De slaapdokter. 
Duncan heeft een klein beetje onrustig geslapen.
Papa heeft gisteravond om middernacht de sondepomp van Duncan uitgezet, omdat Duncan nuchter moet blijven.

De wekker ging heel erg vroeg af, om 5 uur werden we wakker gemaakt door de wekker. Pffft dit is wel heel erg vroeg om wakker te worden hoor, maar gelijk het bed uit en de douche in.

We zijn al om half zeven 's morgens vroeg de deur uitgegaan op weg naar het PMC te Utrecht. We zijn ruim op tijd aangekomen in het PMC, waar we ons direct melden. We krijgen gelijk te horen dat er toch wel weer een stapel post op Duncan ligt te wachten.
De standaard controles worden gedaan, en er wordt ook weer bloed uit de lijn afgenomen. Ook moet Duncan in een potje plassen, dit wordt ook weer onderzocht. Duncan weet wat er gaat gebeuren, maar is toch best wel een beetje zenuwachtig voor alles.

Dan wordt het tijd om het jasje voor de OK aan te doen, we kleden Duncan om en hij gaat lekker in bed zitten met twee knuffeltjes.
Bij de OK aangekomen heeft Duncan al verteld dat Papa deze keer mee mag om hem weg te brengen naar de OK. Als we voor de OK aankomen ontmoeten we de Anesthesist, en deze maakt een grapje dat Dikkie Dik ook een haarnetje op moet. Papa pakt vlug een netje en draait deze zo in elkaar dat deze net over het hooft van Dikkie Dik past. De Anesthesist vindt dit goed gedaan en we mogen meelopen naar de OK, Duncan blijft rustig liggen in zijn bed. Papa moet Duncan uit zijn bed tillen en in de OK op de tafel neerleggen.

Duncan doet het allemaal weer heel erg goed, en als de Anesthesist iets in Duncan zijn lijn spuit valt Duncan heel snel in slaap.
Papa geeft Duncan nog heel snel een hele grote dikke knuffel, en dan moet Papa Duncan in goede handen achter laten.

Nu zijn ze bezig met Duncan om de neussonde en de Hickmanpleister te vervangen, tevens worden er ook een beenmergpunctie en een botbiopt gedaan in de heupen.

Na een lang half uur wachten krijgen we een telefoontje dat Duncan naar de uitslaapkamer is gegaan. Als Papa naar binnen loopt (Mama moet wachten in de wachtkamer), ligt Duncan een beetje te huilen in zijn bed. Hij heeft het even niet naar zijn zin, Papa gaat Duncan gelijk troosten. De dame die Duncan in de gaten moet houden vraagt of Duncan een ijsje wil en wat wil drinken, Duncan wil niks. Dan vraagt ze of Duncan een lieve knuffel wil, en ze komt er gelijk met twee aanlopen. Duncan kiest een lieve zachte pandabeer uit. Duncan blijft een beetje huilen, en er wordt besloten om Mama er ook maar even bij te halen.
Duncan wordt nu wat rustiger.

Dan mag Duncan eindelijk weer terug naar de afdeling toe.
Als we daar weer zijn dat zegt Papa dat hij even de rolstoel uit de auto gaat pakken, omdat we willen voorkomen dat Duncan pijn in zijn heupen gaat krijgen. Als Papa terug komt ligt er een grote doos op Duncan zijn bed, en Duncan wil deze uitpakken.
Duncan en Papa doen dit samen, en als de doos open is komen de kleuren Groen en Geel op je af. De doos zit vol met wel 4 verschillende shawls, 2 vlaggen, een mooie pet en natuurlijk Storky.
Duncan is gelijk blij met deze mooie doos.

Als Duncan zijn kleding weer aan heeft i het weer tijd om richting het UMC te gaan. Als we ons melden op de afdeling Nucleaire geneeskunde moeten we heel even wachten. En na heel even wachten mogen we meelopen. We gaan een kamer in waar Duncan weer een radioactief jodium krijgt toegediend t.b.v. de MIBG scan voor morgen.
Na deze inspuiting kunnen we zelf weer terug lopen richting het PMC.

