De Opkikkerdag. 
Duncan heeft afgelopen nacht eindelijk weer eens lekker geslapen, hij moest vandaag wel vroeg wakker worden. Om half zes ging de wekker al af, want het was dus vroeg wakker worden voor de Opkikkerdag van de Stichting Opkikker.

Na het wakker worden heel even goed wakker worden en dan aankleden en naar beneden. Duncan is lekker op de bak gaan zitten en ging een spelletje op de tablet spelen.

Dan om acht uur gaan we de deur uit richting Center Parcs De Eemhof, waar de Opkikkerdag wordt gehouden. Als we daar aankomen parkeren we de auto, en lopen naar het restaurant waar we worden verwacht.

Bij binnenkomst in het restaurant wordt onze naam gevraagd, en wat voor entree we willen. Duncan wil een zacht applaus hebben, en zo doen alle vrijwilligers het ook. En wij krijgen vrijwilliger Janny, die het ons zo makkelijk en comfortabel mogelijk gaat maken.

Als alle gezinnen er zijn kan de echte Opkikkerdag van start gaan.
Als eerste mag Duncan cupcakes gaan versieren, en dit vind hij wel leuk om te doen. Als we klaar zijn worden de cupcakes ingepakt en onze namen op de zakjes geschreven.

Daarna moeten we een stukje lopen, en daar staan een paar echte Politieauto's met een paar echte agenten erbij. Duncan krijgt een rondleiding in het Politiebureau, en dan is het even in de Politieauto kijken. Bij terugkomst in het Politiebureau is het een rommeltje, er is ingebroken!

Dan wordt er aan Duncan gevraagd of hij wil meehelpen de boef "Snelle Marie" te vangen, en dat wil hij wel. Ze krijgen door dat boef Snelle Marie is gesignaleerd bij het zwembad met een radio. Duncan snel met de agenten in de Politieauto, en Duncan mag de zwaailichten aanzetten.
Via de meldkamer komen er steeds berichten binnen waar de boef Snelle Marie ongeveer is, en even later wordt er ook nog gezegd dat de vuurgevaarlijk is!

Dan mag Duncan ook eindelijk de sirene aanzetten (wat een lawaai zeg), en als we bijna in de buurt van Snelle Marie zijn moet de sirene weer uit. En dan ziet Duncan Snelle Marie lopen, de Politieauto stopt, en Duncan en de agenten stappen uit. Ze rennen achter boef Snelle Marie aan, en Duncan roept heel hard STOP POLITIE! Snelle Marie stopt en zegt dat ze de radio gevonden heeft, maar Duncan slaat haar snel in de boeien. In de bus en weer terug naar het bureau toe, daar aangekomen moet boef Snelle Marie worden verhoord. Maar Duncan is echt heel streng (pas maar op als hij later politieagent wordt), boef Snelle Marie moet 30 jaar de cel in. Ze mag alleen droog brood, en als ze lief is krijgt zo ook een glaasje water.
Duncan brengt Snelle Marie naar haar cel, en Duncan doet de deur hard dicht. Zo de inbraak is opgelost, en dan krijgt Duncan ook nog een mooi certificaat dat hij een goede Hulp Agent is geweest.

Dan is het lunchtijd, we gaan naar het restaurant waar iedereen gaat lunchen.

Na de lunch gaan we naar een tent waar roofvogels zitten.
De eigenaresse pakt eerst een klein uiltje, en Duncan vind haar mooi. Dan vraagt ze of hij haar ook even wil vasthouden, en dat wil hij wel.
Duncan krijgt de handschoen aan, en hij aait het uiltje zelfs even (hij is ook nergens bang voor). Dan is het de beurt aan de Amerikaanse Oehoe, en ook deze mag Duncan even op zijn hand houden (en ook deze durft hij gewoon te aaien). Dan barst er een flinke regenbui los, en we mogen even onder de tent schuilen. Als laatste vogel mag Duncan de Canadese Roodstaart Buizerd op zijn hand houden, en even later mag Papa ook even.

