Gesprek met de Cardioloog. 
Duncan heeft afgelopen nacht best wel weer "rustig" geslapen, wel regelmatig wakker geweest om zijn broek even te doen.

's morgens weer lekker wakker geworden, en als Papa weer op de kamer komt reageert Duncan blij. Hij weet dan ook dat hij meteen een leuk cadeautje mag uitpakken.

Duncan wil ook lekker naar de huiskamer, en daar gaan we dan ook even later naar toe. Papa en Mama gaan dan even ontbijten, en Duncan kan lekker spelen.

Na het ontbijt gaan we weer terug naar de kamer waar Duncan lekker even aan tafel gaat spelen, en even later zit hij weer lekker in zijn bed te spelen. Dan komt er een zuster binnenlopen die verteld dat de pedagogisch medewerker vandaag een te druk programma heeft en niet kan komen, maar er kan wel iemand anders komen knutselen. Dat vind Duncan wel goed.

Als Deze dame er is dan gaat Duncan er bij zitten, en hij wil wel wat van klei maken. Ze pakt eerst een houten plankje die Duncan mag gaan verven, en dit doet hij heel beheert en goed. Als het plankje is geverfd dan krijgt Duncan wat klei, en als hij daar even mee bezig is dan wil Duncan niet meer (het is niet dezelfde klei als thuis).

Papa vraagt of hij dan wat voor Duncan zal maken, en dat vindt hij wel goed. Een Papa heeft een goed lijkende Haagse Règâh voor Duncan gemaakt (het is alleen jammer dat de klei niet hard wordt).

Dan komt om 11 uur de juf langs bij Duncan, Mama en Papa gaan dan heel even weg zodat Duncan weer rustig wat kan doen met de juf. Duncan is bijna een uurtje bezig geweest, en hij heeft heel erg goed zijn best gedaan.

Vroeg in de middag komt de Oncoloog van Duncan ook nog even langs, omdat wij een paar vragen hadden.
De uitslagen van de beenmergpunctie en botbiopt van de afgelopen scans waren nog niet bekend bij ons. Maar de uitslagen hiervan zijn positief, en er is dus niets in gevonden.
Ook de uitslag van de Cardioloog van afgelopen donderdag was nog niet bekend, maar we werden eigenlijk weer terug verwezen naar de afdeling cardiologie.

Als het gesprek klaar is gaan we weer terug naar Duncan, en heel erg toevallig staan de Cliniclowns voor de deur. Duncan reageert in eerste instantie zo van ik heb geen zin, maar Papa dirigeert ze eigenlijk wel naar binnen. En als de Cliniclowns binnen zijn vind Duncan het toch wel heel erg leuk. Ze zijn ongeveer een kwartiertje binnen, en Duncan heeft het erg naar zijn zin en doet erg goed mee me ze.

Als de Cliniclowns weer vertrekken naar een andere kamer lopen Papa en Mama even naar de afdeling cardiologie. We spreken daar de Cardioloog, en deze verteld ons dat hij net de Oncoloog heeft gesproken vanwege de erg hoge bloeddruk van Duncan. De hoge bloeddruk is voor Duncan echt niet goed vanwege de slechte hartklep die hij heeft. De Cardioloog verteld ons dan ook dat er alles aan gedaan moet worden om de bloeddruk naar beneden te krijgen, en hij verteld ook dat hoe meer meetpunten je hebt hoe beter je de bloeddruk kunt monitoren.
Papa zegt dan eigenlijk meteen dat ze dan twee maal per dag de bloeddruk moeten gaan meten, want als Duncan slaapt wordt het nog wel eens achterwege gelaten. Het medicijn voor de hoge bloeddruk wordt dan op aangeven van de Cardioloog ook aangepast.

Terug gekomen op de afdeling komt er toevallig ook een Arts aangelopen, en Mama, Papa en de Arts gaan heel even in gesprek hoe we dit gaan doen. Papa wil dat in het systeem komt te staan dat de bloeddruk 2 maal per dag opgenomen moet worden, om dit goed in de gaten te houden. Hier is de Arts het wel mee eens en ze gaat er voor zorgen dat het in het systeem komt te staan.

De rest van de middag brengt Duncan lekker rustig door in zijn bed.
Hij heeft wel bij Mama aangegeven dat hij lekker patatjes met een frikadel wil eten, en hij kan er niet op wachten lijkt het wel.

Als het etenstijd is gaat Mama lekker patatjes voor Duncan halen, en we gaan dan lekker in de huiskamer eten. Als Duncan klaar is met eten wil hij nog even lekker spelen. Duncan vind een koffertje met daarin wat Dokter spulletjes. Hij komt weer terug naar de tafel, en Papa moet het ontgelden. Hij krijgt een flink onderzoek, de temperatuur is goed maar en moet wel een flinke spuit leeg in zijn been.

even later is Duncan een beetje moe, en hij wil weer lekker naar de kamer. Als we op de kamer zijn wil Duncan lekker in zijn bed liggen, en kijkt hij nog even tv via de tablet.
Na een half uurtje kijken wil Duncan niet meer, hij wil lekker gaan slapen.

Duncan valt lekker in slaap, en we hopen op een beetje een rustige nacht.


Fia Vader 
Hoi Duncan,
Je maakt er een gezellige tijd van, heb ik gelezen. Veel kadootjes en kaarten, je kamer hangt zeker al helemaal vol. Ik vind je een kanjer zoals je dit allemaal doet. Nog even volhouden.

John en Petra,
Fijn dat de uitslagen positief zijn, dat weet je waar je dit allemaal voor doet. Gelukkig is het ook een beetje gezellig in het ziekenhuis. Ook al ben je liever thuis.
De Loop voor Hoop is een heel goede actie en wordt altijd heel positief ervaren. Meelopen zit er voor mij niet in, maar kan ik ook gewoon geld storten op een rekening? zo ja wat is het rekeningnummer.
Dan ga ik jullie op die manier steunen.
Groetjes,
Fia

Commentaren 

Voeg Commentaar Toe

Vul onderstaand formulier in om je eigen commentaar toe te voegen.









Toevoegen Speciaal:


:ahh: :baby: :babyhuil: :babyknuf: :babydag: :babygr: :babyslaap: :bad: :badderen: :banana: :bananadance: :bignews: :bloos: :boodschap: :brancard: :bye: :byebye: :champagne: :cheer: :clap: :confetti: :crazy: :dokter: :dokter1: :dokter2: :dokter3: :douchen: :duim: :eten: :feest: :blauw: :rood: :fles: :friends: :gaap: :glimlach: :groepsdans: :happy: :hartje: :hosanna: :huilen: :humeur: :itsme: :ja: :kissing: :koninginnedag: :koud: :kus: :kwijl: :lachen: :licking: :lol: :lollegs: :mammaknuf: :nana: :notnormal: :ondeugend: :please: :popcorn: :schaaptel: :schateren: :shock: :slaapbank: :slapen: :zzz: :sleeping: :snif: :suf: :super: :superwink: :swing: :terminator: :threesome: :verdriet: :verjaardag: :verkouden: :verliefd: :vuurwerk: :wakkerworden: :wave: :wegen: :wekker: :welkomthuis: :winkelen: :ziek: :zielig: :zonnen: :bordjezwaai:

Bekijk Geuploade Afbeeldingen








Commentaren worden eerst gecontroleerd op dit Blog. Het commentaar moet eerst goedgekeurd worden door de Beheerder voordat het zichtbaar wordt op de site.