Tweede gesprek met de Oncoloog 
Duncan heeft vannacht onrustig geslapen, hij is bijna ieder uur wakker geworden om naar het toilet te gaan.

Hij wordt om 8 uur weer wakker en hij zegt dat hij geen slaap meer heeft, hij gaat lekker tv kijken in zijn bed.

Even later vraag hij waar Mama is, en Papa vertelt Duncan dat Mama er aan komt.
Zodra Mama in de kamer is wil hij gelijk weer een cadeautje uitpakken, wat hij dan ook mag doen. Als Papa even wat boodschappen gaat doen, gaat Duncan lekker met de klei spelen.

Duncan klaagt vandaag weer een paar keer over pijn in zijn billen, als Papa en/of Mama naar Duncan zijn billen kijken dat zien zijn billen er redelijk rustig uit. De Arts komt even later ook nog even vragen hiernaar, en die verteld dat de slijmvliezen inwendig kapot kunnen zijn gegaan door de chemo en dat hij hier ook paracetamol voor mag hebben.

In de loop van de ochtend komt ook de ziekenhuisjuf even langs bij Duncan om wat leuke dingen te doen. Eerst wil Duncan niet maar als de juf vraagt waar Duncan naar kijkt op tv, dan breekt het ijs weer een beetje en mag ze gaan zitten. Op dat moment komt ook de Casemanager even langs (hier kan je met allerlei vragen en problemen aankloppen) om even met Mama en Papa te praten. Dit is gewoon een praatje geweest over hoe het met alles gaat, en vooral hoe het met ons gaat (want daar letten ze ook wel een beetje op).
Wij zijn redelijk volt weer terug bij Duncan, en als de juf een uurtje is geweest vertrekt ze ook weer naar een ander kindje.

Aan het begin van de middag valt Duncan lekker in slaap.
Om 15 uur komt de pedagogisch medewerker langs voor Duncan, maar hij slaapt lekker. Ze gaat naast het bed zitten, en praat heel zachtjes tegen hem.

Mama en Papa wachten nog heel even op de Oncoloog van Duncan, waar wij toch nog even een gesprek wilde hebben.

De oncoloog vertelt ons nogmaals dat zij ongerust is over de Neuroblastoom die is blijven groeien, het baart haar zorgen dat het niet heeft gereageerd op de N5 & N6 kuur. De N8 kuur die nu wordt gegeven is eigenlijk een laatste strohalm die met vier handen wordt aangegrepen!

Deze N8 kuur duurt iets langer dan de N5 & N6 kuur, en de dip die erna komt zal ook langer duren. Het doel van deze kuur is om minimaal de groei van de tumor te stoppen. Afhankelijk van diverse bloedwaardes zal worden bepaald wanneer er zal worden gestart met de 2de N8 kuur.

Na de tweede N8 kuur staan weer de MRI en de MIBG scans op de planning, maar mocht de tumor toch nog doorgroeien dan wordt er opnieuw een beleid bepaald.
Mocht het groeien zijn gestopt en misschien zelfs afnemen, dan wordt de N8 kuur voortgezet.

Mocht de N8 kuur niet aanslaan, dan zal worden bekeken welke klachten Duncan heeft en hoe deze bestreden kunnen worden.

Het was best wel weer een heel erg heftig gesprek, waarbij best heel erg veel emoties naar boven komen.

Als wij weer terug komen op de kamer zit Duncan lekker op het bed van Mama. Hij zit lekker een spelletje te spelen met de pedagogisch medewerker. Ze had ook een hele stapel post meegenomen voor Duncan, maar die wilde de kaarten niet openmaken.

Later als de pedagogisch medewerker weer weg is wil Duncan samen met Papa de kaarten wel bekijken. Hij vindt alle kaarten heel leuk, en sommige tekeningen en kaarten vindt hij wel heel erg mooi.
Duncan is weer blij met al zijn kaarten, en Papa hangt er weer aan aantal op om zijn kamer een beetje leuker te maken.

Als Duncan klaar is met de kaarten wil hij weer lekker aan de tafel zitten en met de klei spelen. Hier speelt hij lekker een tijdje mee, en als hij klaar is wil hij lekker naar zijn bedje toe.

Hij ligt nog lekker even een tijdje tv te kijken en hij valt dan lekker in slaap.


Commentaren 

Voeg Commentaar Toe

Vul onderstaand formulier in om je eigen commentaar toe te voegen.









Toevoegen Speciaal:


:ahh: :baby: :babyhuil: :babyknuf: :babydag: :babygr: :babyslaap: :bad: :badderen: :banana: :bananadance: :bignews: :bloos: :boodschap: :brancard: :bye: :byebye: :champagne: :cheer: :clap: :confetti: :crazy: :dokter: :dokter1: :dokter2: :dokter3: :douchen: :duim: :eten: :feest: :blauw: :rood: :fles: :friends: :gaap: :glimlach: :groepsdans: :happy: :hartje: :hosanna: :huilen: :humeur: :itsme: :ja: :kissing: :koninginnedag: :koud: :kus: :kwijl: :lachen: :licking: :lol: :lollegs: :mammaknuf: :nana: :notnormal: :ondeugend: :please: :popcorn: :schaaptel: :schateren: :shock: :slaapbank: :slapen: :zzz: :sleeping: :snif: :suf: :super: :superwink: :swing: :terminator: :threesome: :verdriet: :verjaardag: :verkouden: :verliefd: :vuurwerk: :wakkerworden: :wave: :wegen: :wekker: :welkomthuis: :winkelen: :ziek: :zielig: :zonnen: :bordjezwaai:

Bekijk Geuploade Afbeeldingen








Commentaren worden eerst gecontroleerd op dit Blog. Het commentaar moet eerst goedgekeurd worden door de Beheerder voordat het zichtbaar wordt op de site.