En als we daar weer aankomen, kunnen we al onze spullen pakken en iedereen een goede dag toewensen.
We kunnen weer lekker naar huis, in de auto zit Duncan een beetje stilletjes voor zich uit te kijken.

Als we thuiskomen gaan we gelijk even boodschappen doen, eerst de bakker en dan de slager. De slager vraagt aan Duncan of hij lekker een plakje worst wil, maar voordat Papa kan vragen of dit wel een goed idee is op een nuchtere maag zit de eerste grote hap al in Duncan zijn mond. En het blijkt meteen dat het geen goed idee was, Papa vraagt aan de slager of hij een zakje heeft, want Duncan zit gelijk te spugen.

De worst en heel veel slijm komen er gelijk uit, en Duncan blijft dan kokhalzen. Papa ziet dat de neussonde niet meer door Duncan zijn keel zit, maar in zijn mond. Papa besluit direct om de neussonde gewoon uit Duncan zijn neus te trekken, en daarmee ook uit zijn mond en keel.
Het kokhalzen houd direct op. De slager vraagt direct of het zijn schuld is, en wij zeggen dat hij daar ook niet veel aan kan doen.
Als Duncan weer rustig is gaan we weer lekker naar huis.

Thuis aangekomen wil Duncan lekker spelen in de kamer.
Dan halverwege de middag horen we een paar kinderen een beetje luidruchtig zijn voor de deur, en dan staat er ineens eentje via het keukenraam naar binnen te kijken. Duncan ziet meteen dat het zijn grote vriend Bart is, en hij komt gelijk van de bank.
Bart wil een pakje door de brievenbus doen, maar Papa doet samen met Duncan de deur open en roept dan: Jaaaa jullie zijn betrapt!

Bart, zijn zusje Lieke en hun Mama moeten een beetje lachen, en Papa zegt kom heel even binnen. Duncan, Bart en Lieke hebben gelijk heerlijk zitten spelen in de kamer, en hebben er een heerlijke bende van gemaakt (maar dat maakt niet uit). Het was heerlijk om te zien dat Duncan het heel erg naar zijn zin heeft, en er ook van heeft genoten.
Aan het einde van de middag was de tijd weer aangebroken om afscheid te nemen, want de familie Vierhout moet ook naar huis om te eten.

Na het eten is Duncan lekker op de bank blijven zitten met de tablet op schoot. Duncan zit lekker in zijn vel, want hij zingt sommige liedjes best wel lekker mee. Duncan gaat dan lekker een beetje hangen op de bank, maar nog steeds kijkend naar de tablet.
En na een minuut of tien lekker hangen is Duncan ineens in slaap gevallen.
We hebben Duncan na een zware en toch leuke dag nog lekker even laten liggen op de bank voordat we hem in bed hebben gelegd.


Commentaren 

Voeg Commentaar Toe

Vul onderstaand formulier in om je eigen commentaar toe te voegen.









Toevoegen Speciaal:


:ahh: :baby: :babyhuil: :babyknuf: :babydag: :babygr: :babyslaap: :bad: :badderen: :banana: :bananadance: :bignews: :bloos: :boodschap: :brancard: :bye: :byebye: :champagne: :cheer: :clap: :confetti: :crazy: :dokter: :dokter1: :dokter2: :dokter3: :douchen: :duim: :eten: :feest: :blauw: :rood: :fles: :friends: :gaap: :glimlach: :groepsdans: :happy: :hartje: :hosanna: :huilen: :humeur: :itsme: :ja: :kissing: :koninginnedag: :koud: :kus: :kwijl: :lachen: :licking: :lol: :lollegs: :mammaknuf: :nana: :notnormal: :ondeugend: :please: :popcorn: :schaaptel: :schateren: :shock: :slaapbank: :slapen: :zzz: :sleeping: :snif: :suf: :super: :superwink: :swing: :terminator: :threesome: :verdriet: :verjaardag: :verkouden: :verliefd: :vuurwerk: :wakkerworden: :wave: :wegen: :wekker: :welkomthuis: :winkelen: :ziek: :zielig: :zonnen: :bordjezwaai:

Bekijk Geuploade Afbeeldingen








Commentaren worden eerst gecontroleerd op dit Blog. Het commentaar moet eerst goedgekeurd worden door de Beheerder voordat het zichtbaar wordt op de site.