze aan en Duncan verwelkomt de Familie, en even snel laten we het huisje zien en dan is het gezellig met zijn allen naar de Efteling.

Als eerste willen Bjorn en Duncan in Jokie & Jet, en omdat het rustig is mogen beide Families via de invalideningang naar binnen.
Na Jokie & Jet gaan we naar de show van Raveleijn. Iedereen zit te genieten van een mooie show met stoere ridders, dan is het even tijd om een ijsje te eten.
Na het ijsje gaan we naar de Polka Marina, en Robin en Niky gaan heel stoer naar de Python. Hierna zijn Duncan en Bjorn best wel een beetje moe, en we besluiten om weer terug te gaan naar het huisje.

Weer bij het huisje gekomen gaan de kinderen lekker buiten spelen, en ze hebben de grootste lol samen. Dan is het nog lekker even gezellig samen buiten eten, en na het eten moeten Bjorn en Nikky weer naar huis. Want het is natuurlijk weer een schooldag voor Nikky.
We gaan richting parkeerplaats en Duncan mag ook mee, en dan zeggen we elkaar gedag en zwaaien Bjorn en zijn Familie uit.

Als we weer terug zijn in het huisje wil Duncan eerst lekker op de tablet kijken, en daarna wil hij een film van Thomas kijken. Tijdens het kijken van deze film valt Duncan lekker in slaap op de bank.

Later op de avond leggen we Duncan lekker in zijn bed, en hij slaapt weer lekker snel verder.[ voeg commentaar toe ] ( 358 bekeken )
Een nat pak. 
Duncan heeft gelukkig weer een goede nacht achter de rug, hij is ongeveer half acht pas wakker geworden.

Als Duncan wakker is is hij gelijk wee lekker vrolijk, en we doen lekker een beetje rustig aan. Om half tien gaan we op weg naar de auto, om naar een manege te rijden. Duncan mag om 10 uur lekker even gaan paardrijden, en dat vind hij erg leuk.

Als we aankomen bij de manege ziet Duncan twee paardjes staan, de een was een oude oma en de andere was volgens de dame een ondeugende jongen.
Duncan koos voor het kleinste paardje, en dat was de ondeugende jongen.

Duncan heeft eerst in de bak een paar rondjes gereden, en toen zijn ze lekker even buiten om het gebouw heen gereden. Na afloop mocht Duncan nog 2 wortels een het paard geven, en kreeg hij een mooie prijs. Duncan kreeg de Villa Pardoes Concours medaille, en daar is hij erg trots op.

Dan is het paardrijden afgelopen en gaan we weer op weg terug, onderweg even boodschappen gedaan en toen door naar Villa Pardoes.
Na het opruimen van alles en wat drinken gaan we weer gezellig naar de Efteling.

Duncan wil als eerste in Jokie & Jet, en we moeten weer even wachten voordat we naar binnen mogen. Duncan heeft het weer naar zijn zin, na Jokie & Jet hebben we nog lekker poffertjes gegeten.
Toen zag Mama dat het niet zo erg druk was bij de Piraña, en besloten werd dat we in de rij zouden gaan staan.

Na een wachttijd van ongeveer een minuut of tien konden we in een bootje instappen. Iedereen heeft er zin in en de rit begint, na enkele tellen komt er af en toe een spetter naar binnen. Halverwege de rit gaat het bootje richting een flinke golf, welke dan ook tegen het bootje op beukt. De golf slaat over de rand en over de boot heen, en bijna iedereen heeft een flink nat pak.

Alleen Silvester ontkomt een beetje aan de vloedgolf, en hij is maar een beetje nat. Duncan vind het gelijk niet leuk meer, en begint een beetje te huilen. Papa zit naast Duncan en gaat hem direct troosten, de rest zegt ook tegen Duncan dat het niet zo heel erg is.

We kunnen niet met een flink nat pak in de Efteling blijven lopen, en dus gaan we maar terug naar het huisje om iets droogs aan te doen.
Kleding wordt gelijk gewassen en de schoenen worden buiten in de zon te drogen gezet.