Als Dit weer klaar is gaan we naar het theater toe, en daar mag Duncan lekker meedoen met muziek maken en Mama en Papa moeten een dansje doen. Eerst even wat oefenen, en dan komt Kikker binnen. Dan begint de voorstelling, Duncan wil lekker bij Kikker op schoot zitten en Mama en Papa moeten dansen. Het wordt een leuk optreden, Duncan vind het leuk en Mama en Papa dansen goed.
we zeggen na afloop Kikker gedag, en wij gaan weer verder naar het volgende en laatste leuke ding.

Er staan een paar snelle auto's klaar, en als een vrijwilliger Duncan zijn schoenen ziet kan hij niet meer weigeren. Er staat namelijk ook een zeer mooie rode Ferrari klaar. Papa vraagt of Duncan dat alleen durft, en ook dat durft Duncan te doen. Duncan stapt en de mooiste auto de Ferrari, Mama mag meerijden met een Audi R8 en Papa met een Nissan 350Z. Het is jammer dat het gaat regenen, maar dan nog is de beleving erg mooi. Als we terug zijn vraagt Papa of Duncan het leuk vond, en met een grote smile steekt hij twee duimen de lucht in.

Hierna gaan we weer naar het restaurant toe, waar we nog lekker even wat kunnen drinken en dan ook nog even een hapje eten.
Dan is het tijd om alle vrijwilligers, en alle mensen die hebben meegeholpen een beetje in het zonnetje te zetten.

Duncan krijgt ook nog een mooie Kikker, en dan loopt Janny (onze vrijwilliger) nog helemaal mee naar de auto. Ze zwaait ons uit en we gaan weer op weg naar huis. Duncan valt binnen 5 minuten heerlijk in slaap, na een heerlijke dag.

Als we thuiskomen wordt Duncan heel even wakker, en we brengen hem gelijk maar naar boven. Als we Duncan hebben omgekleed leggen we hem lekker in bed. Duncan slaapt na een leuke en vermoeiende dag weer lekker snel.
Heerlijk lekker uitrusten van weer een mooie dag!


monique & jack Baartse 
Lieve Duncan,

Wat een belevenissen allemaal voor jou, echt SUPERGAAF.
Heerlijk dat je zo genoten hebt, een dag met een GOUDEN Randje:hartje:

Liefs van Monique & Jack XX

Commentaren 

Voeg Commentaar Toe

Vul onderstaand formulier in om je eigen commentaar toe te voegen.

Toevoegen Speciaal:


:ahh: :baby: :babyhuil: :babyknuf: :babydag: :babygr: :babyslaap: :bad: :badderen: :banana: :bananadance: :bignews: :bloos: :boodschap: :brancard: :bye: :byebye: :champagne: :cheer: :clap: :confetti: :crazy: :dokter: :dokter1: :dokter2: :dokter3: :douchen: :duim: :eten: :feest: :blauw: :rood: :fles: :friends: :gaap: :glimlach: :groepsdans: :happy: :hartje: :hosanna: :huilen: :humeur: :itsme: :ja: :kissing: :koninginnedag: :koud: :kus: :kwijl: :lachen: :licking: :lol: :lollegs: :mammaknuf: :nana: :notnormal: :ondeugend: :please: :popcorn: :schaaptel: :schateren: :shock: :slaapbank: :slapen: :zzz: :sleeping: :snif: :suf: :super: :superwink: :swing: :terminator: :threesome: :verdriet: :verjaardag: :verkouden: :verliefd: :vuurwerk: :wakkerworden: :wave: :wegen: :wekker: :welkomthuis: :winkelen: :ziek: :zielig: :zonnen: :bordjezwaai:

Bekijk Geuploade Afbeeldingen
Commentaren worden eerst gecontroleerd op dit Blog. Het commentaar moet eerst goedgekeurd worden door de Beheerder voordat het zichtbaar wordt op de site.