Een tweede gesprek met de Oncoloog 
Duncan heeft vannacht best wel lekker geslapen, hij is wel regelmatig wakker geworden om zijn broek te doen.

Duncan was al om 6 uur wakker en na een beetje luieren zei hij om 7 uur dat hij tv wilde kijken.
Toen Mama op de kamer kwam mocht Duncan gelijk weer een leuk cadeautje uitpakken.

Om 11 uur had Duncan weer een afspraak met de juf, en toen zijn Papa en Mama even van de kamer gegaan zodat ze samen leuke dingen konden doen.
Toen Papa en Mama terug kwamen op de kamer waren Duncan en de juf nog heel even bezig, en toen ze klaar waren zei de juf dat Duncan weer heel goed zijn best had gedaan.

Duncan is lekker lui nadat de juf is weg gegaan, en hij ligt lekker in zijn bed wat te doen met de tablet of hij ligt lekker tv te kijken.

Om 15 uur komt de pedagogisch medewerkster langs bij Duncan, en hier heeft Duncan dan ook weer zin in.
Hij wil lekker met de klei spelen en knutselen, en hij komt lekker zijn bed uit en gaat aan de tafel zitten. Papa en Mama gaan wederom lekker even de kamer uit en gaan even rustig in de huiskamer zitten.
Na dik een half uur komt de pedagogisch medewerkster ons halen, en Duncan is er echt moe van geworden. Wij lopen dan ook direct terug naar de kamer, en Duncan ligt lekker in zijn bed.

Duncan wil eigenlijk lekker een dutje doen, maar het lukt niet om lekker in slaap te vallen. Dan maar lekker tv kijken.

Dan komt de Oncoloog van Duncan binnen lopen, want wij hadden nog een aantal vragen na het laatste gesprek. Bij dit gesprek hebben wij eigenlijk het goede nieuws gehoord, en de rest eigenlijk maar voor de helft.

Na deze kuur willen ze bij Duncan stamcellen gaan oogsten, want dan hebben ze dit alvast.
Dit betekent dat Duncan vanaf maandag 3 april voor maximaal 10 dagen lang elke dag een injectie krijgt met Neupogen (een middel om de witte bloedcellen aan te maken).
Duncan moet dan regelmatig zijn bloed laten controleren, en als de witte bloedcellen hoog genoeg zijn willen ze dit uit zijn bloed filteren.

Duncan mag met deze kuur meegerekend nog 2 maal een N8 chemokuur krijgen, en daarna krijgt hij wederom alle onderzoeken en scans om te kijken wat de Tumor doet.

Na deze onderzoeken en scans zullen ze kijken of te tumor stabiel is gebleven, gekrompen of zelf gegroeid (want dat kan ook nog gebeuren).
Bij stabiel of kleiner zullen ze een afweging gaan maken van wat ze zullen gaan doen.

De Oncoloog geeft aan dat ze meerdere opties hebben:
Duncan krijgt dan een hoge dosis chemo of hij krijgt een MIBG therapie.

De hoge dosis chemo krijgt Duncan gewoon in het PMC, en de MIBG therapie gebeurd in het UMC op de afdeling nucleaire geneeskunde.
Van deze MIBG therapie zal Duncan er ook maximaal 2 mogen krijgen.

Wat er zal gebeuren weten wij ook pas weer na de onderzoeken die Duncan krijgt na zijn laatste N8 kuur.

Met het avondeten wil Duncan lekker patatjes eten, hier eet hij er weer een paar van en heeft dan geen trek meer. Na het eten wil Duncan nog wel lekker een ijsje, en hier geniet hij ook weer lekker van.

Na het eten is Duncan een beetje moe, en hij gaat lekker tv liggen kijken in bed om even later weer lekker in slaap te vallen.





Monique & Jack Baartse 


Fijn dat jullie een gesprek hebben gehad met de oncoloog. Het is zo'n intensief proces en je zit met zoveel vragen. Heel begrijpelijk dat je dan niet alles kan onthouden. Het blijft toch een hele zware & spannende tijd voor jullie, en de kleine/grote KANJER moet het allemaal maar ondergaan. Heel veel sterkte voor jullie 3tjes en een hele dikke knuffel.

Liefs van ons,
Monique & Jack.

Commentaren 

Voeg Commentaar Toe

Vul onderstaand formulier in om je eigen commentaar toe te voegen.









Toevoegen Speciaal:


:ahh: :baby: :babyhuil: :babyknuf: :babydag: :babygr: :babyslaap: :bad: :badderen: :banana: :bananadance: :bignews: :bloos: :boodschap: :brancard: :bye: :byebye: :champagne: :cheer: :clap: :confetti: :crazy: :dokter: :dokter1: :dokter2: :dokter3: :douchen: :duim: :eten: :feest: :blauw: :rood: :fles: :friends: :gaap: :glimlach: :groepsdans: :happy: :hartje: :hosanna: :huilen: :humeur: :itsme: :ja: :kissing: :koninginnedag: :koud: :kus: :kwijl: :lachen: :licking: :lol: :lollegs: :mammaknuf: :nana: :notnormal: :ondeugend: :please: :popcorn: :schaaptel: :schateren: :shock: :slaapbank: :slapen: :zzz: :sleeping: :snif: :suf: :super: :superwink: :swing: :terminator: :threesome: :verdriet: :verjaardag: :verkouden: :verliefd: :vuurwerk: :wakkerworden: :wave: :wegen: :wekker: :welkomthuis: :winkelen: :ziek: :zielig: :zonnen: :bordjezwaai:

Bekijk Geuploade Afbeeldingen








Commentaren worden eerst gecontroleerd op dit Blog. Het commentaar moet eerst goedgekeurd worden door de Beheerder voordat het zichtbaar wordt op de site.