Even later in de middag is Duncan moe, en hij gaat lekker even op bed liggen. Als Duncan lekker ligt valt hij lekker snel in slaap, en pas een tijd later wordt hij weer wakker.

Duncan heeft weer lekker geslapen, en hij wil in de villa met het treintje spelen en met de Hotwheels racebaan welke aanwezig zijn.
Hij vermaakt zich lekker.

Dan is het tijd om te eten, en Duncan wil natuurlijk niets eten. Duncan zegt zelfs voor het eerst dat het eten (spaghetti) wat is klaargemaakt stinkt, en hij gaat dan ook ergens anders zitten.

Na het eten wil Duncan lekker gaan fietsen en Robin gaat mee om Duncan af en toe een beetje te helpen. Maar dan glit Duncan het ineens uit, zijn voet is van de trapper geschoten en in het wiel terecht gekomen.
Duncan wordt gelijk opgetild door Robin en meegenomen naar het huis, Papa loopt naar Robin toe en neemt Duncan over. Papa loopt direct door naar binnen en zet Duncan op de aanrecht met zijn voet in de gootsteen. Papa zet de kraan aan en zet deze op Duncan zijn voet, Duncan vind dit niet leuk. Iedereen zegt tegen Duncan dat het wel heel erg goed is, en Duncan blijft zitten. Na 5 minuten met koud water gaat Papa de voet van Duncan bekijken en buigt hem langzaam alle kanten op om te kijken of Duncan ergens pijn heeft. Duncan zegt niets en Papa vraagt of Duncan nog ergens au bij zijn voet heeft, Duncan zegt gelukkig nee.

Hierna gaat Duncan weer lekker even spelen tot een uur of half acht, en dan zegt Duncan dat hij moe is en lekker wil gaan slapen.
We kleden Duncan om en leggen hem lekker op bed, en Duncan valt weer lekker snel in slaap.
[ voeg commentaar toe ] ( 349 bekeken )
Het gaat weer beter. 
Duncan heeft een beetje onrustig geslapen, in het begin van de nacht lag Duncan te draaien. Duncan gaan dan ineens zitten in zijn bed en spontaan moet hij een beetje overgeven. Duncan is gelukkig niet vies, maar zijn kussen wel.

Na dit te hebben opgeruimd, valt Duncan eigenlijk direct weer in slaap. De pomp van de sondevoeding gaat in de loop van de nacht ook nog eens een paar keer piepen omdat er een slangetje dubbel zit, en Papa wordt hierdoor een beetje rot wakker.

Rond half acht wordt Duncan wakker, en hij is een beetje vrolijker dan gisteren. Duncan wil nog lekker even op de bank hangen, waarschijnlijk om een beetje goed wakker te worden.

Om 10 uur is er een gezamenlijk ontbijt op de Picknickplaats in Villa Pardoes. We gaan hier gezellig ontbijten, en Duncan gaat lekker spelen.
Even later komt Duncan toch aan tafel, maar hij wil niets eten.

Als we met het ontbijt klaar zijn gaan we lekker weer naar de Efteling. Het is veel rustiger dan de eerste twee dagen, en dat is best lekker. Duncan is in veel attracties geweest, en heeft het lekker naar zijn zin gehad. Hij is zelfs in de Bobsleebaan geweest, en dat vond Duncan weer helemaal gaaf.

Duncan wilde ook nog een keertje in Jokie & Jet, en toen zijn Papa, Sil en Robin naar de Baron 1898 gegaan. Later zijn we elkaar weer tegengekomen bij het station van de Stoomtrein.

Halverwege de middag is Duncan een beetje moe, maar voordat hij naar huis gaat wil hij nog een keertje in Jokie & Jet. Hierna zijn we lekker naar huis gegaan, en als we thuis zijn gaat Duncan lekker zelf op bed liggen en gaat lekker een tukkie doen.

Na een late en lange middag dut word Duncan weer wakker, dan moet hij eerst weer even bijkomen. Als Duncan goed wakker is maken we ons op en in Waalwijk even een hapje te gaan eten. Duncan hoeft niet te eten, hij wil alleen een glaasje water.

Na het eten gaan we weer lekker naar het huis, en dan blijft Duncan nog lekker even wakker. Dan loopt Duncan rustig weg, en hij blijft heel stil. Hij is lekker op bed gaan liggen, en wil lekker slapen.

Als Duncan iedereen welterusten heeft gezegd, gaat hij weer lekker snel zijn bed in. Duncan is moe en hij valt lekker snel in slaap.

Vandaag was Duncan vrolijker, en hij zat ook beter in zijn velletje dan gisteren. Duncan zal zeer waarschijnlijk wel een beetje last hebben gehad van de flinke warmte.

We hopen weer op een rustige en goede nacht, en morgen weer een leuke en mooie dag.[ voeg commentaar toe ] ( 357 bekeken )
Een hele warme en mindere dag. 
Duncan heeft een rustige nacht gehad en hij heeft lekker geslapen. Om half zeven is hij weer wakker geworden, en dit maal maakte hij Papa als eerste wakker.

Duncan wilde gelijk lekker naar de woonkamer, hij wilde lekker tv kijken. Na een kwartiertje wil Duncan de tablet al weer hebben, waar hij lekker een spelletje op gaat spelen.

Rond de klok van tien uur gaan we weer de deur uit richting de Efteling, en daar komen we al weer na twee minuten lopen aan. We gaan al eerste gezellig met zijn allen in de gondelbootjes, en Duncan heeft het naar zijn zin ondanks de warmte. Daarna willen er een aantal in de Pagode, en Duncan wil hier niet in. Hij wacht even in de schaduw met Mama en Lenie.

Als we ergens even wat gaan eten wil Duncan niets, en hij zegt dat hij naar huis wil. Mama vraagt aan Duncan of hij dan niet eerst lang een winkel wil, en dat wil hij wel. Duncan kiest een lief zacht knuffeltje uit, en hij is hier weer blij mee.

En dan wil Duncan weer teug naar het huis, hij heeft het niet meer naar zijn zin en hij is moe. Als we weer in het huis terug komen, wil Duncan even lekker een dutje doen en hij gaat even op bed liggen. Maar na 5 minuten is Duncan luidkeels aan het huilen, en hij laat zich een beetje moeilijk troosten. Na veel troosten en knuffelen wordt Duncan weer een beetje rustiger, en hij wil weer naar de kamer. Maar als Duncan weer in de kamer is gaat hij weer huilen.

Dit blijft zo een hele tijd doorgaan, en hij klaagt ook steeds over pijn in zijn buik. Doordat Duncan zich zo druk maakt moet hij overgeven, en Mama zet dan de sondevoeding even uit. Mama besluit om Duncan een paracetamol te geven en dan moet Papa bij hem komen, en dan valt Duncan eindelijk lekker in slaap.

Als Duncan na twee uurtjes slapen weer wakker wordt lijkt hij eerst vrolijk, maar dit is niet het geval. Duncan gaat verder waar hij was gebleven, Het lijkt er een beetje op dat hij zichzelf een beetje in de weg zit. Duncan weet niet goed wat hij wel en wat hij niet wil.

Lange tijd later ligt Duncan eindelijk weer lekker een beetje te slapen, en dan wordt hij wakker en roept om Papa. Als Papa aankomt bij Duncan zegt hij dat hij moet overgeven, en even later moeten we Duncan een beetje schoonmaken en het bed ook.

Papa troost Duncan, terwijl Mama en Lenie het bed schoonmaken. Als het weer gaat met Duncan, mag hij weer lekker gaan liggen en dan valt hij lekker op Papa zijn plekje in slaap.

Het is te hopen dat Duncan weer lekker doorslaapt en een rustige nacht heeft, en dat het morgen vele malen beter zal gaan dan vandaag.


[ voeg commentaar toe ] ( 370 bekeken )

<Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende> Laatste>>